|
|
#3061 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Vedma super zakupy
![]() kolor swietny ![]() Darianna pieczesz z torebki ciasto,czy sama robisz ? Ja mam popisowy przepis na ciasto czekoladowe(potrzebne ponad 4 czekolady)Kolezanka na swieta przyniosla i do dzis pamietam ten smak
|
#3062 |
|
Przyczajenie
|
Ja odstawiłam tabletki...jakieś 4 lata temu ;-) ale używaliśmy gumek.
Gdy stwierdziliśmy, że nadszedł czas na dzidziusia odstawiliśmy wszystkie zabezpieczenia i udało nam się po pierwszej próbie! ![]() Oboje byliśmy baaardzo zaskoczeni bo np. nasi znajomi 2 lata się starali i dopiero kilka miesięcy temu im się udało. Także byliśmy zaskoczenia, że nam się tak szybko udało. Co do zakupów to mam już kołyskę (dzidzia podrośnie to kupimy łóżeczko), wózek (Silver Cross Freeway), przewijak, parę ciuszków, kilka pieluch i darmową torbę z Bootsa ![]() Teraz w Asdzie jest promocja na maty do przewijania Pampers. Normalnie paczka 12szt. kosztuje około £6 a w promocji 3 paczki kosztują £10. Jutro jadę na zakupy ;-) |
|
|
|
#3063 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
do dzis mam koszmary jak tachalam maxi cosi na dol....my zamiast wozka zamienilismy mieszkanie na dom
|
|
#3064 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3065 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Co do imion to będzie Maja albo Mateusz. USG połówkowe mam dopiero 20. lipca więc jeszcze ponad miesiąc w niewiedzy ;-) |
|
|
|
|
#3066 |
|
Rozeznanie
|
Vedma wózek super, w moim typie
![]() Nowe dziewczyny, jeśli chcecie, żeby wpisać was na listę Ciężarówek, podajcie mi tydzień ciąży, termin porodu, jeśli znacie to płeć i jeśli już wybrałyście to imię.
|
#3067 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja długo cierpiałam...Najpierw było dobrze,a dopiero po dwóch tygodniach dopadł mnie prawdziwy dół...Zamknęłam się w sobie i ryczałam cały czas... Ty tak nie rób,bo to i tak nie pomaga... ![]() Kochana badań za dużo nie mogłam zrobić,bo nie miałam na nie dużo czasu w Polsce. Ale zrobiłam toksoplazmę,cytomegalię.. .Niestety za mało miałam czasu na sprawdzenie progesteronu. Ale najprawdopodobniej był za niski,ponieważ w każdym cyklu po dniach płodnych plamiłam. Tak więc dostałam duphaston od 16 dnia cyklu,a w razie ciąży brać do 16 tc. I tak brałam,mam fajną doktorkę w Polsce ![]() Zobaczysz i Tobie się uda Cytat:
Nie wzięłam tego od razu do siebie,bo byłam pewna,że urodzę już do tego czasu...Dopiero teraz to do mnie dotarło...Cytat:
![]() Vedma świetny wózeczek Wróciłam... Ale zła jestem,bo nic nie załatwiłam...Mieli z mojej przychodni wysłać receptę do Boots (zawsze tak robili). No i okazało się,że nie wysłali i tylko na darmo tam poszłam... Do tego przychodnia już zamknięta i nie wiem o co chodzi....Jutro będę musiała iść tam jeszcze raz...Mam nadzieję tylko,że może coś wyniknie z tego spaceru...
|
|||
|
|
|
#3068 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
16 tydzień, 28.11.2010, płeć nieznana, Maja/Mateusz. Mam nadzieję, że tyle wystarczy
|
|
|
|
|
#3069 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie pomyslicie sobie, ze robie z siebie jakas ksiezniczke, ale ja naprawde nigdy w zyciu nie nosilam ciezkich rzeczy i nie zamierzam robic tego teraz. Dorastalam otoczona silnymi chlopakami i cale szczescie tak mi zostalo ![]() A Ty, Uwago, jakie masz imionka wybrane? A Silver Cross Freeway to z podwojnymi kolkami czy z tymi pompowanymi?
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
|
|
|
#3070 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3071 |
|
Wtajemniczenie
|
Joluś, dziękuje
|
|
|
|
#3072 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale bałam się bardzo...Kochana mam nadzieję,że też już wkrótce będziesz znów cieszyć jak ja |
|
|
|
|
#3073 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Och ta data bardzo mi się podoba ![]() |
|
|
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ruch dzisiaj na wątku,super
beatacc ja mam termin na 25.11.10, pojutrze zaczyna 17 tydź. Mam roczną córeczkę,więc większość rzeczy dzidzia dotsanie po siositrze w spadku. Kupilam już moses basket,troszkę ciuszków i teraz szukam wózka (mimo,że mam dwa ),bo chciałabym gondolę tym razem. Będzie zima,więcw gondolce dzidzi będzie cieplej i wygodniej (tak myślę).aniaxxx trzymam zatem kciuki za was thebestme zatem buziaki dla Oli Gabrysi ewurka vedma fajny wózeczek,taki zgrabny. A można wiedzieć ile za niego dałaś? ![]() sysunia dobrze,że powiedziałaś o ciąży w pracy,reakcją szefa się nie martw,ważne,że ty już jesteś pod ochroną uwaga witaj . A zdradzisz z której części UK jesteś? To szybciutko uwinęliście się z zakupami dla dzidzi
Edytowane przez ursull Czas edycji: 2010-06-09 o 18:47 |
|
|
|
#3077 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z miasta i padam.
Cytat:
Kurcze ale tupet. Ciasto z torebki. Wózek super.Też o nim myślałam. Cytat:
To szybko te zakupy poczyniłaś. A leczyłaś się w uk i tak się toba ładnie zajeli? Cytat:
Z torebki. Ja lewa jestem do wypieków i wykwintnych dań. Czekam na tate bo on to lubi i potrafi ciasta robić.Będzie mi dogadzal do porodu. Cytat:
dla Ciebie kochana.Ja zamierzam kupic używana spacerówke ale to dopiero za jakieś 1,5 roku może. |
||||
|
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
witam nowe dziewczyny na wątku
![]() I już nie będę na liscie ostatnia ![]() Vedma to Adas będzie miał swój pierwszy wóz oby się sprawdził jak najlepiej.Co do noszenia, to ja generalnie z pierwszym maluchem mało nosiłam wózek, bo na parterze mieszkaliśmy. Natomiast waga dawała się we znaki podczas: wypraw do szpitala(pociągiem, autobusami, z całym ekwipunkiem), wypraw zakupowych, gdy wózek trzeba było pchać pod górkę. A już coraz ciężej było, gdy mały na wadze przybierał(no ale wtedy to już się na spacerówkę przerzuciliśmy )Ewurka będzie dobrze. Przytulasy dla ciebie. Darianna przygotowania toku, fajnie mieć rodzinkę blisko jak już maluszek tuż tuż lada dzień się może pojawić
|
|
#3080 | |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, spiesze wyjasnic, ze rozmawialam bezposrednio juz z ta osoba, ktora pracowala w Next i jak sie okazalo moj tz jakies bajki opowiadal. wiedzial, ze swego czasu sporo kasy jej sie uzbieralo, ale to wcale nie byl prezent z pracy i nie az tyle
Sorki za te nieprawdziwe informacje.Cytat:
|
|
|
|
|
#3081 |
|
Rozeznanie
|
Awika chodzi o to http://campaigns2.direct.gov.uk/money4mum2be/en/
|
#3082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Awika to jest health grant Możliwe, że GP pomieszała z Maternity Grant (to jest inny dodatek )tutaj dwa linki co i jak ![]() http://www.direct.gov.uk/en/MoneyTax...rant/DG_173502 http://campaigns2.direct.gov.uk/money4mum2be/en/
|
|
|
#3083 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja sie odzegnywalam od gondolki, bo widzialyscie, jak wyglada gondola peanut, ktora pasuje do P&T? Wprost tragicznie! Nastawialam sie wiec na miekka gondolke czyli cocoon, zwlaszcza, ze bedzie cieplo. Ale tutaj gondola byla w komplecie, wiec odpadly mi dylematy ![]() Poza tym, przyznam sie, ze zadzialalo prawo stada - zobaczylam, jak moja kolezanka leci z taka gondolka i... zachcialo mi sie takiej samej (jeny, jak w przedszkolu! Cytat:
Luna - masz to, na co czekalas - nie jestes juz ostatnia na liscie
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
||
|
|
|
#3084 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Darianna25 Tak,w Anglii,ponieważ w Polsce mnie olewali i ciągle dawali jakieś paskudne hormony.Znajoma,która też miała policystyczne jajniki poleciła mi iść do GP i opowiedzieć o swoim problemie.Dla kobiet,które starają się o dziecko dłużej niż 3 lata załatwiają ginekologa-położnika w szpitalu na oddziale leczenia bezpłodności.Tam się zajmują wszystkim wnikliwie i po 3 tygodniach od pierwszej wizyty przepisali mi tabletki.Wzięłam je po raz pierwszy i zaszłam
|
|
|
|
|
#3085 |
|
Raczkowanie
|
Tez witam nowe dziewczyny
![]() czasem tyle jest do czytania, ze jak doczytam to trace energie do napisania Dzieki Z tego co w tych linkach wyczytalam, to chyba byloby to, bo ona sama najpierw wypelnila ten formularz i dala mi, zebym dopelnila i wyslala. Widzialam, ze to bylo C&R ale jak ja zapytalam to rezolutnie i wesolo odpwiedziala, ze nie wie, jakies tam kwity, ze mam to po prostu wypelnic i wyslac ( pewnie jak kazda). Wiec domyslam sie, ze to bedzie ten Grant, bo tam byly moje dane i zebym podala konto ;DNiedlugo bede miala u niej robione badanie krwi wiec sie dopytam moze... A pamietacie moze tego mojego "zabawnego" visora co krecil nosem na moje pytanie o usiadniecie? Nie omieszkalam wspomniec o tym incydencie i jescze innym, kiedy to on zaczal glosno narzekac, ze popracuje troche i lece do toalety zeby chocaz to BYLA prawda. 8:30 10:00 i 12:30 to byly godz tego dnia keidy chodzilam do toalety Wiec o tym tez powiedzialam z zalem bossowi firmy, hehe. Zapowiedzial, ze zamieni z visorem slowo a ja, ze bede chodzila teraz czesciej do recepcji na lekkie, siedzace prace Mi nie chodzi o to zeby siedziec caly czas bo nawet sie lepiej czuje jak sie ruszam, tylko jak mam prace na np 3 godz w jednym miejscu no to rzeczywiscie zaczyna mi ciazyc wszystko. zreszta to samo bylo przed ciaza tylko teraz to nie musze tego znosic Visor od tego dnia jest baardzo mily i od razu wysyla mnie na krzeselko, zartuje ze mnie itd Moze nie pomyslal wczesniej, ze to jest dla mnie wazne. On ciagle wynajdywal pwoody zeby sobie "zartowac" albo kpic. No ale teraz jest duzo lepiej
|
|
|
|
#3086 |
|
Zadomowienie
|
Awika to dobrze,e facet zmiękł
Nie miej żadnych skrupułów aby wykorzystywać swój stan w pracy...Ja tak robiłam.To są teraz Twoje prawa i trzeba ich bronić... A napracować się jeszcze zdążysz kiedy wrócisz do pracy po macierzyńskim |
|
|
|
#3087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po to są prawa chroniące kobiety w ciąży, by z nich korzystać. ![]() Najważniejsze swoje prawa znać i w razie ich łamania wiedzieć, gdzie się udać
|
|
|
#3088 |
|
Zadomowienie
|
A ja, w ramach ulatwiania sobie pracy, musze chyba zainstalowac pod biurkiem jakas podstawke pod stopy, ktore - niestety - coraz bardziej mi puchna
Juz nawet dzisiaj szef sie dopytywal, czy cos sobie zamontowalam, bo to musi byc w miare miekkie, skoro mam na tym opierac nogi przez kilka godzin...Uwaga - to wy cala wyprawke dla malucha przywozicie z PL???
|
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wyprawki to ja przywiozłam wózek,pościel i trochę ciuchów.
Teraz stwierdzam, że ciuchy były niepotrzebne bo dużo rzeczy nakupowałam na boot farze i to lepszych jakościowo, tańszych mimo, ze używanych. Na NK jest laska, która sprzedaje wszystko dla dziecka i gdyby się wcześniej pojawiła to bym na pewno tam kupiła lóżeczko,pościel i materac. http://nasza-klasa.pl/profile/24708608 |
|
|
|
#3090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam kochane Dziś już szósty dzień po terminie... No i do tego ta fajna data dziś jest,a tu cisza...Nie dzieje się nic...![]() Do tego ostatnie chwile kiedy mogłabym pospać,a ja spać nie mogę...Od godziny już się przewracałam w łóżku.... A jak Wasze samopoczucie? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

Nie wzięłam tego od razu do siebie,bo byłam pewna,że urodzę już do tego czasu...Dopiero teraz to do mnie dotarło...

Juz nawet dzisiaj szef sie dopytywal, czy cos sobie zamontowalam, bo to musi byc w miare miekkie, skoro mam na tym opierac nogi przez kilka godzin...