|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Teraz to sie przestraszyłam przeczytałam w necie ze przy zatruciu ciążowym robią cc a ja dopiero 24 tc
![]() 18truskawa Wczoraj zmarła moja przyjaciółka z powodu niewykrytego w porę zatrucia ciążowego- jeszcze nie wiadomo co z dzieckiem - czy przeżyje? Straszna tragedia. To straszne, ze twoja kolezanka zmarla!!!! Kondolencje dla calej rodziny i bliskich!... Tak mi przykro! I ja mialam zatrucie ciazowe... Musialam miec awaryjna cesrke w 28 tygodniu... moje dziecko zylo 14 godzin...fizycznie ja sie czulam nie najlepiej w dobie po cc... ale z czasem cisnienie opadlo... Doprawdy brak mi slow!
TP: 3.10.2010 http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Ewelina& year=2010&month=10&day=3& babycount=1 http://suwaczki.waszslub.pl/img-2009090401801830.png Edytowane przez Butterfly83 Czas edycji: 2010-06-11 o 21:54 |
|
|
|
#1052 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
a pakowanie maz zarzadzil ze zaczynamy w przyszlym tygodniu ![]() ycnan abz fem dziekuje ![]() Cytat:
![]() i dzis juz nic nie bylo? wowwww ale ci twoi chlopcy pozeraja lubia truskawki co![]()
|
|
|
#1053 |
|
Zadomowienie
|
A ja jem dopiero kolacyjkę.Już prawie 22,ale co tam
![]() Piszecie o rozstępach.Ja poza tymi na lewym cycu ,na razie nigdzie indziej nie mam.Mam za to całą siatkę żyłek niebieskich na piersiach i brzuchu.Na cycach to wiem po co są,ale na brzuchu ![]() Nic to dobrej nocki laseczki
|
#1054 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1055 |
|
Zakorzenienie
|
wiem macie dziewczyny rację, powinanm bardziej ufać swojemu lekarzowi, poprostu dziś miałam zły dzien do tego te bóle upal, nagła wizyta, jakoś odebrałam tą wizyte nie tak jak powinnam, jeszcz ete leki uspokajające ppomyslałam sobie że gin mysli że panikuje i dał mi na uspokojenie
![]() prawde mówiąc to troche spanikowałam bo wczesniej tak mocno nic mnie nie bolało, a wolałam dmuchac na zimne i jechać narazie jest oki, wziełam tylko jedną luteine i magnez+ potas i czuje sie dobrze, tamtych narazie nie wziełam, wezme jak mi sie pogorszy znowu |
|
|
|
#1056 |
|
Raczkowanie
|
Butterfly84-nie zamartwiaj sie na zapas
napewno wszystko bedzie ok
|
|
|
|
#1057 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
kurcze mnie się wydaje mniejszy niż mc temu, ale może dzidzia zmieniła pozycje leżenia ![]() cellaris u mnie tyz kalafior i co najlepsze wchodzi na łydki... hehe... Cytat:
Butterfly83 och ty bidulko... tylko się zbytnio nie stresuje, bo zaszkodzisz dzidzi... trzymam za waszą dwójkę![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ja właśnie wyjmując bagietkowe zapiekanki z piekarnika oparzyłam sobie łapke...
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|||||||
|
|
|
#1058 |
|
Rozeznanie
|
Butterfly błagam nie czytaj takich rzeczy...w necie każdy może napisać co chce i nikt tego nie kontroluje. Znam osobiście kilka dziewczyn co przechodziły w ciąży zatrucie ciążowe, rodziły naturalnie i wszystko jest ok. U nich objawiało się to ok 6mc więc 3mc z tym zatruciem chodziły, dlatego też myślałam że to zatrucie to nic strasznego w sumie.
Tak więc moja droga głowa do góry i nie poddawać się!!! Ja sama wiem,że to trudne,ale gdybym wierzyła w to co na necie piszą(i lekarzom) to musiałabym już pod respiratorem leżeć, jeść przez rurkę i może z ledwością funkcjonować dzięki plazmaforezom
|
#1059 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za gratulacje
![]() ![]() ![]() u mnie rozstępów jak na razie brak (tzn. brak nowych, bo kilku na początku ud dorobłiam się dużo wcześniej), teraz smaruję się ziajką. Zobaczymy. Oby ich nie było. Fachowiec dzisiaj przyszedł, mój tata zaczął z nim rozmowę i wreszcie po prostu grzecznie podziękował, bo pan stwierdził, że nie dogadamy się jeżeli chodzi o cenę. Atmosfera zrobiła się paskudna, moja mama naskoczyła na tatę, wszyscy zaczęliśmy się kłócić... tymczasem na tarasie pracują inni budowlańcy i zaczęłam z nimi rozmawiać jak to jest. Okazało się, że facet faktycznie chciał nas przerobić o co najmniej 400 zł jak nie więcej. Mało tego oni się znają z poprzedniej firmy w której pracowali (tzn budowlacy i ten facet). I facet powiedział, że trzeba nas kroić skoro mamy dom, zresztą juz raz próbował w ramach firmy, która jakiś czas temu u nas też pracowała. Za usługę należała się 100 a on krzyczał, ze 300 można było od nas wydostać. Normalnie krew mi się zagotowała, potem budowlańcy pogadali z moim tatą, wymyśliliśmy rozwiązanie i od razu atmosfera się poprawiła Facet cham i naciągacz po prostu. Dobrze że go pogonilismy.Pogadałam z budowlańcami i okazało się, że oni też mogą się tym zająć Przy remoncie mojego strychu i zrobią to za 1/3 ceny. I że oni mogli to od początku zrobić, dziwili się czemu rozmawiam z tamtym, ale nie wchodzili w paradę koledze, nie wiedzieli tylko że ta pierwotna cena jest z kosmosu... A ja po prostu myślałam, ze tamci sa od typowej budowlanki a ten od hydrauliki. Myliłam się. W każdym razie był happy end.Mała dzisiaj fika, obudziłam się w nocy, bo mi tak przywaliła w brzuch że myślałam, że pępek mi wyskoczy na zewnątrz. A dzisiaj też troszkę szaleje. Zaczynam się rozglądać za rzeczami i chyba łapię bakcyla ubranek, łóżeczek itd. Rewelka
|
|
|
|
#1060 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Kochana z tego, co wyczytałam na necie, to zatrucie ciążowe ma różne stadia i oczywiście wymaga leczenia. Ale żyjemy w 21 wieku i nie martw się, szpital konieczny- żeby wszystkie badania porobić. Ale nigdzie nie jest powiedziane, że musi byc przeprowadzone cc... Moja koleżanka miała zatrucie, była bardzo spuchnięta. Leżała kilka dni w szpitalu, potem była w domku i wszystko ok. Rodziła w terminie nie martwiaj się.
|
|
|
|
|
#1061 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O taki dokladnie: Edytowane przez Suszilda Czas edycji: 2010-06-16 o 21:00 |
|
|
|
|
#1062 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No nie wiem, mozliwe ze zle dobralas kosmetyki do twojej skory albo slabej jakosci. Absolutnie nie mysl ze cos sugeruje ale ja tez mam doswiadczenie z kosmetykami bo dosyc dlugo walczylam z tradzikiem w sumie do tej pory w malym stopniu i nic nie pomoglo jak ciaza...
|
|
|
|
|
#1063 |
|
Rozeznanie
|
a ja jestem niezadowolona z mojej dzisiejszej wizyty, bylam ostatnia pacjentka i gin sie chyba spieszyl, nie powiedzial mi ile mala wazy, usg zrobil na odwal sie, a ja gapa nie zapytalam, nie wiem o czym ja myslalam. Jejku ale jestem wsciekla a do tego przytylam juz 10 kg masakra
ide was nadrabiac milej nocki
|
#1064 | ||
|
Raczkowanie
|
witam z samego rańca
od 5 nie mogę juz spać... juz ogarnęłam mieszkanko, spakowałam torbę i wstawiłam pranie... a mąż dalej śpi... a niech sobie śpi... w końcu cały tydzień na 6 do pracy chodził ![]() jedziemy dzisiaj nad Zalew Sulejowski na wieczór panieńsko-kawalerski do znajomych, którzy w przyszłym tygodniu slubują... grill i te sprawy... tylko ciekawa jestem czy nas komary nie zeżrą... szukałam wczoraj takich spiralek na komary, ale kurcze nigdzie ich nie mają ... nie wiem czy czasem nie wycofali... ale co-jak-dlaczego na obozach pod namiotem kiedyś skutkował![]() Cytat:
Cytat:
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
||
|
|
|
#1065 |
|
Zakorzenienie
|
oj witaj
ja nie śpie już od 3 z kawałkiem... oszalały kocur biegał po domu i miałczał w niebogłosy bo muchy latały a on złapać ich nie mógł no tylko zabić futrzaka ![]() kurcze, ostatnio coraz częściej o tym zatruciu ciązowym słyszę a ja w ogóle nie w temacie... muszę chyba sobie coś poczytać, zorientować się trochę... fem - udanej zabawy życzę a co do komarów to nie wiem czy w ogóle coś na nie działa... mnie 2 tyg temu tak na działeczce przez dżinsy pogryzły, że nogi miałam calutkie w ciapki czerwone później.... a my dziś jedziemy na odwiedziny babć i dziadków naszych ![]() dawno się nie widzieliśmy, w sumie to od początku ciązy, bo ja najpierw źle jazdę samochodem znosiłam... więc dziś objazdówka laski, jak sie pozbyć moli z szafek w kuchni... Boże szału można dostać z nimi
|
#1066 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana
Czeka mnie dziś ciężki dzień - kilka dobrych godzin siedzenia na zadku w taki upał Mały mnie chyba skopie, że mamuśka się nie rusza i przegrzewa synka Butterfly83, jak już zostało napisane: NI CZYTAJ BZDUR na forach! różne dziwne rzeczy wypisują ludzie i niekoniecznie własne doświadczenia i niekoniecznie prawdziwe Zatrucie nie jest niczym strasznym. Nie martw się na zapas bo tylko dzieciątko denerwujesz ![]() ![]() Astorianka, super, ze sprawa z "fachowcem" tak się skończyła Wy będziecie mieć zrobione, a facet niech szuka naiwniaka gdzie indziej. Cham po prostu ![]() elenka1 Ale to chyba nie usg połówkowe miało być? Jeśli nie, to nie ma się o co złościć. Ewentualnie tylko o pieniądze (jeśli płacisz za usg dodatkowo). Jeśli jednak chcesz sobie pooglądać dzieciaczka, to zapisz się do kogoś innego na samo usg.fem, hehe, nudzi ci się ![]() Co do środków na komary, to podobno znikają błyskawicznie z aptek i w ogóle ciężko kupić cokolwiek Miłej zabawy wieczorkiem Eh... Zbieram się pooowoooli na ten egzamin. Trzymajcie kciuki brzuchatki ![]() MisQa, reklamują teraz jakiś taki plasterek (nie kojarzę nazwy), który przyczepiasz wewnątrz szafki. Niby skuteczny, ale nie wiem czy już ktoś przetestował. A najlepiej znajdź źródło. Musiały się zalęgnąć w jakiejś kaszy czy mące - wiem z doświadczenia ^^
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-06-12 o 07:15 |
|
|
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
własnie przewaliliśmy całą szafkę... w paluszkach były
wywaliliśmy wszystko co otwarte, wymyliśmy i zobaczymy... a plasterka może też kupię bo to nie żarty z tymi gadami ![]() oczywiście trzymamy kciuki, a Ty się nie stresuj, na pewno będzie dobrze
|
#1068 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pogróbione: dziękuje bardzo, zabawa napewno będzie, chyba że mnie zeżrą te wstrętne komarzyska ![]() a co do moli spożywczych to polecam taki plaster, co ostatnio reklamują (kurde nie mogę sobie teraz przypomnieć jak się to nazywa ) używałam i pomogło, ale też przy okazji wyrzuciłam kg mąki, bo tam sie zaplęgły...Cytat:
trzymam za powodzenie
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png Edytowane przez fem Czas edycji: 2010-06-12 o 07:29 |
||
|
|
|
#1069 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.fem,miłego,wesołego i BEZKOMAROWEGO grillowania |
|||
|
|
|
#1070 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie mamuśki
![]() Widzę, że nie jestem sama z dzisiejszym wstawaniem - ja już od 5 na nogach, co by mężczyznę do pracy wyprawić. Znowu na 48 godzin mi uciekł ... Dziś piękna pogoda u nas Niebo lekko zachmurzone, więc słońce nie piecze tak mocno, lekki wiaterek, temperatura taka jak trzeba. No i te moje ptaszki za oknem ... W czwartek posiedziałam z siostrą nad jeziorkiem 3 godziny, ale że się niebo zachmurzyło to się tylko bardzo delikatnie zarumieniłam, wczoraj wyciągnęłam Tżta na plażę, ale po 2 godzinach zaczęło mu się nudzić. I całe szczęście! Posmarowałam się cała - poza udami, bo te zawsze opalają się tak wolno, że nie ma sensu. No i spaliłam sobie udka! Na buraczka... I to jeszcze w jakieś wielkie plamy Czerwona plama a obok biała jak mąka ... Wreszcie wiem, o jakich problemach z opalaniem w ciąży piszą w gazetach Ale reszta ciała się ładnie zarumieniła i na razie starczy - bo się znów opalę na buraka, jak co roku ...Wczoraj wieczorem mała mnie poboksowała I to dosłownie W ciągu 2-3 sekund poczułam w jednym miejscu około 7 uderzeń - jakby rączkami mnie boksowała Zabolało trochę ale tak mnie to rozbawiło, że zaraz o bólu zapomniałam Chyba wdaje się w mamusię, rozrabiaka A z takich smutniejszych rzeczy, niestety będziemy musieli wziąć kredyt ... Tż dużo zarabia, ale ma też duże rachunki - działalność gospodarcza, kredyt, raty ... No ale nie ma innego wyjścia. Wiem, że nie dobrze się pakować w kredyty, ale ja się tylko stresuję, że nic jeszcze nie kupione dla małej, tylko tyle co od koleżanki dostałam, a nie daj Boże urodzę np. miesiąc przed terminem i ani łóżeczka ani nic ... Wolę wziąć kredyt, kupić wszystko i być spokojniejsza ... |
|
|
|
#1071 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
Buterfly nie czytaj takich rzeczy zatrucie ciażowe nie jest już takik wielkim problemem jak było kiedyś, poleżysz w szpitalu, zrobią badania i będzie wszystko ok A z tym objawem puchnięcia to jest tak, że jeśli po odpoczynku lub po nocy opuchlizna schodzi to jest to " normalny" ciążowy objaw, a podejrzenie zatrucia jest nawet jak po nocy opuchlizna nie schodzi. Mnie rozstępy na razie ominęły i kalafior też, ale nie ma co się pocieszać, bo przecież jeszcze trochę czasu zostało ![]() Z rozstępami najlepiej walczyć aj ksą świeże,. bo potem to już żadne zabiegi nie mają sensu. Ja polecam maść Contractubex ( tylko w aptece), stosuje się ją na zastarzałe blizny itp. i jest wykorzystywana do zabiegów jonoforezy No Martucha ty już się szykuj, torbę pakuj ja już się boję jakby nie patrzeć idę na pierwsze strzały
|
|
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
Butterfly83 nie czytaj tego wszystkiego - bedzie dobrze...
elenka1 ehsss przytulam ![]() gabisun nie strasz ![]()
|
|
#1074 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny
To chyba jakaś plaga braku snu dla ciężarnych ja od 5 rani się męczyłam i o 6.30 wstałam już z łóżka bo mały nie dawał mi spać Brzuch mnie ciągnął i chyba przyszedł czas na zakup poduszki Dziewuszki brzucholki macie cudne Buterfly proszę Cię nie stresuj się ja tez nam osobiście dziewczyna z zatruciem i urodzony naturalnie i wszytko ok. Brała tylko jakieś leki. Nie denerwuj się bo to na pewno nie pomaga dzidzi zoraj. w Krakowie gorąca jak wczoraj, Pozamykałam już okna i wiatraczek chodzi ![]() TZ pojechał na pogrzeb siostry kolegi z pracy młoda dziewczyna koło 30-stki rak mózgu. Świerzno po ślubie starała sie dzidzie i wykryli jej raka umarła w ciągu 1 miesiąca bardzo to smutne ![]() A tu moje brzuszki w naszym 22tc
Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2010-06-12 o 09:39 |
|
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
oj tak, to plaga z tym niespaniem
![]() a brzusio śliczniutki, tylko w porównaniu do mojego to jakiś mały albo to mój bębenek taki wyrósł jakiś .... na wadze nie przybieram, ale w cm jak najbardziej, od początku ciązy już 20 cm do przodu w brzusiu
|
#1076 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, u mnie kolejny dzień upału. Tż wyemigrował do pracy i do 23 siedzę sama
Tak więc leżę sobie, oszczędzam się i jest tak jakby lepiej z brzucholkiem. Butterfly widzisz coraz więcej dziewczyn pisze ze zatrucie ciążowe to nie taka katastrofa. Oczywiście nie wolno tego bagatelizować,ale jak to któraś napisala mamy 21 wiek. A tak wogóle zauważyłam rozmawiając z koleżankami,że ten 6 miesiąc ciąży jest jakiś pechowy,że jak coś ma wyjść nie tak, jakieś problemy typu cukrzyca, cholestaza, zatrucia itd... to przeważnie w tym 6 miesiącu. Bordowa nie martw się kredytem. Niestety w takich czasach żyjemy,ze bez kredytów ani rusz. Sami wpakowaliśmy się w kredyt na remont mieszkania bo z naszych nauczycielskich pensji to mieszkalibyśmy w mieszkaniu rodem z PRL-u (w takim stanie je dostaliśmy). I tak mieliśmy szczęście bo dostaliśmy mieszkanko od cioci tż,a większość naszych znajomych musiała mieszkania kupić, no i koszt wiadomo jaki ![]() Lenka nie wiem czy czytałaś to co czarnaelisabeth napisała. Jeśli siedzisz to maxymalnie wyprostowana. Ja też myślałam,że taka półleżąca pozycja jest lepsza,ale szyjka z tego co wiem nie jest ustawiona zupełnie pionowo więc ta półleżąca pozycja jeszcze wzmaga nacisk na szyjkę. Co do kremu na rozstępy też mam ten z vichy i jest bardzo fajny. Szczególnie teraz kiedy nie wyobrażam sobie w te upały smarować się oliwką z rossmana. Ja mam cały asortyment kremów p.rozstępom bo moja mama po ciąży miała straszne rozstępy na piersiach i CAŁYM brzuchu więc mam małą schizę. No i póki co nie mam rozstępów wogóle,ale jeszcze ponad 3 miesiące zostały i okres szybkiego wzrostu brzusia przedemną. Gabisum mam pytanko bo ty najbardziej z racji wykształcenia chyba w temacie jesteś. Czy jest coś co mogłabym zrobić żeby dobrze przygotować się do cc? JAkieś ćwiczenia itp no i co po cc? Znasz jakieś magiczne sztuczki które pomagają w miarę szybko stanąć na nogi? Wiem,ze wszystko jest sprawą indywidualną organizmu no i po cc swoje wycierpieć trzeba,ale wychodzę z założenia że jeśli mogę sobie pomóc to dlaczego nie? Narazie szukam info w necie,ale nic nie znalazłam
|
#1077 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczynki!
Ja tez sie dzisiaj obudzilam o 3ej i wysiusialam chyba z hektolitryw toalecie. Spimy z mezusiem w salonie na sofie, bo tu mozna otworzyc balkon na osciez. Pogoda na szczescie sie poprawila, czyli jest zimniej ![]() Uff, trzeba sie szykowac do obrony, Dzien Sądu o 14tej. Niby formalnosc, ale stres jest, tym bardziej, ze chyba nigdy mi sie nie zdarzylo nie przygotowac do egzaminu... ![]() Ycnan-trzymam kciuki za Ciebie kobitko! Wypinaj Brzucha ![]() Ilonka- fajny brzusio jak na 22tydzien
|
#1078 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, a tak w sprawie tego kredytu - orientuje się któraś z Was, w jakim banku najlepiej wziąć? Pewnie będziemy brać około 2-3 tysięcy, jeszcze dokładnie nie wiem. Mamy już jeden kredyt w PKO i nie wiem czy brać stamtąd czy może inne banki mają lepsze oferty ...
|
|
|
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
Cellaris jeśli chodzi o cesarkę to najważniejsze jest jak najszybsze uruchomienie. Im prędzej się wstanie mimo bólu, to tym szybciej rana przestaje ciągnąć, choć wiadomo że największy ból to przy kurczeniu się macicy. Jak byłam na zajęciach na oddziale, to babki który wstały w tym samym czasie co te po SN też sobie dobrze radziły i normalnie uczestniczyły w ćwiczeniach, więc nie martw się będzie dobrze
A więc najważniejsze to przełamać pierwszy ból, a potem już będzie tylko lepiej Druga ważna sprawa to odpowiednia pielęgnacja blizny, masaż ( takie podszczypywanie, przesuwanie, rolowanie skóry na bliznie żeby nie zrobiły się zgrubienia) pomaga tutaj ta maść o której pisałam jeśli już z blizną jest coś nie tak. Ale zająć się blizną można dopiero po wygojeniu, czyli jakieś 2 miesiące. Na pocieszenie napisze ci ,że moja znajoma niedawno rodziła przez CC i nie potrzebowała żadnych leków przeciwbólowych Pielęgniarki co chwilę ją pytały czy coś podać, a ona, że nie trzeba więc wszystko jest do przeżycia ![]() Aha no i magiczny sposób wstawania z łóżka, taki jak po operacjach: najpierw przewracamy się na bok, a potem z pomocą ręki unosimy się do siadu i dopiero wstajemy, wtedy mięśnie brzucha nie napinają się tak mocno i tak bardzo nie boli Mam nadzieję, że coś troszkę pomogłam ![]() Miałam napisać na pw, ale może jeszcze którejś się przyda ![]() Zuziczka kciukasy zaciśnięte Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2010-06-12 o 10:31 |
|
|
|
#1080 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i Ty promienna ![]() piszecie o cellulicie-mnie sie w tejj ciązy pojawił, ale ja pierniczę kalafiorki grube uda i łaze w spodenkach krtótkich, jak ktoś ma problem, to niech nie patrzy :P mnie jest przynajmniej wygodnie
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.

a nawet bardzo blisko

napewno wszystko bedzie ok

za waszą dwójkę

nie martwiaj się.

na obozach pod namiotem kiedyś skutkował
no tylko zabić futrzaka
Mały mnie chyba skopie, że mamuśka się nie rusza i przegrzewa synka 
umarła w ciągu 1 miesiąca bardzo to smutne
i wysiusialam chyba z hektolitryw toalecie. Spimy z mezusiem w salonie na sofie, bo tu mozna otworzyc balkon na osciez.