Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-09, 15:02   #751
Ishka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2

Lutien Gratulacje!!!

Nio niektórym może poprostu przewijak niepotrzebny ale ja nie mam innego wyjscia bo w moim mieszkaniu ogólnie cieżko sie nagrzewa zimą a w łazience mam zawsze cieplusio...wanne mam narożna na która nie da sie kupic nakladki na waniennke a wierzcie mi schylać sie na ziemie żeby kąpać dziecko niebardzo to widze przynajmniej zaraz lub po krótkim czasie po porodzie taki przewijak 2w1 z wanienka jest wygodny i starcza do 12miesiąca życia także nawet w ciepłe dni mozna na dworku kąpciać malutkie dzieci Ale to tylko moje zdanie bo każda ma inne. Laktator też juz zakupiłam i sterylizator butelki też juz mam wszystko z aventu takze juz mam mniej troche wydaków przede mna

EdziaO ja tetry bede kupować tylko i wyłącznie żeby mieć do podłożenia pod pupcie do odbijania czy do mycia buźki i planuje kupić 20szt bo później wiem z opowiadań dziewczyn świeżo upieczonych mamuś z "Planowania dzidzi..." że nie nadąża sie nad praniem tych pieluszek. A dla noworodka spokojnie mozna jednorazowe pampersy wiem że sie sprawdzaja i nie ma z tym problemu
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 15:04   #752
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Ale teraz jest szał na te przewijaki Według mnie to jest jedna z bardziej zbytecznych rzeczy którą kupują młode mamusie. Ja nie miałam przy Kindze i wcale mi go nie brakowało - zresztą wiadomo, że malec, w miarę możliwości oczywiście, powinien przy każdej zmianie pieluszki poleżeć choć chwilkę z gołą pupką - ja kładłam się wtedy z małą na łóżku, pod pupkę podkładałam tetrę, ręcznik czy co tam miałam pod ręką i leżałyśmy tak sobie po kilkanaście minut - jakoś nie chciało by mi się chyba stać kilkanaście minut nad przewijakiem
No ale to tylko moje zdanie więc proszę na mnie nie krzyczeć
Krzyczeć nie będę ale nie zgodzę się z Tobą że to zbyteczny gadżet, tzn.zgodzę się pod warunkiem że nie ma się problemów z kręgosłupem.Ja kupiłam,taki przenośny-pasuje i na łóżeczko dziecięce i na moją wanne jak się okazało.Już w 5 mies.tak mnie naparza kręgosłup,nawet jak nic szczególnego nie robię tylko np.dłużej pochodzę albo siedzę że podejrzewam że nie dałabym rady przewijać schylona nad łóżkiem.To nie jest duży wydatek a kręgosłup na całe życie musi starczyć
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 15:05   #753
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Kotek81, wszystkie rady od doświadczonych mam bardzo mile widziane! Ja nie mam pojęcia o przewijakach, stojakach, laktatorach itp. Zanim zacznę się interesować, będę już bogata o Wasze doświadczenie!

Lutien, GRATULACJE! Ja zdawałam w lipcu ładnych parę lat temu, myślałam, że wypłynę z samochodu, tak się spociłąm.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 15:06   #754
Gustawek
Rozeznanie

Lutien gratulacje! Ja na odwrót, zdawałam w zime, w grudniu, było tak slisko taka że jedną dziewczynę przekręciło w poprzek jezdni.

Edytowane przez Gustawek
Czas edycji: 2010-06-09 o 15:09
Stary 2010-06-09, 15:10   #755
EdziaO
Zakorzenienie

Fajnie dziewczyny, że radzicie, bo ja naprawdę głupieję, a nie mam w najbliższym otoczeniu maluchów i nie mam kogo zapytać. Będę rodzić jako jedna z ostatnich więc jeszcze duuużo sie dowiem na pewno
A mnie się wydawało, że 5 to dużo

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 15:21   #756
Gustawek
Rozeznanie

Ishka ta historyjka z murzynem i moherem jest klasaZaczyna mi już ciążyć mój brzuchol, i kręgosłup boli, ja nie wiem co będzie dalej bo brzucha w ubraniu prawie nie widać, nie przytyłam na razie dużo, nie wiem czemu czuje się taka ociężała. A tu całe lato trzeba wytrzymać. Miałam wczoraj wizytę i ginka prowadząca powiedziała mi że macica duża jak na 20tc. może dlatego
Stary 2010-06-09, 15:47   #757
rptrbj1978
Rozeznanie

Lutein gratulacje
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 15:53   #758
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Mallinka, fakt, nie ma wtedy za bardzo miejsca na rzeczy, można powiesić na łóżeczku takie materiałowe kieszenie na kosmetyki...
heh, własnie chciałam napisać o tym przyborniku na kosmetyki,że fajne rozwiązanie przy małej sypialni i braku miejsca, a tu Kretencja mnie ubiegła za to ja pokażę jak to wygląda
http://allegro.pl/item1066758613_pro...a_dodatki.html
Stary 2010-06-09, 15:58   #759
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość

Pieluszki tetrowe już mam. Mama nie mogła się opanować i kupiła mi 5.
A jak to było z pampersami?Sprawdzają się przy niemowlaku czy jednak sposoby mam na zwykłą pieluszkę?Bo słyszałam że potrafią odparzać.
Jednorazowe na pewno dzidzi nie odparzą - musiałoby dziecko chyba pół dnia w jednej pieluszce spędzić, za to mogą uczulać - przy Kindze mogłam używać tylko Pampersów bo od każdych innych dostawała uczulenia.
Tetrę stosowałam od 2 miesiąca do chyba 4 ale to dlatego, że miała lekką dysplazję stawu biodrowego i zalecone szerokie pieluchowanie (w pampersa dodatkowo jeszcze wkładałam tetrę) no ale ja miałam to szczęście, że wtedy lato było i tetra schła na dworze błyskawicznie.

Cytat:
Napisane przez Gustawek Pokaż wiadomość
Krzyczeć nie będę ale nie zgodzę się z Tobą że to zbyteczny gadżet, tzn.zgodzę się pod warunkiem że nie ma się problemów z kręgosłupem.Ja kupiłam,taki przenośny-pasuje i na łóżeczko dziecięce i na moją wanne jak się okazało.Już w 5 mies.tak mnie naparza kręgosłup,nawet jak nic szczególnego nie robię tylko np.dłużej pochodzę albo siedzę że podejrzewam że nie dałabym rady przewijać schylona nad łóżkiem.To nie jest duży wydatek a kręgosłup na całe życie musi starczyć
To są jak dla mnie zbyteczne gadżety - a każda musi się sama zastanowić co dla niej będzie niezbędne a co można sobie odpuścić.

Kochana problemy z kręgosłupem to mam już od około 10 lat więc wiem czym to pachnie - kilka razy przez tydzień nie byłam w stanie podnieść się z łóżka tak mnie bolało. A przewijając młodą na łóżku siadałam obok niej a nie schylałam się - podejrzewam, ze po takim skłonie ze dwa dni by mi zajęło zanim bym sie wyprostowała...
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 15:59   #760
kootekk
Zakorzenienie

witam, ale żeście naprodukowały od wczoraj, aż 4 strony

Lutein gratulacje

co do przewijaka, to ja mam komodę z przewijakiem i myślę że to jest dobre rozwiązanie bo czeka mnie cesarka wiec będzie lepiej bez schylania się stelaża do wanienki też nie będę kupować, bo jakoś mi ta konstrukcja niepewnie wygląda, przerażają mnie te chude nóżki od tych stelaży

pieluszki tetrowe to raczej zamiast pampersów nie będę stosować, nie mogę sobie wyobrazić powrotu do epoki kamienia łupanego jak widziałam jak moja kuzynka chciała być eco itp i od poczatku zaczeła małą w pieluszki tetrowe przewijać to mi się z tego śmiać chciało jak biedna je później musiała prac, wytrzymała 4 dni i przeszła na pampersy

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 16:06   #761
Aliszcze
Zakorzenienie

Lutien GRATULACJE!

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 16:06   #762
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość

to ta mata to taka jak czasem do wozkow daja? taka pokryta ceratka?
to jest fajne na spacery mozna dzieciaka na trawie przewinac spokojnie
http://www.allegro.pl/item1062342426...zewijania.html

Tutaj ci podałam link do pierwszej z brzegu ale na all jest naprawdę spory wybór
Stary 2010-06-09, 16:09   #763
Ishka
Zadomowienie

Kootek ja tez byc może bede miała cesarke ale to sie jeszcze okaże na wizycie...no ale nawet jeśli nie to uważam że komoda kąpielowa z przewijakiem jest przydatna a jaka Ty masz? Komode jako mebel czy taka jaka wczesniej wklejałam linka z allegro?
Stary 2010-06-09, 16:20   #764
kotek81
Zakorzenienie

Ale żeby nie było, że wszystkiemu jestem na nie, to nie wyobrażam sobie sobie nie mieć - leżaczka-bujaczka. Młoda spędzała w nim naprawdę sporo czasu, zabierałam ją np. razem z tym leżaczkiem do kuchni i ja gotowałam obiad lub myłam garnki a ona sobie w nim siedziała i mnie obserwowała, albo podczas obiadu bujałam ją delikatnie nogą i dzięki temu mogłam w spokoju zjeść
http://www.allegro.pl/item1072245049..._promocja.html

Teraz mamy dobrze z tym, ze spośród miliona gadżetów na rynku każdy znajdzie coś dla siebie
Stary 2010-06-09, 16:38   #765
sereniti
Zakorzenienie

hej dziewczyny ale tempo narzucacie
byłam dziś na ponadprogramowej wizycie u gina - niestety jak to u mnie i przed ciążą bywało przypałętała się grzybiczka - na szczęście zauważyłam wcześniej objawy - przeczulona jestem - więc dostałam globulki krem i żel i powinno przejść

Biejatka jak Ty mam problem z kością ogonową - boli jak diabli zwłaszcza wieczorem więc zapytałam dziś gościa czemu - okazuje się ze tak zwykle jest jak w ciąży za mało wapnia się spożywa - kości się demineralizują i właśnie w tym miejscu to jest odczuwalne - dodał że jak sie ma krzywy kręgosłup to jeszcze bardziej nasila objawy. ja mam mega skoliozę więc

doszłam dziś do wniosku ze jestem OGROMNA i to nie brzuch ale talia i dupa. już przytyłam z 7 kilo a miałam 10 nadwagi przed ciążą więc wyglądam jak ford transit

zaczęłam wreszcie malować mieszkanie - na pierwszy ogień poszła sypialnia która w zamyśle miała byc zielono - fioletowa. zamiast malować oczywiście z siostrą sie wygłupiałyśmy malowałyśmy siebie itp. no ale jakoś wyszło tylko że nie za dobrze pokryło i muszę malować jeszcze raz a to najmniejsze pomieszczenie a zostało jeszcze 6 hehe ale przynajmniej będzie ubaw a reszta sióstr też będzie pomagać
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 17:02   #766
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Werosnisia musisz byc z siebie dumna - ja jestem pełna zachwytu z tego przedpokoju. Maz juz widział?
Dzięki Mąż wpadł na weeknend, więc widział. Ale nawet nie pochwalił. A teraz jeszcze wymalowałam wszystkie futryny i drzwi i tego nie widział. Ale mówiłam mu przez telefon. Powiedziałam, że jestem zmęczona i boli mnie kręgosłup i pierwszy raz kazał mi odpocząć Czyżby wreszcie zaczął się przejmować moim stanem? No oby
Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
wiem juz, że to DZIEWCZYNKA
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Weronisia masz śliczny brzucholek i fajne kolce, lubie takie Zauważyłam, że nosisz chyba żel na pazurkach czy tipsy całe? Bo ja zrezygnowalam z żelu i mam teraz króciutkie, które dochodzą do siebie po kilku latach. Mam mase lakierów, więc je maluje i dzięki temu wyglądają lepiej trochę Mam też dobrą odżywkę, ale narazie nie można jej stosować bo zawiera szkodliwy formaldehyd.
Olajka ja zajmuję się paznokciami zawodowo, więc nie mogę sobie odpuścić, bo każda klientka patrzy się na palce. Paznokcie są moją wizytówką.
Ja mam naturalne moje paznokcie pokryte kolorowym żelem dla wzmocnienia. Uwielbiam kolorki i błyskotki Robię co 2-3 tygodnie. Zdejmę dopiero jak dostanę bóle porodowe

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Sytuacja, która wydarzyła się w autobusie linii numer 32 w Gliwicach.
....
Dobrze, że nie muszę jeździć autobusami. Nie wyobrażam sobie swojej własnej reakcji. Chyba bym babcię utłukła.

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Mój mąż z każdym dniem coraz bardziej sie zmienia- akurat w pozytywnym tego słowa znaczeniu
Beata to super wieści. Oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
ZDAŁAM!!!!!
Gratulacje
Dziwne, że w Polsce trzeba czekać na prawo jazdy. Ja dostałam od ręki. Było gotowe. Tu robią prawko w momencie gdy się zapisuje do szkoły jazdy. Mogłam jeździć już w ten sam dzień

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
Pieluszki tetrowe już mam. Mama nie mogła się opanować i kupiła mi 5.
A jak to było z pampersami?Sprawdzają się przy niemowlaku czy jednak sposoby mam na zwykłą pieluszkę?Bo słyszałam że potrafią odparzać.
Nie sądziłam, że w dzisiejszych czasach ktoś jeszcze planuje trzymać dziecko w tetrówkach!
Czy wy kobiety zdajecie sobie sprawę, że trzeba mieć jakieś 60 sztuk tetry? I trzeba to gotować i prasować? Mało roboty macie czy co?
Wystarczy zainwestować w dobre pieluchy jednorazowe, a nie się tak męczyć. Chcecie być matkami Polkami? W dobrych pieluchach nic się nie odparzy! Wystarczy do tego dobry krem do pupki, ale taki z apteki np. Sudocrem, albo Bepanten.

Ja używałam Bepanthen. Moja Oliwia miała strasznie delikatną skórę, bo jest alergikiem. Wszystko ją odparzało itp. Nawet na Pampersy była uczulona. Musiałam kupować Huggies ale te najdroższe, bez ceratki. Wydawałam fortunę na pieluchy, ale nie była odparzona.
W tetrę wsadziłam ją przez kilka dni i było gorzej. A roboty tyle, że mi się żyć odechciało.
Też musiałam ją szeroko pieluchować przez bioderka, ale to nie znaczy, że dziecko musi być w tetrze. Na pampersa zakłada się szeroką flanelową pieluchę, na to śpiochy i gotowe.

Synka od razu dawałam w pampersy, a później w jakieś tańsze jednorazówki i nigdy się nie odparzył, bo używałam Bepanthenu i dużo wietrzyłam go bez pieluszki.

Dziewczyny wy nie zdajecie sobie sprawy ile roboty jest przy maleńkim dziecku. Te co mają przynajmniej jedno, to już wiedzą że to nie tylko spacerki z wózeczkiem. To ciężka harówka. Po co utrudniać sobie życie tetrówkami? Kiedyś były tetrówki, bo nie było innego rozwiązania. My już nie musimy przez to przechodzić.
Ja w każdym bądź razie nie mam zamiaru zgrywać matki Polki i kupować jednorazówki, a czas na gotowanie i prasowanie pieluch spożytkować w przyjemniejszy sposób

Tylko na mnie nie krzyczcie Ale odchowałam dwoje dzieci, a wcześniej brata, który zaliczył tetrówki i mam porównanie
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 17:22   #767
79 Marta
Wtajemniczenie

Lutien gratulacje
Stary 2010-06-09, 17:30   #768
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość

Biejatka jak Ty mam problem z kością ogonową - boli jak diabli zwłaszcza wieczorem więc zapytałam dziś gościa czemu - okazuje się ze tak zwykle jest jak w ciąży za mało wapnia się spożywa - kości się demineralizują i właśnie w tym miejscu to jest odczuwalne - dodał że jak sie ma krzywy kręgosłup to jeszcze bardziej nasila objawy. ja mam mega skoliozę więc
Oj też miałam ten problem przez pewien czas.. ale mi lekarz powiedzial, ze to wina powiekszajacej sie macicy..
Stary 2010-06-09, 17:35   #769
M25
Zadomowienie

Jak obiecałam wklejam mojego brzucholka, duży jak na 17 tc i 5 dzień, co nie ??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-09, 18:03   #770
Anecka
Zakorzenienie

Dobra widze ze nie potrzebnie napisalam co mi powiedziala polozna a po za tym irsin, podawalam te info na swiezo (bylam tez taka radosna ze tam poszlam, no a jestem w goracej wodzie kapana ) i nie pamietalam wszystkiego bo jak ktos podaje tyle informacji na raz to jest masakra z zapamietaniem, ale DZIS mi sie wszystko przypomnialo wiec tylko dopisze tyle:
- trukawek niet bo maja pestycydy, ktore sa szkodliwe dla plodu
- cytryny nie tak jak i innych cytrusow, poniewaz cytrusy moga uczulic dziecko (ofkorz mozna w granicach rozsadku zjesc)

Ps. Gratki dla wszystkich (prawko,plec)

Ja dzis mialam mega stresujacy dzien w pracy, kierownik na mnie krzyczal, mam juz dosc.

Dobranoc

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-06-09 o 18:05
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 18:08   #771
kotek81
Zakorzenienie

Śliczny brzuszek

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

No fakt cytrusy lubią uczulać ale ja słyszałam, ze trzeba z nimi uważać jak się karmi piersią a nie w ciąży
Zresztą nie ma się o co spierać - bo tutaj tak samo jak w każdej innej dziedzinie życia - ile ludzi tyle opinii
Stary 2010-06-09, 18:11   #772
De28
Wtajemniczenie

Sliczny brzuszek

Ja nie zamierzam uzywac tetry. Wychowalam swoja o 11 lat mlodsza siostre na tetrze i nie, dziekuje Szczegolnie wywalanie zawartosci Oczywiscie szybko sie czlowiek przyzwyczaja ale ile to roboty przeciez.

Ale ja jestem ostatnio leniwa I taka jakas bez zycia. Normalnie deprecha. Nic mi sie nie chce, do wszystkiego sie zmuszam. Mi sie nawet gotowac nie chce a jesc trzeba Powiedzcie mi, ze nie jestem sama

Dzis zostalam dwa razy popchnieta jak sie ludzie do otwartej kasy pchali. Mowilam, ze mi slabo i czy moge pierwsza to mnie wysmiano Mam wrazenie, ze w Niemczech kobiety ciezarne traktowane sa jak jakiej ufoludki i bezmyslne, no bo jak mozna zajsc w ciaze. Tu jest naprawde coraz mniej dzieci, bo sie tylko zycie singla liczy. Mam duzo niemieckim znajomych i znam tutejsze poglady. Na szczescie nie wszyscy tacy sa, ale o przepuszczaniu w kolejkach moge zapomniec.

Wcinam jagody...

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-06-09 o 18:16
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 18:38   #773
Ishka
Zadomowienie

M25 niooo wkońcu widzimy ten piękny brzusio i jaki duzy juz chociaż jesteś bardzo szczuplutka ale wydaje mi sie że brzusiek z dzidzolem bedziesz miala dosyć pokaźny fajnie

Anecka wytłumaczyłam juz niektórym dziewczyną żeby sie nie oburzały tak bo ja bym tez pozapominała i napewno mniej zapamietała niż Ty z tej radości i podniecenia pierwszych zajęć w szkole rodzenia także i tak jestem przekonana że jak każda co bedzie chodzić na takie zajęcia to wszystkiego tak super nie zapamięta Wypocznij,wyśpij sie dobrej nocki Ci życze

De28no niestety wszędzie jest taka grupka ludzi którzy widząc kobietę w ciąży by ją jeszcze pogoniło...nie rozumiem takiego chorego zachowania!!! No ale trzeba znaleźć jakiś sposób na takie osoby...i sie uodpornic eh najgorsze sa właśnie te starsze osoby najcześciej kobiety jak to nazywam ja MOHEROWE BERETY hehhehehe Nie ma co sie przejmowac takimi głupimi ludzmi

A ja też wiem cos o tetrach...mam brata o 10 lat młodszego i tez przy nim niemało robiłam...heh ja tylko kupie pare żeby mieć do przykrycia latem do buźki powycierania czy dania pod dupke ale napewno nie do przewijania
Stary 2010-06-09, 18:46   #774
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Ale ja jestem ostatnio leniwa I taka jakas bez zycia. Normalnie deprecha. Nic mi sie nie chce, do wszystkiego sie zmuszam. Mi sie nawet gotowac nie chce a jesc trzeba Powiedzcie mi, ze nie jestem sama
Nie jesteś sama - ja od wczoraj garnki myję i umyć nie mogę - masakra
Stary 2010-06-09, 19:03   #775
Monnikaaa
Raczkowanie

[QUOTE=De28;19887087]

hej,
Nie martw sie De28 nie jestes sama, ja tak sie czuje beznadziejnie, ze rano nie chce mi sie wstawać Raczej nie gotuje bo mi niedobrze. Mam juz tego dosyc ... beznadzieja 18 tc. Depresja czy jak....

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

M25 Bardzo ładny brzusio ja chyba mam wiekszy
My jeszcze nie wiemy jaka płeć dziecka.
Tp 9.11.2010 lub 13.11.2010 jeden termin z usg drugi z ost miesiaczki.
16 tego mam wizyte u gina to juz za tydzień, moze sie dowiemy czy córcia czy synek

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Weronisia, zgadzam się z Tobą
Tylko pieluchy jednorazowe, po co sobie dodatkowa robotę stwarzać... Moja córcia wychowana na pampersach potem hugisach i było ok. Pieluchy tetrowe owszem przydaja sie do wycierania buziaczka.
Monnikaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 19:20   #776
***luna
Zakorzenienie

Lutien gratulacje
Weronisiu ja zamierzam używać pieluch wielorazowego użytku (co nie jest równoznaczne ze zwykłą tetrą). Na samiuteńki poczatek jednorazowe (do szpitala) a później wielorazowego użytku

Przewijaka osobnego nie kupuję, wanienki w ogóle nie zamierzam kupować( a to między z tego powodu, że przy pierwszym dziecku z wanienki może skorzystaliśmy z 5 razy i koniec)

Laktator uważam za sprzet przydatny jednak nie wiem czy ręczny czy elektryczny
(powiem wam jedno: jak mówiłyście o rabatah w smyku sprawdziłam ceny i szok zupełny). Laktator, który kupiłam za może (po przeliczeniu na zł.) za 50zł kosztuje 200zł
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 19:55   #777
kretencja
Zakorzenienie

Anecka, dobrze, że się podzieliłaś
Co do cytrusów, to ja też słyszałam, żeby ostrożnie podczas karmienia (tzn. wprowadzać stopniowo), ale o ciąży to nie... Zresztą podobno jak rodzice nie są uczuleni, to szanse dziecka na alergię wyraźnie spadają... Mam nadzieję, że to prawda

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-09, 20:02   #778
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Nie daje rady, dziewczyny, od dwóch dni mam gastrofazę. Jem mimo, że brzuch rośnie do ogromnych rozmiarów, aż skóra się napina. I wiem, żę nie powinnam, ale gdy widzę czerwoniutką brzoskwinkę, mój ulubiony chlebek - baltazar albo inne pyszności nie mogę się powstrzymać. Nie dziwię się, żę zgaga nie znika. I pomyśleć, że przed ciążą nigdy na nic nie miałam apetytu...

Idę do łóżka, niewygodnie mi z tym bęcem przed kompem. Dobranoc!
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 20:38   #779
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Wpadam tylko na chwilę się pochwalić i niestety nie przeczytałam, co napisałyście do rana (zaraz lecę do remontu, a ledwo co wróciłam z egzaminu).

ZDAŁAM!!!!! Jeszcze to do mnie nie dociera, ale jestem przeszczęśliwa Ale zdawanie prawka w taki upał jest nieludzkie - myślałam, że się rozpłynę. Najważniejsze jednak, że już mam to za sobą i za jakieś dwa tygodnie będę mogła jeździć sobie naszym autkiem
JA TEŻ ZDAŁAM!!!

I masz racje upal koszmarny, a ja jezdzilam ponad godzine po miescie
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 20:42   #780
De28
Wtajemniczenie

[QUOTE=Monnikaaa;19887892]
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość

hej,
Nie martw sie De28 nie jestes sama, ja tak sie czuje beznadziejnie, ze rano nie chce mi sie wstawać Raczej nie gotuje bo mi niedobrze. Mam juz tego dosyc ... beznadzieja 18 tc. Depresja czy jak.

Bog zaplac Dziekuje ze nie jestem jedyna bo juz mam wyrzuty sumienia...Zawsze bylam z tych co motorek w d..pie miala A teraz taka nie do zycia. Odkladam wszystko do jutra..a potem na nastepny dzien.Koszmar i ciagle rycze i mam humor do niczego
Strasznie boje sie powrotu depresji bo z ostatniej ledwo sie wykaraskalam

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości