Ciaza i porod w UK - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-09, 17:52   #3061
maatra
Wtajemniczenie

Dot.: Ciaza i porod w UK

Vedma super zakupy tez kocham aukcje,co prawda ja poluje teraz na rakiety do squasza z pokrowcem, ale wiem co czujesz
kolor swietny Simon tez mial wozek za pol ceny, bo z zeszlorocznej kolekcji

Darianna pieczesz z torebki ciasto,czy sama robisz ?

Ja mam popisowy przepis na ciasto czekoladowe(potrzebne ponad 4 czekolady)Kolezanka na swieta przyniosla i do dzis pamietam ten smak jeszcze 3 kg mniej i pieke
Stary 2010-06-09, 17:54   #3062
beatacc
Przyczajenie

Ja odstawiłam tabletki...jakieś 4 lata temu ;-) ale używaliśmy gumek.
Gdy stwierdziliśmy, że nadszedł czas na dzidziusia odstawiliśmy wszystkie zabezpieczenia i udało nam się po pierwszej próbie!

Oboje byliśmy baaardzo zaskoczeni bo np. nasi znajomi 2 lata się starali i dopiero kilka miesięcy temu im się udało. Także byliśmy zaskoczenia, że nam się tak szybko udało.

Co do zakupów to mam już kołyskę (dzidzia podrośnie to kupimy łóżeczko), wózek (Silver Cross Freeway), przewijak, parę ciuszków, kilka pieluch i darmową torbę z Bootsa

Teraz w Asdzie jest promocja na maty do przewijania Pampers. Normalnie paczka 12szt. kosztuje około £6 a w promocji 3 paczki kosztują £10. Jutro jadę na zakupy ;-)
beatacc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 17:55   #3063
maatra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vedma Pokaż wiadomość
Ale ja go bron Boze nie zamierzam nosic! Tez mieszkamy na 2 pietrze, ale od noszenia ciezkich rzeczy to jest TZ i moj brat.
no tak,ale przeciez meza nie bedzie caly dzien w domu . co jak bedziesz chciala isc na spacer ? masz gdzies miejsce,zeby stelaż zostawic ?
do dzis mam koszmary jak tachalam maxi cosi na dol....my zamiast wozka zamienilismy mieszkanie na dom
Stary 2010-06-09, 18:00   #3064
uwaga
Raczkowanie

GG do uwaga

Cytat:
Napisane przez beatacc Pokaż wiadomość
Ja odstawiłam tabletki...jakieś 4 lata temu ;-) ale używaliśmy gumek.
Gdy stwierdziliśmy, że nadszedł czas na dzidziusia odstawiliśmy wszystkie zabezpieczenia i udało nam się po pierwszej próbie!

Oboje byliśmy baaardzo zaskoczeni bo np. nasi znajomi 2 lata się starali i dopiero kilka miesięcy temu im się udało. Także byliśmy zaskoczenia, że nam się tak szybko udało.

Co do zakupów to mam już kołyskę (dzidzia podrośnie to kupimy łóżeczko), wózek (Silver Cross Freeway), przewijak, parę ciuszków, kilka pieluch i darmową torbę z Bootsa

Teraz w Asdzie jest promocja na maty do przewijania Pampers. Normalnie paczka 12szt. kosztuje około £6 a w promocji 3 paczki kosztują £10. Jutro jadę na zakupy ;-)
To super!A w którym tygodniu jesteś?i jak przebiega Twoja ciąża?Imiona już wybrane?
uwaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 18:06   #3065
beatacc
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez uwaga Pokaż wiadomość
To super!A w którym tygodniu jesteś?i jak przebiega Twoja ciąża?Imiona już wybrane?
16. tydzień. Gdy tylko skończył się 3. miesiąc wszystko minęło jak ręką odjął. Nie miałam jakiś strasznych objawów poza tym, że było mi niedobrze wieczorami, szczególnie jak byłam głodna. Raz zdarzyło mi się zwymiotować ale to dlatego, że szybko zjadłam jabłko i nie pogryzłam dobrze. Poza tym dobrze się czuję. Po brzuchu nie widać 16. tygodnia ale to pewnie, że noszę kilkunasto kilogramowy balast jeszcze sprzed ciąży :-//

Co do imion to będzie Maja albo Mateusz. USG połówkowe mam dopiero 20. lipca więc jeszcze ponad miesiąc w niewiedzy ;-)
Stary 2010-06-09, 18:08   #3066
Diari
Rozeznanie

Vedma wózek super, w moim typie

Nowe dziewczyny, jeśli chcecie, żeby wpisać was na listę Ciężarówek, podajcie mi tydzień ciąży, termin porodu, jeśli znacie to płeć i jeśli już wybrałyście to imię.
Stary 2010-06-09, 18:10   #3067
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Jolu Ty dalej w Dwupaku???? Oj bidulko, mam nadzieje, że to już niebawem. Mam pytanie jakie robiłaś badania po poronieniu? Zastanawiam się właśnie, w sierpniu jedziemy do Pl i chciałam coś w tym właśnie kierunku zrobić. A potem zacząć znowu działać.
Czuje się troszke lepiej, choć czasami bywa mi ciężko, ale życzę Wam zdrowiutkich maluszków i cudnie przeżytych ciąż.
Mam nadzieje, że z Hannjah wszystko ok, bo się martwie o nią...
Dobrze,że u Ciebie lepiej
Ja długo cierpiałam...Najpierw było dobrze,a dopiero po dwóch tygodniach dopadł mnie prawdziwy dół...Zamknęłam się w sobie i ryczałam cały czas...
Ty tak nie rób,bo to i tak nie pomaga...
Kochana badań za dużo nie mogłam zrobić,bo nie miałam na nie dużo czasu w Polsce. Ale zrobiłam toksoplazmę,cytomegalię.. .Niestety za mało miałam czasu na sprawdzenie progesteronu. Ale najprawdopodobniej był za niski,ponieważ w każdym cyklu po dniach płodnych plamiłam. Tak więc dostałam duphaston od 16 dnia cyklu,a w razie ciąży brać do 16 tc. I tak brałam,mam fajną doktorkę w Polsce Mama chodziła do niej po recepty na Duphaston dla mnie i przysyłała mi lek
Zobaczysz i Tobie się uda

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Jolu maluszkowi chyba naprawde jest dobrze w tym brzusiu Widze ze narazie nic nie wspomninasz o wywoływaniu porodu , bo wczesniej dziewczyny chodzily na te masaze . Trzymam kciuki zeby Dzidzia w koncu zdecydowała sie wyjsc a porod zeby byl szybki
Nikt mi nie proponował jak dotychczas tego masażu... A położna tydzień temu,wyznaczyła wizytę na za tydzień (czyli prawie 2 tyg.po terminie) powiedziała żebym przyszła ciśnienie sprawdzić Nie wzięłam tego od razu do siebie,bo byłam pewna,że urodzę już do tego czasu...Dopiero teraz to do mnie dotarło...

Cytat:
cześć Wam!
mam na imię Ania.Mam 23 lata,a mój Mąż 33.Od ponad 4 lat jesteśmy małżeństwem.W 2006 dowiedzialam się,że mam policystyczne jajniki.Powiedziano nam,że mamy małe szanse na dziecko.po dłuugim leczeniu hormonami dali mi tabletki,które od razu zadzialały.Po pierwszej serii dowiedziałam się,że jestem w ciąży.Wtedy kiedy już przestaliśmy o tym myśleć udało się) Jestem w 6 tygodniu ciąży.Miałam już pierwszy skan i wyznaczono mi poród na 31 stycznia.imiona wybrane.Łóżeczko,kołderka ,poszewka,materac i prześcieradło kupione(w Polsce).i dopiero dzisiaj podczas tych zakupów poczułam,że jestem w ciąży(nie licząc skurczów macicy i częstego sikania).

Pozdrawiam.
Witaj I gratuluję

Vedma świetny wózeczek

Wróciłam...
Ale zła jestem,bo nic nie załatwiłam...Mieli z mojej przychodni wysłać receptę do Boots (zawsze tak robili). No i okazało się,że nie wysłali i tylko na darmo tam poszłam... Do tego przychodnia już zamknięta i nie wiem o co chodzi....Jutro będę musiała iść tam jeszcze raz...
Mam nadzieję tylko,że może coś wyniknie z tego spaceru...

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 18:11   #3068
beatacc
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Diari Pokaż wiadomość
Nowe dziewczyny, jeśli chcecie, żeby wpisać was na listę Ciężarówek, podajcie mi tydzień ciąży, termin porodu, jeśli znacie to płeć i jeśli już wybrałyście to imię.
To ja poproszę o wpisanie na listę.

16 tydzień, 28.11.2010, płeć nieznana, Maja/Mateusz.

Mam nadzieję, że tyle wystarczy
Stary 2010-06-09, 18:14   #3069
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maatra Pokaż wiadomość
no tak,ale przeciez meza nie bedzie caly dzien w domu . co jak bedziesz chciala isc na spacer ? masz gdzies miejsce,zeby stelaż zostawic ?
do dzis mam koszmary jak tachalam maxi cosi na dol....my zamiast wozka zamienilismy mieszkanie na dom
Jak bede chciala isc na spacer na piechote rano, to TZ zniesie mi wozek przed praca. Jak bede chciala isc na spacer na piechote po poludniu, to zniesie mi wozek po lunchu (my zawsze na lunch przyjezdzamy do domu). Jak bede chciala jechac gdzies samochodem, to wlozy mi stelaz do bagaznika a siedzonko do samochodu i jedyne co bede musiala zrobic, to zniesc i zainstalowac Adasia. Wlasciwie to stelaz moze sobie lezec w bagazniku permanentnie.
Pewnie pomyslicie sobie, ze robie z siebie jakas ksiezniczke, ale ja naprawde nigdy w zyciu nie nosilam ciezkich rzeczy i nie zamierzam robic tego teraz. Dorastalam otoczona silnymi chlopakami i cale szczescie tak mi zostalo

Cytat:
A Ty, Uwago, jakie masz imionka wybrane? A Silver Cross Freeway to z podwojnymi kolkami czy z tymi pompowanymi?
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 18:15   #3070
uwaga
Raczkowanie

GG do uwaga

Napisane przez Diari
Nowe dziewczyny, jeśli chcecie, żeby wpisać was na listę Ciężarówek, podajcie mi tydzień ciąży, termin porodu, jeśli znacie to płeć i jeśli już wybrałyście to imię

Ja poproszę też o wpisanie.

6 tydzień,31.01.2011,płeć nieznana,Jacob Tomasz/Nicole Izabella
Stary 2010-06-09, 18:16   #3071
ewurka
Wtajemniczenie

Joluś, dziękuje szkoda, że nie pomyślałam o Duphastonie wcześniej, może by nam pomógł...ale teraz wiem, że poprosze lekarza, albo o luteine, albo o duphaston. A brałaś go w UK i pomógł Ci? Dziękuje za rady, skorzystam na pewno I nie denerwuj się.

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 18:28   #3072
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Joluś, dziękuje szkoda, że nie pomyślałam o Duphastonie wcześniej, może by nam pomógł...ale teraz wiem, że poprosze lekarza, albo o luteine, albo o duphaston. A brałaś go w UK i pomógł Ci? Dziękuje za rady, skorzystam na pewno I nie denerwuj się.
Jestem pewna,że zadziałał duphaston,bo brałam go od samego początku ciąży... Choć i tak przeżyłam chwilę grozy,bo mimo to w 9 tc lekko krwawiłam. Na szczęście GP dał mi zwolnienie i leżałam plackiem przez 5 tygodni... Doktorka w Polsce kazała zwiększyć wtedy dawkę progesteronu. I pomogło Ale bałam się bardzo...
Kochana mam nadzieję,że też już wkrótce będziesz znów cieszyć jak ja

Stary 2010-06-09, 18:37   #3073
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
Jestem pewna,że zadziałał duphaston,bo brałam go od samego początku ciąży... Choć i tak przeżyłam chwilę grozy,bo mimo to w 9 tc lekko krwawiłam. Na szczęście GP dał mi zwolnienie i leżałam plackiem przez 5 tygodni... Doktorka w Polsce kazała zwiększyć wtedy dawkę progesteronu. I pomogło Ale bałam się bardzo...
Kochana mam nadzieję,że też już wkrótce będziesz znów cieszyć jak ja
Wierze w to bardzo, chociaż serce i wszystko poza tym mnie boli jeszcze. Ale skoro udało nam się teraz, uda nam się następnym razem. Dziękuje Jolu napawasz mnie DUŻYM optymizmem i nadzieją. Trzymam kciuki za Oliviera Jutro 10.06 więc może to jego data.

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2010-06-09, 18:40   #3074
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Wierze w to bardzo, chociaż serce i wszystko poza tym mnie boli jeszcze. Ale skoro udało nam się teraz, uda nam się następnym razem. Dziękuje Jolu napawasz mnie DUŻYM optymizmem i nadzieją. Trzymam kciuki za Oliviera Jutro 10.06 więc może to jego data.
Pewnie,że się uda Wiara i pozytywne nastawienie to już połowa sukcesu Poza tym ja wierzę,że nasze aniołki czuwają nad nami
Och ta data bardzo mi się podoba

Stary 2010-06-09, 18:41   #3075
ursull
Zakorzenienie

Ale ruch dzisiaj na wątku,super

beatacc ja mam termin na 25.11.10, pojutrze zaczyna 17 tydź.
Mam roczną córeczkę,więc większość rzeczy dzidzia dotsanie po siositrze w spadku. Kupilam już moses basket,troszkę ciuszków i teraz szukam wózka (mimo,że mam dwa ),bo chciałabym gondolę tym razem. Będzie zima,więcw gondolce dzidzi będzie cieplej i wygodniej (tak myślę).

aniaxxx trzymam zatem kciuki za was

thebestme zatem buziaki dla Oli Gabrysi A ty jak się czujesz?

ewurka dobrze,że juz czujesz się lepiej. Najwazniejsze jest pozytywne myślenie. Jola dobrze radzi,załatw sobie duphaston i luteinę. Jak dasz radę to przebadaj się w Polsce i czekam,aż znowu wpieszmy ciebie na listę

vedma fajny wózeczek,taki zgrabny. A można wiedzieć ile za niego dałaś?

sysunia dobrze,że powiedziałaś o ciąży w pracy,reakcją szefa się nie martw,ważne,że ty już jesteś pod ochroną

uwaga witaj i serdecznie gratuluję . A zdradzisz z której części UK jesteś? To szybciutko uwinęliście się z zakupami dla dzidzi

Edytowane przez ursull
Czas edycji: 2010-06-09 o 18:47
ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 18:51   #3076
ewurka
Wtajemniczenie

Ursull dziękuje. Jest jak jest, raz jest lepiej raz gorzej, ale nie chce się poddawać i załamywać, będę walczyć!

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2010-06-09, 19:13   #3077
Darianna25
Zakorzenienie

Wróciłam z miasta i padam.

Cytat:
Napisane przez Vedma Pokaż wiadomość
Kochana, to jest Wizaz, tu nie ma prywatnych pytan. Pierwsze, jakie mi zadala nasza Olka z KAWArni, po tym jak obwiescilam, ze jestem w ciazy bylo: czy wpadlam, czy planowalam Do dzisiaj to pamietam Nawiasem mowiac, z moim charakterem i poukladaniem, jakby to dziecko nie bylo planowane, to bym chyba padla na zawal...
Mialam zawsze bardzo regularne cykle, co do dnia - nie musialam mierzyc temperatury, zeby wiedziec, kiedy mam owulacje. Wystarczyl kalendarz

Ja bralam przez... uuu... 12 lat. Z jakimis tam przerwami, ale przez ostatnie 4 lata bez przerwy. Dlatego tez zdecydowalam sie je odstawic pol roku przed zajsciem w ciaze.

Po pierwsze, to uwielbiam to ciasto - nigdy go sama nie robie, ale mialam okazje sprobowac i jest pyszne. A z Ciebie jest dobra coreczka, ze sie tak na przyjazd rodzicow przygotowujesz Moze akurat - wnioskujac po Twoim samopoczuciu - ich przyjazd zbiegnie sie z... ciii! Nie chce zapeszyc

Idz po to mleczko, troche sie poruszasz to dobrze Ci zrobi
------------------------------------------------------------
A ja chcialam sie pochwalic: kupilismy Adasiowi wozek. Jak wiecie, od poczatku stawialam na Phila&Tedsa model Sport. Az do czasu, kiedy pojechalam do kolezanki i zobaczylam u niej trojkolowego Britaxa B-Smart. Zakochalam sie! A potem jeszcze podjechalismy do Mothercare i poprosilismy o mozliwosc przymierzenia P&T do bagaznika naszego auta i coz - okazalo sie, ze nie bardzo wchodzi...
Zaczelam wiec sledzic e-bay, gdzie od czasu do czasu pojawialy sie Britaxy Vigour 3+ (wersja o rok starsza od B-Smart), z mysla, ze jak nic nie upoluje, to po prostu kupimy nowy wozek na poczatku lipca. I wlasnie dzisiaj TADAM:
- nowe siedzonko do samochodu (z ISOFIXem)
- nowa gondola
- wozek uzywany jako "drugi travel system", praktycznie jak nowy!
- mnostwo dodatkow
... za 1/3 ceny
No i ten kolor - ja wiem, ze to sprawa indywidualna, ale strrrrasznie mi sie podoba

Kurcze ale tupet.

Ciasto z torebki.

Wózek super.Też o nim myślałam.

Cytat:
cześć Wam!
mam na imię Ania.Mam 23 lata,a mój Mąż 33.Od ponad 4 lat jesteśmy małżeństwem.W 2006 dowiedzialam się,że mam policystyczne jajniki.Powiedziano nam,że mamy małe szanse na dziecko.po dłuugim leczeniu hormonami dali mi tabletki,które od razu zadzialały.Po pierwszej serii dowiedziałam się,że jestem w ciąży.Wtedy kiedy już przestaliśmy o tym myśleć udało się) Jestem w 6 tygodniu ciąży.Miałam już pierwszy skan i wyznaczono mi poród na 31 stycznia.imiona wybrane.Łóżeczko,kołderka ,poszewka,materac i prześcieradło kupione(w Polsce).i dopiero dzisiaj podczas tych zakupów poczułam,że jestem w ciąży(nie licząc skurczów macicy i częstego sikania).

Pozdrawiam.
Witam.
To szybko te zakupy poczyniłaś.
A leczyłaś się w uk i tak się toba ładnie zajeli?

Cytat:
Napisane przez maatra Pokaż wiadomość

Darianna pieczesz z torebki ciasto,czy sama robisz ?

Ja mam popisowy przepis na ciasto czekoladowe(potrzebne ponad 4 czekolady)Kolezanka na swieta przyniosla i do dzis pamietam ten smak jeszcze 3 kg mniej i pieke

Z torebki.
Ja lewa jestem do wypieków i wykwintnych dań.
Czekam na tate bo on to lubi i potrafi ciasta robić.Będzie mi dogadzal do porodu.

Cytat:
Ursull dziękuje. Jest jak jest, raz jest lepiej raz gorzej, ale nie chce się poddawać i załamywać, będę walczyć!
dla Ciebie kochana.

Ja zamierzam kupic używana spacerówke ale to dopiero za jakieś 1,5 roku może.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 19:20   #3078
ewurka
Wtajemniczenie

Darianna, dziękuje

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2010-06-09, 19:49   #3079
***luna
Zakorzenienie

witam nowe dziewczyny na wątku
I już nie będę na liscie ostatnia

Vedma to Adas będzie miał swój pierwszy wózoby się sprawdził jak najlepiej.
Co do noszenia, to ja generalnie z pierwszym maluchem mało nosiłam wózek, bo na parterze mieszkaliśmy. Natomiast waga dawała się we znaki podczas: wypraw do szpitala(pociągiem, autobusami, z całym ekwipunkiem), wypraw zakupowych, gdy wózek trzeba było pchać pod górkę. A już coraz ciężej było, gdy mały na wadze przybierał(no ale wtedy to już się na spacerówkę przerzuciliśmy)

Ewurka będzie dobrze. Przytulasy dla ciebie.

Darianna przygotowania toku, fajnie mieć rodzinkę blisko jak już maluszek tuż tuż lada dzień się może pojawić
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 19:53   #3080
Awika
Raczkowanie

Hej dziewczyny, spiesze wyjasnic, ze rozmawialam bezposrednio juz z ta osoba, ktora pracowala w Next i jak sie okazalo moj tz jakies bajki opowiadal. wiedzial, ze swego czasu sporo kasy jej sie uzbieralo, ale to wcale nie byl prezent z pracy i nie az tyle Sorki za te nieprawdziwe informacje.

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Dzień dobry,

Mam to samo.Od 3 dni spojenie łonowe znowu zaczeło boleć.W nocy jak się che przekrecić na drugi bok to muszę wstać i zmienić pozycję.Jak za długo lezę na jednym boku to mi dupka drętwieje.

Jakaś zściemniara z tej położnej lub maja inne zasady.
MAT-B1 powinna ci ona wypisać i powinna ci ona dac podpisany formularz na Healt in Pregnanacy Grant te 190 funi.
Darianna, jakie 190 f?? ja teraz zapytalam moja GP o jakis formularz na Grant ( nie wiedzialam jaki i co, ale w biblii porodu jest, ze od 25 tyg moge sie zaczac ubiegac. No wiec powiedziala, ze jesli pracuje to mi sie nie nalezy, dala Mat-B1 i jakies papiery do Customer&Revenue zebym wypelnila i wyslala. czy to bylo to??
Awika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 20:00   #3081
Diari
Rozeznanie

Awika chodzi o to http://campaigns2.direct.gov.uk/money4mum2be/en/
Stary 2010-06-09, 20:01   #3082
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Awika Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, spiesze wyjasnic, ze rozmawialam bezposrednio juz z ta osoba, ktora pracowala w Next i jak sie okazalo moj tz jakies bajki opowiadal. wiedzial, ze swego czasu sporo kasy jej sie uzbieralo, ale to wcale nie byl prezent z pracy i nie az tyle Sorki za te nieprawdziwe informacje.

Darianna, jakie 190 f?? ja teraz zapytalam moja GP o jakis formularz na Grant ( nie wiedzialam jaki i co, ale w biblii porodu jest, ze od 25 tyg moge sie zaczac ubiegac. No wiec powiedziala, ze jesli pracuje to mi sie nie nalezy, dala Mat-B1 i jakies papiery do Customer&Revenue zebym wypelnila i wyslala. czy to bylo to??

Awika to jest health grant
Możliwe, że GP pomieszała z Maternity Grant (to jest inny dodatek )

tutaj dwa linki co i jak
http://www.direct.gov.uk/en/MoneyTax...rant/DG_173502

http://campaigns2.direct.gov.uk/money4mum2be/en/
blogowo:
aktywnie
Stary 2010-06-09, 20:40   #3083
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
(...) teraz szukam wózka (mimo,że mam dwa ),bo chciałabym gondolę tym razem. Będzie zima,więcw gondolce dzidzi będzie cieplej i wygodniej

vedma fajny wózeczek,taki zgrabny. A można wiedzieć ile za niego dałaś?
Normalnie taki travel system kosztowalby mnie jakies 700 funtow (na tyle bylismy nastawieni) a tu udalo sie kupic za... 1/3 ceny! Nie moge w to sama uwierzyc, bo to sa nowe rzeczy, z metkami Ja sie odzegnywalam od gondolki, bo widzialyscie, jak wyglada gondola peanut, ktora pasuje do P&T? Wprost tragicznie! Nastawialam sie wiec na miekka gondolke czyli cocoon, zwlaszcza, ze bedzie cieplo. Ale tutaj gondola byla w komplecie, wiec odpadly mi dylematy
Poza tym, przyznam sie, ze zadzialalo prawo stada - zobaczylam, jak moja kolezanka leci z taka gondolka i... zachcialo mi sie takiej samej (jeny, jak w przedszkolu! )

Cytat:
Napisane przez Awika Pokaż wiadomość
Darianna, jakie 190 f?? ja teraz zapytalam moja GP o jakis formularz na Grant ( nie wiedzialam jaki i co, ale w biblii porodu jest, ze od 25 tyg moge sie zaczac ubiegac. No wiec powiedziala, ze jesli pracuje to mi sie nie nalezy
Awika, GP sie pomylila. Ja na 100% pracuje, a 190 funtow dostalam

Luna - masz to, na co czekalas - nie jestes juz ostatnia na liscie
Stary 2010-06-09, 20:58   #3084
uwaga
Raczkowanie

GG do uwaga

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
uwaga witaj i serdecznie gratuluję . A zdradzisz z której części UK jesteś? To szybciutko uwinęliście się z zakupami dla dzidzi
Mieszkam w Andover.To jest około 70 mil od granic Londynu na południowy-zachód.Widzisz...mimo tego,że jeszcze 7 miesięcy to tak na prawdę czas szybko zleci,a nie chcę na ostatnią chwilę zakupów robić tymbardziej,że już w piątek jedziemy spowrotem do Uk,bo urlop sie kończy,a w Polsce łóżeczko itd. są tańsze.Poza tym co polskie to polskie.

Darianna25
Tak,w Anglii,ponieważ w Polsce mnie olewali i ciągle dawali jakieś paskudne hormony.Znajoma,która też miała policystyczne jajniki poleciła mi iść do GP i opowiedzieć o swoim problemie.Dla kobiet,które starają się o dziecko dłużej niż 3 lata załatwiają ginekologa-położnika w szpitalu na oddziale leczenia bezpłodności.Tam się zajmują wszystkim wnikliwie i po 3 tygodniach od pierwszej wizyty przepisali mi tabletki.Wzięłam je po raz pierwszy i zaszłam
Stary 2010-06-09, 21:21   #3085
Awika
Raczkowanie

Tez witam nowe dziewczyny i mam nadzieje, ze bedziecie sie wiecej udzielac na forum, bo ja nie jestem niestety najlepszym przykladem ale sie staram czasem tyle jest do czytania, ze jak doczytam to trace energie do napisania

Dzieki Z tego co w tych linkach wyczytalam, to chyba byloby to, bo ona sama najpierw wypelnila ten formularz i dala mi, zebym dopelnila i wyslala. Widzialam, ze to bylo C&R ale jak ja zapytalam to rezolutnie i wesolo odpwiedziala, ze nie wie, jakies tam kwity, ze mam to po prostu wypelnic i wyslac ( pewnie jak kazda). Wiec domyslam sie, ze to bedzie ten Grant, bo tam byly moje dane i zebym podala konto ;D

Niedlugo bede miala u niej robione badanie krwi wiec sie dopytam moze...

A pamietacie moze tego mojego "zabawnego" visora co krecil nosem na moje pytanie o usiadniecie? Nie omieszkalam wspomniec o tym incydencie i jescze innym, kiedy to on zaczal glosno narzekac, ze popracuje troche i lece do toalety zeby chocaz to BYLA prawda. 8:30 10:00 i 12:30 to byly godz tego dnia keidy chodzilam do toalety Wiec o tym tez powiedzialam z zalem bossowi firmy, hehe. Zapowiedzial, ze zamieni z visorem slowo a ja, ze bede chodzila teraz czesciej do recepcji na lekkie, siedzace prace Mi nie chodzi o to zeby siedziec caly czas bo nawet sie lepiej czuje jak sie ruszam, tylko jak mam prace na np 3 godz w jednym miejscu no to rzeczywiscie zaczyna mi ciazyc wszystko. zreszta to samo bylo przed ciaza tylko teraz to nie musze tego znosic Visor od tego dnia jest baardzo mily i od razu wysyla mnie na krzeselko, zartuje ze mnie itd Moze nie pomyslal wczesniej, ze to jest dla mnie wazne. On ciagle wynajdywal pwoody zeby sobie "zartowac" albo kpic. No ale teraz jest duzo lepiej
Awika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 21:49   #3086
Jola00
Zadomowienie

Awika to dobrze,e facet zmiękł
Nie miej żadnych skrupułów aby wykorzystywać swój stan w pracy...Ja tak robiłam.To są teraz Twoje prawa i trzeba ich bronić...
A napracować się jeszcze zdążysz kiedy wrócisz do pracy po macierzyńskim

Stary 2010-06-09, 21:57   #3087
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
Awika to dobrze,e facet zmiękł
Nie miej żadnych skrupułów aby wykorzystywać swój stan w pracy...Ja tak robiłam.To są teraz Twoje prawa i trzeba ich bronić...
A napracować się jeszcze zdążysz kiedy wrócisz do pracy po macierzyńskim
Zgadzam sie zupełnie
Po to są prawa chroniące kobiety w ciąży, by z nich korzystać.
Najważniejsze swoje prawa znać i w razie ich łamania wiedzieć, gdzie się udać
blogowo:
aktywnie
Stary 2010-06-09, 22:13   #3088
Vedma
Zadomowienie

A ja, w ramach ulatwiania sobie pracy, musze chyba zainstalowac pod biurkiem jakas podstawke pod stopy, ktore - niestety - coraz bardziej mi puchna Juz nawet dzisiaj szef sie dopytywal, czy cos sobie zamontowalam, bo to musi byc w miare miekkie, skoro mam na tym opierac nogi przez kilka godzin...

Uwaga - to wy cala wyprawke dla malucha przywozicie z PL???
Stary 2010-06-09, 22:31   #3089
Darianna25
Zakorzenienie

Co do wyprawki to ja przywiozłam wózek,pościel i trochę ciuchów.
Teraz stwierdzam, że ciuchy były niepotrzebne bo dużo rzeczy nakupowałam na boot farze i to lepszych jakościowo, tańszych mimo, ze używanych.

Na NK jest laska, która sprzedaje wszystko dla dziecka i gdyby się wcześniej pojawiła to bym na pewno tam kupiła lóżeczko,pościel i materac.

http://nasza-klasa.pl/profile/24708608
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 07:08   #3090
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Co do wyprawki to ja przywiozłam wózek,pościel i trochę ciuchów.
Teraz stwierdzam, że ciuchy były niepotrzebne bo dużo rzeczy nakupowałam na boot farze i to lepszych jakościowo, tańszych mimo, ze używanych.

Na NK jest laska, która sprzedaje wszystko dla dziecka i gdyby się wcześniej pojawiła to bym na pewno tam kupiła lóżeczko,pościel i materac.

http://nasza-klasa.pl/profile/24708608
Ja wyprawkę całą kupiłam tutaj i jestem bardzo zadowolona Jedynie kosmetyki dla dziecka mam z Polski,bo tutaj dużego wyboru nie ma...

Witam kochane
Dziś już szósty dzień po terminie... No i do tego ta fajna data dziś jest,a tu cisza...Nie dzieje się nic...
Do tego ostatnie chwile kiedy mogłabym pospać,a ja spać nie mogę...Od godziny już się przewracałam w łóżku....
A jak Wasze samopoczucie?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości