Aparaty ortodontyczne cz. IX - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-12, 10:07   #2641
KamilaEwa
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX

Ja dzisiaj na pierwszą wizytę podkręcenia i zmiany gumek po założeniu aparatu po niebieskich czas na jasny róż a co zaszalejemy :P
mam nadzieję, że mnie mocno zęby nie będą znów boleć

I’ve loved and I’ve lost .

KamilaEwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 10:33   #2642
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 1985SiWA Pokaż wiadomość
cos mi świta jakby te rurki a do czego one służą?

---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ----------

niechcacy weszlam na stronke gdzie otrodonci moga zaopatrzyc sie w zamki, łuki, pierscienie. To wszystko w sumie nie drogie a kasuja nas jak za złoto sam łuk ok 6 zł, a place 100 zł za wymiane ehhh Komplet zamków ceramicznych 60 zł a takie ful ful fuuuullll wypas (klasy Ferrari) 491 zł a zwykle metalowe zamki 8,34 (oczywiscie za całe komplety) No nieźle nieźleeeee
no ale otro też muszą na czym zarabiać... a po za tym służą nam swoją wiedzą... sami nie wiedzielibyśmy jak prawidłowo przykleić zamki lub skorygować jakąś ciężką wadą... prędzej stracili byśmy wszystkie zęby, więc też płacimy za ich wiedzę

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 10:48   #2643
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez betti_888 Pokaż wiadomość
no ale otro też muszą na czym zarabiać... a po za tym służą nam swoją wiedzą... sami nie wiedzielibyśmy jak prawidłowo przykleić zamki lub skorygować jakąś ciężką wadą... prędzej stracili byśmy wszystkie zęby, więc też płacimy za ich wiedzę
Nawet powiedziałabym, że przedewszystkim Płacimy również za ich doktorat (marna kasę dostaje się na doktoracie niestety) kursy doszkalające i utrzymanie gabinetu (czynsz, prąd, ogrzewanie itd)
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 10:53   #2644
Lilllith
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Lilllith, wysłałam ale nie wiem w sumie jaki tego sens... W liście aparatek jest miasto, ja w ten sposób sprawdziłam do kogo zagadać po namiary na orto. Ceny aparatu szybko się dezaktualizują, ja dawałam 2600 teraz już jest stówka czy dwie więcej. Z kosztem wizyt tak samo.
chodzi o taka orientacje mniej wiecej jak np pojedziesz na wakacje nie bedzie Cie a tu jakias biedulka albo bidulek beda chceli zaczerpnac informacji to juz sobie sprawdza i nie beda musieli pytac napisze pod spodem pozniej albo lepiej na gorze ze ceny sa takie jakie placily aparatki i w chwili obecnej moga nieznacznie odbiegac od tego :P

betti ma racje ;P jak bylam u dentysty( przyjmuje w jednym budynku 3 roznych) to slyszalam rozmowe miedzy moja a innymi, ze chca otworzyc ortodoncje na nastepny rok i ze ta najstarsza dentystka chce jechac jeszcze na jakies kursy czy cos takiego.. )ona to jakos tam nazwala ale ja bylam w wielkim szoku ze na fotelu siedze i nie udalo mi sie podsluchac dobrze :P ) z ortodoncji wlasnie do niemiec ( nie jestem pewna :P ) i to cos kosztuje od reki 70 tys... no to wiesz :P jak taki orto uzyska jakies dyplomy, certyfikaty to chyba to troche kosztuje i musi mu sie to na starosc jakos zwrocic :P

Aparatka sobie jestem
Góra->28.05.10 Dół->14.08.10
Koszta - 3860

Lilllith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 11:09   #2645
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lilllith Pokaż wiadomość
chodzi o taka orientacje mniej wiecej jak np pojedziesz na wakacje nie bedzie Cie a tu jakias biedulka albo bidulek beda chceli zaczerpnac informacji to juz sobie sprawdza i nie beda musieli pytac napisze pod spodem pozniej albo lepiej na gorze ze ceny sa takie jakie placily aparatki i w chwili obecnej moga nieznacznie odbiegac od tego :P

betti ma racje ;P jak bylam u dentysty( przyjmuje w jednym budynku 3 roznych) to slyszalam rozmowe miedzy moja a innymi, ze chca otworzyc ortodoncje na nastepny rok i ze ta najstarsza dentystka chce jechac jeszcze na jakies kursy czy cos takiego.. )ona to jakos tam nazwala ale ja bylam w wielkim szoku ze na fotelu siedze i nie udalo mi sie podsluchac dobrze :P ) z ortodoncji wlasnie do niemiec ( nie jestem pewna :P ) i to cos kosztuje od reki 70 tys... no to wiesz :P jak taki orto uzyska jakies dyplomy, certyfikaty to chyba to troche kosztuje i musi mu sie to na starosc jakos zwrocic :P

takie kursy są drogie bo muszą ich dobrze nauczyć... żeby nie przyszli i nie spartolili całej roboty

Stary 2010-06-12, 11:26   #2646
dzidka
Raczkowanie

Cytat:

takie kursy są drogie bo muszą ich dobrze nauczyć... żeby nie przyszli i nie spartolili całej roboty
kursy kursami, doswiadczenie sie liczy wiedzac, ze nasza pani R. ma dosc dluga praktyke, czuje sie bezpieczniej btw. pani R. nie zaklada juz zwyklego metalu, wiec ceny zaczynaja sie od 1350 za bezniklowy, troche szkoda, bo bede zmuszona wydac 150 zl wiecej, ale mowi sie trudno we wtorek mam kontrole, moze ustali mi termin zalozenia dolu.
dzidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 12:02   #2647
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lousie Pokaż wiadomość
ja też uwielbiam swoje zęby jak już je wyprostuję to będą najpiękniejsze pod słońcem, a po wybielaniu to już w ogóle nie domknę tego dzioba nigdy
doookładnie

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Placimy za wiedze, kazda przyzna, ze woli zaplacic wiecej, ale miec pewnosc, iz wiedza i doswiadczenie idzie w parze to tak jak z fryzjerka, kosmetyczka, nie pojdziecie do tej co dziwnie zetnie, albo pofarbuje - kasa w bloto, albo kosmetyczka co sprawi ze jeszcze bedziecie gorzej wygladaly - z reszta do wszystkiego mozna przyrownac co prawda teoretycznie samemu mozna pobawic sie we fryzjera - ale wiecie o co kaman

co jak co ale usmiech, chce miec sie PIEKNY
Stary 2010-06-12, 13:52   #2648
1985SiWA
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez CatchyKathy Pokaż wiadomość
Nawet powiedziałabym, że przedewszystkim Płacimy również za ich doktorat (marna kasę dostaje się na doktoracie niestety) kursy doszkalające i utrzymanie gabinetu (czynsz, prąd, ogrzewanie itd)
ale ja sobie z tego doskonale zdaje sprawe myslalam ze te cale zamki, piercienie to gruba kase kosztują, a gruba kase w rzeczyswistosci zgarnia ortdonta heheh
Stary 2010-06-12, 14:20   #2649
Lilllith
Rozeznanie

ponawiam prosle o wysylanie mi waszych orto :P i ile za co placiliscie i w jakim miescie :P 3 osoby tylko wyslaly co jest z wami kochane ? :P wspolpracujcie :P

Aparatka sobie jestem
Koszta - 3860

Stary 2010-06-12, 14:23   #2650
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lilllith Pokaż wiadomość
ponawiam prosle o wysylanie mi waszych orto :P i ile za co placiliscie i w jakim miescie :P 3 osoby tylko wyslaly co jest z wami kochane ? :P wspolpracujcie :P
Współpracuję

Dominik Piskorski Zakopane łuk mini-metal do siódemek 1700zł.

Jego przypadki, kariera, zdjęcia prywatne z żoną - http://www.piskorscy.pl/
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 14:43   #2651
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzidka Pokaż wiadomość
kursy kursami, doswiadczenie sie liczy wiedzac, ze nasza pani R. ma dosc dluga praktyke, czuje sie bezpieczniej btw. pani R. nie zaklada juz zwyklego metalu, wiec ceny zaczynaja sie od 1350 za bezniklowy, troche szkoda, bo bede zmuszona wydac 150 zl wiecej, ale mowi sie trudno we wtorek mam kontrole, moze ustali mi termin zalozenia dolu.

ale to z jeden strony lepiej, bo jak by się okazało że masz uczulenie to kasa w błoto by poszła... tak się składa że ja właśnie mam uczulenie na nikiel (chociaż podobno aparat w jamie ustnej nie uczula) ale po co się prosić o niemiłe wypadki... a 1350 to i tak tanio bo inni za zwykły matal płacą 1800 a u nas za tyle można założyć kosmetyczny (ten najtańszy)
a co do praktyki to się zgadzam... ja zawsze się przyglądam tej wielkiej ilości dyplomów zastanawia mnie tylko ile ona ma lat bo wygląda dość młodo a pracuje już 14 lat

Cytat:
ale ja sobie z tego doskonale zdaje sprawe myslalam ze te cale zamki, piercienie to gruba kase kosztują, a gruba kase w rzeczyswistosci zgarnia ortdonta heheh
to tylko koszt metalu i jego obróbki w zamki

Edytowane przez betti_888
Czas edycji: 2010-06-12 o 16:49
Stary 2010-06-12, 15:07   #2652
1985SiWA
Zakorzenienie

Cytat:
ale to z jeden strony lepiej, bo jak by się okazało że masz uczulenie to kasa w błoto by poszła... tak się składa że ja właśnie mam uczulenie na nikiel (chociaż podobno aparat w jamie ustnej nie uczula) ale po co się prosić o niemiłe wypadki... a 1350 to i tak tanio bo inni za zwykły matal płacą 1800 a u nas za tyle można założyć kosmetyczny (ten najtańszy)
a co do praktyki to się zgadzam... ja zawsze się przyglądam tej wielkiej ilości dyplomów zastanawia mnie tylko ile ona ma lat bo wygląda dość młodo a pracuje już 14 lat

to tylko koszt metalu i jego obróbki z zamki

hehe niezbyt zrozumiałam co chciałaś mi przkazac ...
Stary 2010-06-12, 15:09   #2653
kania_jaw
Raczkowanie

Witam
dawno nie zaglądałam, bo użerałam się z pracą mgr - wczoraj wysłana na kontrole do promotora i jak coś drukujemy i bronimy

byłam dziś u orto
więc po przeklejeniu zamka na kle ten się odsunął na 1 mm od dwójki (górą) DRAŃ SIĘ PROSTUJE potem łańcuszek mnie czeka, bo się dziura zrobi
z kolei góra - po dokładnej analizie jedynek okazało się, że ta co się wysunęła jest poprawnie a ta głębiej jest źle ustawiona (a nie na odwrót jak się wydawało), orto drut wygięła i będzie się ją wypychać do przodu

dolna jedynka do końca spiłowana - jakoś tak dziwnie wygląda, za ładnie do reszty chyba i nie pasuje do mojego zębowego zestawu

widzę ploteczki o słonku.......JAK JA NIENAWIDZĘ UPAŁÓW do 15 stopni mogę żyć, potem już tylko wegetuje, kocham zimę i śnieżek, łyżwy.... tylko nie zlinczujcie mnie

efekty po zdjęciu aparatu są ładne, nie powinnyście narzekać (niektórzy nie są w stanie tyle zapłacić i zawsze będą mieć brzydki uśmiech) więc szczerzcie się do obywateli naszego kraju, gdyż macie czym

kolejną wizytę mam 15 lipca
kania_jaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 15:27   #2654
dzidka
Raczkowanie

Cytat:

jasne, to lepiej, ze zaklada juz tylko antyalergiczne, bo nie wszyscy sa swiadomi swojego uczulenia na nikiel, ale tez dotarlam do informacji, ze obecnosc niklu w buzi nie stwarza problemu. owszem, nie tak drogo jak na warszawe lecz odbiera to sobie w koszcie wizyt (co prawda rzadkich, wiec nie jest zle), nie narzekam, wiedzialm gdzie ide. mnie aparatu nikt nie sponsoruje, ani wizyt, wiec 150zl moze sprawic mi roznice
Stary 2010-06-12, 15:33   #2655
Lilllith
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CatchyKathy Pokaż wiadomość
Współpracuję

Dominik Piskorski Zakopane łuk mini-metal do siódemek 1700zł.

Jego przypadki, kariera, zdjęcia prywatne z żoną - http://www.piskorscy.pl/

ty jedna tak a reszta? mam zaczac uzywac przemocy/ slac mi swoich orto i ceny na priv... :P

Aparatka sobie jestem
Koszta - 3860

Stary 2010-06-12, 16:15   #2656
kania_jaw
Raczkowanie

nie bij
Elżbieta Jankowska, Lublin - dwa łuki metalowe po 1200zł, wymiana łuku 70zł, wymiana gumek 0zł lub 20zł (od czego zależy nie wiem), ostatnio i dziś po 0zł (wymiana gumek, przyginanie łuku, szlifowanie jedynki), najdroższa moja wizyta kosztowała 120zł - wymiana łuku i przyklejenie dwóch zamków +nowe gumki
Stary 2010-06-12, 16:16   #2657
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kania_jaw Pokaż wiadomość
Witam
dawno nie zaglądałam, bo użerałam się z pracą mgr - wczoraj wysłana na kontrole do promotora i jak coś drukujemy i bronimy

byłam dziś u orto
więc po przeklejeniu zamka na kle ten się odsunął na 1 mm od dwójki (górą) DRAŃ SIĘ PROSTUJE potem łańcuszek mnie czeka, bo się dziura zrobi
z kolei góra - po dokładnej analizie jedynek okazało się, że ta co się wysunęła jest poprawnie a ta głębiej jest źle ustawiona (a nie na odwrót jak się wydawało), orto drut wygięła i będzie się ją wypychać do przodu

dolna jedynka do końca spiłowana - jakoś tak dziwnie wygląda, za ładnie do reszty chyba i nie pasuje do mojego zębowego zestawu

widzę ploteczki o słonku.......JAK JA NIENAWIDZĘ UPAŁÓW do 15 stopni mogę żyć, potem już tylko wegetuje, kocham zimę i śnieżek, łyżwy.... tylko nie zlinczujcie mnie

efekty po zdjęciu aparatu są ładne, nie powinnyście narzekać (niektórzy nie są w stanie tyle zapłacić i zawsze będą mieć brzydki uśmiech) więc szczerzcie się do obywateli naszego kraju, gdyż macie czym

Ja licencjacka tworze a bronic by sie chciala w lipcu, bo kurde jakbym to teraz zrobila, to stypendium mi cwaniaki nie dadza

u mnie kieł ladnie wszedl w luk, ale jak tak patrze na wczesnejsze zdjecia, to moja dwojka byla ze tak powiem normalna, a teraz jakby zmalala, nie wiem czy to przez tego kla i czy to normalne, ale jak byla m na kontrolnej, to nci nie mowila, powiedziala ze ladnie sie prostuje i dala mocniejszy drucik
Stary 2010-06-12, 16:24   #2658
201604190949
Konto usunięte

Lilllith, pozwól, że się wtrącę

Wysyłajcie do Lilllith na priv nazwiska waszych orto i ile za co placiliście i w jakim mieście!!

Będzie nowa lista ortodontów.

Edytowane przez 201604190949
Czas edycji: 2010-06-12 o 16:25
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 16:51   #2659
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
[/B]

hehe niezbyt zrozumiałam co chciałaś mi przkazac ...

tam powinno być "obróbki w zamki" pomyliłam się i nie zauważyłam błędu... a chodziło i o to że te zamki kosztują grosze bo to tylko koszty wytworzenia a kawałek metalu nie jest drogi

czasami piszę trochę chaotycznie

Stary 2010-06-12, 16:58   #2660
kania_jaw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Alice in Wonderland Pokaż wiadomość
Ja licencjacka tworze a bronic by sie chciala w lipcu, bo kurde jakbym to teraz zrobila, to stypendium mi cwaniaki nie dadza
ehhh ja bym się chciała w czerwcu wyrobić, ale to zależy od chęci promotora do sprawdzania i od "dostępności" recenzenta, który może oznajmić coś typu do 15 lipca mnie nie ma

aby coś o aparatach było
mam gumki turkusowe na górze, nigdy więcej (ale tyle się naczytałam, że modne i orto to samo powiedziała, że trzeba było spróbować) a na dole śliwkowe - w kółku wyglądały lepiej, ale są ładne i chętnie bym je miejscami zamieniła
Stary 2010-06-12, 17:02   #2661
dziula881
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kania_jaw Pokaż wiadomość
Witam

byłam dziś u orto

Oj ja też kocham zimę a szczególnie narty ale lato też lubię ale nie upały :0 Dziś nawet pogoda znośna w warszawie więc da się życ.
Gratuluję pracy magisterskiej i powodzenia na obronie Ja walczę z sesją ale na razie 2/4 już zaliczone więc powoli idę do przodu

A ja po wizycie Gumeczki takie jak sobie wymarzyłam fioletowo zielone Wieczorem postaram się wrzucić fotke Orto z tego co mówiła to zadowolona z przesuwania się ząbków A i dowiedziałam się że szpary po piątkach będą "zamykane" dopiero za może 5 miesięcy;/ więc jeszcze troszke szczerbata pochodze Następna wizyta 19 lipca
Stary 2010-06-12, 17:02   #2662
Lilllith
Rozeznanie

Cytat:
Lilllith, pozwól, że się wtrącę

Wysyłajcie do Lilllith na priv nazwiska waszych orto i ile za co placiliście i w jakim mieście!!

Będzie nowa lista ortodontów.

dziekuje kochana

Aparatka sobie jestem
Koszta - 3860

Stary 2010-06-12, 17:30   #2663
dziula881
Raczkowanie

No to wstawiam fotki. pierwsza sprzed miesiąca druga z dzisiaj

<jupi> już wiadać jakąs poprawe na dole chyba że tylko ja ją widze
Stary 2010-06-12, 17:53   #2664
kania_jaw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dziula881 Pokaż wiadomość

widać, że dwójeczki się poprzesuwały troszeczkę oby tak dalej
Stary 2010-06-12, 17:59   #2665
Lilllith
Rozeznanie

sliczne zabki i jakie biale :P

kochane kliknijcie mi jak znajdziecie czas :P
http://www.tryfreecandysample.com?i=396079

Aparatka sobie jestem
Koszta - 3860

Stary 2010-06-12, 18:23   #2666
dzidka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dziula881 Pokaż wiadomość

widze poprawe zarowno na gorze, jak i na dole bardzo ladne zeby

Edytowane przez dzidka
Czas edycji: 2010-06-12 o 18:31
Stary 2010-06-12, 18:38   #2667
dziula881
Raczkowanie

uff ulżyło mi bo myślalam że sama wynajduję na siłe poprawę

Lillith to chyba światło tak padło że się białe wydają ja mam bardzo duże zastrzeżenia odnośnie ich białości ;p

dzięki za miłe słowa
Stary 2010-06-12, 20:16   #2668
dwi071
Doncia

Cytat:
De gustibus, autobus ale żadna z Was nie zaprzeczyła mojemu stwierdzeniu, że nieopalone jest zdrowe
No i młodsze jest.
Cytat:
Napisane przez karadisa Pokaż wiadomość
To chyba nie reguła. Ja jestem zielkonooką blondynką i blada wyglądam jak śmierć Bardzo podoba mi się taka alabastrowa, blada skóra ale chyba tylko u rudych Jak we wszystkim, tak i w opalaniu trzeba mieć umiar... bo spalona skóra wyglada tragicznie.
Zgadzam sie i z sojuszniczkami słońca i przeciwniczkami opalania. Wit. D jest potrzebna ale nadmiar szkodzi. Skóra nadmiernie narażona na promieniowanie- długoletnie korzystanie z solarium itp, zdecydowanie szybciej sie starzeje i wymaga szczególnej pielęgnacji, teraz w wieku lat 20 tego nie zauważacie, ale jak sie ma juz 40 na karku to postęp czas widać zdecydowanie bardziej na opalonych niż na bladziochach.

Ja sama raczej stronie od słońca, leżenie plackiem strasznie mnie męczy, mam krótkie rude włoski - farbowane, a szkoda, i całą mase piegusków na twarzy. W tym roku do tego wszystkiego dołączy pomarańczowo-brązwo-turkusowy strój kąpielowy, dla podkreślenia naturalnego koloru skóry .... a co
Stary 2010-06-12, 22:14   #2669
Andzara1111
Przyczajenie

Cześć, w sierpniu zakładam aparat i mam podjąć decyzje co do rodzajów zamków. Moja ortodontka doradziła mi zamki metalowe bezligaturowe carriera ale ciężko znaleźć konkretne informacje na ich temat. Zastanawiam się, czym się różnią od damona? Prawdą jest że są lepsze, mniejsze od zwykłych metalowych aparatów?
Andzara1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 22:33   #2670
1985SiWA
Zakorzenienie

Cytat:
tam powinno być "obróbki w zamki" pomyliłam się i nie zauważyłam błędu... a chodziło i o to że te zamki kosztują grosze bo to tylko koszty wytworzenia a kawałek metalu nie jest drogi

czasami piszę trochę chaotycznie
hehe ok ok myslalam ze cos jest takiego skomplikowanego w tych zamkach, ze kosztuje to wiecej a tu sie okazalo ze to zwykly kawalek metalu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości