Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-10, 14:14   #511
pilotka f16
Rozeznanie

Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Moja gin też mówiła, że niektóre dzieci odwracaja się nawet w dniu porodu także nie nakręcam się zbytnio.
Mnie kopniaki jeszcze nie bolą
moja gin powiedziala mi, ze jak sie odwroci do konca czerwca to OK
i ze wprawdzie potem tez moze ale juz sa mniejsze szanse
a teraz to sobie moze jeszcze fikac w kolo

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiem, że to kwestia gustu, ale powiedzcie, które imię bardziej Wam się podoba. bo biję się z myślami a czasu na decyzję coraz mniej
Agata vs Izabela
mi chyba Agatka

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Puk puk
I moja mała z miną- co dobrego jadłaś Mamo?
ale fajny pysio

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Haaaa wygrałam! Tyle czasu o nią walczyłam! http://www.allegro.pl/item1065844729...zmizjerka.html
strasznie mi sie takie podobaja, ale ja mam za dlugie nogi ;/ wszystko mi siega ledwo za pupe

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
kurcze nei wiem czemu mam od paru dni biegunke....z jedej strony sie ciesze bo p otylu miesiacach zatwardzeń to jest ulga ale meczy mnie juz to....
ooo ciekawe co Cie tak pogonilo
mam nadzieje ze juz dzis jest OK

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Pomarańcze bym zjadła ale przez to moje bolące dziąsło jakoś się boję cokolwiek zjeść a wsunęłam tylko 1 bułeczkę o 7 rano.
Siala jak tam zebisko? mysle ze juz dzis powinno byc prawie ok?

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
mi tez sie nudzilo wiec pieke biszkopt moj chyba drugi w zyciu mam nadzieje ze sie uda bo w planach jest z truskawami
chyba juz wiesz co bede piekla na sobote?

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Mały w ciągu 3 tygodni urósł uwaga 900 gram 'juz wiem skad te rozstepy )
Trzy tygodnie temu ważył 1613g a dziś 2550g
Waga + 19,5kg
Poniżej Adaś nabrał troszkę ciałka
ale fajna niunia z niego i sporo przybral
ciekawe ile moja przybierze

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Kupuje sie taki proszek do rozrobienia w wodzie, i pryska sie okna itp. mam otwarte i zero jakich kolwiek owadow, ale nazwy nie pamietam, kupilam w kwiaciarni...ale moge zapytac o nazwe...
Karolciu zapytaj prosze o ten proszek na komary

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o teściowe, to moja mnie z kolei wkurza, bo się niczym nie interesuje. Pewnie polowa by powiedziała, że jest się czym cieszyć, bo lepiej jak sie nie wtrąca ale uważam że jako matka TŻ powinna czsem zapytać co u nas słychać, jak dajemy radę, czy nie potrzebujemy pomocy.

Poza tym dla teściowej to wnuki nie istnieją, zawsze sie tłumaczy ze tyle ich ma że o wszystkich nie pamięta, nie mówiąc już o prezentach. Ale to chodzi przecież o pamięć i głupią czekoladę, żeby dziecko czuło. Moja mama swoim wnukom jak coś wypatrzy na jakiejś przecenie to od razu kupuje. Naszemu nienarodzonemu jeszcze maluchowi już nakupiła pieluszek tetrowych, flanelki, kocyk, body, pościele zafundowała i wózek kupi...
moja tesciowa to samo...
wiecie, jak bylismy tylko we dwoje to mi to nie przeszkadzalo
ale teraz, jak Mloda w drodze to moglaby choc od czasu do czasu zapytac jak sie czuje
ostatnio probowalam zagaic rozmowe i poopowiadac jej co juz mamy dla Mlodej itp. to skwitowala "acha" i zmienila temat
a najlepsze jest to, ze ma drugiego wnuczka, 3 lata ma i jest jej oczkiem w glowie.. ciagle tylko wnusio i wnusio... malinki dla niego na dzialce sadzi, oczko wodne z rybkami zrobila, prezenciki jakies kupuje ciagle
a ten maly dla mnie to masakra! najbardziej rozwydrzone dziecko jakie znam - nie mowi, ale wydziera sie! na Wielkanoc siedzimy przy stole cala rodzina, duuuzo ludzi a on wpada do pokoju i do mojego Meza: "Ty stary śmierdzacy kiblu.. kupa g.owno" ja wielkie oczy zrobilam a babcia i jego rodzice w śmiech
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 14:14   #512
belunia1985
Raczkowanie

Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Farminka, trzymam kciuki, powodzenia
belunia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 14:17   #513
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Musze spakowac ta torbe, mysle tylko jakie ciuszki malej zabrac...ale wezme body, spiochy, kawtanik, moze z 2 lekkie pajacyki czapeczki i rekawiczki wrazie paznokci

U mnie drzewa daja chlodek, choc na termometrze 33 stopnie

Zjadlabym jakies czeresienki, ale musze poczekac na TZ az wroci z pracy

A wczoraj jadlam Zlote MAGNUM pycha
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-06-10 o 14:21
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 14:19   #514
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Na razie dałam znać TŻtowi żeby jednak nie siedział w pracy do 15,bo zanim by dojechał wtedy do mnie i potem do szpitala w te korki to bym w samochodzie urodziła. No i teraz już mnie po 10min złapało... Idę podreptać.I dalej nie wierzę,że to już Będę chyba dowodem na to,że można jednak wmówić sobie,że to nie to
o jaaa...ale to tak naprawde,naprawde........ ........?
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 14:21   #515
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Cytat:
Roztrzepaniec pokaż brzuszek? Urósł trochę?
Urósł bardzo Ale pokaże jak A. wróci - bo nawet jakbym sobie zrobiła zdjęcie to nie mam kabelka do swojej komórki
Stary 2010-06-10, 14:25   #516
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
Urósł bardzo Ale pokaże jak A. wróci - bo nawet jakbym sobie zrobiła zdjęcie to nie mam kabelka do swojej komórki
No to czekam

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 14:29   #517
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Boli jak na okres-w krzyżu i w podbrzuszu,a cały brzuch się robi twardy.Takie ściskające,przeżynające.. . Nie brałam nospy,bo jak już ma przyjść coś to niech przyjdzie,nie będę powstrzymywać. Częstotliwość różna,regularne bardzo nie są-co 10-15-20-25min takie silniejsze.A ten ból w plecach to ćmi praktycznie cały czas.
Ale właśnie zauważyłam,że zaczął mi znowu odchodzić czop.Tym razem już lekko brunatny kolor,więc to chyba jednak wkrótce
no ja mysle ze jutro albo dzis bedziesz miala mala przy sobie

Cytat:
zrobilam tak samo, żeby żar słoneczny nie wpadał...

najchętniej bym się teraz na jakiejś plaży w wodzie znalazla, najlepiej nad morzem, bo tam przynajmniej wieje!!! o nie dlaczego mam tak daleko
no wlasnie dzownila do mnie mama, mowila ze w kolobrzegu chlodek, lekko ponad 20 stopni... ja chce do domu!!!

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
moja tesciowa to samo...
wiecie, jak bylismy tylko we dwoje to mi to nie przeszkadzalo
ale teraz, jak Mloda w drodze to moglaby choc od czasu do czasu zapytac jak sie czuje
ostatnio probowalam zagaic rozmowe i poopowiadac jej co juz mamy dla Mlodej itp. to skwitowala "acha" i zmienila temat
a najlepsze jest to, ze ma drugiego wnuczka, 3 lata ma i jest jej oczkiem w glowie.. ciagle tylko wnusio i wnusio... malinki dla niego na dzialce sadzi, oczko wodne z rybkami zrobila, prezenciki jakies kupuje ciagle
a ten maly dla mnie to masakra! najbardziej rozwydrzone dziecko jakie znam - nie mowi, ale wydziera sie! na Wielkanoc siedzimy przy stole cala rodzina, duuuzo ludzi a on wpada do pokoju i do mojego Meza: "Ty stary śmierdzacy kiblu.. kupa g.owno" ja wielkie oczy zrobilam a babcia i jego rodzice w śmiech
normalnie jakbym czytala o mojej tesciowej!!!!!!! jota w jote z tym 3 letnim wnukiem jest identycznie, moja sie czasem zapyta jak widzi ze cos nakupowalam. a tak sama z siebie nawet nie zagada, ale jakos mi tego nie brakuje, moja mamuska za nia nadrabia ale niestety tak jak ola pisala, moja tesciowa nawet nei zainteresuje sie tym czy potrzebujemy pomocy, czy czegos nam nie trzeba, a my przeciez zaraz konczymy remont mieszkania i musimy je w wszystko wyposazyc! moi rodzice tylko nam pomagaja, moja mamuska mysli o wszystkim, o tym czego mi potrzeba, stara sie kupowac *******y zeby bylo mi latwiej. ale ludzie sa rozni, moj maz nie ma rewelacyjnego kontaktu z rodzicami, chociaz z matka ma lepiej niz z ojcem, bo tesciu to w ogole porazka! ciesze sie ze mam takich kochanych rodzicow i zyje z nimi na stopie przyjacielskiej, inaczej bym chyba w leb sobie strzelila.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 14:29   #518
entertete
Rozeznanie

farminka, wychodzi na to, że już (albo bardzo niedługo), ale fajnie

vette teraz to dopiero będę podglądać, mam termin jakoś tydzień po farmincemam nadzieję, że mój synek poczeka aż mi wszystko wróci do normy (czyli za 2 tyg po kontroli wyników może się rodzić)
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 14:31   #519
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
Nie śmiać się Zaznaczam, że to rozmiar 36, a teraz są bardzo spuchnięte więc wydają się szersze niż dłuższe A palce długaśne, co?
ale fajne spuchlaki moje zaczynają troszkę jakby puchnąć, ale ja nie mam upałów...
no i przed chwilą był znajomy na herbatce i powiedział mi że widać po mnie już tą ciążę bo taka spuchnięta jestem, zwłaszcza na twarzy hehe to mi się komplementem oberwało

Dzidzia - ja mam tak trochę widocznego Achillesa, ale nie aż tak jak na tym zdjęciu...
Serduszkoiz - a mogłabyś zdradziś co to za niefajna firma kurierska? i podać też tą co się sprawdziła? może na pw żeby (anty)reklamy nie robić
Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
jaszczka ale hamy !!!!! no to dzwoń i rób awanture i niech ci jeszcze jakieś odszkodowanie płacą bo jeśli się okaże, że to ta twoja została ( a jak byś urodziła ) to zostajesz bez potrzebnych rzeczy dla dziecka. ja bym robiła awanture i kazała jakoś to rozwiązać szybciej ale ja to ostatnio waleczna jestem
zrobię jutro zadymę jak się okaże, że to nie moja paczka przyjechała... bo właśnie się dowiedziałam, że jednak dopiero jutro "dobrze po obiedzie" będzie ten kurier

Cytat:
Kurcze ten ból krzyża zaczyna się robić coraz bardziej upierdliwy.Nie mogę sobie już znaleźć miejsca
Cytat:
Boli jak na okres-w krzyżu i w podbrzuszu,a cały brzuch się robi twardy.Takie ściskające,przeżynające.. . Nie brałam nospy,bo jak już ma przyjść coś to niech przyjdzie,nie będę powstrzymywać. Częstotliwość różna,regularne bardzo nie są-co 10-15-20-25min takie silniejsze.A ten ból w plecach to ćmi praktycznie cały czas.
Ale właśnie zauważyłam,że zaczął mi znowu odchodzić czop.Tym razem już lekko brunatny kolor,więc to chyba jednak wkrótce
o jaaaaa.... to chyba naprawdę już!!!! trzymam mocno za szybki, sprawny i bezbolesny poród kochana!
i zazdroszczę, że będziesz już niedługo tulić swoje maleństwo

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
ja też jestem bardzo ciekawa
Stary 2010-06-10, 14:34   #520
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Na razie dałam znać TŻtowi żeby jednak nie siedział w pracy do 15,bo zanim by dojechał wtedy do mnie i potem do szpitala w te korki to bym w samochodzie urodziła. No i teraz już mnie po 10min złapało... Idę podreptać.I dalej nie wierzę,że to już Będę chyba dowodem na to,że można jednak wmówić sobie,że to nie to
nie no na chwile odejsc od kompa a ty rodzic zaczynasz Lenka chyba sie naprawde na 10 nastawila i koniec jesli to juz porod to zycze ci zeby przebiegl bezbolesnie i jak najszybciej

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

no to ktora zacznie rodzic do pary?
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 14:34   #521
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
o jaaa...ale to tak naprawde,naprawde........ ........?
Wierz mi,że sama chciałabym wiedzieć Ale chyba zacznę się powoli szykować do wyjazdu od wypadku.Najwyżej zostanę etatową panikarą i wywieszą w szpitalu moje zdjęcie z podpisem: tej pani nie obsługujemy
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 14:34   #522
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny nie daję rady ... przed chwilą aż mi się w glowie zakreciło tak mi dziś slabo
Najlepiej się czuję jak leżę. Rozebrałam sie i siedzę tylko w majtkach i starym, za małym staniku bawełnianym
Psina tez miejsca nie może znaleść
Nie mow... Ja czekam az mama skonczy prace i jedziemy po wiatrak do saturna bo ja spac nie moge a pies tez ledwo zipie juz

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
majowo czerwcowe wlasnie dyskutuja ze wspolczuja lipcowo sierpniowym tych upałów i o puchnieciu jeden temat
Czerwcowe, ktore nie urodzily tez maja namiastke tego wszystkiego a my poza tym zaraz tez rodzimy, przynajmniej niektore z nas.

Cytat:
ja mama tak samo

Jesli chodzi o teściowe, to moja mnie z kolei wkurza, bo się niczym nie interesuje. .
U mnie podobnie jest, moja mama mnostwo ubranek kupila i wozek za ponad 2 tys. a ze strony tz nic nawet skarpeteczek coz...teraz nawet jakby chcieli to jest za pozno bo mamy wszystko niby tata tz powiedzial, ze da nam 1,5 tys, ale jak juz powiedzialam wszsystko mamy, wiec rozejdzie sie na pieluchy....

Cytat:
ja zjadłam całe pół kilo czereśni (po 12zł za kg były, więc już nie tak źle).
Zla kobieta z Ciebie!!!!!!!! i co ja mam niby jechac na bazarek po czeresnie????? Owoce inne i wazywa mam wiec po same czeresnie bez sensu chyba, ze nie przestane o nich myslec w ciagu pol h.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 14:38   #523
karolcia228
Zakorzenienie

Ola i niezawsze - moja tesciowa niezyje, tesciu alkoholik choc dozucil 400zl zawsze cos, a rodzice kupili nam wozek, a wiekszosc mialam, czasem cos kupia mi do domku...tez im ciezko a jak mam duzo rzeczy to po co nastepne.
Ale wiem, ze moge na nich liczyc

Stary 2010-06-10, 14:45   #524
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
Wierz mi,że sama chciałabym wiedzieć Ale chyba zacznę się powoli szykować do wyjazdu od wypadku.Najwyżej zostanę etatową panikarą i wywieszą w szpitalu moje zdjęcie z podpisem: tej pani nie obsługujemy
hehe wariacie Ty
mocno trzymam kciuki--będzie dobrze........zazdroszczę ah te nasze córunie kochane.............
aaaaaaa tak jak marta mowila-------gooooood girl

Edytowane przez Xawmeli
Czas edycji: 2010-06-10 o 14:47
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 14:49   #525
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:

No jak na razie to Ty jesteś w kolejce.
Chyba, że anoxa (tfu tfu tfu- przez lewe ramię). Mam nadzieję, że u Niej wszystko ok.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 14:52   #526
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dlatego mojemu tz kazalam 100zl wyciagnac z bankomatu i wsadzic do szafeczki aby bylo na taxowke w razie czego a on z kolei wymyslil, ze do szpitala i tak pojedziemy taxa bo on sie bedzie za bardzo stresowal tzn. on ujal, ze ja go bede stresowac podczas jazdy
Cytat:
koszmar... ja jak moje dziecko nauczy sie przeklinac(zawsze gdzies moze uslyszec brzydkie slowo) to na pewno niebede sie smiala i zabronie kazdemu sie smiac, bo to ze dziecko przeklina i tak sie zachowuje to wina doroslych bo zachecaja je smiechem wlasnie....

Cytat:

No ktora, ktora? Ty dawaj juz mozesz mowil Ci gin, ja za 10 dni planuje, wiec ja zapraszam do siebie za 10 dni jakas chetna????????

Tak sobie mysle i mysle o tych czeresniach i jednak jade po nie a Ty droga Olu miej mnie na sumieniu

Przy okazji pojade do sklepu z akcesoriami dla dzieci obczaje jakas torbe do wozka moze i parasolke bo tego nie mam jeszcze...

Maciuś

Edytowane przez niezawsze
Czas edycji: 2010-06-10 o 14:53
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 14:52   #527
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:

trzymam kciuki!!!

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
h ha ha zapraszam Miałam jeszcze czereśnie
odrzutowca nie ma więc nie jadę

Cytat:
i do mojego Meza: "Ty stary śmierdzacy kiblu.. kupa g.owno" ja wielkie oczy zrobilam a babcia i jego rodzice w śmiech
o dżisas...
i rodzice nie zareagowali!

dzidzia u mnie widać ścięgno ale nie aż tak jak na zdjęciu

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Zla kobieta z Ciebie!!!!!!!! i co ja mam niby jechac na bazarek po czeresnie????? Owoce inne i wazywa mam wiec po same czeresnie bez sensu chyba, ze nie przestane o nich myslec w ciagu pol h.
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 14:52   #528
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
No jak na razie to Ty jesteś w kolejce.
Chyba, że anoxa (tfu tfu tfu- przez lewe ramię). Mam nadzieję, że u Niej wszystko ok.
no wlasnie anoxa miala sie odezwac ze szpitala a tu cisza. ciekawe co u niej
e tam ja kolejke moge ustapic jak ktoras bardzo chce
Stary 2010-06-10, 14:57   #529
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Tak sobie mysle i mysle o tych czeresniach i jednak jade po nie a Ty droga Olu miej mnie na sumieniu
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 14:59   #530
farminka
Wtajemniczenie

A ja nie będę rodzić,bo nie mam się w co ubrać Przejrzałam całą szafę i nie mam ubrań na taki upał,w które bym się zmieściła,więc nie jadę do szpitala No dobra,chyba w stresie zaczynam głupawki dostawać
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 15:06   #531
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja tez ale do tego musi byc polewa toffi bede wracac ze SR to zajade do maca
Mmmm to chyba tez namowie TŻa
Cytat:
Dziewczyny nie daję rady ... przed chwilą aż mi się w glowie zakreciło tak mi dziś slabo
Najlepiej się czuję jak leżę. Rozebrałam sie i siedzę tylko w majtkach i starym, za małym staniku bawełnianym
Psina tez miejsca nie może znaleść
Ja tez w bieliznie samej, masakra
Cytat:
moja mama tak samo

Jesli chodzi o teściowe, to moja mnie z kolei wkurza, bo się niczym nie interesuje. Pewnie polowa by powiedziała, że jest się czym cieszyć, bo lepiej jak sie nie wtrąca ale uważam że jako matka TŻ powinna czsem zapytać co u nas słychać, jak dajemy radę, czy nie potrzebujemy pomocy. A ona jak raz na msc do niej zajedziemy na kawę jest szczęśliwa, zapyta co słychać, TŻ odpowie, że dobrze i koniec rozmowy Potem ja ją podtrzymuję ale to juz o głupotach. On więcej rozmawia z moją mamą. Moja mama o wszystko go pyta, ze szczegółami ale nie na zasadzie wtrącania się, nie przeszkadza nam to - z dobrej woli pyta czy nam nie pomóc itd. A ze swoją matką nie ma żadnej więzi. Poza tym dla teściowej to wnuki nie istnieją, zawsze sie tłumaczy ze tyle ich ma że o wszystkich nie pamięta, nie mówiąc już o prezentach. Ale to chodzi przecież o pamięć i głupią czekoladę, żeby dziecko czuło. Moja mama swoim wnukom jak coś wypatrzy na jakiejś przecenie to od razu kupuje. Naszemu nienarodzonemu jeszcze maluchowi już nakupiła pieluszek tetrowych, flanelki, kocyk, body, pościele zafundowała i wózek kupi...
Moja mama i tesciowa maja podobnie, ciagle by cos kupowaly swoim wnuczkom
Cytat:
ja zjadłam całe pół kilo czereśni (po 12zł za kg były, więc już nie tak źle).
Tez bym zjadala ale nigdzie nie wdzialam, wszedzie same truskawki.
Cytat:
Jejku
Cytat:
Ja uwielbiam mcflurry lion
Ja tez
Cytat:
Nie śmiać się Zaznaczam, że to rozmiar 36, a teraz są bardzo spuchnięte więc wydają się szersze niż dłuższe A palce długaśne, co?
Moje stopy wygladaja podobnie, TŻ sie z nich smieje

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 15:16   #532
wiolek1
Zadomowienie

farminka ale fajnie czyli czekasz co dalej czy jednak jak tż wróci to jedziesz do szpitala ?

przez was poprosiłam babcie żeby mi jutro upiekła biszkopt a resztę sama sobie zrobie ale do jutra to
ale nigdy nie robiłam więc co daje się między biszkopt a galaretke z truskawkami ? śmiatane kremówkę czy jakąś mase robicie ?
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 15:18   #533
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Cytat:
Stary 2010-06-10, 15:22   #534
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
farminka ale fajnie czyli czekasz co dalej czy jednak jak tż wróci to jedziesz do szpitala ?

przez was poprosiłam babcie żeby mi jutro upiekła biszkopt a resztę sama sobie zrobie ale do jutra to
ale nigdy nie robiłam więc co daje się między biszkopt a galaretke z truskawkami ? śmiatane kremówkę czy jakąś mase robicie ?
ja dalam gotowy krem do tortow smietankowy

farminko dawaj nam znac co u ciebie. masz nr do kilku dziewczyn? bo anoxa nam sie nie odzywa
Stary 2010-06-10, 15:23   #535
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:

No ostatnio myślałam że Ty urodzisz ale się uspokoiło więc może jednak???
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 15:26   #536
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
No ostatnio myślałam że Ty urodzisz ale się uspokoiło więc może jednak???
no u mnie jak narazie sie nie zanosi
Stary 2010-06-10, 15:26   #537
justynacz80
Rozeznanie

Cześć dziewczyny. Ale dzisiaj pospałam- do 10:30
Przerwałam na moment rezim łóźkowy i poszłam obok na ryneczek po truskawki. Tak mnie wzięło na truskawki z cukrem i śmietaną, że szok.

Farminko, to chyyyyba jużżżżżż. Trzymam mocno kciuki, żeby poszło szybko i łatwo

Cytat:
Musze spakowac ta torbe, mysle tylko jakie ciuszki malej zabrac...ale wezme body, spiochy, kawtanik, moze z 2 lekkie pajacyki czapeczki i rekawiczki wrazie paznokci

A wczoraj jadlam Zlote MAGNUM pycha
Ja ciągle nie wiem jak to dziecko ubierać letem i jakie ubranka wziąć do szpitala... Jak byłam na patologii to widziałam na poporodowym, że dzieci miały tylko body lub kaftanik i lekką czapeczką i były przykryte pieluszką... Z drugiej strony dochodzą mnie słuchy, o dwóch długich rękawakach, Już sama nie wiem.

23 czerewa ma przyjść do mnie położna i zrobić przyspieszony kurs SR w domu, bo zrezygnowałam z chodzenia do szkoły. Wtedy się jej wypytam...

Kocham Magnum. Złotego nie jadłam, bo zawsze biorę Classic

Cytat:
A zgadnij hihihihi

Edytowane przez justynacz80
Czas edycji: 2010-06-10 o 15:29
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 15:28   #538
Basia84
Rozeznanie

Cytat:
farminko no to sie zaczelo! jak nie dzisiaj urodzisz to w najblzszych dniach.
a my dzisiaj wychodzimy do domu mialam wczoraj kryzys bo mialam nawal mleka ale juz sobie z tym poradzilismy. tutaj jest pelno pielegniarek i kazda sluzyla inna dobra rada, i juz sama nie wiedzialam co robic. chcialo mi sie plakac i jakby nam z nieba spadla przyjechala moje lekarka zoabczyc co u nas slychac i przynajmniej ona wszystko dobrze wytlumaczyla. ehhh

alguien dostalas pompe w szpitalu? bo ja jestem w szoku, dostalam taka podwojna, nikt sie nawet nie pytal czy chce co ile karmisz mala?
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 15:28   #539
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
normalnie jakbym czytala o mojej tesciowej!!!!!!! jota w jote z tym 3 letnim wnukiem jest identycznie, moja sie czasem zapyta jak widzi ze cos nakupowalam. a tak sama z siebie nawet nie zagada, ale jakos mi tego nie brakuje, moja mamuska za nia nadrabia ale niestety tak jak ola pisala, moja tesciowa nawet nei zainteresuje sie tym czy potrzebujemy pomocy, czy czegos nam nie trzeba, a my przeciez zaraz konczymy remont mieszkania i musimy je w wszystko wyposazyc! moi rodzice tylko nam pomagaja, moja mamuska mysli o wszystkim, o tym czego mi potrzeba, stara sie kupowac *******y zeby bylo mi latwiej. ale ludzie sa rozni, moj maz nie ma rewelacyjnego kontaktu z rodzicami, chociaz z matka ma lepiej niz z ojcem, bo tesciu to w ogole porazka! ciesze sie ze mam takich kochanych rodzicow i zyje z nimi na stopie przyjacielskiej, inaczej bym chyba w leb sobie strzelila.
no ja dzieki Bogu tez mam dobry kontakt z rodzicami, pomagaja nam jak mogą.. ale z drugiej strony czasem az przesadzają, bo traktują nas jak dzieci - rano rozmawiam z mama na GG, mowie ze wszystko OK, w poludnie Tato przyjedza "bo byl przejazdem" a wieczorem potrafia jeszcze zadzwonic zapytac co slychac...
dzieku Bogu ze jeszcze mam rodzenstwo i ta uwaga ich sie rozklada jakos bo bym zfisiowala
dzis i tak nakrzyczalam na Tate, bo przyjechal jak zwykle przejazdem i widzi, ze ja ledwo zywa piore, prasuje i sprzatam lazienke i pyta sie "co robisz corciu"
wogole ostatnio wszystko mnie jakos denerwuje nie wiem czy Wy tez takie rozdraznione???

Cytat:
nie no na chwile odejsc od kompa a ty rodzic zaczynasz Lenka chyba sie naprawde na 10 nastawila i koniec jesli to juz porod to zycze ci zeby przebiegl bezbolesnie i jak najszybciej

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

hehe widzicie, bo powinnysmy miec jakies takie powiadomienie sms'em z cyklu: "uwaga!! XXX RODZI "

Cytat:
U mnie podobnie jest, moja mama mnostwo ubranek kupila i wozek za ponad 2 tys. a ze strony tz nic nawet skarpeteczek coz...teraz nawet jakby chcieli to jest za pozno bo mamy wszystko niby tata tz powiedzial, ze da nam 1,5 tys, ale jak juz powiedzialam wszsystko mamy, wiec rozejdzie sie na pieluchy....
no jeszcze becikowe wam dojdzie, to mozecie o czyms konkretnym pomyslec - moze cos do domku?

Cytat:
Ola i niezawsze - moja tesciowa niezyje, tesciu alkoholik choc dozucil 400zl zawsze cos, a rodzice kupili nam wozek, a wiekszosc mialam, czasem cos kupia mi do domku...tez im ciezko a jak mam duzo rzeczy to po co nastepne.
Ale wiem, ze moge na nich liczyc
no to dobre i 400 zl od tescia, pewnie sam za wiele nie ma wiec liczy sie gest

Cytat:
koszmar... ja jak moje dziecko nauczy sie przeklinac(zawsze gdzies moze uslyszec brzydkie slowo) to na pewno niebede sie smiala i zabronie kazdemu sie smiac, bo to ze dziecko przeklina i tak sie zachowuje to wina doroslych bo zachecaja je smiechem wlasnie....
dokladnie! podstawa to nie reagowac - bo dziecko jak widzi smiech to mysli, ze jest baaaaardzo zabawne
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 15:31   #540
karolcia228
Zakorzenienie

Obejzalam film CIACHO fajny nawet
TZ wroci za 30 minut
Pilotka - dobrze ze dal bo by przepil cala wyplate, jak to zwykle robi.

Ten proszek na komary to ASCYP

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-06-10 o 15:32
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości