|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część X ::..
ja dziś jakiś kryzys mam
strasznie źle się czuje. Jestem na 6 dniu pierwszej fazy, totalnie nie wiem co mogłabym jeść bo ciągle jem to samo i wszystko mi zbrzydło ! nie mam ochoty na żadne słodkie czy niedozwolne rzeczy ale źle się czuję i jak podejrzewam to wynik diety. sama już nie wiem
|
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, po pierwszym dniu białkowym -0.8 kg!
wpadnę wieczorkiem
|
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie na szczęście zjedzenie czegoś niedozwolonego nie wpływa na wzrost wagi-no chyba,że jadłabym tak przez dłuższy czas to wtedy co innego...
|
#1084 |
|
Rozeznanie
|
dexterka nieladnie
Kurcze tak obserwuje siebie i swoje reakcje na SB i zauważylam, że faktycznie jakies ciagoty i napady mi przeszly... Na dwa miesiące diety zgrzeszylam dwa razy... Niestety jestem sama sobie winna... Ale ten drugi raz był juz słabszy od tego pierwszego i fatalnie się potem czułam, było mi niedobrze, mdlilo itp. I teraz jak mnie nachodzi na coś slodkiego to sobie przypominam jak to było i od razu mi przechodzi... Aż sama jestem w szoku, bo ja byłam uzależniona od cukru... Pamietam przy poprzednich dietach było u mnie własnie tak jak piszecie, jeden grzeszek wywolywał lawinę... A tym razem jest inaczej... Nie rzucilam diety, bo mialam slabośc, ale grzecznie jeszcze tego samego dnia kontynuowałam... Mimo tych dwóch grzeszkow jestem z siebie dumna, bo opanowalam swoje obzarstwo i umiem zjeśc 2 kostki czekolady GORZKIEJ i mi wystarcza... Te dwie kostki uznaje wtedy za maly grzeszek i juz to mnie hamuje... Umiem poprzestać ![]() Taka mala dygresja ![]() Kurcze martwi nie to, że naprawdę nie chce mi się jeśc i musze się zmuszać... Znowu na IIś zjadlam tylko 3 gryzy gruszki Musze się poprawic, bo tak byc nie może...A ja dzisiaj: ś - 2 nalesniki (jeden z serem a drugi z dżemem slodzonym fruktozą) IIś - kawalek tej nieszczęsnej gruszki o - 2 pulpety drobiowo-warzywne i miska surówki (salata lodowa, pomidor, ogórek, rzodkiewka, szczyiorek, jogurt nat.) p - jogurt nat zmieszany z 1/3 ricotty, wiorkami kokosowymi, słupkami migdalów i kilka truskawek k - salatka z serem plesniowym + kromka chlebka (reszta surówki z obiadu i dorzuciłam jeszcze pomidora, rzodkiewki, szczypiorek i połowę sera) Dzisiaj jedziemy na dni morza i musze wziąc sobie coś do podgryzania, żeby nie zjeśc jakiegos loda itp Więc pewnie wezmę mieszankę migdałów i orzechów
Edytowane przez pscolaa Czas edycji: 2010-06-12 o 13:39 |
|
|
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluję pscola,że u Ciebie to tak ładnie i bez większego wysiłku przychodzi jedzenie tylko posiłków zgodnie z SB.
ja tak jak pisałam jadam różnie,ale staram się by było jak najwięcej posiłków SB...zwłaszcza kiedy z pieniążkami krucho to i Sb jest dalekie od ideału...jak dziś-w lodówce pustki niemalże,a pierś kurak dopiero się rozmraża więc nie bardzo mam co jeść,a głodna jestm jak cholera...
|
#1086 |
|
Rozeznanie
|
dygotka8 dziękuję
Staram się A jak widzę że inni widzą rezultaty to mnie jeszcze motywuje -jak zakup stroju kapielowego i wczorajsze zakupy i reakcje TŻ i taty a cycka wrzuć do cieplej wody - szybciej pójdzie... Zapomnialam, ze mam jeszcze suszone jablka... To też dzisiaj wezmę ze sobą, bo jakos malo owoca mi ostatnio wchodzi, tylko truskawki i truskawki ![]() Alem się wczoraj skatowala na tych ćwiczeniach... Ledwo sie dzisiaj ruszam, a tu za synkiem trzeba nadązyc... Po raz pierwszy bola mnie uda z tylu
|
|
|
|
#1087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() też miałam kupic kostium,ale już nie jest mi potrzebny tak więc łączy się z tym motywacja bo wyjazd gdzieś na wakacje bardzo mnie motywował,teraz mam to w d...obiadku dziś nie robię,idę do rodziny na obiadek ![]() może potem byśmy z tz pojechali na zakupy,ale nie mam pomysłu co trzeba by kupić?;/ powoli humor mnie dzisiaj opuszcza
|
|
#1088 |
|
Rozeznanie
|
dygotka no jak to co - jogurty, twarog, ser, mozarelle, wieśniaki, cycki, wędlinke, warzywka, rybke itp
A ma ktoś może pomysl na paluszki surimi - kupilam ostatnio i teraz nie wiem co z nimi zrobić |
|
|
|
#1089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
warzywa też kupujemy sukcesywnie żeby w tym upale nie były zaraz do wyrzucenia ![]() najczęśiej kupujemy:makarony,sosy pomidorowe,lody,mleko,wod a itd itp...ee tam sama nie wiem czy jechać czy nie...może do lidla i biedronki tylko podjedziemy
|
|
#1090 |
|
Rozeznanie
|
dygotka głowa do gory!!!
![]() A ja znalazłam fajny przepis na surimi w sezamie i wrzucam na watek przepisowy Zrobie w poniedzialek na obiadek chyba
|
|
|
|
#1091 |
|
Rozeznanie
|
to surimi możemy jeść
? nawet nie wiedziałam...pscolaa, a jaki ten ser pleśniowy kupujesz?? *a no właśnie, a co z tym pumperniklem???? |
|
|
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
pscolaa, ja również gratuluję i wyników i dużej motywacji
![]() ![]() mossqa - nie znam się na chlebkach jeszcze na SB, ale znalazłam gdzieś informację, że niski IG, czyli taki jaki powinnyśmy jeść najczęściej to indeks 55 lub mniej. Więc ten twój pierwszy pumpernikiel się jak najbardziej klasyfikuje chyba, mimo że ma słód. Ja jestem w domku, gdzie oczywiście trochę trudniej mi być SB bo tu mama coś przygotuje więc ja też zjem itp. Ale przepytuję ją ze wszystkiego i już się powoli uczy, żeby najpierw pytać mnie co mogę zjeść a czego nie hehe A jestem też dumna z siebie, bo jest upał, u nas w domu grill (tzn w ogrodzie oczywiście I powiem wam szczerze, że w sumie mało mnie ciągnie do tych lodów! Owszem, mam ochotę na coś chłodnego i mokrego, ale wieczorem zrobię sobie ricottę z jogurtem, a teraz popijam zimną wodę ![]() W ogóle przyjechałam i czekała na mnie książka "SB turbo" Fajnie! Bardzo mi się podoba, że w książce nie tylko jest opisane co jeść a czego nie, ale jak to wszystko wpływa na nasz organizm, dietę itp Np. podoba mi się zdanie, że ludzie będący na SB dzielą się na tych, którzy nie mogą się doczekać II fazy, i na tych, którzy chcieliby zostać na I faze cały czas Bo to prawda hehe. I ja się zaliczałam do tych drugich ![]() Ah, i jeszcze mam pytanie z prośbą o wyjaśnienie Jak powiedziałam mamie, że od 3 tygodni codziennie na śniadanie jem jajecznicę albo omlet z 3 jajek powiedziała, że chyba przesadzam, bo to może być niezdrowe. Że owszem, codziennie mogę sobie jeść, ale 3 jajka to przesada, że cholesterol itp.. Wiem, że kiedyś któraś z Was mi tłumaczyła jak to jest z tym cholesterolem, ale zaczęłam się zastanawiać, czy może faktycznie nie przesadzam z tymi jajkami? Może 3 jajka dziennie to jednak za dużo i niezdrowo?Dziś więc zero jajek, jutro upiekę babeczki jogurtowe albo inne pieczywo to też będę miała coś na śniadanko, a oprócz tego będę wcinała wieśniaki czy jogurty zamiast tak często te jajka.. Moje menu dziś: 11:00 1 ogromny pomidor + kilka zawijasów z sałaty, szynki drobiowej i sera żółtego + plaster twarogu chudego z jogurtem, fruktozą i cynamonem 13:45 plaster twarogu chudego z jogurtem, fruktozą i wiórkami kokosowymi 16 - kurczak z grilla, sałatka grecka (być może z niedozwoloną fetą, bo miała więcej niż 20%, ale nie mogłam wybrzydzać bo to rodzinny grill ), trochę fasolki szparagowejok. 18:30 będą chyba zawijasy znowu, plus deska macy razowej i ok. 21 - ricotta z jogo i truskawkami Aha a jak jest z otrębami? Możemy? wszystkie? Bo widziałam dziś w sklepie takie fajne (http://www.kupiec.pl/?kupiec=sniadaniowe&lang=) i się zastanawiałam, czy można czy nie można... Bo myślę co tu innego jeść na śniadania. A za takimi płatkami surowymi, twardymi to jakoś nie przepadam
Edytowane przez Limonatka Czas edycji: 2010-06-12 o 17:32 |
|
|
|
#1093 |
|
Raczkowanie
|
ja mam dziś z jedzeniem na nie niestety, jakoś nie jestem w stanie sobie wepchnąć tego w taki upał....
menu na dziś: 1. jajecznica z 2 jaj z szyneczką i przyprawami plus pomidorek, 2. dwie kromeczki chlebka ciemnego z serkiem żółtym polędwiczka sopocką i ogórkiem z odrobinka ketchupu 3. serek wiejski z rocottą i duża garść orzechów 4. truskawki zmiksowane niestety ale wkradła się w ciągu dnia jedna szklanka schłodzonego soku pomarańczowego ale bez cukru, było mi tak gorąco, że nie dałam już rady, musiałam się czegoś napić innego niż woda.... trudno się mówi. no i niestety ale oprócz śniadania nie zjadłam nic innego na ciepło w taki upał.... ogólnie na tej diecie czuje się nawet dobrze i o dziwo tez nie mam jakiś super chęci na słodkości, bez problemu odmawiam sobie czekoladek, ciasteczek i tych innych pierdółek, obawiam się tylko, że na imprezach mógłby być problem z trzema rzeczami, które mnie dręczą: alkohol, chrupki no i lody niestety.... ale słabości są po to aby z nimi walczyć prawda???
|
|
|
|
#1094 |
|
Zadomowienie
|
A ja dzisiaj zrobiłam 38km na rowerku
![]() Fajnie było... Zrobiliśmy sobie wycieczkę z TŻ Ale jeszcze się wywaliłam na tym rowerze i ręka mnie tak boli, że ledwie mogę pisać... No i byłam na imieninach mamy TZ, ale byłam prawie całkowicie grzeczna (poza toastem za zdrowie solenizantki , no, może nie jednym...). Jakos dałam rade, chociaż ciacho francuskie się tak na mnie patrzyło... ![]() A zaraz ide na grilla urodzinowego. Dzień pełen wrazeń... A do tego pokłóciłam się z TŻ... ![]() Ciekawe czym ten dzien mnie jeszcze zaskoczy...
|
|
#1095 |
|
Rozeznanie
|
Tak mi głupio za to wczorajsze piwo, że cały dzień to za mną chodzi... Ale dzisiaj już żadnego grzechu nie popełniłam i wszelkim pokusom się oparłam
![]() Jak dobrze, że zaczęło wreszcie padać, bo w ciągu dnia miałam w mieszkaniu 28 stopni, mimo włączonego wentylatora! Masakra jakaś, nie da się normalnie funkcjonować![]() Wszamałam dzisiaj: Ś: omlet z 2 jaj, trochę mleka 0,5%, chuda wędlina i trochę kalafiora P: 8 migdałów O: 3 małe cheeseburgery z przepisowego i sałatka P: deser kawowy K: sałatka z makrelą Do cheeseburgerów dodałam 2 różyczki startego surowego kalafiora, żeby masa była bardziej zwięzła. I zrobiłam 2 porcje, żeby jutro przy garach nie stać ![]() pscolaa ja paluszki surimi pokrojone dodaję do różnych sałatek, mogą być lekko podsmażone. A Twój przepis też wypróbuję
|
#1096 |
|
Rozeznanie
|
limonatka gdybys miala problemy z cholesterolem to owszem jajka musiałabys ograniczać, ale jak nie masz to nie ma problemu... Same jajka tak nie szkodzą, najgorsze jest ich polączenie z cukrem i maką - to zabija
![]() Ja się wściaklam na mojego TŻ tak, że sie nie odzywam i najchętniej wywaliłabym idiote z domu ![]() Dni morza przetrwałam, nic nie zjadlam (aaa jednego żelka misia, bo mi synek nie dawal spokoju i nie rozumial że mama nie chce). Wrocilam tak padnięta, że nawet tej salatki z plesniakiem zjadlam tylko kilka kęsów i 1/2 kromki chlebka do tego... Ser pleśniowy kupilam Presienta (taki jasnoniebieski). Idę spac... |
|
|
|
#1097 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
limonatka, musiałabyś sprawdzić skład... ale polecam otręby pszenne zamiast owsianych, bo zawierają więcej błonnika i mniej tłuszczu i IG=15, natomiast te owsiane IG=47![]() a żeby płatki nie były twarde to zalewaj je wodą albo mlekiem na noc - rano są mięciuchne ![]() a propos - u mnie dzisiaj owsianka z herbatką LINKEdytowane przez mossqa Czas edycji: 2010-06-13 o 08:25 |
|
|
|
|
#1098 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
|
|
|
#1099 |
|
Rozeznanie
|
Witam niedzielnie
![]() feline a te ćwiczenia co masz w podpisie to dzialają?? Znaczy sie widać efekty?? Ja myślalam, że wczoraj mialam zakwasy... Taaa... Dzisiaj jest cos strasznego... Tak mnie bola uda z tyłu i tu nad cyckami od pompek ![]() Dzisiaj dostalam wagę spowrotem - chop znowu jedzie w trasę, wiec przyniosł do domu... Dobrze, że jedzie, bo chyba bym go utłukla ![]() Po spodniach czuję, że schudlam, w lustrze widzę, więc to musi byc to... Podkręcilam sobie ćwiczenia i chyba teraz mam efekty heh No cóż, nie mozna się opierać tylko na wadze...A ja dzisiaj: ś - kawal drożdżowego z rabarbarem IIś - wiesniak ze slonecznikiem + 2 male nektarynki o - 2 pulpety drobiowo-warzywne + miska surówki jak wczoraj p - jogurt naturalny z ricotta, wiorkami i migdalami i kilka truskawek k - salatka z plesniakiem |
|
|
|
#1100 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomysł świetny!eh, ale ja właśnie żadnych płatków nie lubię, tych rozciapanych też nie i tak jak się mówi, że płatki napychają, to ja szybko głodnieję po takich.. więc to nie dla mnie chyba.. wolę serki, twarogi, jajka bo zapychają
|
|
#1102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A waga w górę na pewno nie idzie. Może mam dobrze podkręcony metabolizm na tyle, że już wszystko trawię... To też dużo robi.
|
|
#1103 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Plazowiczki,
podczytuje Was regularnie,zeby wbic sie spowrotem na wlasciwy tor i ciagle cos mi przeszkadza, cos z moja silna wola jest nie tak moze dlatego ze waga juz mnie tak nie straszy i ciagle sobie gdzies podswiadomie powtarzam ze teraz zostalo mi tylko doszlifowanie efektow i okalmuje sie gdzies w srodku, ze cialo po ciazy juz nigdy nie bedzie takie idealne czlowiek zawsze najbardziej oszukuje sam siebie![]() ciagle czegos mi brakuje w lodowce, TZ cos sie uparl na obsypywanie mnie slodyczami i smiejemy sie ze jak waga wskoczy na 69 to przestajemy jesc lakocie(tzn ja, bo on je tylko kupuje), a gdy opadnie do 68 to znow mozna sie naszprycowac!!!! ja jakas nienormalna jestem, ratunku!!!! ![]() najlepiej wychodza mi sniadanka, zawsze cos SB!!! a pozniej jakos weny mi brakuje, musze przewertowac przepisowy!!!
|
#1104 |
|
Rozeznanie
|
U mnie dzisiaj zimno - 18 stopni... I non stop chce mi się jeść... Problemem jest to, ze jak pomyśle, że mam cos zrobić w kuchni
|
|
|
|
#1105 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie dzis leniwo moze pocwicze z hantelkami Cytat:
bo uwielbiam dobre wino a po kilku lampkach to i zapominam o zachamowaniach taki to ze mnie telik menelik a wogole to gratuluje świetnego bloga ![]() czemu sie nie chwaliłas?? Cytat:
trzymam kciuki bambi tylko proszę odzywaj sie czesciej Cytat:
|
|
#1106 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przepis tuCytat:
Jakos sie stara ekipa rozpadla i tyle nowych twarzy, ze ciezko sie polapac. Jak sie czujesz jako mamusia? ![]() Cytat:
Ale popieram ruch!!! Jak bylo w Barcelonie?Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Albo w kolko powroty na jedynke. Znam to jak zly szelag. Swiete slowa Ila, a jak u ciebie dietowo? Wciaz na dobrych torach?Wybaczcie, ze rzadko zagladam ale ostatnio rozne zajecia pochlaniaja mnie bez reszty a tyle tu nowych plazowiczek, ze trudno mi sie odnalezc. |
||||||
|
|
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
bambi, telik, paprak
bambi, jak przychówek ![]() i Ty nie bluźnij bo ładnie spada ja sobie spokojnie dochodzę do siebie, kocioł mam nadal ale już bardziej oswojony ![]() żebym jeszcze się tylko zmobilizowała do ćwiczeń to byłoby idealnie nie zalało nas jednak na szczęście |
|
|
|
#1108 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Przynajmniej taki mam plan Póki co u mnie III/IV faza![]() Miło widzieć tu też "stare" plażowiczki |
|
|
|
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
paprak, dzięki wielkie za linka! może kiedyś spróbuję, aczkolwiek ja nie jestem fanką paprania się z zakwasami itp Nawet zwykłych zabaw z drożdżami nie lubię za bardzo
Ale może w ramach nudy kiedyś się pobawię A na razie rośnie sobie ciasto na bułeczki jogurtowe z przepisowego, bo zachwalałyście ![]() dziś nie będzie mojego menu, bo zgrzeszyłam, świadomie i z premedytacja (nie powiem czym ;P), ale już poniosłam karę - napad głodu.. Zadziwiające, jak to teraz działa! Zje coś nieodpowiedniego a organizm od razu reaguje i pokazuje, że to były tylko puste kalorie, nic nie warte!
|
#1110 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wrzuć zdjęcie jak bułeczki będą na stole
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.

strasznie źle się czuje. Jestem na 6 dniu pierwszej fazy, totalnie nie wiem co mogłabym jeść bo ciągle jem to samo i wszystko mi zbrzydło ! nie mam ochoty na żadne słodkie czy niedozwolne rzeczy ale źle się czuję i jak podejrzewam to wynik diety. sama już nie wiem

Musze się poprawic, bo tak byc nie może...

? nawet nie wiedziałam...

Masakra jakaś, nie da się normalnie funkcjonować