Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 11 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-10, 08:58   #1111
Emila3000
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 11

Cytat:
Napisane przez blackcoffee Pokaż wiadomość
Chyba post Tysi uratuje mi dukanowe życie...

Dziewczyny! Od 3 maja jestem na naszej cudownej diecie. Pilnuję się, stosuję do zasad, książkę przeczytałam, ruszam się, ćwiczę, biegam, jeżdżę na rowerze itd. A waga spadła o jedyna 4 kg przez ten cały czas co chwilę mam problemy z porcelanką, a waga nie chce ruszać. Od 20 maja spadła o 1 kg, dzisiaj mam 5 dzień PP, a ważę dokładnie tyle samo co 1 dnia, a nawet 0,2 kg więcej (no to już napewno porcelanka...). No i teraz pytanie.... co mam robić? To wolne tempo chudnięcia wcale mnie nie motywuje zastanawiam się nad ostrożnym przejściem na 1200 kcal z uwzględnieniem zasad Dukana, ale z większą ilością warzyw no i z owocami. Kiedyś kiedyś ładnie tak schudłam, dzięki diecie i dużej ilości ruchu. A teraz czytam, że Tysia przez 2 miesiące schudła 6 kg... To jak by na to nie patrzeć sporo, ale większość osób chudnie więcej, ok 10 kg przez ten czas itd.... Rozumiecie moje dylematy?

I w ogóle zauważyłam, że na PP praktycznie NIC z wagi nie spada, ewentualnie rusza sie cos na PW... Najmniejsza waga jaka zobaczylam na dukanie to 64 kg i to tak trwa i trwa od kilku dni, 64 kg, 64,2 kg, a za to 63,9 za zadne skarby!!!
u mnie tez powolutku szlo
2 kilo na miesiac
zero grzechow i zero 3 listy, ogranoczone jogurty do minimum
ale jakos doszla, przetrwalam i jestem na 3 fazie
Cytat:
Napisane przez czarownica3006 Pokaż wiadomość
Ayu, Ty to jestes hardcore i ograniczasz nawet to co dozwolone
ale generalnie i jogurty, i ketchup, i skrobia i duzo duzo innych mozna spokojnie jesc i chudnac. Przeciez są w ksiazce wymienione wiec znaczy to, ze nie trzeba jeszcze sobie dodatkowo samemu ograniczac. Trzeba znac ksiazke i wiedziec jakie ilosci i tyle.
wiadomo, ty jestes szczuplutka drobniutka to Tobie jest ciezej schudnac i moze dlatego musisz sie dodatkowo ograniczac, ale generalnie na dukanie to co Ty ograniczasz - inne dukanki spokojnie moga jesc. Bo obawiam się, że nowe dukanki czytając niektóre wypowiedzi zaczną się glodzic zamiast dukać.
no i gratuluje 3 fazy o ile jeszcze tego nie pisalam
ale to nie jest tak ze kazdy moze jsc dowoli co mu sie podoba
jezeli przesadzi sie z weglami to sie zatrzyma chudniecie nawet na 2 dni
watpie zeby jakies swiezynki zastanawialy sie ile tych wegli juz zjadly i ze taka skrobia ma 90% cukru w sobie i ile jej jest w takiej lyzce,
a nowe dukanki jak nie beda jadly skrobi i innych cukrow napewno sie nie zaglodzą, nie wiem jaki zwiazek ma jedzenie skrobi i tolerowanych do glodzenia - przeciez to nie jest dieta "tolerowana czy skrobiowa" a proteinowa
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 09:07   #1112
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość

ale to nie jest tak ze kazdy moze jsc dowoli co mu sie podoba
jezeli przesadzi sie z weglami to sie zatrzyma chudniecie nawet na 2 dni
watpie zeby jakies swiezynki zastanawialy sie ile tych wegli juz zjadly i ze taka skrobia ma 90% cukru w sobie i ile jej jest w takiej lyzce,
a nowe dukanki jak nie beda jadly skrobi i innych cukrow napewno sie nie zaglodzą, nie wiem jaki zwiazek ma jedzenie skrobi i tolerowanych do glodzenia - przeciez to nie jest dieta "tolerowana czy skrobiowa" a proteinowa
no jasne, ze nie wolno jesc co sie chce i ile sie chce. w zasadzie ksiazka odpowie na wszystkie pytania. tylko chodzi mi znowu o to, ze czasami piszecie, zeby nie jesc tego co w ksiazce wyraznie jest dopuszczalne i to myli nowe dukanki. widze tu duzo modyfikacji, tzn ograniczen, które są juz wymyslem samych dukających a nie doktorka. i to mnie troche razi bo przeciez i tak bardzo ograniczamy nasze jedzenie, po co rezygnowac jeszcze dodatkowo z tego co mozemy jesc? wiadomo, trzeba wiedziec ile mozemy.
ale tak naprawde kazda ma swoj rozum i widzi po sobie co moze a co nie. ja np uzywam mąki zamiast skrobii (przez miesiac uzylam z 4 razy) i nie zatrzymuje to moich spadków. ale musialam to sama zaobserwowac. tak samo z wieloma produktami i jak piszecie, ze nie wolno to od razu budzi sie we mnie wojownik: jak to nie? ja jem i chudne, przeciez to jest dozwolone.
ale oczywiscie miedzy nami jest wielka roznica, wy jestescie drobne, ja troche sadelka mam a wiadomo, takim jak ja latwiej jest chudnąc.
Stary 2010-06-10, 09:09   #1113
giovinezza
Zadomowienie

GG do giovinezza

Cytat:
Napisane przez sonia26 Pokaż wiadomość
Co do rozstępów to jedynym rozwiązaniem sa specjalistyczne kuracje u kosmetyczki. Ja zaczęłam kiedys studium kosmetyczne i pamiętam, że o tym gadałyśmy z Panią profesor. Te zabiegi nie muszą być drogie tylko, żeby były regularne. Musiałbyś popytać w jakimś salonie kosmetycznym co proponują. Jedyną pewną rzecza w rozstępach to to że łatwiej się ich pozbyć jak sa jeszcze czerwone albo rózowe. Potem jak zbledną to już znaczy, że sie zabliźniły i trudniej je pokonac bo to już "po ptokach".
W rozmowach w toku babeczki specjalistki kosmetyczne się wypowiadały właśnie o białych rozstępach, że z takimi już nic nie zrobisz, możesz iść na zabiegi, ale to może tylko uelastycznić skórę chodź one nie znikną, a jak w gabinecie Cie zapewniają, że po x zabiegach znikną to tylko chcą naciągnąć, wiec to chyba nie są dobre wieści dla dziewczyn, które mają białe ;(

A jeśli chodzi o budyń jak jest w składzie: bez cukru, ale na skrobi kukurydzianej i ziemniaczanej to można właśnie szukałam wczoraj jakiegoś kisielu, galaretki, budyniu a tylko co niektóre były bez cukru, ale takie podejrzane składy, jakich firm Wy kupujecie ?

giovinezza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 09:11   #1114
Lajo
Raczkowanie

Zbyt lakoniczna wypowiedź.
Wiadomość musi zawierać minimum 1 znaków.

hihiih, wiadomość bez znaków jest lakoniczna

Edytowane przez Lajo
Czas edycji: 2010-06-10 o 09:15
Lajo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 09:12   #1115
m13081987
Raczkowanie

Dzień dobry Kochane,
Dzisiaj spadek wagi - 0,2 kg Rozpoczynam zatem II fazę po 3 dniach fazy I. Podsumowując przez 3 dni zrzuciłam 2,2 kg... Troszkę mało chyba? Chociaż wg stronki Dukana wyszło, że 1,2 kg zejdzie teraz zacznie się batalia
Dołączam zatem do walecznych w II fazie

Dziewczynki, jak tam u Was z pierwszymi dniami II fazy? Jaki spadek wagi w jakim czasie? Czy dzień w dzień będzie troszkę mniej na wadze, czy teraz spodziewać się jakiegokolwiek spadku po dłuższym czasie...?

ODPISUJ W MOIM WĄTKU
m13081987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 09:14   #1116
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

Cytat:
Napisane przez giovinezza Pokaż wiadomość

A jeśli chodzi o budyń jak jest w składzie: bez cukru, ale na skrobi kukurydzianej i ziemniaczanej to można właśnie szukałam wczoraj jakiegoś kisielu, galaretki, budyniu a tylko co niektóre były bez cukru, ale takie podejrzane składy, jakich firm Wy kupujecie ?
mysle, ze albo jakies są w zdrowej zywnosci, albo powinno sie samemu robic. nie wiem co z teog wyjdzie bo ja do budyniu nie mam ciągot. ale poszukaj sobie w necie budyniu dukanowego, pewnie cos znajdziesz. skrobii ziemniaczanej nie mozemy.
Stary 2010-06-10, 09:22   #1117
giovinezza
Zadomowienie

GG do giovinezza

Cytat:
mysle, ze albo jakies są w zdrowej zywnosci, albo powinno sie samemu robic. nie wiem co z teog wyjdzie bo ja do budyniu nie mam ciągot. ale poszukaj sobie w necie budyniu dukanowego, pewnie cos znajdziesz. skrobii ziemniaczanej nie mozemy.
aż takich zdolności kulinarnych nie posiadam, wolałabym aby był taki kupny, na bank byłby smaczniejszy może jakaś dukanka kupowała to się wypowie, a zachcianek nie mam żadnych jak na razie ! a łasuch ze mnie był, nie używam słodzika, nie piję gazowanego, jeszcze żadnych deserków dukanowych nie robiłam(prócz twarogu z cynamonem i aromatem), trzymam się jakoś i jest mi dobrze, ale takim budyniem dupce bym dogodziła, a co !

Cytat:
Dzisiaj spadek wagi - 0,2 kg Rozpoczynam zatem II fazę po 3 dniach fazy I. Podsumowując przez 3 dni zrzuciłam 2,2 kg... Troszkę mało chyba? Chociaż wg stronki Dukana wyszło, że 1,2 kg zejdzie teraz zacznie się batalia
Mi spadło w pierwszej fazie jeszcze mniej bo 1,2 i cieszę się nawet takim spadkiem

Edytowane przez giovinezza
Czas edycji: 2010-06-10 o 09:24

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-10, 09:23   #1118
Lily Rose
Rozeznanie

Hej, Hej
Uwaga- fanfary!!!! Dziś mija miesiąc odkąd zaczęłam dietę Dukana- wynik może nie jest powalający, ale jestem z siebie dumna,
-5,3 kg
!!!!!!
Dziś z tej okazji zrobiłam naleśniki wg. przepisu Czarownicy- udały się 1 raz w życiu!!!Dziękuję- zjadłam 4 i możecie nakrzyczeć na mnie, bo dałam 2 łyżki skrobii, ale to 1 raz w ogóle jej użyłam.
Może jako, że to śniadanie było, to nie przełoży się na jutrzejszą wagę?

Najdroższy Aniołek 7.12.2010 [']

Lily Rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 09:23   #1119
ratlooksgirl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez m13081987 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Kochane,
Dołączam zatem do walecznych w II fazie

Dziewczynki, jak tam u Was z pierwszymi dniami II fazy? Jaki spadek wagi w jakim czasie? Czy dzień w dzień będzie troszkę mniej na wadze, czy teraz spodziewać się jakiegokolwiek spadku po dłuższym czasie...?

Obawiam sie , ze nikt nie jest w stanie odpowiedziec Ci na to pytanie. To kwestia indywidualna . A 2,2 kg w 3 dni to bardzo duzo, wiec nie ma na co narzekać.

witam Was poza tym po przerwie. Niestety troche pochororowałam i musiałam przerwac diete na rzecz ryżu, bananów i biszkoptów:/ Narazie się nie waże, boje się. Tymczasem włąśnie skończyłam spożywac dukanowe śniadanko, placki z jajkami na twardo i szynką z indyka. Coprawda zgrzeszyłam, bo poszłam na klolokwium na 7:30 bez śniadania ale troche zaspała, teraz na 11:15 kolejne

ratlooksgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 09:24   #1120
trynosz
Zakorzenienie

Mam pytanie czy moge uzywac przypraw takich gotowych z torebki (np. do gyrosa) na I fazie?
trynosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 09:25   #1121
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

Cytat:
aż takich zdolności kulinarnych nie posiadam, wolałabym aby był taki kupny, na bank byłby smaczniejszy może jakaś dukanka kupowała to się wypowie, a zachcianek nie mam żadnych jak na razie ! a łasuch ze mnie był, nie używam słodzika, nie piję gazowanego, jeszcze żadnych deserków dukanowych nie robiłam(prócz twarogu z cynamonem i aromatem), trzymam się jakoś i jest mi dobrze, ale takim budyniem dupce bym dogodziła, a co !
co tyyyyy... wlasnej roboty o wiele smaczniejsze! taki zwykly prawdziwy budyn jest bardzo latwo zrobic i naprawde o wiele lepiej smakuje. ja go zawsze robilam do orzechowca... mniammmm... no ale tam skrobia ziemniaczane i kostka masla, pol szkl. cukru
podejrzewam, ze dukanowy wlasnej roboty tez bylby latwy i pyszny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-10, 09:27   #1122
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
Ale Ty jesteś mądra, dobra i cierpliwa dziewczynka i doskonale sobie poradzisz ja to się napaliłam na naleśniki, wpadam do sklepu po skrobię (bo tak mi sie ubzdurało że ją widziałam) i patrzę a tu mąka kukurydziana i zagwostka...co to miało być skrobia czy mąka ? Na dodatek codziennie rano piję olej parafinowy i kawę na czczo bo mam problem z porcelanką a Wy jak sobie radzicie?
ja na początku też miałam straszne problemy z porcelanką kupiłam sobie olosan ex i podziałał, ale po kilka dniach ... wiadomo jadłam go regularnie około 2 tygodni i przestałam, zeby zobaczyc, czy pójdzie naturlanie i idzie czyli wygląda na to, zę wszystko się u mnie unormowało porcelanka co 2 dni, czasami częsciej

Cytat:
W rozmowach w toku babeczki specjalistki kosmetyczne się wypowiadały właśnie o białych rozstępach, że z takimi już nic nie zrobisz, możesz iść na zabiegi, ale to może tylko uelastycznić skórę chodź one nie znikną, a jak w gabinecie Cie zapewniają, że po x zabiegach znikną to tylko chcą naciągnąć, wiec to chyba nie są dobre wieści dla dziewczyn, które mają białe ;(
no to u mnie już po ptokach

u mnie dziś spadeczek -0,2kg sząłu nie ma, ale lepsze to niż nic leci waga z dół aż miło i oby tak dalej

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 09:27   #1123
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

Cytat:
Napisane przez trynosz Pokaż wiadomość
Mam pytanie czy moge uzywac przypraw takich gotowych z torebki (np. do gyrosa) na I fazie?
po co sie truc chemia.. tam jest cukier, sol i napewno tona roznych polepszaczy. lepiej kup sobie ziola takie jak sa tam w skladzie i sol niskosodowa/dietetyczna i wyjdzie ci to samo a zdrowiej
Stary 2010-06-10, 09:34   #1124
Basketgirl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blackcoffee Pokaż wiadomość
Chyba post Tysi uratuje mi dukanowe życie...

Dziewczyny! Od 3 maja jestem na naszej cudownej diecie. Pilnuję się, stosuję do zasad, książkę przeczytałam, ruszam się, ćwiczę, biegam, jeżdżę na rowerze itd. A waga spadła o jedyna 4 kg przez ten cały czas co chwilę mam problemy z porcelanką, a waga nie chce ruszać. Od 20 maja spadła o 1 kg, dzisiaj mam 5 dzień PP, a ważę dokładnie tyle samo co 1 dnia, a nawet 0,2 kg więcej (no to już napewno porcelanka...). No i teraz pytanie.... co mam robić? To wolne tempo chudnięcia wcale mnie nie motywuje zastanawiam się nad ostrożnym przejściem na 1200 kcal z uwzględnieniem zasad Dukana, ale z większą ilością warzyw no i z owocami. Kiedyś kiedyś ładnie tak schudłam, dzięki diecie i dużej ilości ruchu. A teraz czytam, że Tysia przez 2 miesiące schudła 6 kg... To jak by na to nie patrzeć sporo, ale większość osób chudnie więcej, ok 10 kg przez ten czas itd.... Rozumiecie moje dylematy?

I w ogóle zauważyłam, że na PP praktycznie NIC z wagi nie spada, ewentualnie rusza sie cos na PW... Najmniejsza waga jaka zobaczylam na dukanie to 64 kg i to tak trwa i trwa od kilku dni, 64 kg, 64,2 kg, a za to 63,9 za zadne skarby!!!
Heh! Na dukanie długo nie jestem, od 24 maja.... Do tej pory spadło 3,5 kg. 3 kg na uderzeniówce. Teraz byłam 5 dni na PW i później 5 na PP i spadło tylko przez te 10 dni 0,300g. Cały czas waga wzrastała, opadała do tej samej co na początku i znowu wzrastała ;/ Tak jak Ty mam problemy z porcelanką, muszę pić jakieś herbatki przeczyszczające, olej parafinowy, biore therm Line II i jak były problemy tak dalej są. ;/
Z jednej strony fajnie, bo już poszło te 3,5kg i każdy widzi, że mniej mnie(od początku listopada schudłam łacznie 10kg), ale teraz waga, jakby nic nie chciała się ruszać i pewna jestem, że bede długo szła do celu. Postanowiłam sobie i do 17 lipca, bede na II fazie, ile bym nie schudła i jak bede chudła.
Ta dieta jednak jest przyjemniejsza od tej, jak jadłam 1000kcal dziennie i waga też nie bardzo chciała spadać(chociaż tak bardzo brakuje mi jabłek ;(((((( ).
Rozumiem Cie i wiem, i wiem jakie człowiek może mieć samopoczucie jak zobaczy rano taką samą wage lub nawet troche większą, chociaż niczym się nie zgrzeszyło.
Mam nadzieje, że zostaniesz na Dukanie i razem będziemy 'delektować' się proteinkami, aż uzyskamy taką wage jaką chcemy

Dukan! (168cm)
I faza: 24.05 -30.05- 62,7kg - 60,3kg
II faza: 31.05 - .... 60,3kg -

POLEGŁAM

ale wracam

69...>64...>62.7....>61>60,3>58,7>58,1.....>55
Basketgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 09:35   #1125
kellysss
Zakorzenienie

Hej laski... Ja dzis jestem rowniutki tydzien na diecie
Ide systeme 3/3 ...Jakos tak mi wygodniej...
Po pierwszych warzywkach był wzrost o 0.8 kg
No ale znowu jestem na PP i waga spada..
Podsumowujac z 76 kg spadłam do 73 ...
Jest dobrze
Ahaaaa...
z przepisow robilam nalesniki ale nie umialam ich obrócic i sie rozwalily i niestety
musialam je jesc w formie jajecznicy...hihihi no ale moze nastepnym razem sie uda...
aaaaaaa...zrobilam tez sernik..pychaaa....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-10, 09:38   #1126
giovinezza
Zadomowienie

GG do giovinezza

Cytat:
co tyyyyy... wlasnej roboty o wiele smaczniejsze! taki zwykly prawdziwy budyn jest bardzo latwo zrobic i naprawde o wiele lepiej smakuje. ja go zawsze robilam do orzechowca... mniammmm... no ale tam skrobia ziemniaczane i kostka masla, pol szkl. cukru
podejrzewam, ze dukanowy wlasnej roboty tez bylby latwy i pyszny
Może i masz rację, spróbuję go zrobić a co ! kuchareczka jeszcze ze mnie wyrośnie znalazłam przepis: ale nie mam żadnych produktów, ani mleka(za mała ilość dozwolona), ani skrobi(jeszcze mi nie była potrzebna), ani słodziku(od dziecka nie słodzę) to na razie się wstrzymam

Basketgirl i Blackcoffe więcej optymizmu i wiary we własny sukces, trzeba się cieszyć nawet najmniejszym spadkiem i zastojem, wszystkim co osiągnęłyście do tej pory to najważniejsze bo nawet jak jest ten durny zastój to i tak jest lepiej niż na początku drogi ! Wiec od rana uśmiech na twarzach, pełna motywacja, waga zleci tylko trzeba uwierzyć i nie poddawać się ani wątpić w siebie i swoje możliwości ! :tak: Cześniej na forum bo tu można dostać największego kopa emocjonalnego Trzymam kciuki za Was na pewno się uda ! nie ma innej możliwości

Czas edycji: 2010-06-10 o 09:46
Stary 2010-06-10, 09:42   #1127
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
no jasne, ze nie wolno jesc co sie chce i ile sie chce. w zasadzie ksiazka odpowie na wszystkie pytania. tylko chodzi mi znowu o to, ze czasami piszecie, zeby nie jesc tego co w ksiazce wyraznie jest dopuszczalne i to myli nowe dukanki. widze tu duzo modyfikacji, tzn ograniczen, które są juz wymyslem samych dukających a nie doktorka. i to mnie troche razi bo przeciez i tak bardzo ograniczamy nasze jedzenie, po co rezygnowac jeszcze dodatkowo z tego co mozemy jesc? wiadomo, trzeba wiedziec ile mozemy.
ale tak naprawde kazda ma swoj rozum i widzi po sobie co moze a co nie. ja np uzywam mąki zamiast skrobii (przez miesiac uzylam z 4 razy) i nie zatrzymuje to moich spadków. ale musialam to sama zaobserwowac. tak samo z wieloma produktami i jak piszecie, ze nie wolno to od razu budzi sie we mnie wojownik: jak to nie? ja jem i chudne, przeciez to jest dozwolone.
ale oczywiscie miedzy nami jest wielka roznica, wy jestescie drobne, ja troche sadelka mam a wiadomo, takim jak ja latwiej jest chudnąc.
maka w sumie ma mniej wegli niz skrobia, ale slabiej wiąze
ogolnie tolerancja jest g cukru na kilogram ciala, ale u kazdego jest inna
same otreby maja ponad 20 g cukru
Cytat:

a moze bez skrobi na otrebach zrob
jest w przepisowni pod koniec taki przepis
a budyn jest w lidlu i w tesco, musisz poszukac po skladach - taki ich "markowy"
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 09:49   #1128
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

dziewczyny mam ochotę wypróbować są yerba mate, ale na ll jest tyle rodzai, ze głowa mała
która polecacie na początek?? prosze podpowiedzcie mi

Stary 2010-06-10, 09:54   #1129
iikaa
Przyczajenie

cześć Dziewczyny ! chciałabym się przyłączyć.. dzisiaj jest mój pierwszy dzień diety, w dodatku pierwszej jakiej kiedy kolwiek się podjęłam.. ehh, strasznie słaba wola, ale mam nadzieję że się uda może macie jakieś dobre rady na start (poza ogólnymi zasadami) ?
iikaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-10, 09:54   #1130
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

Cytat:
maka w sumie ma mniej wegli niz skrobia, ale slabiej wiąze
ogolnie tolerancja jest g cukru na kilogram ciala, ale u kazdego jest inna
same otreby maja ponad 20 g cukru
łooo matko nie wiedzialam, ze az tyle. dobrze, ze mam duza mase ciala to i tolerancje mam wieksza
Stary 2010-06-10, 09:57   #1131
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
łooo matko nie wiedzialam, ze az tyle. dobrze, ze mam duza mase ciala to i tolerancje mam wieksza
2 łyżki owsianych i i łyżka pszennych to niecałe 23g węgłow
pisałam o tym przedwczoraj, bo sięzdeczko zdziwiłam, aj ksobie węgle obliczyłam

Stary 2010-06-10, 09:58   #1132
giovinezza
Zadomowienie

GG do giovinezza

Cytat:
Napisane przez iikaa Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny ! chciałabym się przyłączyć.. dzisiaj jest mój pierwszy dzień diety, w dodatku pierwszej jakiej kiedy kolwiek się podjęłam.. ehh, strasznie słaba wola, ale mam nadzieję że się uda może macie jakieś dobre rady na start (poza ogólnymi zasadami) ?
Witamy na pokładzie rady ? Hmmm ... wiara w siebie i w to, że się uda a przede wszystkich nie ma wymówek typu:" to tylko kawałek", "raz nie zaszkodzi" itp. bo zaszkodzi

Stary 2010-06-10, 10:15   #1133
lesia27
Zadomowienie

GG do lesia27

Heja Laseczki
u mnie waga - stoi!! ale spoko, kiedys ruszy... wlasnie zlazlam ze słonca, bo sie opalalam troche na balkonie... ale skwar masakrajakies uczulenie mi wyskoczylo na udzie bleeeee ale mam nadzieje ze to przejsciowe.... musze troche poopalac nogi bo wygladam jak córka młynarza, biala jak sciana jestem....:P

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

u mnie 15tego - 3 MIESIACE NA DUKANIEhehehehe ciekawe jak on to wytrzymuje, tak siedze na nim buhahahahaha:P
-14,4 kg
będzie: 58kg moze 56kg ... zobaczę w "praniu"

"8 sesja" na VACU aktiv
"pierwsze kręcenia Hula Hop Anion"
lesia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 10:26   #1134
lu_izka
Przyczajenie

Wink Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 11

Czesc dziewczyny
MAM DO WAS WIELKĄ PROŚBĘ. PISZE PRACE NA TEMAT DIETY DUKANA I POTRZEBNA MI BEDZIE WASZA POMOC W WYPEŁNIANIU ANKIETY.

BARDZO WAS PROSZE POŚWIĘĆCIE KILKA MINUT.
OBIECUJE, ŻE PODZIELĘ SIĘ Z WAMI WYNIKAMI

Z GÓRY DZIĘKI ZA POMOC

PODAJE LINK DO ANKIETY:
http://www.e-ankieta.org/1-8/index.php?sid=56947&lang= pl
lu_izka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 10:42   #1135
lesia27
Zadomowienie

GG do lesia27

Cytat:
Napisane przez lu_izka Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
MAM DO WAS WIELKĄ PROŚBĘ. PISZE PRACE NA TEMAT DIETY DUKANA I POTRZEBNA MI BEDZIE WASZA POMOC W WYPEŁNIANIU ANKIETY.

Z GÓRY DZIĘKI ZA POMOC

PODAJE LINK DO ANKIETY:
ja juz probowala i nie wyszło, ale sprobuje jeszcze raz

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

niestety nie dostalam zadnego maila
-14,4 kg

"8 sesja" na VACU aktiv
Stary 2010-06-10, 10:49   #1136
giovinezza
Zadomowienie

GG do giovinezza

Już wypełniam, ale chyba moja ankieta nie będzie zbyt pomocna bo w prawie każdym pytaniu zaznaczam, jeszcze nie dokończyłam II fazy poza tym na niektóre pytanie nie znam odpowiedzi a nie ma okienna inne opcje, więc ankieta jest dla weteranek a nie swizynek

Czas edycji: 2010-06-10 o 10:54
Stary 2010-06-10, 11:01   #1137
lesia27
Zadomowienie

GG do lesia27

Cytat:
Czesc dziewczyny

Z GÓRY DZIĘKI ZA POMOC

PODAJE LINK DO ANKIETY:
niestety Ci nie pomoge, nie przyszedl mi zadnen mail na skrzynke
-14,4 kg

"8 sesja" na VACU aktiv
Stary 2010-06-10, 11:03   #1138
kataluna
Rozeznanie

Cytat:
Czesc dziewczyny

Z GÓRY DZIĘKI ZA POMOC

PODAJE LINK DO ANKIETY:
http://www.e-ankieta.org/1-8/index.p...=56947&lang=pl
Chetnie ci pomoge ale.... Jesli ankieta jest anonimowa to dlaczego trzeba podac swoje dane zeby wogole do niej sie dobrac????

To tak jak u mnie w pracy- Przelozony toczacy wieczna wojne ze swoimi pracownikami przekazal oddzialowi ankiete na temat relacji personelu z kierownictwem (do pracy mgr dla kogos) uwzgledniajaca stanowisko i staz pracy (oddzial liczy kilka osob)
kataluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 11:03   #1139
aggie30
Raczkowanie

Cytat:
a budyn jest w lidlu i w tesco, musisz poszukac po skladach - taki ich "markowy"
A czy ten z Lidla to nie jakiś czeski? bo coś takiego pamiętam tylko nie wiem czy to był Lidl?
Cytat:
Napisane przez lesia27 Pokaż wiadomość
Heja Laseczki
u mnie 15tego - 3 MIESIACE NA DUKANIEhehehehe ciekawe jak on to wytrzymuje, tak siedze na nim buhahahahaha:P
Nie zapominaj że siadło na Niego o wiele więcej bab gościu musi żyć pod straszną presją...

Właśnie wróciłam z mężem z ryneczku i skończyłam wcinać przepysznego pomidorka z cebulką, mniaam, takiego w kosteczke pokrojonego. Czy zauważyłyście że pomidor krojony w "ząbki" smakuje inaczej niż ten w plastry/kostkę? czy to tylko mój wymysł?

To ja pytałam o rozstępy-jestem ex-kosmetyczką ale to stare dzieje.
I tak mam je koloru białego, dlatego namiętnie stosuję po kolei wszystkie możliwe środki, kremy, balsamy etc. Powiem jedno-rozstępy stają się mniej widoczne, cholera jak to napisać?, może się maskują bardziej po...solarium. Tak ja mam w moim przypadku.
aggie30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 11:06   #1140
lesia27
Zadomowienie

GG do lesia27

Cytat:
Napisane przez aggie30 Pokaż wiadomość

Nie zapominaj że siadło na Niego o wiele więcej bab gościu musi żyć pod straszną presją...

dr Dukan przeciez ma gumowy kregosłup hehehe i dlatego daje rade
-14,4 kg

"8 sesja" na VACU aktiv
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości