|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem jak tż położy rękę na brzuchu to mała go pokopie i się uspokaja - wtedy mam szansę zasnąć na chwilkę, ale wczoraj ani myślała spać, tż-ta też kopała po rękach radośnie... Także ja jestem permanentnie niewyspana i już chyba po prostu przyzwyczajam się na przyszłość do małej ilości snu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
--------------------------- --------------------------- Dziewczyny zastanawiam się powoli nad kompletowaniem rzeczy dla siebie do porodu i po porodzie. Patrzyłam dzisiaj na koszulki do szpitala i nie wiem co wybrać, znalazłam takie: http://www.allegro.pl/item1067131756...ia_rozm_m.html Ta mi się podoba najbardziej, ale jest używana. Nie widziałam takiej nowej, a szkoda... http://www.allegro.pl/item1063726234..._guziki_m.html O takiej słyszałam, że jest praktyczna do karmienia dzięki tym odpinanym klapom - ale nie podoba mi się bocianek... Nie jestem 5-letnią dziewczynką żeby nosić koszulki w misie, bocianki i kaczuszki... (a takich jest najwięcej). http://www.allegro.pl/item1063798897...2061_nieb.html Taka wydaje mi się podobna do podomki... z drugiej strony też jest cała odpinana do karmienia, więc wydaje się ok. No i nie chciałabym w szpitalu wyglądać jak ostatnia sierotka a to jednak wydaje mi się w miarę znośne. http://www.allegro.pl/item1064492565..._m_nowosc.html Koszulek firmy Muzzy jest najwięcej - ale widziałam je kiedyś na żywo i materiał jest strasznie cienki, mam wrażenie, że byle jaki i po pierwszym praniu taka koszulka będzie wyglądać jak szmatka... http://www.allegro.pl/item1074739807...azowa_r_s.html Znalazłam jeszcze taką - ot, zwykła koszulka nocna. Widziałam też sukienko - koszulki do karmienia w H&M, były ładne, ale koszt 79,99... To trochę dużo, zważywszy, że pasuje kupić chociaż ze 2, prawda? Co myślicie?
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Mszu, ty to w pracoholizm nam tutaj nie wpadnij! Mam nadzieje, że jednak szybko znajdą zastępstwo, bo im cieplej, tym bardziej będziesz się męczyć. Super ze strony rodziców, ze dadzą kasę na wózek
Klarissa, ja jestem zdecydowana na koszule z Muzzy. Rodzić będę jak będzie ciepło, więc nie przeszkadza mi materiał, zresztą jak oglądałam na żywo, to nie wydawał mi się taki cienki. I ja nie kupuję na all, bo przez przypadek znalazłam u mnie w mieście dużo tańsze! Także warto sie rozejrzeć.Tak myślę, ze dobrze mieć 3 koszule, na każdą dobę w szpitalu jedną. Nigdy nie wiadomo, co może się zdarzyć. Oczywiscie do porodu mam zamiar kupić zwykły podkoszulek |
|
|
|
#873 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
cześć dziewuszki
![]() Widzę,ze tu niektóre z was w jakieś melancholijne nastroje popadają. Dziewuszki nie zamartwiajcie się, przecież będzie dobrze. Jeszcze tylko kilka miesięcy zostało i wkrótce będziemy razem z naszymi maleństwami. Ja tak się pocieszam. Byle do 20 września (tak mam wstępnie cc ustawioną) a więc 3 miesiące i 10 dni ![]() U mnie jakoś taksobie. W sumie cały czas leżę. Wczoraj skoczyliśmy do rodziców na grilla i z jakieś 3 godzinki leżałam sobie w ogródku na leżaczku no i było ok. Ale jak wstałam o jezzu...myślałam ze mi brzuchol rozsadzi i to cały dosłownie stwardniał. Obawiam się,ze ta no-spa jest do d... w moim przypadku. No i chyba wieczorem zadzwonię do mojej ginki i zapytam czy mam czekać do 21 czy wcześniej się zjawić. No na dodatek młoda strasznie szaleje. Potrafi przez 2 godziny non stop wywijać i czasem takiego kopa zasadzi,że mam wrażenie,ze mi macicę wyrwie No przynajmniej wiem,ze z nią wszystko ok,ale aż się boję jak ta moja szyjka będzie za jakiś czas wyglądała.
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
Pomi ale mnie skurcze też nie łapią
nie odczuwasz żadnego bolesnego skurczu a nie można utrzymac nóg w miejscu bo "kręcą" powiedziałam mojej gince, że nie mogę spać w nocy i cały czas się wiercę to powiedziała, że to niedobór magnezu Dzieki za info o Olbce |
|
|
|
#875 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Opowiadala nam o kilkuletnim chlopcu, ktory mial wypadek, uszkodzil sobie kregoslup itd. Stracil czucie w nogach (chyba od pasa w dol). Po przeszczepieniu krwi pepowinowej wszystko zaczelo sie odnawiac i znowu mial czucie, oczywiscie musial (i pewnie musi dalej) chodzic na rehabilitacje, ale przynajmniej nie jest skazany na wozek. Wiadomo, ze calkowicie sprawny, jak przed wypadkiem, nie bedzie. Podobno mozna tez tego uzywac w leczeniu alergii, bialaczki. Troche tych chorob powymieniala. Na niektore choroby u rodzicow i rodzenstwa tez zadziala. O ile sie nie myle to bialaczka tez. Mowila tez o niepelnosprawnej dziewczynce, ktorej zaczal obumierac mozg. Tracila wzrok i sluch. Dzieki przeszczepieniu krwi pepowinej czesciowo odzyskala wzrok, sluch, a nawet czesc mozgu zaczela sie regenerowac. Dalej jest niepelnosprawna, ale moze zyc i nie jest takim "warzywkiem". Na recepte ![]() Hmm, co do koszul to ja kupilam sobie na bazarze koszule dla kobiet karmiacych. Rozpinane na guziki. Cos w takim stylu: http://www.allegro.pl/item1052148857...owa_s_roz.html Za mniej wiecej 20-25zl. |
||
|
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
Cellaris, uważaj na siebie kochana
Gabisun, a widzisz, nie wiedziałam o tym. W takim razie muszę sobie jeszcze jedną dawkę magnezu zaaplikować, bo rzucam się jak nawiedzona Idę się podmalować, coby cienie pod oczami zatuszować trochę i lecę do dentysty... |
|
|
|
#877 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#878 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Po prostu chciałam powklejać co i jak. Do samego porodu to też planuję wziąć byle co - tym bardziej, że chciałabym rodzić w wodzie i tak na prawdę nie wiem czy mi w ogóle coś do ubrania będzie potrzebne, chyba tylko duży ręcznik i szlafrok (ale dopiero wybieram się do szpitala więc liczę, że wszystko się dowiem). Cytat:
I czy w każdym szpitalu może zostać pobrana...? Cytat:
Powodzenia!
|
|
#879 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tylko sprawdz wszystko dokładnie przed drukowaniem, bo ja to miała cyrki z magisterka, nie wydrukowałam kilku ostatnich stron i musiałam jeździć do punktu gdzie oprawiają zeby mi te strony dokładali, wszystko na wariata!Cytat:
Poza tym stwierdziłam, ze nie będę sie sugerowała opiniami na temat wózków bo są tak sprzeczne, ze to chyba zależy od reki, która wózek prowadzi. Kupimy taki jaki nam będzie odpowiadał niezależnie od opinii innych. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak zobaczył mój zdziwiony wzrok to powiedział, ze naprawdę nie muszę byc na czczo. Więc jak nie dam rady to zjem małą kanapeczke chociaż, a co! Ja słucham, zaleceń lekarza ![]() Cytat:
Nie pamiętam kto pisał o tych truskawkach na spodniach, Zuziczka? Bynajmniej swietnie piszesz i miło sie czyta, usmiałam sie A powinnam współczuć.Ilona cieszę sie, ze sie wyjaśniła sprawa z lotem i ze nie masz problemu. Miałam wczoraj wizytę, ale byłam ostatnia, wchodziłam oczywiście po czasie więc jakoś tak szybko mnie potraktował, nawet nie zważył. Zrobił usg zeby sprawdzić serduszko i tak patrzy i patrzy i nic nie mówi, ze aż zaczęłam sie bać, a on mówi, ze miał watpliwości co do serduszka, ale wszystko ok. Z główki 25tc, nóżki też w normie (bo kazałam zmierzyć czy są długie po mamusi). Na ból kregosłupa nic nie poradził, tak jak myślałam taki mam urok ciąży, ale na szczęście nie mam narazie innych dokuczliwych dolegliwosci to przeżyje z tym kręgosłupem. Jak zaczynał robić usg to sie zdziwił czemu mam czerwony brzuch (chyba od gumki od spodni) to ja zaraz wypaliłam, ze przypadkiem nie opalałam, a on: a dlaczego nie? Takze luz podejście. Ale brzuszka i tak nie bedę opalać jakby co, niech sobie będzie przykryty.
|
|
#880 |
|
Zadomowienie
|
Pomi, nawet sobie nie wyobrazasz jak tez juz bym chciala miec, ale nie chce mi sie toczyc batalii z moja połowka, bo on kaze jeszcze czekac, bo nie wiadomo co dostaniemy... bo do narodzin dziecka to jeszcze duzo czasu... ja tylko zacznyma watpic czy bede miec siłe w 9 mcu ganiac po sklepach, zeby zdazyc przed porodem;/
a! zapomnialam sie pochwalic, dostalam cała siatke huggies, od siostry mojej koleznaki
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
Co do glukozy mnie wczoraj pani w laboratorium powiedziała, że nie trzeba być na czczo wystarczy nie jeść przez 2h przed oddaniem krwi.
Ja sobie właśnie przypomniałam czytając, że jedna z was została mgr, że ja się w sobotę bronię na studiach podyplomowych - kompletnie o tym zapomniałam
|
#882 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Koszt to: 600zl podpisanie umowy Wtedy dostajemy pakiet, ktorego sami nie mozemy otworzyc i musimy trzymac w temp. pokojowej. Na porodowce odpowiednio wczesnie dajemy pakiet lekarzowi/pielegniarce. Po pobraniu przyjezdza specjalny kurier i zabiera pakiet. Oni krew dokladnie badaja, czy nie ma wirusow, grzybow, czy na pewno jest czysta (w innym wypadku nie bedzie zdatna do uzytku) i wystawiaja fakture na (o ile sie nie myle) 1700zl, to jest koszt tych wszystkich badan. Przechowywanie krwi w banku to ok. 400-500zl rocznie (czyli cos jak ubezpieczenie samochodu ).Umowa jest podpisana z wiekszoscia szpitali (Wiem, ze na dolnym slasku jest tylko kilka, ktore nie byly zainteresowane). Zawsze mozna sie spytac o to w szpitalu/klinice ktore nas interesuje. |
|
|
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
Klarissa no to niezłe ciązowe roztargnienie
No to teraz ja mogę trzymać kciuki za Maggie, Lenkę, Martuchę i Ycnan ktoś jeszcze się broni?Martucha no cudowny moment oddanie pracy ![]() Pomi no ja sobie czasem wystawiałam jedną nogę na podłogę i "łaziłam nią' powodzenia u dentysty |
|
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
No jestem "miszczem"
|
#885 |
|
Zadomowienie
|
Witam kochane mamuśki
![]() Naprodukowałyście tych stron znowu ![]() Fem, GRATULUJĘ CÓRECZKI ![]() Pomidora, ja też w przyszłym tygodniu idę na glukozę, ale mi powinno smakować ![]() Mpik82, bardzo ładnie wyglądasz ![]() Klarissa, ta pierwsza koszulka, faktycznie, najładniejsza abz, super, że z dzieciątkiem wszystko w porządku A lekarz, faktycznie, luzak
|
|
|
|
#886 |
|
Wtajemniczenie
|
Kilka przykladowych chorob, ktore mozna leczyc krwia pepowinowa :
Cukrzyca typu I, stwardnienie rozsiane, bialaczka, guzy lite, szpiczak mnogi, guzy osrodkowego ukladu nerwowego, nowotwory narzadowe (sutka, nerki, pluc, jajnika, przewodu pokarmowego), zespoly rozrostowe ukladu chlonnego, defekty komorki macierzystej, niedokrwistosci wrodzone i nabyte itp itd. Ogolnie uwazam, ze to jest naprawde swietna inwestycja... Jesli kogos stac. I zaluje, ze my nie mozemy sobie na to pozwolic... |
|
|
|
#887 | ||||
|
Zadomowienie
|
Fem, gratuluję córeczki
Cytat:
![]() Cytat:
A Ty masz kochaną córcię, fajnie że o niej piszesz![]() Cytat:
Cytat:
![]() JA dopiero wstałam i biorę się za śniadanie
|
|
#888 |
|
Raczkowanie
|
Gabisun-gratulauje odrony na 5
fem-super ze cora rowniez gratki ![]() Ja od dzisiaj na chorobowym i zastanawiam sie co bede robic,narazie to jakos ciezko mi sie przestawic na nadmiar wolnego czasu,jeszcze ta pogoda u nas beznadziejana typowo irlandzka-zazdroszcze Wam sloneczka |
|
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
Pomidora sproboj moze ci pomoze
zloz go w taki prostokat i sruu miedzy uda ![]() xxSHINeexx to musze o to wypytac... i to koniecznie... abz szkoda ze bylas osotatnia i tak na wariata ale dobrze ze z dzidziusiem ok.. a co do pracy to na licencjacie tak mialam i dlatego teraz wszystko 3 razy sprawdze gabisun oj bardzo cudowny.. jutro jak oddam bede miala chyba 3 kg na sercu mniej ![]() laski zalamalam sie ze wygladam jak wieloryb - brzuchol poszedl mi do przodu i szafa bardzo sie skurczyla bo w bluski nie wchodze .... ale.... nie jest ze mna tak zle jestem wieloryb ale wersja mini wzielam wszystkie swoje bluzki wywalilam z szafy i przymierzalam wszytko ale sie zmeczylam no i odlozylam (na chudsze hahahaha czasy ![]() ) tylko 5 2 sa niepewne bo juz ciasnawe ale reszta jest oktylko ze tak czesc jest super na brzuszek luzna ale to tylko do spodni bo w spodnicy wygladam jak wieloryb xxl wiec na wieczorne wyjscia mam sie w co ubrac mam 2 takie super dlugie tuniki ale musze dokupic jedne leginsy takie przewiewne bo te co mam sa ocieplane i sie predzej zagotuje niz przetrwam na dworze no a reszta bluzek pasuje do spodnicy (jedynej w jaka wchodze) ale UWAGA HICIOR spodnica zapina sie zamkniem na boku i ten zamek zamyka sie tylko do polowy hahahahaha ale te bluzki to zakrywaja wiec ma to gleboko w d ![]() najwyzej jak ktos zobaczy to pomysli ze zdurnialam grunt ze spodnica niespada ![]() ![]() no i mam te moje 2 sukienki ktore niestety mimo ze sa boskie i przewiewne ale wygladam jak mega wieloryb (zrobie wieczorem w nich fotke to wam pokaze to sie posmiejecie ![]() )mam nadzieje ze dam rade ale najlepiej to i tak sie czuje w stroju kapielowym hahahhaha a wogole moja zyciowa porazka - to to ze najlepiej wygladam w 2 bluzkach ktore dostalam od siostry i kumpeli i uwaga one sa ROZOWE a j nieznosze rozu... no nic.. ale bynajmniej fajnie w nich wygldam ehssss
|
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja pisząc o tym, ze nie muszę być na czczo na glukozę oczywiście zapomniałam dodać, ze mam skierowanie na obciążenie 50g glukozy, morfologie i mocz. Zrobie najlepiej od razu w poniedziałek i po sprawie.
|
|
#891 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
miała.Ale męża poznałam dopiero w wieku 24l.Córka urodziła się przed 26-ką.Po córce od razu chciałam drugie,ale nici z tego.Bardzo długo decydowałam się na tą 5-ą ciążę,jak urodzę,to ukończę już 33,a mąż 38lat.Nawet teraz czasem mam wątpliwości czy nie za póżno dla nas.I na pewno jakby się nie udało,to bym więcej nie próbowała,od razu zapowiadałam że to ostatni raz.Ja chcę jeszcze w zdrowiu dzieci wychować.Nie zawsze się jednak ma wybór... Zdjęcie śliczne Cytat:
Chciałam pocieszyć was dziewczyny PUCHNĄCE- plusem jest to ,że jakieś 1/3 wagi przybranej w ciąży -to woda zatrzymana w organiżmie .
Edytowane przez kliwia7 Czas edycji: 2010-06-10 o 11:24 |
||
|
|
|
#892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kobieto! Nie dziw się, ze nie wchodzisz w bluzki, w ciąży jesteś przeciez!! I prosze mi tu o wielorybach nie pisać. Gdzieś dzidziuś musi mieszkać prawda? No! W ciąży zwyczajnie nie ubieramy tych obcisłych ciuszków sprzed ciąży i bedzie ok
|
|
#893 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pretensji nie mam. Ja sie rzadko wyzalam tak naprawde, raczej wole sie usunac i samej wszytko uporzadkowac, a ewentualnie pozniej pomarudzic. Ciesze sie, ze mialyscie ucieche z tych moich perypetii ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do bakterii w moczu to nie wiem, moze rzeczywiscie taki twoj urok. Cytat:
Dasz rade na pewno, wierze w Ciebie! Moje babcia wychowala trojke dzieci sama, bez pomocy i pracujac na 3 etatach w czasach bez socjala i przedszkoli. Dala rade, Tobie sie na pewno UDA!Cytat:
Dzieci wczesniej miec nie moglam, choc chcialam. Chcialam skonczyc studia, uporzadkowac zycie choc troche, dac czas mojemu Radkowi zeby dojrzal do decyzji. Niczego nie zaluje. Mam w miare dobra prace, znajomych z kazdego zakatka swiata i faceta ktorego bardzo kocham. Wiem tez, ze jakby wczesniej dziecko miala to tez bym to wszystko osiagnela tle ze pewnie kosztem dzidziola mojego. Moje kolezanki z LO maja juz nawet trojke dzieci i ja sie ciesze razem z nimi, i kocham te dzieciaki tez i wcale nie osadzam, ze maja lepiej czy gorzej. Po prostu kazdy ma swoj sposob na zycie i ja to staram sie szanowac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tez spie na ukos! Cytat:
![]() Cytat:
![]() A teraz dziewuszki hit sezonu- KOKTAJL TRUSKAWKOWY- wrzucamy truskawy (moga byc juz troche "zmeczone") do pojemnika, dodajemy cukru torche, jogurt naturalny, mleko z wapniem (jest w promocji w biedronie) moze byc odrobina jogurtu jagodowego i blendujemy, blendujemy do skutku PYCHOTKA!Dzieciom tez smakuje, Olo mnie skopal z radosci. Tak w ogole to zauwazylam, ze maly (leci mu 25tydzien) lubi siedziec na glowie i kopac mnie u gory. Choc ogolnie sie jeszcze nie zdecydowal,potrafi w ciagu 3min kopac u gory, potem u dolu, a na koniec w nerke z boku
|
|
#894 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam z rana ( ws umie to już połowa dnia w pracy
![]() Strasznie jest gorąco i już mam mega spuchnięte łydki. Masakra, czuję jakby mi miała zaraz popekac skóra... Ktoś wcześniej pisał o jakimś żelu chłodzącym do nóg, mogę prosić o namiary ? Zapomniałam Wam ostatnio napisać, ze dorobiłam się rozstępków mimo smarowania od początku ciąży (i przed) mam już kilka bruzd po prawej stronie poniżej pępka, kilka małych przy samym pępku a i lewa strona zaczyna wyglądać nieciekawie.... Mam tylko nadzieję, że nie wyskoczy nic powyżej pępka bo ten dół to jakoś się rozjaśni kremami, i w przyszłości będzie schowany pod majtkami (i pareo) , ale już góra to kicha. Kostium 2 częściowy nie wchodziłby w grę :-( Cytat:
Świetnie wyglądasz, brzuszek już naprawdę spory. Cytat:
Smażyłaś z gołym brzuchem czy tak przez koszulkę mocno się oparzył?Cytat:
![]() Gratuluję ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Masz jescze dwa dni na naukę- dasz radę![]() Gabisun Gratuluję Pani magister
|
|
#895 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tez myslalam zeby zaczac kupowac rzeczy dla siebie, dla maluszka sama nie wiem co kupowac, mam z 4 siaty ubranek po chrzesnicy i tak naprawde brakuje tylko kaftaników i czapeczek
|
|
#896 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja już się trochę uodporniłam na nią - jak miałam zażywać duphaston to ona "nie chciała mnie denerwować, ale na pewno poronię"...
![]() Cytat:
Ale takie luźniejsze są ok. No i u ciebie jest w sumie miesiąc do przodu jak u mnie to pewnie i brzusio większy... Najbardziej to się boję tego, że nie urodzę przed połową września, zrobi się zimno i dopiero wtedy będę miała problem w co się ubrać... bo wszystkie ubrania ciążowe co mam to od bratowej i jej siostry, one były w ciąży przez lato ale rodziły obie jak było jeszcze ciepło i ubrań jesiennych nie miały wcale. Cytat:
![]() Cytat:
I dziękuję za kciuki ![]() Cytat:
Cytat:
Lekarka mi kazała jakieś suplementy kupić to kupiłam ale jak widać nic nie dało. I właśnie dzisiaj mi bratowa powiedziała żebym brała to żelazo, o którym piszesz, także poproszę teścia o receptę w razie czego i zacznę brać. A co do herbatek i błonnika - albo to, albo za przeproszeniem nie będę sr...ła przez 2 tygodnie aż pęknę lub wyląduję w szpitalu. Nie mam wyjścia, ja i tak nie zażywam leków na jelita, które zażywałam nie będąc w ciąży bo powodują skurcze. Aczkolwiek masz rację, że nie powiedziałam o tym lekarce i to mój błąd bo być może nie jest to bez wpływu jedno na drugie. Cytat:
Cytat:
![]() A co do koktajlu to uwielbiam go ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
A co do nauki to może wezmę komisję na brzuch/na litość? ![]() Cytat:
Nie wiem czy się pochwaliłam, chyba nie - teściowa wyraziła chęć na zasponsorowanie wózka. Z jednej strony było by fajnie, z drugiej mam trochę opory. Moi teściowie od pewnego czasu mają trudności finansowe i nie chciałabym ich narażać na dodatkowe wydatki bo my na wózek mamy (odkładaliśmy kasę od stycznia jak się dowiedzieliśmy, że będzie maluszek i na prawdę sporo uzbieraliśmy).
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-06-10 o 11:52 |
||||||||||
|
|
|
#897 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Także ja raczej zakupię coś w takim uniwersalnym wzorze : http://www.allegro.pl/item1058826306...xxl_tanio.html zawsze można odpiąć i wyjąć cyca ![]() Co do ilości koszul- to zależy od organizmu. Siora miała 3 i było Jej mało, bo rodziła w czerwcu i się masakrystycznie pociła (hormony+upał), także szwagros biegał do domu i prał. Ta co do porodu jest- jest do wyrzucenia. Ja chyba sobie duży t-shirt wezmę na poród, co sądzicie? Z tych, co wkleiłaś najbardziej podoba mi się ta 4, ale mam wrażenie, że ciężko się z niej cyca uwalnia? Ten sprzedawca, co wkleiłam jego koszulę- ma fajne lekkie szlafroczki po 39zł i chyba taki zakupię, bo moje dwa są typowo szlafrokowe- bardzo ciepłe a jednak sierpień może być upalny, a coś trza mieć do okrycia, coby spacerując po korytarzu dupskiem nie świecić...martucha gratuluję Kochana, już słyszę ten kamień, co z serca Tobie spadł ![]() mszu no mamy pecha na idiotów dobrze, że jesteś bo już myślałam, gdzie Cię wywiało... Wiem, jak Wam ciężko mamy, które pracujecie. Ja ostatnio biegam całe dnie i wieczorami płaczę z bólu kręgosłupa i nóg...Dzięki kochane za słowa pociechy, jeszcze nic nie wyjaśniałam. bordowa to najlepszy okres na dziecko, a Ty będziesz najlepszą mamą pod Słońcem zobaczysz, ciotka NIKa tak mówi
Edytowane przez NIKaP-n Czas edycji: 2010-06-10 o 12:05 |
|
|
|
|
#898 | |
|
Zadomowienie
|
takie ze słoiczka z chrzanem....
a i są w sklepach gotowe soki buraczane..np z horexa ale ja nie odwarzyłam sie spróbować ![]() ponoc tez szpinak jest polecany w anemi..ale nie kazdy lubi.. ja w zyciu nie jadłam go... któras z robiła jakies nalesniki ze szpinakiem, wiec mozna by było go troche przemycić w smakołykach.... Cytat:
mieszkam na wsi i tu raczej wczesnie kobiety rodza ..tak sie jakos utarło... napewno gdybym mieszkała na wsi..zaczeła studia magisterskie (jestem po licencjacie) to tez bym jeszcze dzieci nie miała... poprostu tz chciał miec odrazu po slubie a ja nie miałam zadnej wymowki zeby u ich nie dać ....Co do spania..to ja śpię na boki i między nogami mam jaśka ![]() tak mi najwygodniej.... Dobra dolaczam foty pokoiku i moje.. przepraszam za jakość zdięć, ale wykonywałam sama, kiepskim aparatem, światło było troszki kiepskawe ...a sobie robiłam samowyzwalaczem więc tez nienajlepsze.... Pokoik troszke pusty sie wydaje, ale po rozrzuceniu wszystkich zabawek to nie ma gdzie nogi postawić... mysle tez dokleic troche naklejek..ale mnie one troche nerwują bo się odklejają na brzegach...a jak tylko to Domik zobaczy to pazurkami je odkleja Na łóżku brakuje jeszcze ochraniacza i mam kocyk narazie...
|
|
|
#899 |
|
Rozeznanie
|
szczęśliwa ja używam takiego kremu do nóg z Daxa z serii Perfecta mama. Kupuję w Rossmanie za 10zł i kilka groszy. Daje naprawdę fajny efekt chłodząc i mam wrażenie,ze mimo moich problemów z nogami jest całkiem ok
![]() gabisun oj ja ignorantka zapomniałam o tym,ze ty już Pani Magisterka jesteś gratulacje.A ja dzisiaj sama w domciu TŻ w pracy do 22 i ja bidna z brzucholem leżę,a mała fika strasznie. Czy wy też macie tak,że dzidzie szaleć mogą przez kilka godzin bez przerwy? Moja od 7rano do 11 latała chyba po całym brzuchu. Potem było jakieś 40min przerwy i znów od nowa. A ja się dziwię,ze mi brzuchol twardnieje jak młoda tam takie akcje wyprawia
|
#900 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Kochana ja się cieszę, że juz sporo mam. Naprawdę mam 30tc a już się bardzo męczę- upał też robi swoje... Szanuję, jeśli ktoś uważa, że kupuje się na ostatnią chwilę- przecież każdy z nas ma inne podejście. Ale jakbym teraz miała za wszystkim biegać, to bym padła. Tyle już mamy, a tyle jeszcze zostało do kupienia... Co innego, że każda mama może się inaczej czuć i niektóre do 9m-ca dają radę szaleć ![]() 3mam kciuki, abyś czuła się jak najlżej ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
Wow, faktycznie sporo można krewką ratować... a powiedz Droga Shinee, czy wiadomo jaka ilość tej krwi jest najlepsza? Domyślam się, że przechowuje się konkretną ilość, ale czy ją można później jakoś powielać (żeby nie użyć słowa- rozmnażać)? Zupełnie się w tym temacie nie orientuję ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Szokoladko i aaneczka super wyglądacie i pokoik też bajer
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:18.

A ja w żadną stronę nie mgołam się ułożyć, w końcu o 6 wstałam, bo po co się męczyć i fikać przeszczepami na wszystkie strony. Może dziś będzie lepiej.

No przynajmniej wiem,ze z nią wszystko ok,ale aż się boję jak ta moja szyjka będzie za jakiś czas wyglądała.
powiedziałam mojej gince, że nie mogę spać w nocy i cały czas się wiercę to powiedziała, że to niedobór magnezu 

tylko sprawdz wszystko dokładnie przed drukowaniem, bo ja to miała cyrki z magisterka, nie wydrukowałam kilku ostatnich stron i musiałam jeździć do punktu gdzie oprawiają zeby mi te strony dokładali, wszystko na wariata!

.Jakoś ci to wyżalanie się nigdy nie wychodzi,wszystkie perypetie tak opisujesz,że nie można się powstrzymać od śmiechu.I nie miej pużniej do nas pretensji że ci nie współczujemy.

czy tak przez koszulkę mocno się oparzył?

zobaczysz, ciotka NIKa tak mówi