|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
A chcialam kupic Kryolana- firma od makeupów scenicznych/telewizyjnych. Cytat:
Cytat:
Mięsko też każde drób,wołowinkę, od wielkiego dzwonu cielęcinkę gotuję, chude mięso z żeberek Sporo mam przypraw i nam dużo przyprawiam. Cytat:
Cytat:
Nie wpadłam wczoraj.Położyłam się zaraz po kąpieli malej i spalam do rana. Mąż doszedł do mnie o 20 i miał iść z psem,kompa zostawił mi odpalonego i też padł.Bez kolacji, pies bez spaceru,okna pootwierane, tylko my zamkniete drzwi mieliśmy.W 2 pokoju tv piszczal i śnieżył.Koty umarzły ![]() Mala zachwiane drzemki miała wczoraj, zamknęła oko tylko w aucie wiec już o 18 kąpiel była,i tak ładnie wytrzymała.U kuzynki średnio sobą była...wujek nie przypadł jej do gustu więc siedziałam w drugim pokoju z dzieciakami.W drodze powrotnej wjechalismy na jezioro,do mamy na obiad i na plac zabaw i po wejsciu do domu od razu kąpiel robiłam. ide zrobic kawke
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||
|
|
|
#242 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Dzień dobry
![]() mamy chłodek Wybaczcie kochane, nie dam rady nadrobić, za dużo tego, przeleciałam pobieżnie: -gratuluję ząbków (mayaha )No i wszelkich pozostałych umiejętności. Czeko,Wercia pływak pierwsza klasa no i raczków gratuluję Kat, Laurcia przesłodka, brudasek piękny i szczęśliwy ![]() Unholy pięknie wyglądałaś, Antoś także A coś mi się wydaje, że osłabiona oststnio jesteś, co? jak organizm niewypoczęty to wszytko się łapie...Dbaj o siebie Przepraszam, nie pamiętam więcej....Wkręcę się potem, z kawką, czekam aż (czy ) mała zaśnie..coś cisza na razie w sypialni
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
agga ten wężyk co z wody wystaję to jest uwaga uwaga
takie odprowadzenie od zlewozmywaka.Na samym dole(pod wodą jest zamontowane sitko)rurka miękka, giętka kładły tam paluszki, gryzły to,krzyczały do tego, a szwagier lał wode z góry i miały prysznic ![]() Szwagier wykończeniówka się zajmuję i takie rózne rzeczy ma pod ręką.Lepsze niż FP :d ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Sylka, teraz odczytałam komenty w albumie, a ty też masz kręcone włosy?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#244 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
potem doczytałam....rzeczywisto ść
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
no i go odwiozłam i płakał jak go zostawiałam
za jakiś czas zadzwonię zapytać czy jest lepiej widzę, ze wszystkie w dobrych humorach po przespanych nockach ![]() Wredna Afrodyto, ja podobnie jak Kat nie uzywam żadnego sprayu do utrwalania, ale słyszałam że jest taki z ArtDeco i Krayolanu - podobno są trudne w użyciu i wymagają sporo wprawy żeby je równo nałożyć i żeby nie spłynął makijaż i nadają się tylko na wyjątkowe okazje bardziej bym chyba poleciła coś takiego https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-7...u-w-pudrze.htm a tu ten spray Krayolanu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...ara-wersja.htm dobre opinie słyszałam jeszcze o tych, ale to już nie są typowe fixatory https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...er-Pressed.htm https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...wder-Loose.htm https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...i-matujacy.htm
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-06-14 o 09:20 |
|
|
|
#246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mam ochotę pojechać i go zabrać ...
|
|
|
#248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#249 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też mam Zuzę, ale to Zuza Mayahy ma pierwszego ząbka (u nas już 6 )Ja nie Angy Cytat:
tak po cichutku...Cytat:
![]() Cytat:
Kasiu a czy patrzysz na to co Laura może jeść, czy raczej podajesz Jej wszystko? Cytat:
Daj znać później jak Tomaszek. Dzień dobry ![]() Mała obudziła się o 5 na mleko i urządziła sobie pogadankę Na szczęście zasnęła po ok 20-30min ufff ![]() U nas dość chłodno. Nie lubię takich skoków temperatury Idę zrobić kawkę
|
|||||
|
|
|
#250 |
|
Wtajemniczenie
|
to Cię pocieszę...ja gotuję dla KAŻDEGO z naszej trójki osobno...często niestety kończy się tak, że jem byle co zamiast obiadu bo mi się ie chce już dla siebie kombinować
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas też to by sie tak kończyło, że sobie bym już nie gotowała. No i jeszcze mam pytanie: jakie mleko piją Wasze dzieci? Takie co dotychczas czy np. do bułeczki jakieś smakowe? Zuzka za nic nie napije się mleka w ciągu dnia |
|
|
|
|
#252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#253 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poczekam do roczku i potem spróbuję dać jej "zwykłe" junior to może rzeczywiście z tymi smakowymi spróbuj...one są od roczku wszystkie? A no tak, Twoja gwiazdeczka to "starszak" i roczek już prawie ma ![]() Spodobała mi się taka sukienka na roczek dla małej...tylko ta cena ![]()
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-06-14 o 10:12 |
|
|
|
|
#254 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() u nas dzis w nocy mega burza byla zrszta teraz tez, mala obudzily grzmoty ale wypila mleko i zasnela ![]() ja zbieram sie zaraz do kosmetyczki Cytat:
fajne te spineczki ![]() Cytat:
pokaz butki ![]() dla ZosiCytat:
![]() Cytat:
![]() w marcu wazyla 7,5kg a teraz 8,5kg Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
po kapieli pije z kaszka i to samo 120ml i wiecej nie chce
|
|
#255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
boję się zważyć Martynkę ona chyba z 10 kilo już ma
|
|
#256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dam znać przepraszam ![]() pokićkała mi się Zuzinka z Zosieńką ![]() Cytat:
![]() przede wszystkim wiedział już, że zostawię go tam na dłuższy czas , a wtedy nie wiedział o co chodzi i na jak długo zostaje
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-06-14 o 10:19 |
||
|
|
|
#257 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
moje dziecie obudzilo sie po 5 na mleko i spalo do 8.30 ![]() i wyspalabym sie gdyby nie fakt, ze do pozna byly przytulanki a rano musialam wstac przygotowac Eryka do przwedszkola, a jeszcze rano TZ stukl mi w kuchni butelke z sokiem marchwiowym ![]() mayaha gratuluje zabka ![]() p4w ja pamietam jak Eryka prowadzalam do przedszkol i jak darl sie za mna jakby go obdzierali z skory a pani mnie wyganiala i wychodzilam z przedszkola placzac ![]() gratuluje przespanych nocek wszystkim dzieciaczkom co dzis pieknie spaly ![]() ja musze sprzatac ale cos nie moge sie zabrac
|
|
#258 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fakt faktem ze trzeba uważać z ilością, bo jak się za dużo popsiuka to ma się wrażenie jakby się lakierem do włosów popryskało dosłownie ale dzięki niemu moj makijaż wytrzymał praktycznie bez poprawek cały dzien i całą noc. Przeżył składanie życzeń przez ok 180 gości (gdzie każdy całuje 3 razy ). Nie miałam problemow z aplikacją, trochę ściąga jednak skórę i jak się więcej psiuknie to powoduje lekkie błyszczenie wiec lepiej uważać. Generalnie dla mnie był OKI i nie żałuję, że go kupiłam. no i tradycyjnie DZIEN DOBRY WSZYSTKIM u nas piękna deszczowa pogoda cieszę sie bo miałam dość upałów.przed chwilą był listonosz i przyniosł moje Zarowe szpilki. są cudne pozniej wkleje wam zdjęcia sukienek to pomozecie mi wybrać którąś no i dodatki dobrać, liczę na was
|
|||||
|
|
|
#259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też się chyba za sprzątanie wezmę, zeby do tej 11 wytrzymać z telefonem Cytat:
a z dodatkami chętnie pomożemy jak masz doświadczenie to inna sprawa ale moze spróbuj tego pudru matującego Kryolan - podobno mat nie do zdarcia i na pewno łatwiejszy w obsłudze niż spray i pewnie mniej wysusza
|
|
|
#260 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
jak tak Was czytam to sobie uswiadamiam, ze ja nie mam w ogole pojecia o makijazu
ja cale zycie tylko oczy maluje kiedys ciemniej a teraz tylko tusz do rzes i na tym koniec puder mam jeden z PUPY, ktory mam kilka lat i dalej jest pelny a poza tym troche cieni, ktorych teraz i tak juz nie uzywam
|
|
#261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
dobrego dnia Ja spadam spac ![]() chcialam tylko napisac, ze moge sie podpisac pod wszystkim, co napisala Wojtusia ![]() Kryolan wytrzymywal najdziksze imprezy ![]() i moj osobisty slub rowniez , ale im mniej tym lepiej Cytat:
|
|
#263 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daję Jej bebilon i wydawało mi się, że i tak jest smaczniejszy niż bebiko i nan.Bardzo ładna ale cena Ja w lumpku upolowałam fajną za 3 zł ale bez bolerka, później może fotkę wstawię ![]() Cytat:
Ja myślałam o takim mleku, żeby w ciągu dnia czasem popijała. ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- A ja mam dziś sto pytań do ![]() Anula czytałam, że radziłaś Texasik, żeby uważała z płatkami owsianymi ale nie doczytałam dlaczego. Nie można ich często jeść czy nie można na słodko? |
|||
|
|
|
#264 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jadam z mlekiem i owocami. |
|
|
|
|
#266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to na pewno możesz Wiem że kiedyś Czekoladka coś więcej o tym pisała Dukan opiera się na samym białku praktycznie, te otręby to głównie żeby jelita właśnie dobrze pracowały, tylko że to węglowodany no i słodzik też u niektórych zatrzymuje spadek wagi wstawiłam do albumu zdjęcie Martysi w nowym kapelusiku ;-)
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-06-14 o 11:04 |
|
|
|
|
#267 | |||
|
Zakorzenienie
|
tak na szybko bo zaraz wychodze a musze stopki jeszcze wyszorowac bo tez bede paznokcie robic
![]() ee no zwaz wiecej kochanego cialka ma Cytat:
za nocke Marcelkaa przytulanki tzn. ze juz lepiej miedzy wami? Cytat:
![]() Cytat:
ja ucze Wercie z niekapka ale narazie tylko grzyzie ustnik
|
|
#268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#269 |
|
Wtajemniczenie
|
może przed kąpielą na golasa ją zważę
no kluseczka trochę jest
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie tam kluseczka?
Nawet Kubuś chudzina waży już 9145 g ![]() Kuba ma młodszą o 3 i pół miesiąca koleżankę, ona ma takie udko, jak Kuby dwa
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

Kat gratuluje podejścia do wychowania, bardzo mi sie podoba

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

) mała zaśnie..coś cisza na razie w sypialni
takie odprowadzenie od zlewozmywaka.Na samym dole(pod wodą jest zamontowane sitko)rurka miękka, giętka kładły tam paluszki, gryzły to,krzyczały do tego, a szwagier lał wode z góry i miały prysznic 

Nadrobię, jak Maciuś pójdzie spać, bo teraz nie dam rady
, bo zapeszę. Chciałabym, żeby tak zostało 

Na innych stronach internet działał normalnie.