Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-11, 18:58   #3991
sas
Wtajemniczenie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
sas czym Cie wkurzyl?
Sam asi eboisz jezdzic, czy maz Ci samochodu nie da?

rosette jak zorbisz to powiedz czy dobre wyszlo, i czy nie zakalec
Jakis sosik grzybowy do tego bym podala.
AAAAAAAAAa w ogole to bym zjadla kotletow ziemniaczanych z sosem pieczarkowym
jak chodzilam do podstawowki to moja siostra je czasami robila
sama sie boje mam troche wiekszy samochod niz ten ktorym jezdzilam na lekcjach i jednak wole pojezdic troszke z mezem i dopiero jak poczuje sie pewnie sama
a maz ehh przeksrobal, powiedzial cos czego mowic nie powinien

alee goraco ehhhh chyba jutro zrobie taka heratke hehe
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 19:07   #3992
mona_ja
Wtajemniczenie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
A kuku

Ja sie spakowałam i czekam na wyjazd jutro juz bede z samego rana w Polsce , mam nadzieje ze sie pieknie opale

Dlateczgo u nas nie jest tak gorąco jest cieplo ale nie tak zeby sie prazyc.

A co do ciasta no to ja poprosze 2 kawałki tylko takie wieksze

Marta jaki brzusio ja nadal nie mam sie czym pochwalic , wkraczam w 16 tydzien a brzusio malusi , jak narazie nikt mnie nie przepuszcza w kolejce wiec chyba nie widac ze jestem w ciazy

Jutro robie nalot na truskawy
Jak jutro będziesz w Pl to zapraszam
szkoda że wszystkie jesteście z innych województw, bo chętnie bym czasem wpadła do któres na kawkę i odwrotnie
Iwka,wiem jaka w holandii pogoda jest kapryśna, i te wiatry nad morzem
sas,pisz w K jeśli nie chcesz tu o tym mówić.
I nie zabieraj męża do samochodu jak będziesz prowadzić, lepiej jeździć z jakąs kobietą np koleżanką, bo facet choćbyś nie wiem jak super prowadziła, zawsze cię skrytykuje, a to kierownice trzymasz nie tak, a to źle skręasz, a to za szybko, a to za wolno...

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 19:14   #3993
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
mona nie ma pospiechu jak upierzesz daj tylko znac

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

moj maz ma dzis impreze z pracy i sama siedze do wieczora buu
chyba ksiazke zaczne czytac z nudow
Ten Twoj Tz cos czesto ma wychodne nie przeszkadza Ci to?

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Myślę, że może wejdź sobie np. na stronę IKEA albo innego dużego sklepu i posprawdzaj mniej więcej ceny.
Jeśli chodzi o szafę przesuwną - 3-5 tyś. zależy jaka duża, ale jak masz Tż złotą rączkę, to możecie ją sami zrobić - kolega robił, zamówili półki, drzwi i boki w hurtowni płyt MDF, szyny kupili w markecie budowlanym i sam ją zrobił. Tak samo regały do pokoju na książki.
Reszta zależy co chcesz - możesz mieć kanapę i za 1000 zł i za 5000.
Do tego dorzuć cenę podłogi

A jeśli macie spore przeceny u siebie kupienie tam tego tam i przywiezienie do Polski nie jest głupim pomysłem, bo i tak musicie pewnie jakiś transport zamówić, żeby się przeprowadzić z powrotem. My jak się przeprowadzaliśmy do Holandii to wynajęliśmy firmę przeprowadzkową w Polsce i zabraliśmy również meble które mieliśmy w mieszkaniu. Okazało się bardzo dobrym pomysłem, ponieważ ceny mebli i AGD tutaj mają poronione i nawet wyprzedaże nie pomagają Ikea jest jednym z tańszych sklepów meblowych.

Mona i dziewczyny, ja wiem że Wam jest teraz gorąco ale ja bym dużo dała żeby u mnie choć przez chwilkę tak było!!!

A na gorące dni herbatka:

W dzbanku zalewamy wrzątkiem torebkę herbaty, wrzucamy do tego listki świeżej mięty i parzymy tak długo aż będzie miała taki kolor jak nam pasuje, potem wkrajamy pół pomarańczy, z drugiej połowy wyciskamy sok i też wlewamy. Lekko słodzimy i możemy dolać jeszcze soku imbirowego (takiego jak do piwa). Schładzamy całość, przed podaniem wrzucamy kostki lodu.
Ceny z Ikei juz znam Tutaj fajne meble tez sporo kosztuja,a ja w sumie nigdy sie nie rozgladalam ,bo mieszkania na wynajem sa tytaj urzadzone jedynie dorobilismy sie kilku malych szafek. Ikea tutaj pojawila sie rok temu i z tego co widze jest tansza niz w PL wiec moze co nieco tam zakupie.
No a transport powrotny faktycznie tylko tirem
Cytat:
A kuku.

Ja sie spakowałam i czekam na wyjazd jutro juz bede z samego rana w Polsce , mam nadzieje ze sie pieknie opale

Dlateczgo u nas nie jest tak gorąco jest cieplo ale nie tak zeby sie prazyc.

A co do ciasta no to ja poprosze 2 kawałki tylko takie wieksze

Marta jaki brzusio ja nadal nie mam sie czym pochwalic , wkraczam w 16 tydzien a brzusio malusi , jak narazie nikt mnie nie przepuszcza w kolejce wiec chyba nie widac ze jestem w ciazy

Jutro robie nalot na truskawy
Nie przesadzaj z opalaniem w ciazy Milego pobytu w kraju

sas gratuluje prawkaa jakim autkiem bedziesz jezdzila?

A ja sie wkurzylam ,bo jestem przed @ i pozeram wszystko co slodkie.Kupilam w sklepie kawalek gotowego carrotcake i jest niedobre sama soda.Ale i tak zjadlam bylam w takiej potrzebie slodkiego ze nie moglam
Tz wlasnie pojechal do mechanika ,bo jak prowadzilam dzis auto zauwazylam ze nie dzialaja nam swiatla mijania,tylko postojowkiciekaw e jak dlugo tak jezdzilismy dobrze ze tutaj nie ma takich przepisow jak w PL
Dzis rodzice podpisalli umowe rezerwacyjna i w przyszlym tygodniu ida do notariusza podpisac przedwstepna.Kurcze jakie ceny,koszt takiej umowy u notariusza 1000 zl

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 19:33   #3994
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
wrocil wczesniej ale jechalam drukowac prace a potem do przyjaciol bo w sobote robimy wielka impreze i musielismy im pomoc

Rybulka super ze sie udalo a tesciowa swietna oby wiecej takich wyjsc a ja jestem wielorybbbbbbbbbbbb
;D

hahahaha

tez ma wyczucie..

chyba tak

wiec wrzucam fotki nie wygladam na nich najlepiej no ale same chcialyscie... no i jak widac jak mam cos opietego to nie jest zle ale w skukience z duzym wzorem tragedia.. najsmieszniejesze jest to ze z przodu i z tylu trzeba sie dobrze wpatrzec zeby widziec ze mam brzuch ale bokiem.... ehsss... wieloryb nadplywa
31 tydz 7.5 na plusie..
chyba wielorybek
slicznu brzuch, bardzo zgrabniutki

matkoo mam urwanie glowy!!! ciagle w biegu nawet nie mam czasu nadrobic. jutro wesele a ja nieprzygotowana.

zrobilam parze mlodej bukiecik - podobaja mi sie z cukierkami. ale moj chyba srednio sie udal, napiszcie szczerze czy moze byc na slub czy wyrzucuc go do smieci

sorki za jakos zdjec
Stary 2010-06-11, 19:34   #3995
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Cześć
Wróciłam z miasta...uffff...HOT !!!
Ależ jestem rozkojarzona, bujam w obłokach i takie tam...oczywiście powodem jest pewne "ciacho"...oszalałam chyba na stare lata
Uuuu, a któż to?

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny odkopałam nasz stary wątek, ten w którym pojawiały się relacje wakacyjnych PM. Czytam aktualnie relacje na gorąco sprzed ślubu naszej myszki, która to cieszy się ze swojej fryzury i makijażu
ale fajnie, a ja dołączyłam chyba po V części, i żałowałam, że tak późno, a podczytywałam Was długo

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
dzieki kochana tylko tak nie wypada nie odnosic sie do waszych wpisów, problemow ploteczek itp i od razu pisac o sobie hehe

dzis odebralam prawko i jestem mega szczesliwa wrszcie zaczne jezdzic
niestety na razie z tz obok..
maz mnie wkurzyl i wogole zawiodlam sie troche na nim ostatnio a za dwa dni mamy 2 rocznice cywilnego a ja nawet nie mam ochote na jakiekolwiek swietowanie czy cos
i slecze nad ksiazkami juz mam dosyc a najgorsze przede mna help
Gratuluje zdania prawka! I mam nadzieje, ze z mężem szybko wszystko wróci do normy.

Cytat:
sas czym Cie wkurzyl?
Sam asi eboisz jezdzic, czy maz Ci samochodu nie da?

rosette jak zorbisz to powiedz czy dobre wyszlo, i czy nie zakalec
Jakis sosik grzybowy do tego bym podala.
AAAAAAAAAa w ogole to bym zjadla kotletow ziemniaczanych z sosem pieczarkowym
jak chodzilam do podstawowki to moja siostra je czasami robila
Mój maż mi takie zapodał wczoraj na obiad Pychota!

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
Dzis rodzice podpisalli umowe rezerwacyjna i w przyszlym tygodniu ida do notariusza podpisac przedwstepna.Kurcze jakie ceny,koszt takiej umowy u notariusza 1000 zl
No niestety koszty sa spore. nic tylko być notariuszem!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 19:39   #3996
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:

Ceny z Ikei juz znam Tutaj fajne meble tez sporo kosztuja,a ja w sumie nigdy sie nie rozgladalam ,bo mieszkania na wynajem sa tytaj urzadzone jedynie dorobilismy sie kilku malych szafek. Ikea tutaj pojawila sie rok temu i z tego co widze jest tansza niz w PL wiec moze co nieco tam zakupie.
Tirem może nie, ale nas przeprowadzał taki mały dostawczak A notariusz sobie liczy, ale dzięki tej umowie jakby nie daj boże coś poszło nie tak i deweloper chciał się wycofać możecie przed sądem dochodzić zawarcia umowy sprzedaży i raczej deweloper się nie wykręci. Pamiętam jeszcze w Krakowie jak ludzie popodpisywali umowy rezerwacyjne na jakimś tam formularzu dewelopera, w międzyczasie ceny skoczyły do góry i on im te umowy wypowiedział i zgodnie z prawem (ponieważ nie były notarialne) okazało się że mógł!

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
chyba wielorybek
slicznu brzuch, bardzo zgrabniutki
matkoo mam urwanie glowy!!! ciagle w biegu nawet nie mam czasu nadrobic. jutro wesele a ja nieprzygotowana.
zrobilam parze mlodej bukiecik - podobaja mi sie z cukierkami. ale moj chyba srednio sie udal, napiszcie szczerze czy moze byc na slub czy wyrzucuc go do smieci
sorki za jakos zdjec
JA na tych zdjęciach praktycznie nic nie widzę, jaki Ci duży wyszedł?

Never regret something that once made you smile

Edytowane przez iwka28
Czas edycji: 2010-06-11 o 19:41
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 19:41   #3997
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
U mnie też luz jeśli chodzi o ubieranie ... każdy chodzi jak chce. Prezes to nawet powiedział, ze mi utnie premie jak nie będę chodzić w spódniczce mini, choć ja osobiście uważam, że jakby zobaczył moje uda to by mi dopiero tą premię obniżył.

Maja jak tak będziesz chodzić w tych koturnach z głową w chmurach to rozejrzyj się jak tam z chmurami na jutro bo wybieram się na opalanko.
Cytat:
Tirem może nie, ale nas przeprowadzał taki mały dostawczak

kurcze nie umiem spobie poradzic ze zrobieniem fotki on jest wykonanu w takim "rozku" wiec jest niewielki
Stary 2010-06-11, 19:45   #3998
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Tirem może nie, ale nas przeprowadzał taki mały dostawczak A notariusz sobie liczy, ale dzięki tej umowie jakby nie daj boże coś poszło nie tak i deweloper chciał się wycofać możecie przed sądem dochodzić zawarcia umowy sprzedaży i raczej deweloper się nie wykręci. Pamiętam jeszcze w Krakowie jak ludzie popodpisywali umowy rezerwacyjne na jakimś tam formularzu dewelopera, w międzyczasie ceny skoczyły do góry i on im te umowy wypowiedział i zgodnie z prawem (ponieważ nie były notarialne) okazało się że mógł!

No racja takie umowy tylko u notariusza.Niestey trzeba slono placic.

india slabo widac

szafa

Stary 2010-06-11, 19:49   #3999
india83
Zakorzenienie

OK, z mamy zrobiłam modelke moze teraz lepiej??
Stary 2010-06-11, 19:50   #4000
monarika
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki
Ale upał masakra oczywiście na lubelszczyźnie najcieplej wychodziłam dziś o 6.30 na autobus do pracy i było 25 stopni w cieniu...nie chcę wiedzieć ile było w południe
Dawno do Was nie zaglądałam ale jestem wykończona tym stażem muszę wstać o 6 bo o 6.40 mam busa żeby dojechać na 7.30 w domu jestem po 16 i jestem tak padnięta, że masakra ale powiem Wam, że fajna praca tylko strasznie dużo roboty papierkowej bo nie dość, że wszystko jest w kompie to każda osoba musi mieć założone 2 teczki i do tego jakieś karty...masakra
Pomagam dziewczynie, która zajmuje się szkoleniami, dofinansowaniem studiów podyplomowych i takimi tam różnymi, w tym samym pokoju siedzi też dziewczyna która zajmuje się zakładaniem firm i jej też pomagam

No więc tak mam takie niusy, bo któraś z Was pisała wcześniej, że chce iść na studia podyplomowe i starałaby się o dofinansowanie z urzędu pracy...a więc jest tak od 01.02.2009 roku weszły nowe przepisy i teraz nie trzeba mieć oświadczenia pracodawcy, że Cię zatrudni jak zapiszesz się na te studia...wystarczy, że jesteś zarejestrowana jako bezrobotna i złożysz wniosek Pytałam właśnie dzisiaj o to tej laski, która się tym zajmuje i powiedziała, że mogą sfinansować studia nawet do 9000 tysięcy złotych (oczywiście jeśli będą mieli środki ), ale zaznaczyła, że tych starych przepisów jeszcze nie uchylono (tych, które wymagają oświadczenia pracodawcy) i niektóre urzędy mogą jeszcze korzystać z tych starych przepisów więc warto najpierw zadzwonić albo iść do nich i się dowiedzieć

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
zapisałam sobie i jak TZ wróci to mu powiem, to napewno cos doradzi

ale upał u nas w cieniu 34 stopnie

dopiero wróciłam do domu.

Powiem wam, ze jedno przedszkole złozyło do pupu wniosek ze od wrzesnia chce 2 osoby na staz na pół roku. Rozmawiałam z Panią dr i ona powiedziała, że jak się te dwie osoby sprawdzą to wtedy by je juz zatrudniła. TYlko ja jej mówie, ze nie wiem czy ja mogę iśc jeszcze na staz bo mam 26 lat i 2 lata temu skonczyłam studia. Ona powiedziała, ze dzis bedzie w PUP-ie i się dowie. To by była fajna szansa. a tak to to dupa. i tak byłam tylko w 6 obiektach bo z reszty zrezygnowałam bo z a gorąco, poza tym spotkac dyrka teraz to i tak cud.
Madziu a byłaś już wcześniej na stażu?? Bo ja jak starałam się najpierw o staż to kasa byłą z Unii, no ale się skończyła i dostali później jakieś krajowe środki i mogą organizować staże dla osób do 30 i powyżej 45 roku życia więc na tą pulę spokojnie byś się łapała (ale mogłabyś iść na ten staż na pół roku bo jakbyś nie miała skończonych 25 lat to mogliby Cię wysłać nawet na rok) Ale nie wiem jaką akurat pulę kasy ma Wasz urząd pracy więc lepiej się dowiedzieć na miejscu
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 19:52   #4001
sas
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie przesadzaj z opalaniem w ciazy Milego pobytu w kraju

sas gratuluje prawkaa jakim autkiem bedziesz jezdzila?

A ja sie wkurzylam ,bo jestem przed @ i pozeram wszystko co slodkie.Kupilam w sklepie kawalek gotowego carrotcake i jest niedobre sama soda.Ale i tak zjadlam bylam w takiej potrzebie slodkiego ze nie moglam
Tz wlasnie pojechal do mechanika ,bo jak prowadzilam dzis auto zauwazylam ze nie dzialaja nam swiatla mijania,tylko postojowkiciekaw e jak dlugo tak jezdzilismy dobrze ze tutaj nie ma takich przepisow jak w PL
nio notariusz sobie niezle bierze od wielu rzeczy ehh
a cio do autka mamy land rovera wiec on taki troszke duzy jest

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
Jak jutro będziesz w Pl to zapraszam
szkoda że wszystkie jesteście z innych województw, bo chętnie bym czasem wpadła do któres na kawkę i odwrotnie
Iwka,wiem jaka w holandii pogoda jest kapryśna, i te wiatry nad morzem
sas,pisz w K jeśli nie chcesz tu o tym mówić.
I nie zabieraj męża do samochodu jak będziesz prowadzić, lepiej jeździć z jakąs kobietą np koleżanką, bo facet choćbyś nie wiem jak super prowadziła, zawsze cię skrytykuje, a to kierownice trzymasz nie tak, a to źle skręasz, a to za szybko, a to za wolno...
a z jakiego ty jest wojewodztwa?? ehh ja nie dostalam zaproszenia do K
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 19:53   #4002
monarika
Wtajemniczenie

A no i zapomniałam napisać
Martucha super brzusio
Atomufka gratulacje mieszkanka
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 19:58   #4003
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się bardzo podoba!

Stary 2010-06-11, 20:07   #4004
kliwia
Zakorzenienie

atomufka w ostatnim czasie sie tak mu nazbieralo, a to mial swietowanie egzmianu z grupa z angielskiego, a to wczesniej umowione spotkanie na piwo z kolega od tego domu, a teraz ma z pracy.
I jeszcze w tym meisiacu bedzie raz sam wychodzil bo bedzie oblewanie egzaminu koncowego z jezyka
Przeciez mu nie moge zabronic, ew. godzine powrotu mu wyznaczam
Niech sobie teraz powychodzi od czasu do czasu bo jak bedzie dziecko to tylko ze mna bedzie wychodzil
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 20:08   #4005
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
No racja takie umowy tylko u notariusza.Niestey trzeba slono placic.

india slabo widac
No niestety Ale jeśłi to Cię pocieszy, to dowiadywałam się w Holandii o kredyt mieszkaniowy i tutaj kwota wydatków okołokredytowych to ok. 10-12 % wartości nieruchomości (a mieszkanie bez szału od 150 000), więc w Polsce to taniocha jest

Cytat:
India - tak szczerze szczerze to ja bym dała jakieś zielsko, albo wstążkę (takie kółka z niej jak w kokardzie) pomiędzy kwiatami a tym żółtym, bo on taki jakiś łysy jest.

Stary 2010-06-11, 20:46   #4006
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

wpadłam na chwilkę bo mąz ogląda mecz i zaraz lecę do niego
wzięłam się dzis za sprzatanie i tyle mnie nie było hehe

Cytat:
Koniecznie się dowiedz w poniedziałek, ponieważ załatwienie tego wszystkiego też trochę trwa, a staż możesz sobie załatwić i określić czas jego rozpoczęcia za np. 3 miesiące czyli od września. A jeśli będziesz zorientowana to może wybiorą na ten staż Ciebie a nie kogoś ze sterty podań.
Ja bym zadzowoniła do PUP, dowiedziała się wszystkiego po czym zadzwoniła do dyrektorki i powiedziała, że się dowiedziałaś o wszystko, ale ze musiałabyś zacząć niedługo załatwiać bo to trochę czasu zajmuje.

Ale ten świat mały
dowiem się napewno, jak coś to do dr tez zadzwonie. Tylko nie chce też być taka upierdliwa ale raz zadzwonic to zadzwonie, potem ewentulanie sie jeszcze przypomnę
Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Niby tak, ale w jakiś tam sposób będziesz poszkodowana.
Nie ma co gdybać dowiedz się szczegółów, zwłaszcza w jakim dokładnie charakterze ten staż
Jesli dostane prace nawet ze stazu to napewno nie bede poszkodowana, bo obojętnie co będe robiła to i tak kasa będzie ta sama, bo staz to staz
Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość

Madziu a byłaś już wcześniej na stażu?? Bo ja jak starałam się najpierw o staż to kasa byłą z Unii, no ale się skończyła i dostali później jakieś krajowe środki i mogą organizować staże dla osób do 30 i powyżej 45 roku życia więc na tą pulę spokojnie byś się łapała (ale mogłabyś iść na ten staż na pół roku bo jakbyś nie miała skończonych 25 lat to mogliby Cię wysłać nawet na rok) Ale nie wiem jaką akurat pulę kasy ma Wasz urząd pracy więc lepiej się dowiedzieć na miejscu
jeszcze nigdy nie byłam. Narazie ta Pani dr stara się aby jej przyznali dwie osoby na staz i tak jak piszesz, jak nie bedzie kasy to i stazu pewnie nie będzie. Wiec.. moze wtedy będzie o tak normalnie przyjmowała??

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 21:07   #4007
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
A no i zapomniałam napisać
Martucha super brzusio
Atomufka gratulacje mieszkanka
Dzieki jeszcze nie jest nasze teraz droga przez meke -staranie sie o kredyt,a potem trzeba to jakos splacac ech
To ja sie pytalam o podyplomowe no ciekawa jestem jak to wyjdzie w praniu.
Cytat:
atomufka w ostatnim czasie sie tak mu nazbieralo, a to mial swietowanie egzmianu z grupa z angielskiego, a to wczesniej umowione spotkanie na piwo z kolega od tego domu, a teraz ma z pracy.
I jeszcze w tym meisiacu bedzie raz sam wychodzil bo bedzie oblewanie egzaminu koncowego z jezyka
Przeciez mu nie moge zabronic, ew. godzine powrotu mu wyznaczam
Niech sobie teraz powychodzi od czasu do czasu bo jak bedzie dziecko to tylko ze mna bedzie wychodzil
hehe

Cytat:
No niestety Ale jeśłi to Cię pocieszy, to dowiadywałam się w Holandii o kredyt mieszkaniowy i tutaj kwota wydatków okołokredytowych to ok. 10-12 % wartości nieruchomości (a mieszkanie bez szału od 150 000), więc w Polsce to taniocha jest

India - tak szczerze szczerze to ja bym dała jakieś zielsko, albo wstążkę (takie kółka z niej jak w kokardzie) pomiędzy kwiatami a tym żółtym, bo on taki jakiś łysy jest.
Tez mnie pocieszylas Tu w Irlandii podobnie , a ceny mieszkan to od okolo 200 tys euro

szafa

Stary 2010-06-11, 21:42   #4008
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
ja pytalam o leginsy czy to sa zwykle czy ciazowe
chyba pisalam gdzies ze zwykle najzwyklejsze (nie ciazowe) ale gusia jeszcze pytala po co mi jak cieplo

Madzialenka bez sensu niebedziesz mogla zaczac awansu zawodowego bo mozesz ze stazysty na kontraktowego zaczac jesli jstes zatrudniona od minimum 1 wrzesnia do konca roku szkolnego wiec bu...
ale dyra cwaniara..

myszka_maj atomufka AgatkaL Sysunia_d india83 monarika dziekuje

no i dziekuje za kciuki pani promotor powiedziala ze prace ocenia na 5 wiec teraz to byle by sie na 5 obronic: 30.06 na 9:00 bede potrzebowala kciuki
Stary 2010-06-11, 22:50   #4009
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

laski jestem

przywiozłam od mamuśli miche truskawek i lezaczek z działki bo oni ni euzywaja i juz nie musze kupowac

i mamuska kupiła mi dwa reczniki kąpielowe

w niedziele jedziemy na wycieczke na gore żar

Bzyczka ja w sumie nei wiem skąd KAROL pochodzi ju noł KAROL

martuch ja wiedziałam ze tak bedzie aha aha

patrzcie co znalazłam

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...41#post6753641
[post 13

scio kochani etak tak do 2009 to ze 4 wątki jak nic

madzialenka napisąła 11 maja 2008 5-cio tysieczny post a terazz ma ich 21 282 sztuki

kto zgadnie czyj to cyctat:

"
Z innej beczki.
Ostatnio oglądam katalog ikea przed snem. Bo już planuję jak urządzę pokój dla dzidzi, w miejscu gdzuie teraz mam 'biuro' ech dużo pracy nas jeszcze czeka, łącznie z wylewaniem podłogi - po wyburzeniu ściany są różne poziomy ")

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...

Edytowane przez anika222
Czas edycji: 2010-06-11 o 23:03
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 23:07   #4010
Rybulka
Zakorzenienie

Uff, walczyłam z małym o sen przez dwie godziny- masakrioza

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Rybulka, super, że kolacja się udała i że byliście na randce

Fajnie, że ma kto się zająć małym, a Ty będziesz miała czas, żeby chociaż skoczyć na zakupy, czy chociaż na chwilę się rozerwać!

Spróbuj, spróbuj, ponoć bardzo pomaga. Znajomy ma córeczkę, którą kolki męczyły ponad miesiąc i tylko to działało. Może Miłosz też będzie na to podatny.
Już dzisiaj skorzystałam z uprzejmości teściów i wyskoczyłam na pół dnia na zakupy Kupiłam ciuchy na chrzciny i takie na chodzenie teraz No i małemu ubranko na chrzest

Póki co, nie miałam okazji wypróbować tego chwytu na kolki i oby tak zostało

Martuś, pięknie Ci z tym brzuszkiem I co Ty wariatko o wielorybie gadasz? Wiem, może nie powinnam wyzywać kobiety w ciąży Zgrabna ciężarna kobieta i tyle

Gratuluję piony z pracy! Świetna robota Ja licencjat 3 lata temu broniłam 30 czerwca

Cytat:
(...)
ale cie pocieszylam bo zawiozlam dzis siostrze troche moich ciuchow na lato w ktore nie wejde nie ma do czasu moich "chudszych lat" a ona mi dala kilka swoich "tunikowych" wiec sie ucieszylam
Fajna siostra Ja swoim też zawiozłam ciuchy, w których wyrosłam w ciąży, a one mi nic nie dały

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
tak się zastanawiam ... nie sądzicie że byłoby lojalnie gdybym wystąpiła do zarządu o zatrudnienie mnie na pół etatu, skoro ja na przykład jeszcze nic od rana nie zrobiłam tylko na necie siedzę.
Myślę, że zarząd zacząłby się bać o Twoje zdrowie psychiczne

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
(....)
za miesiac będzie nasza pierwsza rocznica jak ten czas leci. Tak sobie ostatnio myslę, że rok temu o tej porze to był dla wielu z nas gorący okres te nasze rozmowy o dodatkach, gościach, spięciach z tż, teściami, a jak usadzić, a napoje, biżu, wieczory panieńskie takie mnie naszły refleksje...
U nas zostało 1,5 miesiąca Mnie też takie refleksje nachodzą

sas, gratuluję prawka Ja już śmigam od 1,5 miesiąca I zdecydowanie lubię sama jeździć Albo z Miłoszkiem

Cytat:
(...)
(...)
Mnie przez całą ciążę tylko jeden pan przepuścił... w kolejce do komunii i pani w centrum handlowym w kolejce do ubikacji
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 23:17   #4011
kliwia
Zakorzenienie

madzialenka jak piszesz o dyrektorze szkoly to uzywaj skrotu dyr. ja tu ciagle o jakims doktorzze mysle
Stary 2010-06-11, 23:27   #4012
iwka28
Wtajemniczenie

Martucha - super - praca na 5

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
laski jestem
przywiozłam od mamuśli miche truskawek i lezaczek z działki bo oni ni euzywaja i juz nie musze kupowac
i mamuska kupiła mi dwa reczniki kąpielowe
w niedziele jedziemy na wycieczke na gore żar
Bzyczka ja w sumie nei wiem skąd KAROL pochodzi ju noł KAROL
martuch ja wiedziałam ze tak bedzie aha aha

patrzcie co znalazłam

[post 13

madzialenka napisąła 11 maja 2008 5-cio tysieczny post a terazz ma ich 21 282 sztuki
"
Z innej beczki.
Ostatnio oglądam katalog ikea przed snem. Bo już planuję jak urządzę pokój dla dzidzi, w miejscu gdzuie teraz mam 'biuro' ech dużo pracy nas jeszcze czeka, łącznie z wylewaniem podłogi - po wyburzeniu ściany są różne poziomy ")
Cytat nie mam pojęcia, może Kliwia?

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość

sas, gratuluję prawka Ja już śmigam od 1,5 miesiąca I zdecydowanie lubię sama jeździć Albo z Miłoszkiem

Mnie przez całą ciążę tylko jeden pan przepuścił... w kolejce do komunii i pani w centrum handlowym w kolejce do ubikacji
Dobrą masz pamięć

Stary 2010-06-11, 23:47   #4013
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
no i dziekuje za kciuki pani promotor powiedziala ze prace ocenia na 5 wiec teraz to byle by sie na 5 obronic: 30.06 na 9:00 bede potrzebowala kciuki
Nooo, zdolna bestia z Ciebie! Będą i kciuki!

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Uff, walczyłam z małym o sen przez dwie godziny- masakrioza

Już dzisiaj skorzystałam z uprzejmości teściów i wyskoczyłam na pół dnia na zakupy Kupiłam ciuchy na chrzciny i takie na chodzenie teraz No i małemu ubranko na chrzest

Póki co, nie miałam okazji wypróbować tego chwytu na kolki i oby tak zostało
Super, że zrobiłaś sobie zakupy, a co kupiłaś dla siebie? jakiś kostium, czy sukienkę? No i kiedy chrzciny Miłoszka?

Obyś nie musiała korzystać z tego chwytu! Mam nadzieje, ze kolki nie wrócą!

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Cytat:
l

patrzcie co znalazłam

[post 13

"
Z innej beczki.
jeju, jak to się fajnie czyta. Ja jednak dołaczyłam chyba koło IX watku, już sama nie wiem. Ale właśnie sie zorientowałam, że jak wy planowałyście wesele, to ja jeszcze nawet nie byłam z moim mężem A 2008 rok u Was był juz tak mocno zaawansowany, a my dopiero się zaręczyliśmy...

Stary 2010-06-12, 07:26   #4014
kliwia
Zakorzenienie

anika mi tez to wyglada na moj cyctat
Stary 2010-06-12, 07:45   #4015
klion78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
jeju, jak to się fajnie czyta. Ja jednak dołaczyłam chyba koło IX watku, już sama nie wiem. Ale właśnie sie zorientowałam, że jak wy planowałyście wesele, to ja jeszcze nawet nie byłam z moim mężem A 2008 rok u Was był juz tak mocno zaawansowany, a my dopiero się zaręczyliśmy...
u mnie jeszcze lepiej ... kiedy my ustaliliśmy datę ślubu niektóre z Was już się przygotowywały do pierwszej spowiedzi
Stary 2010-06-12, 08:26   #4016
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześc upał..... rozpuszczam się kolejny dzięń

Cytat:
c
Madzialenka bez sensu niebedziesz mogla zaczac awansu zawodowego bo mozesz ze stazysty na kontraktowego zaczac jesli jstes zatrudniona od minimum 1 wrzesnia do konca roku szkolnego wiec bu...
ale dyra cwaniara..
Ale dlaczego bez sensu?? Moim zdaniem bez sensu to by było siedzenie na tyłku bez pracy i "jesli bedzie mozliosć" nie skorzystanie z tej okazji. W tak chwili mam gdzies ten awans, chce się poprostu gdzies zaczepić do pracy. I jesli by się udało, to z chęcią bym się zgodziła. Wolę to niż czekac nie wiem ile na jakąs okazję.
Cytat:
l

[post 13

gaduła ze mnie wyszła

Cytat:
madzialenka jak piszesz o dyrektorze szkoly to uzywaj skrotu dyr. ja tu ciagle o jakims doktorzze mysle

Baja Praktycznie wszystkie iglaki (oprocz cisow - lubia cien), różne krzewy (tawuły, róże, pięciorniki itp.), wszystkie wrzosowate odpadaja (lubia polcien), wiekszosc drzew lisciastych tez powinna dobrze rosnac.Najmniej nakładu pracy wymagaja iglaki (nie maja tylu chorob co lisciaste, ciecie jest latwiejsze, liscie nie spadaja - wyjatkami sa milorzaby i modrzewie). Wszystko zalezy od tego co chcesz (bo nie napisałaś), czy ma byc to zywopłot, czy nasadzenie wielogatunkowe.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 09:29   #4017
india83
Zakorzenienie

Kurcze biegam od rana jak poparzona, jeszcze tyle do zrobienia na 15 slub jeszcze do konca nie wiem w co sie ubrac

miłego weekendu wam zycze
Stary 2010-06-12, 09:44   #4018
kliwia
Zakorzenienie

baja mam znajomych ktorzy w tym roku mieli ogrod swoj instalowac, z pomoca znajomej projektantki ogrodow. I ci powiem ze oni nie mieli jakis szalowych hektarow, no ale duzy taras byl, wiec az tyle trawy nie bylo im potrzebne, i sami stwierdzili ze nie beda placic za wode do ogrodu, a latem trawe trzeba codziennie podlac, zeby byla soczysta i zielona. Wiec oni z zielonej trawy na prawde niewiele zostawili, duzo zagospodarowali ozdobna kostka brukowa, kamyczkami i roslinkami plozacymi, no a przy plocie tylko cos wyzszego zeby zaslonic sie od sasiadow.
Jak bede u nich i bedzie ogrod zorbiony to Ci pokaze fotki
Ale warto przemyslec, ilosc trawnika w ogrodzie

a ja dzis ciazowe pomylki mam.
Mleko wstawilabym do szafki na naczynia, a torebke z kakaem do lodowki

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-06-12 o 09:45
Stary 2010-06-12, 10:14   #4019
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 10:21   #4020
*Agatek*
Zakorzenienie

Martucha piękny brzusio
Corii śliczny avatarek

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości