Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz. VI - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-09, 15:58   #4741
skierka1981
BAN stały

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość

Może rzeczywiście jest uczulona na pyłki Pytałaś już może lekarza co o tym myśli?

Może też ząbki?

to taki lekarz do d..y ale mam na miejscu a przy zmianoie to 25 km dalej...
bylam i dala zzertec i wapno... ona powtarza to co ja mowie mi przytakuje i sama nic nie podpowie co to i od czego...
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 15:59   #4742
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Aaaa
Aga też tak pomyślałam, że pierwszy spacer może zrobić w porze drzemki?
A później aż po 16.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 16:07   #4743
skierka1981
BAN stały

jeszcze ta sukienka mi sie podoba
http://www.allegro.pl/item1051684175...ato_80_86.html
Stary 2010-06-09, 16:24   #4744
gorgulek
Zakorzenienie

Nadal nie śpi
A powinna już jeść i miałyśmy wychodzić....
Stary 2010-06-09, 16:25   #4745
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

, jakżeś Ty tego dokonała?
a to już raczej jej łakomstwo wrodzone

Cytat:
Dumny jak paw Jak Maciuś mówi "tata", to Małż - "słucham Cię syneczku".

Maciek nie toleruje niekapka do picia, do gryzienia - owszem Może jakieś sugestie macie

hmm, Martynka tez na początku gryzła a widziałam że jej to ulgę na ząbki przynosi więc jej dawałam ale zawsze czymś dobrym wypełniony zassała parę razy przypadkiem i w końcu sama załapała

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość

Troszkę was poczytałam i mam maluteńkie pytanko:
CZY TERAZ GDY ZACZĘLY SIĘ UPAŁY TO NIE ZMIENIACIE PÓR SPACERÓW? DZIŚ BYŁ OKROPNY SKWAR I NIE WYSZŁAM NA DWÓR, CHCIAŁAM TERAZ WYJŚĆ BO ALAN ZARAZ SIĘ OBUDZI ALE ZACZEŁO PADAĆ:-(
Rano nioe mam jak wyjść bo mały wstaje o 6,30 i ma drzemke 9-11. Gdy wstaje z pierwszej drzemki to zaczyna się gorąco więc zostaję w domku. Potem 14-16 druga drzemka i dopiero po 16 mogłabym wyjść.
Poradzicie jak wy robicie??? Plosie, plosie.
U nas drzemki prawie identycznie, tylko ze mała nieco wcześniej wstaje, 6.30 to już max jej możliwości i rzadko się zdarza...teraz jak u nas 30 stopni to wychodzę raniutko, tak ok 6.30- 7 no i potem wieczorkiem chyba że rzeczywiście
Alanek potrafi spać na spacerku to dziewczyny dobrze radzą przy pierwszej drzemce wyjść.

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
teraz mazowieckie

teraz Amelka siedzi mi na kolanach i beczy no nie wiem mam ochote ja dzis zastrzelic chyba
aa, bo czytałam o dotacjach z UE dla otwierających własna firm i w warmińsko- mazurskim mają dość pokaźną pulę na ten cel... można się ubiegać o 40 tyś nawet...u nas niestety na razie funduszy brak

Cytat:
Moje dziecko jeszcze śpi. Teraz ciekawe, o której pójdzie spać po kąpieli
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Moja Królewna od 40 min próbuje zasnąć i dalej szaleje
co to z tymi dzieciaczkami?? Martynka właśnie zasnęła...próbowała od 14 tej ...nie mam pojęcia jaki wieczór z tej okazji nas czeka

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Nadal nie śpi
ja mam tak zazwyczaj jak coś zaplanuję na konkretną godzinę

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 16:28   #4746
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
To też nieźle walczyła. Nie załamuj mnie, mam nadzieję, że uśnie zaraz.

Zła jestem bo cholera miałam za chwilę być. Gdybym wiedziała to bym dała Jej pospać w czasie spaceru a tak nie wiem, zanim nakarmię, zanim wyjdę, zanim zaśnie to noc nas zastanie.
Przyjechała moja siostrzenica i mieliśmy się u mamy mojej spotkać.
Stary 2010-06-09, 16:30   #4747
Wojtusia
Zakorzenienie

od rana zbieram się zeby się przywitac i ciągle mi coś przeszkadza.

ale gorąco ze szok. zabiegana jestem od rana. przez to wszystko zapomniałam co miała pocytować...yyy nie wiem co pisać więcej. jem loda magnuma gold i moim zdaniem jest średni, classic jest dużo lepszy.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 16:31   #4748
gorgulek
Zakorzenienie

Myślicie, że to upał tak dokucza dzieciom?
Położyłam Ją w sypialni a tam jest naprawdę chłodno i tak przyjemnie
Stary 2010-06-09, 16:36   #4749
Wojtusia
Zakorzenienie

a no Marcelkowi miałam złożyć życzenia. A więc wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka przede wszystkim!
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 16:46   #4750
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Myślicie, że to upał tak dokucza dzieciom?
Położyłam Ją w sypialni a tam jest naprawdę chłodno i tak przyjemnie
no u nas na pewno...gorąco i duszno, mała śpi to widzę że włoski mokre aż biedactwo ma...mamy stropodach w domu a że mieszkamy na piętrze to nagrzany beton robi swoje

Ja się chyba tak koło piątej zacznę głośniej zachowywać ....parę razy ją tak zostawiłam spać i potem był teksas wieczorem...

Edytowane przez aannuullaa
Czas edycji: 2010-06-09 o 16:48
Stary 2010-06-09, 16:59   #4751
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet mi to do głowy nie przyszło, że złośliwie, tylko jak napisałaś, to zaczęłam się zastanawiać, kiedy jest dobry moment na nocnik

Wymyśliłam, że jak Maciuś będzie siedział w krzesełku, to będę rzucała na blat okruszki, np.biszkopta czy chrupka i zobaczę co zrobi.

E tam "typ", po prostu charakterne dziecko
(...)
Jakby Maciek miał się położyć z własnej, nieprzymuszonej woli, to chyba musiałabym to na kominie odnotować

To ja Ci powiem, że Kuba jak ma na blacie np. małe kawałeczki warzyw (maciupkie), to i tak zagarnia ręką przez cały blat i na brzegu nabiera w rączkę, całą oczywiście

To Ty też masz charakterne

Kuba właśnie z własnej się kładzie czasami, broń Boże z woli rodziców

Cytat:
co do picia z czegos innego niz butelka albo niekapek to mam podpowiedz mala, u nas sie sprawdza. Amelka niekapek tez gryzie. kupilam raz na droge cisowianke 0,7 taka z dziubkiem i z tego Amelka ładnie pije, chetnie i sama sie domaga. nie wypije nie wiadomo ile ale zawsze cos i lepsze to niz stawanie w drodze i karmienie jej co pol godz jak sie z tej butelki przechyli to ladnie samo poleci troche a jak sie przycisnie to wiexcej

u nas znowu goraco.....
Ale ta butelka ma rurkę przez całość, czy też trzeba przechylić?

U nas też się zrobiło gorąco

Cytat:
Moje dziecko jeszcze śpi. Teraz ciekawe, o której pójdzie spać po kąpieli
No nie bądź pesymistką

Cytat:
Moja Królewna od 40 min próbuje zasnąć i dalej szaleje

Cytat:
Bardzo ładna

Cytat:
Nadal nie śpi
Plany swoje, życie swoje

Cytat:
a to już raczej jej łakomstwo wrodzone
(...)
U nas drzemki prawie identycznie, tylko ze mała nieco wcześniej wstaje, 6.30 to już max jej możliwości i rzadko się zdarza...teraz jak u nas 30 stopni to wychodzę raniutko, tak ok 6.30- 7 no i potem wieczorkiem chyba że rzeczywiście
Alanek potrafi spać na spacerku to dziewczyny dobrze radzą przy pierwszej drzemce wyjść.
(...)
co to z tymi dzieciaczkami?? Martynka właśnie zasnęła...próbowała od 14 tej ...nie mam pojęcia jaki wieczór z tej okazji nas czeka

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Kuba też łakomy, szczegóły poproszę

Raniutko sobie spacerujecie, fajnie

Od 14.?

U nas też tak

Cytat:
Zła jestem bo cholera miałam za chwilę być. Gdybym wiedziała to bym dała Jej pospać w czasie spaceru a tak nie wiem, zanim nakarmię, zanim wyjdę, zanim zaśnie to noc nas zastanie.
Przyjechała moja siostrzenica i mieliśmy się u mamy mojej spotkać.
Zauważyłaś, że im bardziej nam zależy, tym bardziej dzieci przekorne?

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
ale gorąco ze szok. zabiegana jestem od rana. przez to wszystko zapomniałam co miała pocytować...yyy nie wiem co pisać więcej. jem loda magnuma gold i moim zdaniem jest średni, classic jest dużo lepszy.
Idź kusicielko

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Idziemy na spacerek, do potem

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 17:02   #4752
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Kuba też łakomy, szczegóły poproszę

Raniutko sobie spacerujecie, fajnie

Od 14.?
wiesz co ona po prostu z czasem sobie to wyćwiczyła, u nas trochę łatwiej w tym względzie bo mała mleczko z niego pije więc jak jest głodna to motywacja większa na początku dawałam jej zawsze w leżaczku na półleżąco i nawet końcówkę do butelki przelewać musiałam bo nie umiała na tyle przechylić żeby wypić. Kubuś też z czasem to wyćwiczy tylko po porstu okazji ma mniej no i motywatora brak aż takiego Może spróbuj soczku mu dać, jak poczuje że pyszne to się postara

no fajnie bo powietrze z rana cudne

aha

Stary 2010-06-09, 17:02   #4753
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
no u nas na pewno...gorąco i duszno, mała śpi to widzę że włoski mokre aż biedactwo ma...mamy stropodach w domu a że mieszkamy na piętrze to nagrzany beton robi swoje

Ja się chyba tak koło piątej zacznę głośniej zachowywać ....parę razy ją tak zostawiłam spać i potem był teksas wieczorem...
Ja nie dam Jej długo pospać Nie ma mowy . Nie chcę żeby cyrki wieczorem odstawiała. Już i tak mam dość

Cytat:
Kuba właśnie z własnej się kładzie czasami, broń Boże z woli rodziców
...
Zauważyłaś, że im bardziej nam zależy, tym bardziej dzieci przekorne?

To fakt
W końcu zasnęła a ja odpoczywam psychicznie

To sobie ponarzekałam
Stary 2010-06-09, 17:04   #4754
skierka1981
BAN stały

Miramej to jak normalna butelka tylko z dziubkiem takim i trzeba przechylic zeby dziecko sie napilo. ale sprawnie to idzie

Amelka pospala 40 minut... teraz zrobilysmy ciacho i czekamy na tatusia

a dla Amelki ostatnio jak kupowalam pieluchy to wzielam pampersy takie normalne i jedno opakowanie pieluchomajtek dla dziewczynek te z rozmiaru 5 - super sprawa - gorzej jak kupa bo sie sciaga jak majteczki ale jakos idzie...

Edytowane przez skierka1981
Czas edycji: 2010-06-09 o 17:05
Stary 2010-06-09, 17:05   #4755
gorgulek
Zakorzenienie

Anula to zależy od dziecka. Twoja Martynka zdolna
Moja nawet sok mniej chętnie piła niż wodę, więc przestałam sok wlewać bo po co. Próbowałam kilka dni i za każdym razem inny sok i wypijała tyle samo albo nawet mniej niż wody. A wiadomo, że woda zdrowsza Z niekapka mleka pić nie chciała ale może dlatego, że za mlekiem nie przepada
Stary 2010-06-09, 17:31   #4756
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Pisze szybko bo zaraz moja myszka sie obudzi pewnie

Doczytałam ze dzis świeto Marcelka. Tak wiec dla niego moc buziaków

Cytat:
Dziewczyny potrzebuję pomocy na szybko, poradźcie ile dałybyście za taką sukienkę? Używana z h&m...negocjuję ze sprzedającym
10 zł
Cytat:

Dziś już zrobiła ładnie siusiu na nocnik ale w połowie chciała wstać więc musiałam Ją zagadywać.
no no nokla ski:
Cytat:

A i jeszcze się pochwale, Martynka jak ja poproszę to "ubiera" czapeczkę i skarpetki czapkę czasem jej się nawet uda a skarpetki kładzie na stópkach i dumna z siebie
Zuza tez sie nauczyła kapelusik zakładac i nawet sprawnie jej to idzie, a skarpetki i buciki tez probuje załozyc, nieraz z 10 min siedzie i uparcie próbuje
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Antoś w nowym foteliku
Prawda, że jest zadowolony z nowego tronu
no pieknie
Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Muszka u nas jest prawie tak samo tzn. Daniel od paru dni nauczyl sie pic z niekapka ale sam potrafi jedynie w pozycji pollezacej . Jak siedzi musze mu sama podawac , bo niepotrafi tego niekapka tak przechylic.
moja myszka nawet ładnie z niekapka pije na siedzaco, ja jej zostawiam go na podłodze jak sie bawi i jak sie jej chce pic to sama bierze. Na poczatku nie wychodziło jej to i sie denerwowała ale teraz jest OK
Cytat:
Ale mój Królewicz znowu obudził się z gorączką. O tej samej porze mniej więcej co wczoraj....
Moze jak Małz zdązy to podjedziemy do ośrodka.
hmmm, co to może byc? .....
Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość

Troszkę was poczytałam i mam maluteńkie pytanko:
CZY TERAZ GDY ZACZĘLY SIĘ UPAŁY TO NIE ZMIENIACIE PÓR SPACERÓW? DZIŚ BYŁ OKROPNY SKWAR I NIE WYSZŁAM NA DWÓR, CHCIAŁAM TERAZ WYJŚĆ BO ALAN ZARAZ SIĘ OBUDZI ALE ZACZEŁO PADAĆ:-(
Rano nioe mam jak wyjść bo mały wstaje o 6,30 i ma drzemke 9-11. Gdy wstaje z pierwszej drzemki to zaczyna się gorąco więc zostaję w domku. Potem 14-16 druga drzemka i dopiero po 16 mogłabym wyjść.
Poradzicie jak wy robicie??? Plosie, plosie.
ja nie mam stałych pór, chodze do pracy wiec tym bardziej. mama z nia wychodzi ok. 10 na dwór do ogródka, tam chcwile pochodza, a po południu to zalezy jak spi. Bo ona bardzo róznie obecnie. czasem o 15tej czasem o 17tej i raz jest poł godz a innym razem 1,5h. Ostanio biore kocyk na taras i tam szaleje zreszta ona uwielbia polko i musze z nia czaaem i o 20 wyjsc choc na pare min
Cytat:
niepodoba mi sie ten kwiatek

Cytat:
Moja nawet sok mniej chętnie piła niż wodę, więc przestałam sok wlewać bo po co. Próbowałam kilka dni i za każdym razem inny sok i wypijała tyle samo albo nawet mniej niż wody. A wiadomo, że woda zdrowsza Z niekapka mleka pić nie chciała ale może dlatego, że za mlekiem nie przepada
a nie rozcienczasz soku? Zuza tez ostatnio wode pije duuuzo czesciej niz sok, a herbatke najrzadziej

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

aha frida, brawa dla Kingi super schodzi ja Zuze wczoraj uczylam i prawie prawie sie udało ale
Stary 2010-06-09, 17:59   #4757
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

a Wy co zescie sie tak rozpisaly?

my wrocilismy dzis wczesniej o jutro Eryk ma wycieczke wiec trzeba sie przygotowac i wczesniej polozyc

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
a no Marcelkowi miałam złożyć życzenia. A więc wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka przede wszystkim!
Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Doczytałam ze dzis świeto Marcelka. Tak wiec dla niego moc buziaków
dziekujemy
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 18:02   #4758
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
my wrocilismy dzis wczesniej o jutro Eryk ma wycieczke wiec trzeba sie przygotowac i wczesniej polozyc
gdzie jedzie?
Stary 2010-06-09, 18:09   #4759
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
gdzie jedzie?
gdzies kolo Stepnicy

wycieczka po lesie, ognisko, kielbaski itp
Stary 2010-06-09, 18:14   #4760
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
gdzies kolo Stepnicy

Stępnica hmmm nie znam

fajny wypad, własnie cos mi sie zachciało kiełbaski
Stary 2010-06-09, 18:34   #4761
p4w
Zakorzenienie

my po wizycie
wyniki w normie tylko w moczu trochę białka, ale w normie (raczej zainfekowany przy pobieraniu)
ale na jaką lekarkę trafiłam

ja ją pytam o gorączkę, a ona ze obwód główki Tomuś ma za duży, ja jej, ze ma taki od 5 miesiąca i nic się nie zmienia i ze cały jest duży to jaką ma mieć główkę, a ona dalej swoje ze trzeba sprawdzić, bo rodzice czasem nie widzą jak z główek ich dzieci robią się balony

pyta się czy nie widzę nieprawidłowości w rozwoju Tomka, a ja ze najmniejszych i się pytam o wysypkę i gorączkę bez innych objawów, a ta mi przedstawia diagnostykę różnicową z angina i płonicą

aż mnie nosiło, ale chciałam zeby mi dała zaświadczenie ze brak przeciwwskazań do żłobka, więc starałam się być miła

reasumując o gorączce nie wiem nic - za to nakreśliła mi wizję zaburzeń w rozwoju mojego dziecka

masakra - czyli leczę się dalej sama - za jakiś czas powtórzę badanie moczu (skontroluję to białko) a jak gorączka się powtórzy to zrobię jeszcze posiew z moczu (teraz było tylko ogólne) i więcej do niej nie pójdę...

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

doczytałam, ze Antoś Unholly znów ma goraczkę
zrób kochana badanie moczu, bo czytałam, ze takie pojedyncze wyskoki temperatury mogą być z tym związane

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 18:35   #4762
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
Kuba tak pędzi do otwartej szafy
Mała pomocnica

, a jakie miała objawy?

Wracasz do pracy w sierpniu? Na ile godzin?
Katar, lzawienie oczu i goraczka (38,6st) cala noc mimo podawania syropu.

Jeszcze n ie wiem co zrobie Narazie ja zapisalam bo nie tak latwo o miejsce a zrezygnowac zawsze moge. wstepny plan jest ze idzie na pol dnia a ja do pracy. Zobaczymy co bedzie

Cytat:
Dzięki Dziewczyny
Ale mój Królewicz znowu obudził się z gorączką. O tej samej porze mniej więcej co wczoraj....
Moze jak Małz zdązy to podjedziemy do ośrodka.

Ciekawe co dzieje sie z krolewiczem:cmo k:

Cytat:
Alanek potrafi spać na spacerku to dziewczyny dobrze radzą przy pierwszej drzemce wyjść
Ze przepraszam o ktorej wychodzisz na spacer O dżizaz, o tej porze daje Lenie mleko i przekrecam sie na drugi bok

Cytat:
a dla Amelki ostatnio jak kupowalam pieluchy to wzielam pampersy takie normalne i jedno opakowanie pieluchomajtek dla dziewczynek te z rozmiaru 5 - super sprawa - gorzej jak kupa bo sie sciaga jak majteczki ale jakos idzie...
Czy oby napewno jestes pewna ze nie rozrywaja sie po bokach
Mam pielucho majtki i rozrywaja sie po boczkach Mozna podlozyc pod pupe jak w normalnych

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 18:37   #4763
p4w
Zakorzenienie

dodam, ze nie jestem nieobiektywna i lekkomyślna i nie chce dopuścić pewnych faktów, ale ona nie potrafiła podac mi zadnego argumentu przemawiającego za wykonaniem badania USG główki (poza przekroczeniem o 2 cm obwodu główki)
wagą też przekracza normę i tylko czekałam aż kaze mi zrobić badania na cukrzycę albo coś innego...
pewnie ma cały zespół wad polegający na gigantycznych wymiarach

i na badanie musiałabym Tomka położyć do szpitala...

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-06-09 o 18:38
Stary 2010-06-09, 18:40   #4764
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
my po wizycie
wyniki w normie tylko w moczu trochę białka, ale w normie (raczej zainfekowany przy pobieraniu)
ale na jaką lekarkę trafiłam

ja ją pytam o gorączkę, a ona ze obwód główki Tomuś ma za duży, ja jej, ze ma taki od 5 miesiąca i nic się nie zmienia i ze cały jest duży to jaką ma mieć główkę, a ona dalej swoje ze trzeba sprawdzić, bo rodzice czasem nie widzą jak z główek ich dzieci robią się balony

pyta się czy nie widzę nieprawidłowości w rozwoju Tomka, a ja ze najmniejszych i się pytam o wysypkę i gorączkę bez innych objawów, a ta mi przedstawia diagnostykę różnicową z angina i płonicą

aż mnie nosiło, ale chciałam zeby mi dała zaświadczenie ze brak przeciwwskazań do żłobka, więc starałam się być miła

reasumując o gorączce nie wiem nic - za to nakreśliła mi wizję zaburzeń w rozwoju mojego dziecka

masakra - czyli leczę się dalej sama - za jakiś czas powtórzę badanie moczu (skontroluję to białko) a jak gorączka się powtórzy to zrobię jeszcze posiew z moczu (teraz było tylko ogólne) i więcej do niej nie pójdę...

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

doczytałam, ze Antoś Unholly znów ma goraczkę
zrób kochana badanie moczu, bo czytałam, ze takie pojedyncze wyskoki temperatury mogą być z tym związane
o jacie mam nadzieje ze teraz bedzie ok , tak jak piszesz Tomaszek duży to i główka duza...

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość

Mam pielucho majtki i rozrywaja sie po boczkach Mozna podlozyc pod pupe jak w normalnych

no toć ba jasne ze tak blondynka nie zalapala o co biega

Edytowane przez skierka1981
Czas edycji: 2010-06-09 o 18:41
Stary 2010-06-09, 19:17   #4765
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

p4w, czyli własciwie nie dowiedzialas sie nic konkretnego
:/
i masz racje, lepiej powtorzyc badania i byc spokojniejszym. A u tej lekarki pierwsazy raz byłas?
Cytat:
małz miał dzis kupic to sprawdze
Stary 2010-06-09, 19:37   #4766
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
p4w, czyli własciwie nie dowiedzialas sie nic konkretnego
:/
i masz racje, lepiej powtorzyc badania i byc spokojniejszym. A u tej lekarki pierwsazy raz byłas?

małz miał dzis kupic to sprawdze
tak, zmieniliśmy ubezpieczenie - kiedyś Medicover teraz LIM, a dwa że na cito szukałam kogoś w poniedziałek żeby dowiedzieć się o tą temperaturę

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-06-09, 19:51   #4767
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
tak, zmieniliśmy ubezpieczenie - kiedyś Medicover teraz LIM, a dwa że na cito szukałam kogoś w poniedziałek żeby dowiedzieć się o tą temperaturę
kurcze, mam nadzieje ze znajdziesz w koncu jakiegos bardziej kontaktowego lekarza
Stary 2010-06-09, 20:13   #4768
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
no taak, z niektórymi rzeczami to może i ona jest po tyłach ale z jedzeniem związanym z nimi umiejętnościami przoduje

racja z tym soczkiem, szczególnie teraz jak upały są to super jak maluchy wodę piją

Cytat:
gdzies kolo Stepnicy

aa to pewnie Eryk podekscytowany
A jak jego zachowanie? Poprawił się coś?

Cytat:

matkoooo i córko

Cytat:
Ze przepraszam o ktorej wychodzisz na spacer O dżizaz, o tej porze daje Lenie mleko i przekrecam sie na drugi bok

no wiesz..jak się dzień zaczyna o 5.30

Cytat:
i na badanie musiałabym Tomka położyć do szpitala...
tak..i potem przyniosłabyś go do domu z mnóstwem załapanych w szpitalu badziewi...wiem coś o tym...

Stary 2010-06-09, 20:30   #4769
syla39
Wtajemniczenie

P4w coz za babsztyl Juz ja bym jej powiedziala

Cytat:
no toć ba jasne ze tak blondynka nie zalapala o co biega
Heh zdarza sie Moj maz tez sciagal przez nogi

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 20:58   #4770
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
aa to pewnie Eryk podekscytowany
A jak jego zachowanie? Poprawił się coś?
..
a roznie...raz jest lepiej a raz gorzej

teraz a dorku caly czas jezdzi na rowerze to nie ma czasu broic

aczkolwiek w dalszym ciagu muszemu 100 razy powtarzac zeby cos zrobil
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości