Wywiad z Martą Kaczyńską - czy tylko mnie to żenuje? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-08, 09:42   #121
lea88
Zakorzenienie

Dot.: Wywiad z Martą Kaczyńską - czy tylko mnie to żenuje?

Skąd to wiesz ? Zwłaszcza co do tej większości ?- przeciez pisza jasno "przyczytalam", a potem "znismaczylam sie". To chyba logiczne.

A to dość częste zjawisko w necie: nie wiem, nie czytałam, ale pogadać se przcież mogę co nie
Nie musze czytac, zeby skomentowac post o tym, jak oceniam to, ze Marta Kaczynska wystapila w wywiadzie i czy to element kampanii (nie napilam nic o tym jak oceniam tresc, tylko postawe). To chyba na temat, no chyba, ze wg Ciebie nie?

Problem nie jest w tych co czytają, a w tych co udzielają "wywiadów". -> no niby nie, ale jest takie modne, niezbyt ladne powiedzonko "nie karm trolla". tak dzis dzialaja media (szczegolnie te na niskim poziomie) i niestety spoleczenstwo sie na to lapie.

Taaak, na pewno. Wyrak i Rena ciągną kasę od PiSu, a _vixen_ od PO-> no i widzisz nie zrozumialas, o co mi chodzilo. Mi to nie przeszkadza kto za kim sie i gdzie opowiada. Czy bierze udzial w kampanii i jak czy nie (oby tylko nie obrazal innych). Tak samo jak te osoby, ktore wymienialas maja prawo do napisania swojego zdania, tak samo Marta Kaczynska moze, nawet przez taki wywiad brac udzial w kampanii (o ile to w ogole kampania). Naprawde nie interesuje mnie to, czy robia to bo sa w jakiejs partii, czy z wlasnej checi.
No nie wiem skad ten mit, ze dzialaczy partii sie oplaca. Przeciez jak popierasz jakas partie/jestes jej czlonkiem to robisz to wlasnej nieprzymuszonej checi i nikt nikomu placic nie musi (bo bylo zenujace).
lea88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 09:51   #122
201608080935
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
Tak, zwłasza na pewno. Elektorat PiSu wiecznie i nieustannie prześladowany. Wszędzie.
A może po prostu lubią mieć takie wrażenie
Ja takie zjawisko zauwazam, ktos powie ze popiera Pis czy to zasugeruje to zaraz alabo wysmiany albo inne gromy się sypią.I pozwol ze będe tak uwazac mimo ze sama Pisu nie popierem, PO zresztą też nie
Rozumiem ze Ty uwazasz inaczej i nie bede w zwiazku z tym się z Toba wyklocac bo kazdy ma prawo do swojego zdania.
201608080935 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 10:03   #123
BrigitteBardot
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lea88 Pokaż wiadomość
Nie musze czytac, zeby skomentowac post o tym, jak oceniam to, ze Marta Kaczynska wystapila w wywiadzie i czy to element kampanii (nie napilam nic o tym jak oceniam tresc, tylko postawe). To chyba na temat, no chyba, ze wg Ciebie nie?
Ta większość, która skrytykowała wywiad raczej go przeczytała. Może stąd wynika krytyka. Po prostu zniesmaczyły ich wypowiedzi dotyczące spraw, które nie powinny być na sprzedaż (zwłaszcza w takich okolicznościach), a nie tylko sam fakt, że udzieliła wywiadu. Czasem warto przeczytać coś, o czym się chce rozmawiać.

Miło by było, gdyby niektórzy te teksty o przynależności do elektoratu PIS czy PO zachowali dla siebie, bo primo to nie jest na temat, a secundo - każdy ma prawo popierać co chce i to nie jest sprawa wizażanki X, na kogo głosuje wizażanka Y. Wydawałoby się, że dorośli i kulturalni ludzie takie rzeczy wiedzą.
Stary 2010-06-08, 10:05   #124
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Uznaje to za próbe poradzenia sobie ze stratą. Ludzie w żalu robią różne rzeczy, niekoniecznie mądre i wyważone.
Może taki ekshibicjonizm pomaga ludziom przeżyc żałobę, nie wiem.

A nawet jesli jest to element kampanii, to Jarosława Kaczyńskiego w moich oczach nic już bardziej nie pogrąży.
Uważam, że jeśli to kampania, to ta osoba, która poradziła wyjść Marcie do mediów jest tajnym agentem PO.
Luba, powalasz

Najbardziej zniesmaczył mnie kawałek wypowiedzi nt. pochówku na Wawelu Jakby samą siebie na siłę chciała przekonać, że tak jest dobrze - i jeszcze ten kawałek marmuru...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 10:13   #125
sine.ira
BAN stały

Cytat:
przeciez pisza jasno "przyczytalam", a potem "znismaczylam sie". To chyba logiczne.
Ale skąd wiesz, że przeczytali z radochą ? Skąd wiesz z jakimi inencjami większość z tutaj się wypowiadających zasiadła do czytania tego artykułu ? Prorok jesteś jaki czy kto ?

Cytat:
Tak to odnosisz sie tylko do cudzych wrażeń. A moim zdaniem żeby być kompetentym w temacie warto sobie najpierw wyrobić własne wrażenia, a w tym celu zapoznać się z tekstem, który stał się przyczynkiem do rozmowy. Tak na logikę. Faktem jest, ze nie trzeba tego robić jak się ma w założeniu pojeździć po rozmówcach i wyczarowywać ze szklanej kuli ich intencje

Cytat:
no niby nie, ale jest takie modne, niezbyt ladne powiedzonko "nie karm trolla". tak dzis dzialaja media (szczegolnie te na niskim poziomie) i niestety spoleczenstwo sie na to lapie.
Niektórzy ludzie lubią po prostu obserwować to co się dzieje w mediach i komentują to kto, jak i po co sie tam pokazał na przykład. Są też oczywiście tacy, którzy szukają mięcha i krwi - a o tym czy to znajdą decydują ci, którzy się w mediach "sprzedają". A przecież niczego nie muszą, to jest wszystko kwestia ich wyboru.

Cytat:
no i widzisz nie zrozumialas, o co mi chodzilo.
Och, jak Ty lubisz mieć poczucie, ze się Ciebie nie rozumie gdy tym czasem w 99% przypadków Ty sama nie bardzo wiesz o co Ci chodzi. Tak zauważyłam.

No przykład porównaj jak to:

Cytat:
Co do kampanii to, bedac zlosliwym mozna by rownie dobrze napisac, ze niektore osoby, notorycznie wypowiadaja sie/zakladaja watki na tym forum na rozne tematy polityczne (w tym autorka).. moze to tez podejrzane? watki o podtekscie politycznym o podobnym wydzwieku mnoza sie jak grzyby po deszczu... Moze te osoby te prowadza w ten sposob kampanie?! Nie wiem czy indywidualnie czy pod egida partii, ale tak to troche wyglada..
ma się do tego:

Cytat:
Mi to nie przeszkadza kto za kim sie i gdzie opowiada. Czy bierze udzial w kampanii i jak czy nie (oby tylko nie obrazal innych). Tak samo jak te osoby, ktore wymienialas maja prawo do napisania swojego zdania, tak samo Marta Kaczynska moze, nawet przez taki wywiad brac udzial w kampanii (o ile to w ogole kampania). Naprawde nie interesuje mnie to, czy robia to bo sa w jakiejs partii, czy z wlasnej checi.
Niby nic do tego nie masz, ale gdyby się przyczepić i być podejrzliwym i złośliwym to możnaby...To się nazywa insynuacja, a jej użycie nie dowodzi bynajmniej tego, że się z czymś nie ma problemu. Wręcz przeciwnie, powiedziałabym.

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Beata_85 Pokaż wiadomość
Ja takie zjawisko zauwazam, ktos powie ze popiera Pis czy to zasugeruje to zaraz alabo wysmiany albo inne gromy się sypią.I pozwol ze będe tak uwazac mimo ze sama Pisu nie popierem, PO zresztą też nie
Rozumiem ze Ty uwazasz inaczej i nie bede w zwiazku z tym się z Toba wyklocac bo kazdy ma prawo do swojego zdania.
Też się nie będę wykłócać. Niby o co ? O Twoje wrażenia ? Toć miej sobie jakie chcesz. Ja się z nimi nie zgadzam i też mam prawo to napisać

Edytowane przez sine.ira
Czas edycji: 2010-06-08 o 10:15
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 11:07   #126
lea88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BrigitteBardot Pokaż wiadomość
Ta większość, która skrytykowała wywiad raczej go przeczytała. Może stąd wynika krytyka. Po prostu zniesmaczyły ich wypowiedzi dotyczące spraw, które nie powinny być na sprzedaż (zwłaszcza w takich okolicznościach), a nie tylko sam fakt, że udzieliła wywiadu. Czasem warto przeczytać coś, o czym się chce rozmawiać.
Ale ja nie mowie, ze nie czytali- owszem czytali, nie podobalo sie, ale potem pojawia sie posty, ze sa nowe wywiadu i kolko sie nakreca, czytamy dalej. Nie mowie oczywiscie o wszystkich, bo niektorzy skomentowali raz czy dwa i weicej nie wdawali sie w temat. Ja weszlam tu, przeczytalam o czym jest wywiad (przeciez niektorzy nawet przytaczali go). Chcialam go przeczytac nawet, dopoki nie zobaczylam ze jest on o osobitych sprawach M. Kaczynskiej, ktore mnie kompletnie nie interesuja. Za to przeczytalam tu wiele opinii, ze w czasie zaloby taki wywiad jakies nieporozumienie i wiele slow krytyki na ten temat i do tego sie odnosze. Czy przeczytalabym o intymnych szczegolach z zycia bohaterki watku, czy nie, moje zdanie by sie nie zmienielo- nie uwazam, zeby dobrym pomyslem bylo udzielanie wywiadow do takich gazet i o takich rzeczach. Aczkolwiek nie krytykuje osoby, ktora to robi, bo dotknela ja wielka tragedia i ludzie w takiej sytuacji roznie reaguja.

Sine.ira- juz raz sie tu scielysmy. Nie chce mi sie wiecej prowadzic takich "dywagacji". Juz raz oskarzalas mnie o czepianie sie slowek itp- sama to robisz notorycznie. Nie zamierzam rozkladac calej mojej wypowiedzi na czynniki pierwsze, bo moim celem kluczowym nie jest usilne przekonanie innych do swojej racji, tylko wyrazenie swojego spostrzezenia. Forum to miejsce wymiany pogladow i wyrazania swoich zdan. To, ze ktos nie zgadza sie z twoim to nie znaczy,ze musisz na niego naskakiwac i pisac obrazliwe posty w stylu "Ty lubisz mieć poczucie, ze się Ciebie nie rozumie". To twoja wersja wydarzen. Mnie to nie obchodzi, czy ktos mnie rozumie tu czy nie, nawet was w wiekszosci nie znam, mam swoje poglady i je wyrazam. Staram sie nie odnosic do nikogo osobiscie ze zlosliwoscia. Ja mam takie odczucia, ty masz inne- masz prawo je tu prezentowac, ale moze rob to w troche mnie "natarczywy sposob". (raczej to czy jak byly prezydent dowiedzial sie o jej ciazy itp. nie wplynie na moje sympatie polityczne, z z drugiej strony jak napisalam, nie chce jej oceniac w tej sytuacji- wiec tresc "nie zwiekszy" mojej krytyki.

Co do wypowiedzi- Też się nie będę wykłócać. Niby o co ? O Twoje wrażenia ? Toć miej sobie jakie chcesz. Ja się z nimi nie zgadzam i też mam prawo to napisać
To wlasnie robisz cos odwrotnego. Nie wiem po co te "ataki" po kazdym bardziej kontrowersyjnym poscie.. Pisz, ale nie musisz przy tym edytowac kazdego zdania i analizowac go slowo po slowie, zeby sie przyczepiac.

Edytowane przez lea88
Czas edycji: 2010-06-08 o 11:13
Stary 2010-06-08, 11:10   #127
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
Mnie ciekawi (i tylko ciekawi, bez żadnych z mojej strony insynuacji, zaznaczam), i za wścibstwo przepraszam, ile za taki wywiad dostała pani Marta, jeśli oczywiście w ogóle byłaby mowa o wynagrodzeniu, pieniędzy.
Może być też tak, że kasa poszła w drugą stronę
Zresztą, wszystko się przełoży na wyniki sprzedaży opiniotwórczego tygodnika czy tam dwutygodnika "Gala"

Cytat:
Napisane przez BrigitteBardot Pokaż wiadomość
To, że niektórych ten wywiad zdziwił/zszokował/zniesmaczył, nie oznacza jeszcze, że krytykują styl życia tej dziewczyny.

Ale szkoda wysiłku na tłumaczenie...

Cytat:
Wiecie co w sumie.. nie chce byc zlosliwa, ale.. Wiekszosc osob, ktore wlasnie bulwersuje ten wywiad, czytaja go z radocha i krytykuja tu przez kilka stron. Ja ani nie wiedzialam o tym wywiadzie, aninie przeczytalam go (czytalam tu tylko posty, o tym czego on dotyczyl), nie czytalam tez zadnego innego, bo szczerze w ogole mnie to nie obchodzi.Nie obchodzi mnie grzebanie w cudzym zyciu i takich gazet/wywiadow nie czytam po prostu. Niestety inni krytykuja, ze to niskie, ale twardo czytaja i malo tego, poszukuja jeszcze kolejnych..
Ciebie nie obchodzi (chociaż jednak chyba tak, bo się wypowiadasz), a mnie obchodzi. Proste. O osobach publicznych się mówi.

Cytat:
Co do kampanii to, bedac zlosliwym mozna by rownie dobrze napisac, ze niektore osoby, notorycznie wypowiadaja sie/zakladaja watki na tym forum na rozne tematy polityczne (w tym autorka).. moze to tez podejrzane? watki o podtekscie politycznym o podobnym wydzwieku mnoza sie jak grzyby po deszczu... Moze te osoby te prowadza w ten sposob kampanie?! Nie wiem czy indywidualnie czy pod egida partii, ale tak to troche wyglada..
Pokaż mi wątek na temat polityczny, który założyłam. A że się wypowiadam? No cóż, czytam prasę, komentarze w internecie, oglądam telewizję i nic dziwnego, że interesuje mnie to, co się dzieje w naszym kraju. Niektórych ludzi interesuje nawet to, jak się Kryśka z trzeciego piętra na msze do kościoła wystroila, a ja nie mogę o wywiadzie udzielonym przez córkę byłego prezydenta porozmawiać

Nie prowadzę kampanii, nie mam idealnego kandydata na prezydenta. A wymagań wcale dużych nie mam - obycie w świecie, znajomość protokołu dyplomatycznego, znajomośc języków (!), umiarkowane poglądy (mimo że sama mam lewicowe, ale myślę realistycznie), umiejętnośc mediacji i łagodzenia sporów. Kandydat Kaczyński Jarosław nie spełnia żadnego z tych wymogow

Cytat:
Tak, zwłasza na pewno. Elektorat PiSu wiecznie i nieustannie prześladowany. Wszędzie.
A może po prostu lubią mieć takie wrażenie
Tak, telewizję publiczną PiS ma dla siebie, jakieś Rydzykowe trybuny ludu, Rzeczpospolitą też i nie tylko, ale oczywiście to jakieś "media" zakłamywały, manipulowały i nie pokazywały prawdziwego wizerunku prezydenta

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19854821]
Najbardziej zniesmaczył mnie kawałek wypowiedzi nt. pochówku na Wawelu Jakby samą siebie na siłę chciała przekonać, że tak jest dobrze - i jeszcze ten kawałek marmuru... [/QUOTE]

Tylko potwierdziło to teorię, że Dziwisz na spółę z Kaczyńskimi prywatny folwark zrobili sobie z Wawelu.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 11:29   #128
lea88
Zakorzenienie

Vixen- Zalozylas watek, w ktorym napisalas
"Ale nie wyobrażam sobie po tak wielkiej tragedii jak śmierć rodziców w katastrofie zrobić sesji zdjęciowej na plaży do brukowca"
do tego sie odnioslam, z reszta wiekszosc rozmowy sie tu o tym toczy. Nie interesuja mnie watki osobiste (wystarczy,ze wiem ze one sa- juz mi sie to nie podoba, wiec nie musza znac ich tresci), ale juz np. mieszanie wywiadu z zaloba i tragedia tak.

Nie zalozylas byc moze innego watku, bralas udzial w innych i jak napisalam dalej nie potepiam tego (nawet gdybys miala byc czlonkiem PO to twoja prywatna sprawa i nikt ci tego nie zabroni). Wyrazanie swojej opinii na forach mimo wszystko wiaze sie posrednio z braniem udzialu w kampanii (jakby nie bylo to publiczne popieranie kogos, lub krytyka)- przy czym zaznaczam, ze nie widze w tym nic zlego, z reszta sama w tym udzial biore. Dlatego tak samo jak nie potepiam Marty Kaczynskiej, nawet gdyby to mial byc element kampanii.
Stary 2010-06-08, 11:36   #129
201608080935
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Tak, telewizję publiczną PiS ma dla siebie, jakieś Rydzykowe trybuny ludu, Rzeczpospolitą też i nie tylko, ale oczywiście to jakieś "media" zakłamywały, manipulowały i nie pokazywały prawdziwego wizerunku prezydenta
PiS ma TVP. PO ma TVN, glownie TVN24, slyszalam ale nie wiem na ile to prawda, że za niejaką Super Stacją stoi SLD wiec kazdy kogos ma i wspolny biznes sie kręci
Stary 2010-06-08, 11:41   #130
sine.ira
BAN stały

Cytat:

Sine.ira- juz raz sie tu scielysmy. Nie chce mi sie wiecej prowadzic takich "dywagacji". Juz raz oskarzalas mnie o czepianie sie slowek itp- sama to robisz notorycznie. Nie zamierzam rozkladac calej mojej wypowiedzi na czynniki pierwsze, bo moim celem kluczowym nie jest usilne przekonanie innych do swojej racji, tylko wyrazenie swojego spostrzezenia. Forum to miejsce wymiany pogladow i wyrazania swoich zdan. To, ze ktos nie zgadza sie z twoim to nie znaczy,ze musisz na niego naskakiwac i pisac obrazliwe posty w stylu "Ty lubisz mieć poczucie, ze się Ciebie nie rozumie". To twoja wersja wydarzen. Mnie to nie obchodzi, czy ktos mnie rozumie tu czy nie, nawet was w wiekszosci nie znam, mam swoje poglady i je wyrazam. Staram sie nie odnosic do nikogo osobiscie ze zlosliwoscia. Ja mam takie odczucia, ty masz inne- masz prawo je tu prezentowac, ale moze rob to w troche mnie "natarczywy sposob". (raczej to czy jak byly prezydent dowiedzial sie o jej ciazy itp. nie wplynie na moje sympatie polityczne, z z drugiej strony jak napisalam, nie chce jej oceniac w tej sytuacji- wiec tresc "nie zwiekszy" mojej krytyki.

Co do wypowiedzi- Też się nie będę wykłócać. Niby o co ? O Twoje wrażenia ? Toć miej sobie jakie chcesz. Ja się z nimi nie zgadzam i też mam prawo to napisać
To wlasnie robisz cos odwrotnego. Nie wiem po co te "ataki" po kazdym bardziej kontrowersyjnym poscie.. Pisz, ale nie musisz przy tym edytowac kazdego zdania i analizowac go slowo po slowie, zeby sie przyczepiac.
Nie no jasne. Z braku lepszych argumentów, zawsze najlepiej pojechać ad personam

Dla jasności - nie czepiam się słówek, a sensu na jaki się one składają. No i uważam, ze lubisz mieć poczucie, ze się Ciebie nie rozumie (bardzo często jak sie odnosisz do moich wypowiedzi to właśnie zaczynasz od "bo nie rozumiesz"', niedawno nawet mnie zjechałaś za to, ze rzekomo odpowiadam na posty nie czytając ich w całości). To nie jest uszczypliwość tylko zwrócenie uwagi na pewną Twoją cechę, zresztą zaraz potem przywołałam argument/dowód na to, ze problem jest raczej w tym, że to Ty sama nie bardzo wiesz o co Ci chodzi. Zauważyłam to nie pierwszy raz więc o tym wspomniałam.
Bardzo trudno rozmawia sie z kimś kto sam nie wie o co mu tak naprawdę chodzi, dołącza do rozmowy z gotową teorią na temat jej uczestników (!) i tak uprzedzony ze szklanej kuli czaruje wiedzę o swoich rozmówcach, a głowny temat rozmowy jest tylko ku temu pretekstem. Jak dla mnie - żenuła.
Ale w sumie, to Twój problem.

Edytowane przez sine.ira
Czas edycji: 2010-06-08 o 11:45
Stary 2010-06-08, 11:44   #131
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
PiS ma TVP. PO ma TVN, glownie TVN24, slyszalam ale nie wiem na ile to prawda, że za niejaką Super Stacją stoi SLD wiec kazdy kogos ma i wspolny biznes sie kręci
No, tylko problem polega na tym, że telewizja polska, jak sama nazwa wskazuje, jest PUBLICZNA, też o największym zasięgu. Fakt, że nie znam nikogo - no może oprócz starszych ludzi -kto by to oglądał, ale tak to wygląda.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-08, 11:52   #132
201608080935
Konto usunięte

Cytat:
No, tylko problem polega na tym, że telewizja polska, jak sama nazwa wskazuje, jest PUBLICZNA, też o największym zasięgu. Fakt, że nie znam nikogo - no może oprócz starszych ludzi -kto by to oglądał, ale tak to wygląda.
Jesli dobrze pamiętam to widzialam Cię na wątku o Klanie a Klan na publicznej więc oglądasz , ja zresztą też
A mówiąc powaznie no to tak, publiczna ma najwięskzy zasieg, jesli chodzi zas o ogladalnosc to chyba raczej komercyjne mają większą no ale w sumie to nie wnikam. Zresztą temat nie o tym i nie o analizach oglądalnosci wiec to tak tylko krotko w ramach odpowiedzi
Stary 2010-06-08, 11:55   #133
BrigitteBardot
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo trudno rozmawia sie z kimś kto sam nie wie o co mu tak naprawdę chodzi, dołącza do rozmowy z gotową teorią na temat jej uczestników (!) i tak uprzedzony ze szklanej kuli czaruje wiedzę o swoich rozmówcach, a głowny temat rozmowy jest tylko ku temu pretekstem.
A już najdziwniejsze jest to, że z tej szklanej kuli można się dowiedzieć dziwnych rzeczy, jak na przykład tego, że zwolennikom PO czy szeroko pojętej lewicy przeszkadza rozwódka z nieślubnym dzieckiem. Ktoś chyba pomylił elektoraty.
Stary 2010-06-08, 12:02   #134
lea88
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no jasne. Z braku lepszych argumentów, zawsze najlepiej pojechać ad personam

Dla jasności - nie czepiam się słówek, a sensu na jaki się one składają. No i uważam, ze lubisz mieć poczucie, ze się Ciebie nie rozumie (bardzo często jak sie odnosisz do moich wypowiedzi to właśnie zaczynasz od "bo nie rozumiesz"', niedawno nawet mnie zjechałaś za to, ze rzekomo odpowiadam na posty nie czytając ich w całości). To nie jest uszczypliwość tylko zwrócenie uwagi na pewną Twoją cechę, zresztą zaraz potem przywołałam argument/dowód na to, ze problem jest raczej w tym, że to Ty sama nie bardzo wiesz o co Ci chodzi. Zauważyłam to nie pierwszy raz więc o tym wspomniałam.
Bardzo trudno rozmawia sie z kimś kto sam nie wie o co mu tak naprawdę chodzi, dołącza do rozmowy z gotową teorią na temat jej uczestników (!) i tak uprzedzony ze szklanej kuli czaruje wiedzę o swoich rozmówcach, a głowny temat rozmowy jest tylko ku temu pretekstem. Jak dla mnie - żenuła.
Ale w sumie, to Twój problem.
Sorry, ale nie bede tego kontynuowac. Bo nie wiem do czego mialoby niby prowadzic dalsze dywagowanie nad kazdym postem i jego sensem - ja mam swoje zdanie ty swoje i raczej ich nie zmienimy pod wplywem nie wiem jakich argumentow. Pisz wiec sobie co chcesz o mnie moich postach, tylko nie przekraczaj granic dobrego smaku.

Vixen- co do mediow, juz to kiedys pisalam, ze media audiowizualne powinny byc z zasady obiektywne. Nie tylko telewizja publiczna, choc ona glownie. Media pisane, maja prawo byc stronnicze. A to ze Polsce jest zupelnie inaczej to juz inna sprawa. Trzeba by sie wziac gruntownie za cala etyke mediow audiowizualnych i odpolitycznic przede wszystkim media publiczne (co do tej pory nikomu sie nie udalo i nowa ustawa o KRRiT tego nie zmienia). Ale zbaczamy z tematu w sumie .
Stary 2010-06-08, 12:05   #135
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Jesli dobrze pamiętam to widzialam Cię na wątku o Klanie a Klan na publicznej więc oglądasz , ja zresztą też

No ale "Klan" to co innego, zresztą teraz jes przerwa wakacyjna Z "M jak miłość" już dawno wymiękłam, nie zdzierżyłam tej nudy i prania mózgów, że jak facet zdradza, to dlatego, że kobieta go uwiodła (przykład Marka). W "Klanie" pokazują takie sytuacje z jednak większym...wdziękiem (czyli jakby strzelił w twarz ciężką ręką )
Ten serial pokazuje zresztą najlepiej żałosny poziom, jaki prezentuje TVP.

Cytat:
Vixen- co do mediow, juz to kiedys pisalam, ze media audiowizualne powinny byc z zasady obiektywne. Nie tylko telewizja publiczna, choc ona glownie. Media pisane, maja prawo byc stronnicze. A to ze Polsce jest zupelnie inaczej to juz inna sprawa. Trzeba by sie wziac gruntownie za cala etyke mediow audiowizualnych i odpolitycznic przede wszystkim media publiczne (co do tej pory nikomu sie nie udalo i nowa ustawa o KRRiT tego nie zmienia). Ale zbaczamy z tematu w sumie .
Mnie nie obchodzi, czy TVN jest obiektywny czy nie. Bo to prywatna telewizja. Ale TVP jest utrzymywana między innymi z haraczu zwanego abonamentem i mają psi obowiązek zachować obiektywizm. Że już nie wspomnę, że przydałyby się też ciekawsze programy niż transmisje mszy i powtórki seriali typu "Bonanza"

Edytowane przez _vixen_
Czas edycji: 2010-06-08 o 12:07

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-08, 12:14   #136
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Sorry, ale nie bede tego kontynuowac.
No oczywiście. Miałam nadzieję, że na tym zakończysz.

Cytat:
Pisz wiec sobie co chcesz o mnie moich postach, tylko nie przekraczaj granic dobrego smaku.
A niby w jakim celu miałabym to robić Wyobraź sobie, że nie tylko Ty musisz uznać rozmowę za zakończoną żeby ona się faktycznie skończyła. Ja też mogę ją za taką uznać.
Poza tym, no przecież jak się nie odniesiesz w żaden sposób bo moich słów (np. do tych), to ja gadać jak dziad do obrazu nie będę. Nie jestem Wyrakiem.

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Ten serial pokazuje zresztą najlepiej żałosny poziom, jaki prezentuje TVP.[
No dokładnie. Klan to emanacja słabości i miałkości publicznej TV. Szczególnie w zakresie jej rzekomej funkcji misyjnej.
Stary 2010-06-08, 12:18   #137
Hvid
Zakorzenienie

W TVP jest takze Teatr Telewizji, sa wieczory filmowe typu ``Kocham kino``, nie wspominajac o TVP Kultura.
Hvid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 14:54   #138
lilianaX
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ever-dream Pokaż wiadomość
A tego to niedoczytałam Jak można być samym dla siebie autorytetem? Żenujące, tutaj się zgodzę
A ja własnie tutaj się nie zgodzę. Moim zdaniem bycie autorytetem dla siebie samego jest bardzo zdrowe i rozsądne. Najlepiej słuchać siebie samego a nie oglądać się na innych, bo żaden "autorytet" nie wie lepiej od Ciebie, co jest dla Ciebie dobre. MHO, oczywiście.
Stary 2010-06-08, 14:59   #139
_vixen_
Zakorzenienie

Ale autorytet to nie jest wzór do bezkrytycznego naśladowania, tylko osoba, która czymś nam bardzo imponuje, odwagą, inteligencją, pracowitością, sposobem rozwiązywania problemów, podejściem do życia.
Stary 2010-06-09, 18:57   #140
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
tak sobie zrobiłam małe podsumowanie z tego wywiadu:
rozwódka -> zachodzi w ciażę od razu z nowo poznanym facetem, bo to "miłość" i ona "chce mieć z nim dziecko" -> moja myśl: dżizas, nigdy w życiu bym tak nie zrobiła i czy to aby na pewno rozsądna kobieta, pani adwokat notabene....?
Ale to tylko mój tok myślenia
Swoją drogą ciekawe, jak to się ma do tak promowanych w poprzedniej kampanii PIS-u wartości konserwatywnych.... ?
Plus tekst: "Jestem sama dla siebie autorytetem"....
rozwalił mnie ten fragment

zwyczajnie zaliczyli wpadkę (podobnie jak z pierwszym mężem zdaje sie) ale uzywamy pieknych slow bo to wykształceni ludzie wiec :"zdecydowali sie na dziecko" a plebs zwyczajnie wpada i bierze szybki ślub.

Zaraz okaże sie ,że oboje zasiądam w poselskich ławach .

Szczerze byłam "pelna podziwu" jak po wyborach na okladce chyba Twoje stylu pojawily sie corki prezydentow i byl dopisek ze M.K odmowila ze wzgledu na swoją sciezke zawodową ,konczyla studia czy tez zaczynała aplikację.
Pomyslalam ,rozumna kobieta,rozsądna ,stawia na kariere a nie gebe na okładce a zaraz potem wylazł rozwod chwile po wspolnym bilbordzie w kampanii i zrobilo mnie się niedobrze.
I wiedziałam ,że dla wizerunku i wygranej zrobi sie wszytsko.

Wywiad musiał ukazac się w jakies szmacie ze wzgledu na poziom rozmowy,zdjęć ,jaki % czyta prasę wyższych lotów ?

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-09, 19:13   #141
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
[SIZE="1"][I]rozwalił mnie ten fragment

zwyczajnie zaliczyli wpadkę (podobnie jak z pierwszym mężem zdaje sie) ale uzywamy pieknych slow bo to wykształceni ludzie wiec :"zdecydowali sie na dziecko" a plebs zwyczajnie wpada i bierze szybki ślub.

Wywiad musiał ukazac się w jakies szmacie ze wzgledu na poziom rozmowy,zdjęć ,jaki % czyta prasę wyższych lotów ?
Potem powiedzieli, że to wcześniak.
Może to rzeczywiście wcześniak, ale brzmi znajomo.

- trafiony, zatopiony Paula
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-09, 19:28   #142
Hultaj
BAN stały

Cytat:
rozwalił mnie ten fragment

Zaraz okaże sie ,że oboje zasiądam w poselskich ławach .

Szczerze byłam "pelna podziwu" jak po wyborach na okladce chyba Twoje stylu pojawily sie corki prezydentow i byl dopisek ze M.K odmowila ze wzgledu na swoją sciezke zawodową ,konczyla studia czy tez zaczynała aplikację.
Pomyslalam ,rozumna kobieta,rozsądna ,stawia na kariere a nie gebe na okładce a zaraz potem wylazł rozwod chwile po wspolnym bilbordzie w kampanii i zrobilo mnie się niedobrze.
I wiedziałam ,że dla wizerunku i wygranej zrobi sie wszytsko.

Ja to Cię Paula bardzo lubię za taką szczerość i nieowijanie w bawełnę. I wcale nie kpię.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-10, 20:54   #143
naatt
Raczkowanie

Wiecie, mi też niedawno zmarł ojciec. (niecałe 6 miesięcy temu) Jednak gdyby był osobą sławną, medialną to nie wiem czy bym się zdecydowała na taki wywiad po upływie 2 miesięcy, a nawet i po dłuższym okresie czasu - za bardzo by bolały rany i nie chciałabym zwierzać się ze swoich uczuć prasie, bo to jednak prywatna sprawa,o której można porozmawiać z bliskimi osobami a nie z dziennikarką. Btw, w show wywiad mi się nieco bardziej podobał niż w Gali, bo Marta chciała pokazać, jacy byli naprawdę jej rodzice, gdy 'już gasły światła'.

Na pewno zwolennicy innych partii politycznych od razu przekonają się do PISu bo Marta Kaczyńska udzieliła wywiadu i opowiedziała o Jarosławie .. Uważam, że ten wywiad na kandydaturę nie wpłynie.

A sceneria wywiadu w Gali mi nie przeszkadza osobiście. To, że nie nosi czarnych rzeczy nie oznacza, że nie cierpi. Niektórzy po śmierci bliskich ubierają czarne rzeczy tylko na pogrzeb, a potem ubierają się na kolorowo i wesoło. Ile ludzi - tyle poglądów.
naatt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-11, 18:18   #144
Charmain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naatt Pokaż wiadomość
Wiecie, mi też niedawno zmarł ojciec. (niecałe 6 miesięcy temu) Jednak gdyby był osobą sławną, medialną to nie wiem czy bym się zdecydowała na taki wywiad po upływie 2 miesięcy, a nawet i po dłuższym okresie czasu - za bardzo by bolały rany i nie chciałabym zwierzać się ze swoich uczuć prasie, bo to jednak prywatna sprawa,o której można porozmawiać z bliskimi osobami a nie z dziennikarką. Btw, w show wywiad mi się nieco bardziej podobał niż w Gali, bo Marta chciała pokazać, jacy byli naprawdę jej rodzice, gdy 'już gasły światła'.

Na pewno zwolennicy innych partii politycznych od razu przekonają się do PISu bo Marta Kaczyńska udzieliła wywiadu i opowiedziała o Jarosławie .. Uważam, że ten wywiad na kandydaturę nie wpłynie.

A sceneria wywiadu w Gali mi nie przeszkadza osobiście. To, że nie nosi czarnych rzeczy nie oznacza, że nie cierpi. Niektórzy po śmierci bliskich ubierają czarne rzeczy tylko na pogrzeb, a potem ubierają się na kolorowo i wesoło. Ile ludzi - tyle poglądów.
W takim razie jeszcze możesz porównać wywiady z tym z Vivy

Tak jak przy jednym jakoś mogłam to sobie wytłumaczyć, na siłę, ale.. to tak przy 3 nie da rady.
Charmain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-11, 18:19   #145
naatt
Raczkowanie

a vivy nie czytałam
racja, 3 wywiady to lekkie przegięcie. zwłaszcza w ciągu jednego tygodnia.

Edytowane przez naatt
Czas edycji: 2010-06-11 o 18:22
Stary 2010-06-11, 19:08   #146
molka11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez naatt Pokaż wiadomość
a vivy nie czytałam
racja, 3 wywiady to lekkie przegięcie. zwłaszcza w ciągu jednego tygodnia.
zwłaszcza w ciągu ostatniego tygodnia

molka11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-12, 09:48   #147
czarnulka066
Zakorzenienie

https://polki.pl/viva_bk_artykul,10003964.html
Jak widać były dwie okładki, p. Komorowska też się skusiła na wywiad akurat w takim czasie.

!!Od 12 grudnia 2010!! Tylko przemyślane zakupy

czarnulka066 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-12, 14:34   #148
mamatymusia
Przyczajenie

Tak sie zastanawiam czy Wy jestescie takie wspaniale i macie nieskazitelne zyciorysy ,ze tak po niej jedziecie....Ona zrobila na mnie dobre wrazenie,jej maz srednie Dobrze sie stalo,ze udzielila tych wywiadow i zaprzeczyla roznym pogloskom i chorym domyslom krazacym po necie
mamatymusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-12, 14:44   #149
naatt
Raczkowanie

nigdzie nie powiedziałyśmy, że mamy nieskazitelne życiorysy
tylko chyba jednak co za dużo, to niezdrowo. o ile się nieco ucieszyłam, gdy dowiedziałam się o pierwszym wywiadzie (byłam ciekawa jej poglądów, wypowiedzi na temat katastrofy etc.), to trzech wywiadów już nie rozumiem.
Stary 2010-06-12, 16:18   #150
Dotka90
Zakorzenienie

Ja czytałam ich wywiad w Gali. I niestety, nie zrobili na mnie dobrego wrażenia. Generalnie moje odczucia po przeczytaniu całego wywiadu - szeroko zakrojona kampania prezydencka Jarosława Kaczyńskiego. Można to wyczytać chociażby z takich wypowiedzi, jak ta, w której Marta mówi, że pogłoski, że ona i Jarosław się nie lubią, to tylko plotki, że Jarosław jest bardzo ciepłym człowiekiem, że okazuje jej wiele wsparcia, że są ze sobą bardzo blisko, że jak była dzieckiem to opowiadał jej fantastyczne bajki. Ja ten wywiad odbieram po prostu jako ocieplenie wizerunku Jarosława. Dodatkowo Marta wspomina coś o polityce jej ojca i o tym, że będzie kontynuować wspaniałe dzieło rodziców. Dla mnie 'pachnie' kampanią prezydencką na kilometr.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości