Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-11, 15:09   #1021
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

hej dziewczyny, u nas na lipcowo sierpniowych już 3 rozpakowane A potem Wasza kolej, także szykujcie się Pozdrawiam!!
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 15:19   #1022
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość

Też czytałam i słyszałam z ust lekarzy, że latanie jest bezpieczniejsze od wielogodzinnej jazdy autem. Oczywiście przy "książkowej" ciąży i braku dolegliwości np. ze strony ciśnienia czy serca.
Spokojnie leć, jeśli z ciążą jest ok. Ciekawe jak zniesiesz upały, moje nogi to baniaki a jest u nas teraz ok. 30 stopni. Życzę udanego wyjazdu
W Grecji jest teraz 22-25 stopni więc mniej niż u nas kontroluje to na bieżąco tam w lipcu są upały
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 15:20   #1023
cellaris
Rozeznanie

Hej dziewuszki, u mnie upał nieziemski jak pewnie w całej PL. Chyba z 2 godziny spędziłam dzisiaj w wannie z zimną wodą bo nie dawałam rady

Beata_Bumi potwierdzam to co mówiły dziewczyny też czasem mam że długo małej nie czuję,ale ostatnio rzadko się to zdaża bo młoda ma chyba hiper ADHD

Lenko póki co też mam nospę, magnezu niestety brać nie mogę, ale byłam dzisiaj u mojej ginki i obadała mnie porobiła usg i wszystko jest w porządku. Szyjka ma ponad 3 cm i jest zamknięta,a te skurcze wywołane są przez młodą,która się rozpycha i szaleje w brzuchu na dodatek jest bardzo niziutko w macicy ułożona. Tak więc pewnie prędzej czy później mi tę szyjkę zmasakruje. Puki co mam kontrolować szyjkę co tydzień i jak będzie miała 2,5 cm to zakładamy pesser.

Czarnaelizabeth dziękuję za info. Wiem w takim razie gdzie błąd popełniałam. Siedziałam w takiej półleżącej pozycji i potem mnie jeszcze bardziej ciągnęło jak wstałam Teraz się będę pilnowała.
Stary 2010-06-11, 16:14   #1024
Eveliouses
Raczkowanie

DOBEREK
ale mnie tu nie było!!!!!!!!!masakra z Wami laseczki,nadrabiam po łebkach i juz trwa to ponad godzinę,bo ponad 10 stron mam
drukujecie,że hhohoho
widzę,że dużo nowych brzuszków-słodkie,fajne piłeczki

a mnie nie było bo od długiego weekendziku imprezujemy
tzn mój G miał więcej wolnego i zrobiliśmy 4 grille!!!!ze znajomymi u nas na tarasie i poprostu pogoda wieczorkiem jest tak cudna,że nie chce się do kompa zasiadać
pozatym układałam kolekcjębutów i torebek na regałach ,które złożył mój G i idealnie wpasował w naszą rozsuwaną szafę komandorowską hihiihihihi
ale fajnie teraz to wygląda!!!
moja kochana psiapsióla IZULKA dziś przywiozła mi specjalnie z Tychów(to 100 km od miejsca gdzie mieszkam i ja i ona!!!!)klapeczki japoneczki zielone oczo***nebo mi się takie spodobały-to sie nazywa przyjaciółka
pozatym to smykam się naszym autkiem bo dopiero niedawno uwierzyłam w siebie,że dam radę takim troszkę większym hihihi i idzie mi to całkiem nieźle,a jaki szpan na mieście jak z takiego fajnego auteczka wychodzi taka mała kobitka ,tzn.teraz już nie taka mała,a raczej okrągła ale i tak fajnie

dziś też,miałam glukozę i powiem,że nIE TAKI DIABEŁ STRASZNY JAK GO MALUJĄ-spoko wypiłam 75 g jak poranną kawkę i to na czczo,moze potem troche mdliło ale nie jest to aż takie złe

wiec ogólnie zaliczam tydzień do bardzo udanych i tylu znajomych to już dawno nie było u nas w tak krótkim czasie co nas oczywiscie bardzo cieszy,bo miło tak jakoś człowiekowi

a mój G to wogóle zrobił 1000 nowych rzeczy w domku!!!a teraz bierzemy sie za malowanie sypialni i pokoju maluszka.Natomiast chłopaki z ekipy remontowej poprawili nam kominy,zeby nie przelewało,jak przy ostatnich ulewach i od przyszłego tyg malują dach a takie fajne trzy warioty z nich,ze tylko Izule i Syle(aha od Sylwika dostałam wór cudnych ciuszków i zapowiada sie jeszcze na dwa!!!) zapraszam i siedzimy na tarasie,żremy lody i arbuzy i chichramy z nich,a oni oczywiscie cali w kwiotkach
kurcze ale sie rozpisałam,ale jakoś tak mi WESOŁO ostatnio!!
a wogóle to taki chichrok mały ze mnie

pozdrawiam i spadam pilnowac 94 letniej babuszki,żeby nic nie nawyrabiała bo zdolnosci ma!!
wpadne potem buzioleeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeee
i wkleje nowe klapoki zielone z tychów!!!

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 16:53   #1025
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
DOBEREK
ale mnie tu nie było!!!!!!!!!masakra z Wami laseczki,nadrabiam po łebkach i juz trwa to ponad godzinę,bo ponad 10 stron mam
drukujecie,że hhohoho
widzę,że dużo nowych brzuszków-słodkie,fajne piłeczki

a mnie nie było bo od długiego weekendziku imprezujemy [..]
Dobrze ze jestes Eviku, bo ja juz sie zaczynalam bac co u Ciebie Babolu jeden. Widze, zes naladaowana energia jak rakieta, daj troche!
Ja zdycham sama w domu i jeszcze mnie baba z allegro wkurzyla na MAKSA!!! grrr, sama nie wiem jak taki nerwus jak ja potrafi grzecznie i logicznie argumentowac czasami. Niestety pozniej dystans spada od zera i mi sie cisnienie pod sufit podnosi...

... a ja mam jutro obrone i jeszcze nic nie siadlam, tzn siadlam, ale nie otworzylam zadnych materialow... normalnie chyba bedzie wstyd jutro ... za to poprasowalam Olkowi cala mase malutkich kaftanikow
Stary 2010-06-11, 17:02   #1026
Weronisia
Zakorzenienie

Leżałam na balkonie i ugotowałam się na twardo. Płonę! Jutro chyba tylko basen mnie uratuje. Poleżę na trawce, a dla ochłody będę się pluskać.

Miłego weekendu dziewczyny.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 17:03   #1027
Pomidora
Zakorzenienie

Młody mi chyba z upału zemdlał, bo jakoś się nie wierci

Kasienko, mnie zaraz też czeka malowanie pazurów - się namęczę Kochana, ależ ty masz wagę piękną. Ja zaczynałam z 64kg, teraz mam 71kg, a jestem od jutra w 29tc

Suszilda, może źle się wyraziłam co do rozstępów - uważam, że używanie kosmetyków rzeczywiście może poprawić ich wygląd, a nawet zmniejszyć ilośc ich powstawania. Ale jak ktoś ma predyspozycje do rozstępów, to i tak się pojawią, tylko po kosmetykach pewnie w mniejszej ilości. No bo jak wytłumaczysz to, że jestm maniaczką kosmetyków, zawsze o siebie dbałam, od początku ciąży smaruję się 2 razy dziennie, robię peelengi i rozstępy się pojawiły?

Lenko, a czym cię matka i teściowa zdenerwowały? Niedobre kobiety, nie wolno denerwować cieżarnej

Ninaad, to może jutro się spotkamy Wypatruj ciężarnej w białych spodniach płóciennych - to będę ja A do Szadółek to ja mam zamiar po porodzie, gdzieś w styczniu, jak dojdę figurowo do siebie, iść. I obkupić się w nową garderobę

Martucha, no i pięknie brzusio zaznaczony!

Ycnan, czekam na zdjęcia nowego nabytku i brzuszka!

Abz, podróż z rodzicami dobrym autem z klimatyzacją, nie naszym starym rupieciem W zeszłym tyg. zrobiliśmy tym autem 8 godzin drogi i nie byłam zmęczona, więc do Gdańska spokojnie dam radę

Fem, zaraz sprawdzę listę i poprawię, bo może rzeczywiscie czcionka mi się omsknęła

Weronisiu, oby rwa kulszowa sobie poszła - paskudna sprawa!

Eveliouses, ale masz wesoło ostatnio

Anuszka, straszysz, straszysz...

U nas zaraz burza będzie - w końcu może się ochłodzi

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 17:09   #1028
fem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
DOBEREK... ...pozdrawiam i spadam pilnowac 94 letniej babuszki,żeby nic nie nawyrabiała bo zdolnosci ma!!
wpadne potem buzioleeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeee
i wkleje nowe klapoki zielone z tychów!!!
oj ty to jesteś naprawdę optymistyczny krejzol zawsze jak cię czytam to się usmiecham

jak ja sie najadłam knedli... normalnie mojej Lidce też chyba smakowały, bo się wierci...
zaraz zmykam na zakupy...buziole ogromne

mój brzucholek aktualnie... raz na czarno raz w kolorze

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png

Edytowane przez fem
Czas edycji: 2010-06-11 o 17:24
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 17:31   #1029
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Fem - śliczna z Ciebie kobietka i ciaża Ci służy, a mieszkanko córci śliczne

Pomidoro - wcale dużo nie przytyłaś, to raz,a dwa,z e w ciazy ślicznie wyglądasz i posżło w brzuszek, wiec nie masz czymn się przejmować

Eveliouses-ale Ty masz werwy, dziewczyno!!! podziel sie

Weronisiu- ja płone, a tylko pranie weisząłam, chłopców z ogródka ściagnęłam, i zaraz po koelji pod prysznic idą się chłodzić
Stary 2010-06-11, 17:42   #1030
fem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość
Fem - śliczna z Ciebie kobietka i ciaża Ci służy, a mieszkanko córci śliczne
dziekuję ślicznie za miłe słowa

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 18:27   #1031
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
ale dobrze dziewczyna ktore maja ikee w miescie u mnie niestety nie ma a uwielbiammm tam robic zakupy

udanych zakupów
ja też chcę do ikei!!! uwielbiam!!!

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Lenka- Ty się nie denerwuj, nie możesz teraz. Jak Cię wkurzają to wcale z nimi nie gadaj
A może następnym razem przy takim silnym napinaniu naprawdę jedź do szpitala, zrobią Ktg i zobaczą czy wszystko w porządku. Może powinnaś brać jakieś leki? Jak np. Szokoldka?
No też mi się wydaje, że ginka mogłaby mi coś mocniejszego dać, bo jednak ta nospa nie starcza, muszę z nią pogadać na najbliższej wizycie.
A do szpitala panicznie się boję, żeby mnie tam nie zostawili

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Lenko póki co też mam nospę, magnezu niestety brać nie mogę, ale byłam dzisiaj u mojej ginki i obadała mnie porobiła usg i wszystko jest w porządku. Szyjka ma ponad 3 cm i jest zamknięta,a te skurcze wywołane są przez młodą,która się rozpycha i szaleje w brzuchu na dodatek jest bardzo niziutko w macicy ułożona. Tak więc pewnie prędzej czy później mi tę szyjkę zmasakruje. Puki co mam kontrolować szyjkę co tydzień i jak będzie miała 2,5 cm to zakładamy pesser.
Moja szyjka jest rozwarta zobaczymy teraz na wizycie czy się skraca dalej, jak nie to też pessar:/

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Lenko, a czym cię matka i teściowa zdenerwowały? Niedobre kobiety, nie wolno denerwować cieżarnej
Teściowa nie może przeżyć, że nie przyjedziemy na jej imprezę imieninową i jest chwilowo obrażona , a mama zapowiedziała wizytę w wakacje - z całą rodzinką, na tydzień!!! A u nas nie ma miejsca żeby tyle osób pomieścić i musiałam niestety to mamie wyjaśnić (jeszcze u nas nie była)... Nie mówiąc o tym że przez ten tydzień nie usiadłabym ani na chwilę przy moim młodszym rodzeństwie. No i musiałam się popisać asertywnością Na szczęście mamuśka zrozumiała, a teściowej za kilka dni przejdzie i znowu będzie wszystko cudnie

fem, piękniusi brzusio
Stary 2010-06-11, 18:50   #1032
Majka232
Zakorzenienie

Cześć

Ale dużo piszecie, na razie pobieżnie przeczytałam i obejrzałam zdjecia brzucholków - wszystkie śliczne!
fem - fajny brzunio, spory Ja się zaczęłam martwić, że mój jest za mały (koniec 23 tyg.) bo jak dziś miałam kieckę i luźniejszą bluzeczkę to prawie go nie widać i jak byłam dziś na zakupach z teściową to mi głupio było, bo ludzie się patrzyli, że Ona ciąga zgrzewki z woda, a ja stoję W ogóle moje kilogramy (chyba już 7) idą mi gdzieś w biodra i udka i w biust brrrr

Aaaa, przypomniało mi się - żona mojego kuzyna zobaczyła mnie wczoraj i mówi - no naprawdę brzusio niewielki jak na 6 m-c, ale już trochę przytyłaś /!?!?/ Chciałam Jej powiedzieć - TAK, kuźwa, bo jestem w ciąży! a poza tym są upały i może trochę puchnę. Wnerwiła mnie
Stary 2010-06-11, 18:54   #1033
cellaris
Rozeznanie

lenka a starasz się chociaż troszkępolegiwać z poduchą pod pośladkami? Fakt niezbyt wygodne,ale odciąża szyjkę.

Dziewczyny a u mnie tragedia... obejrzałam się rano w lustrze i okazalo się, że moje uda to jeden wielki kalafior. Fakt zawsze miała z nimi problemy bo ja taka typowa gruszka jestem ale teraz to tragedia. A c będzie za 3,5 miesiąca? Chyba już zacznę kompletować jakieś dobre kremy antycellulitowe na "po ciąży"
Stary 2010-06-11, 19:08   #1034
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
lenka
Dziewczyny a u mnie tragedia... obejrzałam się rano w lustrze i okazalo się, że moje uda to jeden wielki kalafior. Fakt zawsze miała z nimi problemy bo ja taka typowa gruszka jestem ale teraz to tragedia. A c będzie za 3,5 miesiąca? Chyba już zacznę kompletować jakieś dobre kremy antycellulitowe na "po ciąży"
mi tez ostatnio sie celulit na nogach zwiekszyl, zawsze go mialam ale teraz to mam cale uda ;(

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Biorę nospę 3x1 i tak samo magnez, ale mi się wydaje że to za mało.. Wczoraj znowu myślałam że pojadę do szpitala, brzuch mi twardniał co 10 min.. ale byłam sama w domu i dopiero po kilku nospach przeszło, to się uspokoiłam. Ale ten ból brzucha i skurcze to zsługa mamy i teściowej, przez telefon mnie obie kobity zdenerwowały
a ja sie sama zastanawiam co z tym brzuchem, bo wy czesto piszecie o tym twardnieciu. Ja ciagle teraz naciskam brzuch bo nie wiem czy mam twardy czy nie, raz wydaje mi sie twardszy raz nie, ale nie wiem czy sobie nie zmyslam. Macie przy tym jakies bule. I jaki ten brzuch twardy jest? bo ja juz manie mam ze caly czas go naciskam i nie wiem czy mam twardy czy nie ;(
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 19:19   #1035
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
ycan nie wiem czy dobrze pamiętam, czy to Ty kiedyś wysyłałaś dziewczynom na maila wersję elektroniczną '' Języka niemowląt" lub " Języka dwulatka" Tracy Hogg?Mogłabym też prosić.. Podaję maila na pw
Wysłałam już - "Język niemowląt", bo tej drugiej nie mam.

Zuziczka, trzymam kciuki za obronę

fem, wypasiony brzuchol

Majka232, nie przejmuj się babsztylem Na pewno wyglądasz pięknie

Cytat:
Dziewczyny a u mnie tragedia... obejrzałam się rano w lustrze i okazalo się, że moje uda to jeden wielki kalafior.
Rozbroiło mnie to porównanie Przepraszam Na pewno nie jest najgorzej. A pozbędziesz się tego razem z z kilogramami po ciąży
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 19:25   #1036
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, u nas na lipcowo sierpniowych już 3 rozpakowane A potem Wasza kolej, także szykujcie się Pozdrawiam!!
No podglądamy was i wiemy co się dzieje,także mamy sie też na baczności po pewnie jeszcze chwila i któraś z nas się rozpakuje

KUźwa,ale parnota...zaraz skisnę Mieszkamy na poddaszu i jak się dach w ten upał nagrzeje,to jest tu darmowa sauna!!!!MASAKRA i pomysleć,że jest już 19;30,a tu dalej taki skwar...Tylko chodzę piję wodę i sikam,piję wodę i sikam i tak ciągle...

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 19:33   #1037
enis84
Zakorzenienie

cześć dziewczyny, ja wróciłam niedawno od gina, od wczoraj pobolewał mnie brzuch, zle się czułam, twardniał mi brzuchol wzielam nospe dzisiaj i pojechałam do niego,
w sumie jak dojechałam to już mnie tak mocno nie bolało, lekarz mnie zbadal i stwierdził ze nic się nie dzieje, zapisał mi luteine znowu i jakiś diphergan, w sumie to mysłałam ze ten lek to jest na stawianie się brzucha a jak wyczytałam to jest wogole na coś innego, brała któraś z Was ten lek bo on mi zapisał go ale ja go chyba nie wezmę, luteiny też juz nie chce tyle brać, bo będę miec synka a słyszałam że progesteron nie wpływa korzystnie na chłopców
wogóle to jestem jakaś przybita, nie wiem co mam zrobić, luteiny już tyle sie nabrałam a tu znowu mam ją brać, nie wiem on mi chyba to zapsiuje zapobiegawczo jakoś
a ten diphergan to jakiś lek na uspokojenie i ma bardzo dużo skutków ubocznych
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 19:44   #1038
ycnan
Zadomowienie

kasienka1701, ja, nie chwaląc się , mam w domciu 22 stopnie Mieszkamy na parterze w starej kamiennicy, więc zapewne dlatego taki chłodek u nas panuje. Dlatego siedzę cały dzień w domu i nawet tego upału nie odczuwam
Ale znam ten ból, u moich rodziców zawsze był skwar przy takich temperaturach.

enis84, niestety nie pomogę Nie brałam żadnych leków i nie mam pojęcia który na co pomaga, a na co szkodzi. Ale na pewno zaraz odpisze ci ktoś, kto się zna
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 19:55   #1039
Butterfly83
Raczkowanie

Wita dziewczyny.
Ja po wizycie u gina pępowiny nie było miedzy nóżkami teraz okazało sie że widac chłopca już sama nie wiem co sie nastawie to zmiana.
Dostałam też skierowanie do szpitala natychmiast te opuchnięcia o których pisałam to prawdopodobnie zatrucie ciążowew ciągu 2 tygodni przybrałam prawie 3 kg opuchnieta nawet jestem na twarzy.
Słyszałyście oże coś o tym ???
Butterfly83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 20:00   #1040
NIKaP-n
BAN stały

Zuziczko 3mam kciuki za Twoje jutro a która z naszych pięknych i męczących Uczelni ?

enis ja też nie brałam żadnych takich, nie wiem, co radzić

fem, martucha super Mamuśki

Szczęśliwa ja tez mam trochę rozstępów na brzuszku i na piersiach- po bokach. I wiesz co? Mam to w nosie oki co- przynajmniej. Nie sądziłam, że mi to obleci, ale mój mąż wciąż powtarza, że nosić taki cud natury w sobie i nie mieć po tym śladu, to graniczy z cudem, a tak jest pamiątka haha jak blizna po odważnych przejściach. Więc jak Jemu to nie przeszkadza, to mi tysz nie

U nas ukrop, mąż poleciał na spotkanie kibicowskie, ja z kocicami w domku. Zjadłam pierogi z truskawami i jogurcikiem, a teraz próbuję schłodzić domek...
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 20:05   #1041
cellaris
Rozeznanie

Cytat:
a ja sie sama zastanawiam co z tym brzuchem, bo wy czesto piszecie o tym twardnieciu. Ja ciagle teraz naciskam brzuch bo nie wiem czy mam twardy czy nie, raz wydaje mi sie twardszy raz nie, ale nie wiem czy sobie nie zmyslam. Macie przy tym jakies bule. I jaki ten brzuch twardy jest? bo ja juz manie mam ze caly czas go naciskam i nie wiem czy mam twardy czy nie ;(
No ja to twardnienie brzucha odczuwam jak mocne ciągnięcie mięśni w dół. A to,że czujesz w dotyku twardszy brzuch to normalne. To twarde coś to macica

Butterfly biedna,mam nadzieję,ze to fałszywy alarm i żadne zatrucie ciążowe cię ne dopadło. Trzymam kciuki by było dobrze

A ja zaczynam mieć małego doła z powodu mojego wyglądu...leżę w tym upale taka wielka i spocona,a na dodatek te kalafiory mnie dobiły gdzie tam końcówka września. Chyba się z domu eksmituję,zeby mnie tż w tym stanie nie oglądał
Stary 2010-06-11, 20:10   #1042
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, ja wróciłam niedawno od gina, od wczoraj pobolewał mnie brzuch, zle się czułam, twardniał mi brzuchol wzielam nospe dzisiaj i pojechałam do niego,
w sumie jak dojechałam to już mnie tak mocno nie bolało, lekarz mnie zbadal i stwierdził ze nic się nie dzieje, zapisał mi luteine znowu i jakiś diphergan, w sumie to mysłałam ze ten lek to jest na stawianie się brzucha a jak wyczytałam to jest wogole na coś innego, brała któraś z Was ten lek bo on mi zapisał go ale ja go chyba nie wezmę, luteiny też juz nie chce tyle brać, bo będę miec synka a słyszałam że progesteron nie wpływa korzystnie na chłopców
wogóle to jestem jakaś przybita, nie wiem co mam zrobić, luteiny już tyle sie nabrałam a tu znowu mam ją brać, nie wiem on mi chyba to zapsiuje zapobiegawczo jakoś
Mi na takie bole brzucha tez przepisal jakis lek uspokajajacy (wrecz antydepresant ) itp. Ale nawet nie wykupilam. Po prostu oszczedzam sie, jak najwiecej leze, jak najmniej chodze - i pomaga, juz brzuch nie twardnieje jak wczesniej. A on poza przyjmowaniem leku kazal wlasnie odpoczywac i dojezdzac gdzie sie da.
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 20:16   #1043
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Cześć

Ale dużo piszecie, na razie pobieżnie przeczytałam i obejrzałam zdjecia brzucholków - wszystkie śliczne!
fem - fajny brzunio, spory Ja się zaczęłam martwić, że mój jest za mały (koniec 23 tyg.) bo jak dziś miałam kieckę i luźniejszą bluzeczkę to prawie go nie widać i jak byłam dziś na zakupach z teściową to mi głupio było, bo ludzie się patrzyli, że Ona ciąga zgrzewki z woda, a ja stoję W ogóle moje kilogramy (chyba już 7) idą mi gdzieś w biodra i udka i w biust brrrr

Aaaa, przypomniało mi się - żona mojego kuzyna zobaczyła mnie wczoraj i mówi - no naprawdę brzusio niewielki jak na 6 m-c, ale już trochę przytyłaś /!?!?/ Chciałam Jej powiedzieć - TAK, kuźwa, bo jestem w ciąży! a poza tym są upały i może trochę puchnę. Wnerwiła mnie
nie martw się to samo mam jak mi mówią że mały brzusio jak na 5mc a ja nic a jak mówie że mam grube nogi i tyłek to mówią że muszą takie być bo jestem w ciąży!!!! tępaki,zamiast mówić że szczupła jestem to bym chciała usłyszeć hihihi chodz i tak wyglądaqm dobrze jak na 5mc

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 20:16   #1044
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
lenka a starasz się chociaż troszkępolegiwać z poduchą pod pośladkami? Fakt niezbyt wygodne,ale odciąża szyjkę.

Leżę bardzo dużo, większość dnia właściwie, chyba że muszę wyjść na egzamin, albo piszę pracę na półsiedząco. tylko o tej poduszce pod pupę nie pamiętam nigdy

Co do "kalafiora" to ja też go mam, i też strasznie przeżywam jak tylko na siebie spojrzę. Jak tylko urodzę to zapiszę się na aquaaerobik, bo nie wiem co z tym robić Najgorsze jest to, że zrobił mi się po tabletkach anty, wcześniej nie miałam, a teraz mam nawet na kolanach

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
ja sie sama zastanawiam co z tym brzuchem, bo wy czesto piszecie o tym twardnieciu. Ja ciagle teraz naciskam brzuch bo nie wiem czy mam twardy czy nie, raz wydaje mi sie twardszy raz nie, ale nie wiem czy sobie nie zmyslam. Macie przy tym jakies bule. I jaki ten brzuch twardy jest? bo ja juz manie mam ze caly czas go naciskam i nie wiem czy mam twardy czy nie ;(
myślę, że gdyby Ci stwardniał brzuszek to wiedziałabyś, że to to, ja wcześniej też nie mogłam sobie tego wyobrazić. Teraz nawet nie muszę dotykać brzucha, żeby wiedzieć że stwardniał- najpierw czuję taki skurcz w środku, a potem brzuszek robi się dosłownie jak kamień i jeszcze taki zniekształcony jest, przez chwilę to trwa:/

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
KUźwa,ale parnota...zaraz skisnę Mieszkamy na poddaszu i jak się dach w ten upał nagrzeje,to jest tu darmowa sauna!!!!MASAKRA i pomysleć,że jest już 19;30,a tu dalej taki skwar...Tylko chodzę piję wodę i sikam,piję wodę i sikam i tak ciągle...
Kasienka, ja to samo Mimo że u nas w domu jest dość chłodno to czuję się koszmarnie, siedzę w bieliźnie tylko

A w ogóle wreszcie wiem co to znaczy jak jest gorąco
ja zawsze byłam zmarźluch i w zeszłym roku w czerwcu chodziłam PO DOMU w bluzce z długim rękawem, a na nogach miałam skarpetki... było mi ciepło dopiero jak na dworze temp. była 35 stopni i więcej i wtedy mogłam wyjść w japonkach.. A teraz...uderzenia gorąca mam jakieś, to hormony chyba

Cytat:
A ja zaczynam mieć małego doła z powodu mojego wyglądu...leżę w tym upale taka wielka i spocona,a na dodatek te kalafiory mnie dobiły gdzie tam końcówka września. Chyba się z domu eksmituję,zeby mnie tż w tym stanie nie oglądał
Nie smuć się, jest nas dwie
Stary 2010-06-11, 20:25   #1045
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Butterfly83 Pokaż wiadomość
Wita dziewczyny.
Ja po wizycie u gina pępowiny nie było miedzy nóżkami teraz okazało sie że widac chłopca już sama nie wiem co sie nastawie to zmiana.
Dostałam też skierowanie do szpitala natychmiast te opuchnięcia o których pisałam to prawdopodobnie zatrucie ciążowew ciągu 2 tygodni przybrałam prawie 3 kg opuchnieta nawet jestem na twarzy.
nie wiiem czy coś pomogę ale moja kuzynka rok temu urodziła i teraz mi opowiadała to tak,zaczeła puchnąć od 5go miesiaca cała i to nie było zatrucie i przytyła 25kg a teraz jest szczupła jak nigdy opuchnięcie znikło po urodzeniu dzidziusia

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:

ćwicz fajne są ćwiczenia RADZIMY DOBRZE RODZIMY skorzystaj i codziennie ćwicz żebyś samopoczucie miała lepsze

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

fem świetnie wyglądasz

Stary 2010-06-11, 20:30   #1046
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Zuziczka, trzymam kciuki za obronę
Ycnan- Dzieki Kochana Juz po 20tej ,a ja totalnie zielona. Nie mam sily na to patrzec, moze przegladne prezentacje po prostu i tyle. Bede liczyc na Olka, moze mnie kopnie w strategicznym momencie

Cytat:
Napisane przez Butterfly83 Pokaż wiadomość
Butterfly- zatrucie z tego co wiem, to jak wlasnie sie puchnie szybko i przybywa na wadze (zastoj wody), Wiaze sie to z wysokim cisnieniem i jest zagrozenie porodem przedwczesnym. Nie panikuj tylko jedz do szpitala wyjasnic, lepiej byc pod okiem specjalisty i oby to nie bylo to, Trzymam kciuki!

Nika- dzieki za kciuki (choc sie chhyba nie dziekuje? pal szesc) Bronie sie na podyplomowce na WSB i to jeszcze wczesnym popoludniem, jak bedzie upal to skisne na bank!

A tak w ogole to sie poryczalam, nie uwierzycie dlaczego....bo mi makaron wykipial...
No i troche mi smutno, bo moj TZ caly tydzien ma zajete wieczory (pilka nozna-albo gra albo sedziuje) i nawet weekend tezi teraz tez pojechal... Znajomi pracuja.. Ja sie powinnam uczyc.. Nawet chcialam sciany pomalowac (ja ten typ co Weronisia ), ale te cholerne meble sa za ciezkie do przesuwania. Za to rozbebeszylam lozeczko dla malego, tylko nie umiem skrecic sama (moja kotka mi nie pomaga, wredzizna) i sie potykam o te czesci juz 3 dzien.

Normalnie dzien swira

Aha, Fem- fajny brzusiol! Wygladasz slicznie ciazowo

Co do rozstepow i kalafiorow, to u mnie rozstepow brak (oby tak zostalo!) Przypomniala mi sie kolezanka w ciazy blizniaczej (urodzila w marcu) lezalam z nia w szpitalu, wyobrazcie sobie, ze ona przy blizniakach (jeszcze przenoszonych) nie miala ani cm rozstepu!!! Geny idealne antyrozstepowe
Co do cellulitu to zawsze cos mialam, ale moje cialo jest baardzo "nabite" i to sie nie rzuca w oczy. Przynajmniej tak sie łudze.

Edytowane przez Zuziczka
Czas edycji: 2010-06-11 o 20:45
Zuziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 20:31   #1047
malwina1204
Rozeznanie

ladnie dziewczyny wygladacie ja w ciuchach czuje sie ok ale jak sie robiore do kostiumu to zal i rozpacz.... uda mam mega grube i dupa jak szafa no coz trudno... dobrze ze chodz mozna ciuchami to jakos troche zakamuflowac [/QUOTE]

ja zawsze byłam szczupła tyłek super nogi zgrabne mrrr a teraz brzuszek do przodu , tyłek w tył eeehhh, uda zgrubły bbeeeee i nie mogę patrzeć,a piersi zawsze miałam duże więc teraz nie widze takie róznicy chodz mówią że duże.

Stary 2010-06-11, 20:51   #1048
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
ale dobrze dziewczyna ktore maja ikee w miescie u mnie niestety nie ma a uwielbiammm tam robic zakupy

udanych zakupów
miała być Ikea na Ślichowicach, ale w końcu nie będzie też żałuję, bo przydałaby się w mieście

za to będziemy mieć wypasioną galerię
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 21:49   #1049
kliwia7
Raczkowanie

Cześć dziewczyny:ro za:
Ja tylko na chwilkę,bo mnie głowa dziś boli.
wszystkie brzuszki macie przepiękne

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
No też mi się wydaje, że ginka mogłaby mi coś mocniejszego dać, bo jednak ta nospa nie starcza, muszę z nią pogadać na najbliższej wizycie.
A do szpitala panicznie się boję, żeby mnie tam nie zostawili
Chce ci tylko powiedzieć co do obaw o szpital.Orientuję się tylko z Lubartowską.Jak tam pojedziesz ,to na 99% zostawiają na min 5 dni.Ale można wypisać się na własne żądanie.Kilka razy spotkałam się z taką sytuacją,że dziewczyny,co przyjechały w nocy,jak po kroplówce im skurcze czy bóle przeszły,to rano już się wypisały.I to nie znaczy że nie przyjmą następnym razem taką kobietę.Same położne im mówiły że jak by co to żeby znowu przyjeżdżały..

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
Tego akurat leku nie znam.Ale dużo leków które przepisuje się na skurcze nie ma w swoim opisie tego napisanego.Na przykład cordafen na skurcze jest bodajże lekiem na chorobę wieńcową(czy coś z sercem).Cos kiedyś mi się o uszy obiło że nie piszą w ulotkach o ciąży lub piszą że jakiś lek w ciąży przeciwwskazany ,bo po prostu nikt badań na kobietach takowych nie robi.Myślę że lekarz wie co przepisuje,ale to jest twój wybór czy go słuchasz i czy mu ufasz..

Ja ze swojej strony tylko mogę poradzić jeszcze dla "szyjkowych" i "skurczowych" lub "bólowych" dziewczyn postawić łóżko na 12-14 cm kołki drewniane od strony nóg(jeżeli ktoś ma taką możliwość).Mi w krytycznym momencie NAPRAWDĘ pomogło.Chodziłam na wpół zgięta z bólu,a skurcze były częste.Już po pierwszym dniu poprawa nawet mnie zaskoczyła,a po drugiej nocy to minęło całkiem.Nie jest to mój wymysł,tylko normalne postępowanie w skacaniu się szyjki w szpitalu(przynajmniej u nas).A miałam już jechać do szpitala.Moja gin mnie bardzo pochwaliła że ja taka grzeczna dziewczynka.Zapomniałam jej się tylko zapytać,co dalej.I tak i śpię na tym łóżku,ale w dzień już prawie nie leżę i jest dobrze dłuższy czas.Na poduszce pod tyłkiem nie mogłam dłużej 1h uleżeć.Z tym łóżkiem też są skutki uboczne-przez pierwsze 2 dni biodra i krzyż bolały strasznie,ale organizm się przyzwyczaił już,tylko lekki ucisk na żołądek został. ...No trochę to zabrzmiało jak reklama tania.

Dla WSZYSTKICH duże buziaki .

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Butterfly83,czy słyszałyśmy nie ma znaczenia,bo ci nie pomożemy,musisz jechać do szpitala,a tam na pewno wszystko się wyjaśni.Sama widziałaś że nie jedna z nas już miała i cukrzycę i wady dziecka i jeszcze coś,a póżniej okazywało się że wszystko w porządeczku.I u ciebie tak będzie.A na wszelki wypadek trzymam za to kciuki i mocno.Na razie jakieś tam zatrucie-to tylko przypuszczenie.

Edytowane przez kliwia7
Czas edycji: 2010-06-11 o 21:38
kliwia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 21:51   #1050
martucha84
Zakorzenienie

czarnaelizabeth aaannnnnnaaa Pomidora NIKaP-n dziekuje

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
nie strasz ja jestem teoretycznie pierwsza...

fem pieknie wygladasz

Lenka* trzymam kciuki za szyjke..

enis84 przytulam.. bedzie dobrze

Butterfly83 tez trzymam kciuki.... bedzie ok..

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości