|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
Ale mój lekarz dał mi od razu 75g nie pytając o wywiad rodzinny, a na moje pytanie dlaczego? Odpowiedział ,ze badań 50 g już się nie robi ![]() Ja na to badanie idę w ten czwartek, mam zrobić pobranie po 1h i po 2 h i oczywiście najpierw na czczo, wiec kuta(kłuta?) będę 3 razy
|
|
#1232 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
![]() U to niedobrze,ale chyba nie jest to nic strasznego,poza tym,że trzeba przestrzegać jakichś zasad żywieniowych ![]() Ja mam cukier dość niski i do tego mało przytyłam,więc ginka powiedziała,że mogę jeść wszystko ![]() Cytat:
A co do uzupełniania wyprawki,to nie martw się,to czego zapomnisz lub nie zdążysz kupić teraz,kupisz po porodzie
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
NIKaP-n, Pomidora - dzięki
![]() My komody nie mamy i nawet nie wiem, czy kupimy, bo miejsca brak... zastanawiam się też nad drzwiami do pokoju, by kota nie właziła... Harmonijkowe odpadają, bo robią strasznie dużo hałasu... A na zwykłe nie ma miejsca ;/ rozsuwane tez nie bardzo, bo sufit nad ścianą obok otworu drzwiowego jest skośny
|
|
#1234 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Maz wyszedł a Daga kopnęła leniwie i lekko jeden jedyny raz i znów do wieczora była cisza. Ale Ona jest leniwa całą sobotę smęciłam jej o tym, jakim jest leniwcem, zaczepiałam ją, stukałam, pukałam aż w końcu odpuściłam. A w niedzielę, od rana brykała normalnie .
Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r. Edytowane przez Szczęśliwa Czas edycji: 2010-06-14 o 13:18 |
||
|
|
|
#1235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wszystko jest na drewnianym stelażu i sprawdza się świetnie ![]() Dziecka też nie będzie strach w przyszłym roku bez nadzoru na balkon wypuścić
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
|
|
|
#1236 |
|
Raczkowanie
|
w SMYKU podobno zaczęły się wyprzedaże.
wiecie coś na ten temat? warto jechać?
|
#1237 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, mam problem
![]() Od rana czuję, jakby ktoś wsadził mi w tyłek kij - ból przy siadaniu mniej więcej taki jak by się włożyło za duży tampon - pewnie niejednej z nas się to zdarzyło |
|
|
|
#1238 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
Cytat:
A za zrobienie przedpokoju nawet nie podziękował, ani nie powiedział miłego słowa ![]() Cytat:
Dziś więc już nie płaczę i mam nadzieję, że nie będę. Mąż wróci w czwartek, więc może zdobędę się na poważną rozmowę. Dzięki Cytat:
Cieszę się, że wózek się podoba Cytat:
Masz rację, że starsze dzieci to przeżywają. U nas nie ma kłótni, tylko jest cisza i mój płacz. Mój syn nieraz płacze ze mną, choć nie wie o co chodzi. I wtedy jest mi tak strasznie przykro, że dzieci widzą moje łzy. Dlatego masz rację, że muszę przestać choćby ze wzgledu na dzieci Cytat:
Cytat:
![]() Dzięki za dopisanie imienia mojego synusia Cytat:
Ja nie budowałam ramy z listewek, lecz na boki balkonu przybiłam listwę i do niej wkręciłam haczyki, o które zahaczyłam siatkę. Można ją było zdejmować, do podlewania kwiatów, które były w skrzynkach. I bardzo polecam kolor transparentny. Moja sąsiadka ma zielony i strasznie widać tą siatkę i z zewnątrz wygląda nieciekawie. Ja miałam transparentną i była prawie nie widoczna. Załączam fotkę. Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-06-14 o 13:51 |
|||||||
|
|
|
#1239 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrobić was to jest wręcz niewykonalne, ale walczę io odpisuję po kawałku, bo na końcu pewnie zjadłoby mi większość cytatów.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ycnan ale miałaś akcję z drukowaniem, wow!
|
|
#1240 | |||
|
Raczkowanie
|
witam kochane mamuśki...
super było na tym panieńsko/kawalerskim, tylko ja się juz chyba nie nadaję na balowanie do białego rana, ale spoko odespane... wczoraj wieczorem padłam o 20 jak kawka... komary mnie aż tak bardzo nie pogryzły (mimoże było ich niemiłosiernie duzo)... mam tylko mocno poorane kostki, chyba tam zapomniałam się popsikać... rano poszlismy nad Zalew i się ładnie opaliłam... hm... tak na brązowo od razu... nie za mocno, ale fajnie... tak mi sie teraz podoba mój kolor, taki delikatny brązik ![]() a niunia tak się wierciła w nocy... cudownie ją czułam...co do podróży to jest bardzo męcząca... co chwilę mi się siku chciało... dobrze że są w samochodzie rozkładane siedzenia więc na wpół leżąco jechałam... z dobre 2 godziny jechalismy, bo w 2-óch miejscach przebudowa drogi była... ale dalismy radę i wrócilismy cali do domku ![]() dzisiaj już paskudna pogoda i nic mi się nie chce... najchętniej nie wychodziłabym wogóle z domu...![]() pomalutku zaczynam sie obawiać czy zdążę ze wszystkimi zakupami i przemeblowaniami i remontami przed narodzinami... powoli dopada mnie malutki stres, czy damy radę... ale skoro powiedziało się a to trzeba powiedzieć b i musi byc dobrze... przecież to najcudowniejszy czas w moim życiu...mimo wszystko troszkę się martwię...jeszcze jedno jutro mam wizyte u gin... może dlatego zaczynam wchodzić w stan zamartwiania ![]() Klarissa gratuluję serdecznie obrony ![]() Cytat:
żeby było znosnie a każda kobieta wygląda inaczej w ciąży... nie przejmuj się, najważniejsza jest dzidzia![]() Cytat:
tak dalej trzymaj![]() Cytat:
ale całe szczęście, że się udało będę trzymała kciukasy za dobra ocenę z obrony![]() czytam... i czytam... i końca nie widać...
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|||
|
|
|
#1241 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
A lekarzy nie ma, bo... Strajkuja To jest najlepsza przychodnia u mnie w miescie i cos im nie pasuje (za duzo pacjentow?), dluuugo tam sie czeka. Ale dzisiaj pielegniarka powiedziala, ze byc moze jakis podejdzie jutro, wiec nie zaszkodzi przyjsc. ![]() I ja tak samo robie wyniki zaraz przed wizyta.
|
||
|
|
|
#1242 | |||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję
![]() Cytat:
Też miałam obrona 30 czerwca, ale 2008 ![]() I dobrze, ze twój Wojtek zwrócił uwage babie przy kasie. Co ona myślała, ze do banku przyszła? Wypłacić z karty to ja rozumiem, ale jakieś przelewy? No już bez przesady, zreszta to kasa a nie bank nie? Cytat:
Weronisia ![]() Cytat:
Gorzej u mnie, po wypiciu wyszło 168!! A to juz jest ponad norme. Piszą, ze cukrzyca tak od 180 jest, ale pewnie bedę musiała powtórzyc. Nie wiem czy nie zadzwonic do gina w tej sprawie, bo dopiero co byłam na wizycie a następna mam 7 lipca...a moze w razie czego jakąs dietę mam stosować. Niby sie nie przejmuję, ale chyba wolę się upewnić. Dodam, ze oczywiście wg zaleceń gina byłam po jednej małej kanapce na badaniu ![]() A w weekend malowalismy pokój. Zachciało nam sie 2 kolorów i masakra, w niedziele musiałam poprawiać, bo sie "psuło" jak odlejaliśmy taśme. Dziś muszę poprawić ta linie pod sufitem, ale ogólnie wygląda ok i w końcu czyste sciany. Sie namachałam troche wałkiem, dobrze, ze nie było upału bo chyba byśmy nie dali rady. Ale cieszę się, ze mogłam w tym uczestniczyć a nie oddałam roboty komuś innemu
|
|
#1243 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym wazne jest, zeby w przerwie w badaniu nigdzie nie chodzic tylko siedziec/lezec. Pielegniarka mi wytlumaczyla, ze niektore kobiety robia krzywa i w czasie tej godziny czy dwoch ida do domu albo do sklepu, a to zle, bo w tym czasie spalaja cukier i wynik juz nie jest prawdziwy. A ze podwyzszone bylo po kanapce to raczej normalne. Ale przeciez przed tym badaniem nie wolno nic jesc, bo to zaburza wynik ![]()
|
|
|
|
|
#1244 | |
|
BAN stały
|
Dziewczyny, jeśli chodzi o wyniki glukozę- norma jest do 140.
od 140 do 180 przy podaniu 50gr- uważa się za możliwość jakiegoś błędu (słabsze, czy wolniejsze wchłanianie cukru etc) i wtedy robi się ponowne badanie z 75 glukozy... Ja miałam 150 i cała się trzęsę, ale zmieniłam dietę, aw czwartek mam wizytę, zobaczymy, co magik powie Póki co jem produkty z niższym IG i staram się unikać cukrów... ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
Aha, siedzę z farbą na włosach, więc nie mam okularów i mogę pisać z literówką zafundowałam sobie Mroźną Czekoladę ;PKasiulek dokładnie o tę komodę mi chodziło ![]() W Ikei 359zł, a na allegro : http://www.allegro.pl/show_item.php?...2+wys%C5%82any. Także 160 w kieszeni, a jeszcze się może uda wziąć wysyłkę na firmę, to wtedy 200zł w kieszeni... niezła przebitka. |
|
|
|
|
#1245 | ||
|
Zakorzenienie
|
pieknie
![]() ja tez bylam w wojslawicach w parku - mam rodzine w tamtych stronach i czesto ich odwiedzam slicznie tam jestdokladnie tak... Cytat:
bedzie dobrzeCytat:
|
|
|
#1246 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na szczęście u nas to było z paluszka i tylko kropelka krwi na taki pasek jak w teście ciążowym i zaraz wynik się pokazuje więc szybciutko i bez bólu kłucia bo nienawidzę majstrowania przy moich żyłkach
|
|
#1247 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
pieluszki będziemy kupować z każdego rodzaju, żeby wypróbować... zobaczymy wtedy, które będą najbardziej odpowiadały maluszkowi i nam...
aaneczka1984 świetnie, że opisałaś swoje sugestie ![]() Zuziczka gratuluję piateczki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mszu bardzo dobrze dziadowi powiedziałaś ... czytac nie umie... a swoja drogą slicznie wyglądasz Cytat:
zabawne uczucieCytat:
buziak:cmok :malwina1204slicznie Cytat:
Cytat:
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
||||||||
|
|
|
#1248 |
|
BAN stały
|
dziewczyny, zobaczcie co podejrzałam u naszych lipcowo- sierpniowych koleżanek
![]() http://www.allegro.pl/item1065390852...sylka_0zl.html |
|
|
|
#1249 |
|
Raczkowanie
|
NIKaP-n chyba sie skusze na te literki, zwłaszcza, że mam naklejki na sciane z pianki w kształtach pucatkowo-prosiaczkowych, wiec calość moze wyglądac na prawde wesoło
jeszcze tylko uzgodnie z mezem co i jak! dzieki
|
|
|
|
#1250 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Mnie też się one bardzo podobają tym bardziej, że do naszej przeprowadzki daleko, tak na jesień późną planujemy, a te literki na tasiemkach mogę potem zabrać ze sobą
|
|
|
|
|
#1251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1252 |
|
Zadomowienie
|
Moje dziecko chce mnie dziś wykończyć...
![]() Cały dzień marudzi i płacze... Normalnie chce miec wszystko co sobie ubzdura..garnki..pokrywki , , ..wszystko ..ostatnio ubzdurał sobie zabawę mikserem i jak tylko zobaczy go to wrzask i cz mu go dac..wyciąga garnek, motylki i gadając do siebie "abuabuabuabu"....mik suje zacięie..nie ma siły cos mu zabrać bo ryk niesamowity.... Jakiś bunt przechodzi ![]() ![]() A mnie dziś naszło na ciasto z truskawkami i sobie upiekłam ![]() Teraz zajadam cieplutki.....i z deczka spieczony..... Domik , jak się odwróciłam to podkrecił mi piekarnik na 220stopni i do tego termoobieg włączył...no i troszke sie spaliło...ale i tak jest pycha
|
|
#1253 |
|
BAN stały
|
wic urodzinki sie udaly Malego....
w Piatek bylam u Gina.....i........bedzie. .....CORKA!!!! ale ja nie zobacze to nie uwieze...dlatego co pelni szczescia bede czekac jeszcze troszke.... wlasnie nie wiadmo dokladnie czy bedzie ALA.... pozdrawiam
|
|
|
|
#1254 | ||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=fem;19977353]witam kochane mamuśki...
super było na tym panieńsko/kawalerskim, tylko ja się juz chyba nie nadaję na balowanie do białego rana, ale spoko odespane... wczoraj wieczorem padłam o 20 jak kawka... komary mnie aż tak bardzo nie pogryzły (mimoże było ich niemiłosiernie duzo)... mam tylko mocno poorane kostki, chyba tam zapomniałam się popsikać... rano poszlismy nad Zalew i się ładnie opaliłam... hm... tak na brązowo od razu... nie za mocno, ale fajnie... tak mi sie teraz podoba mój kolor, taki delikatny brązik ![]() bidulko... trzymam żeby było znosnie a każda kobieta wygląda inaczej w ciąży... nie przejmuj się, najważniejsza jest dzidzia![]() i[QUOTE] ciesze się ze wieczór udany ![]() kolację przeżyłam, nawet bez złośliwości, a tak na dobrą sprawę nie czuje się gorsza ani brzydsza od tamtej ![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
gratuluję![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
|
|
#1255 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- a ja dziś posprzątałam całe piętro u tatusia ,tzn odkurzyłam i umyłam podłogi,a poniewaz mamy duży domek(piętro 150m)to kręgosłup czuje ;( a było juz tak fajnie,ze nie bolał,ale poleżymy to minie ![]() jutro mam zamiar u siebie górę odkurzyć bo czarosławowe włosy zaczynają fruwać pokątnie ![]() a teraz pomidorówkę wcinam i właśnie G już wrócił co mnie bardzo cieszy ![]() Obmyślamy obiad na kilka dni....hmmm co gotujecie laseczki?
|
|
#1256 | |
|
Rozeznanie
|
Mpik wyglądasz ślicznie, rozpromieniona... naprawdę extra
Shine napisz jakie zalecenia co do diety dostałaś Pisałyscie o wanienkach, ja kupię najzwyklejszą, a to wiaderko to stanowczo mi się NIE podoba, dziwnie dzidziuś jest w niim ułożony ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
a dzisiaj miałam naleśniki i troche mnie zgaga piecze ale opłacało sie były pyszne
|
|
#1257 |
|
BAN stały
|
Zazdroszczę sił na sprzątanie ![]() Ja dzisiaj robię makaron z kurczakiem (filety) i brokułami i może sosa czosnkowego do tego a dla siebie makaron z sosikiem brokułowym tylko (nie jem mięsa).No i mam mroźną czekoladę. Jestem kurna czorna prawie
|
|
|
|
#1258 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje!
ja dziś upiekłam kończyny z całego kurczaka (udka, pałeczki i skrzydełka) w przyprawach - w piekarniku. Będzie obiad na 2 dni. Poza tym miałam kalafiora, więc ugotowałam i zjadłam polanego bułeczką. Jutro lub w środę może naleśników usmażę... Albo placuszków z jabłkami.
|
|
#1259 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
elenka naleśnikiMy też fasolki, kalafiorki itp uwielbiamy dobry pomysł, do tego młody ziemniaczek i maślanka
|
|
|
|
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
fem, abz dzięki
Cytat:
A masz jakiś fajny przepisik? Może ja też bym upiekła na czwartek, bo mąż wraca i chcę z nim pogadać jak należy A mam jazdę na truskawki Gratuluję córeczki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:11.

[COLOR="Silver"]
Maz wyszedł a Daga kopnęła leniwie i lekko jeden jedyny raz i znów do wieczora była cisza. Ale Ona jest leniwa

Fajny wózek
w ciągu 2 tygodni przybrałam prawie 3 kg opuchnieta nawet jestem na twarzy.
żeby było znosnie

naleśniki