|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 |
Rozeznanie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
ja odnośnie chrupków kukurydzianych... szukam jakichś dobrych, bo jak widzę w sklepie to patrzę na skład i czytam: kaszka kukurydziana, sól i nawet tłuszcz roślinny, jak to czytam to odkładam nawet nie szukam już tabelki... i ile drukują,,, 6 lat temu były takie fajne można było grać w kółko - krzyżyk, ale zniknęły... muszę się gdzieś dalej wybrać na zakupy, bo na osiedlu to tragedia: z biedronki i tesco sm nie odpowiadają mi, ale nie pytałam jeszcze w sklepie gdzie kupuję chlebek... to jest myśl, dzieci chętnie jedzą chrupeczki, bo same sobie je wkładają do buźki, mój poluje na łyżeczkę i jak się zagapię a mam napełnioną to sam chce, zobaczę jak mu będzie szło sam na sam z kaszką, oczywiście nie postawię przed nim pełnej michy, troszkę przełożę, ale i tak pewnie przydało by się wszystko wkoło zakryć folią
![]()
#4952 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
maści i my używamy i jesteśmy baardzo zadowoleni z jej efektów
![]() laski ja dziś znowu wymęczyłam sie na przygotowaniach a moje dziecko bez cyca było przez prawie 12 h ![]() ![]() przeleciałam Was pospiesznie i oczywiście dzidziołki cud miód ale szczena mi opadła jak zobaczyłam Lenkę Jagódkę normalnie.... szacun dla tej małej bestii ![]() ![]() ![]() a no i Domi, jak przeczytałam kometarz Zaharii w sprawie Twojego ślubnego wyglądu to musiałam zerknąc do klubu (pomimo iż zawiesiłam swoją działalnośc) i --- wyglądałaś oszałamiająco, nieziemsko pięknie, zmysłowo i romantycznie - suknia prześliczna ![]() ![]() ![]() a no i jeszcze chciałam pochwalic nową fryz Eli - slicznie Ci w tych włoskach - bardzo bardzo bardzo ładnie wyglądasz ![]() Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2010-06-10 o 21:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4953 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety potrafi byc to dolujace ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() bo te sa z cyfrówki, wiec nie ma takiego efektu ![]() a ja przeoczylam posta Zaharii ![]() ![]() ![]() zahario wybacz ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4954 |
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() Ale gorąc... Superowe zdjęcia dzieciaków ![]() Ja brałam tylko jak już wytrzymać nie mogłam i nic Paulinie nie było...
#4956 |
Rozeznanie
|
Hej laseczki!
U nas tydzień wyjęty z życiorysu bo Lenka zaczęla u nas serie chorób. Najpierw ona 9zapalenie gardła) pomem TŻ, a od 3 dni ja chrypię i jestem jak by tu powiedzieć mocno pociągająca. Ogólnie to te choróbska to jakaś masakra, mała spać nie mogła przez przytkany głęboko nosek i kaszek ją męczył. Patrzyłam jak się męczy sama nie dosypiając, więc po całym tyg wraz z własnym przeziębieniem wyglądam jak zombii ![]() Lęcę popatrzeć co u Was, pozdrawiam!
#4957 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Filus jak slicznie spi ![]() ![]() Cytat:
![]() Noooo, u mamusi najlepiej sie spi, nie? ![]() Kobity, nie zaczynac.... ![]() Cytat:
Patrze patrze!! ![]() Fryzurka ladna, bardzo ci do twarzy (ladnemu ladnie we wszystkim ![]() ![]() A Olka jak laleczka ![]() Hehehe....super!! ![]() Cytat:
![]() Dzien doberek ![]() musze zaczac dzien od stwierdzenia, ze moj malz to glupol, /%&%"Q%§, (§$§$&!%&.... ![]() Wkurzyl mnie wczoraj wieczorem straaasznie i nie odzywalam sie do niego....a on ciolek jeden nakarmil malego o 23 i nie ubral mu koszulki! Tak do 23 André spi tylko w pampku i spodenkach krotkich (bo inaczej rozpina pieluszke ![]() ![]() Poszlam do André kolo 1 to byl oczywiscie wychlodzony troszke... ![]() ![]() &!"§$%&/(I)!"§$%&/()"§$%&II%"%§&§§))(/&%"§$%)(/&!"§ ...........
![]() |
#4958 |
Zadomowienie
|
brombi, zeberka - co za małe śpioszki bamboszki!!!!
ale zeberka wieeee, że ja lubie jak Piotruś obudzony i trzaska miny do aparatu ![]() kamyczku, kasowniczki pierwsza klasa! ich tam w tych dziąsełkach cała gromadka! ela, ooooojaaaapięknie wyglądasz w tych włosach! tak dziewczęco! super - dobra decyzja! a Olka kluseczka do schrupania w całości, na raz! hihihi sympatica, baaardzo dziękujemy za uznanie całej rodziny, Lenny wycałowany ![]() ja też jestem w szoku że ona tak kuper unosi, w sumie ma dopiero 5,5 mca a tak sobie wywija.... a niech wywija! A dzisiaj rano obudziła się w łóżeczku, złapała za barierkę i hooooop prawie siedziała - ale zobaczyła mamusię i zrezygnowała. Koniecznie muszę dzisiaj obniżyć materacyk. Kareninko, jakbym czytała o swoim tż... no ale mężczyźni czasem tak mają, cierpią na chwilowe braki wyobraźni ![]() co do czerwieni na paznokciach - luuubie i ja, ale tylko u nóg, na rękach only french lub odżywka, jakoś mnie drażni kolor na rękach. zapowiada się znowu upalny dzień .... ![]() aaaa i ugryzł nas pierwszy komar, w rączke.... dziad jeden! Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-06-11 o 07:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4959 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
ja tez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() boze jak goraco.. normalnie nie daje rady juz ![]() zdjecia cudne piekne wspaniale a mamusie sexy ;d
![]() |
#4960 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny ale upał
zdjęcia cudowne a maluchy jak spią bombowe ![]() ![]() u nas z temperaturą tragedia ![]() w domu mam 29 stopni mimo otwartych okien i wiatraka, wiatrak puszczam tak żeby nie wiał w strone niuni i chociaż troche przegania te powietrze i siedzi się troche lepiej a w nocy zero zmian spadło tylko do 27 stopni i normalnie niunia w dzień to w samym pampersiaku a w nocy bezrękawnik i bez przykrycia no straszie ale dzis wyprubuję odkurzacz bo mam ten POWERMED nie wiem czy to znacie ale oczywiście nie dałam tyle za niego tysiaków i podobno można do niego wrzucic kostki lodu i on niby schładza powietrze więc wypróbuje na działce mam już czereśnie ![]() i też bym chciała już dawać chrupki małej ale chyba jeszcze u nas za wcześnie i tu w nowym krzesełku ![]()
![]() |
#4961 |
Wtajemniczenie
|
odnoście LINOMAGU to ja też używam maści i jest super
![]() smaruję zawsze po kąpieli i raz w dzień i to wystarcza u nas ![]() ![]()
![]() |
#4962 |
Wtajemniczenie
|
jeszcze dwa zdjęcia hihi
![]() |
#4963 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez musze dzisiaj obnizyc materacyk ![]() Nie obchodzi mnie co ma chwilowe a co nie....jego brak wyobrazni niech dotyczy jego osoby a nie dziecka ![]() Cytat:
![]() ![]() Widac, ze sie podoba ![]() Ja musze zapisac sie dzisiaj do fryzjera, na depilacje i parafine na stopki, zebym miala spokoj w tej port. Mowie wam, znow nie mam ochoty jechac...tylko stresa lapie na mysl o wyjezdzie... ![]() A co do pazurkow to ja tez lubie czerwien ![]() Poza tym frencz ok, ale czasami nudzi mi sie, wiec go urozmaicam...poza tym fiolety, sliwki, braze ![]() ![]() W ogole moj zbior lakierow jest...hmmm....delikatnie mowiac.....spoooooooory.. ...... ![]() DiTu gdzie ty jestes????? ![]() A i mam waaaaazne pytanie ![]() I czy do kapieli uzywacie jakiegos zelu i szamponiku do wloskow? ![]()
![]() |
#4964 |
Rozeznanie
|
Laseczki troszke sie cofnęłam ale nie nadrobię wszystkiego w życiu.....a jak zwykle kto może mi cokolwiek poradzić jak nie wy
![]() Słuchajcie....moja Lena skończyła właśnie 6 miesięcy, waży ok 7500g, wygląda dośc dobrze tzn jast małą kluseczką choć nie wydaje mi się by naprawdę zbyt dużo jadła. Wkurzają mnie tylko "koleżanki", które oglądając Lenę zachodzą w głowę ile ona musi jeść. Nasz plan dnia wygląda mniej więcej tak: 6.00-7.00 jedzonko - mleczko średnio tak 100-150ml 9.00 pół słoiczka deserku 9.30 drzemka(30-40 min) 10.00-11.00 mleczko ok 180 ml spacerek i drzemka ok 40 min do godzinki 14-15.00 zupka lub obiadek mały słoiczek ok 16.00 drzemka 40 min czasem po drzemce znów pół słoiczka deserku ale nie zawsze 18.00-19.00 mleczko 19.30-20.00 kąpiel i spanko 22.00-23.00 do tej pory byłoo mleczko na śpiocha ale ostatnio Lena już nie chce tak jeść i zastanawiam się czy nie zrezygnować z niego zupełnie bo jak wciągnie 30ml to i tak sukces podsumowując mała je zupkę, deserek ii ok 500-600 ml mleka. Dodam, że nie chce pić ani wody ani soczku bo dalej ma tramę polekową, z resztą ciągle dużo leków przyjmuje więc chyba nie pręko. Poje ja tylko strzykawką, ale same wiecie, że tak za dużo to nie przemycę. wydaje mi się, że tego jedzonka to wcale nie tak dużo, a jakie jest wasze zdanie? i jeszcze jedno pytanko....dajecie juz biszkopty? Widziałam też coś o chrupkach kukurydzianych Od kiedy je podajecie?
#4965 |
Zadomowienie
|
kareninko, my uzywamy musteli z coldcremem, na noc alantan fioletowy na zmianę z nivea sos, zastanawiam sie nad kupnem nawilżającego z avene z tej niebieskiej serii pediatril - podobno bardzo dobry
szamponu nie stosujemy tylko żel z nivei do ciałka i główki ![]() Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-06-11 o 09:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4966 | |
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() Ale upał... Cytat:
Potem tylko w zagięciach na ciele smarujemy Linomagiem... Tj. szyjkę, pod pachami, dupkę, pod kolankami i grubaśne udka...
![]() |
#4967 |
Rozeznanie
|
Jakie fajne wasze dzieciaczki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie pisałam wczoraj już, bo na spacerku zrobiliśmy ok. 14km. Amelka przez ten czas wypiła 4 butelki po ok. 120ml picia, sok i woda a ja się fajnie opaliłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do chrupek kukurydzianych to moja perła wcina jak najęta ![]() No i zdjęcie z jej ulubioną zabawką ![]() Po zupce z żółtkiem narazie wszystko ok więc dziś startujemy z kolejną porcją ![]() A uczulenie na brzuszku powoli znika. Robi się jaśniejsze. ![]() W tej chwili Amelcia śpiewa ![]() ![]() Wczoraj nie dość, że pokłóciłam się ze swoim TŻ ![]() ![]() ![]() ![]() Załącznik 3175574 Załącznik 3175575
Ślubowaliśmy ![]() NASZA CÓRCIA AMELKA ![]() ![]() Mój malutki synek JAŚ ![]() ![]() Odchudzanie ![]() ![]() Edytowane przez katevalley Czas edycji: 2010-06-11 o 09:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4968 |
Zakorzenienie
|
Tu już takie porządne ząbki, nie takie maleństwa jak u nas...
#4969 |
Zadomowienie
|
jaka ona śliczna !!!
![]() i zębole jakie dorodne ! ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4970 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi sie nie wydaje, zeby Lenka duzo jadla ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super zabki ![]()
![]() |
#4971 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
co do Ditu tez sie zzatanawiam ![]() ![]() ![]() ![]() Krem polecam http://www.nivea.pl/products/show/12548 ten! zawsze uzywalam emolium. drogie bylo i g.owno dawalo. filip mial zawsze taka suche skore ze az taka chropowata. na twarzy tez odczuc mozna bylo takia chropowata warstwe:/ a ten krem.. stosowalam go tydzien na cale cialo filka i zero wysuszzen! skora gladziutka! smaruje nim zawsze po kapieli ![]() da kapania uzywam plynu z nivea 2 w 1 http://www.nivea.pl/products/show/9097 o taki ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4972 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() My jemy tak: ok.6:00 - 150-180 ml mleka ok. 11:00 - 150 ml kaszki ok. 14:00-15:00 - do 200 ml zupki ok. 18:00-19:00 - 150-180 ml mleka z kleikiem no i jeżeli nie może zasnąć to max 120 ml mleka na sen ale to ok 22:00 ja malutkiej daję chrupki już w 6 miesiącu a za tydzień kończy Amelcia 7. Próbowaliśmy biszkopty ale było podejrzenie alergii na gluten więc się wstrzymaliśmy.
![]() |
#4973 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4974 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4975 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, tak sobie teraz czytam o jadłospisach np. 6mcznych bobsków
4 x mleczko + warzywa (zupka, zupka z mieskiem) + owoce czyli 6 posiłków u nas jest tak: 8 - mleczko 12- mleczko 14 - deserek 16 - mleczko 18 - zupka, lub warzywa z mieskiem 20- mleczko przed snem czasami w nocy ok 3 - odrobina mleczka pomiedzy posiłkami woda do picia ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- jak Lenka skończy 6mcy jedno mleczko zastąpie kaszką ![]() Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-06-11 o 09:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja szukalam i szukalam az znalazlam rozne odcienie szarego: Alessandro, Rival deLoop, p4... ![]() Nie mam tel do DiTu... ![]() ![]()
![]() |
#4977 |
Rozeznanie
|
Napiszę co piszą w Mam dziecko na temat co i ile powinno jeść dziecko w 7 miesiącu:
5 posiłków: -180 ml mleka następnego z dodatkiem kaszki glutenowej (2-3g na 100ml) - 2 razy mleko następne z kleikiem bezglutenowym (2-3g na 100ml) - 1 raz 150g kaszki na mleku następnym - 1 raz 200ml zupy jarzynowej z 10g(2 łyżeczki) osobno ugotowanego mięsa lub ryby (1-2 razy w tygodniu) - 1/2 żółtka co drugi dzień -przecier owocowy lub sok do 150g. A co do paznokci to ja narazie nie mam jak mieć długich, bo zaraz zadrapię Amelkę. Ale jeszcze przed porodem to cuda na kiju robiłam z paznokciami ![]() ![]()
Ślubowaliśmy ![]() NASZA CÓRCIA AMELKA ![]() ![]() Mój malutki synek JAŚ ![]() ![]() Odchudzanie ![]() ![]() Edytowane przez katevalley Czas edycji: 2010-06-11 o 10:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4978 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Przy takich upałach to ciężko wytrzymać bez tego leku ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- śliczne ząbeczki ![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4979 |
Zadomowienie
|
odnosnie chrupkow
http://www.tbm-snacks.pl/ z tej firmy nazywaja sie "domowe", na dole napis: bobaski i sa bez dodatkow. i dobre w smaku ![]() my kupujemy w sklepie "groszek"
#4980 |
Zakorzenienie
|
Karenina, Xpressja
![]() Xpressja obiecuje, że nastepne fotki będą nie na śpiocha:P Kolanosia mój je co 3 h czyli sporo ma tych posiłków, ale mu nie odmawiam. Co za baby! Niech siebie patrż:P bo maluszki jeszcze schudną a one raczej nie ![]() Katevalley jakie ząbusie!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.