|
|
#2641 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX
Ja dzisiaj na pierwszą wizytę podkręcenia i zmiany gumek po założeniu aparatu
po niebieskich czas na jasny róż a co zaszalejemy :Pmam nadzieję, że mnie mocno zęby nie będą znów boleć
|
#2642 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2643 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Płacimy również za ich doktorat (marna kasę dostaje się na doktoracie niestety ) kursy doszkalające i utrzymanie gabinetu (czynsz, prąd, ogrzewanie itd)
|
|
|
|
|
#2644 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak np pojedziesz na wakacje nie bedzie Cie a tu jakias biedulka albo bidulek beda chceli zaczerpnac informacji to juz sobie sprawdza i nie beda musieli pytac napisze pod spodem pozniej albo lepiej na gorze ze ceny sa takie jakie placily aparatki i w chwili obecnej moga nieznacznie odbiegac od tego :P betti ma racje ;P jak bylam u dentysty( przyjmuje w jednym budynku 3 roznych) to slyszalam rozmowe miedzy moja a innymi, ze chca otworzyc ortodoncje na nastepny rok i ze ta najstarsza dentystka chce jechac jeszcze na jakies kursy czy cos takiego.. )ona to jakos tam nazwala ale ja bylam w wielkim szoku ze na fotelu siedze i nie udalo mi sie podsluchac dobrze :P ) z ortodoncji wlasnie do niemiec ( nie jestem pewna :P ) i to cos kosztuje od reki 70 tys... no to wiesz :P jak taki orto uzyska jakies dyplomy, certyfikaty to chyba to troche kosztuje i musi mu sie to na starosc jakos zwrocic :P
|
|
#2645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
takie kursy są drogie bo muszą ich dobrze nauczyć... żeby nie przyszli i nie spartolili całej roboty
|
|
#2646 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiedzac, ze nasza pani R. ma dosc dluga praktyke, czuje sie bezpieczniej btw. pani R. nie zaklada juz zwyklego metalu, wiec ceny zaczynaja sie od 1350 za bezniklowy, troche szkoda, bo bede zmuszona wydac 150 zl wiecej, ale mowi sie trudno we wtorek mam kontrole, moze ustali mi termin zalozenia dolu.
|
|
|
|
|
#2647 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() doookładnie---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Placimy za wiedze, kazda przyzna, ze woli zaplacic wiecej, ale miec pewnosc, iz wiedza i doswiadczenie idzie w parze to tak jak z fryzjerka, kosmetyczka, nie pojdziecie do tej co dziwnie zetnie, albo pofarbuje - kasa w bloto, albo kosmetyczka co sprawi ze jeszcze bedziecie gorzej wygladaly - z reszta do wszystkiego mozna przyrownac co prawda teoretycznie samemu mozna pobawic sie we fryzjera - ale wiecie o co kamanco jak co ale usmiech, chce miec sie PIEKNY
|
|
|
#2648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2649 |
|
Rozeznanie
|
ponawiam prosle o wysylanie mi waszych orto :P i ile za co placiliscie i w jakim miescie :P 3 osoby tylko wyslaly
co jest z wami kochane ? :P wspolpracujcie :P
|
#2650 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dominik Piskorski Zakopane łuk mini-metal do siódemek 1700zł. Jego przypadki, kariera, zdjęcia prywatne z żoną - http://www.piskorscy.pl/
|
|
|
|
|
#2651 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale to z jeden strony lepiej, bo jak by się okazało że masz uczulenie to kasa w błoto by poszła... tak się składa że ja właśnie mam uczulenie na nikiel (chociaż podobno aparat w jamie ustnej nie uczula) ale po co się prosić o niemiłe wypadki... a 1350 to i tak tanio bo inni za zwykły matal płacą 1800 a u nas za tyle można założyć kosmetyczny (ten najtańszy) a co do praktyki to się zgadzam... ja zawsze się przyglądam tej wielkiej ilości dyplomów zastanawia mnie tylko ile ona ma lat bo wygląda dość młodo a pracuje już 14 latCytat:
była aparatka ![]() Edytowane przez betti_888 Czas edycji: 2010-06-12 o 16:49 |
||
|
|
|
#2652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe niezbyt zrozumiałam co chciałaś mi przkazac ...
|
|
#2653 |
|
Raczkowanie
|
Witam
dawno nie zaglądałam, bo użerałam się z pracą mgr - wczoraj wysłana na kontrole do promotora byłam dziś u orto więc po przeklejeniu zamka na kle ten się odsunął na 1 mm od dwójki (górą) DRAŃ SIĘ PROSTUJE z kolei góra - po dokładnej analizie jedynek okazało się, że ta co się wysunęła jest poprawnie a ta głębiej jest źle ustawiona (a nie na odwrót jak się wydawało), orto drut wygięła i będzie się ją wypychać do przodu dolna jedynka do końca spiłowana - jakoś tak dziwnie wygląda, za ładnie do reszty chyba i nie pasuje do mojego zębowego zestawu widzę ploteczki o słonku.......JAK JA NIENAWIDZĘ UPAŁÓW do 15 stopni mogę żyć, potem już tylko wegetuje, kocham zimę i śnieżek, łyżwy.... tylko nie zlinczujcie mnie ![]() efekty po zdjęciu aparatu są ładne, nie powinnyście narzekać (niektórzy nie są w stanie tyle zapłacić i zawsze będą mieć brzydki uśmiech) więc szczerzcie się do obywateli naszego kraju, gdyż macie czym ![]() kolejną wizytę mam 15 lipca |
|
|
|
#2654 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
lecz odbiera to sobie w koszcie wizyt (co prawda rzadkich, wiec nie jest zle), nie narzekam, wiedzialm gdzie ide. mnie aparatu nikt nie sponsoruje, ani wizyt, wiec 150zl moze sprawic mi roznice
|
|
|
|
|
#2655 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ty jedna tak a reszta? mam zaczac uzywac przemocy/ slac mi swoich orto i ceny na priv... :P
|
|
#2656 |
|
Raczkowanie
|
nie bij
Elżbieta Jankowska, Lublin - dwa łuki metalowe po 1200zł, wymiana łuku 70zł, wymiana gumek 0zł lub 20zł (od czego zależy nie wiem), ostatnio i dziś po 0zł (wymiana gumek, przyginanie łuku, szlifowanie jedynki), najdroższa moja wizyta kosztowała 120zł - wymiana łuku i przyklejenie dwóch zamków +nowe gumki |
|
|
|
#2657 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a bronic by sie chciala w lipcu, bo kurde jakbym to teraz zrobila, to stypendium mi cwaniaki nie dadza ![]() u mnie kieł ladnie wszedl w luk, ale jak tak patrze na wczesnejsze zdjecia, to moja dwojka byla ze tak powiem normalna, a teraz jakby zmalala, nie wiem czy to przez tego kla i czy to normalne, ale jak byla m na kontrolnej, to nci nie mowila, powiedziala ze ladnie sie prostuje i dala mocniejszy drucik
|
|
|
#2658 |
|
Konto usunięte
|
Lilllith, pozwól, że się wtrącę
Wysyłajcie do Lilllith na priv nazwiska waszych orto i ile za co placiliście i w jakim mieście!! Będzie nowa lista ortodontów. Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2010-06-12 o 16:25 |
|
|
|
#2659 |
|
Wtajemniczenie
|
tam powinno być "obróbki w zamki" pomyliłam się i nie zauważyłam błędu... a chodziło i o to że te zamki kosztują grosze bo to tylko koszty wytworzenia a kawałek metalu nie jest drogi czasami piszę trochę chaotycznie
|
#2660 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() aby coś o aparatach było mam gumki turkusowe na górze, nigdy więcej (ale tyle się naczytałam, że modne i orto to samo powiedziała, że trzeba było spróbować ) a na dole śliwkowe - w kółku wyglądały lepiej, ale są ładne i chętnie bym je miejscami zamieniła
|
|
|
|
|
#2661 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a szczególnie narty ale lato też lubię ale nie upały :0 Dziś nawet pogoda znośna w warszawie więc da się życ.Gratuluję pracy magisterskiej i powodzenia na obronie Ja walczę z sesją ale na razie 2/4 już zaliczone więc powoli idę do przodu![]() A ja po wizycie Gumeczki takie jak sobie wymarzyłam fioletowo zielone Wieczorem postaram się wrzucić fotke Orto z tego co mówiła to zadowolona z przesuwania się ząbków A i dowiedziałam się że szpary po piątkach będą "zamykane" dopiero za może 5 miesięcy;/ więc jeszcze troszke szczerbata pochodze Następna wizyta 19 lipca
|
|
|
#2662 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2663 |
|
Raczkowanie
|
No to wstawiam fotki. pierwsza sprzed miesiąca druga z dzisiaj
![]() <jupi> już wiadać jakąs poprawe na dole chyba że tylko ja ją widze ![]()
|
|
#2664 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2665 |
|
Rozeznanie
|
sliczne zabki
kochane kliknijcie mi jak znajdziecie czas :P http://www.tryfreecandysample.com?i=396079
|
#2666 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bardzo ladne zeby
Edytowane przez dzidka Czas edycji: 2010-06-12 o 18:31 |
|
|
|
|
#2667 |
|
Raczkowanie
|
uff ulżyło mi bo myślalam że sama wynajduję na siłe poprawę
Lillith to chyba światło tak padło że się białe wydają ja mam bardzo duże zastrzeżenia odnośnie ich białości ;pdzięki za miłe słowa ![]()
|
|
#2668 | ||
|
Doncia
|
Cytat:
Cytat:
Ja sama raczej stronie od słońca, leżenie plackiem strasznie mnie męczy, mam krótkie rude włoski - farbowane, a szkoda, i całą mase piegusków na twarzy. W tym roku do tego wszystkiego dołączy pomarańczowo-brązwo-turkusowy strój kąpielowy, dla podkreślenia naturalnego koloru skóry .... a co
|
|
#2669 |
|
Przyczajenie
|
Cześć, w sierpniu zakładam aparat i mam podjąć decyzje co do rodzajów zamków. Moja ortodontka doradziła mi zamki metalowe bezligaturowe carriera ale ciężko znaleźć konkretne informacje na ich temat. Zastanawiam się, czym się różnią od damona? Prawdą jest że są lepsze, mniejsze od zwykłych metalowych aparatów?
|
|
|
|
#2670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myslalam ze cos jest takiego skomplikowanego w tych zamkach, ze kosztuje to wiecej a tu sie okazalo ze to zwykly kawalek metalu
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.

po niebieskich czas na jasny róż
a co zaszalejemy :P

a do czego one służą?

a tu jakias biedulka albo bidulek beda chceli zaczerpnac informacji to juz sobie sprawdza i nie beda musieli pytac 

:P