|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część X ::..
Cytat:
|
|
|
#1052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko dobrze myję Ale jeśli uważasz, że skórka jest twarda to obierz. a ja dziś odnotowałam -3,3 kg od początku SB (czyli prawie 3 tygodnie) ![]() jesteście pewne, że od czasu do czasu można słodką galaretkę, słodzoną cukrem normalnym? w poniedziałek obczaję nowy wypasiony sklep ze zdrową żywnością w domu, może a nuż mają galaretki bez cukru.
|
|
#1053 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki! ależ upał, niesamowicie gorąco, a ja za dwie godziny mam egzamin zerowy - chyba się utopię :P tak, jak zapowiadałam, dziś pierwszy dzien proteinowy, ciekawa jestem, jak będzie, w sumie od SB nie różni się tak bardzo, jedynie tym, że nie ma warzyw. na śniadanie zjadłam jajecznicę+ kawka z mlekiem 0.5% i tabletką słodziku, na drugie będzie wieśniak z cynamonem, na obiad kotleciki z mięsa mielonego, na podwieczorek zrobię placki serowe, a na kolację zjemy sałatkę z tuńczyka wsw z jajkami na twardo. do tego duuuużo wody
mam nadzieję, że skutecznie oczyszczę się z tego syfu, który wciągnęłam nad morzem [gofry ] udanego dnia!
|
|
#1054 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sunday Rose, zaintrygowalas mnie tymi plackami serowymi, co to takiego? Jak sie robi? I czy mozna w 1 fazie South Beach'a? Bo ja juz mam lekkiego dola dzisiaj. Jeszcze niczym nie zgrzeszylam, ale nie wiem ile jeszcze wytrzymam. Strasznie monotonna ta moja dieta jest. Do tego troche zle sie czuje, jest mi strasznie slabo caly czas, pobolewa mnie watroba i mam taki dziwny gorzki posmak w ustach. Nie wiem jak wytrzymam jeszcze 10 dni. :-( DZisiaj zrobie sobie to ptasie mleczko na ktore dalyscie mi przepisik, zamiast salaty szpinak na cieplo z jajkiem na twardo, bo salata juz mi uszami i nosem wychodzi. I nie wiem co jeszcze moge zjesc oprocz surowych wazyw. Leczo jeszcze mam od wczoraj to moze na kolacje wcisne. |
|
|
|
|
#1055 |
|
Rozeznanie
|
Jedzonko na dzisiaj to:
Ś: sałatka z wieśniaka, dwóch jaj, papryki, ogórka kiszonego,pomidora, szczypiorku i pestek dyni P: reszta sałatki ze śniadania i zmrożony danonek, bo dziecko nie chciało go zjeść O: zapiekanka z polędwicy z dzika (dziczyzna jest chuda, więc chyba można??), kalafiora, faslki szparagowej, 2 plasterków sera light, jajek z chlustem mleka 0,5% P: 12 migdałów K: sałatka z makrelą Galaretkę do ptasiego mleczka kupiłam normalną z cukrem, bo bez nie spotkałam
|
#1056 |
|
Rozeznanie
|
Wlasnie na jakiejs amerykanskiej stronce o tej diecie przeczytalam, ze to moje dziwne samopoczucie moze byc wynikiem nadmiernej ketazy (ketozy???) w organizmie i nie kazdy takie cos toleruje. Mozna nawet zaslabnac, albo skaszanic sobie watrobe nadmierna ilscia bialka i zerem wegli. :-( Oczywiscie nie kazdy, ale ja jak zwykle mam super szczescie byc w tej grupie osob. Rada jest przejscie od razu do drugiej fazy. I tak tez chyba uczynie. Ale nie wiem co najpierw wprowadzic zeby troche wegli bylo, a mniej bialka. Moze pieczywo chrupkie zytnie? I jakies jablko moze zeby podniesc poziom insuliny. Nie chce teraz efektu jojo, zawsze to 60 dkg mniej juz mam,
Co myslicie?
|
|
|
|
#1057 | |
|
Rozeznanie
|
Dziś wszamałam (bądź też mam zamiar):
Ś: kromka pumpernikla + łyżka fety + pomidor + garść rukoli; maca razowa + łyżka wieśniaka + liść sałaty + plaster papryki P: peach lassi (2 małe brzoskwinie + jogurt nat.) O: spaghetti z sosem (szpinak + mięso z indyka + czosnek) P: jajko/jogurt nat. K: sałatka caprese (125g mozarelli light + pomidor) + marchewka a tak swoją drogą: co sądzicie o pumperniklu? teraz jem ten - niby zawiera jakiśtam słód, ale jego IG wynosi 40, więc nie dodają go chyba wiele, poza tym ma bardzo dużo błonnika. można go spokojnie jeść, czy lepiej przerzucić się na coś takiego (też dobre - wiem bo jadłam )?---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
A, pieczywo chrupkie to szit, ale od czasu do czasu można sobie zjeść
Edytowane przez mossqa Czas edycji: 2010-06-11 o 13:59 |
|
|
|
|
#1058 |
|
Rozeznanie
|
limonatka no galaretki slodzonej cukrem nie można, ale to akurat mam w nosie
![]() Gratuluję spadku ![]() olcia jak ci słabo to jedz więcej, albo pij więcej, bo może się odwadniasz przy tych upalach... A napisz co jesz, że tak ci monotonnie?? Jak wpadłaś w ketozę to za malo warzyw jadlaś a za duzo bialka... Twoje objawy wystepują u dziewczyn na uderzeniówce dukana... Ja bym wcisakala teraz warzywa na maksa... I poczekaj jeszcze z 1-2 dni... Pieczywa chrupkiego nie jemy... Ale się dzisiaj zmachalam - dlaczego zakupy muszą byc takie męczące?? ![]() Ale kupiłam sobie bluzkę, rybaczki (obcisłe ![]() Niestety zapomniałam o jedzeniu i IIś nie bylo W ogole tyle wydalam na te ciuchy, że teraz chyba będę glodować A ja dzisiaj: ś - 2 jajka na twardo, kromk chlebka, salata, ogorek i rzodkiewki IIś - brak o - 5 kotletow sojowych + pół opakowania mrozonej fasolki szparagowej p - ptasie mleczko + truskawki k - nie mam pojęcia Właśnie narobilam pulpetow warzywno-drobiowych i zaraz pomrożę i znowu będę tylko wyciagać Ostatnio mam mega lenia i nie chce mi sie nic w kuchni robić, nie mówiąc o jedzeniu - jem na siłę
|
|
|
|
#1059 |
|
Rozeznanie
|
No jadlam to co pisalam w jadlospisach. Warzyw to ja jadlam tonami, az mi sie zygac od nich chce. Faktycznie na SB jestem niedlugo, ale tak jak pisalam na poczatku od jakichs 6 tygodni jestem na takiej diecie przez siebie opracowanej
ze duzo bialka i warzyw a zero wegli. Wiec ogolnie to juz raczej dlugo. A co do picia wody i upalow. Wody wypijam dziennie 1.5 litra a do tego herbatki ziolowe non stop (lubie gorace napoje), bo ja mieszkam w Anglii i zimno tu jak cholera teraz. Mam calymi dniami kominek wlaczony. Zazdroszcze Wam upalow.
|
|
|
|
#1060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobiłaś mi smaka na peach lassi
|
|
#1061 |
|
Rozeznanie
|
olcia to mozan powiedzieć, że ty już od jakichś 6 tygodni na I jedziesz... Natychmiast węgle zapodaj... Rano kromka chlebka, a potem jakiś owoc...
mossqa uwielbiam takie spagetti szpinakowe z czochem
Edytowane przez pscolaa Czas edycji: 2010-06-11 o 14:26 |
|
|
|
#1062 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A jak nie chrupki, to jaki chlebek jecie? Prawdziwy zytni z malym indeksem glikemicznym? Nie wiem czy ja taki tu dostane. |
|
|
|
|
#1063 |
|
Rozeznanie
|
olcia oj oj... No jak taka dieta byla, to już sama nie wiem... Myslalam, ze jadlaś bialko i bez owocow... Sama musisz zdecydować...
A chlebek orkiszowy, razowy... Jak nie ma w sklepie to sama upiecz Albo zrób buleczki
Edytowane przez pscolaa Czas edycji: 2010-06-11 o 14:42 |
|
|
|
#1064 |
|
Rozeznanie
|
Dieta wg mojego widzi mi sie.
Ale ile na niej schudlam, chyba ja wydam w formie ksiazkowej. He he Przejde jednak juz chyba na druga faze. W ogole w tym artykule pisalo, ze SB mozna zaczynac od razu od drugiej fazy tylko ze wtedy efekty nie sa tak spektakularne, ale jak komus nie zalezy na czasie to czemu nie.
|
|
|
|
#1065 |
|
Rozeznanie
|
wiesz, i tak zależy ile czego jadłaś. A może jadłaś głodowe porcje
? na razie powiedzmy jedz jedną, dwie porcje białka dziennie, resztę zamień na warzywa. i tak jak mówi pscolaa - wstrzymaj się jeszcze 2 dni z tymi węglami i zobacz, jak będziesz się czuć. btw. myślicie, że mogę zamienić porcje skrobi na owoce, tj. jeść 4-5 porcji owoców zamiast np. chleba? Edytowane przez mossqa Czas edycji: 2010-06-11 o 16:16 |
|
|
|
#1066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepis z wątkuSB, więc można jak najbardziej
|
|
|
#1067 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzieki Juz mi slinka leci Jutro zrobie, bedzie zamiast ciasta. Mossqa - glodowe porcje to ja jadlam przez ostatnie 6 tyg, teraz to sobie naprawde pozwalam na duuuze porcje dozwolonych produktow. I bylam szczesliwa ze w koncu nie chodze glodna. A tu masz! Na przyklad na porodowce, przyszlam, zemdlalam, spawdzili poziom cukru i byl baaardzo niski wiec kazaly mi polozne bardzo slodka herbate wypic. Zjadlam zamiast miesa na obiad kromke chleba razowego z warzywami i o wiele lepiej sie czuje.---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
Ale poczekaj na ekspertow, bo ja to w sumie zielona jestem. |
||
|
|
|
#1068 |
|
Rozeznanie
|
mossqa też chcialam tak robic, ale niestety... Organizmowi brakowałoby wtedy węgli z ziaren, a one są ważne... Sama frujtoza nie wystarczy... Chodzi o wegle złozone...
Właśnie wrocilismy z rytmiki, ja wcinam kolację i za godzinke na ćwiczenia...
|
|
|
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
mossqa, nie możesz
---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- telik, jakie 5kg ![]() pscolaa, e tam rozmiar, ważne są proporcje
|
|
|
|
#1070 |
|
Rozeznanie
|
Ależ nagrzeszyłam
Jakby tego było mało, to w domu nie chciało mi się gotować i wrąbałam 3 gołąbki, bo przyszła teściowa oczywiście z wałówką przyjechała![]() I tak się zastanawiam czy skoro już taka niegrzeczna byłam, mogę wypić zimne piwko, a od jutra pokornie wracać do dietki
|
#1071 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- wiem wiem, ale to nie byłoby "na zawsze" tj. chodzi mi o to czy nagrzeszę, jak jednego dnia zamienię skrobie na owoce
|
|
|
|
|
#1072 |
|
Wtajemniczenie
|
niech ktoś mi powie czy w pierwszej fazie można parówki drobiowe jeść ?
|
|
#1073 |
|
Rozeznanie
|
można, ale 1 na tydzień
|
|
|
|
#1074 |
|
Rozeznanie
|
ilonaP no proporcje mi się już nawet podobaja... Oczywiscie gdy jestem w ubraniu, bo gdy w bieliźnie to mi daleko do zadowolenia
dexterka nie ma piwa, ono nie istnieje!!! ![]() mossqa nie no raz na jakiś czas nic się nie stanie, byle nie przez 5 dni w tygodniu ![]() Ja po shape - ale sobie wycisk dalam, ażmi ręce i nogi drżą Właśnie zjadlam jogurcik ze slodzikiem, wiorkami kokosowymi i słupkami migdałów
|
|
|
|
#1075 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki za odpowiedź. Cholera ja byłam pewna, że można i kupiłam ich dużo i do tego zjadłam dziś trzy. Dopiero potem coś mnie tknęło, że nie można chyba ![]()
|
|
#1076 |
|
Rozeznanie
|
Bijcie, wypiłam
zmrożony red'sAle od jutra obiecuję poprawę A od lipca będę miała kartę multisport, więc ostro wezmę się za ćwiczenia.
|
#1077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a od dziś obiecujesz poprawę ... prawdopodobnie do następnej okazji kiedy to zgrzeszywszy jedną rzeczą stwierdzisz że teraz to już możesz i jeszcze jedną i druga i trzecią zgrzeszyć bo zawaliłaś i tak, to po co się dalej męczyć, zaczniesz sobie od jutra i tak w kółko klasyka efektu jo-jo chciałabym się mylić, naprawdę
|
|
|
|
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
hej
nie było mnie kilka dni...ale jakoś nie wiem co napisać... ![]() staram się jadać-jem makaron,słodycze owoce... może coś chciałam napisać,ale już nie pamiętam co?? na śniadanie dziś zjem kanapki z serem z opiekacza-ot tak jakoś mam na nie ochotę-bo nic innego nie mam też ![]() kończe i pozdrawiam Was wszystkie!!
|
#1079 |
|
Rozeznanie
|
IlonaP dziękuję za konstruktywną krytykę
Dziękuję za kopa
|
#1080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak miałam na MM - raz czy dwa razy coś zjadłam niedozwolonego, potem znowu i z radością zauważyłam, że nie miało to wpływu na wagę. No więc kolejny raz znowu coś niedozwolonego zjadłam "Bo przecież poprzednio nie przybyło nic!". Aż zaczęłam jeść kompletnie niezgodnie z dietą i przybyły 4 kg prawie ).
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.

Rozumiem, ze macie na to jakis patent. Ja w sumie mieszkam w Anglii, i widzialam tu kiedys galaretke bez cukru, ale nadal slodka, czyli chyba ze slodzikiem. Taka moglaby byc?

Tylko dobrze myję 
w poniedziałek obczaję nowy wypasiony sklep ze zdrową żywnością w domu, może a nuż mają galaretki bez cukru.
] udanego dnia!

zrobiłaś mi smaka na peach lassi 

? na razie powiedzmy jedz jedną, dwie porcje białka dziennie, resztę zamień na warzywa. i tak jak mówi pscolaa - wstrzymaj się jeszcze 2 dni z tymi węglami i zobacz, jak będziesz się czuć.