|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX
Cytat:
mam troche wiekszy samochod niz ten ktorym jezdzilam na lekcjach i jednak wole pojezdic troszke z mezem i dopiero jak poczuje sie pewnie samaa maz ehh przeksrobal, powiedzial cos czego mowic nie powinien ![]() ![]() ![]() alee goraco ehhhh chyba jutro zrobie taka heratke hehe
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
|
#3992 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX
Cytat:
szkoda że wszystkie jesteście z innych województw, bo chętnie bym czasem wpadła do któres na kawkę i odwrotnie Iwka,wiem jaka w holandii pogoda jest kapryśna, i te wiatry nad morzem sas,pisz w K jeśli nie chcesz tu o tym mówić. I nie zabieraj męża do samochodu jak będziesz prowadzić, lepiej jeździć z jakąs kobietą np koleżanką, bo facet choćbyś nie wiem jak super prowadziła, zawsze cię skrytykuje, a to kierownice trzymasz nie tak, a to źle skręasz, a to za szybko, a to za wolno...
|
|
#3993 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie przeszkadza Ci to?Cytat:
Tutaj fajne meble tez sporo kosztuja,a ja w sumie nigdy sie nie rozgladalam ,bo mieszkania na wynajem sa tytaj urzadzone jedynie dorobilismy sie kilku malych szafek. Ikea tutaj pojawila sie rok temu i z tego co widze jest tansza niz w PL wiec moze co nieco tam zakupie.No a transport powrotny faktycznie tylko tirem ![]() Cytat:
Milego pobytu w krajusas gratuluje prawka a jakim autkiem bedziesz jezdzila?A ja sie wkurzylam ,bo jestem przed @ i pozeram wszystko co slodkie.Kupilam w sklepie kawalek gotowego carrotcake i jest niedobre ![]() Tz wlasnie pojechal do mechanika ,bo jak prowadzilam dzis auto zauwazylam ze nie dzialaja nam swiatla mijania,tylko postojowki ciekaw e jak dlugo tak jezdzilismy dobrze ze tutaj nie ma takich przepisow jak w PLDzis rodzice podpisalli umowe rezerwacyjna i w przyszlym tygodniu ida do notariusza podpisac przedwstepna.Kurcze jakie ceny,koszt takiej umowy u notariusza 1000 zl
|
|||
|
|
|
#3994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() slicznu brzuch, bardzo zgrabniutki matkoo mam urwanie glowy!!! ciagle w biegu nawet nie mam czasu nadrobic. jutro wesele a ja nieprzygotowana. zrobilam parze mlodej bukiecik - podobaja mi sie z cukierkami. ale moj chyba srednio sie udal, napiszcie szczerze czy moze byc na slub czy wyrzucuc go do smieci sorki za jakos zdjec
|
|
#3995 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pychota!No niestety koszty sa spore. nic tylko być notariuszem!
|
|
#3996 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A notariusz sobie liczy, ale dzięki tej umowie jakby nie daj boże coś poszło nie tak i deweloper chciał się wycofać możecie przed sądem dochodzić zawarcia umowy sprzedaży i raczej deweloper się nie wykręci. Pamiętam jeszcze w Krakowie jak ludzie popodpisywali umowy rezerwacyjne na jakimś tam formularzu dewelopera, w międzyczasie ceny skoczyły do góry i on im te umowy wypowiedział i zgodnie z prawem (ponieważ nie były notarialne) okazało się że mógł!Cytat:
"A teraz szybko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu. Tako rzecze ja, król Julian!" Never regret something that once made you smile Edytowane przez iwka28 Czas edycji: 2010-06-11 o 19:41 |
||
|
|
|
#3997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
india slabo widac
|
|
|
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
OK, z mamy zrobiłam modelke
moze teraz lepiej??
|
#4000 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki
![]() Ale upał masakra oczywiście na lubelszczyźnie najcieplej wychodziłam dziś o 6.30 na autobus do pracy i było 25 stopni w cieniu...nie chcę wiedzieć ile było w południe Dawno do Was nie zaglądałam ale jestem wykończona tym stażem muszę wstać o 6 bo o 6.40 mam busa żeby dojechać na 7.30 Pomagam dziewczynie, która zajmuje się szkoleniami, dofinansowaniem studiów podyplomowych i takimi tam różnymi, w tym samym pokoju siedzi też dziewczyna która zajmuje się zakładaniem firm i jej też pomagam ![]() No więc tak mam takie niusy, bo któraś z Was pisała wcześniej, że chce iść na studia podyplomowe i starałaby się o dofinansowanie z urzędu pracy...a więc jest tak od 01.02.2009 roku weszły nowe przepisy i teraz nie trzeba mieć oświadczenia pracodawcy, że Cię zatrudni jak zapiszesz się na te studia...wystarczy, że jesteś zarejestrowana jako bezrobotna i złożysz wniosek Pytałam właśnie dzisiaj o to tej laski, która się tym zajmuje i powiedziała, że mogą sfinansować studia nawet do 9000 tysięcy złotych (oczywiście jeśli będą mieli środki ), ale zaznaczyła, że tych starych przepisów jeszcze nie uchylono (tych, które wymagają oświadczenia pracodawcy) i niektóre urzędy mogą jeszcze korzystać z tych starych przepisów więc warto najpierw zadzwonić albo iść do nich i się dowiedzieć Cytat:
Ale nie wiem jaką akurat pulę kasy ma Wasz urząd pracy więc lepiej się dowiedzieć na miejscu
|
|
|
|
|
#4001 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a cio do autka mamy land rovera wiec on taki troszke duzy jest ![]() Cytat:
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
||
|
|
|
#4002 |
|
Wtajemniczenie
|
A no i zapomniałam napisać
Martucha super brzusio ![]() Atomufka gratulacje mieszkanka
|
|
|
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
atomufka w ostatnim czasie sie tak mu nazbieralo, a to mial swietowanie egzmianu z grupa z angielskiego, a to wczesniej umowione spotkanie na piwo z kolega od tego domu, a teraz ma z pracy.
I jeszcze w tym meisiacu bedzie raz sam wychodzil bo bedzie oblewanie egzaminu koncowego z jezyka Przeciez mu nie moge zabronic, ew. godzine powrotu mu wyznaczam Niech sobie teraz powychodzi od czasu do czasu bo jak bedzie dziecko to tylko ze mna bedzie wychodzil |
|
|
|
#4005 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jeśłi to Cię pocieszy, to dowiadywałam się w Holandii o kredyt mieszkaniowy i tutaj kwota wydatków okołokredytowych to ok. 10-12 % wartości nieruchomości (a mieszkanie bez szału od 150 000), więc w Polsce to taniocha jest India - tak szczerze szczerze to ja bym dała jakieś zielsko, albo wstążkę (takie kółka z niej jak w kokardzie) pomiędzy kwiatami a tym żółtym, bo on taki jakiś łysy jest.
|
|
#4006 | |||
|
Zakorzenienie
|
wpadłam na chwilkę bo mąz ogląda mecz i zaraz lecę do niego
![]() wzięłam się dzis za sprzatanie i tyle mnie nie było heheCytat:
ale raz zadzwonic to zadzwonie, potem ewentulanie sie jeszcze przypomnę ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4007 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze nie jest nasze teraz droga przez meke -staranie sie o kredyt,a potem trzeba to jakos splacac echTo ja sie pytalam o podyplomowe no ciekawa jestem jak to wyjdzie w praniu.Cytat:
Cytat:
Tu w Irlandii podobnie , a ceny mieszkan to od okolo 200 tys euro
|
|||
|
|
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
chyba pisalam gdzies ze zwykle najzwyklejsze (nie ciazowe) ale gusia jeszcze pytala po co mi jak cieplo
![]() Madzialenka bez sensu niebedziesz mogla zaczac awansu zawodowego bo mozesz ze stazysty na kontraktowego zaczac jesli jstes zatrudniona od minimum 1 wrzesnia do konca roku szkolnego wiec bu... ale dyra cwaniara.. myszka_maj atomufka AgatkaL Sysunia_d india83 monarika dziekuje ![]() no i dziekuje za kciuki pani promotor powiedziala ze prace ocenia na 5 wiec teraz to byle by sie na 5 obronic![]() : 30.06 na 9:00 bede potrzebowala kciuki![]()
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
laski jestem
przywiozłam od mamuśli miche truskawek i lezaczek z działki bo oni ni euzywaja i juz nie musze kupowac ![]() i mamuska kupiła mi dwa reczniki kąpielowe ![]() w niedziele jedziemy na wycieczke na gore żar ![]() Bzyczka ja w sumie nei wiem skąd KAROL pochodzi ju noł KAROLmartuch ja wiedziałam ze tak bedzie aha aha patrzcie co znalazłam ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...41#post6753641 [post 13 scio kochani etak tak do 2009 to ze 4 wątki jak nic ![]() madzialenka napisąła 11 maja 2008 5-cio tysieczny post a terazz ma ich 21 282 sztuki ![]() kto zgadnie czyj to cyctat: " Z innej beczki. Ostatnio oglądam katalog ikea przed snem. Bo już planuję jak urządzę pokój dla dzidzi, w miejscu gdzuie teraz mam 'biuro' ech dużo pracy nas jeszcze czeka, łącznie z wylewaniem podłogi - po wyburzeniu ściany są różne poziomy ")
Edytowane przez anika222 Czas edycji: 2010-06-11 o 23:03 |
|
|
|
#4010 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Uff, walczyłam z małym o sen przez dwie godziny- masakrioza
![]() Cytat:
Kupiłam ciuchy na chrzciny i takie na chodzenie teraz No i małemu ubranko na chrzest ![]() Póki co, nie miałam okazji wypróbować tego chwytu na kolki i oby tak zostało ![]() Martuś, pięknie Ci z tym brzuszkiem Wiem, może nie powinnam wyzywać kobiety w ciąży Zgrabna ciężarna kobieta i tyle Gratuluję piony z pracy! Świetna robota ![]() Cytat:
Ja swoim też zawiozłam ciuchy, w których wyrosłam w ciąży, a one mi nic nie dały ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas zostało 1,5 miesiąca Mnie też takie refleksje nachodzą ![]() sas, gratuluję prawka Ja już śmigam od 1,5 miesiąca I zdecydowanie lubię sama jeździć Albo z Miłoszkiem ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
madzialenka jak piszesz o dyrektorze szkoly to uzywaj skrotu dyr. ja tu ciagle o jakims doktorzze mysle
|
|
|
|
#4012 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Martucha - super - praca na 5
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4013 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Obyś nie musiała korzystać z tego chwytu! Mam nadzieje, ze kolki nie wrócą! ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
A 2008 rok u Was był juz tak mocno zaawansowany, a my dopiero się zaręczyliśmy...
|
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
anika mi tez to wyglada na moj cyctat
|
|
|
|
#4015 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4016 | |||
|
Zakorzenienie
|
cześc
upał..... rozpuszczam się kolejny dzięń ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Baja Praktycznie wszystkie iglaki (oprocz cisow - lubia cien), różne krzewy (tawuły, róże, pięciorniki itp.), wszystkie wrzosowate odpadaja (lubia polcien), wiekszosc drzew lisciastych tez powinna dobrze rosnac.Najmniej nakładu pracy wymagaja iglaki (nie maja tylu chorob co lisciaste, ciecie jest latwiejsze, liscie nie spadaja - wyjatkami sa milorzaby i modrzewie). Wszystko zalezy od tego co chcesz (bo nie napisałaś), czy ma byc to zywopłot, czy nasadzenie wielogatunkowe. |
|||
|
|
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze biegam od rana jak poparzona, jeszcze tyle do zrobienia na 15 slub
![]() miłego weekendu wam zycze
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
baja mam znajomych ktorzy w tym roku mieli ogrod swoj instalowac, z pomoca znajomej projektantki ogrodow. I ci powiem ze oni nie mieli jakis szalowych hektarow, no ale duzy taras byl, wiec az tyle trawy nie bylo im potrzebne, i sami stwierdzili ze nie beda placic za wode do ogrodu, a latem trawe trzeba codziennie podlac, zeby byla soczysta i zielona. Wiec oni z zielonej trawy na prawde niewiele zostawili, duzo zagospodarowali ozdobna kostka brukowa, kamyczkami i roslinkami plozacymi, no a przy plocie tylko cos wyzszego zeby zaslonic sie od sasiadow.
Jak bede u nich i bedzie ogrod zorbiony to Ci pokaze fotki Ale warto przemyslec, ilosc trawnika w ogrodzie ![]() a ja dzis ciazowe pomylki mam. Mleko wstawilabym do szafki na naczynia, a torebke z kakaem do lodowki Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-06-12 o 09:45 |
|
|
|
#4019 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
Martucha piękny brzusio
Corii śliczny avatarek
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.

mam troche wiekszy samochod niz ten ktorym jezdzilam

jest cieplo ale nie tak zeby sie prazyc. 
jak upierzesz daj tylko znac ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
a jakim autkiem bedziesz jezdzila?

oczywiście na lubelszczyźnie najcieplej