|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
hej dziewczyny, u nas na lipcowo sierpniowych już 3 rozpakowane
A potem Wasza kolej, także szykujcie się Pozdrawiam!!
|
|
|
|
#1022 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
kontroluje to na bieżąco tam w lipcu są upały |
|
|
|
|
#1023 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewuszki, u mnie upał nieziemski jak pewnie w całej PL. Chyba z 2 godziny spędziłam dzisiaj w wannie z zimną wodą bo nie dawałam rady
![]() Beata_Bumi potwierdzam to co mówiły dziewczyny też czasem mam że długo małej nie czuję,ale ostatnio rzadko się to zdaża bo młoda ma chyba hiper ADHD ![]() Lenko póki co też mam nospę, magnezu niestety brać nie mogę, ale byłam dzisiaj u mojej ginki i obadała mnie porobiła usg i wszystko jest w porządku. Szyjka ma ponad 3 cm i jest zamknięta,a te skurcze wywołane są przez młodą,która się rozpycha i szaleje w brzuchu na dodatek jest bardzo niziutko w macicy ułożona. Tak więc pewnie prędzej czy później mi tę szyjkę zmasakruje. Puki co mam kontrolować szyjkę co tydzień i jak będzie miała 2,5 cm to zakładamy pesser. Czarnaelizabeth dziękuję za info. Wiem w takim razie gdzie błąd popełniałam. Siedziałam w takiej półleżącej pozycji i potem mnie jeszcze bardziej ciągnęło jak wstałam Teraz się będę pilnowała.
|
#1024 |
|
Raczkowanie
|
DOBEREKale mnie tu nie było!!!!!!!!!masakra z Wami laseczki,nadrabiam po łebkach i juz trwa to ponad godzinę,bo ponad 10 stron mam ![]() drukujecie,że hhohoho widzę,że dużo nowych brzuszków-słodkie,fajne piłeczki a mnie nie było bo od długiego weekendziku imprezujemy ![]() tzn mój G miał więcej wolnego i zrobiliśmy 4 grille!!!!ze znajomymi u nas na tarasie i poprostu pogoda wieczorkiem jest tak cudna,że nie chce się do kompa zasiadać ![]() pozatym układałam kolekcję butów i torebek na regałach ,które złożył mój G i idealnie wpasował w naszą rozsuwaną szafę komandorowską hihiihihihiale fajnie teraz to wygląda!!! ![]() moja kochana psiapsióla IZULKA dziś przywiozła mi specjalnie z Tychów(to 100 km od miejsca gdzie mieszkam i ja i ona!!!!)klapeczki japoneczki zielone oczo***ne pozatym to smykam się naszym autkiem bo dopiero niedawno uwierzyłam w siebie,że dam radę takim troszkę większym hihihi i idzie mi to całkiem nieźle,a jaki szpan na mieście dziś też,miałam glukozę i powiem,że nIE TAKI DIABEŁ STRASZNY JAK GO MALUJĄ-spoko wypiłam 75 g jak poranną kawkę i to na czczo,moze potem troche mdliło ale nie jest to aż takie złe ![]() wiec ogólnie zaliczam tydzień do bardzo udanych i tylu znajomych to już dawno nie było u nas w tak krótkim czasie co nas oczywiscie bardzo cieszy,bo miło tak jakoś człowiekowia mój G to wogóle zrobił 1000 nowych rzeczy w domku!!!a teraz bierzemy sie za malowanie sypialni i pokoju maluszka.Natomiast chłopaki z ekipy remontowej poprawili nam kominy,zeby nie przelewało,jak przy ostatnich ulewach i od przyszłego tyg malują dach a takie fajne trzy warioty z nich,ze tylko Izule i Syle(aha od Sylwika dostałam wór cudnych ciuszków i zapowiada sie jeszcze na dwa!!!) zapraszam i siedzimy na tarasie,żremy lody i arbuzy i chichramy z nich,a oni oczywiscie cali w kwiotkach kurcze ale sie rozpisałam,ale jakoś tak mi WESOŁO ostatnio!! a wogóle to taki chichrok mały ze mnie pozdrawiam i spadam pilnowac 94 letniej babuszki ,żeby nic nie nawyrabiała bo zdolnosci ma!!wpadne potem buzioleeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeee i wkleje nowe klapoki zielone z tychów!!!
|
#1025 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja zdycham sama w domu i jeszcze mnie baba z allegro wkurzyla na MAKSA!!! grrr, sama nie wiem jak taki nerwus jak ja potrafi grzecznie i logicznie argumentowac czasami. Niestety pozniej dystans spada od zera i mi sie cisnienie pod sufit podnosi... ... a ja mam jutro obrone i jeszcze nic nie siadlam, tzn siadlam, ale nie otworzylam zadnych materialow... normalnie chyba bedzie wstyd jutro ... za to poprasowalam Olkowi cala mase malutkich kaftanikow
|
|
#1026 |
|
Zakorzenienie
|
Leżałam na balkonie i ugotowałam się na twardo. Płonę! Jutro chyba tylko basen mnie uratuje. Poleżę na trawce, a dla ochłody będę się pluskać.
Miłego weekendu dziewczyny. |
|
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
Młody mi chyba z upału zemdlał, bo jakoś się nie wierci
![]() Kasienko, mnie zaraz też czeka malowanie pazurów - się namęczę Kochana, ależ ty masz wagę piękną. Ja zaczynałam z 64kg, teraz mam 71kg, a jestem od jutra w 29tc ![]() Suszilda, może źle się wyraziłam co do rozstępów - uważam, że używanie kosmetyków rzeczywiście może poprawić ich wygląd, a nawet zmniejszyć ilośc ich powstawania. Ale jak ktoś ma predyspozycje do rozstępów, to i tak się pojawią, tylko po kosmetykach pewnie w mniejszej ilości. No bo jak wytłumaczysz to, że jestm maniaczką kosmetyków, zawsze o siebie dbałam, od początku ciąży smaruję się 2 razy dziennie, robię peelengi i rozstępy się pojawiły? Lenko, a czym cię matka i teściowa zdenerwowały? Niedobre kobiety, nie wolno denerwować cieżarnej ![]() Ninaad, to może jutro się spotkamy A do Szadółek to ja mam zamiar po porodzie, gdzieś w styczniu, jak dojdę figurowo do siebie, iść. I obkupić się w nową garderobę ![]() Martucha, no i pięknie brzusio zaznaczony! Ycnan, czekam na zdjęcia nowego nabytku i brzuszka! Abz, podróż z rodzicami dobrym autem z klimatyzacją, nie naszym starym rupieciem W zeszłym tyg. zrobiliśmy tym autem 8 godzin drogi i nie byłam zmęczona, więc do Gdańska spokojnie dam radę ![]() Fem, zaraz sprawdzę listę i poprawię, bo może rzeczywiscie czcionka mi się omsknęła Weronisiu, oby rwa kulszowa sobie poszła - paskudna sprawa! Eveliouses, ale masz wesoło ostatnio Anuszka, straszysz, straszysz... ![]() U nas zaraz burza będzie - w końcu może się ochłodzi
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1028 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak ja sie najadłam knedli... normalnie mojej Lidce też chyba smakowały, bo się wierci...zaraz zmykam na zakupy...buziole ogromne mój brzucholek aktualnie... raz na czarno raz w kolorze
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png Edytowane przez fem Czas edycji: 2010-06-11 o 17:24 |
|
|
|
|
#1029 |
|
Raczkowanie
|
Fem - śliczna z Ciebie kobietka i ciaża Ci służy, a mieszkanko córci śliczne
![]() Pomidoro - wcale dużo nie przytyłaś, to raz,a dwa,z e w ciazy ślicznie wyglądasz i posżło w brzuszek, wiec nie masz czymn się przejmować ![]() Eveliouses-ale Ty masz werwy, dziewczyno!!! podziel sie ![]() Weronisiu- ja płone, a tylko pranie weisząłam, chłopców z ogródka ściagnęłam, i zaraz po koelji pod prysznic idą się chłodzić |
|
|
|
#1030 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|
|
|
|
#1031 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A do szpitala panicznie się boję, żeby mnie tam nie zostawili ![]() Cytat:
zobaczymy teraz na wizycie czy się skraca dalej, jak nie to też pessar:/Cytat:
Na szczęście mamuśka zrozumiała, a teściowej za kilka dni przejdzie i znowu będzie wszystko cudnie![]() fem, piękniusi brzusio
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ale dużo piszecie, na razie pobieżnie przeczytałam i obejrzałam zdjecia brzucholków - wszystkie śliczne! fem - fajny brzunio, spory Ja się zaczęłam martwić, że mój jest za mały (koniec 23 tyg.) bo jak dziś miałam kieckę i luźniejszą bluzeczkę to prawie go nie widać i jak byłam dziś na zakupach z teściową to mi głupio było, bo ludzie się patrzyli, że Ona ciąga zgrzewki z woda, a ja stoję W ogóle moje kilogramy (chyba już 7) idą mi gdzieś w biodra i udka i w biust brrrrAaaa, przypomniało mi się - żona mojego kuzyna zobaczyła mnie wczoraj i mówi - no naprawdę brzusio niewielki jak na 6 m-c, ale już trochę przytyłaś /!?!?/ Chciałam Jej powiedzieć - TAK, kuźwa, bo jestem w ciąży! a poza tym są upały i może trochę puchnę. Wnerwiła mnie
|
#1033 |
|
Rozeznanie
|
lenka a starasz się chociaż troszkępolegiwać z poduchą pod pośladkami? Fakt niezbyt wygodne,ale odciąża szyjkę.
Dziewczyny a u mnie tragedia... obejrzałam się rano w lustrze i okazalo się, że moje uda to jeden wielki kalafior. Fakt zawsze miała z nimi problemy bo ja taka typowa gruszka jestem ale teraz to tragedia. A c będzie za 3,5 miesiąca? Chyba już zacznę kompletować jakieś dobre kremy antycellulitowe na "po ciąży"
|
#1034 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1035 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zuziczka, trzymam kciuki za obronę ![]() fem, wypasiony brzuchol ![]() Majka232, nie przejmuj się babsztylem Cytat:
Rozbroiło mnie to porównanie Przepraszam |
||
|
|
|
#1036 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() KUźwa,ale parnota...zaraz skisnę Mieszkamy na poddaszu i jak się dach w ten upał nagrzeje,to jest tu darmowa sauna!!!!MASAKRA i pomysleć,że jest już 19;30,a tu dalej taki skwar...Tylko chodzę piję wodę i sikam,piję wodę i sikam i tak ciągle...
|
|
#1037 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny, ja wróciłam niedawno od gina, od wczoraj pobolewał mnie brzuch, zle się czułam, twardniał mi brzuchol wzielam nospe dzisiaj i pojechałam do niego,
w sumie jak dojechałam to już mnie tak mocno nie bolało, lekarz mnie zbadal i stwierdził ze nic się nie dzieje, zapisał mi luteine znowu i jakiś diphergan, w sumie to mysłałam ze ten lek to jest na stawianie się brzucha a jak wyczytałam to jest wogole na coś innego, brała któraś z Was ten lek bo on mi zapisał go ale ja go chyba nie wezmę, luteiny też juz nie chce tyle brać, bo będę miec synka a słyszałam że progesteron nie wpływa korzystnie na chłopców wogóle to jestem jakaś przybita, nie wiem co mam zrobić, luteiny już tyle sie nabrałam a tu znowu mam ją brać, nie wiem on mi chyba to zapsiuje zapobiegawczo jakoś a ten diphergan to jakiś lek na uspokojenie i ma bardzo dużo skutków ubocznych
|
|
|
|
#1038 |
|
Zadomowienie
|
kasienka1701, ja, nie chwaląc się
, mam w domciu 22 stopnie ![]() Ale znam ten ból, u moich rodziców zawsze był skwar przy takich temperaturach. enis84, niestety nie pomogę
|
|
|
|
#1039 |
|
Raczkowanie
|
Wita dziewczyny
.Ja po wizycie u gina pępowiny nie było miedzy nóżkami teraz okazało sie że widac chłopca już sama nie wiem co sie nastawie to zmiana.Dostałam też skierowanie do szpitala natychmiast te opuchnięcia o których pisałam to prawdopodobnie zatrucie ciążowe w ciągu 2 tygodni przybrałam prawie 3 kg opuchnieta nawet jestem na twarzy.Słyszałyście oże coś o tym ??? |
|
|
|
#1040 |
|
BAN stały
|
Zuziczko 3mam kciuki za Twoje jutro
a która z naszych pięknych i męczących Uczelni ? enis ja też nie brałam żadnych takich, nie wiem, co radzić ![]() fem, martucha super Mamuśki ![]() Szczęśliwa ja tez mam trochę rozstępów na brzuszku i na piersiach- po bokach. I wiesz co? Mam to w nosie oki co- przynajmniej. Nie sądziłam, że mi to obleci, ale mój mąż wciąż powtarza, że nosić taki cud natury w sobie i nie mieć po tym śladu, to graniczy z cudem, a tak jest pamiątka haha jak blizna po odważnych przejściach. Więc jak Jemu to nie przeszkadza, to mi tysz nieU nas ukrop, mąż poleciał na spotkanie kibicowskie, ja z kocicami w domku. Zjadłam pierogi z truskawami i jogurcikiem, a teraz próbuję schłodzić domek... |
|
|
|
#1041 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Butterfly biedna,mam nadzieję,ze to fałszywy alarm i żadne zatrucie ciążowe cię ne dopadło. Trzymam kciuki by było dobrze A ja zaczynam mieć małego doła z powodu mojego wyglądu...leżę w tym upale taka wielka i spocona,a na dodatek te kalafiory mnie dobiły ![]() ![]() gdzie tam końcówka września. Chyba się z domu eksmituję,zeby mnie tż w tym stanie nie oglądał
|
|
#1042 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) itp. Ale nawet nie wykupilam. Po prostu oszczedzam sie, jak najwiecej leze, jak najmniej chodze - i pomaga, juz brzuch nie twardnieje jak wczesniej. A on poza przyjmowaniem leku kazal wlasnie odpoczywac i dojezdzac gdzie sie da.
|
|
|
|
|
#1043 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chodz i tak wyglądaqm dobrze jak na 5mc
|
|
|
|
|
#1044 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do "kalafiora" to ja też go mam, i też strasznie przeżywam jak tylko na siebie spojrzę. Jak tylko urodzę to zapiszę się na aquaaerobik, bo nie wiem co z tym robić Najgorsze jest to, że zrobił mi się po tabletkach anty, wcześniej nie miałam, a teraz mam nawet na kolanach ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Mimo że u nas w domu jest dość chłodno to czuję się koszmarnie, siedzę w bieliźnie tylko![]() A w ogóle wreszcie wiem co to znaczy jak jest gorąco ja zawsze byłam zmarźluch i w zeszłym roku w czerwcu chodziłam PO DOMU w bluzce z długim rękawem, a na nogach miałam skarpetki... było mi ciepło dopiero jak na dworze temp. była 35 stopni i więcej i wtedy mogłam wyjść w japonkach.. A teraz...uderzenia gorąca mam jakieś, to hormony chyba ![]() Cytat:
|
|
#1045 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- fem świetnie wyglądasz |
||
|
|
|
#1046 | |
|
Rozeznanie
|
Ycnan- Dzieki Kochana
![]() Cytat:
Nika- dzieki za kciuki (choc sie chhyba nie dziekuje? pal szesc) Bronie sie na podyplomowce na WSB i to jeszcze wczesnym popoludniem, jak bedzie upal to skisne na bank! A tak w ogole to sie poryczalam, nie uwierzycie dlaczego....bo mi makaron wykipial... No i troche mi smutno, bo moj TZ caly tydzien ma zajete wieczory (pilka nozna-albo gra albo sedziuje) i nawet weekend tezi teraz tez pojechal... Znajomi pracuja.. Ja sie powinnam uczyc.. Nawet chcialam sciany pomalowac (ja ten typ co Weronisia ), ale te cholerne meble sa za ciezkie do przesuwania. Za to rozbebeszylam lozeczko dla malego, tylko nie umiem skrecic sama (moja kotka mi nie pomaga, wredzizna) i sie potykam o te czesci juz 3 dzien.Normalnie dzien swira ![]() Aha, Fem- fajny brzusiol! Wygladasz slicznie ciazowo Co do rozstepow i kalafiorow, to u mnie rozstepow brak (oby tak zostalo!) Przypomniala mi sie kolezanka w ciazy blizniaczej (urodzila w marcu) lezalam z nia w szpitalu, wyobrazcie sobie, ze ona przy blizniakach (jeszcze przenoszonych) nie miala ani cm rozstepu!!! Geny idealne antyrozstepowe Co do cellulitu to zawsze cos mialam, ale moje cialo jest baardzo "nabite" i to sie nie rzuca w oczy. Przynajmniej tak sie łudze.
Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni!-Alek 15.09.10 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/relgx1hpgi2xjkbz.png Edytowane przez Zuziczka Czas edycji: 2010-06-11 o 20:45 |
|
|
|
|
#1047 |
|
Rozeznanie
|
ladnie dziewczyny wygladacie ja w ciuchach czuje sie ok ale jak sie robiore do kostiumu to zal i rozpacz.... uda mam mega grube i dupa jak szafa
no coz trudno... dobrze ze chodz mozna ciuchami to jakos troche zakamuflowac [/QUOTE]ja zawsze byłam szczupła tyłek super nogi zgrabne mrrr a teraz brzuszek do przodu , tyłek w tył eeehhh, uda zgrubły bbeeeee |
|
|
|
#1048 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1049 | ||
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Ja tylko na chwilkę,bo mnie głowa dziś boli. wszystkie brzuszki macie przepiękne Cytat:
Cytat:
Ja ze swojej strony tylko mogę poradzić jeszcze dla "szyjkowych" i "skurczowych" lub "bólowych" dziewczyn postawić łóżko na 12-14 cm kołki drewniane od strony nóg(jeżeli ktoś ma taką możliwość).Mi w krytycznym momencie NAPRAWDĘ pomogło.Chodziłam na wpół zgięta z bólu,a skurcze były częste.Już po pierwszym dniu poprawa nawet mnie zaskoczyła,a po drugiej nocy to minęło całkiem.Nie jest to mój wymysł,tylko normalne postępowanie w skacaniu się szyjki w szpitalu(przynajmniej u nas).A miałam już jechać do szpitala.Moja gin mnie bardzo pochwaliła że ja taka grzeczna dziewczynka.Zapomniałam jej się tylko zapytać,co dalej.I tak i śpię na tym łóżku,ale w dzień już prawie nie leżę i jest dobrze dłuższy czas.Na poduszce pod tyłkiem nie mogłam dłużej 1h uleżeć.Z tym łóżkiem też są skutki uboczne-przez pierwsze 2 dni biodra i krzyż bolały strasznie,ale organizm się przyzwyczaił już,tylko lekki ucisk na żołądek został. ...No trochę to zabrzmiało jak reklama tania .Dla WSZYSTKICH duże buziaki ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Butterfly83,czy słyszałyśmy nie ma znaczenia,bo ci nie pomożemy,musisz jechać do szpitala,a tam na pewno wszystko się wyjaśni.Sama widziałaś że nie jedna z nas już miała i cukrzycę i wady dziecka i jeszcze coś,a póżniej okazywało się że wszystko w porządeczku.I u ciebie tak będzie i mocno .Na razie jakieś tam zatrucie-to tylko przypuszczenieEdytowane przez kliwia7 Czas edycji: 2010-06-11 o 21:38 |
||
|
|
|
#1050 | |
|
Zakorzenienie
|
czarnaelizabeth aaannnnnnaaa Pomidora NIKaP-n dziekuje
Cytat:
fem pieknie wygladasz ![]() Lenka* trzymam kciuki za szyjke.. enis84 przytulam.. bedzie dobrze Butterfly83 tez trzymam kciuki.... bedzie ok..
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:32.

A potem Wasza kolej, także szykujcie się
Pozdrawiam!!

kontroluje to na bieżąco tam w lipcu są upały
Teraz się będę pilnowała.

grrr, sama nie wiem jak taki nerwus jak ja potrafi grzecznie i logicznie argumentowac czasami. Niestety pozniej dystans spada od zera i mi sie cisnienie pod sufit podnosi...
... za to poprasowalam Olkowi cala mase malutkich kaftanikow 

Kochana, ależ ty masz wagę piękną. Ja zaczynałam z 64kg, teraz mam 71kg, a jestem od jutra w 29tc 

normalnie mojej Lidce też chyba smakowały, bo się wierci...
W ogóle moje kilogramy (chyba już 7) idą mi gdzieś w biodra i udka i w biust brrrr
Mogłabym też prosić..
w ciągu 2 tygodni przybrałam prawie 3 kg opuchnieta nawet jestem na twarzy.
a która z naszych pięknych i męczących Uczelni ?
.Na razie jakieś tam zatrucie-to tylko przypuszczenie