MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r. - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-12, 12:54   #631
araczki
Zadomowienie

Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
witam
ja dzis ledwo zyje mała niespokojna jak nigdy budzi sie co 1-2h i ciezko ja uspokoic nie mam pojecia co jej moze byc, brzuszek raczej nie, bo zalatwia sie bezproblemowo bez zadnego prezenia i napinania, goraco tez raczej nie bo lezy w samym body i skarpetkach... Tylko kangurowanie pomaga i wtedy sie uspokaja i nawet udaje jej sie zasnąć
Teraz tez spi, ciekawe co bedzie dalej....

Ja nie dopajam małej, przystawiam do cyca i tyle, na poczatku karmienia leci rzadszy pokarm, który ma za zadanie zaspokoic pragnienie dziecka, a dopiero potem leci gesciejszy, taki do najedzenia sie

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

a nie ma problemow z kupka, z gazami? a moze cos zjadlas w ciagu dnia i małej poprostu nie smakuje Twoje mleko? Ja mam ciagle schizy z tym jedzeniem, i jak tylko mala placze to zaraz analizuje co jadlam i czy to moglo miec wplyw na pokarm...
a tak wogole to zazdraszczam dziecka, które spi od 23 do 4-5 ja tez tak chce...
jem prawie zawsze to samo, a wlasciwie skladniki powtarzalne i chyba to nie jedzenie, mam nadzieje, to raczej jakas wieczorna histeria...i najczesciej po kupie wiec juz nie kumam..
w dzien je bardzo ladnie bez grymasow...no nic moze jej przejdzie kiedys..
A Twoja niunia jeszcze bedzie spala tak dlugo...moja konczy jutro 6 tygodni i spi tak od poltora tygodnia wiec jeszcze macie czas
Wczesniej tez u nas byly takie niepokoje i krotkie spanie.
Teraz w dzien jest baaaardzo gzreczna, az za grzeczna, zaczyna konkretne czuwanie okolo 17, przysypia na 5 minut i znow robi sie aktywna.

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
U nas od 20 do 22.30 Luiza ma czas czuwania, w tym czasie co chwila chce do cyca i też się pręży, wypluwa sutka, naraz się na niego rzuca, poje troszkę, uspakaja się. O 23 zasypia i śpi do 2. Też nie wiem o co kaman, ale już się do tego przyzwyczaiłam.

kropka, zapraszam do mnie, na dworze 25 stopni....i upiekłam biszkopt, będzie z owocami
To moze mus sie przyzwyczaic tylko do tego darcie sie troche trudno, wydaje mi sie, ze ona pada ze zmeczenia i dlatego tak dobrze spi.

Biszkop mniam, zazdraszczam, ja mam tarte jablkowa tez mniam

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 14:42   #632
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Kropeczko, mysle, ze Daniel reaguje na upal wlasnie takim zachowaniem i najbezpieczniej, najlepiej jest mu u Ciebie wowczas.
U nas jak grzalo to mala chociaz lepila sie tez chciala byc tylko na rekach, byla bardzo niespokojna.
Mam nadzieje, ze to minie i bedziesz mogla sobie odpoczac choc troszke
Ja też mam taką nadzieję... zwłaszcza, że dziś w domu to już 30 stopni mam.

Cytat:
Ja mam dziewczyny problem:
Od jakiegos tygodnia, wieczorem mala drze sie niemilosiernie. Zawsze w wieczornej porze karmienia, przed snem juz na noc. Kapiel jest cacy ale juz jedzenie to jakis koszmar. Poci sie, wierzga nogami, placze, krzyczy, nie potrafi ssac...nie wiem co robic
Po poltorej godzinie takich cyrkow, kiedy becze razem z nia, uspokaja sie, zjada, wzdycha i zasypia.
Co ja mam robic, czy ona jest zmeczona po calym dniu?
Moze wczesniej powinnam ja kapac (teraz okolo 21), dac jesc i niech sobie pospi i jesli obudzi sie po 2h to znowu dac jej jesc i moze przespi noc.
Obecnie drze sie do 22.30, pozniej je i rowno o 23.00 zasypia i spi do 4-5 rano.
Nie wiem, help, help...
A nie jest to jakaś kolka? Bo pora by pasowała... A jeśli nie, to pojęcia nie mam czemu tak regularnie i akurat wieczorem...
Można jej zmienić czynności wieczorne, ciekawe czy jej się wtedy przestawi czy nie...

Cytat:
U nas od 20 do 22.30 Luiza ma czas czuwania, w tym czasie co chwila chce do cyca i też się pręży, wypluwa sutka, naraz się na niego rzuca, poje troszkę, uspakaja się. O 23 zasypia i śpi do 2. Też nie wiem o co kaman, ale już się do tego przyzwyczaiłam.
To ja mam tak właśnie od rana do popołudnia... Niby chce pić, ale jak podam sutka to wypluje. A zaraz szuka, rzuca się jak wściekły na niego, ale pociągnie dwa razy i koniec... a potem znowu szuka jakby miesiąc nie jadł... Masakra jakaś.

Cytat:
kropka, zapraszam do mnie, na dworze 25 stopni....i upiekłam biszkopt, będzie z owocami
O matko... ja chcę taką temp.

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Zazdroszczę i tarty i biszkopta... nie mam czasu nic upiec.

Właśnie wróciliśmy z Tesco. Nabyliśmy dwie paki Huggiesów w promocji po 90sztuk w pace. Dwójki czyli od 3 do 6kg. Niech leżą i czekają.

Małego wzięliśmy dziś w foteliku. Nie wiem jakim cudem mu tam wygodnie ale śpi od 13ej... nawet teraz, już po wycieczce jeszcze śpi, więc mąż zabrał go do parku na chwilę. Pewnie wróci już rozdarty z głodu.

I kupiliśmy inne smoczki... Z Canpolu i Nuka. Oraz mleczko Bebilon 1 Comfort.
Zobaczymy.

"Masz świra to go hoduj."

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-06-12 o 15:23
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 15:01   #633
parrotka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
My zakrapiamy bo małej ropieją oczka. i w szpitalu kazali wpuszczać jakieś kropelki co przepisali
teraz lewe przestało a prawe zaczeło ropieć..

Jakie masz te kropeki bo mojej Basi też ropieje oczko, byłyśmy u okulisty przepisał Floxal, pomogło na chwilę a teraz wróciło i jeszcze bardziej sie nasiliło. W poniedziałek idę znowu do okulisty niech cos zaradzi.
parrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 15:51   #634
bratkab
Zadomowienie

No witam dziewczyny!
U nas ukrop nie z tej ziemi. Mały padł razem z małżem i śpią - mały na jego brzuchu. Widocznie im tak razem dobrze A ja mam chwilkę przynajmniej żeby zajrzeć na forum.
Wczoraj byliśmy u pediatry- z małym OK ale zgodnie z zaleceniami ze szpitala wyszliśmy z dwoma skierowaniami do laboratorium na badanie krwi i moczu, dostaliśmy też skierowanie do neurologa, nefrologa, urologa i na USG bioder. W sumie wizyta zajęła nam 30 minut, a większość czasu to było wypisywanie skierowań. Ale pani doktor super jest więc myślę że nam się współpraca będzie dobrze układać. I dziś już rano byliśmy z małym na pobraniu krwi - pielęgniarka nad nim płakała bo musiała krew z żyły pobierać, ale się udało. Mały się darł tylko przy wkłuwaniu i potem dopiero jak już igłę wyciągała. Musiał się mamci pożalić co go spotkało. Wczoraj był też ważony i ma już 4kg. Oj on na moim mleczku przybiera błyskawicznie. W poniedziałek jeszcze idziemy skonsultować dzisiejsze badania. Mam nadzieję, że wyniki będą OK. A w środę umówiliśmy się u neurologa, co by nam powiedział co ze szczepieniami i kiedy robić USG przezciemiączkowe i czy trzeba.
Ach się rozpisałam. Ale jakoś tak na bieżąco nie miałam czasu zaglądać.
Chciałam jeszcze dodać że wanienka z Ikei też nam się sprawdza na codzień, a kąpiel zajmuje tacie jakiś kwadrans może. A co do karmień to staram się przez dzień małego wybudzać jak przysypia więcej niż 3 godziny, ale w nocy śpi ile chce.
To tyle od nas. Buziaki dla mam i bobasków
Stary 2010-06-12, 16:42   #635
~Ania26
Raczkowanie

Witam,
U mnie tez upał straszny na dworze 36 w cieniu a w mieszkaniu 28 uff...
Młody też dziś nie chce juść tzn szuka a jak dam cyca to pociągnie kilka razy i wypycha języczkiem, za chwile znów szuka chwyta pręży się i wypluwa padam na twarz. O 14:30 usnął i śpi do teraz.
~Ania26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 16:47   #636
sparkly
Raczkowanie

Cytat:

Od jakiegos tygodnia, wieczorem mala drze sie niemilosiernie. Zawsze w wieczornej porze karmienia, przed snem juz na noc. Kapiel jest cacy ale juz jedzenie to jakis koszmar. Poci sie, wierzga nogami, placze, krzyczy, nie potrafi ssac...nie wiem co robic
Po poltorej godzinie takich cyrkow, kiedy becze razem z nia, uspokaja sie, zjada, wzdycha i zasypia.
Moze wczesniej powinnam ja kapac (teraz okolo 21), dac jesc i niech sobie pospi i jesli obudzi sie po 2h to znowu dac jej jesc i moze przespi noc.
Obecnie drze sie do 22.30, pozniej je i rowno o 23.00 zasypia i spi do 4-5 rano.
Nie wiem, help, help...
Może rzeczywiście za późno dla niej na kąpiele. Spróbuj wcześniej. My kąpiemy ok 19-20, potem jedzonko i Nadia też śpi do 5-6 a Iga budzi się około 2.

A moje dziewczyny lubią i rumiankową i koperkową herbatke. Obie w granulkach, więc już nie dosładzamy.
sparkly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 19:22   #637
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sparkly Pokaż wiadomość
A moje dziewczyny lubią i rumiankową i koperkową herbatke. Obie w granulkach, więc już nie dosładzamy.
A niby dzieci nie znają cukru... a widzę, że każde prawie woli te herbatki z glukozą. Mój też.

Mamy mały sukces - Daniel załapał monia z Nuka.
Smoczki TT są do chrzanu, dziwny ten kształt mają i za chiny mały nie chce tego ciumkać. Nuk złapany i ciamkany. Od godziny leżymy i nie wisimy na cycu... chwała Panu...

Stary 2010-06-12, 19:31   #638
annLee
Zakorzenienie

mleczko też jest słodkie,więc dzieci lubią ten smak

ja też mam smoka Nuka przygotowanego ,podobno neiwiele dzieci się im opiera i to najlepiej zwykły lateksowy na początku

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 19:42   #639
sparkly
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
A niby dzieci nie znają cukru... a widzę, że każde prawie woli te herbatki z glukozą. Mój też.

Smoczki TT są do chrzanu, dziwny ten kształt mają i za chiny mały nie chce tego ciumkać. Nuk złapany i ciamkany. Od godziny leżymy i nie wisimy na cycu... chwała Panu...
My też zmieniliśmy te silikonowe z TT na lateksowe (też z TT) o kształcie kuleczki i dziewczyny je wolą.
sparkly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 20:06   #640
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

ale się cieszę, że wreszcie legalnie mogę do Was dołączyć.

Po pierwsze: wszystkie dzieciaczki są śliczne.

nie mam siły na przeczytanie tych kilku stron, dziś będzie krótko, o nas.

Tymek śpi i je, jest bardzo grzeczny, spokojny- karmię moim pokarmem, ale podaje z butelki, bo mam nieziemsko sutki poorane.
Więc ściągam ręcznym laktatorem z aventu. i całkiem nieźle mi idzie- w 5-8 minut mam 60-100ml. Ściągam co 3-5 godzin.

Tymek na razie jada nieregularnie, raz co 2 godziny, innym razem śpi aż 5 godzin.

Po każdym jedzonku mamy kupkę, i póki co wszystko spoko.

Cytat:
Napisane przez parrotka Pokaż wiadomość
Witam wszystkie majowo-czerwcowe mamusie i ich szkraby. Jestem tu nowa choć podczytywałam Was od czasu do czasu na poczekalni. Moja przygoda z mamusiowaniem zaczęła się 11 maja kiedy na świat przyszła Basia i od tej pory jestem jakby w "Matrixie". Jeśli pozwolicie dołącze do Was żeby dzielić sie radościami i troskami a także wymieniać doświadczeniami.
witaj.
podeslij mi na PW dane do listy na pierwszej stronie.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 20:11   #641
xxNiuniaxx
Raczkowanie

kurcze dziewczyny, mala dzis byla taka gorąca... no brzuszek i nogi to ukrop, do tego spocony caly kark, a lezala tylko w bodziakach, bez skarpetek... obawiam sie ze mogla miec goraczke, zjadla tez malobo tylko 20 ml...
pozniej sie troche poprawilo, juz jest taka jakby chlodniejsza, zjadla w miare normalnie ale ja sie niepokoję nadal.... cholera ze nie kupilismy termometru elektronicznego no!!!!!!:[[[
w mieszkaniu mamy upał, podchodzi pod 30st... nie da sie tego zbic, okna pozasłaniane, pootwierane, mieszkamy na poddaszu to chyba dlatego...
myslicie ze nawet jesli chwilowa ta goraczka to z przegrzania? jechac do lekarza?

Edytowane przez xxNiuniaxx
Czas edycji: 2010-06-12 o 20:13
xxNiuniaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 20:29   #642
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Cytat:

Kurcze to i ja tego smoczka spróbuje bo mała Canpolem też pogardza a po dzisiejszym dniu po prostu wymiękam, nie wiem czy w sumie w dzień ze trzy godziny wszystkiego razem może przespała.

Cytat:
Napisane przez xxNiuniaxx Pokaż wiadomość
kurcze dziewczyny, mala dzis byla taka gorąca... no brzuszek i nogi to ukrop, do tego spocony caly kark, a lezala tylko w bodziakach, bez skarpetek... obawiam sie ze mogla miec goraczke, zjadla tez malobo tylko 20 ml...
pozniej sie troche poprawilo, juz jest taka jakby chlodniejsza, zjadla w miare normalnie ale ja sie niepokoję nadal.... cholera ze nie kupilismy termometru elektronicznego no!!!!!!:[[[
w mieszkaniu mamy upał, podchodzi pod 30st... nie da sie tego zbic, okna pozasłaniane, pootwierane, mieszkamy na poddaszu to chyba dlatego...
myślicieze nawet jeśli chwilowa ta gorączka to z przegrzania? jechać do lekarza?
Moja tak wczoraj miała i też przeszło. Do lekarza nie jechałam, tylko cały czas na cycu trzymałam bo tak chciała pomimo że odemnie się jeszcze nagrzewała.
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 20:33   #643
Konto usunięte

Niunia, ja myślę, że to z przegrzania, podawaj malutkiej dużo płynów, zrób troszkę chłodniejsza kąpiel.

Przedstawiam Wam mojego dzidka.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 20:42   #644
bratkab
Zadomowienie

Lea super że jesteście już w domku. A Tymek przystojniacha

U nas już nieco lepiej. Chyba burza idzie bo coś słychać w oddali. Mały próbuje sam zasnąć w łóżeczku. Nie drze się więc mu nie przeszkadzamy. A u nas smok z Aventu działa uspokajająco. Idę odpocząć, bo gdzieś za trzy godziny pobudka mnie czeka. Spokojnej nocy
Stary 2010-06-12, 21:09   #645
kropka75
Zakorzenienie

Lea - witajcie.

Cytat:
myslicie ze nawet jesli chwilowa ta goraczka to z przegrzania? jechac do lekarza?
Pewnie nie gorączka, tylko właśnie przegrzanie.
Daniel był gorący niesamowicie tydzień temu w piątek, pojechałam do lekarza, a tam 36,6. Tylko w dotyku był taki... Temp. ciała miał normalną.

Pewnie macie to samo. Ten upał robi swoje.

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
Kurcze to i ja tego smoczka spróbuje bo mała Canpolem też pogardza a po dzisiejszym dniu po prostu wymiękam, nie wiem czy w sumie w dzień ze trzy godziny wszystkiego razem może przespała. .
My kupiliśmy dziś i Nuka i Canpolu... Canpol taki sobie, Nuk lepszy.

Stary 2010-06-12, 21:36   #646
margo80
Zakorzenienie

Lea - fajnie, że jesteś Tymek cudny

napisz proszęw wolnej chwili, w co był ubrany na wyjście ze szpitala, bo przy tych upałach mam dylemat, co zostawić małżowi przygotowane. lista ze szpitala ma się teraz do tego pewnie nijak...

Kropko - na co im były te 3 tetry z listy na wyjście?
[btw. - pamiętasz tą laskę, co ćwiczyła między nami? też już rozpakowana ]

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 21:36   #647
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Przegrzanie, zmocz pieluchę tetrową wyciśnij i przyłóż na chwilę do czoła, na przeguby rąk i nóg na kostkach Moja cały czas taka gorąca, bidulka.

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19947254]Niunia, ja myślę, że to z przegrzania, podawaj malutkiej dużo płynów, zrób troszkę chłodniejsza kąpiel.

Przedstawiam Wam mojego dzidka. [/QUOTE]

Boski Szalenie do Maksia podobny!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 21:37   #648
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

Właśnie wróciliśmy z Tesco. Nabyliśmy dwie paki Huggiesów w promocji po 90sztuk w pace. Dwójki czyli od 3 do 6kg. Niech leżą i czekają.
Ja dwójki już dawno używam, sprawdź lepiej jak będą na Danielku leżały, bo może się okazać, że są już za małe.

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
No witam dziewczyny!
Trzymam kciuki za pozytywne wyniki

Cytat:

Cieszę się

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19946795]ale się cieszę, że wreszcie legalnie mogę do Was dołączyć.
[/QUOTE]

Super, że już jesteście w domku

Tymek jest śliczny

Pozdrawiam ciepło

Luiza nakarmiona, na razie leży cichutko.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 22:03   #649
Basia84
Rozeznanie

czesc dziewczyny! moge do was dolaczyc? mialam byc mamusia lipcowa ale maly urodzil sie miesiac przed terminem jesli mozecie dopiszcie mnie do listy tp 6.06 Oscar, 2600gramow 45cm, cc, 35tydzien 3 dni. A ja jestem Basia 25.10.84

Edytowane przez Basia84
Czas edycji: 2010-06-12 o 22:05
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 22:11   #650
velluto
Zadomowienie

Cytat:
jem prawie zawsze to samo, a wlasciwie skladniki powtarzalne i chyba to nie jedzenie, mam nadzieje, to raczej jakas wieczorna histeria...i najczesciej po kupie wiec juz nie kumam..
w dzien je bardzo ladnie bez grymasow...no nic moze jej przejdzie kiedys..
A Twoja niunia jeszcze bedzie spala tak dlugo...moja konczy jutro 6 tygodni i spi tak od poltora tygodnia wiec jeszcze macie czas
Wczesniej tez u nas byly takie niepokoje i krotkie spanie.
Teraz w dzien jest baaaardzo gzreczna, az za grzeczna, zaczyna konkretne czuwanie okolo 17, przysypia na 5 minut i znow robi sie aktywna.
to moze to kolka tak jak dziewczyny pisza? Oby szybko jej przeszło

Kurcze to Twoja mała juz nie jest taka zupełnie mała Jak ten czas leci! Mam nadzieję, że moja tez kiedys dojrzeje do tak dlugiego spania
Cytat:
Wczoraj byliśmy u pediatry- z małym OK ale zgodnie z zaleceniami ze szpitala wyszliśmy z dwoma skierowaniami do laboratorium na badanie krwi i moczu, dostaliśmy też skierowanie do neurologa, nefrologa, urologa i na USG bioder. W sumie wizyta zajęła nam 30 minut, a większość czasu to było wypisywanie skierowań. Ale pani doktor super jest więc myślę że nam się współpraca będzie dobrze układać. I dziś już rano byliśmy z małym na pobraniu krwi - pielęgniarka nad nim płakała bo musiała krew z żyły pobierać, ale się udało. Mały się darł tylko przy wkłuwaniu i potem dopiero jak już igłę wyciągała. Musiał się mamci pożalić co go spotkało. Wczoraj był też ważony i ma już 4kg. Oj on na moim mleczku przybiera błyskawicznie. W poniedziałek jeszcze idziemy skonsultować dzisiejsze badania. Mam nadzieję, że wyniki będą OK. A w środę umówiliśmy się u neurologa, co by nam powiedział co ze szczepieniami i kiedy robić USG przezciemiączkowe i czy trzeba.
te wszystkie skierowania to tak profilaktycznie dostaliscie czy macie jakies wskazania? Moja pediatra nic nie mowila az o tylu dodatkowych badanich
Cytat:
no to super w koncu znalezliście sposob na małego

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19946795]ale się cieszę, że wreszcie legalnie mogę do Was dołączyć.
[/QUOTE]
Witaj jeszcze raz moje gratulacje mały jest śliczny

a moja niuna słodko śpi od 20 wiec i ja zmykam do spania bo ten błogi spokoj nie bedzie trwac wiecznie
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 22:46   #651
araczki
Zadomowienie

Lea, witaj
Tymus taki malutki i sliczniutki

Cytat:
A nie jest to jakaś kolka? Bo pora by pasowała... A jeśli nie, to pojęcia nie mam czemu tak regularnie i akurat wieczorem...
Można jej zmienić czynności wieczorne, ciekawe czy jej się wtedy przestawi czy nie...

To ja mam tak właśnie od rana do popołudnia... Niby chce pić, ale jak podam sutka to wypluje. A zaraz szuka, rzuca się jak wściekły na niego, ale pociągnie dwa razy i koniec... a potem znowu szuka jakby miesiąc nie jadł... Masakra jakaś
Mam nadzieje, ze nie kolki...ta jej maruda pojawia sie nagle i nagle znika..bede obserwowac.
Dzisiaj nie marudzila bo troche ja oszukalam i zmienilam jej rozklad zajec. Zasnela 22.58 ale bez placzu, grzecznutko za to

Cytat:
Zazdroszczę i tarty i biszkopta... nie mam czasu nic upiec.
zobaczysz, ze sie unormuje i zaczniesz zyc, piec i jesc normalnie..
ja jedna reka mieszam ciasto a druga bujam mala

Cytat:
Napisane przez sparkly Pokaż wiadomość
Może rzeczywiście za późno dla niej na kąpiele. Spróbuj wcześniej. My kąpiemy ok 19-20, potem jedzonko i Nadia też śpi do 5-6 a Iga budzi się około 2.
tak tez zrobilam dzisiaj wykapalam o 19.30 ale wczesniej zjadla. Tylko ona akurat ma pore czuwania w tym czasie i za nic nie chciala zasnac. Za to po kapieli lezala sobie w bujaczku, w pizamce, spokojna byla, my ogladalismy mecz ona nas i okolo 22 dostala cyca, jadla prawie godzine i o swojej porze juz kimala...

Cytat:
super, barwo Daniel nam smok tez uratowal 'zdrowie'

Cytat:
mysle, ze przegrzanie, obserwuj troszke ale napewno jest tylko przegrzana. Zreszta pewnie juz lepiej, wieczorem..?

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny! moge do was dolaczyc? mialam byc mamusia lipcowa ale maly urodzil sie miesiac przed terminem jesli mozecie dopiszcie mnie do listy tp 6.06 Oscar, 2600gramow 45cm, cc, 35tydzien 3 dni. A ja jestem Basia 25.10.84
czesc Basiu
Lea pewnie Cie dopisze jak 'stanie na nogi'

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Kurcze to Twoja mała juz nie jest taka zupełnie mała Jak ten czas leci! Mam nadzieję, że moja tez kiedys dojrzeje do tak dlugiego spania
To prawda, czas zapitala jak glupi, dzien za dniem, pozniej tydzien za tygodniem i Malwina zaraz skonczy 2 miesiace....

Za 2 tygodnie Twoja bedzie spala slicznie w nocy dluzej niz 3h.

ide spac, dobranoc babeczki

körö körö kirkkoon

Edytowane przez araczki
Czas edycji: 2010-06-12 o 22:49
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 23:25   #652
Darianna25
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19947254]Niunia, ja myślę, że to z przegrzania, podawaj malutkiej dużo płynów, zrób troszkę chłodniejsza kąpiel.

Tymek super gość.
Ja to sobie musze jakiegoś kawalera dla mojej Oli zarezerwować.

Lea mogę twojego Tymka ?
Zdecydujesz jak moją Olę zobaczysz.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 23:52   #653
ewciak123
Raczkowanie

Cytat:
Wczoraj byliśmy u pediatry- z małym OK ale zgodnie z zaleceniami ze szpitala wyszliśmy z dwoma skierowaniami do laboratorium na badanie krwi i moczu, dostaliśmy też skierowanie do neurologa, nefrologa, urologa i na USG bioder.
bratko a zemu tyle badan i skierowan? cos mnie chyba ominelo...

Cytat:
Napisane przez araczki
Nie wiem, help, help...

araczku...ja sadze ze to kolka, jak czytalam to kolki wystepuja zawsze wieczorem, najczesciej po jedzeniu , krzyk trwa czesto godzine do dwoch i pozniej dziecko usypia nagle...
ewciak123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 08:03   #654
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Witaj i gratuluję synka

Cytat:
Napisane przez ewciak123 Pokaż wiadomość

araczku...ja sadze ze to kolka, jak czytalam to kolki wystepuja zawsze wieczorem, najczesciej po jedzeniu , krzyk trwa czesto godzine do dwoch i pozniej dziecko usypia nagle...
Przy kolce jest ryk non stop, a z tego co zrozumiałam, to są u niej przestoje. U mnie jest to samo, ale to nie kolki. To są jakieś boleści brzuszka. Luiza w tym czasie ma brzusio miękki, przy kolce jest twardy.

Moje dziecię wczoraj zasnęło przed 22 i spało do 1.30. Już tak drugą noc zasypia wcześniej, może sobie coś tam przestawiła

Mamusie, miłej niedzieli Wam życzę. Ja zajrzę dopiero wieczorem, bo za 2 godziny przyjeżdża brat z rodziną.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 09:13   #655
Konto usunięte

Dziewczyny piersiowe, jak karmicie to też całe oblane mlekiem jesteście? Masakra, młoda czasem za dużo chce i wypluje, czasem samo za dużo leci...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 09:57   #656
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
napisz proszęw wolnej chwili, w co był ubrany na wyjście ze szpitala, bo przy tych upałach mam dylemat, co zostawić małżowi przygotowane. lista ze szpitala ma się teraz do tego pewnie nijak...
Tymek miał założone body bez rękawków i na to cieniutki pajacyk bawełniany. czapeczka cieniutka bawełniana. Wyniosłam go w rożku luźno zapiętym.
Ale zauważyłam, że Tymek to straszny zmarzluch... w pierwsza noc spał w ubrankach takich jak na wyjście ze szpitala (tylko bez czapki), i w rożku właśnie , w nocy był zimny jak lód, i to nie tylko rączki, które miał odkryte, ale też nogi, brzuszek. Teraz na noc zakładam mu na raczki skarpetki, i jeszcze dodatkowy kocyk na rożek kładę, to wtedy jego ciałko jest takie w sam raz.

Cytat:
zaraz umieszczę Was na liście.
Witaj serdecznie.

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Tymek super gość.
Ja to sobie musze jakiegoś kawalera dla mojej Oli zarezerwować.

Lea mogę twojego Tymka ?
Zdecydujesz jak moją Olę zobaczysz.
Ola- bardzo ładne imię, wszystkie Ole które znam sa fajne. więc Twoja pewnie też będzie urocza.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19951882]Dziewczyny piersiowe, jak karmicie to też całe oblane mlekiem jesteście? Masakra, młoda czasem za dużo chce i wypluje, czasem samo za dużo leci...[/QUOTE]
ja mam ten "plus", że mam strupki na brodawkach, więc jak karmię (lub sciagam laktatorem) z jednej piersi, to z drugiej nic nie kapie.
Ale jak ciągam z tej drugiej, a pierwsza już ma strupki "zerwane", to wtedy z niej cieknie.

Pytanko do dziewczyn po cc: kiedy i czy bez problemów byłyście się wypróżnić w wc? Mi już w szpitalu pielęgniarka zleciła czopek zaaplikowac, ale bez rezultatu... Więc od wtorku nie byłam w wc...
Stary 2010-06-13, 10:16   #657
Konto usunięte

Ale mnie kapie z tej piersi, z której mała je Po prostu leje mi się dołem jak tylko dziewczę na moment przestanie cmokać.

A w toalecie byłam... hmmmm po kilku dniach Dostałam zastrzyk na pobudzenie perystaltyki jelit, po czym chyba przez 4 dni w jelitach miałam smoka, który tylko głośno buczał

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Dziewczyny które kupują chustę z was?
Stary 2010-06-13, 10:34   #658
velluto
Zadomowienie

Dzien dobry
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19951882]Dziewczyny piersiowe, jak karmicie to też całe oblane mlekiem jesteście? Masakra, młoda czasem za dużo chce i wypluje, czasem samo za dużo leci...[/QUOTE]
jestesmy i ja jestem w mleku i mała
mi wogóle mleko leci jak z kranu, nawet wziasc prysznica spokojnie nie moge bo mi z cycków kapie
no i mała juz kilka razy mi sie zakrztusiła przez to wiec jak karmię to musze bacznie ja obserwować, aby w razie czego móc szybko zareagowac

A ja mam takie pytanie:
Jak Wam idzie posługiwanie sie frida? Ja szczerze mowiąc jestem trochę rozczarowana bardzo zachwalany gadzet, a ja zanim coś nią zdziałam to niezle sie musze napracować dobrze, że małej w miarę sie to podoba i nie płacze

u nas dziś w końcu normalna pogoda milej niedzieli mamuski
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 10:54   #659
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość

Kropko - na co im były te 3 tetry z listy na wyjście?
[btw. - pamiętasz tą laskę, co ćwiczyła między nami? też już rozpakowana ]
A nie mam pojęcia. Nikt ich ode mnie nie chciał i z nimi do domu wróciłam.
A potem mi głupio było, bo to się pewnie im oddaje... bo dziecka jadą przez te dni bytności tam na tetrach szpitalnych. Zawsze dają malucha w becie z pieluszką... jakby ulał czy cuś.

Pamiętam. Gratki dla niej.

Nie zauważyłam wcześniej...

Śliczny. I taki do Daniela po urodzeniu podobny.

Cytat:
Ja dwójki już dawno używam, sprawdź lepiej jak będą na Danielku leżały, bo może się okazać, że są już za małe.
Ja jadę na Huggiesach (między innymi) nr 1, więc nie sądzę, by 2ki były mniejsze.

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
no to super w koncu znalezliście sposob na małego
Zobaczymy czy na stałe... bo na razie tylko dumamy że to o ssanie chodzi.

Ale dziś rano kwęku kwęku z powodu kupki, jak zawsze, potem marudkowanie, jedzenie, drzemka, znowu marudkowanie. Mama przewinęła, do łóżeczka włożyła, karuzelę włączyła i zapodała monia. Daniel wypluł, mama znowu zapodała, przytrzymała, załapał i spokój... Zaglądam za chwilę: śpi. Przed południem, nie na rękach, cud!

I śpi tak już pół godziny ponad. Szok.

Cytat:

zobaczysz, ze sie unormuje i zaczniesz zyc, piec i jesc normalnie..
ja jedna reka mieszam ciasto a druga bujam mala

super, barwo Daniel nam smok tez uratowal 'zdrowie'
Oby. Chusta do mnie przyjdzie we wtorek pewnie, to będzie łatwiej.

Też? Jednak w tych smokach coś jest. Nie bez powodu przetrwały tyle lat...

U mnie jak mały dobrze zaciągnie to potem leci samo. Jak cyca wypluje to mi kapie z niego i to tak dość mocno, co sekundę, dwie leci kropla... Pomaga przyciśnięcie czegoś do piersi, np. pieluchy.

Zresztą mnie też leci wtedy z drugiej, tyle że mniej i krócej.

Stary 2010-06-13, 10:55   #660
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
mleczko też jest słodkie,więc dzieci lubią ten smak

ja też mam smoka Nuka przygotowanego ,podobno neiwiele dzieci się im opiera i to najlepiej zwykły lateksowy na początku
Moje dziecię to ani Nuka a ni TT nie chce, czasem Canpola złapie ale to też na chwilkę.

Cytat:
Witaj
Cytat:

A ja mam takie pytanie:
Jak Wam idzie posługiwanie sie frida? Ja szczerze mowiąc jestem trochę rozczarowana bardzo zachwalany gadzet, a ja zanim coś nią zdziałam to niezle sie musze napracować dobrze, że małej w miarę sie to podoba i nie płacze

u nas dziś w końcu normalna pogoda milej niedzieli mamuski
Ja nie narzekam tylko ostatnio się zastanawiałam jak czesto można tego używać.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19952334]
Dziewczyny które kupują chustę z was?[/QUOTE]
Nie kupuję

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości