|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
to taki lekarz do d..y ale mam na miejscu a przy zmianoie to 25 km dalej... bylam i dala zzertec i wapno... ona powtarza to co ja mowie mi przytakuje i sama nic nie podpowie co to i od czego... |
|
|
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Aaaa
Aga też tak pomyślałam, że pierwszy spacer może zrobić w porze drzemki? A później aż po 16. |
|
|
|
#4743 |
|
BAN stały
|
jeszcze ta sukienka mi sie podoba
http://www.allegro.pl/item1051684175...ato_80_86.html |
|
|
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
Nadal nie śpi
![]() A powinna już jeść i miałyśmy wychodzić.... |
|
|
|
#4745 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
a to już raczej jej łakomstwo wrodzone
![]() Cytat:
hmm, Martynka tez na początku gryzła a widziałam że jej to ulgę na ząbki przynosi więc jej dawałam ale zawsze czymś dobrym wypełniony zassała parę razy przypadkiem i w końcu sama załapała Cytat:
Alanek potrafi spać na spacerku to dziewczyny dobrze radzą przy pierwszej drzemce wyjść. Cytat:
![]() Cytat:
...nie mam pojęcia jaki wieczór z tej okazji nas czeka ![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- ja mam tak zazwyczaj jak coś zaplanuję na konkretną godzinę
|
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
To też nieźle walczyła. Nie załamuj mnie, mam nadzieję, że uśnie zaraz.
Zła jestem bo cholera miałam za chwilę być. Gdybym wiedziała to bym dała Jej pospać w czasie spaceru a tak nie wiem, zanim nakarmię, zanim wyjdę, zanim zaśnie to noc nas zastanie. Przyjechała moja siostrzenica i mieliśmy się u mamy mojej spotkać. |
|
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
od rana zbieram się zeby się przywitac i ciągle mi coś przeszkadza.
ale gorąco ze szok. zabiegana jestem od rana. przez to wszystko zapomniałam co miała pocytować...yyy nie wiem co pisać więcej. jem loda magnuma gold i moim zdaniem jest średni, classic jest dużo lepszy. |
|
|
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
Myślicie, że to upał tak dokucza dzieciom?
Położyłam Ją w sypialni a tam jest naprawdę chłodno i tak przyjemnie
|
|
|
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
a no Marcelkowi miałam złożyć życzenia. A więc wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka przede wszystkim!
|
|
|
|
#4750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja się chyba tak koło piątej zacznę głośniej zachowywać ....parę razy ją tak zostawiłam spać i potem był teksas wieczorem...
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-06-09 o 16:48 |
|
|
|
|
#4751 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To ja Ci powiem, że Kuba jak ma na blacie np. małe kawałeczki warzyw (maciupkie), to i tak zagarnia ręką przez cały blat i na brzegu nabiera w rączkę, całą oczywiście ![]() To Ty też masz charakterne ![]() Kuba właśnie z własnej się kładzie czasami, broń Boże z woli rodziców Cytat:
U nas też się zrobiło gorąco Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Plany swoje, życie swoje ![]() Cytat:
![]() Raniutko sobie spacerujecie, fajnie ![]() Od 14.? ![]() U nas też tak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Idziemy na spacerek, do potem
|
|
|
#4752 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na początku dawałam jej zawsze w leżaczku na półleżąco i nawet końcówkę do butelki przelewać musiałam bo nie umiała na tyle przechylić żeby wypić. Kubuś też z czasem to wyćwiczy tylko po porstu okazji ma mniej no i motywatora brak aż takiego Może spróbuj soczku mu dać, jak poczuje że pyszne to się postara ![]() no fajnie bo powietrze z rana cudne aha
|
|
#4753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To fakt ![]() W końcu zasnęła a ja odpoczywam psychicznie ![]() To sobie ponarzekałam
|
||
|
|
|
#4754 |
|
BAN stały
|
Miramej to jak normalna butelka tylko z dziubkiem takim i trzeba przechylic zeby dziecko sie napilo. ale sprawnie to idzie
Amelka pospala 40 minut... teraz zrobilysmy ciacho i czekamy na tatusia a dla Amelki ostatnio jak kupowalam pieluchy to wzielam pampersy takie normalne i jedno opakowanie pieluchomajtek dla dziewczynek te z rozmiaru 5 - super sprawa - gorzej jak kupa bo sie sciaga jak majteczki ale jakos idzie... Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2010-06-09 o 17:05 |
|
|
|
#4755 |
|
Zakorzenienie
|
Anula to zależy od dziecka. Twoja Martynka zdolna
Moja nawet sok mniej chętnie piła niż wodę, więc przestałam sok wlewać bo po co. Próbowałam kilka dni i za każdym razem inny sok i wypijała tyle samo albo nawet mniej niż wody. A wiadomo, że woda zdrowsza Z niekapka mleka pić nie chciała ale może dlatego, że za mlekiem nie przepada
|
|
|
|
#4756 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Pisze szybko bo zaraz moja myszka sie obudzi pewnie
![]() Doczytałam ze dzis świeto Marcelka. Tak wiec dla niego moc buziaków Cytat:
Cytat:
![]() ![]() kla ski:Cytat:
![]() no pieknie Cytat:
Cytat:
Cytat:
zreszta ona uwielbia polko i musze z nia czaaem i o 20 wyjsc choc na pare minCytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- aha frida, brawa dla Kingi super schodzi
|
|
#4757 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a Wy co zescie sie tak rozpisaly?
![]() my wrocilismy dzis wczesniej o jutro Eryk ma wycieczke wiec trzeba sie przygotowac i wczesniej polozyc ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#4758 |
|
Wtajemniczenie
|
gdzie jedzie?
|
#4759 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
gdzies kolo Stepnicy
wycieczka po lesie, ognisko, kielbaski itp
|
|
#4760 |
|
Wtajemniczenie
|
Stępnica hmmm nie znam
fajny wypad, własnie cos mi sie zachciało kiełbaski
|
#4761 |
|
Zakorzenienie
|
my po wizycie
wyniki w normie tylko w moczu trochę białka, ale w normie (raczej zainfekowany przy pobieraniu) ale na jaką lekarkę trafiłam ja ją pytam o gorączkę, a ona ze obwód główki Tomuś ma za duży, ja jej, ze ma taki od 5 miesiąca i nic się nie zmienia i ze cały jest duży to jaką ma mieć główkę, a ona dalej swoje ze trzeba sprawdzić, bo rodzice czasem nie widzą jak z główek ich dzieci robią się balony ![]() pyta się czy nie widzę nieprawidłowości w rozwoju Tomka, a ja ze najmniejszych i się pytam o wysypkę i gorączkę bez innych objawów, a ta mi przedstawia diagnostykę różnicową z angina i płonicą ![]() aż mnie nosiło, ale chciałam zeby mi dała zaświadczenie ze brak przeciwwskazań do żłobka, więc starałam się być miła reasumując o gorączce nie wiem nic - za to nakreśliła mi wizję zaburzeń w rozwoju mojego dziecka masakra - czyli leczę się dalej sama - za jakiś czas powtórzę badanie moczu (skontroluję to białko) a jak gorączka się powtórzy to zrobię jeszcze posiew z moczu (teraz było tylko ogólne) i więcej do niej nie pójdę... ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- doczytałam, ze Antoś Unholly znów ma goraczkę zrób kochana badanie moczu, bo czytałam, ze takie pojedyncze wyskoki temperatury mogą być z tym związane
|
|
#4762 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze n ie wiem co zrobie ![]() Cytat:
Ciekawe co dzieje sie z krolewiczem :cmo k:Cytat:
![]() O dżizaz, o tej porze daje Lenie mleko i przekrecam sie na drugi bok![]() Cytat:
![]() Mam pielucho majtki i rozrywaja sie po boczkach Mozna podlozyc pod pupe jak w normalnych
|
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
dodam, ze nie jestem nieobiektywna i lekkomyślna i nie chce dopuścić pewnych faktów, ale ona nie potrafiła podac mi zadnego argumentu przemawiającego za wykonaniem badania USG główki (poza przekroczeniem o 2 cm obwodu główki)
wagą też przekracza normę i tylko czekałam aż kaze mi zrobić badania na cukrzycę albo coś innego... pewnie ma cały zespół wad polegający na gigantycznych wymiarach ![]() i na badanie musiałabym Tomka położyć do szpitala...
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-06-09 o 18:38 |
|
|
|
#4764 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
mam nadzieje ze teraz bedzie ok , tak jak piszesz Tomaszek duży to i główka duza...Cytat:
jasne ze tak blondynka nie zalapala o co biega
Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2010-06-09 o 18:41 |
||
|
|
|
#4765 | |
|
Wtajemniczenie
|
p4w, czyli własciwie nie dowiedzialas sie nic konkretnego
:/ i masz racje, lepiej powtorzyc badania i byc spokojniejszym. A u tej lekarki pierwsazy raz byłas? Cytat:
|
|
#4766 |
|
Zakorzenienie
|
tak, zmieniliśmy ubezpieczenie - kiedyś Medicover teraz LIM, a dwa że na cito szukałam kogoś w poniedziałek żeby dowiedzieć się o tą temperaturę
|
|
#4767 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze, mam nadzieje ze znajdziesz w koncu jakiegos bardziej kontaktowego lekarza
|
#4768 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
racja z tym soczkiem, szczególnie teraz jak upały są to super jak maluchy wodę piją aa to pewnie Eryk podekscytowany ![]() A jak jego zachowanie? Poprawił się coś? Cytat:
matkoooo i córko Cytat:
![]() tak..i potem przyniosłabyś go do domu z mnóstwem załapanych w szpitalu badziewi...wiem coś o tym...
|
|
#4769 |
|
Wtajemniczenie
|
P4w coz za babsztyl
![]() Heh zdarza sie Moj maz tez sciagal przez nogi
|
#4770 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() teraz a dorku caly czas jezdzi na rowerze to nie ma czasu broic ![]() aczkolwiek w dalszym ciagu muszemu 100 razy powtarzac zeby cos zrobil
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.

Pytałaś już może lekarza co o tym myśli?

Jak Maciuś mówi "tata", to Małż - "słucham Cię syneczku".
Może jakieś sugestie macie 

kla ski: