Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część V - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-12, 19:49   #691
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część V

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Mam tak samo
Ja niestety też. Na uda to już patrzeć nie mogę ... Dlatego biorę się zaraz za ćwiczenia. Chciałabym się bez obciachu móc ubrać w krótkie spodenki.

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 19:57   #692
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carrola Pokaż wiadomość
Tylko na chwilę wpadam, nadrobiłam Was właśnie. Mamy z TŻ duże problemy, nie wiem jak to wszystko się skończy... Od wczoraj jestem mocno przybita, ostatnią rzeczą jakiej bym chciała jest rozstanie...
W czwartek mam obronę, nie wiem jak przez to przejdę.
Kosmetyki stoją w miejscu, nic nie zużywam, nic nie kupuję.
przykro mi, mam nadzieję, że wszystko będzie ok

Cytat:
Napisane przez ganimedea Pokaż wiadomość
Dziś 62 dzień dukania, a ponieważ dziś 12 (zaczęłam także 12-go), to pora na bilans po dwóch miesiącach . Jest mnie mniej o 7,5kg, a w obwodach:
* biust -5cm
* talia -7cm
* biodra -4,5cm
Cytat:
Napisane przez ksiezniczkaa87 Pokaż wiadomość
Gani gratuluję Ja bardzo żałuję, że nie zmierzyłam obwodów przed Dukaniem, ale jestem pewna, że ubyło mi mnóstwo centymetrów. Wszystkie spodnie ze mnie lecą, w bluzkach wyglądam jak w workach i po raz pierwszy od czasu gimnazjum lekko wystają mi kości miednicy Mam jeszcze troszkę tłuszczyku na brzuchu, ale od wczoraj wzięłam się ostro za ćwiczenia, więc może będzie jeszcze lepiej
Super dziewczyny Wam idzie

Cytat:
Czy wy też czy tylko ja mam już dość Mundialu? Mój TŻ mi oznajmił wczoraj: "Kochanie, nie ma mnie na miesiąc" Ciągle tylko mecze i koledzy się po domu przewalają.
Ja nie Ale to może dlatego, że sama też lubię piłkę nożną i oglądam mecze z TŻ-em lub sama I to nie tylko mundial, ale ligi, itp., więc w sumie bez przerwy.

Niestety dowiedziałam się, że nie zdałam zerówki z bankowości, więc czeka mnie egzamin w 1. terminie. Ale mimo tego miałam dziś bardzo udany dzień Od 13 do 19.30 spędziłam czas w galerii Bonarka i udały mi się zakupy. Kupiłam sobie kolczyki Swarovskiego, żeby mieć do naszyjnika, który dostałam od TŻ-a na święta; kolczyki jaszczurki; bikini i rewelacyjne czarne zamszowe sandałki na szpilce Z nich jestem najbardziej zadowolona. Kosmetykowo dwie potrzebne rzeczy - tonik Lirene i Lorysa z weża, którego tak zachwalałyście. Padam z nóg po tym łażeniu. A muszę jeszcze posprzątać pokój, zrobić manicure i pomalować paznokcie u rąk i stóp
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 20:03   #693
ganimedea
Zakorzenienie

Koshatko, Hosenko, Nosku - ja w takim razie jestem w mniejszości . U mnie wpierw brzuch, biust, plecy i ramiona - słowem cała góra , którą noszą szczupłe (choć krótkie ) nóżki. Ot taki balonik na patyku . A chudną oczywiście wpierw nogi i pupa Nawet teraz, za połową diety, mam więcej cm w biuście niż w biodrach

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
Niestety dowiedziałam się, że nie zdałam zerówki z bankowości, więc czeka mnie egzamin w 1. terminie. Ale mimo tego miałam dziś bardzo udany dzień Od 13 do 19.30 spędziłam czas w galerii Bonarka i udały mi się zakupy. Kupiłam sobie kolczyki Swarovskiego, żeby mieć do naszyjnika, który dostałam od TŻ-a na święta; kolczyki jaszczurki; bikini i rewelacyjne czarne zamszowe sandałki na szpilce Z nich jestem najbardziej zadowolona. Kosmetykowo dwie potrzebne rzeczy - tonik Lirene i Lorysa z weża, którego tak zachwalałyście. Padam z nóg po tym łażeniu. A muszę jeszcze posprzątać pokój, zrobić manicure i pomalować paznokcie u rąk i stóp
Szkoda tej zerówki. Ale przynajmniej wiadomo, pod jakim kątem się przygotowywać na egzamin

Zdjęcia zakupów to będą?

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
ganimedea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 20:08   #694
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jaryshka20 Pokaż wiadomość
ja jak nie wstrząsnę to na ręce mam olejek z rdzawymi "kroplami". Olejek zawiera kompozycję olejków + emulgator coby się nie rozwarstwiały - i pewnie jak postoi nie ruszany to się rozwarstwiają i może dlatego tak jest. skąd kolor rdzawy - nie wiem - może bazowy olejek jest właśnie takiego koloru? Ogólnie mówiąc nie panikuję z tego powodu, bo skład jest prosty i naturalny, więc wątpię żeby zaszkodził skórze. Wolę taki olejek niż sklepowy z masą związków dla mnie zbędnych, np. zapobiegającym korozji opakowania.
Dlaczego Twój olejek nie "wraca" do stanu początkowego ciężko stwierdzić. Wstrząsałaś dobrze? hihi
Dokładnie jak nie wstrząsnę to mam rdzawe krople, a jak wstrząsnę (porządnie ) to cały jest rdzawy ...
Oczywiście skład jest prosty i naturalny i nigdy już nie wrócę do sklepowych oczyszczaczy muszę tylko zużyć zapasy. Po prostu się zdziwiłam tym kolorem, bo od początku był żółtawy, a na sam koniec się pojawiły te krople rdzawe.
Cytat:
Super dziewczyny Wam idzie

Zużyłam próbeczkę kremu Clareny z kwasami AHA. Chyba rzeczywiście te kwasy zawiera, bo trochę podszczypuje Zrobiłam sobie oczyszczenie twarzy olejkiem z BU, potem peeling i nałożyłam ten kremik.
ksiezniczkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 20:13   #695
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda tej zerówki. Ale przynajmniej wiadomo, pod jakim kątem się przygotowywać na egzamin

Zdjęcia zakupów to będą?
Niby tak, w sumie myślałam, że będzie podobny do kolosów, ale jednak gość wymyślił sobie, że da pytania nie na wiedzę, a na myślenie I generalnie pytania były kosmiczne. Jak coś, to mam jeszcze wrzesień...

A foty będą Tylko nie wiem, czy teraz wyjdą ok, bo już ciemno, ale jeśli nie zrobię dziś, to jutro na 100%
Stary 2010-06-12, 20:22   #696
Jaryshka20
Raczkowanie

Cytat:
Dokładnie jak nie wstrząsnę to mam rdzawe krople, a jak wstrząsnę (porządnie ) to cały jest rdzawy ...
Oczywiście skład jest prosty i naturalny i nigdy już nie wrócę do sklepowych oczyszczaczy muszę tylko zużyć zapasy. Po prostu się zdziwiłam tym kolorem, bo od początku był żółtawy, a na sam koniec się pojawiły te krople rdzawe.
hihihi ale się urechotałam Nic się nie bój, najwyżej nam obu twarz odpadnie

ahh chyba tu na stałe zagoszczę jakież było moje zdziwienie gdy skończyłam tonik z kwasami, biorę nowy (w sensie że kupiony w przeszłości na zapas) a tam data ważności do 9/08/10 albo się zakwaszę nim, albo wyrzucę 3/4
Ogólnie projekt denko wdrożony już dawno, na półce robią się prześwity.
Sprowokowały mnie do tego porządki - tak tak wycierać z kurzu ok 300szt kosmetyków to szaleństwo demotywujące
Teraz jeden tusz.. jeden eyeliner.. jeden (...) choć zakupy kuszą! Staram się omijać drogerię szerokim łukiem... czy do Was pasuję?
Jaryshka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 20:48   #697
noseknosek

jaryshka witamy i zapraszamy myślę, że będzie Ci tu z nami dobrze, bo opisem pasujesz do nas jak ulał

gani zazdroszczę! co ja bym dała za choć trochę biustu i szczupłe nogi

ja właśnie sobie poćwiczyłam wykąpałam się, nasmarowałam smarowidłami wszelkimi i o 22 startuję z dalszą nauką
chyba muszę wziąć się porządniej za zużywanie, jak się postaram to może uda mi się jeszcze kilka rzeczy wykończyć w czerwcu...

biegam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-12, 21:03   #698
Jaryshka20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
jaryshka witamy i zapraszamy myślę, że będzie Ci tu z nami dobrze, bo opisem pasujesz do nas jak ulał

gani zazdroszczę! co ja bym dała za choć trochę biustu i szczupłe nogi

ja właśnie sobie poćwiczyłam wykąpałam się, nasmarowałam smarowidłami wszelkimi i o 22 startuję z dalszą nauką
chyba muszę wziąć się porządniej za zużywanie, jak się postaram to może uda mi się jeszcze kilka rzeczy wykończyć w czerwcu...
hehe dobrze, bo nie czuję się odosobniona hehe
ja też zaraz muszę uciekac pod wodospad jutro wcześnie wstaję do szkoły niestety - normalni ludzie to w niedzielę śpią..

ganimedea jak ja bym chciała żeby mi w cycki szło a tu niestety w brzuch najpierw choć na krótko - mogłoby się rozejść po kościach bo badyl ze mnie straszny ahhh jakbym chciała mieć tyłek większy sam sex a tu rozmiarem 36 mogę się owinąć
Jaryshka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 21:22   #699
Nusia7
Zakorzenienie

Zrobiłam zdjęcia, ale wyszły okropnie, więc jutro zrobię nowe w świetle dziennym.

Zużyłam Śródziemnomorski krem do ciała z oliwką Avonu 200 ml
Stary 2010-06-13, 08:12   #700
Iwona 25
Zakorzenienie

hej
chyba dziewczyny zabalowałyście,że tak cichutko tu dzisiaj

jadę dziś do Rossmana żeby wyczaić Ceny na Dowidzenia-czyli wyprzedaże
dla mamy jadę z misją znaczy się- mam kupić 2 zmywacze ziaja-taka woda za 3.29 i sobie może skarb gazetkę wezmę o ile bedzie

tak poza tym nic ciekawego u mnie w zużyciach, poza tymi 2 szamponami wystawionymi dla rodzinki- już ich nie ma hehe
a dezodorant Fa z Aloesem już ledwo zipie z czego bardzo się cieszę bo ma 200 ml mega paka
dziś mam wolne od mego lubego,więc odpoczywam sobie,byczę się
Iwona 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 08:37   #701
ganimedea
Zakorzenienie

Cytat:
ganimedea jak ja bym chciała żeby mi w cycki szło a tu niestety w brzuch najpierw choć na krótko - mogłoby się rozejść po kościach bo badyl ze mnie straszny ahhh jakbym chciała mieć tyłek większy sam sex a tu rozmiarem 36 mogę się owinąć
Badaniami potwierdzono, że większość kobiet ma coś do zarzucenia swojej figurze . Ja z kolei chciałabym być szczupła po całości i mieć lepszą proporcję ramion/biustu do bioder (a tym bardziej proporcję nogi - tułów bym odwróciła ). Cóż, pozostaje mi oglądać programy Goka i kochać siebie, jaką jestem. A co...
A schodzę z rozmiaru 42-40, choć mam tylko 160cm wzrostu i marzę o Twoim

Tak w ogóle to witam na naszym pokładzie

Poszła baza pod cienie ArtDeco, więc wyjmuję zapas, kupiony 2 miesiące temu. Wydajne to mazidło - starczyło na ponad rok zwykle codziennego stosowania . Jak ja lubię kończyć coś w kolorówce

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-13, 09:26   #702
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Czy wy też czy tylko ja mam już dość Mundialu? Mój TŻ mi oznajmił wczoraj: "Kochanie, nie ma mnie na miesiąc" Ciągle tylko mecze i koledzy się po domu przewalają.
To "to" trwa aż miesiąć myślałam, że góra tydzień. Dobrze, że ja mało tv oglądam, choć wieczorem słysze jak tata ogląda i mnie to dobija.
Cytat:
normalni ludzie to w niedzielę śpią..
Mnie dziś obudzili o 7 tak tata wpadł z pytaniem czy jeszcze śpie no to już się zebrałam i poszłam z nimi do kościoła....
Witaj

Wogóle wczoraj po pracy kosiłam trawe 3 godzinki, było troche gorąco ale mam nadzieje, że troche kalorii dzięki temu zgubiłam. Uwielbiam kosić trawe, zakładam słuchawki z ulubionymi piosenkami i ... (podobno czasem się dre no cóż zapominam się ). Dla mnie to jak ryby dla innych, odstresowuje się na chwile, tak odlatuje ...
Zużyłam tylko próbkę kremu pod oczy, wogóle stawiam w tym miesiącu na próbki No i kliknełam na all krem toleriane i żel effaklar, co prawda żel nie potrzebny na już ale przyda się. I to by było na tyle zakupów w czerwcu (mam nadzieje)

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 10:06   #703
aaaania1989
Zakorzenienie

zużyłam krem Vichy Aqualia Antiox !
Stary 2010-06-13, 11:21   #704
Nusia7
Zakorzenienie

Gratulacje zużyć

Niedaleko mnie jest zlot tir-ów (tzn. samych tych kabin) i trąbią od rana, jak co roku A od wczoraj leci stamtąd jakaś biesiadna muzyka i mam już dość.

Muszę dziś napisać referat z rachunkowości i porządek w pokoju. A popołudniu widzę się z TŻ-em i wieczorem idziemy do kina na "I love you Phillip Morris" Widział ktoś?
Stary 2010-06-13, 11:24   #705
Iwona 25
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje zużyć

Niedaleko mnie jest zlot tir-ów (tzn. samych tych kabin) i trąbią od rana, jak co roku A od wczoraj leci stamtąd jakaś biesiadna muzyka i mam już dość.

Muszę dziś napisać referat z rachunkowości i porządek w pokoju. A popołudniu widzę się z TŻ-em i wieczorem idziemy do kina na "I love you Phillip Morris" Widział ktoś?
Tirowcy zrobili biesiadę
Iwona 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 11:27   #706
aaaania1989
Zakorzenienie

a z Avonu zamówiłam sobie :
-cienie Very Vibrant Arabian Glow (mam malutko cieni)
-żel liftingujacy do biustu (nie mam nic do biustu)
-mgiełkę jabłko i wiciokrzew (nie mam też nic takiego)
-zestaw wód ice sheers z demo -pewnie podzielę sie z Mamą nimi
Stary 2010-06-13, 11:36   #707
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaaania1989 Pokaż wiadomość
zużyłam krem Vichy Aqualia Antiox !
Co możesz o nim powiedzieć? Ja się cały czas zastanawiam czy otworzyć czy sprzadać.
Stary 2010-06-13, 12:16   #708
aaaania1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Co możesz o nim powiedzieć? Ja się cały czas zastanawiam czy otworzyć czy sprzadać.
fajny slicznie pachnie,fajna konsystencja,dobry pod makijaż ,rozświetla twarz,tworzy taką lekko perłową poświatę .dobry jest ale jak za 60zł to nie wiem czy bym go kupiła...
Stary 2010-06-13, 12:16   #709
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Wypryszczyło mnie dziś To po tej próbce Clareny, tak sądzę. Mam ochotę te wszystkie próbki wyrzucić. Ciągle mi jakaś krzywdę robi
Stary 2010-06-13, 12:22   #710
ganimedea
Zakorzenienie

Ja z kolei zawiodłam się na tuszu Essence Multi Action False Lashes , ale tak to jest, gdy się kupuje, nie zaglądając na KWC. Zwykły wprost kocham, a ten "ulepszony" to porażka . Nie dość, że rzęsy wyglądają gorzej niż po klasycznym i trudno o jakikolwiek efekt (nie mówiąc już o tych obiecywanych sztucznych rzęsach ), to jeszcze przy zmywaniu nie schodzi maziajami, a okruszkami...

Woda Bali Bliss natomiast nietrwała - wczoraj psikałam się nią chyba z 5 razy, bo szybko przestawałam ją czuć

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
Stary 2010-06-13, 12:49   #711
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Shpilciu na ile Ci wystarczył olej z czarnuszki? Ja mam 50 ml i chcę go używać zaraz jak skończę serum odbudowujące z BU. Tylko, że ta czarnuszka ma termin 02.11, a to serum odbudowujące którego używam teraz ma 20 ml i jeszcze została prawie połowa A używam codziennie rano od końca lutego No i zaczynam się martwić, czy ta czarnuszka mi się nie zepsuje, bo jest jej dużo więcej A te oleje są takie wydajne

Właśnie poszedł balsam do ust Tisane i pianka Garniera do włosów kręconych Dopisuję do czerwca.
Stary 2010-06-13, 13:31   #712
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Wypryszczyło mnie dziś To po tej próbce Clareny, tak sądzę. Mam ochotę te wszystkie próbki wyrzucić. Ciągle mi jakaś krzywdę robi

Cytat:
Woda Bali Bliss natomiast nietrwała - wczoraj psikałam się nią chyba z 5 razy, bo szybko przestawałam ją czuć
No niestety zbyt trwała nie jest, ale ślicznie pachnie Poza tym - za tą cenę

Zużyłam balsam rozświetlający Sorai - zostało mi troszkę z tamtego roku. Ma drobinki, które super rozświetlają, dlatego go lubiłam. Ale niesamowicie śmierdział, dlatego już bym nowego nie kupiła. Zresztą chyba już go wycofali.

PS I wrzucam jeszcze foty wczorajszych łowów Te ostatnie baleriny akurat kupione chyba tydzień temu, ale też dodaję.

Edytowane przez Nusia7
Czas edycji: 2010-06-13 o 13:33
Stary 2010-06-13, 13:39   #713
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Nusiu mogę zapytac ile kosztowały kolczyki? Pytam, bo robię takie i jestem ciekawa jakie mają przebicie w sklepach
Te migdałki są wielkości 16 czy 22 mm?
Sandałki śliczne
Stary 2010-06-13, 14:10   #714
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Nusiu mogę zapytac ile kosztowały kolczyki? Pytam, bo robię takie i jestem ciekawa jakie mają przebicie w sklepach
Te migdałki są wielkości 16 czy 22 mm?
Sandałki śliczne
Dziękuję
Kolczyki kosztowały 32,99 zł, a wielkość to 16 mm.
Stary 2010-06-13, 14:17   #715
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję
Kolczyki kosztowały 32,99 zł, a wielkość to 16 mm.
To całkiem okazyjnie kupiłaś
Materiały kosztują jakieś 13-15 zł, także drugie tyle to naprawdę niedużo. U jubilera oglądałam Swarovskie, które miały pięciokrotne przebicie samych materiałów
Stary 2010-06-13, 14:31   #716
zetafon
Zakorzenienie

witajcie.miałam wczoraj straszny dzień dla tego też nic wam nie pisałam.

mieliśmy wypadek samochodowy z tżtem na skrzyżowaniu głupia baba wymusiła pierwszeństwo a tż nawet nie miał gdzie przed nią uciec.my jechalismy wolno bo robiliśmy zakręt,może z 20/h a ona zasuwała co najmniej 60/h.cały przód auta rozwalony,poszła nam chłodnica,maska, nie mogłam wysiąść bo coś się stało z drzwiami.dobrze że byłam zapięta w pasy bo bym wyleciała przez szybę.na szczęscie mam tylko posiniaczone nogi i bolą mnie kolana.tżtowi nic sie nie stało bo uderzenie poszło na mnie.na całe szczescie nie nasza wina,baba sie przyznała bez problemu.auto poszło do mechanika na lawecie i pewnie z miesiąc zajmie naprawa.silnik chyba nie jest uszkodzony więc nie jest tak tragiczne,aczkolwiek cała naprawa bedzie kosztowac z jakies 5tyś.dobrze ze auto jest ubezpieczone.
po tym wypadku moi rodzice wzieli nas do siebie bo wieczorem mieli przyjechac tesciowie do moich.ja starałam sie byc spokojna ale jak byłam juz w domu to poszłam do łazienki na pietrze i sie poryczałam z tego stresu i nerwów.

od 01.11.2010 oszczędzam

Edytowane przez zetafon
Czas edycji: 2010-06-13 o 14:33
zetafon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 14:52   #717
noseknosek

zet straszne dobrze, że wam się nic poważnego nie stało, a samochód tak jak mówisz, jest do naprawienia
mój brat ostatnio jechał ze swoją żona i 8 miesięczną córeczką i baba im wjechała w tył na autostradzie, więc prędkość miała niezłą a wiadomo, że dziecko przecież z tyłu w foteliku, strasznie to przeżyli, bo bali się czy nic jej nie jest..

biegam
Stary 2010-06-13, 15:06   #718
zetafon
Zakorzenienie

nosku nie dziwie sie twojemu bratu.ja tez bym sie wystraszyła.

zużyłam odzywke do włosów schaumy i poszedł wczoraj żel pod prysznic z avonu.

od 01.11.2010 oszczędzam
zetafon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 15:09   #719
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Wychodzi na to, że faktycznie większość wypadków powodują baby...

Ech, dzieje się teraz w moim życiu wiele, mam duże problemy rodzinne, nie mam nawet czasu, sił i chęci na zużywanie. A jako relaks traktuję... malowanie paznokci -.-
Tak więc blog zaktualizowany.

Wczoraj wrócił TŻ po 1,5 tygodnia w Poznaniu, bardzo mi go brakowało...
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 15:14   #720
Hosenka*
Zakorzenienie

Zet: dobrze, że nic Wam sie nie stało.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości