Tunezja-zbiorczy - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-10, 20:49   #1081
lele
Zakorzenienie

Dot.: Tunezja-zbiorczy

Olusiu, my bylismy na poczatku wrzesnia i bylo ich sporo.. mozna bylo plywac, ale nas polubily i jednak musielismy zrezygowac z plywania ( ale wszyscy mieli takie szczescie)
lele jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-11, 13:30   #1082
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lele Pokaż wiadomość
Olusiu, my bylismy na poczatku wrzesnia i bylo ich sporo.. mozna bylo plywac, ale nas polubily i jednak musielismy zrezygowac z plywania ( ale wszyscy mieli takie szczescie)
dzięki.
a czy to zależy od pory roku i regionu?
wiecie moze kiedy jest ich najwiecej?
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-11, 16:53   #1083
franky
Przyczajenie

GG do franky

Jak ja byłam (też koło tego miasta) to nie było żadnych. Ale fakt faktem nawet bez meduz wygodniej pływa się w basenie, bo morze jest słone. Nie jest fajnie jak się dostanie do oczu czy gardła...
franky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-11, 19:22   #1084
Olusiaa_
Zakorzenienie

A to dobrze, bo nie wyobrażam sobie wczasów bez kąpania w Morzu
słoność mi nie przeszkadza.
Stary 2010-06-13, 15:57   #1085
Anaitis
Rozeznanie

Ja nigdy w Tunezji meduzy nie spotkałam. Chyba na mnie nie lecą ..
Anaitis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-18, 20:54   #1086
kiniun
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mona1974 Pokaż wiadomość
Witam a kiedy jedziesz? Ja mam wykupione 2 tyg. w All w Caribbean World Bojr Cedria od 20.05. do 03.06 w tym hotelu i mam nadzieję, że będzie super. Niestety w Tunezji będę pierwszy raz i czekam jak ty na opinie.
Witam, my równiez jedziemy do tego hotelu 24 czerwca w tej samej opcji z dziecmi. Napisz mi prosze jak było i czy to prawda ze płatne sa zjezdzalnie.
Ja jade z biura oazis tour
kiniun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-18, 21:36   #1087
antii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anaitis Pokaż wiadomość
a ja spotkałam, przykleiła mi się do nogi
było ich pełnooow morzu

antii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-18, 21:47   #1088
lele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anaitis Pokaż wiadomość
bo wszytskie leca na mnie

Cytat:
Napisane przez antii Pokaż wiadomość
a ja spotkałam, przykleiła mi się do nogi
było ich pełnooow morzu
no dobra, na nas dwie ( i mojego Tz tez)
wrazenia meduzy przeplywajacej od brzucha do polowy uda, bezcenne
Stary 2010-06-20, 19:49   #1089
lonirex
Raczkowanie

Dziewczyny, a może znacie Mahdia Palace albo Vincci Nour Palace, też w Mahdii? Nie znam Tunezji, ale opisy tych hoteli jakoś najbardziej mi się podobają. Generalnie interesuje mnie wszystko, co przy plaży (bez paradowania po mieście z ręcznikami), all inclusive i niedaleko lotniska, bo mój mały ma chorobę lokomocyjną. Będę wdzięczna za wasze podpowiedzi.
lonirex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-20, 20:44   #1090
passionfruit
Zakorzenienie

Mahdia to chyba nie za blisko lotniska??? Najbliżej lotniska to Monastir i Sousse.
Stary 2010-06-21, 12:39   #1091
pixelka
Zakorzenienie

GG do pixelka

Była może któraś z Was w hotelu Kheops w Nabeul? Przeszukałam wątek, ale nic nie ma konkretnego. Wybieramy się tam z TŻ w sierpniu. Dwa lata temu byliśmy w tej samej miejscowości ale w hotelu Le Prince, więc jak ktoś chce to mogę co nieco odpowiedzieć

mgr matematyki

pixelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 12:55   #1092
franky
Przyczajenie

GG do franky

Cytat:
Napisane przez lonirex Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a może znacie Mahdia Palace albo Vincci Nour Palace, też w Mahdii? Nie znam Tunezji, ale opisy tych hoteli jakoś najbardziej mi się podobają. Generalnie interesuje mnie wszystko, co przy plaży (bez paradowania po mieście z ręcznikami), all inclusive i niedaleko lotniska, bo mój mały ma chorobę lokomocyjną. Będę wdzięczna za wasze podpowiedzi.
Blisko lotniska jest np.Monastir (czyli Skanes i Sousse też), tylko, że nie kieruj się tym. Ja byłam w Skanes, a lotnisko mieliśmy godzinę drogi od hotelu, a niektórzy nawet w Tunisie co jest grubo ponad 200 km.
Stary 2010-06-21, 15:57   #1093
xxx3anahi3xxx
Zadomowienie

GG do xxx3anahi3xxx

Hey ! Za kilka dni wybieram się po raz kolejny do Tunezji Mam do Was pytanie . Może jest ktoś na tym forum , kto był w hotelu Le Khalife OM w Hammamecie i mógłby podzielić się swoją opinią na jego temat ? Szukałam opini w internecie ale jest ich mało i są z ubiegłych lat. Jeżeli ktoś posiada informacje na temat tego hotelu , to bardzo proszę o jakieś informacje , byłabym bardzo wdzięczna
2015- Tunezja
2016 - Tunezja
2017 - Tunezja maj i październik! czekaaaaaam
xxx3anahi3xxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 23:25   #1094
nisiulek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lonirex Pokaż wiadomość
Do Mahdii jedzie się 40-60 min. Zależy od rozpiski transferu, tzn czy najpierw np zajedziecie do 1 albo 2 hoteli w Monastirze, a dopiero potem do Madii. Zdecydowanie najbliżej lotniska jest dzielnica Monastiru - Skanes. Nawet pierwszy hotel jest zaraz przy wyjeździe z lotniska

Cytat:
Napisane przez pixelka Pokaż wiadomość
Była może któraś z Was w hotelu Kheops w Nabeul? Przeszukałam wątek, ale nic nie ma konkretnego. Wybieramy się tam z TŻ w sierpniu. Dwa lata temu byliśmy w tej samej miejscowości ale w hotelu Le Prince, więc jak ktoś chce to mogę co nieco odpowiedzieć
Co chciałabyś wiedzieć o Kheops'ie?
nisiulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 23:46   #1095
pixelka
Zakorzenienie

GG do pixelka

Cytat:
Napisane przez nisiulek Pokaż wiadomość
Co chciałabyś wiedzieć o Kheops'ie?
Ogólnie to wszystko troche czytałam opinie na forum gazeta.pl i jak zawsze każdy ma swoje zdanie

Konkretnie to interesuje mnie czy w hotelu jest możliwość dopłaty za pokoj z widokiem na morze. Ogladalam zdjecia w internecie i patrzac z zewnątrz wydaje mi sie że w ogole hotel nie posiada takich pokoi. Widzialam zdjecia hotelu od strony basenu i ulicy dlatego zastanawia mnie czy jest w ogole opcja widoku na morze.

Poza tym, jak wyglada opcja AI i czy na prawde jest tam 5 barow (głowny, bar przy plazy, bar przy basenie, bar czynny caly dzien, kafejka mauretanska gdzie podaja kawe po turecku)? Byłam w Le Prince gdzie teoretycznie w godzinach 16-17 mialy byc podawane przekaski typu pizza, nalesniki itd. w jakims barze na dole i niestety nie bylo ani tego baru ani przekasek. Dlatego zastanawia mnie czy te 5 barow to prawda i czy w ogole w miare funkcjonują

Kolejna rzecz to klimatyzacja czy jest hotelowa czy w pokoju samemu mozna sobie regulowac? Bo w Prince mielismy osobna klime w pokoju i moglismy regulowac stopnie jak icalkowicie wylaczac.

Na razie tyle jak mi sie cos przypomni to napisze

mgr matematyki

Stary 2010-06-22, 00:06   #1096
nisiulek
Raczkowanie

Cytat:
Ogólnie to wszystko troche czytałam opinie na forum gazeta.pl i jak zawsze każdy ma swoje zdanie

Konkretnie to interesuje mnie czy w hotelu jest możliwość dopłaty za pokoj z widokiem na morze. Ogladalam zdjecia w internecie i patrzac z zewnątrz wydaje mi sie że w ogole hotel nie posiada takich pokoi. Widzialam zdjecia hotelu od strony basenu i ulicy dlatego zastanawia mnie czy jest w ogole opcja widoku na morze.

Poza tym, jak wyglada opcja AI i czy na prawde jest tam 5 barow (głowny, bar przy plazy, bar przy basenie, bar czynny caly dzien, kafejka mauretanska gdzie podaja kawe po turecku)? Byłam w Le Prince gdzie teoretycznie w godzinach 16-17 mialy byc podawane przekaski typu pizza, nalesniki itd. w jakims barze na dole i niestety nie bylo ani tego baru ani przekasek. Dlatego zastanawia mnie czy te 5 barow to prawda i czy w ogole w miare funkcjonują

Kolejna rzecz to klimatyzacja czy jest hotelowa czy w pokoju samemu mozna sobie regulowac? Bo w Prince mielismy osobna klime w pokoju i moglismy regulowac stopnie jak icalkowicie wylaczac.

Na razie tyle jak mi sie cos przypomni to napisze
Połowa pokoi ma widok na morze, lub częściowo na morze, a częściowo na hmm ulice i domostwo Reszta tylko na ulicę. Czy za dopłatą dostaniesz taki pokój zależy od recepcji i rezydenta. Jeśli będzie z Wami rezydent, to zagadaj do niego, zakładam, że pomoże. Jak nie wyrazi chęci lub go nie będzie, to uśmiechnij się ładnie do Panów na recepcji

Tam jest 5 barów ? Przychodzi mi na myśl tylko restauracja główna, taki jakby lokal za recepcją (i to jest chyba właśnie ta kafejka mauretańska, ale z tego co kojarzę, to jest ona płatna), kafejka naprzeciwko restauracji głównej, gdzie faktycznie drinki dla gości z All Inc są za darmo. Jest też bar przy basenie, gdzie serwują pizzę, ale przeważnie jest on zamknięty. Szczerze mówiąc baru na plaży nie kojarzę Być może chodzi o ten bar, który jest zamknięty, aczkolwiek on nijak na plaży nie jest, bo znajduje się zaraz obok sceny animacyjnej i w pobliżu basenu. No i chyba wiesz, że hotel nie jest tak do końca przy plaży? Idzie się na nią przez teren hotelu taką ogrodzoną ściężką mijając po drodze korty tenisowe, pole do mini golfa i... niezagospodarowane bungalowy hotelu.

Klimatyzacja w większości pokoi to porażka. Ledwo co dmucha, niby możesz coś tam regulować, ale to i tak nic nie daje

Największym plusem hotelu jest dobre jedzienie (wg mnie ) i olimpijski basen.

PS. W hotelu Le Prince jest restauracja główna po lewej stronie od recepcji dostępna dla wszystkich gości, a po prawej od recepcji jest tzw Coffee Shop, gdzie serwowane są napoje w ramach All Inc i tam również o 16 wystawiane są przekąski - mini pizza, rogaliki, ciastka, etc. Pryz basenie jest bar i on jest już płatny, nawet dla osób z All Inc I tam właśnie serwują przepyszne naleśniki za opłatą
Stary 2010-06-22, 07:54   #1097
pixelka
Zakorzenienie

GG do pixelka

Cytat:
Połowa pokoi ma widok na morze, lub częściowo na morze, a częściowo na hmm ulice i domostwo Reszta tylko na ulicę. Czy za dopłatą dostaniesz taki pokój zależy od recepcji i rezydenta. Jeśli będzie z Wami rezydent, to zagadaj do niego, zakładam, że pomoże. Jak nie wyrazi chęci lub go nie będzie, to uśmiechnij się ładnie do Panów na recepcji

Tam jest 5 barów ? Przychodzi mi na myśl tylko restauracja główna, taki jakby lokal za recepcją (i to jest chyba właśnie ta kafejka mauretańska, ale z tego co kojarzę, to jest ona płatna), kafejka naprzeciwko restauracji głównej, gdzie faktycznie drinki dla gości z All Inc są za darmo. Jest też bar przy basenie, gdzie serwują pizzę, ale przeważnie jest on zamknięty. Szczerze mówiąc baru na plaży nie kojarzę Być może chodzi o ten bar, który jest zamknięty, aczkolwiek on nijak na plaży nie jest, bo znajduje się zaraz obok sceny animacyjnej i w pobliżu basenu. No i chyba wiesz, że hotel nie jest tak do końca przy plaży? Idzie się na nią przez teren hotelu taką ogrodzoną ściężką mijając po drodze korty tenisowe, pole do mini golfa i... niezagospodarowane bungalowy hotelu.

Klimatyzacja w większości pokoi to porażka. Ledwo co dmucha, niby możesz coś tam regulować, ale to i tak nic nie daje

Największym plusem hotelu jest dobre jedzienie (wg mnie ) i olimpijski basen.

PS. W hotelu Le Prince jest restauracja główna po lewej stronie od recepcji dostępna dla wszystkich gości, a po prawej od recepcji jest tzw Coffee Shop, gdzie serwowane są napoje w ramach All Inc i tam również o 16 wystawiane są przekąski - mini pizza, rogaliki, ciastka, etc. Pryz basenie jest bar i on jest już płatny, nawet dla osób z All Inc I tam właśnie serwują przepyszne naleśniki za opłatą
Mi napisali maila z Selectoursa co obejmuje AI i jest takie cos:
Program All inclusive
GŁÓWNE POSIŁKI W RESTAURACJI: LES ARCADES:
- śniadanie, buffet g. 06:00 – 10:00
- lunch 12:30 – 14:30
- Snacks 16:00 – 17:00
- kolacja 19:00 -21:00
(napoje: woda, soda, wino, piwo)

BAR LE NIL : G. 10:00 – 23:00
- Drinki alkoholowe: wino, piwo, likiery tunezyjskie
- Kawa, herbata
BAR PRZY BASENIE 10:00 – 17:00
- woda mineralna, soda, piwo
BAR NA PLAŻY 10:00 – 17:00
KAFEJKA MAURETAŃSKA 15:00 – 23:00
- kawa po turecku, herbata, woda, soda

no cóż spodziewałam się że połowa z tego odpada

Z tym że hotel nie jest przy plaży to akurat nie wiedziałam chociaż jak byłam w Le Prince to przechodziłam koło Kheops'a to też miałam takie wrażenie, ale myślałam ze to tylko wrazenie

W Le Prince nie widziałam na oczy tych przekasek byc moze we wrzesniu (od 4.09) nie serwuja tego...

Dziękuję Ci za informacje a powiedz jeszcze w ktorym roku tam bylas?

mgr matematyki

Edytowane przez pixelka
Czas edycji: 2010-06-22 o 08:01
Stary 2010-06-22, 17:20   #1098
nisiulek
Raczkowanie

Cytat:
Mi napisali maila z Selectoursa co obejmuje AI i jest takie cos:
Program All inclusive
GŁÓWNE POSIŁKI W RESTAURACJI: LES ARCADES:
- śniadanie, buffet g. 06:00 – 10:00
- lunch 12:30 – 14:30
- Snacks 16:00 – 17:00
- kolacja 19:00 -21:00
(napoje: woda, soda, wino, piwo)

BAR LE NIL : G. 10:00 – 23:00
- Drinki alkoholowe: wino, piwo, likiery tunezyjskie
- Kawa, herbata
BAR PRZY BASENIE 10:00 – 17:00
BAR NA PLAŻY 10:00 – 17:00
KAFEJKA MAURETAŃSKA 15:00 – 23:00
- kawa po turecku, herbata, woda, soda

no cóż spodziewałam się że połowa z tego odpada

Z tym że hotel nie jest przy plaży to akurat nie wiedziałam chociaż jak byłam w Le Prince to przechodziłam koło Kheops'a to też miałam takie wrażenie, ale myślałam ze to tylko wrazenie

W Le Prince nie widziałam na oczy tych przekasek byc moze we wrzesniu (od 4.09) nie serwuja tego...

Dziękuję Ci za informacje a powiedz jeszcze w ktorym roku tam bylas?
No to być może poszerzyli ofertę - czego Ci życzę!

Plaża sprawia wrażenie, że znajduje się bezpośrednio przy hotelu, ale nie do końca tak jest Aczkolwiek idziesz tylko kawałek przez teren hotelu do niej Mijasz wspomniane wcześniej przeze mnie bungalowy oraz drzewka i krzaczki

Co do Le Prince: być może, że we wrześniu powolutku zaprzestają podawania przekąsek, bo jest co raz mnie turystów.

Od 2 lat pracuję w Tunezji i w ubiegłym roku bywałam w Kheops'ie w ramach odwiedzin znajomych i pracowników

Myślę, że miło spędzisz tam wakacje Sporo miejsca przy basenie. Mega sympatyczni animatorzy. O dobrym jedzeniu już pisałam. Blisko centrum (ale to już wiesz, skoro byłaś w Le Prince). No i świetna dyskoteka jest na parterze!
Stary 2010-06-22, 23:00   #1099
pixelka
Zakorzenienie

GG do pixelka

Ale Ci zazdroszczę też bym chciała sobie tak mieszkać/pracować w Tunezji
Dzięki za odpowiedzi tez mam nadzieje ze wyjazd się uda bo w końcu my z TŻ nie jestesmy jacys super wymagajacy

mgr matematyki

Stary 2010-06-24, 19:50   #1100
Olusiaa_
Zakorzenienie

Ja właśnie wróciłam z Sousse. Generalnie wyjazd udany ALE...
samolot do Monastiru (Nouvelair) spóźnił się jedyne 15 godzin
my to jeszcze pikuś, ale byli ludzie,którzy caly dzien koczowali z małymi dziećmi.
Mielismy leciec o 9.20, wylecielismy o polnocy- CALY DZIEN DO TYLU! Pan z Itaki byl rownie zdziwiony jak my, widzac na tablicy odlotow wciaz przesuwana godzine
dotarlismy zmeczeni jak diabli, to sie okazalo, ze zapomnieli nam dac voucherów na lotnisku i nie chcieli nas zakwaterowac zrobila sie dzika awantura, bo wszyscy marzyli o spaniu. W koncu ktos zadzwonil do rezydentki zeby ruszyla du*** i nam pomogla. Zadzwonila do recepcji ze przywiezie rano vouchery i zeby nas zakwaterowali. Nad ranem poszlismy spac.

A poza tym bylo super- bylismy w hotelu Riadh Palms, przepyszne jedzenie (doslownie przez caly dzien), cudowna piaszczysta plaza, czyste morze, zero meduz bylismy w porcie El Kantoiu, w medynie w Sousse i na wycieczce w Tunisie i Karthaginie. Przywiozlam sobie torebke ze skory wielblada
klasycznie mam chrype i katar od klimatyzacji ale co tam.

jednego dnia padał deszcz! przez 2 minuty, ale padal.
Poza tym zdziwilo mnie to, ze bylo znacznie chlodniej, zwlaszcza wieczorami, niz np. w Grecji.

Takze poza przygodami na poczatku, wrocilismy zadowoleni.

Bedziemy skladac reklamacje, maja zwrocic 1/7 kosztow, w koncu caly dzien zamiast w Tunezji spedzilismy na lotnisku......

Do szalu doprowadzali nas wszechzaczepiajacy Arabowie, ale znalezlismy na nich metode :
-Hello! do you speak english?
-No.
-Where are you from?
- bełkot

i koniec dyskusji.
Stary 2010-06-29, 11:18   #1101
Asi91
Przyczajenie

Ja także kilka dni temu wróciłam z Sousse. Genialne wakacje, po raz pierwszy totalna wolność, bez rodziców, opiekunów itp.
Zakochałam się w tej afrykańskiej Tunezji od chwili kiedy wyszłam z lotniska w Enfidha.
To był tylko tydzień, ale chyba najbardziej uroczy ze wszystkich wakacji do tej pory.

Z początku byłam przerażona ocenami hotelu na który zdecydowałyśmy się z koleżanką, ale jak się okazało ludzie lubią wymyślać i wymagać niestworzonych rzeczy. Hotel Chams El Hana jest czysty, duży, pokoje przestronne, jasne, dobrze wyposażone. Jedzenie pyszne - fakt, powtarzało się - ale mi osobiście aż tak to nie przeszkadzało. Codziennie można bylo sprobować czegoś nowego. Kelnerzy biegali w tą i spowrotem, obsługa także uczynna, miła. Ciągle ktoś prawił nam komplementy o pięknych Polkach ;-)
I jak wspomniała poprzedniczka mnie też zdziwił ten chłód codziennie wieczorem. Całe szczęście że ostatecznie zapakowałam bluze. I ponąć to pierwsze takie chłodne lato od wielu lat..

Chętnie odpowiem na wszelkie pytania dot. Tunezji, Sousse i Port El Kantui (czy jak to się tam pisze ;D) w miare mojego doświadczenia i wiedzy.
Asi91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-29, 21:02   #1102
madeintokyo
Przyczajenie

Mam pytanie do Wizażanek, które były w Tunezji: czy któraś z Was była może na 2 dniowej wycieczce na Saharę? Warto? Ile kosztuje przejażdżka wielbłądem?
I jeszcze jedno: jakie ciuchy najlepiej ze sobą zabrać? I czy można w Tunezji kupić sobie coś fajnego?
Z góry dziękuję za odpowiedź
madeintokyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-29, 21:41   #1103
lele
Zakorzenienie

a może warto przejrzeć wątek?
Stary 2010-06-30, 11:39   #1104
agniecha9313
Rozeznanie

Ja w zeszłym roku byłam w hotelu Thalassa Village Skanes. Jestem bardzo zadowolona i gdybym miała możliwość to w tym roku pojechałabym tam ponownie. Jedzenie było średnie, ale było go dużo, więc każdy mógł znaleźć tam coś dla siebie. Obsługa raczej miła. Duże, czyste baseny. Plaża świetna, ale trzeba wstawać wcześnie rano, żeby zająć leżaki, bo jest ich niedużo jak na taki ogromny obiekt. Animatorzy byli świetni. Genialne występy, zabawiali wszystkich wczasowiczów. Byli bardzo kontaktowi. Jeśli któraś z Was chciałaby dowiedzieć się czegoś więcej na temat tego hotelu to służę pomocą.

I teraz prośba do wszystkich Wizażanek, które w tym roku się tam wybierają. W zeszłym roku poznałam na plaży ekipę, która zajmowała się wszystkimi motorówkami, spadochronami itd. Nie wzięłam do nich żadnego namiaru, a chciałabym mieć z nimi kontakt. Jeżeli któraś mogłaby zapytać się o ich nazwiska, może e-mail .. to byłabym na prawdę bardzo wdzięczna. Jeden z nich miał na imię Hussam (taki niski, śmieszny), drugi chyba miał na imię Malik i wyglądał na dość młodego.
agniecha9313 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-30, 13:28   #1105
LittleLadyM
Przyczajenie

Ja 2 lata temu byłam w Tunezji było super! i jedyne co się tam podobno zmieniło to ceny hoteli.
Urlop w Tunezji to bajka, standardy w hotelach są z reguły podobne.
Warto poczytać trochę przed wyjazdem o ich kulturze i typowych zachowaniach, żeby się nie rozczarować
Wycieczka 2-dniowa na Saharę wg mnie jest obowiązkowa - naprawdę polecam!!

Wszystkim, którzy lecą do Tunezji udanego wypoczynku
Stary 2010-07-11, 21:16   #1106
lovebird
Zakorzenienie

witajcie
mam pytanie: była może któraś z Was w hotelu Skanes Serail? Przejrzałam wątek i znalazłam tylko jedną wypowiedź na temat tego hotelu i to sprzed 1,5 roku. Jestem ciekawa innych opinii, bo zamierzam wybrać się tam z TŻem, ale nie jesteśmy jeszcze pewni, czy to powinien być akurat ten hotel

Przyszłość zaczyna się dzisiaj. Nie jutro.
Wymianki
lovebird jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-12, 10:29   #1107
franky
Przyczajenie

GG do franky
Talking Dot.: Tunezja-zbiorczy

Cytat:
Napisane przez agniecha9313 Pokaż wiadomość
Ja w zeszłym roku byłam w hotelu Thalassa Village Skanes. Jestem bardzo zadowolona i gdybym miała możliwość to w tym roku pojechałabym tam ponownie. Jedzenie było średnie, ale było go dużo, więc każdy mógł znaleźć tam coś dla siebie. Obsługa raczej miła. Duże, czyste baseny. Plaża świetna, ale trzeba wstawać wcześnie rano, żeby zająć leżaki, bo jest ich niedużo jak na taki ogromny obiekt. Animatorzy byli świetni. Genialne występy, zabawiali wszystkich wczasowiczów. Byli bardzo kontaktowi. Jeśli któraś z Was chciałaby dowiedzieć się czegoś więcej na temat tego hotelu to służę pomocą.

I teraz prośba do wszystkich Wizażanek, które w tym roku się tam wybierają. W zeszłym roku poznałam na plaży ekipę, która zajmowała się wszystkimi motorówkami, spadochronami itd. Nie wzięłam do nich żadnego namiaru, a chciałabym mieć z nimi kontakt. Jeżeli któraś mogłaby zapytać się o ich nazwiska, może e-mail .. to byłabym na prawdę bardzo wdzięczna. Jeden z nich miał na imię Hussam (taki niski, śmieszny), drugi chyba miał na imię Malik i wyglądał na dość młodego.

A ja byłam teraz w czerwcu i z leżakami nie było większych problemów. Czasem brakowało na głównym basenie, ale to wysyłałam TŻ, żeby wziął z innego basenu.
Stary 2010-07-12, 18:11   #1108
pixelka
Zakorzenienie

GG do pixelka

Jakiś czas temu pytałam o hotel Kheops w Nabeul i teraz mam pytanie znowu Znalazłam zdjęcia z tego hotelu na których jest coś w rodzaju tarasu gdzie są parasole i krzesła. Czy to jest dostępne dla wszystkich gości hotelu czy tylko dla tych którzy mają z pokoju wyjście na ten taras? Może ktoś mi odpowie

mgr matematyki

Stary 2010-07-13, 00:01   #1109
nisiulek
Raczkowanie

Cytat:
Jakiś czas temu pytałam o hotel Kheops w Nabeul i teraz mam pytanie znowu Znalazłam zdjęcia z tego hotelu na których jest coś w rodzaju tarasu gdzie są parasole i krzesła. Czy to jest dostępne dla wszystkich gości hotelu czy tylko dla tych którzy mają z pokoju wyjście na ten taras? Może ktoś mi odpowie
Na taras dostaniesz się z holu na I piętrze (na prawo od wyjścia z restauracji głónej) lub po schodach prowadzących od drogi prowadzącej na basen (nie umiem dokładnie opisać, ale niedaleko basenu są właśnie te schody). Taras dostępny jest dla wszystkich, ale nie ma tam leżaków, są tylko stoły i krzesła
Stary 2010-07-13, 09:17   #1110
pixelka
Zakorzenienie

GG do pixelka

Cytat:
Na taras dostaniesz się z holu na I piętrze (na prawo od wyjścia z restauracji głónej) lub po schodach prowadzących od drogi prowadzącej na basen (nie umiem dokładnie opisać, ale niedaleko basenu są właśnie te schody). Taras dostępny jest dla wszystkich, ale nie ma tam leżaków, są tylko stoły i krzesła
dziękuje na pewno się jakoś tam dojdzie ważne że można korzystać z tego tarasu

mgr matematyki

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości