![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wywiad z Martą Kaczyńską - czy tylko mnie to żenuje?
Skąd to wiesz ? Zwłaszcza co do tej większości ?- przeciez pisza jasno "przyczytalam", a potem "znismaczylam sie". To chyba logiczne.
A to dość częste zjawisko w necie: nie wiem, nie czytałam, ale pogadać se przcież mogę co nie ![]() Nie musze czytac, zeby skomentowac post o tym, jak oceniam to, ze Marta Kaczynska wystapila w wywiadzie i czy to element kampanii (nie napilam nic o tym jak oceniam tresc, tylko postawe). To chyba na temat, no chyba, ze wg Ciebie nie? Problem nie jest w tych co czytają, a w tych co udzielają "wywiadów". -> no niby nie, ale jest takie modne, niezbyt ladne powiedzonko "nie karm trolla". tak dzis dzialaja media (szczegolnie te na niskim poziomie) i niestety spoleczenstwo sie na to lapie. Taaak, na pewno. Wyrak i Rena ciągną kasę od PiSu, a _vixen_ od PO ![]() No nie wiem skad ten mit, ze dzialaczy partii sie oplaca. Przeciez jak popierasz jakas partie/jestes jej czlonkiem to robisz to wlasnej nieprzymuszonej checi i nikt nikomu placic nie musi (bo bylo zenujace). ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Rozumiem ze Ty uwazasz inaczej i nie bede w zwiazku z tym się z Toba wyklocac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Miło by było, gdyby niektórzy te teksty o przynależności do elektoratu PIS czy PO zachowali dla siebie, bo primo to nie jest na temat, a secundo - każdy ma prawo popierać co chce i to nie jest sprawa wizażanki X, na kogo głosuje wizażanka Y. Wydawałoby się, że dorośli i kulturalni ludzie takie rzeczy wiedzą.
![]() |
![]() |
#124 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Najbardziej zniesmaczył mnie kawałek wypowiedzi nt. pochówku na Wawelu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | ||||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Och, jak Ty lubisz mieć poczucie, ze się Ciebie nie rozumie gdy tym czasem w 99% przypadków Ty sama nie bardzo wiesz o co Ci chodzi. Tak zauważyłam. No przykład porównaj jak to: Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2010-06-08 o 10:15 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sine.ira- juz raz sie tu scielysmy. Nie chce mi sie wiecej prowadzic takich "dywagacji". Juz raz oskarzalas mnie o czepianie sie slowek itp- sama to robisz notorycznie. Nie zamierzam rozkladac calej mojej wypowiedzi na czynniki pierwsze, bo moim celem kluczowym nie jest usilne przekonanie innych do swojej racji, tylko wyrazenie swojego spostrzezenia. Forum to miejsce wymiany pogladow i wyrazania swoich zdan. To, ze ktos nie zgadza sie z twoim to nie znaczy,ze musisz na niego naskakiwac i pisac obrazliwe posty w stylu "Ty lubisz mieć poczucie, ze się Ciebie nie rozumie". To twoja wersja wydarzen. Mnie to nie obchodzi, czy ktos mnie rozumie tu czy nie, nawet was w wiekszosci nie znam, mam swoje poglady i je wyrazam. Staram sie nie odnosic do nikogo osobiscie ze zlosliwoscia. Ja mam takie odczucia, ty masz inne- masz prawo je tu prezentowac, ale moze rob to w troche mnie "natarczywy sposob". (raczej to czy jak byly prezydent dowiedzial sie o jej ciazy itp. nie wplynie na moje sympatie polityczne, z z drugiej strony jak napisalam, nie chce jej oceniac w tej sytuacji- wiec tresc "nie zwiekszy" mojej krytyki. Co do wypowiedzi- Też się nie będę wykłócać. Niby o co ? O Twoje wrażenia ? Toć miej sobie jakie chcesz. Ja się z nimi nie zgadzam i też mam prawo to napisać ![]() To wlasnie robisz cos odwrotnego. Nie wiem po co te "ataki" po kazdym bardziej kontrowersyjnym poscie.. Pisz, ale nie musisz przy tym edytowac kazdego zdania i analizowac go slowo po slowie, zeby sie przyczepiac. Edytowane przez lea88 Czas edycji: 2010-06-08 o 11:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zresztą, wszystko się przełoży na wyniki sprzedaży opiniotwórczego tygodnika czy tam dwutygodnika "Gala" ![]() Cytat:
![]() Ale szkoda wysiłku na tłumaczenie... Cytat:
Cytat:
![]() Nie prowadzę kampanii, nie mam idealnego kandydata na prezydenta. A wymagań wcale dużych nie mam - obycie w świecie, znajomość protokołu dyplomatycznego, znajomośc języków (!), umiarkowane poglądy (mimo że sama mam lewicowe, ale myślę realistycznie), umiejętnośc mediacji i łagodzenia sporów. Kandydat Kaczyński Jarosław nie spełnia żadnego z tych wymogow ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19854821] Najbardziej zniesmaczył mnie kawałek wypowiedzi nt. pochówku na Wawelu ![]() ![]() Tylko potwierdziło to teorię, że Dziwisz na spółę z Kaczyńskimi prywatny folwark zrobili sobie z Wawelu. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Vixen- Zalozylas watek, w ktorym napisalas
"Ale nie wyobrażam sobie po tak wielkiej tragedii jak śmierć rodziców w katastrofie zrobić sesji zdjęciowej na plaży do brukowca" do tego sie odnioslam, z reszta wiekszosc rozmowy sie tu o tym toczy. Nie interesuja mnie watki osobiste (wystarczy,ze wiem ze one sa- juz mi sie to nie podoba, wiec nie musza znac ich tresci), ale juz np. mieszanie wywiadu z zaloba i tragedia tak. Nie zalozylas byc moze innego watku, bralas udzial w innych i jak napisalam dalej nie potepiam tego (nawet gdybys miala byc czlonkiem PO to twoja prywatna sprawa i nikt ci tego nie zabroni). Wyrazanie swojej opinii na forach mimo wszystko wiaze sie posrednio z braniem udzialu w kampanii (jakby nie bylo to publiczne popieranie kogos, lub krytyka)- przy czym zaznaczam, ze nie widze w tym nic zlego, z reszta sama w tym udzial biore. Dlatego tak samo jak nie potepiam Marty Kaczynskiej, nawet gdyby to mial byc element kampanii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Dla jasności - nie czepiam się słówek, a sensu na jaki się one składają. No i uważam, ze lubisz mieć poczucie, ze się Ciebie nie rozumie (bardzo często jak sie odnosisz do moich wypowiedzi to właśnie zaczynasz od "bo nie rozumiesz"', niedawno nawet mnie zjechałaś za to, ze rzekomo odpowiadam na posty nie czytając ich w całości). To nie jest uszczypliwość tylko zwrócenie uwagi na pewną Twoją cechę, zresztą zaraz potem przywołałam argument/dowód na to, ze problem jest raczej w tym, że to Ty sama nie bardzo wiesz o co Ci chodzi. Zauważyłam to nie pierwszy raz więc o tym wspomniałam. Bardzo trudno rozmawia sie z kimś kto sam nie wie o co mu tak naprawdę chodzi, dołącza do rozmowy z gotową teorią na temat jej uczestników (!) i tak uprzedzony ze szklanej kuli czaruje wiedzę o swoich rozmówcach, a głowny temat rozmowy jest tylko ku temu pretekstem. Jak dla mnie - żenuła. Ale w sumie, to Twój problem. Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2010-06-08 o 11:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
No, tylko problem polega na tym, że telewizja polska, jak sama nazwa wskazuje, jest PUBLICZNA, też o największym zasięgu. Fakt, że nie znam nikogo - no może oprócz starszych ludzi -kto by to oglądał, ale tak to wygląda.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A mówiąc powaznie no to tak, publiczna ma najwięskzy zasieg, jesli chodzi zas o ogladalnosc to chyba raczej komercyjne mają większą no ale w sumie to nie wnikam. Zresztą temat nie o tym i nie o analizach oglądalnosci wiec to tak tylko krotko w ramach odpowiedzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
A już najdziwniejsze jest to, że z tej szklanej kuli można się dowiedzieć dziwnych rzeczy, jak na przykład tego, że zwolennikom PO czy szeroko pojętej lewicy przeszkadza rozwódka z nieślubnym dzieckiem. Ktoś chyba pomylił elektoraty.
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Vixen- co do mediow, juz to kiedys pisalam, ze media audiowizualne powinny byc z zasady obiektywne. Nie tylko telewizja publiczna, choc ona glownie. Media pisane, maja prawo byc stronnicze. A to ze Polsce jest zupelnie inaczej to juz inna sprawa. Trzeba by sie wziac gruntownie za cala etyke mediow audiowizualnych i odpolitycznic przede wszystkim media publiczne (co do tej pory nikomu sie nie udalo i nowa ustawa o KRRiT tego nie zmienia). Ale zbaczamy z tematu w sumie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale "Klan" to co innego, zresztą teraz jes przerwa wakacyjna ![]() ![]() Ten serial pokazuje zresztą najlepiej żałosny poziom, jaki prezentuje TVP. Cytat:
![]() Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2010-06-08 o 12:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
BAN stały
|
No oczywiście. Miałam nadzieję, że na tym zakończysz.
Cytat:
![]() Poza tym, no przecież jak się nie odniesiesz w żaden sposób bo moich słów (np. do tych), to ja gadać jak dziad do obrazu nie będę. Nie jestem Wyrakiem. ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- No dokładnie. Klan to emanacja słabości i miałkości publicznej TV. Szczególnie w zakresie jej rzekomej funkcji misyjnej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
W TVP jest takze Teatr Telewizji, sa wieczory filmowe typu ``Kocham kino``, nie wspominajac o TVP Kultura.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Rozeznanie
|
A ja własnie tutaj się nie zgodzę. Moim zdaniem bycie autorytetem dla siebie samego jest bardzo zdrowe i rozsądne. Najlepiej słuchać siebie samego a nie oglądać się na innych, bo żaden "autorytet" nie wie lepiej od Ciebie, co jest dla Ciebie dobre. MHO, oczywiście.
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Ale autorytet to nie jest wzór do bezkrytycznego naśladowania, tylko osoba, która czymś nam bardzo imponuje, odwagą, inteligencją, pracowitością, sposobem rozwiązywania problemów, podejściem do życia.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zwyczajnie zaliczyli wpadkę (podobnie jak z pierwszym mężem zdaje sie) ale uzywamy pieknych slow bo to wykształceni ludzie wiec :"zdecydowali sie na dziecko" a plebs zwyczajnie wpada i bierze szybki ślub. Zaraz okaże sie ,że oboje zasiądam w poselskich ławach . Szczerze byłam "pelna podziwu" jak po wyborach na okladce chyba Twoje stylu pojawily sie corki prezydentow i byl dopisek ze M.K odmowila ze wzgledu na swoją sciezke zawodową ,konczyla studia czy tez zaczynała aplikację. Pomyslalam ,rozumna kobieta,rozsądna ,stawia na kariere a nie gebe na okładce a zaraz potem wylazł rozwod chwile po wspolnym bilbordzie w kampanii i zrobilo mnie się niedobrze. I wiedziałam ,że dla wizerunku i wygranej zrobi sie wszytsko. Wywiad musiał ukazac się w jakies szmacie ze wzgledu na poziom rozmowy,zdjęć ,jaki % czyta prasę wyższych lotów ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Może to rzeczywiście wcześniak, ale brzmi znajomo. ![]() - trafiony, zatopiony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
Wiecie, mi też niedawno zmarł ojciec. (niecałe 6 miesięcy temu) Jednak gdyby był osobą sławną, medialną to nie wiem czy bym się zdecydowała na taki wywiad po upływie 2 miesięcy, a nawet i po dłuższym okresie czasu - za bardzo by bolały rany i nie chciałabym zwierzać się ze swoich uczuć prasie, bo to jednak prywatna sprawa,o której można porozmawiać z bliskimi osobami a nie z dziennikarką. Btw, w show wywiad mi się nieco bardziej podobał niż w Gali, bo Marta chciała pokazać, jacy byli naprawdę jej rodzice, gdy 'już gasły światła'.
Na pewno zwolennicy innych partii politycznych od razu przekonają się do PISu bo Marta Kaczyńska udzieliła wywiadu i opowiedziała o Jarosławie .. ![]() A sceneria wywiadu w Gali mi nie przeszkadza osobiście. To, że nie nosi czarnych rzeczy nie oznacza, że nie cierpi. Niektórzy po śmierci bliskich ubierają czarne rzeczy tylko na pogrzeb, a potem ubierają się na kolorowo i wesoło. Ile ludzi - tyle poglądów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak jak przy jednym jakoś mogłam to sobie wytłumaczyć, na siłę, ale.. to tak przy 3 nie da rady. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
a vivy nie czytałam
![]() racja, 3 wywiady to lekkie przegięcie. zwłaszcza w ciągu jednego tygodnia. Edytowane przez naatt Czas edycji: 2010-06-11 o 18:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
https://polki.pl/viva_bk_artykul,10003964.html
Jak widać były dwie okładki, p. Komorowska też się skusiła na wywiad akurat w takim czasie.
![]() |
#148 |
Przyczajenie
|
Tak sie zastanawiam czy Wy jestescie takie wspaniale i macie nieskazitelne zyciorysy ,ze tak po niej jedziecie....Ona zrobila na mnie dobre wrazenie,jej maz srednie Dobrze sie stalo,ze udzielila tych wywiadow i zaprzeczyla roznym pogloskom i chorym domyslom krazacym po necie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
nigdzie nie powiedziałyśmy, że mamy nieskazitelne życiorysy
![]() tylko chyba jednak co za dużo, to niezdrowo. o ile się nieco ucieszyłam, gdy dowiedziałam się o pierwszym wywiadzie (byłam ciekawa jej poglądów, wypowiedzi na temat katastrofy etc.), to trzech wywiadów już nie rozumiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Ja czytałam ich wywiad w Gali. I niestety, nie zrobili na mnie dobrego wrażenia. Generalnie moje odczucia po przeczytaniu całego wywiadu - szeroko zakrojona kampania prezydencka Jarosława Kaczyńskiego. Można to wyczytać chociażby z takich wypowiedzi, jak ta, w której Marta mówi, że pogłoski, że ona i Jarosław się nie lubią, to tylko plotki, że Jarosław jest bardzo ciepłym człowiekiem, że okazuje jej wiele wsparcia, że są ze sobą bardzo blisko, że jak była dzieckiem to opowiadał jej fantastyczne bajki. Ja ten wywiad odbieram po prostu jako ocieplenie wizerunku Jarosława. Dodatkowo Marta wspomina coś o polityce jej ojca i o tym, że będzie kontynuować wspaniałe dzieło rodziców. Dla mnie 'pachnie' kampanią prezydencką na kilometr.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:08.