|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Powiekszenie piersi cz.6
Macerata - bardzo ładne blizny
|
|
|
|
#1982 |
|
Raczkowanie
|
dzis wyszlam ze szpitala, z samopoczuciem troche gorzej z bolami tez. mam pytanie- czy to normalne ze mam bardzo wydety brzuch?? ile mi sie to utrzyma?nie mam zbytno czasu siedziec i szukac teraz tego na necie bo jestem pod opieka znajomych aktualnie. z gory dziekuje za odp bo wygladam jak ciezarna
|
|
|
|
#1983 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przejdzie, nie martw się
|
|
#1984 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1985 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1986 |
|
Raczkowanie
|
hej Dziewczyny. wiecie może czy dr Skwiercz robi cięcie w otoczce brodawki?
|
|
|
|
#1987 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
...ale wiesz - dawno to było i już dokładnie nie pamiętam
|
||
|
|
|
#1988 |
|
Raczkowanie
|
operacje mialam we wt a dzis jest pt
bol budzi mnie w nocy a z rana nie umiem sama sie nawet zsunac z lozka. Moj chlopak ktory wykipul wczoraj triklak na recepte zgubil mi gdzies te tabletki i zaczelam brac tramal ale po nich co chwile czuje ze omdlenia sa blisko zostaje mi sam paracetamol. Nie wiem czy ja jestem az taka lebioda ze nie umiem dojsc do siebie czy kazda z was tak miala przeciez to jakas trauma. jesli strace kiedys kontrole nad cialem to juz wiem ze bede domagac sie eutanzji---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- a zeszlo z dnia na dzien czy stopniowo malal? o ile pamietasz? Dowiedzialam sie ze ten brzuch to prawdopodobnie po Diklaku. Edytowane przez patyczak22 Czas edycji: 2010-06-11 o 08:04 |
|
|
|
#1989 |
|
Raczkowanie
|
Patyczak,
a jak wpływają na Ciebie te upały?? Jak to jest, opisz, bo ja za 10 dni operacja... pewnie pogoda się nie zmieni, w końcu lato ![]() A dałabyś radę iść teraz do pracy?? Ja 5 dni po operacji będę prowadzić szk0olenie kilku dniowe... wyszło to nagle i terminu nie mogę zmienić... Pozdrowienia dla wszystkich !!! |
|
|
|
#1990 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki za fotki - dałaś mi nadzieję Cytat:
)Cytat:
robiłam w prywatnej przychodni dla dzieci ![]() Cytat:
szczerze...? powodzenia...
Edytowane przez Samiii Czas edycji: 2010-06-11 o 08:07 |
||||
|
|
|
#1991 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wzielam sobie tydz wolnego w pracy ale wiem ze dla mnie to bedzie za malo. Mam nawet problem z chodzeniem- niby chodze ale garbata i powoli bo kazde tąpnięcie boli. Lepiej zebys sie z tego jakos wykrecila :/ no chyba ze bedziesz czuc sie lepiej ode mnie |
|
|
|
|
#1992 |
|
Rozeznanie
|
5 dni po OP szkolenie hmm ja juz czulam sie dobrze i normalnie funkcjonowalam ale stac godzinami czy siedziec w jednym miejscu bez mozliwosci jesli przyjdzie bol czy cos polozenia sie na chwile czy odprezenia to nie wiem czy bym tak chciala.Wytrzymasz napewno ja po jednym ketonalu caly dzien nie mialam boli chociaz bralam chyba 3 dni ale napewno bedzie to dla ciebie uciazliwe i bedzie wymagalo duzo sily .
Mi chyba pomoglo ze przed OP cwiczylam miesnie brzucha i po Op wstawalam sama juz na drugi dzien po OP choc troche bolalo.Zobaczysz sama jak bedzie napewno nie bedzie lekko ale jesli to nie trwa po 8 godzin tylko ze dwie to moze dasz rade,ale nie wiem jaka jest twoja granica bolu i wytrzymalosci.Pozdrawiam
|
#1993 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jednak wychodzę z założenia, że wszystko zależy od psychiki, jak się człowiek nastawi (kiedyś to ja pocieszałam moją dentystkę, że da rade wyrwać mi zęba, bo podobno był trudny do rwania, nie znam się na tym, po prostu musiałam ją zmotywować i nastawić siebie, że to pikuś, w rezultacie nie bolało po, ani w trakcie, ani. Kochane jak już będę najmniej tydzień po to Wam powiem, czy te moje założenie to prawda , ale jak na razie wierzę w nie i to bardzo Laski przed pamiętajcie nic nie będzie bolało!!! He he ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Buziam Buziam Wsyckie dziewczęta!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
#1994 |
|
BAN stały
|
Marczilada ja także, tak jak patyczak22, myslę ze powinnać jakos się wymigać od tego szkolenia. Nie wiesz jak będziesz sie czuła po operacji. A jezeli nie bedziesz mogła się ruszać to ciężko Ci bedzię poprowadzić to szkolenie.
![]() Generalnie mam nadzieję ze po mojej operacji nie będę umierać z bólu.wiem ze kazdy lekarz daje jakies środki przeciwbólowe...ale jednak mnie to troszkę przeraża ............ |
|
|
|
#1995 |
|
Zadomowienie
|
otóż to.
ja się naczytałam przed że to jakis masakryczny ból i potem faktycznie myślałam, że mocno przereklamowane były te opinie, bo choć bolało, to jednak dało się wytrzymać w klinice dają środki dożylne (w mojej dawali), do domu ketonal (na mnie słabo on działa więc dostałam mocniejsze leki) i zwyczajnie trzeba dać radę, bo odwrotu przecież nie ma ![]() ale będąc przed nie da się przewidzieć swojej reakcji na ból i ogólnie, rekonwalescencji, dla mnie ten ból po op nie jest do porównania z niczym, ale w sumie nie miałam wielu doświadczeń z tym związanych ![]() powrót do pracy na pełnych obrotach po pięciu dniach to moim zdaniem niepotrzebne ryzyko, nawet jeśli fizycznie czujemy się dobrze w zaleceniach pooperacyjnych na pierwszym miejscu jest oszczędzanie się i odpoczywanie, nie bez powodu |
|
|
|
#1996 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
szklanki wódki nie da się podniesc w pierwszych dniach niby po tygodniu robiłam juz wszystko ale co jakis czas musiałam odsapnąc położyc sie bądz podeprzec plecy, bo po spaniu tylko na wznak raczej wyspana nie byłam a ból pleców był najbardziej upierliwy ze wszystkiego. |
|
|
|
|
#1997 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
dokładnie.Chyba warto się oszczędzać, chociażby ze względu na blizny...żeby ładnie się zrosły!! poza tym nie wiesz czy będziesz w stanie podnieść ręce i jak będziesz się poruszać ![]() ja planuję wziąć dwa tygodnie urlopu po operacji
|
|
|
|
|
#1998 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
myśle podobnie jak dziewczyny... po 5 dniach po operacji nie wiem czy będziesz na tyle silna, tym bardziej, ze im dłuzej sie przemeczysz tym gorzej dla Ciebie i Twoich cycków bo ból sie tylko powiekszy.... pamietam jak ja po poltora tygodnia troche przegielam z moja sprawnoscia (wtedy bylo mozliwe ze moje osiedle zaleje) caly dzien cos robilam choc nie bylo to silowe i potem dwa dni lezenia bo przegielam bol znowu sie pojawil.... dlatego lepiej poczekac jak lekarz wskazal ![]() tak jak Miskaaa mowiła czesanie, mycie wlosow ja tego sama nie umialam dluzszy czas robic a ubieranie bluzki albo rozbieranie mama mi pomagala ponad 2 tygodnie nie tylko dlatego ze bolalo ale i ze strachu;P im dluzej bedziesz odpoczywac na poczatku tym szybciej dojdziesz do siebie a warto poczekac
|
|
|
#1999 |
|
Raczkowanie
|
Dziewuchy uważam, że to nie będzie trudne, przecież to tylko stanie lub siedzenie i gadanie przez kilka dni no i reszta to praca na kompie..... pożyjemy zobaczymy, jestem dobrej myśli, bo chyba nic innego mi nie pomoże. A terminu i tak nie przeskoczę, bo pracodawca zabiłby mnie za to
|
|
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zwróć uwagę, że 5.i 6.doba to często czas kryzysu, moment, kiedy wracają bóle i różne inne objawy, mówi się, że to dwie najgorsze doby ![]() nawet u osób, które stosunkowo lekko przechodzą op, ten moment bywa uciążliwy.. weź pod uwagę, że jest bardzo ciepło(choć zapowiadają ustąpienie upałów)..no, oby to były klimatyzowane pomieszczenia ![]() choćbyś czuła się dobrze- będziesz osłabiona(op.jest dość inwazyjną interwencją w Twoje ciało, i nie jest to tylko kwestia bólu), możesz mieć krótki oddech, będziesz szybko się męczyła etc.. jeśli nijak tego nie przesuniesz, to się ubezpiecz, by ktoś Cię "pilnował", miał rękę na pulsie i możliwość szybkiego reagowania gdyby coś się działo(choćby TŻ).. no bo wyobraź sobie, że np.zasłabniesz, i zacznie Ci udzielać pomocy ktoś, kto nie wie, że właśnie dopiero co miałaś op.biustu..no, porażka, bo nieumiejętnie (nieświadomie) Cię złapie w nieodpowiedni sposób, i nieszczęście gotowe.. jeśli nie dasz rady się wykręcić, to naprawdę postaraj się to dobrze zorganizować.. bo szkoda by było efektów operacji ![]() (weź pod uwagę, że nawet przy stosunko dobrym samopoczuciu, siły może być bardzo mało, nawet takiej potrzebnej do otworzenia cięższych drzwi, czy utrzymywania w ręce w miarę precyzyjny sposób nawet niewielkiego, pozornie lekkiego przedmiotu..)
|
|
#2001 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2002 |
|
Kazar Lady
|
wtedy jest szczyt opuchlizny i samopoczucie też takie sobie...
Edytowane przez Miskaa78 Czas edycji: 2010-06-11 o 21:38 |
|
|
|
#2003 |
|
Raczkowanie
|
czy ja moge po 5 tygodniach po operacji nosic juz 3 letnie dziecko czy jeszcze nie powinnam jest juz troche wieksza dlatego czekalam
![]() a jazda na rowerze itp to kiedy?bo mi kazali 6 tygodni czekac albo i wiecej ale to przeciez nie przeciaza nic tam ![]() sama nie wiem....
|
|
#2004 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wszytsko tez zalezy od zalecen twojego dr, najlepiej sie go spytaj ja np. moge juz jezdzic na rowerze czy biegac ale mam bardzo uwazac na siebie, ale nie wiem czy inne dziewczyny od dr skwiercz mogly tez tak szybko (u mnie dosc ladnie i szybko ukladaja sie piersi i nie musze juz jezdzic na kontrole) kazda z pacjenetek jest prowadzona indywidualnie i mamy rozne zakazy i pozwolenia od naszej dr.. ale niektorzy doktorzy mowia aby szybciej wrocic do normalnego zycia i po miesiacu nalepiej stosuj sie scisle do wskazowek swojego dr, to on cie ma prowadzic bo to on ostatecznie odpowiada za efekt operacji
|
|
#2005 |
|
Raczkowanie
|
DZIĘKI DZIEWCZYNY WEZMĘ WSZYSTKO DO SERCA
|
|
|
|
#2006 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich serdecznie.
Postanowiłam się też i tu wyłonić,większość z Was kojarzy mnie zapewne z innego forum,a tym które mnie nie znają chcę oznajmić,że jestem od 7 m-cy posiadaczką nowego biustu,podczytuję Was na bieżąco i mam zamiar się od czasu do czasu poudzielać. To tyle na razie,niebawem się odezwę... |
|
|
|
#2007 |
|
Raczkowanie
|
to w sumie chyba lepiej poczekam z tym dzieciaczkiem chociaż tak mi jej szkoda jak widzi ciotke a ta nic
![]() ale wkurzam sie bo siedzac w domu gdzie wczesniej właśnie biegałam i na rowerze jezdzilam tak teraz nic nie moge i juz widze ze mam wiekszy brzuch;P i jakis celulit to jak to zwalczyc jak siedze tylko w domu? nie mowiac juz nic o tym ze naprawde nie jesm tlustych rzeczy bo nie za bardzo przebadam;P tu idzie lato wakacje a ja z moim cialem coraz gorzej przez to ze nie moge robic tego co wczesniej, jakas rada???
|
|
#2008 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzięki, Aga
a powiedz, jak tam Twoje cycuszki? układają się? kiedy masz w planach konsultację? buziak Cytat:
tyle entuzjazmu!!! jak zawsze skąd Ty bierzesz tą energię![]() dziękuję baaardzo,Seela cieszę się, że skomentowałaś, bo wiem, że jesteś kompetentną osobą ![]() Cytat:
, Dobry Duszku..Cytat:
na pewno będzie suuuper ![]() trzymam kciuki ![]()
|
|
#2009 |
|
Raczkowanie
|
Maceratko,dopóki nie zobaczyłam Twoich fotek,(a raczej się z nimi do tej pory nie afiszowałaś) utożsamiałam się zawsze z Twoją osobą,bo ja też mam 166 cm. wzrostu i ważę 55 kg,ale gdzie mi do Ciebie
,figurka świetna,a cycuchy bossssskie... |
|
|
|
#2010 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wpadaj jak najczęściej z pewnością Twoje obserwacje i doświadczenia niejednej przyszłej cycatce mogą posłużyć pomocą Cytat:
Lusia śmigaj na basenik ![]() świetnie wpływa na cycuchy, nie obciąża, nie przesilisz niczego, a bardzo pomaga w powrocie do formy/kondycji na początku możesz mieć małe problemy z oddechem (mięśnie klaty biorą w nim udział, a zostały trochę naruszone przy okazji op. ), ale szybko się z tym uporasz![]() pływać możesz raczej bez ograniczeń, wręcz im więcej tym lepiej, i ładnie kompensuje pooperacyjną frustrację związaną z opuchlizną etc. ![]() ---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Cytat:
![]() dziękuję bardzo ja natomiast słyszałam, że Ty z kolei jesteś szczęśliwą posiadaczką jednego z tych rowków między piersiami, które niejednej kobiecie śnią się po nocach..
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:41.

Przejdzie, nie martw się
a mniej wiecej kiedy to zejdzie?
...ale wiesz - dawno to było i już dokładnie nie pamiętam

przeciez to jakas trauma. jesli strace kiedys kontrole nad cialem to juz wiem ze bede domagac sie eutanzji

szklanki wódki nie da się podniesc w pierwszych dniach
, Dobry Duszku..