|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
Cytat:
MisQa piszesz że mam mały brzuch a mi się taki ogromniasty wydaje porównując zdjęcia z 10tc a z 22rtc jestem w szoku A to dowód ![]() Zuzuaczka Trzymam mocno kciuki za obronę Nie ma się co bać Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2010-06-12 o 10:48 |
||
|
|
|
#1082 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Nie martw się. Luteina to hormon ciążowy i podtrzymuje ją, gdybyś sama nie mogła jej naprodukować wystarczająco. Nie ma wpływu na płeć dziecka ( nie wyskoczą mu piersi w przyszłośći
) Bierz też dużo magneziku i leż często z biodrami uniesionymi- jak dziewczyny pisały.A przede wszystkim- NO STRES ! bo jak ci przepisał uspakajające, to może lepiej meliskę ? U mnie w chałupie jedyne 27 st. wczoraj było, uff... Leżałam plackiem pół dnia przed wentylatorem, nogi napuchły jak świeże paróweczki i poszłam spać po 1-ej, bo zachciało się drogowcom zdzierać nawierzchnię na ulicy pod blokiem, a echo cudnie niosło.... Ja rozumiem, że upał i jakoś oni też muszą, ale większość sąsiadów pewnie klęła w żywy kamień, że o tej godzinie. Ilonko,ślicznie wyglądasz
|
#1083 | |
|
Raczkowanie
|
tez tak myslę, że plaga jakąś się dziś wykluła z tym niespaniem...
![]() moja kotka zaraz wybije mi szybę bo lata za muchą ![]() Cytat:
Ilonka wyglądasz "bjutiful" ![]() Zuziczka trzymam mocno zaciśnięte kciuki
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|
|
|
|
#1084 |
|
Raczkowanie
|
Jaki ogromniasty,Ilona? nie żartuj sobie
śliczny i zgrabniutki jest, zresztą jaki ma być w 22 tc? płaski?? ![]() Ja przed ciażą miałam w pasie 60 cm, ile teraz, wolę nie mierzyć w biodra i uda mi poszło, mimo,ze nie przytyłam wcale, mam -3kg od początku ciąży
|
|
|
|
#1085 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ilonka..brzuszek i właścicielka śliczne Co do komarów to ostatnio koleżanka z innego forum mi poleciła preparat dostępny na allegro MUGGA...ponoc rewelacyjne, bo ona to taka podróżniczka jest i stosuje go w krajach tropikalnych... NA rozstepy dziewczyny poleciły mi http://www.allegro.pl/item1035482168...y_prezent.html nie drogi i ponoć pomaga, jak mi sie skończy rossmanowski to go kupie i wypróbuje,,, A ja właśnie zauwazułam że mam na brzuszku dość sporego rozstępa ![]() ... nie wiem czy to z poprzedniej ciąży sie uwidocznił czy nowy powstał..jakoś nie przylądałam sie wczesniej brzuszkowi...![]() U nas dziś z 40 stopni na dworze i zero wiaterku.. normalnie taka sałna od 7 rano!! Pogodynki straszną nas ogromnymi burzami, gradem i tornadami na dziś...oby łagodnie to przeszło.... a od jutra przyzwoita pogoda ..czyli ok 25 stopni....da się to wytrzymać....Przyłaczam się do dziewczyn z nieprzespaną nocą, (tak apropo to ja kota bym za drzwi wyrzuciła ..brr.. nie znosze kotów zwłaszcza takich co ciężarnej spać nie dają![]() ) U mnie winowajcą była temperatura panująca na naszym poddaszu... Domik tez spać nie mógł przez ten upał, poducie całą mokrą miał od potu...a ja po całym dniu biegania za nim miałam tak opuchniete łydki że grubościa to uda przypominały..miłam dwie kłody przyczepone do dupska ![]() położyłam się z nogami na dwóch poduchach, ale i tak to nie pomogło.. całą noc się wierciłam..no i co chwila zaglądałam do pokoju Domisia (jakoś nie przywykład do tego że sam śpi..że juz taki "dorosły" jest cellaris..Co do cc to ja moze nie uczona jestem, ale mi właśnei pomogło dużo ruchu, jak się kichac chce to podusia na brzuch przyciśnięta, blizny niczym nie smarowałam, ani nie masowałam a jest bardzo mało widoczna...po tygodniu to ja smigałam jak nowonarodzony. wiesz .... chyba w szpitalu to bardziej mnie wtedy cycki od karmienia bolały niż ta cała blizna.... , nie dostawałam żadnych srodków przeciwbolowych, nikt mi nawet nie proponował..poza tym leżałam w szpitalu 5 dni i to była głupota...teraz to bym wypisałą się po 3 dniach...I tak sie mną nikt tam nie zajmował, tylko łózko zajmowałam.... Najgorsze co pamiętam, to były codzinne obchody...lekarz sprawdzał jak się macica obkurcza naciskając brzuch... był mało delikatny.... wręcz sprawiało to niesamowity ból.... Dobra , zmykam dziecko ubierać i idziemy na plac kościelny dzie jest organizowany "dzien dziecka" troszke spóźniony bo odwołali wczesniej przez powódź.... Cza sie nabalsamowac coś anty słoneczku i anty komarom i ganiać za młodym....
|
|
|
#1086 |
|
Rozeznanie
|
Gabisun, aaneczka dziękuję za informacje
Ona jakoś ostatnio strasznie do mojego brzucha lgnie, w domu mam z 27 st. a ona jeszcze przytulona do mnie. Ale nie mam serca jej odsuwać jak tak śpi Najfajniejsze jest jak strzyże uszami gdy mała sie rusza I kto by pomyślał, mój kot do tej pory to taki autystyczny raczej był
|
#1087 |
|
Zakorzenienie
|
Umieram z tego gorąca... chciałam jechać na zakupy ale po prostu nie mam siły. Napiszę tylko, że obroniłam się i dziękuję wszystkim, które trzymały za mnie kciuki
Trzymajcie się jakoś, ja chyba już zdycham...
|
#1088 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a do lekarza poczekam chyba na kolejna wizyte ok 7 lipca bo w sumie to nie usmiecha mi sie znowu placic
|
|
#1089 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i pod chłodny prysznic, od razu życie stanie się piekniejsze
|
|
|
|
|
#1090 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za egzamin trzymam kciuki ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
a kredytem sie nie martw, no coz czasem to najlepsze rozwiazanie, ja zakupów tez nie mam jestem w 24 tyg w sumie to juz koncówka i sama nie wiem kiedy kupie lozeczko i wozek, ale chyba na sam koniec, nie dlatego ze sie boję ale gadanie za uszami mamy i tesciowej, czekaj czekaj. teraz zaczynam kompletowac rzeczy dla siebie ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
nie zdychaj nam![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- a ja juz mam zepsuty dzien, moj tZ zadzwonil ze przyjezdzaja do jego rodziców na weekend goście ktorych nie lubie a bede musiala odbebnic kolacjewyszlam na chwile na balkon sie poopalac ale wytrzymalam 15 min i jest tragedia, wole nie ryzykować boje się udaru albo ze brzuchol przegrzeje
|
|
#1091 |
|
Raczkowanie
|
Czesc mamusie
IlonaN2-sliczny brzusio ![]() Klarissa-gratulacje egzaminu elenka1-a dlaczego ma niby wygladac ona lepiej kazda z nas jest wyjatkowa bo nosi pod sercem swoj skarb |
|
|
|
#1092 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1093 | |||
|
Zadomowienie
|
kliwia7, to dzięki za info, ja w sumie wybiorę się na jaczewskiego albo na kraśnicką, gdyby się coś działo, ale nie wiem jak tam jest:/
Cytat:
![]() IlonaN2, ładny brzuszek ![]() Cytat:
Cytat:
ja byłam dzisiaj na zajęciach, ale nie wytrzymałam, napisałam tylko kolokwia i wróciłam do domku, dobrze że mam zwolnienie od ginki, to nie muszę odrabiać.. a jedno koło tak mi dobrze poszło, że mam zwolnienie z egzaminu z oceną 5 To już drugi egzamin z którego jestem zwolniona
|
|
#1094 |
|
Rozeznanie
|
klarissa gratulacje z powodu zdanego egzaminu
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam z wioski... płynę ... nogi opuchnięte... brzucho znów boli... i marzę o tym by zdjąć stanik
babcie zachwycone, ze mnie w końcu widziały wróżą chłopca, bo niby tak pięknie wygladam... ![]() idę poleżeć, spać mi się chce i w ogóle jakoś ciężko
|
#1096 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję wszystkim za kciukaski
Wyniki mają być dziś wieczorkiem. Za to nawnerwiałam się przez promotora i przepływ informacji na uczelni. W czwartek, bodajże, została przedstawiona lista osób dopuszczonych do obrony (na stronie internetowej uczelni), a dziś się dowiedziałam, że jak nie oddam natychmiast jednego egzemplarza pracy (dla recenzenta) to nie będę się bronić w czerwcu , żeby miał na poniedziałek (W lipcu, sierpniu i wrześniu promotora jedzie na jakiś kontrakt za granicę, więc kolejny termin to październik)Pobiegłam do domu, żeby "na biega" wydrukować ten jeden egzemplarz, ale okazało się, że tusz w drukarce kaput Już mi się płakać chciało, ale brat spytał ile tych stron do drukowania. i stwierdził, że "powinno starczyć tuszu" w jego drukarce Na szczęście byliśmy w pobliżu mojego domku, więc mąż mi wyniósł paczkę kartek i pojechaliśmy. Całą pracę miałam na pen drive, więc chociaż z tym nie było problemu. Włączyłam drukowanie, patrzę na zegarek - mam 10 min by dotrzeć na uczelnię po wpis od wykładowcy, który dziś po południu wyjeżdża Normalnie MASAKRA. A wszystko w tym upale i to w przeciągu 1,5godziny załatwione. Chyba wiszę bratu piwo, albo całą skrzynkę ![]() Cytat:
IlonaN2, śliczny brzusio ![]() Zuziczka, pewnie już po obronie, ale trzymam kciuki (od wczoraj )aaneczka1984, Ano fakt, Dominiś już dorosły facet i spać sam musi Ciekawe jak "łatwo" będzie nam wypuścić z domu nasze pociechy, kiedy dorosną ![]() Wiem, jak to może zabrzmieć w czasie powodzi w całym kraju, ale ja tam się nie mogę doczekać tych zapowiadanych burz-nawałnic. Kooocham burze Klarissa, gratulacje ![]() ![]() klask i: Odpoczywaj teraz Cytat:
elenka1, skoro nie było to usg połówkowe, to nie masz sie co martwić. Ale możesz być oczywiście zła, bo płacisz tyle samo, co inne pacjentki i masz prawo pooglądać swojego dzieciaczka i dowiedzieć się tego, co chcesz. No, ale trudno. Jeśli chcesz, w każdej chwili możesz wybrać się na usg gdzie indziej. Współczuję nielubianych gości. A co do drugiej ciężarnej - dla męża to ty i wasze dziecko jesteście najważniejsi MisQa, ja tam po domu bez stanika biegam ^^ Mąż zachwycony
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-06-12 o 16:44 |
||
|
|
|
#1097 |
|
Zakorzenienie
|
ycnan - no to rzeczywiście bratu się cos należy zza to
![]() hehe ja nie nawidzę chodzic bez stanika, mam spory biust i źle się z tym czuję, ale poszukam jakiejś koszulki z wbudowanym stanikiem i zdejme go dzis bo oszaleje
|
#1098 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale upal
![]() Bylam dzis na zakupach. Kupilam dla dzidziusia http://www.allegro.pl/item1065928447...a_butelki.html a dla siebie biale dlugie lniane spodnie w H&M i bluzeczke
|
|
|
|
#1099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak się zastanawiam czy to wina pogody - brzuch mam twardy, mam niemiłe skurcze, boli mnie i do tego jeszcze doszedł ból głowy i pół przytomna jestem z upału... Dobrze, że mam na wtorek wizytę u lekarki bo martwię się, odkąd zrobiło się tak ciepło non stop mnie boli i wyraźnie twardnieje...
|
|
#1100 |
|
Rozeznanie
|
ycnan no to niezłą sobotę miałaś,ale najważniejsze ze wszystko opanowane
![]() Dziewczyny ja też ostatnio po domku bez staniola latam,ale zastanawiam się czy od tego mi cyce do pasa nie obwisną ???? Już i tak z C skoczyły na E i obawiam się,ze to jeszcze nie koniec niestety
|
#1101 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
No cóż... są my trzy :P haha lipcowo- sierpniowe koleżanki już częściowo się rozpakowują ;D Ja mam część torby spakowaną, a właściwie nierozpakowaną po moim pobycie w szpitalu |
|
|
|
|
#1102 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję ![]() A co zdychania to ja też już zdycham...kolejny raz...nie wiem ile jeszcze mi żyć zostało... Cytat:
Cytat:
ja juz mam wakacje i zyczę,żeby i twoje sie niedługo zaczęły Cytat:
![]() ja po domu latam w sukience bez stanika i ...majtek.Mężu sie cieszy jak dziecko Dziś z Tżtem zrobilismy drugą turę zakupów wyprawkowych.Kilka bzdetów i 240zł poszło... Chcielismy też kupić łóżko tyrustyczne,bo w Jysku była promocja i były po 120 zł,ale jak dotknełam tego "łóżka" to jednak zrezygnowaliśmy i kupimy coś droźszego,ale bardziej stabilnego i bezpiecznego... Jutro mamy wycieczkę do Wawy samochodem bez klimy....chyba wyjedziemy o 6 rano,żeby w upał nie jechać,bo chyba bym musiała siedzieć na dachu,żeby sie nie rozpłynąć...Swoją drogoą strasznie mi się nie chce już nigdzie podróżować,to zbyt męczące
|
|
#1103 |
|
Wtajemniczenie
|
Klarissa - G.R.A.T.U.L.A.C.J.E!
|
|
|
|
#1104 |
|
BAN stały
|
Klarissko gratuluję
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#1105 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a energie to ja czasem z byle pierdoły czerpie hehe i wogóle staram się nie szprajcować(jak to mój G mawia)że jak dzis nie posprzątam czy tam czegoś nie zrobię to wielkie jakies hallo czy cos takiego,spoko luzik zrobi sie napewno jak nie dzis to jutro,dobre samopoczucie najwazniejsze a humorki to ja mam,ze ho ho ale to tak od zawsze juz,wiec kwestia nastawienia i przyzwyczajenia buziak i jak obrona??Cytat:
a młodemu to wcale się nie dziwię my też pomału mdlejemy aczkolwiek mnie dzis ratuje micha z zimną wodą i leżak w cieniu na tarasie,bo basen zepsułam sobie(popękałam go ) ale on miał już duuuużo lat więc trochę to zrozumiałe.Kupimy nowy i siedze tam aż do poroduCytat:
a fotki suuuper,taki fajniutki już ten brzusio a Ty fajowa mamuśka [QUOTE=czarnaelizabeth;199 26663]Fem - śliczna z Ciebie kobietka i ciaża Ci służy, a mieszkanko córci śliczne ![]() Eveliouses-ale Ty masz werwy, dziewczyno!!! podziel sie ![]() bierz co chcesz,wszystko weź.... ![]() jw-micha z zimną wodą,leżaczek w cxieniu na tarasiku i ktoś obok robiący kiełbaski białe na grillu aż żyć sie chceCytat:
Cytat:
Cytat:
a spać też sie nie da bo upałyyyyyy i duchota mimo otwartych okien i wentylatorka ![]() a co do MOLI to mój tata wkłada do kaszek,mąki i tego typu produktów po kilka LISCI LAUROWYCH tak żeby wystawały trochę i działa bo moli niema! Bordowa może by spróbować w tym PKO skoro już tam macie i wiesz jakiś taki konsolidacyjny układ zrobić,czy jakoś tak-niby taniej wychodzi bo mniejsze raty można ustalić,ale dokładnie to trzeba by sprawdzic czy jest taka opcja a co z DZIDZIĄ??? niewiem czy dobrze widze,ale niema jej już chwilę,co nie?
|
|
#1106 |
|
Raczkowanie
|
ide do miski
|
#1107 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja byłam dzisiaj na zajęciach w czarnych legginsach bo nic innego nie miałam, poza spodniami, myślałam że zejdę. Właśnie siedzę na allegro i szukam spódniczek, tylko jak ja będę wyglądać z takimi łydkami:/ Cytat:
Jeszcze 6 egzaminów, 2 zaliczenia i obrona (jeśli skończę pracę mgr w ten weekend....) ![]() Co do latania bez stanika to u mnie to samo Bez majtek nie latam, tylko w samych majtkach Ale mój TŻ się nie cieszy, bo u nas od 3 tyg zakaz sexu ![]() ycnan, ale przygody ![]() PS. CO myślicie o takiej bluzce? http://moda.allegro.pl/item107033581...h_roz_s_m.html nie wiem czy kupować, te wymiary jakieś dziwne :/ zwłaszcza biust:/
Martynka Edytowane przez Lenka* Czas edycji: 2010-06-12 o 18:24 |
||
|
|
|
#1108 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do wycieczki po 6 rano to też będzie już wystarczająco gorąco. Zmęczysz się i tak, ale przynajmniej na drogach, chyba, mniej samochodów będzie. Lenka*, bluzka fajna, choć, jak dla mnie, dziwna jest ta ...rozeta między piersiami. Tzn, będzie je rozdzielać i będą wyglądać jak wielkie rozlane placki Taka moje wizja
|
|
|
|
|
#1109 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję kochane
Napiję się z tej okazji szampana Picolo albo innej oranżady ![]() Cytat:
nawet dzisiaj usiłowałam, ale musi być troszkę chłodniej inaczej nie dam rady... Może od przyszłego tygodnia temperatura trochę spadnie.Nie wiem jak wy, ale ja tak puchnę z tego upału, że dobrze iż kilka dni temu zdjęłam obrączkę bo to była ostatnia szansa... Na szczęście wieczorem i rano wracam do normy, więc to pewnie nic groźnego. We wtorek ide do ginki i jak wszystko będzie ok to spadamy z tż-tem na działkę pod drzewko zanim się ugotuję A od następnego poniedziałku startuje mój remont i urządzanie kącika dla małej, nie mogę się doczekać
|
|
#1110 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamuśki nudzi mi się niemiłosiernie!
![]() Czytam i czytam ale w końcu i od książki trzeba odpocząć. Przed komputerem za bardzo siedzieć nie lubię, od gotowania i sprzątania bolą mnie plecy więc też odpada ... A Tż ciągle w pracy ... Nie mam co ze sobą zrobić
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.

i Ty promienna
albo to mój bębenek taki wyrósł jakiś .... na wadze nie przybieram, ale w cm jak najbardziej, od początku ciązy już 20 cm do przodu w brzusiu
a mi się taki ogromniasty wydaje porównując zdjęcia z 10tc a z 22rtc jestem w szoku 
) Bierz też dużo magneziku i leż często z biodrami uniesionymi- jak dziewczyny pisały.

Ale to chyba nie usg połówkowe miało być? Jeśli nie, to nie ma się o co złościć. Ewentualnie tylko o pieniądze (jeśli płacisz za usg dodatkowo). Jeśli jednak chcesz sobie pooglądać dzieciaczka, to zapisz się do kogoś innego na samo ^^
nie zdychaj nam
kazda z nas jest wyjatkowa bo nosi pod sercem swoj skarb

klask i: Odpoczywaj teraz

normalnie mojej Lidce też chyba smakowały, bo się wierci...
jw-micha z zimną wodą,leżaczek w cxieniu na tarasiku i ktoś obok robiący kiełbaski białe na grillu