Kraków :) cz.II - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-10, 20:10   #2791
Lenkapuma
Zakorzenienie

Dot.: Kraków :) cz.II

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dostałam maila, że białko jest już u kuriera Tylko, że to Siódemka, więc nie ma co się spodziewać ekspresowego doręczenia

Lenka przecież Ty świetnie wyglądasz! Obawiam się, że 8 kg temu to miałaś niedowagę pewną, więc mam nadzieję, że teraz tyle nie zakładasz? Jak już chcecie coś porównywać, to oprócz wagi zróbcie też pomiary. Białkiem buduje się mięśnie, które są cięższe niż tłuszcz, więc wagowo może nie być super, no ale to różnie bywa. Powinno być optyczne wyszczuplenie noi i zauważalne poluzowanie ciuchów
Ja Siódemką dostałam paczkę kolejnego dnia po nadaniu, więc to był ekspres w porównaniu z DHL.

8 kg temu moja waga wg BMI była w normie, bliżej dolnej granicy, a teraz też jest w normie ale bliżej górnej

Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 20:25   #2792
Ineso
Matka Smoka

Do mnie raz pan z 7 zadzwonił czy mogę wyjść na parking przed pracą, bo jemu się nie chce wchodzić do biura A do koleżanki kiedyś zadzwonił i spytał czy nie może do niego podjechać, bo jemu nie pasuje do niej
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 21:12   #2793
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
W miarę normalnie, to nie Mazidła.
Cytat:
I nie ma dużych flach. Ale ja i tak chcę.
No w porównaniu z tym co było to wcale nie normalnie, nie ma dużych flach i dużo mniejszy wybór Ja chciałam sobie zamówić lawendowy i miętowy a tu nie ma ani jednego ani drugiego

Ineso a ten tonik PHA to fajny jest? Bo może ja bym go sobie wzięła... A uszczknęłabyś trochę konserwantu, zapłacę 1/4 bo widzę że Ty 3 flaszki chcesz ?

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
jest w Krakowie jakakolwiek opcja iść gdzieś do gina w ramach NFZ i mieć termin do końca czerwca a nie za 2-3 miesiące? chodzi mi tylko o receptę... miałam iść u siebie w mieście ale mi dowalili odrabianie ćwiczeń w poniedziałek i nie mam jak. a nie wiem czy facet pójdzie na to, by przekazać receptę mojej mamie (która też do niego chodzi)
Ja chodzę na Madalińskiego do dr Anny Jędrzejczyk i termin to tak ok 2 tygodni. Ale ostatnio poszłam tam po receptę do prywatnego i mi wypisał za darmo.

Cytat:
Czasem receptę dostaniesz u internisty, jak się wiarygodnie wytłumaczysz. W ciągu ostatnich tygodni był tutaj ten temat poruszany
Moja rodzinna powiedziała że "jednorazowo mogę wypisać".

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
Legitymacja wystarcza całkowicie. Masz moje słowo, bo ja już korzystałam z "przywilejów"
Cytat:
Ale co za problem. Uczelnia ma obowiązek wydania legitki. Na UJ dostaje się ją razem ze studencką. Zdjęcie, sekretariat, parę dni i po kłopocie, jesteś wolna. Nieraz spotkałam się z tym, że na studencką nie przyjmowali.
Cytat:
Napisane przez Plexi Pokaż wiadomość
Jako ze pracowałam z drygiej strony rejestracji to według NFZ legitymacja studencka nie jest dowodem ubezpieczenia! ale wiadomo kazda przychodnia rządzi sie swoimi prawami a panie niedoinformowane w rejestracji rejestruja za okazaniem zwykłej legitki, ja byłam wymagająca i przepisowa kilkanascie lasek odesłałąm z kwitkiem
Plexi ale podobno teraz już mają wycofywać te papierowe książeczki, na pierwszych latach już ich chyba w ogóle nie wydają, bo legitymacja studencka ma zastąpić wszystko: legitkę, kartę mpk, książeczkę zdrowia, kartę biblioteczną itp., itd. Ja mimo iż mam papierową książeczkę to już wielokrotnie posługiwałam się legitymacją studencką jako dowodem ubezpieczenia i to wystarczało.

Kiedy nas zapraszasz do siebie albo odwiedzasz ?

Cytat:
lalaith chyba miała zwykły bambusowy, bo ja od niej miałam trochę. Ten jest nowy, mniej biały, więc chciałabym wypróbować. Tak, połowę chcę.
Ja nie miałam zwykłego bambusowego tylko właśnie ten z owsem co Wy zamawiacie

Cytat:
Dziewczyny, wiecie ile kosztuje wyrobienie książeczki sanepidowskiej?
Ok 100zł badania na nosicielstwo, a wizyta u lekarza rodzinnego 37zł (choć koleżanka w innej przychodni płaciła 50) o ile kosztu nie pokrywa zakład pracy.

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Komu jeszcze BU, komu? Bo idę do domu !
Stary 2010-06-10, 21:19   #2794
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
A ja wciąż czekam na rowerek

I podglądając wasze posty kupiłam dziś w aptece Antidral (22zł), zobaczymy czy zadziała mam wrażenie, że strasznie się pocę, mam takie mokre plamy pod pachami, nawet jak się obficie wysmyram np. garnierem..więc trzymajcie kciuki
Też mam ten problem... Stosuję etiaxil jak mi się przypomni i jak nie jestem 1 dzień po depilacji. Niestety to się rzadko zdarza, zwłaszcza teraz, w lecie

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 21:29   #2795
kasiencja
Pani Buka

nie umiem jeździć na rolkach, tylko robię z siebie cyrk przy ludziach

(tak, wywaliłam się na prostej drodze )

Plexi, o kotku marzę od zawsze, ale nie wiem co bym z nim robiła w wakacje itd.

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 21:37   #2796
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
Ineso a ten tonik PHA to fajny jest? Bo może ja bym go sobie wzięła... A uszczknęłabyś trochę konserwantu, zapłacę 1/4 bo widzę że Ty 3 flaszki chcesz ?
Miałam w zeszłym roku PHA, wtedy był na rumiankowym robiony, szkoda że zmienili Cudów nie robi, ale faktycznie nawilża bardzo. I nie wiem czy on nie jest teraz jakiś mały, ale zaryzykuję i biorę na prezenty 2. Pewnie, że Ci dam konserwantu, powinno starczyć.
Jak to miałaś z owsem, skoro on jest jako nowość?
Stary 2010-06-10, 21:40   #2797
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

Cytat:
Przekop kilka ostatnich stron i szukaj moich postów z dołaczonym tym jpg
U mnie dzień 1. Dobrze, że te upały są to mi się nawet jeść nie chce
mi też się nie chce i bardzo dobrze

tylko piję na potęge wszytsko co mi w rękę wpdanie a najchętniej piwo

Cytat:

moja przyjaciółka by chciała olej kokosowy, dąłoby radę?
HulaGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 21:45   #2798
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Plexi, o kotku marzę od zawsze, ale nie wiem co bym z nim robiła w wakacje itd.
Ja też, ale moja mama się nie godzi

Cytat:
Miałam w zeszłym roku PHA, wtedy był na rumiankowym robiony, szkoda że zmienili Cudów nie robi, ale faktycznie nawilża bardzo. I nie wiem czy on nie jest teraz jakiś mały, ale zaryzykuję i biorę na prezenty 2. Pewnie, że Ci dam konserwantu, powinno starczyć.
Jak to miałaś z owsem, skoro on jest jako nowość?
Dzięki A teraz jest na różanym, tak? A na syfki pomaga coś?
No wtedy też był nowością, dużo rzeczy które są nowością jest już od dawna.

Cytat:
Napisane przez HulaGirl Pokaż wiadomość

moja przyjaciółka by chciała olej kokosowy, dąłoby radę?
Jasne
A piwo to raczej jeszcze bardziej odwadnia i wysusza, ale na taką pogodę faktycznie smakuje, zwłaszcza z sokiem imbirowym
No albo nasza kochana Smocza Jama No to kiedy dziewczyny ?
Stary 2010-06-10, 21:49   #2799
cholernarejestracja
Copyraptor

A może niedziela?
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 21:50   #2800
ecrulo
moderatorka też wizażanka

Cytat:
Ja mogę?

Wymianka Nowe buty oraz ciszuki
ecrulo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 21:52   #2801
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
A może niedziela?
No właśnie ta niedziela to dla mnie jest pechowa, bo TŻ pracuje cały tydzień i zwykle widujemy się w niedzielę. Już lepsza byłaby sobota z tym że w tą pracuję do 21.

A byłyście już na Seksie w wielkim mieście 2. Może pójdziemy w niedzielę do kina?
Stary 2010-06-10, 21:54   #2802
kasiencja
Pani Buka

ja jadę do domu na weekend

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 21:54   #2803
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ecrulo Pokaż wiadomość
Ja mogę?
A czemu masz nie móc ?

Tylko na priva proszę bo potem nie będę przeszukiwać całego wątku i łatwo mogę przeoczyć że ktoś coś napisał
Stary 2010-06-10, 22:01   #2804
Ineso
Matka Smoka

No to ja teraz oczywiście nie wiem już który puder chcę:/ Posprawdzałam i ten drugi, który mam to ten z jedwabiem. Próbowałam je teraz porównać i nie widzę czy ten z owsem jest mniej biały. Natomiast tez z perłą ma faktycznie takie delikatne drobinki odbijające światło, ładne. Cholerko, a Ty chcesz ten konkretny?
Lalaith - w Czyżynach będziesz w sobotę? może mi się uda podskoczyć, to weź vatikę. Nie wiem co chcę od Ciebie, bo Avonu to sama ostatnio dużo nakupiłam i chyba nic mi nie trzeba.
Stary 2010-06-10, 22:11   #2805
frogella
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny! wiem, że piszę nie na temat, ale mam problem i mam nadzieję, ze tu mi pomożecie. Poszukuję połączeń jakichkolwiek oprócz pociągu ze stacji Kraków Główny do Balic. Nie mogę ryzykować, ze pociąg z Katowic się spóźni (a napewno tak będzie), bo do przesiadki jest tylko 6 minut :/ na lotnisku muszę być ok. 8:00 a pociąg z Katowic do Krakowa przyjeżdża ok 7:30 Czy możecie podać jakieś linki do rozkładów autobusów miejskich, pksów.... Pozdrawiam
frogella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 22:11   #2806
cholernarejestracja
Copyraptor

Ineso, obojętnie
Stary 2010-06-10, 22:16   #2807
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frogella Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! wiem, że piszę nie na temat, ale mam problem i mam nadzieję, ze tu mi pomożecie. Poszukuję połączeń jakichkolwiek oprócz pociągu ze stacji Kraków Główny do Balic. Nie mogę ryzykować, ze pociąg z Katowic się spóźni (a napewno tak będzie), bo do przesiadki jest tylko 6 minut :/ na lotnisku muszę być ok. 8:00 a pociąg z Katowic do Krakowa przyjeżdża ok 7:30 Czy możecie podać jakieś linki do rozkładów autobusów miejskich, pksów.... Pozdrawiam
autobusem na lotnisko będziesz jechać 20-30 minut więc nie wiem czy Cię to urządza.

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 22:19   #2808
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Czy możecie podać jakieś linki do rozkładów autobusów miejskich, pksów.... Pozdrawiam
Jest dziś awaria google?

Cytat:
Ineso, obojętnie
Toś mi pomogła To ja jutro sobie jeden polik walnę owsem, drugi jedwabiem i będę się obserwować w jarzeniowym świetle pracowej łazienki
Stary 2010-06-10, 22:20   #2809
kicccia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ecrulo Pokaż wiadomość
A nie drożej? Może się coś zmieniło, ale jak ja wyrabiałam jakieś 3 lata temu to kosztowało to jakieś 120 zł.
50 zł płaciłam właśnie jakieś 3 lata temu Nie liczę wizyty u lekarza (to miałam za darmo)

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
ja 4 lata temu wyrabiałam na Kazimierzu, to była przecznica od placu Wolnica. Zaraz zobaczę na mapie, może mi się przypomni nazwa ulicy

EDIT: no niedokładnie przecznica ale to była ulica Gazowa i tam mnie to kosztowało właśnie koło 50-60 zł.
Dokładnie tam robiłam
Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość
kicccia, ja planuję zakupy w sobotę, więc już w niedziele mogłabym zacząć. Śpieszy mi się, bo niedługo mam uroczystość, na której chciałabym jakoś wyglądać

A w ogóle, to mam propozycję dla dziewczyn podejmujących dietę NY. Może byśmy tak zrobiły jakieś statystyki? Dla dodatkowej mobilizacji? Może niekoniecznie wymiary, ale np ilość kg? Każda zrobi skalę dla siebie ile kg chce zrzucić i będziemy miały porównanie po skończeniu diety?
To ja zacznę albo z Tobą od niedzieli albo od soboty Dam znać jutro

Cytat:
Dziewczyny, dostałam maila, że białko jest już u kuriera Tylko, że to Siódemka, więc nie ma co się spodziewać ekspresowego doręczenia

Lenka przecież Ty świetnie wyglądasz! Obawiam się, że 8 kg temu to miałaś niedowagę pewną, więc mam nadzieję, że teraz tyle nie zakładasz? Jak już chcecie coś porównywać, to oprócz wagi zróbcie też pomiary. Białkiem buduje się mięśnie, które są cięższe niż tłuszcz, więc wagowo może nie być super, no ale to różnie bywa. Powinno być optyczne wyszczuplenie noi i zauważalne poluzowanie ciuchów
Super, że białko już jedzie
Ineso Twoje posiłki wyglądały dzisiaj tak jak napisałaś w jadłospisie?
Ja zrobiłam dziś małe zakupy (małe bo kasy nam brakło z mamą)...ale szpinak jest, brokuły, migdały, ryby, mięsko, Kur! zapomniałam sera warzywa są....
Tak myślę, czy od początku jeść warzywa czy nie??
I ja bym chciała schudnąć dużo aż wstyd....

Cytat:
Przekop kilka ostatnich stron i szukaj moich postów z dołaczonym tym jpg
U mnie dzień 1. Dobrze, że te upały są to mi się nawet jeść nie chce
A może oddzielny wątek założymy ?

kicccia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 22:22   #2810
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Radzę przyjechać wcześniejszym autobusem bo się nie wyrobisz.

Ineso - co robisz w sobotę po 16?

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 22:27   #2811
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez kicccia Pokaż wiadomość
Ineso Twoje posiłki wyglądały dzisiaj tak jak napisałaś w jadłospisie?
Ja zrobiłam dziś małe zakupy (małe bo kasy nam brakło z mamą)...ale szpinak jest, brokuły, migdały, ryby, mięsko, Kur! zapomniałam sera warzywa są....
Tak myślę, czy od początku jeść warzywa czy nie??
I ja bym chciała schudnąć dużo aż wstyd....
A może oddzielny wątek założymy ?
Na dwa tygodnie wątek? I zaraz nam przylezą jakieś i będą demotywować Ale jak chcesz to zakładaj Samo mięso, to jak u Dukana. Moja koleżanka to miała straszne zaparcia. Nie musi być ser, moj brat w ogóle nie jadał nabiału, ale ja bym zwraiowała więc dopuszczam to, co mało tłuszczu i węglowodanów ma. Skup się na tym, co wymieniłam jako najważniejsze. U mnie dziś: jajecznica:2 białka i plasterek szynki z kuraka/10 migdałów/sałatka:2/3kurczak z patelenki,1/3sałata i pomidor/jabłko/pstrąg wędzony+dużo wody,herbatki rooibos,czarna kawa. Robi mi się w piekarniku na jutro fasolka z kurakiem (na zimno będzie na obiad jako słatka) i tak pachnie, że mnie skręca

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Neciak - jakaś niedookreślona jestem co do weekendu jeszcze....
Stary 2010-06-10, 22:46   #2812
sabbra
Rozeznanie

Cytat:

A masz moje zamówienie? Bo nie wiem czy odpisywałaś na PW, a wolałabym się upewnić, że moje jest i czeka na bycie zamówionym
A kiedy planujesz zrobić zamówienie?
sabbra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 22:51   #2813
Plexi
Zadomowienie

Lalaith do mnie mozesz zawsze przyjechac nie mam luksusów ani wielkiej chaty:/ ale mam działke a ciepło jest a mozliwe ze z legitymacjami tak jest bo ja nie pracuje od roku to sie zmieniło pewnie
Kasiencja no to klateczke kupisz na kotka i bedziesz go transportowała
Stary 2010-06-10, 22:55   #2814
kicccia
Zakorzenienie

Ineso sałata i pomidor nie powinny być za 5 dni? Jabłko to też nie białko
A co do diety to ja będę ciągła dalej (o ile wytrwam 2 tygodnie wogóle)

kicccia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 23:02   #2815
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

ja tak narazie powoli dietkuje
w wakacje mam 6tygodniowy plan ćwiczeń i diety i mam zamiar wtedy schudnąć 5kg między innymi dlatego zeby pokazać TŻtowi że potrafię bo on twierdzi że mam do wszystkiego słomiany zapał
HulaGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 23:28   #2816
jojla
Zakorzenienie

Dobranoc

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 23:48   #2817
Neciak89
Zakorzenienie

Nie wiedziałam, że biedronki latają o tej godzinie i że obijają się o ściany.

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
Stary 2010-06-11, 00:04   #2818
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Malla, no tak wyszło, ale myślę że na to mieszkanie narzekać nie powinnam, bo ładne, podobny standard do tego Cholerki mieszkania a może i nawet trochę lepszy
Cholerka ma świetny standard! Moje mieszkanko czuje się niekochane...

Cytat:
Napisane przez nati360 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie chcę Wam zaśmiecać wątku, ale nie wiem gdzie jeszcze mogłabym spytać: nie wiecie czy gdzieś w Krk dostane pastę cukrową?
O, Nati, Ty tutaj? Co robisz w Krakowie? Nie wracasz do Islandii?

Cytat:
Do mnie raz pan z 7 zadzwonił czy mogę wyjść na parking przed pracą, bo jemu się nie chce wchodzić do biura A do koleżanki kiedyś zadzwonił i spytał czy nie może do niego podjechać, bo jemu nie pasuje do niej
Porażka.
Dziś miałam pana z Kolportera, który odmówił przyjazdu na adres domowy po godzinie 17, ob mu nie pasuje, nie pracuje już itp. Musiałam odebrać paczkę sporego gabarytu w pracy i potem prosić znajomych, aby pomogli mi z transportem do domu i wniesieniem na górę

Cytat:
nie umiem jeździć na rolkach, tylko robię z siebie cyrk przy ludziach
(tak, wywaliłam się na prostej drodze )
Jak nie chcesz być najgorsza w otoczeniu, to musisz się wybrać ze mną

Cytat:
A byłyście już na Seksie w wielkim mieście 2. Może pójdziemy w niedzielę do kina?
Nie oglądałam nawet pierwszej części... Ale może do tego czasu znajdę w necie.

Cytat:
W pół godziny autobusem to niemożliwe.

Cytat:
Nie wiedziałam, że biedronki latają o tej godzinie i że obijają się o ściany.
Biedronki są dziwne. W sobotę na Babiej Górze były na każdym kamieniu. Chmary śpiących, leniwych biedron.
Stary 2010-06-11, 00:09   #2819
cholernarejestracja
Copyraptor

Neciak, wiesz, u mnie się obija biedronka o ścianę, a ułamek sekundy za nią o tę ścianę obija się kot

I ja lubię mój standard, teraz mój standard będzie zazdrosny o standard Kasiencji! Jutro jadę szukać ośmiopokojowego apartamentu z czterema łazienkami. I lokajem.

Ja powiedziałam TŻ że chcę schudnąć, to mnie opieprzył. Więc nie będę się dietować.
Stary 2010-06-11, 00:15   #2820
Neciak89
Zakorzenienie

Moja się chyba spaliła w lampce

Malla - pamiętam jak kiedyś gdy byłam na wakacjach nad morzem, to był taki "sezon biedronkowy" - gdzie nie spojrzysz biedronka.

Kosmetycznie

Cytat:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości