|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
Cytat:
i chyba to nie jedzenie, mam nadzieje, to raczej jakas wieczorna histeria...i najczesciej po kupie wiec juz nie kumam..w dzien je bardzo ladnie bez grymasow...no nic moze jej przejdzie kiedys.. A Twoja niunia jeszcze bedzie spala tak dlugo...moja konczy jutro 6 tygodni i spi tak od poltora tygodnia wiec jeszcze macie czas ![]() Wczesniej tez u nas byly takie niepokoje i krotkie spanie. Teraz w dzien jest baaaardzo gzreczna, az za grzeczna, zaczyna konkretne czuwanie okolo 17, przysypia na 5 minut i znow robi sie aktywna. Cytat:
Biszkop mniam, zazdraszczam, ja mam tarte jablkowa tez mniam
|
|
#632 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Można jej zmienić czynności wieczorne, ciekawe czy jej się wtedy przestawi czy nie... Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Zazdroszczę i tarty i biszkopta... nie mam czasu nic upiec. Właśnie wróciliśmy z Tesco. Nabyliśmy dwie paki Huggiesów w promocji po 90sztuk w pace. Dwójki czyli od 3 do 6kg. Niech leżą i czekają. ![]() Małego wzięliśmy dziś w foteliku. Nie wiem jakim cudem mu tam wygodnie ale śpi od 13ej... nawet teraz, już po wycieczce jeszcze śpi, więc mąż zabrał go do parku na chwilę. Pewnie wróci już rozdarty z głodu. ![]() I kupiliśmy inne smoczki... Z Canpolu i Nuka. Oraz mleczko Bebilon 1 Comfort. Zobaczymy.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-06-12 o 15:23 |
||||
|
|
|
#633 |
|
Raczkowanie
|
Jakie masz te kropeki bo mojej Basi też ropieje oczko, byłyśmy u okulisty przepisał Floxal, pomogło na chwilę a teraz wróciło i jeszcze bardziej sie nasiliło. W poniedziałek idę znowu do okulisty niech cos zaradzi.
|
|
|
|
#634 |
|
Zadomowienie
|
No witam dziewczyny!
U nas ukrop nie z tej ziemi. Mały padł razem z małżem i śpią - mały na jego brzuchu. Widocznie im tak razem dobrze A ja mam chwilkę przynajmniej żeby zajrzeć na forum.Wczoraj byliśmy u pediatry- z małym OK ale zgodnie z zaleceniami ze szpitala wyszliśmy z dwoma skierowaniami do laboratorium na badanie krwi i moczu, dostaliśmy też skierowanie do neurologa, nefrologa, urologa i na USG bioder. W sumie wizyta zajęła nam 30 minut, a większość czasu to było wypisywanie skierowań. Ale pani doktor super jest więc myślę że nam się współpraca będzie dobrze układać. I dziś już rano byliśmy z małym na pobraniu krwi - pielęgniarka nad nim płakała bo musiała krew z żyły pobierać, ale się udało. Mały się darł tylko przy wkłuwaniu i potem dopiero jak już igłę wyciągała. Musiał się mamci pożalić co go spotkało. Ach się rozpisałam. Ale jakoś tak na bieżąco nie miałam czasu zaglądać. Chciałam jeszcze dodać że wanienka z Ikei też nam się sprawdza na codzień, a kąpiel zajmuje tacie jakiś kwadrans może. A co do karmień to staram się przez dzień małego wybudzać jak przysypia więcej niż 3 godziny, ale w nocy śpi ile chce. To tyle od nas. Buziaki dla mam i bobasków |
|
|
|
#635 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
U mnie tez upał straszny na dworze 36 w cieniu a w mieszkaniu 28 uff... Młody też dziś nie chce juść tzn szuka a jak dam cyca to pociągnie kilka razy i wypycha języczkiem, za chwile znów szuka chwyta pręży się i wypluwa padam na twarz. O 14:30 usnął i śpi do teraz.
|
#636 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A moje dziewczyny lubią i rumiankową i koperkową herbatke. Obie w granulkach, więc już nie dosładzamy. |
|
|
|
|
#637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy mały sukces - Daniel załapał monia z Nuka. Smoczki TT są do chrzanu, dziwny ten kształt mają i za chiny mały nie chce tego ciumkać. Nuk złapany i ciamkany. |
|
|
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
mleczko też jest słodkie,więc dzieci lubią ten smak
![]() ja też mam smoka Nuka przygotowanego ,podobno neiwiele dzieci się im opiera i to najlepiej zwykły lateksowy na początku |
|
|
|
#639 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#640 | |
|
Konto usunięte
|
ale się cieszę, że wreszcie legalnie mogę do Was dołączyć.
![]() Po pierwsze: wszystkie dzieciaczki są śliczne. nie mam siły na przeczytanie tych kilku stron, dziś będzie krótko, o nas. ![]() Tymek śpi i je, jest bardzo grzeczny, spokojny- ![]() Więc ściągam ręcznym laktatorem z aventu. Ściągam co 3-5 godzin. Tymek na razie jada nieregularnie, raz co 2 godziny, innym razem śpi aż 5 godzin. Po każdym jedzonku mamy kupkę, i póki co wszystko spoko. ![]() Cytat:
podeslij mi na PW dane do listy na pierwszej stronie. |
|
|
|
|
#641 |
|
Raczkowanie
|
kurcze dziewczyny, mala dzis byla taka gorąca... no brzuszek i nogi to ukrop, do tego spocony caly kark, a lezala tylko w bodziakach, bez skarpetek... obawiam sie ze mogla miec goraczke, zjadla tez malobo tylko 20 ml...
pozniej sie troche poprawilo, juz jest taka jakby chlodniejsza, zjadla w miare normalnie ale ja sie niepokoję nadal.... cholera ze nie kupilismy termometru elektronicznego no!!!!!!:[[[ w mieszkaniu mamy upał, podchodzi pod 30st... nie da sie tego zbic, okna pozasłaniane, pootwierane, mieszkamy na poddaszu to chyba dlatego... myslicie ze nawet jesli chwilowa ta goraczka to z przegrzania? jechac do lekarza? Edytowane przez xxNiuniaxx Czas edycji: 2010-06-12 o 20:13 |
|
|
|
#642 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#643 |
|
Konto usunięte
|
Niunia, ja myślę, że to z przegrzania, podawaj malutkiej dużo płynów, zrób troszkę chłodniejsza kąpiel.
Przedstawiam Wam mojego dzidka.
|
|
|
|
#644 |
|
Zadomowienie
|
Lea super że jesteście już w domku. A Tymek przystojniacha
U nas już nieco lepiej. Chyba burza idzie bo coś słychać w oddali. Mały próbuje sam zasnąć w łóżeczku. Nie drze się więc mu nie przeszkadzamy. A u nas smok z Aventu działa uspokajająco. Idę odpocząć, bo gdzieś za trzy godziny pobudka mnie czeka. Spokojnej nocy
|
|
|
|
#645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Lea - witajcie.
Cytat:
Daniel był gorący niesamowicie tydzień temu w piątek, pojechałam do lekarza, a tam 36,6. Tylko w dotyku był taki... Temp. ciała miał normalną. Pewnie macie to samo. Ten upał robi swoje. Cytat:
|
||
|
|
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
Lea - fajnie, że jesteś
Tymek cudny napisz proszęw wolnej chwili, w co był ubrany na wyjście ze szpitala, bo przy tych upałach mam dylemat, co zostawić małżowi przygotowane. lista ze szpitala ma się teraz do tego pewnie nijak... Kropko - na co im były te 3 tetry z listy na wyjście? [btw. - pamiętasz tą laskę, co ćwiczyła między nami? też już rozpakowana ]
|
|
|
|
#647 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moja cały czas taka gorąca, bidulka. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19947254]Niunia, ja myślę, że to z przegrzania, podawaj malutkiej dużo płynów, zrób troszkę chłodniejsza kąpiel. Przedstawiam Wam mojego dzidka. [/QUOTE]Boski Szalenie do Maksia podobny!
|
|
|
|
|
#648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za pozytywne wyniki Cytat:
Cieszę się [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19946795]ale się cieszę, że wreszcie legalnie mogę do Was dołączyć. ![]() [/QUOTE] Super, że już jesteście w domku Tymek jest śliczny Pozdrawiam ciepło Luiza nakarmiona, na razie leży cichutko.
|
|
#649 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny! moge do was dolaczyc? mialam byc mamusia lipcowa ale maly urodzil sie miesiac przed terminem
jesli mozecie dopiszcie mnie do listy tp 6.06 Oscar, 2600gramow 45cm, cc, 35tydzien 3 dni. A ja jestem Basia 25.10.84
http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvi09kbnpbgnps.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8u69ykppadb7.png Edytowane przez Basia84 Czas edycji: 2010-06-12 o 22:05 |
|
|
|
#650 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurcze to Twoja mała juz nie jest taka zupełnie mała Jak ten czas leci! Mam nadzieję, że moja tez kiedys dojrzeje do tak dlugiego spania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
w koncu znalezliście sposob na małego [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19946795]ale się cieszę, że wreszcie legalnie mogę do Was dołączyć. ![]() [/QUOTE] Witaj mały jest śliczny a moja niuna słodko śpi od 20
|
|||
|
|
|
#651 | |||||
|
Zadomowienie
|
Lea, witaj
![]() Tymus taki malutki i sliczniutki ![]() Cytat:
Dzisiaj nie marudzila bo troche ja oszukalam i zmienilam jej rozklad zajec. Zasnela 22.58 ale bez placzu, grzecznutko za to zobaczysz, ze sie unormuje i zaczniesz zyc, piec i jesc normalnie.. ja jedna reka mieszam ciasto a druga bujam mala ![]() Cytat:
wykapalam o 19.30 ale wczesniej zjadla. Tylko ona akurat ma pore czuwania w tym czasie i za nic nie chciala zasnac. Za to po kapieli lezala sobie w bujaczku, w pizamce, spokojna byla, my ogladalismy mecz ona nas i okolo 22 dostala cyca, jadla prawie godzine i o swojej porze juz kimala...![]() super, barwo Daniel nam smok tez uratowal 'zdrowie' Cytat:
Cytat:
![]() Lea pewnie Cie dopisze jak 'stanie na nogi' ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
Za 2 tygodnie Twoja bedzie spala slicznie w nocy dluzej niz 3h. ide spac, dobranoc babeczki
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2010-06-12 o 22:49 |
|||||
|
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19947254]Niunia, ja myślę, że to z przegrzania, podawaj malutkiej dużo płynów, zrób troszkę chłodniejsza kąpiel.
Przedstawiam Wam mojego dzidka. [/QUOTE]Tymek super gość. Ja to sobie musze jakiegoś kawalera dla mojej Oli zarezerwować. Lea mogę twojego Tymka ? Zdecydujesz jak moją Olę zobaczysz.
|
|
|
|
#653 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat: Napisane przez araczki Ja mam dziewczyny problem: Od jakiegos tygodnia, wieczorem mala drze sie niemilosiernie. Zawsze w wieczornej porze karmienia, przed snem juz na noc. Kapiel jest cacy ale juz jedzenie to jakis koszmar. Poci sie, wierzga nogami, placze, krzyczy, nie potrafi ssac...nie wiem co robic ![]() Po poltorej godzinie takich cyrkow, kiedy becze razem z nia, uspokaja sie, zjada, wzdycha i zasypia. Co ja mam robic, czy ona jest zmeczona po calym dniu? Moze wczesniej powinnam ja kapac (teraz okolo 21), dac jesc i niech sobie pospi i jesli obudzi sie po 2h to znowu dac jej jesc i moze przespi noc. Obecnie drze sie do 22.30, pozniej je i rowno o 23.00 zasypia i spi do 4-5 rano. Nie wiem, help, help... araczku...ja sadze ze to kolka, jak czytalam to kolki wystepuja zawsze wieczorem, najczesciej po jedzeniu , krzyk trwa czesto godzine do dwoch i pozniej dziecko usypia nagle... |
|
|
|
|
#654 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moje dziecię wczoraj zasnęło przed 22 i spało do 1.30. Już tak drugą noc zasypia wcześniej, może sobie coś tam przestawiła ![]() Mamusie, miłej niedzieli Wam życzę. Ja zajrzę dopiero wieczorem, bo za 2 godziny przyjeżdża brat z rodziną.
|
|
#655 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny piersiowe, jak karmicie to też całe oblane mlekiem jesteście? Masakra, młoda czasem za dużo chce i wypluje, czasem samo za dużo leci...
|
|
|
|
#656 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale zauważyłam, że Tymek to straszny zmarzluch... w pierwsza noc spał w ubrankach takich jak na wyjście ze szpitala (tylko bez czapki), i w rożku właśnie , w nocy był zimny jak lód, i to nie tylko rączki, które miał odkryte, ale też nogi, brzuszek. Cytat:
Witaj serdecznie. Cytat:
więc Twoja pewnie też będzie urocza. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19951882]Dziewczyny piersiowe, jak karmicie to też całe oblane mlekiem jesteście? Masakra, młoda czasem za dużo chce i wypluje, czasem samo za dużo leci...[/QUOTE] ja mam ten "plus", że mam strupki na brodawkach, więc jak karmię (lub sciagam laktatorem) z jednej piersi, to z drugiej nic nie kapie. ![]() Ale jak ciągam z tej drugiej, a pierwsza już ma strupki "zerwane", to wtedy z niej cieknie. Pytanko do dziewczyn po cc: kiedy i czy bez problemów byłyście się wypróżnić w wc? Mi już w szpitalu pielęgniarka zleciła czopek zaaplikowac, ale bez rezultatu... Więc od wtorku nie byłam w wc...
|
|||
|
|
|
#657 |
|
Konto usunięte
|
Ale mnie kapie z tej piersi, z której mała je
Po prostu leje mi się dołem jak tylko dziewczę na moment przestanie cmokać.A w toalecie byłam... hmmmm po kilku dniach Dostałam zastrzyk na pobudzenie perystaltyki jelit, po czym chyba przez 4 dni w jelitach miałam smoka, który tylko głośno buczał ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Dziewczyny które kupują chustę z was? |
|
|
|
#658 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19951882]Dziewczyny piersiowe, jak karmicie to też całe oblane mlekiem jesteście? Masakra, młoda czasem za dużo chce i wypluje, czasem samo za dużo leci...[/QUOTE] jestesmy ![]() mi wogóle mleko leci jak z kranu, nawet wziasc prysznica spokojnie nie moge bo mi z cycków kapie ![]() no i mała juz kilka razy mi sie zakrztusiła przez to wiec jak karmię to musze bacznie ja obserwować, aby w razie czego móc szybko zareagowac ![]() A ja mam takie pytanie: Jak Wam idzie posługiwanie sie frida? Ja szczerze mowiąc jestem trochę rozczarowana bardzo zachwalany gadzet, a ja zanim coś nią zdziałam to niezle sie musze napracować dobrze, że małej w miarę sie to podoba i nie płacze ![]() u nas dziś w końcu normalna pogoda
|
|
|
|
#659 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A potem mi głupio było, bo to się pewnie im oddaje... bo dziecka jadą przez te dni bytności tam na tetrach szpitalnych. Zawsze dają malucha w becie z pieluszką... jakby ulał czy cuś. Pamiętam. Gratki dla niej. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19947254]Niunia, ja myślę, że to z przegrzania, podawaj malutkiej dużo płynów, zrób troszkę chłodniejsza kąpiel. Przedstawiam Wam mojego dzidka. [/QUOTE]Nie zauważyłam wcześniej... Śliczny. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Zobaczymy czy na stałe... bo na razie tylko dumamy że to o ssanie chodzi. ![]() Ale dziś rano kwęku kwęku z powodu kupki, jak zawsze, potem marudkowanie, jedzenie, drzemka, znowu marudkowanie. Mama przewinęła, do łóżeczka włożyła, karuzelę włączyła i zapodała monia. Daniel wypluł, mama znowu zapodała, przytrzymała, załapał i spokój... Zaglądam za chwilę: śpi. I śpi tak już pół godziny ponad. Szok. Cytat:
![]() Też? Jednak w tych smokach coś jest. Nie bez powodu przetrwały tyle lat... [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19951882]Dziewczyny piersiowe, jak karmicie to też całe oblane mlekiem jesteście? Masakra, młoda czasem za dużo chce i wypluje, czasem samo za dużo leci...[/QUOTE] U mnie jak mały dobrze zaciągnie to potem leci samo. Jak cyca wypluje to mi kapie z niego i to tak dość mocno, co sekundę, dwie leci kropla... Pomaga przyciśnięcie czegoś do piersi, np. pieluchy. Zresztą mnie też leci wtedy z drugiej, tyle że mniej i krócej.
|
|||
|
|
|
#660 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19947254]Niunia, ja myślę, że to z przegrzania, podawaj malutkiej dużo płynów, zrób troszkę chłodniejsza kąpiel. Przedstawiam Wam mojego dzidka. [/QUOTE]Cytat:
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19952334] Dziewczyny które kupują chustę z was?[/QUOTE] Nie kupuję
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:24.

mała niespokojna jak nigdy 
i chyba to nie jedzenie, mam nadzieje, to raczej jakas wieczorna histeria...i najczesciej po kupie wiec juz nie kumam..

Cieszę się