..::Dieta Plaż Południowych - część X ::.. - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-11, 09:23   #1051
feline2
Zadomowienie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część X ::..

Cytat:
Napisane przez Olcia_rom Pokaż wiadomość
Ale galaretka jest slodka, a cukru chyba nie mozemy? Rozumiem, ze macie na to jakis patent. Ja w sumie mieszkam w Anglii, i widzialam tu kiedys galaretke bez cukru, ale nadal slodka, czyli chyba ze slodzikiem. Taka moglaby byc?
Ze słodzikiem może być A ktos tu jeszcze kiedyś proponował dodać do soku czy tam kompotu żelatyny i galaterka praktycznie gotowa
Stary 2010-06-11, 10:28   #1052
Limonatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pscolaa Pokaż wiadomość
limonatka to chyba sprobuje... I ostatnie pytanie - mam ją obrać, pokroic, podsmazyc i dusic??
Ja tych młodych nie obieram Tylko dobrze myję Ale jeśli uważasz, że skórka jest twarda to obierz.

a ja dziś odnotowałam -3,3 kg od początku SB (czyli prawie 3 tygodnie)

jesteście pewne, że od czasu do czasu można słodką galaretkę, słodzoną cukrem normalnym? w poniedziałek obczaję nowy wypasiony sklep ze zdrową żywnością w domu, może a nuż mają galaretki bez cukru.

Limonatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 11:10   #1053
Sunday Rose
Zakorzenienie

Hej laseczki! ależ upał, niesamowicie gorąco, a ja za dwie godziny mam egzamin zerowy - chyba się utopię :P tak, jak zapowiadałam, dziś pierwszy dzien proteinowy, ciekawa jestem, jak będzie, w sumie od SB nie różni się tak bardzo, jedynie tym, że nie ma warzyw. na śniadanie zjadłam jajecznicę+ kawka z mlekiem 0.5% i tabletką słodziku, na drugie będzie wieśniak z cynamonem, na obiad kotleciki z mięsa mielonego, na podwieczorek zrobię placki serowe, a na kolację zjemy sałatkę z tuńczyka wsw z jajkami na twardo. do tego duuuużo wody mam nadzieję, że skutecznie oczyszczę się z tego syfu, który wciągnęłam nad morzem [gofry jak mocno je kocham, tak bardzo niewskazane ] udanego dnia!
Stary 2010-06-11, 12:52   #1054
Olcia_rom
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Pokaż wiadomość
Hej laseczki! ależ upał, niesamowicie gorąco, a ja za dwie godziny mam egzamin zerowy - chyba się utopię :P tak, jak zapowiadałam, dziś pierwszy dzien proteinowy, ciekawa jestem, jak będzie, w sumie od SB nie różni się tak bardzo, jedynie tym, że nie ma warzyw. na śniadanie zjadłam jajecznicę+ kawka z mlekiem 0.5% i tabletką słodziku, na drugie będzie wieśniak z cynamonem, na obiad kotleciki z mięsa mielonego, na podwieczorek zrobię placki serowe, a na kolację zjemy sałatkę z tuńczyka wsw z jajkami na twardo. do tego duuuużo wody mam nadzieję, że skutecznie oczyszczę się z tego syfu, który wciągnęłam nad morzem [gofry jak mocno je kocham, tak bardzo niewskazane ] udanego dnia!
.

Sunday Rose, zaintrygowalas mnie tymi plackami serowymi, co to takiego? Jak sie robi? I czy mozna w 1 fazie South Beach'a? Bo ja juz mam lekkiego dola dzisiaj. Jeszcze niczym nie zgrzeszylam, ale nie wiem ile jeszcze wytrzymam. Strasznie monotonna ta moja dieta jest. Do tego troche zle sie czuje, jest mi strasznie slabo caly czas, pobolewa mnie watroba i mam taki dziwny gorzki posmak w ustach. Nie wiem jak wytrzymam jeszcze 10 dni. :-( DZisiaj zrobie sobie to ptasie mleczko na ktore dalyscie mi przepisik, zamiast salaty szpinak na cieplo z jajkiem na twardo, bo salata juz mi uszami i nosem wychodzi. I nie wiem co jeszcze moge zjesc oprocz surowych wazyw. Leczo jeszcze mam od wczoraj to moze na kolacje wcisne.
Olcia_rom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 13:09   #1055
dexterka
Rozeznanie

Jedzonko na dzisiaj to:
Ś: sałatka z wieśniaka, dwóch jaj, papryki, ogórka kiszonego,pomidora, szczypiorku i pestek dyni
P: reszta sałatki ze śniadania i zmrożony danonek, bo dziecko nie chciało go zjeść
O: zapiekanka z polędwicy z dzika (dziczyzna jest chuda, więc chyba można??), kalafiora, faslki szparagowej, 2 plasterków sera light, jajek z chlustem mleka 0,5%
P: 12 migdałów
K: sałatka z makrelą

Galaretkę do ptasiego mleczka kupiłam normalną z cukrem, bo bez nie spotkałam

"I nie zapominaj...
Że jestem też zwykłą dziewczyną,
Która stoi przed chłopakiem,
Prosząc go, żeby ją kochał."

dexterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 13:37   #1056
Olcia_rom
Rozeznanie

Wlasnie na jakiejs amerykanskiej stronce o tej diecie przeczytalam, ze to moje dziwne samopoczucie moze byc wynikiem nadmiernej ketazy (ketozy???) w organizmie i nie kazdy takie cos toleruje. Mozna nawet zaslabnac, albo skaszanic sobie watrobe nadmierna ilscia bialka i zerem wegli. :-( Oczywiscie nie kazdy, ale ja jak zwykle mam super szczescie byc w tej grupie osob. Rada jest przejscie od razu do drugiej fazy. I tak tez chyba uczynie. Ale nie wiem co najpierw wprowadzic zeby troche wegli bylo, a mniej bialka. Moze pieczywo chrupkie zytnie? I jakies jablko moze zeby podniesc poziom insuliny. Nie chce teraz efektu jojo, zawsze to 60 dkg mniej juz mam, Co myslicie?
Stary 2010-06-11, 13:57   #1057
mossqa
Rozeznanie

Dziś wszamałam (bądź też mam zamiar):
Ś: kromka pumpernikla + łyżka fety + pomidor + garść rukoli; maca razowa + łyżka wieśniaka + liść sałaty + plaster papryki
P: peach lassi (2 małe brzoskwinie + jogurt nat.)
O: spaghetti z sosem (szpinak + mięso z indyka + czosnek)
P: jajko/jogurt nat.
K: sałatka caprese (125g mozarelli light + pomidor) + marchewka

a tak swoją drogą: co sądzicie o pumperniklu? teraz jem ten - niby zawiera jakiśtam słód, ale jego IG wynosi 40, więc nie dodają go chyba wiele, poza tym ma bardzo dużo błonnika. można go spokojnie jeść, czy lepiej przerzucić się na coś takiego (też dobre - wiem bo jadłam)?

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Wlasnie na jakiejs amerykanskiej stronce o tej diecie przeczytalam, ze to moje dziwne samopoczucie moze byc wynikiem nadmiernej ketazy (ketozy???) w organizmie i nie kazdy takie cos toleruje. Mozna nawet zaslabnac, albo skaszanic sobie watrobe nadmierna ilscia bialka i zerem wegli. :-( Oczywiscie nie kazdy, ale ja jak zwykle mam super szczescie byc w tej grupie osob. Rada jest przejscie od razu do drugiej fazy. I tak tez chyba uczynie. Ale nie wiem co najpierw wprowadzic zeby troche wegli bylo, a mniej bialka. Moze pieczywo chrupkie zytnie? I jakies jablko moze zeby podniesc poziom insuliny. Nie chce teraz efektu jojo, zawsze to 60 dkg mniej juz mam, Co myslicie?
ketozy można nabawić się po dłuższym okresie czasu, a zakładam, że Ty byłaś na I fazie tylko kilka dni. Aby się przed tym ustrzec trzeba pić dużo wody. Ogranicz białko na rzecz warzyw, a jeżeli faktycznie chcesz przejść na II, wprowadź najpierw jakiś owoc, nie od razu owoc i produkt skrobiowy.
A, pieczywo chrupkie to szit, ale od czasu do czasu można sobie zjeść

Edytowane przez mossqa
Czas edycji: 2010-06-11 o 13:59
mossqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 14:08   #1058
pscolaa
Rozeznanie

limonatka no galaretki slodzonej cukrem nie można, ale to akurat mam w nosie
Gratuluję spadku

olcia jak ci słabo to jedz więcej, albo pij więcej, bo może się odwadniasz przy tych upalach...
A napisz co jesz, że tak ci monotonnie??
Jak wpadłaś w ketozę to za malo warzyw jadlaś a za duzo bialka... Twoje objawy wystepują u dziewczyn na uderzeniówce dukana... Ja bym wcisakala teraz warzywa na maksa... I poczekaj jeszcze z 1-2 dni...
Pieczywa chrupkiego nie jemy...

Ale się dzisiaj zmachalam - dlaczego zakupy muszą byc takie męczące??
Ale kupiłam sobie bluzkę, rybaczki (obcisłe) i szorto-spódniczkę bialą nad morze...Wszystko w rozmiarze 42... Lezy idealnie... Nie wiem czy te lustra byly wyszczuplajace, ale wyglądalam super A jak się w domu mierzylam to nawet tata powiedzial, że nieźle Kurcze mazy mi się rozmiar 40, ale i tak zaczęłam się sobie znowu podobac

Niestety zapomniałam o jedzeniu i IIś nie bylo W ogole tyle wydalam na te ciuchy, że teraz chyba będę glodować

A ja dzisiaj:
ś - 2 jajka na twardo, kromk chlebka, salata, ogorek i rzodkiewki
IIś - brak
o - 5 kotletow sojowych + pół opakowania mrozonej fasolki szparagowej
p - ptasie mleczko + truskawki
k - nie mam pojęcia

Właśnie narobilam pulpetow warzywno-drobiowych i zaraz pomrożę i znowu będę tylko wyciagać
Ostatnio mam mega lenia i nie chce mi sie nic w kuchni robić, nie mówiąc o jedzeniu - jem na siłę
pscolaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 14:22   #1059
Olcia_rom
Rozeznanie

No jadlam to co pisalam w jadlospisach. Warzyw to ja jadlam tonami, az mi sie zygac od nich chce. Faktycznie na SB jestem niedlugo, ale tak jak pisalam na poczatku od jakichs 6 tygodni jestem na takiej diecie przez siebie opracowanej ze duzo bialka i warzyw a zero wegli. Wiec ogolnie to juz raczej dlugo. A co do picia wody i upalow. Wody wypijam dziennie 1.5 litra a do tego herbatki ziolowe non stop (lubie gorace napoje), bo ja mieszkam w Anglii i zimno tu jak cholera teraz. Mam calymi dniami kominek wlaczony. Zazdroszcze Wam upalow.
Stary 2010-06-11, 14:22   #1060
Limonatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mossqa Pokaż wiadomość
Dziś wszamałam (bądź też mam zamiar):
Ś: kromka pumpernikla + łyżka fety + pomidor + garść rukoli; maca razowa + łyżka wieśniaka + liść sałaty + plaster papryki
P: peach lassi (2 małe brzoskwinie + jogurt nat.)
O: spaghetti z sosem (szpinak + mięso z indyka + czosnek)
P: jajko/jogurt nat.
K: sałatka caprese (125g mozarelli light + pomidor) + marchewka
zrobiłaś mi smaka na peach lassi

Stary 2010-06-11, 14:24   #1061
pscolaa
Rozeznanie

olcia to mozan powiedzieć, że ty już od jakichś 6 tygodni na I jedziesz... Natychmiast węgle zapodaj... Rano kromka chlebka, a potem jakiś owoc...

mossqa uwielbiam takie spagetti szpinakowe z czochem

Edytowane przez pscolaa
Czas edycji: 2010-06-11 o 14:26
Stary 2010-06-11, 14:36   #1062
Olcia_rom
Rozeznanie

Cytat:
olcia to mozan powiedzieć, że ty już od jakichś 6 tygodni na I jedziesz... Natychmiast węgle zapodaj... Rano kromka chlebka, a potem jakiś owoc...

mossqa uwielbiam takie spagetti szpinakowe z czochem
Myslisz? Bo ta moja dieta byla taka jak south beach, tylko ze jadlam jeszcze owoce do tego i na mieso nie zwazalam i jak byla karkowka z grilla to jadlam ze smakiem z salata. Taka moja dieta madra.

A jak nie chrupki, to jaki chlebek jecie? Prawdziwy zytni z malym indeksem glikemicznym? Nie wiem czy ja taki tu dostane.
Stary 2010-06-11, 14:39   #1063
pscolaa
Rozeznanie

olcia oj oj... No jak taka dieta byla, to już sama nie wiem... Myslalam, ze jadlaś bialko i bez owocow... Sama musisz zdecydować...

A chlebek orkiszowy, razowy... Jak nie ma w sklepie to sama upiecz Albo zrób buleczki

Edytowane przez pscolaa
Czas edycji: 2010-06-11 o 14:42
Stary 2010-06-11, 14:46   #1064
Olcia_rom
Rozeznanie

Dieta wg mojego widzi mi sie. Ale ile na niej schudlam, chyba ja wydam w formie ksiazkowej. He he Przejde jednak juz chyba na druga faze. W ogole w tym artykule pisalo, ze SB mozna zaczynac od razu od drugiej fazy tylko ze wtedy efekty nie sa tak spektakularne, ale jak komus nie zalezy na czasie to czemu nie.
Stary 2010-06-11, 16:13   #1065
mossqa
Rozeznanie

wiesz, i tak zależy ile czego jadłaś. A może jadłaś głodowe porcje ? na razie powiedzmy jedz jedną, dwie porcje białka dziennie, resztę zamień na warzywa. i tak jak mówi pscolaa - wstrzymaj się jeszcze 2 dni z tymi węglami i zobacz, jak będziesz się czuć.

btw. myślicie, że mogę zamienić porcje skrobi na owoce, tj. jeść 4-5 porcji owoców zamiast np. chleba?

Edytowane przez mossqa
Czas edycji: 2010-06-11 o 16:16
Stary 2010-06-11, 16:34   #1066
Sunday Rose
Zakorzenienie

Cytat:
.

Sunday Rose, zaintrygowalas mnie tymi plackami serowymi, co to takiego? Jak sie robi? I czy mozna w 1 fazie South Beach'a?
bierzesz 200 g sera białego chudego, do tego 2 jajka i słodzik. ser miksujesz z żółtkami i slodzikiem, bialka ze szczypta soli ubijasz na pianę. potem delikatnie dodajesz pianę do masy serowej, wykładasz papierem lub folią blachę do pieczenia, łyżką nakładasz tę masę na kształt placków i do pierkanika rozgrzanego na ok.140 stopni na mniej więcej pół godziny przepis z wątkuSB, więc można jak najbardziej
Stary 2010-06-11, 17:05   #1067
Olcia_rom
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Pokaż wiadomość
bierzesz 200 g sera białego chudego, do tego 2 jajka i słodzik. ser miksujesz z żółtkami i slodzikiem, bialka ze szczypta soli ubijasz na pianę. potem delikatnie dodajesz pianę do masy serowej, wykładasz papierem lub folią blachę do pieczenia, łyżką nakładasz tę masę na kształt placków i do pierkanika rozgrzanego na ok.140 stopni na mniej więcej pół godziny przepis z wątkuSB, więc można jak najbardziej

Dzieki Juz mi slinka leci Jutro zrobie, bedzie zamiast ciasta.

Mossqa - glodowe porcje to ja jadlam przez ostatnie 6 tyg, teraz to sobie naprawde pozwalam na duuuze porcje dozwolonych produktow. I bylam szczesliwa ze w koncu nie chodze glodna. A tu masz! Najgorsze jest to, ze ledwie wleke nogami, nna orbitreku zrobilam dzis az ....... 5 minut, czyli raptem jeden kilometr. Nie wiem czy nie mam jakichs problemow tez z cukrem, ale to raczej od dawna. Ja ogolnie nie lubie slodyczy i czasami jak juz przsadzalam z ich niejedzeniem to zdazalo mi sie np zemdlec. Na przyklad na porodowce, przyszlam, zemdlalam, spawdzili poziom cukru i byl baaardzo niski wiec kazaly mi polozne bardzo slodka herbate wypic.

Zjadlam zamiast miesa na obiad kromke chleba razowego z warzywami i o wiele lepiej sie czuje.

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
wiesz, i tak zależy ile czego jadłaś. A może jadłaś głodowe porcje ? na razie powiedzmy jedz jedną, dwie porcje białka dziennie, resztę zamień na warzywa. i tak jak mówi pscolaa - wstrzymaj się jeszcze 2 dni z tymi węglami i zobacz, jak będziesz się czuć.

btw. myślicie, że mogę zamienić porcje skrobi na owoce, tj. jeść 4-5 porcji owoców zamiast np. chleba?
Oj nie wiem, bo owoce to tyle cukru maja, ze szok, a 4-5 porcji to chyba bardzo duzo.

Ale poczekaj na ekspertow, bo ja to w sumie zielona jestem.
Stary 2010-06-11, 18:16   #1068
pscolaa
Rozeznanie

mossqa też chcialam tak robic, ale niestety... Organizmowi brakowałoby wtedy węgli z ziaren, a one są ważne... Sama frujtoza nie wystarczy... Chodzi o wegle złozone...

Właśnie wrocilismy z rytmiki, ja wcinam kolację i za godzinke na ćwiczenia...
Stary 2010-06-11, 19:17   #1069
IlonaP
Zakorzenienie

mossqa, nie możesz ważne są węgle złożone a nie proste

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

telik, jakie 5kg a sio na siłownię

pscolaa, e tam rozmiar, ważne są proporcje, ja wchodzę w rozmiarówkę od 38 do 42 i to czasem w obrębie jednej firmy
Stary 2010-06-11, 19:38   #1070
dexterka
Rozeznanie

Ależ nagrzeszyłam Przyjechała mama TŻ i zabrała nas na kawę i lody, a ja słaba istota nie powstrzymałam się Jakby tego było mało, to w domu nie chciało mi się gotować i wrąbałam 3 gołąbki, bo przyszła teściowa oczywiście z wałówką przyjechała
I tak się zastanawiam czy skoro już taka niegrzeczna byłam, mogę wypić zimne piwko, a od jutra pokornie wracać do dietki

"I nie zapominaj...

Stary 2010-06-11, 20:24   #1071
mossqa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dexterka Pokaż wiadomość
Ależ nagrzeszyłam Przyjechała mama TŻ i zabrała nas na kawę i lody, a ja słaba istota nie powstrzymałam się Jakby tego było mało, to w domu nie chciało mi się gotować i wrąbałam 3 gołąbki, bo przyszła teściowa oczywiście z wałówką przyjechała
I tak się zastanawiam czy skoro już taka niegrzeczna byłam, mogę wypić zimne piwko, a od jutra pokornie wracać do dietki
ja bym zaczęła od teraz, tym bardziej, że piwo ma IG 110!

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez IlonaP Pokaż wiadomość
mossqa, nie możesz ważne są węgle złożone a nie proste
wiem wiem, ale to nie byłoby "na zawsze" tj. chodzi mi o to czy nagrzeszę, jak jednego dnia zamienię skrobie na owoce
Stary 2010-06-11, 20:46   #1072
Bialy Kotek
Wtajemniczenie

niech ktoś mi powie czy w pierwszej fazie można parówki drobiowe jeść ?

Codziennie plecak pełen całkiem nowych wzruszeń
Bialy Kotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 21:00   #1073
mossqa
Rozeznanie

można, ale 1 na tydzień
Stary 2010-06-11, 21:54   #1074
pscolaa
Rozeznanie

ilonaP no proporcje mi się już nawet podobaja... Oczywiscie gdy jestem w ubraniu, bo gdy w bieliźnie to mi daleko do zadowolenia

dexterka nie ma piwa, ono nie istnieje!!!

mossqa nie no raz na jakiś czas nic się nie stanie, byle nie przez 5 dni w tygodniu

Ja po shape - ale sobie wycisk dalam, ażmi ręce i nogi drżą Właśnie zjadlam jogurcik ze slodzikiem, wiorkami kokosowymi i słupkami migdałów limonatka mialas rację to przepyszne
Stary 2010-06-11, 22:02   #1075
Bialy Kotek
Wtajemniczenie

Cytat:
można, ale 1 na tydzień

dzięki za odpowiedź. Cholera ja byłam pewna, że można i kupiłam ich dużo i do tego zjadłam dziś trzy. Dopiero potem coś mnie tknęło, że nie można chyba

Codziennie plecak pełen całkiem nowych wzruszeń
Bialy Kotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 23:02   #1076
dexterka
Rozeznanie

Cytat:

dexterka nie ma piwa, ono nie istnieje!!!
Bijcie, wypiłam zmrożony red's
Ale od jutra obiecuję poprawę A od lipca będę miała kartę multisport, więc ostro wezmę się za ćwiczenia.

"I nie zapominaj...

Stary 2010-06-12, 09:16   #1077
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dexterka Pokaż wiadomość
Bijcie, wypiłam zmrożony red's
Ale od jutra obiecuję poprawę A od lipca będę miała kartę multisport, więc ostro wezmę się za ćwiczenia.
a po co?, w końcu dorosła jesteś, napisałaś i mimo ostrzeżeń i tak zrobiłaś po swojemu, szukałaś poklasku?
a od dziś obiecujesz poprawę ... prawdopodobnie do następnej okazji kiedy to zgrzeszywszy jedną rzeczą stwierdzisz że teraz to już możesz i jeszcze jedną i druga i trzecią zgrzeszyć bo zawaliłaś i tak, to po co się dalej męczyć, zaczniesz sobie od jutra i tak w kółko
klasyka efektu jo-jo
chciałabym się mylić, naprawdę
Stary 2010-06-12, 09:38   #1078
dygotka8
Zakorzenienie

hej
nie było mnie kilka dni...ale jakoś nie wiem co napisać...
staram się jadać-jem makaron,słodycze owoce...
może coś chciałam napisać,ale już nie pamiętam co??
na śniadanie dziś zjem kanapki z serem z opiekacza-ot tak jakoś mam na nie ochotę-bo nic innego nie mam też
kończe i pozdrawiam Was wszystkie!!

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 09:50   #1079
dexterka
Rozeznanie

IlonaP dziękuję za konstruktywną krytykę Ostrzeżenia przeczytałam "po fakcie", ale oczywiście w żaden sposób mnie to nie tłumaczy. Myślę, że kiedy następnym razem przyjdzie mi chęć na coś niedozwolonego, przypomnę sobie Twojego posta i od razu się ogarnę Dziękuję za kopa

"I nie zapominaj...

Stary 2010-06-12, 11:39   #1080
Limonatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IlonaP Pokaż wiadomość
a po co?, w końcu dorosła jesteś, napisałaś i mimo ostrzeżeń i tak zrobiłaś po swojemu, szukałaś poklasku?
a od dziś obiecujesz poprawę ... prawdopodobnie do następnej okazji kiedy to zgrzeszywszy jedną rzeczą stwierdzisz że teraz to już możesz i jeszcze jedną i druga i trzecią zgrzeszyć bo zawaliłaś i tak, to po co się dalej męczyć, zaczniesz sobie od jutra i tak w kółko
klasyka efektu jo-jo
chciałabym się mylić, naprawdę
ooo, masz całkowitą rację! najgorszej jest dopuścić się jednego odstępstwa od diety, bo po nim zawsze się pojawiają kolejne ja tak miałam na MM - raz czy dwa razy coś zjadłam niedozwolonego, potem znowu i z radością zauważyłam, że nie miało to wpływu na wagę. No więc kolejny raz znowu coś niedozwolonego zjadłam "Bo przecież poprzednio nie przybyło nic!". Aż zaczęłam jeść kompletnie niezgodnie z dietą i przybyły 4 kg prawie A te kg które nam przychodzą przez takie grzeszki to podobno najtrudniej zrzucić potem (patrz - ja teraz ).

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości