Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-09, 17:28   #181
papeteria
Zakorzenienie

Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

alguien popłakałam się normalnie czytając twoje wspomnienia
a powiedz pękłaś , nacinali

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 17:28   #182
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
dziekowac, ale jeszcze obrona przede mna

a co do zajec na SR to owszem, zaczynaja sie tak, ale ja nie zaczynam go od poczatku niestety :/ cykl jest otwarty wiec mozna przyjsc kiedy sie chce, ja poprostu jak zdarze to nadrobie te zajecia na koncu. tylko ja jak zwykle zaczynam od dupy strony
Aaaa oszukujesz
Ja się właśnie obawiam, że nie zrobię wszystkich zajęć bo ostatnie mam 30 czerwca a termin na 15 lipca najwyżej zacznę rodzić na zajęciach.. a porodówka drzwi obok

Alguien - dzielna kobitka z Ciebie klask i: ja już się chyba nie boję porodu, jakoś mi przechodzi.. i tak muszę go przejść więc nie ma co się stresować. Na to będę miała czas na porodówce

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 17:30   #183
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Melduje sie w nowej czesci , chociaz ja juz rozpakowana

Mala wlasnie spi, wiec moze uda mi sie pare slow napisac.
Najbardziej pewnie jestescie zainteresowane porodem, a wiec tak...

Pierwsze skurcze zaczely sie u mnie o 13tej w sobote. Ale byly zupelnie nieregularne, wcale nie jakies bardzo bolesne. O 17tej jeszcze nawet pojechalam do sklepu po swieze pieczywo Od 18:30 zaczelam mierzyc skurcze, bo czulam, ze sa coraz czesciej. Wychodzily co 4-6 min. Wtedy juz wiedzialam, ze chyba sie zaczyna, gdyz skoro przez tyle godz nie puscilo i sie nasila, tzn ze ktos sie pcha na swiat chyba Ale na spokojnie wzielam prysznic, tak jak zalecali, spakowalam do konca torbe i zadzwonilam do mojego lekarza z informacja, ze mam skurcze co 5 min i oni juz powiadomili szpital, ze przyjade i moja polozna miala do nas tam dolaczyc.
Do szpitala dojechalam ok 22ej. Najpierw ktg podlaczyli i sprawdzili rozwarcie - 3 cm. Wiec kazali mi przez godzine zejsc z lozka, chodzic, robic cwiczenia, uzywac pilki, cokolwiek, zeby tylko zmieniac pozycje i zeby byl progres w rozwarciu. Po godzinie - 4 cm. Skurcze byly caly czas do wytrzymania. Pytali, czy chce epidural lub jakies slabsze srodki, ale powiedzialam, ze narazie nie (taki byl moj plan - zobaczyc, ile wytrzymam). Podlaczyli mnie z powrotem pod ktg i lezalam czujac, ze skurcze sie nasilaja znacznie. Byla godzina 2 w nocy chyba i sprawdzili mnie raz jeszcze, a tu juz 8 cm!!! No wiec ja cala uradowana, ze tak szybko poszlo, a polozna mowi do mnie - no to jak bedziesz szczesciara, to do 4:30 urodzisz Z 8cm do pelnego rozwarcia nawet nie wiem, kiedy poszlo(bylam szczesliwa, ze juz blizej, jak dalej) i nagle po prostu czuje sie silna potrzebe parcia. Takze przy kazdym skurczu kazali przec po 3 razy conajmniej. Dokladnie mi wszystko wytlumaczyli i pokazali. Samo parcie juz prawie w ogole nie boli, jedynie jest sie bardzo zmeczonym, robi sie goraco. Maz mi caly czas asystowal i musze powiedziec, ze caly personel medyczny to po prostu bajka. Pomagaja, ile sie da, sa bardzo mili, mowia dokladnie, co robic. Co chwile slyszalam tylko good girl! jak parlam I takim cudem o 4:15 zjawila sie nasza kruszynka na swiecie
Byl niestety maly problem, bo miala glowke owinieta pepowina, wiec cala twarzyczka byla purpurowa i nie mogla oddychac biedulka...Przez to maz nie odcinal pepowiny, tylko polozna musiala sama szybko dzialac. I wtedy polozyli mi ja na brzuszku i nie moglam uwierzyc, ze to JUZ i ze to moja mala coreczka, ktora nosilam pod sercem przez 9 miesiecy! Przywitalam sie z nia i zaraz ja zabrali, zeby sprawdzic wszystkie parametry, umyc, itp.
Dostala w 1 minucie 7pkt w skali Apgar przez ta owinieta pepowine, bo nie oddychala i nie plakala, ale w 5 minucie juz dostala 10 pkt
Oficjalnie wazyla 3430g i mierzyla 55 cm
Niedlugo potem polozyli mi ja z powrotem w ramiona i tak zaczal sie zupelnie nowy etap w zyciu naszej rodzinki. Teraz jestesmy juz prawdziwa rodzina
Personel szpitala byl pod ogromnym wrazeniem, ze nie wzielam nic przeciwbolowego, bo wiecie, jak jest w Stanach. Chyba conajmniej 80% kobiet bierze epidural i zasadniczo juz na wejsciu.
W momencie, kiedy klada dzieciatko na brzuszku tuz po porodzie, to naprawde nie pamieta sie juz w ogole, co bylo wczesniej, ile to trwalo, czy bolalo. Widok i bliskosc wlasnego dziecka wynagradza wszystko w 1 sekundzie
Takze wszystkie przyszle mamuski, nie bojcie sie!! Na pewno kazda z Was da sobie rade
Przesylam Wam wszystkim pozytywne fluidy i kazdej z osobna zycze sprawnego i udanego porodu
Kurcze zeby wszystkie opowieści były takie!! to aż cały lęk odchodzi!

Siala a znając ciebie to ty na bank jakiś numer wywiniesz!!!!

Edytowane przez Linka24
Czas edycji: 2010-06-09 o 17:31
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 17:30   #184
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mini 12 Pokaż wiadomość
Witam więc miałam napisac wiećej o sobie więc pisze Mam na imie Monika mam 24 lata i jestem 33 tc. termin porodu mam na 27 lipca. ciesze sie że moge sie do Was dołączyć jest straszny upał co nie??? jest mi strasznie ciężko w te upały a Wam ???

pozdrawiam
Witaj
Nie tylko Tobie jest tak gorąco. Ja po domu chodzę w samym staniku i krótkich spodenkach i dalej pocę się jak nie wiem co. W dodatku puchną mi nogi i póki co nie zapowiada się na chłodniejszy dzień, ale trzeba jakoś przetrwać.
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 17:36   #185
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Piękny jest!
Super, że wizyta bez problemów dziwne, że gin nie pobrał wymazu.. w moim laboratorium wchodzą po 2 osoby i nie ma "kozła" by się rozkraczać więc nie wyobrażam sobie bym musiała wystawiać psiochę babie gdzieś spod krzesła xD
dzięki a co do wymazu to w grudniu jeszcze on mi robił a teraz nie ma jakiejs umowy z nimi czy cos nie wiem o co chodzi dokladnie (jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kase ) ale w tym laboratorium jest specjalny pokoj i fotel taki jak u gina nie mniej nie usmiecha mi sie to za bardzo

Stary 2010-06-09, 17:36   #186
aniaa22
Zakorzenienie

Alguien super relacja. fajnie ze tak milo wspominasz porod no i dobrze ze z mala wszystko ok mimo tej pepowiny. dzielna mamuska z ciebie
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 17:36   #187
kociamborek
Raczkowanie

Alguien gratuluje Ci jeszcze raz i dziekujemy bardzo za opis porodu, dodaje otuchy. Ja jak na razie sie nie boje porodu, wszystko sie zniesie byle tylko malenstwo bylo zdrowe, cala reszta nie ma znaczenia
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 17:39   #188
Alguien
Zadomowienie

W kolejnej wolnej chwili opisze Wam, co po porodzie sie dzialo i sprobuje przekazac kilka praktycznych wskazowek.

Co do czapek - dawali takie w szpitalu Zreszta u nas wszystko daja dla dzieciatka i mamy, takze swojego sie nic nie uzywa.

papeteria
nie nacinali nic absolutnie, mam 1 malutenki szew, ktorego i tak juz nie czuje
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 17:43   #189
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
Witam więc miałam napisac wiećej o sobie więc pisze Mam na imie Monika mam 24 lata i jestem 33 tc. termin porodu mam na 27 lipca. ciesze sie że moge sie do Was dołączyć jest straszny upał co nie??? jest mi strasznie ciężko w te upały a Wam ???

pozdrawiam
Witam! bo się jeszcze nie witałam

Alguien - jejku jak ty to pięknie napisałaś!!!!!! aż się popłakałam... ja też chcę taki poród jak ty normalnie jakoś mi tak strach zaczyna mijać i zaczynam się niecierpliwić, kiedy ja dostąpię tego szczęścia...

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

tak się zapytam - dziewczyny macie może jakiś sprawdzony przepis na chłodnik litewski? absolutnie uwielbiam tą zupkę, a przepisy na necie są takie różne i nie wiem, który będzie dobry
Stary 2010-06-09, 17:50   #190
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
W kolejnej wolnej chwili opisze Wam, co po porodzie sie dzialo i sprobuje przekazac kilka praktycznych wskazowek.

Co do czapek - dawali takie w szpitalu Zreszta u nas wszystko daja dla dzieciatka i mamy, takze swojego sie nic nie uzywa.

papeteria
nie nacinali nic absolutnie, mam 1 malutenki szew, ktorego i tak juz nie czuje
Chyba sobie wydrukuje Twój opis i w chwili paniki będe go czytać. Bardzo się ciesze, że tak fajnie poszło. Widze, że i Ty podeszłaś do tego ze spokojem to na pewno dużo daje. I zazdroszczę opieki.
Pewnie w tylko w Polsce tak nagminnie nacinają, bo się spieszy położnym. U Was macie swoja położna więc nie jest tak taśmowo.

Czekam na kolejne porady związane z porodem i czasem po. Całuski dla pieknej mamuski i córeczki
Stary 2010-06-09, 17:52   #191
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Ola nie trzymaj ich długop pod tą ściereczką (chyba ze obficie posypałaś mąką) bo inaczej się rozmiekna i posklejają lepiej zeby sobie wyschły, nic im sien ie stanie!! Ja tam do lepienia poniżej setki nie siadam
dzięki za radę tak właśni zrobiłam i odkryłam żeby przyschły
o matko setka??? to mój pierwszy raz był, więc 30 i tak dużo hehe
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 17:54   #192
papeteria
Zakorzenienie

ale upaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaał
wiolek, misiulka, hd, eleonoremio, bajka, kociamborek mam nadzieje ze nikogo nie pominełam...dziękuję
Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Póki nie dostanę ciacha nie będę rodzić I jeszcze Wam kolejkę przyblokuję,nie będę przepuszczać nikogo

mini no ja podejrzewam ze puchne przez upaly wlasnie ale ciesze sie ze jest sloneczko lepsze to niz te ulewy
ola fajnie ze pierogi udane ja zawsze lubilam z kapusta i grzybami, a ruskie nie, ale kilka lat temu mi sie cos odmienilo i jest na odwrót, ruskie
a na słodko to tylko pierogi z jagodami lubie daaaaaaaaaaaaaawno nie jadłam
a wogole to zjadłabym cos drożdżowego jakies pierozki z piekarnika czy cos
hd to ci sie udalo dzisiaj...jak robisz bakłażanka miałam kilka dni temu w postaci kotletow
itakasia za jutro ...
bajka gratulacje
Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
ja robiłam dopiero raz pierogi ale to ok 200 szt bo 30 to małż sam zjada albo nawet i więcej
a ja ok 15 przy dobrych smakach więc mniej by było bez sensu
a tak to na 2 dni było ponad
ja jeszcze nie robiłam pierogów
Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
A najlepsza była asystentka stomatologa.. on taki chłodny i opanowany a ona mnie po ręce głaskała, mało co mnie nie przytuliła i tylko"ciiii, spokojnie, spokojnie, jeszcze chwilka"

Stary 2010-06-09, 17:54   #193
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Woow to ile ty siedzialaś nad nimi
a jakieś 3 godziny i niby tż troche pomagał ale robił takie koślawce, że musiałam po nim dolepiać

ze mnie się też leje jak nie wiem a najgorsze jest to, że nie mam w co się ubrać poważnie
mam tylko 1 koszulkę bez rękawków, która zakrywa mi brzuch - reszta za krótkie
a jakbym założyła koszulke z rękawkami to wstyd bo 5 minut i mam wielkie plamy

bajka super, że już po egzaminach

Alguien kurcze ty to powinnaś nagrode dostać za zachowanie spokoju jakby mnie złapały skurcze o 14 to pewnie 17 i bym już w szpitalu leżała z paniki chodź wiem, że lepiej w domu poczekać no to miałaś super poród ja też taki będe miała
czekam na te rady z niecierpliwością
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 17:59   #194
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
papeteria nie nacinali nic absolutnie, mam 1 malutenki szew, ktorego i tak juz nie czuje
super

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
Napisane przez kociamborek Pokaż wiadomość
Ja jak na razie sie nie boje porodu, wszystko sie zniesie byle tylko malenstwo bylo zdrowe, cala reszta nie ma znaczenia
otóż to

Stary 2010-06-09, 18:03   #195
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Czas na posiłek. Dzisiaj bakłażan w roli głównej
Ja tez zrobiłam bakłażana razem z cukinią, pieczarkami i pomidorami udusiłam
To taka alternatywa jakby komuś moje pierwsze pierożki nie smakowały

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Cytat:
ja robiłam dopiero raz pierogi ale to ok 200 szt

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:

pozdrawiam
Hejka
upał jest okropny i ciężko mi to mówić ale wolałam jak deszcze padały i było pochmurno teraz cały czas jestem mokra, wlosy i wszystko...
Stary 2010-06-09, 18:04   #196
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Alguien - no i sie popłakałam a co do samego porodu to super, że tak wszystko sprawnie poszło i z mała wszystko wporządku
kociamborek dziekuję

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 18:11   #197
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
dzidzi - ja nie lubię pierogów ruskich aleM uwielbia i tak yu piszecie, ze chyba jutro zrobię mu niespodziankę i zrobię te ruski pierogi. Jakiś przepis mogę prosić i czy ziemniaki muszą być stare czy mogą być nowe?
To nie ja byłam :P. To Ola

Cytat:
...............
Takze wszystkie przyszle mamuski, nie bojcie sie!! Na pewno kazda z Was da sobie rade
Przesylam Wam wszystkim pozytywne fluidy i kazdej z osobna zycze sprawnego i udanego porodu
Alguien, wspaniała historia. Gratuluję serdecznie. Wrzuć nam jeszcze kilka zdjęć, cobyśmy mogły oczko nacieszyć

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 18:11   #198
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
dzidzi - ja nie lubię pierogów ruskich aleM uwielbia i tak yu piszecie, ze chyba jutro zrobię mu niespodziankę i zrobię te ruski pierogi. Jakiś przepis mogę prosić i czy ziemniaki muszą być stare czy mogą być nowe?
Mój jeszcze nie potwierdzony, że dobry bo jadlam tylko ja ale robiłam tak:

Ciasto:
350g mąki
pół szklanki wody
3 łyżki mleka
jedno jajko
sól do smaku

Ciasto wyrabiasz i odstawiasz do lodówki aby odpoczęło, a w tym czasie możesz się zająć farszem:
pół kg ziemniaków - ja dalam stare
350 g sera bialego
jedna cebula podsmażona na masle lub na boczku (boczek drobno pokrojony i to moga być skwarki do farszu do środka)
sol, pieprz, lubczyk
Wszystko wymieszać.

Ciasto wyjąć z lodowki, przekroić na pół i każdą z części osobno rozwalkowywać, wycinać szklanką kółka, uzupełniac farszem i zaklejać brzegi.

Wrzucać do wrzącej wody z odrobiną oleju. Jak wypłyną na wierzch, to pogotowac jeszcze jakieś 2-3 min. i wyjmować. Podawać na dwa sposoby:
tłusty - podsmażony boczek i cebulka
chudszy - masło z szałwią
Stary 2010-06-09, 18:15   #199
Bajka9
Raczkowanie

mini 12 ja również tutaj jestem nowa tak jak Ty Fajnie, że dołączyłaś, tu wszytskie laski sa tu bardzo zżyte ze sobą, ale również spotkałam się z miłym przyjęciem tak jak Ty
Ja przez te upały to już nie wiem co mam robić tak mi gorąco, najchętniej to bym nago po chacie latała

Alguien super opisałaś swoje wrażenia, tak lekko się to czyta i mam nadzieję, że też będzie się tak niejednej z nas tak rodzić

Ja dziś zaczęłam 32 tydzień

[ori_bas]402798[/ori_bas]
Bajka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 18:18   #200
anoxa
Zakorzenienie

witam was moje PISARECZKI!

jestescie niemozliwe z tym pisaniem tyle stron w jeden dzien??

tak wiec zdaje relacje z wizyty wszystko wydawalo sie byc ok maly podobno juz mocno napiera glowka ale rozwarcia jeszcze nie ma zmierzyla mi wody plodowe tez ok dostalam antybiotyk na to paskudztwo co mi z pochwy wyszlo tu juz byl problem bo albo antybiotyki nie dzialaly na to swinstwo a te co dzialaly (mialam taki diagram sporzadzony do wyniku) to w ciazy nie mozna wkoncu cos wynalazla ale w aptece sie okazlo ze problemy moga byc z tym lekiem ale po kilku tel farmaceutki okazalo sie ze mi go sprowadza mial byc dzisiaj po 17 ale juz mi sie nie chcialo czekac i jutro odbiore
jak powiedzialam o tym swedzeniu to dala mi skierowanie na badania specjalnie pojechalam na czczo i wykonalam je po wizycie... odbralam wynik i du.pa.... alat mam 184 a norma jest 38... zadzwonilam do niej i spytalam czy powinnam sie przejmowac powiedziala ze niestety tak i ze musze isc do szpitala powiedziala ze jej do poniedzialku juz nie ma bo wyjechala na jakies sympozium i jesli wytrzymam do poniedzialku to zebym sie do niej zglosila po skierowanie do szpitala jesli nie to zebym sie zglosila na pogotowie i tam mnie przyjma.. dodam ze w nocy nie spalam do 3 bo cala sie czochralam... poprostu zaczynam miec dosyc boje sie o malego

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

a teraz ide nadrabiac te strony
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 18:18   #201
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
cudownie... aż zazdraszczam, że byłaś taka dzielna
Stary 2010-06-09, 18:18   #202
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
jusdan nadal nie widzialas pytania?? kurcze a moze prawie nikt nie wiedzi co ja tu pisze bo zwykle moje posty sa traktowane bez komentarza i odpowiedzi??
muminek88 pogrążyłaś mnie na całego, siedzę od 40 min i szukam tego pytania, na starym wątku, na nowym i nie ma.Przepraszam ale nie znalazłam, chyba jestem zakręcona jak baba w ciąży.Musiałam przeoczyć, wiem tylko że juz raz upomniałaś sie o odpowiedź na tamtym wątku ale nadal nie wiem o co chodzi. Przepraszam!
Jeśli możesz to napisz mi jeszcze raz
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 18:23   #203
aniaa22
Zakorzenienie

anoxa jejku to niedobrze ale moze lepiej jechac na to pogotowie. do poniedzialku jeszcze kilka dni przeciez
Stary 2010-06-09, 18:26   #204
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

....dodam ze w nocy nie spalam do 3 bo cala sie czochralam... poprostu zaczynam miec dosyc boje sie o malego
To kiedy jedziesz do szpitala? Nie martw się, jak coś będzie nie tak, to po prostu urodzisz...

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
muminek88 pogrążyłaś mnie na całego, siedzę od 40 min i szukam tego pytania, na starym wątku, na nowym i nie ma.Przepraszam ale nie znalazłam, chyba jestem zakręcona jak baba w ciąży.Musiałam przeoczyć, wiem tylko że juz raz upomniałaś sie o odpowiedź na tamtym wątku ale nadal nie wiem o co chodzi. Przepraszam!
Hahaha...z tego co pamiętam, to pytała, czy na Twoim avatarze jesteś Ty, bo ściągnęła pomysł z Niego .

Chyba, że chodziło o co innego :P

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 18:27   #205
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:

ze mnie się też leje jak nie wiem a najgorsze jest to, że nie mam w co się ubrać poważnie
mam tylko 1 koszulkę bez rękawków, która zakrywa mi brzuch - reszta za krótkie
a jakbym założyła koszulke z rękawkami to wstyd bo 5 minut i mam wielkie plamy
Ja polecam tuniki a do tego legginsy albo nawet lepsze spodnie lniane. Tuniki znjadziesz w ciuchach. Jest ich sporo, spodnie tez a legginsy na allegro. Świtnym rozwiązaniem sa tez sukienki.
Mi było dzis słabo od samego patrzenia na laski w obcisłych jeansach.
Cytat:

tak wiec zdaje relacje z wizyty wszystko wydawalo sie byc ok maly podobno juz mocno napiera glowka ale rozwarcia jeszcze nie ma zmierzyla mi wody plodowe tez ok dostalam antybiotyk na to paskudztwo co mi z pochwy wyszlo tu juz byl problem bo albo antybiotyki nie dzialaly na to swinstwo a te co dzialaly (mialam taki diagram sporzadzony do wyniku) to w ciazy nie mozna wkoncu cos wynalazla ale w aptece sie okazlo ze problemy moga byc z tym lekiem ale po kilku tel farmaceutki okazalo sie ze mi go sprowadza mial byc dzisiaj po 17 ale juz mi sie nie chcialo czekac i jutro odbiore
jak powiedzialam o tym swedzeniu to dala mi skierowanie na badania specjalnie pojechalam na czczo i wykonalam je po wizycie... odbralam wynik i du.pa.... alat mam 184 a norma jest 38... zadzwonilam do niej i spytalam czy powinnam sie przejmowac powiedziala ze niestety tak i ze musze isc do szpitala powiedziala ze jej do poniedzialku juz nie ma bo wyjechala na jakies sympozium i jesli wytrzymam do poniedzialku to zebym sie do niej zglosila po skierowanie do szpitala jesli nie to zebym sie zglosila na pogotowie i tam mnie przyjma.. dodam ze w nocy nie spalam do 3 bo cala sie czochralam... poprostu zaczynam miec dosyc boje sie o malego
Kurcze to nie fajnie. Mam nadzieje, że to nie jest szkodliwe la maluszka. Zresztą jak by było to chyba od razu by Ci kazała jechac do szpitala.
Stary 2010-06-09, 18:33   #206
papeteria
Zakorzenienie

anoxa kochana dobrze ,ze to sprawdziłas bedzie dobrze
jak juz mowilam gadalam ostatnio z babka co miala cholestaze i swedzialy ja nogi i rece od 7 mca i do konca juz byla w szpitalu

ale ty juz w zasadzie jestes w koncowce takze musi byc dobrze

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Musiałam przeoczyć, wiem tylko że juz raz upomniałaś sie o odpowiedź na tamtym wątku ale nadal nie wiem o co chodzi. Przepraszam!
czy na fotce z avka to twoja fota bo muminek pozyczył pomysł
edit: dzidzia mnie wyprzedziła

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-06-09 o 18:35
Stary 2010-06-09, 18:36   #207
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

a teraz ide nadrabiac te strony
o kurcze to sie porobilo... ja robilam te transaminazy bo mialam bilirubine w moczu, ale na szczescie wyszlo w normie. moze lepiej jechac do szpitala teraz niz czekac do poniedzialku bo to jeszcze tyle czasu?

Alguien sliczna masz coreczke i jakie imiona piekne a opis twojego porodu poprostu bajka kazda z nas by tak chciala ja to bym chyba klnela pod nosem z bolu

ale narobilyscie smaka tymi pierogami... ale nie mam serca mamuski prosic by robila a swoje zrobie jak bede juz na swoim mieszkanku. mamuska zaopatrzyla mnie w sumie we wszystko co zwiazane z kuchnia, mi zostaly do kupienia tylko meble, a kurde gotowac nie umiem a tesciowie nawet scierki nie kupili ... dali garki w prezencie slubnym i zadowoleni.

a ja musze jechac do sklepu po cos na obiad, a w sumie kolacje. tesciowej nie ma wiec obiadu zero bo przeciez tesciu obrazony na caly swiat

a w ogole jaka dzisiaj mialam beke z szefa... zadzwonila do mnie ksiegowa z pytaniem jaki mam problem z zusem. powiedzialam ze zaden, ze juz wiem jak on to sobie wszystko liczy - swoja droga ta ksiegowa to jakis zal... nie wiem jakim cudem jej sie to biuro podatkowe utrzymuje :/ pozniej zadzwonil szef i mi wmawia ze to przez lekarza nie dostaje pelnej kwoty bo nie wystawia mi zwolnien na 30 dni i mam z nim pogadac zeby mi tak wypisywal. normalnie go wybrechalam bo zaden lekarz nie wystawi mi zwolnienia na 30 dni tylko maksymalnie 21 a ten debil wmawia mi ze napewno mozna i on to sprawdzi :| no gadaj z dupa to cie osra :/ na koneic zapytalam czy to 1400 zl to byla pelna kwota ktora mialam mu zaplacic czy byla jeszcze jakas koncowka, to odpalil ze jeszcze 8 zł ale to juz sobie odpuscimy. no myslalam ze padne ze smiechu gdyby byl normalny to by nawet nie wspominal o tych groszach ... a ja zeby bylo mu glupio powinnam zrobic przelew hehe zeby nie miec zadnych dlugow u neigo bo mozze jeszzcze mi to jakos oprocentuje i upomni sie za 10 lat porazka!!!
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 18:39   #208
aniaa22
Zakorzenienie

a moja gin daje mi na miesiac zwolnienie... to jak to nie mozna?
Stary 2010-06-09, 18:40   #209
ola_k11
Zadomowienie

papeteria to teraz mnie zabilaś z tymi pierogami z jagodami
ale bym zjadła!!!!!
Stary 2010-06-09, 18:40   #210
papeteria
Zakorzenienie

bajka ja nadal nie kumam czemu ty masz mu dac te kase

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości