|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Pomi - powoidzenia u zębologa!!!!
Szokoladko-gdzie Ty wieloryba widzisz?? weź Ty sobie, kobieto, zmień lusterko, bo cioś Ci szwankuje!!! Aaneczko - ślicznie wyglądasz piąkny pokoik i mebelki!!!!!!!to mój dzisiejszy pojedzony brzuchol, ujawnię się, jak mi ktoś normalne zdjecie zrobi... bo samej sobie... |
|
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Jeszcze raz dziewczynki dziękuję, bardzo mi miło ![]() Właśnie też zastanawiałam się co do porodu, a ten t-shirt to taki normalny? i tak z tyłkiem na wierzchu się łazi czy jak ![]() Ale dzisiaj parówa, musiałam piesa wodą polać, bo się sierściuch męczy i teraz leży pod krzaczkiem jak zmokła kura ![]() Pomi to ja Ci wyslę nr na priv Czarnaelizabeth sliczny brzunio
Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2010-06-10 o 12:24 |
|
|
|
#903 |
|
Raczkowanie
|
ja musze sie zbierać po średniego do przedszkola, dobrze, że widze z okna przedszkole, ale mimo wszystko nie chce mi się iść nigdzie...
|
|
|
|
#904 |
|
Rozeznanie
|
mam pytanie dzidziuś który ma 7-8 miesięcy to jaki rozmiar można kupić bo chciałam kupić coś z ciuszków mojej kuzynki dziecku i nie chce kupić za małego ani za dużego
POMÓŻCIE!!!
|
|
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
malwina hmmmmm kurcze to roznie jest ale chyba tak na 75
moja corka ma dwa lata nosi teraz 98-104 ale piszecie gaciuuu ja na szybko bo farbe mam na wlosach Pomidora moze zostac tak jak jest ze snem nie pomoge ja problemow nie mam raczej z puchnieciem pijcie duzo wody... ja poije duzo wody w ciagu dnia poki co nie puchne ale w 9 mc pewnie sie to zmieni aneczka jesu jaka ty szczupla ladny pokoikbrzuszki macie fajne ja dzis pstrykne fotke to wrzuce tez a teraz lece bo sie zjaralam cholercia i wlosy plukac musze
|
#906 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ależ dziś upał, lato pełną parą ![]() Nie mam siły za dużo pisać. Mogę się Wam pochwalić, że od wczoraj mamy nowe auto (combi), żeby wózek i inne rzeczy dla maluszka spokojnie się nam zmieściły, no i jest w nim klima, na szczęście, bo w drugim autku jej bark przez ostatnie dni odczuwa się dosyć dotkliwie ![]() Cytat:
|
|
#908 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mój ma 2 lata 9 miesiecy i ma 97cm wzrostu, jak miał 7 miesięcy miał 72cm ![]() Cytat:
niech się Wam dobrze jeździ !!!
|
||
|
|
|
#909 |
|
Rozeznanie
|
DZIĘKUJE dziewczyny zaraz lece po prezenty dla dzieci
|
|
|
|
#910 | |
|
Zakorzenienie
|
aaneczka fajny brzuszek, fajne mebelki i fajny pokoik
![]() Cytat:
![]() a pochwalisz się też jakie to autko?
|
|
#911 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Normalnie jest niby 0-2m-ce -56 0-3 m-ce 62 3-6 m-cy 68 etc, ale różnie wypada |
|
|
|
|
#912 | ||||
|
Raczkowanie
|
cześć kochaniutkie
dziękuję wszystkim za gratki dla mojej córy ciepełko na dworzu i mnie sie chce żyć Pomidorko jesli chodzi o niespanie w nocy to u mnie jest normalka... chyba organizm sie przyzwyczaja do niespania w nocy (jak juz nasze dzieciaczki przyjdą na świat), tak sobie tłumaczę, ale tak jak pisała któraś z dziewczyn to może być niedobór magnezu... chyba muszę zwiększyć dawkę... hmmm... Cytat:
![]() Cytat:
mebelki super... takie pomarańczowe... śliczne Cytat:
Cytat:
moja Lidka też kopie to tu to tam gdzie popadnie, a na usg była grzeczna jak nigdy - pozwoliła sobie wszystko zmierzyć
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
||||
|
|
|
#913 |
|
Zadomowienie
|
Mi chyab te wakacje nie sa pisane. Własnei odebralam maiala że potrzebuje tego zaświadzcenia o zdolności do lotu
PREGNANT WOMEN Expectant mothers may travel up to, and including, the 28th week of pregnancy. A doctor's certificate of fitness to fly, confirming the expected date of delivery is required at all times. With the prior approval of Eurocypria between the 28th and 36th week of pregnancy, the doctor’s certificate must also state that the expectant mother was examined within the last three days before departure. Traveling after the 36th week is NOT ALLOWED, except for urgent or compassionate reasons and only with the prior approval of Eurocypria, preorders@eurocypria.com MIAŁAM PŁACIĆ KASĘ A TU TEN MAIL. i DUPA. BO MOJA DR MI GO NIE WYDA. JUZ SAMA NIE WIEM CO MAM ROBIĆ. MOGĘ IŚĆ DO LEKARZ AN 17 PRYWATNIE DO INNEJ BABKI ALE CO AJ MAM JEJ POWIEDZIEĆ?? POMOCY |
|
|
|
#914 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak więc, byłam w koszulce, ale z gołym brzuszkiem ![]() Nie raz zdarza mi się podejść za blisko palnika, ale synuś zaraz zaczyna się wiercić i się "skapuję" Chyba mu się za gorąco robi ![]() Pytanie o lek nie było do mnie, ale też biorę, więc się wypowiem Ja staram się brać dwa razy dziennie (rano i po południu), ale ten drugi raz nie jest na czczo i rzadko wytrzymuję 30min bez jedzenia ![]() Klarissa, teściowej współczuję. Tak straszyć kobietę w ciąży Jeśli chodzi o wózek, to ja bym się specjalnie nie przejmowała. Jakby ich nie było stać, to by nie proponowali, albo powiedzieli, że się dorzucą, a nie zasponsorują. Cytat:
aaneczka1984, pokoik bardzo ładny, ty też ślicznie wyglądasz, chudzinko A Dominik na ostatnim zdjęciu - rozbrajający czarnaelizabeth, brzuszek jeszcze dość mały, ale fajowy ![]() Majka232, gratuluję zakupu autka ![]() IlonaN2, kochana, potrzebne jest ci zaświadczenie o DACIE PORODU. Jeśli jesteś do 28tc włącznie, to nie potrzebna jest zgoda lekarza. Zaświadczenie, że jesteś przed 28 tygodniem ciąży jest równoznaczne ze zgodą.
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-06-10 o 13:39 |
||
|
|
|
#915 |
|
Zadomowienie
|
ja już sama nie wiem jak ja mam to rozumieć. Ty tak to rozumiesz po angielsku czy latasz i ta jest?
|
|
|
|
#916 |
|
Raczkowanie
|
witajci kochane
![]() jery jaka parnota nie ma czym dzisiaj oddychac!!cala spouchnieta, teraz jak siedze i czyam z dwoch dni wasze wpisy to nogi mi spokoju nie daja, bo mam tzw.zespol neispokojnych nog, zawsze wieczorem atakuje a teraz za dnia, masakra jakas. biore magnez, potas ale widze ze bez zmian.ja sie wykoncze, wkurza mnie to na maksa! ostatnio bylam w warzywniaku, wybieram pomidory i mnie jakas kobieta zaczepia-przedstawia sie jako polozna dala mi namiar ze mam do neij zadzownic jak nei mam jeszcze wybranej i moje do was pytanko: bo ona mowila ze od 26tc zaczynaja chodzic; czy wy juz macie wybrane swoje polozne, to juz trzeba????jak to jest? jestem zupelnie w tym zielona!! buziaczki |
|
|
|
#917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#918 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Ale właśnie teraz czuję, że chcę mieć maleństwo. Z perspektywy czasu nie wyobrażam sobie siebie 5 czy 1o lat wcześniej z dzidzią. A teraz jestem spokojna, wiem że wszystko ogarnę, mniej rzeczy mnie już "dziwi" Oczywiście, że też słyszałam historie par, które "chcą, ale nie mogą" i że z wiekiem coraz trudniej, ale na szczęście udało się od razu. Wszystko to sprawa indywidualna Do dziewczyn z niedoborem żelaza - pamiętajcie, że żelazo nie jest łatwo przyswajalne. Natomiast zdecydowanie przyswajanie żelaza ułatwia witamina C. Dlatego warto zawsze do kompletu wypijać sok np. z czarnej porzeczki, żurawiny, aronii. |
|
|
|
|
#919 |
|
Raczkowanie
|
niewiem , zachaczyla mnie, ze sie musimy umowic i dokumenty wypisac, neiwiem , sama bylam zaskoczona, moze maja liczone od ilosci pacjentow???niewiem, dlatego pytam jak to z ta polozna jest???
|
|
|
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamiętam tylko ,że w tamtym roku musialam w swojej przychodni jakieś papiery wypełnić, deklaracja czy coś takiego i tam się wpisywało swojego lekarza rodzinnego i położną, ale nawet nie wiem kogo mam wpisanego ![]() Zresztą taka połozna z przychodni to przychodzi dopiero po porodzie na kontrole |
|
|
|
|
#921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą ustaliliśmy z tż-tem że on porozmawia ze swoją mamą na ten temat na osobności. W końcu to jego matka i co ja się będę troszczyć o jej finanse... Cytat:
|
|
#922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)"W produktach spożywczych pochodzenia roślinnego żelazo jest w postaci trudno przyswajalnej, niehemowej i jego przyswajanie dochodzi do 5%. Przyswajanie żelaza niehemowego poprawia się przy udziale kwasu askorbinowego i białka zwierzęcego. Na przykład przyswajanie żelaza z orzechów lub szpinaku, gdy zjadane są samodzielnie, wynosi tylko 1 do 2 procent, a w potrawach z mięsem i witaminą C może zwiększyć się nawet pięciokrotnie. Przyswajanie żelaza zmniejszają sole wapnia, fosforu, mleko, sery, herbata (tanina), kawa i fityniany znajdujące się w nasionach zbóż. Nadmiar w pokarmach jednego z takich pierwiastków jak wapń, cynk, mangan i żelazo powoduje blokowanie przyswajania innych pierwiastków tej grupy." |
|
|
|
|
#923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(…) Ciężarne kobiety mogą podróżować samolotem do 28 tygodnia ciąży włącznie. Zaświadczenie od lekarza o zdolności do lotu, potwierdzające planowany termin porodu jest wymagane w każdym przypadku. (…) Podróżowanie po 36 tygodniu ciąży jest NIEDOZWOLONE, (…) I tak nic konkretnego z tego nie wynika. Ale moim zdaniem, wystarczy zaświadczenie o terminie porodu. No, nie wiem. Możesz przejść do jakiegoś lekarza i zapytać, bo może kiedyś takie zaświadczenie wystawiał. Ewcia811211, dziwna ta położna Ja tam się nie wybieram do żadnej położnej.Klarissa, to faktycznie, lepiej niech mąż porozmawia na ten temat z rodzicami. Eh, i zapomniałam napisać/się pochwalić: W końcu, moja praca magisterska została zaakceptowana Mogę drukować ^^Ulżyło mi
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-06-10 o 15:41 |
|
|
|
|
#925 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Witajcie Mamuski!!!
![]() Pozdrawiam wszystkie "RZEKOME" Wielorybki Cytat:
GRAT ULACJE!!!!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Klarissko Moja pani gin. twierdzi, ze w ciazy to mozna uznac za normalne, o ile nie sprawia zadnych dolegliwosci, typu pieczenie, bole i inne (wtedy wiadomo, ze to nie zapalenie). Nie powinno byc zadnych "dodatkow" w moczu, np.za duzo nablonkow, krwinek, itp... Moja gin. zawsze ma badanie moczu patrzy "ogolnie", jako calosc, obraz stanu drog moczowych. Buzki dla Ciebie Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Buziaczki ycnan Gratuluje!!! No to drukuj Kochana, drukuj!!! ---------------------------------------------------- U mnie same nudy i podly nastruj, wiec nie bede Was dolowac, pozdrawiam Was brzuchatki!!! Edytowane przez Atlidee Czas edycji: 2010-06-10 o 15:44 |
|||||||||
|
|
|
#926 |
|
Raczkowanie
|
Witam mamusie
Chwile mnie tutaj nie bylo ale nadrabialam straty i jakos nie mialam weny na pisanie w sumie teraz tez za bardzo nie mam bo goraco straszne...ale napisze cos zebyscie mnie nie zapomnialy (o ile wogole pamietacie...) Brzuszki wszystkie macie sliczne, bez wyjatku tylko jak patrze na wasze to mi sie wydaje ze moj jest naprawde duuuuuzy i wystajacym pepkiem postaram sie dodac jakies zdjatko tak dla porownania.Gratuluje mamusia poznania plci, zaliczonych egzaminow i oczywiscie udanych zakupow ![]() Ja sama planuje sie wybrac na jakies male zakupiki ale nie mam kiedy bo moj Tz ciagle zmeczony w sumie sie mu nie dziwie pracuje po 10h a teraz jeszcze takie upaly, a sama nie chce bo jeszcze bym za duzo wydala i pozniej przyslowiowe ,,zeby w sciane,, ![]() bordowa ja tez mam obawy,a z tego co widze jestesmy z tego samego wieku ciagle wydaje mi sie ze nie dam sobie rady, panicznie boje sie ze dziecko podczas karmienia mi sie zachlysnie i nie bede umiala mu pomoc... siostra mnie pociesza i mowi ze z chwila gdy dzieciatko bedzie na swiecie wszystkiego sie naucze i niczyja pomoc nie bedzie mi potrzebna. Takze glowa do gory bo musi byc dobrzeEdytowane przez Suszilda Czas edycji: 2010-06-16 o 21:03 |
|
|
|
#927 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do radzenia sobie- zobaczysz po porodzie, jak swietnie sobie poradzisz nie przejmuj sie na zapas ![]() co do połoznych, to jak przepisywałam sie z przychodni do przychodni, to chyba mnie przydzielali do jakiejs położnej, ale dwa lata temu byłam, wiec szczerze móiąc, nie mam pojęcia. i tak nie będę chciała wizyty położnej u siebie w domu |
|
|
|
|
#928 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do sponsorowania wózka, może im zaproponować żeby co innego zasponsorowali (coś tańszego)? Cytat:
Moja niunia też strasznie dużo fika, mi się wydaje że ona w ogóle nie śpi..Ale mnie dzisiaj brzuch boli, a tyle nauki mam
|
|
#929 |
|
Raczkowanie
|
no, no znowu do czytania co nieco
![]() Trzymajcie kciuki, idę do ginki. Strasznie się denerwuję, bo dziś usg połówkowe (o ile pani doktor nie strzeli focha....a wtedy to chyba ja ją strzelę). Bejbiak kopie jak szalony, bo nie powinnam się denerwować, ale co ja na to poradzę? Chciałabym mieć to już za sobą i wiedzieć, że wszystko jest OK> |
|
|
|
#930 | |
|
Zakorzenienie
|
Suszilda - super bębenek
![]() IlonaN2 - może spróbuj pójść do innego lekarza, ale nie wiem czy on coś podpisze, bo spyta dlaczego lek.gin. prowadzący ciążę tego nie wystawił? Może powiedz, że Twój gin. wyjechał na urlop, a Ci to potrzebne "na wczoraj" ![]() Astronianka - trzymam kciuki za wizytę ![]() Cytat:
![]() Chwalić sie nie lubię i tego nie robię, więc nieważne co to za autko Ważne, że ma duuuży bagażnik i klimę (dziś jeździłam bez klimatyzacji- blech ) Napisałam Wam o autku, bo cieszę się, bo to pierwsze nasze takie prawdziwie rodzinne
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:16.

piąkny pokoik i mebelki!!!!!!!

czy tak przez koszulkę mocno się oparzył?

GRAT ULACJE!!!!
TŻ w pracy do 22 i ja bidna z brzucholem leżę,a mała fika strasznie. Czy wy też macie tak,że dzidzie szaleć mogą przez kilka godzin bez przerwy? Moja od 7rano do 11 latała chyba po całym brzuchu. Potem było jakieś 40min przerwy i znów od nowa. A ja się dziwię,ze mi brzuchol twardnieje jak młoda tam takie akcje wyprawia