|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1441 |
Zakorzenienie
|
Dot.: storczyk (orchidea) cz.III
i 3ci. Nówka jeszcze ciepła.
![]() Za cholerę nie mogę określić, jaki on ma kolor. Ceglasty? Koralowy? Rdzawy?
#1442 |
Zadomowienie
|
Ja bym powiedziała, że koralowy. Śliczny!!! A powiedz gdzie kupiłaś tą okrągłą tłuczoną osłonkę? I ile kosztowała jeśli pamiętasz.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ta okrągła osłonkę kupiłam w OBI podczas storczykowego szału na dzień matki. Ale tylko raz takie tam widziałam. Potem chciałam kupić jeszcze ale juz nie było. Kosztowała tyle, co te proste tłuczone, stały na jednym regale. Jest ładna ale trochę niepraktyczna, żeby storczyk stał prosto i się nie przechylał, obsypuję w koło keramzytem. Inna sprawa że ten storczyk w niej to chyba w każdej by się tak przekrzywiał, bo pochyla się mocno na jedna stronę i przeważa.
![]() |
#1444 |
Zadomowienie
|
Mój storczykowy "galop" trwa już 3,5 roku i jak na razie wpadłam tylko na pomysł dopasowania koloru ścian żeby zdjęcia storczyków ładnie wychodziły.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1445 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
OM 23-12-12 TP wg OM 29-09-13 ![]() ![]() ![]() wg USG 25-09-13 http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed> Edytowane przez zmienniczka Czas edycji: 2010-06-13 o 14:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1446 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nevada7 Zarąbiasty ten twój storek. Cava Super udane zakupy mi się bardzo podobają Edytowane przez lusia288 Czas edycji: 2010-06-13 o 16:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1447 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1448 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1449 |
Zadomowienie
|
Dzisiejsza sesja budynia w pełnym rozkwicie. Specjalnie na prośbę Arieny (budyniowej mamy chrzestnej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1450 |
Przyczajenie
|
No własnie niewiem jak to się stało, ja jak go dostalam to jakis czas pozniej kwiatek zwiedł i tyle z niego bylo....
A ten rozgaleziony wielki storek co mi w tym roku pokazał swoje cudo neiwiem jaki ma kolor i nei moge sie własnie go doczekac. jak tylko pokaze sie pierwszy kwiatek daje wam odrazu znać... jak co i wogle... Ale martwie sie ciagle o tego z zoltymi liscmi i z jakas substanjcia lepka pod i na łodyzce jak i lisciach ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- ALe piekny ten budyń |
![]() ![]() |
![]() |
#1451 |
Raczkowanie
|
Maja77
Piękny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1452 |
Zakorzenienie
|
Jestem tutaj świeżynką, pierwszego storczyka kupiłam dwa lata temu. Zakwitł raz i szybko stracił kwiatki, teraz szykuje się do ponownego zakwitu. Najbardziej rosną mu korzenie i liście :/ Zgubił wszystkie "sklepowe" i to dość szybko (pół roku).
Kolor biały. Na dzień dzisiejszy wygląda tak. Jako ciekawostkę zdradzę, że (niestety) przyzwyczaiłam dwa z trzech storczyków do częstego podlewania i dużej ilości wody. Z trzecim tego NIE robię. Załącznik 3181230 Załącznik 3181231 Załącznik 3181232 Załącznik 3181233 Załącznik 3181234 Załącznik 3181235
#1453 |
Zakorzenienie
|
i drugi storczyk, trochę młodszy. Również uwielbia wodę. Te ogromne liście to jeszcze sklepowe, nie moja zasługa, reszta od tego największego wyrosła już w domu.
I mam pytanie, bo nie mam zielonego pojęcia. W doniczkach mam już mało miejsca na nowe korzenie i nie wiem czy te, które już są, można przyciąć? Zdjęcia olbrzyma Załącznik 3181245 Załącznik 3181246 Załącznik 3181247 Załącznik 3181248 Załącznik 3181249
#1454 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
OM 23-12-12 TP wg OM 29-09-13 ![]() ![]() ![]() wg USG 25-09-13 http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed> Edytowane przez zmienniczka Czas edycji: 2010-06-14 o 06:26 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1455 |
Raczkowanie
|
Czarownica
![]() A ja teraz kursuję pomiędzy dwoma końcami Londynu i czasu nie mam na storki. To jak wracam po więcej niż 24h zmiany widzę duże. Większe niż jak się wgapiam w nie co chwile ![]() Miltonki ładnie rozkwitają ![]() ![]() ![]() Poza tym przyniosłam róże miniaturkę do pokoju z zewnątrz bo myślałam że jej tam niedobrze, tak kiepsko wyglądała, a ta "frania" mi mszycami zaraziła kilka storków. Oprysk w ruch i chyba jeden pierwszy zaczątek pączka usechł z mojego baaaaardzo długo wyczekiwanego pęda, bo takie coś czarne pod łuską widzę ![]() ![]() Pozdrawiam Was gorąco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1456 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podlewaj ile chcą, nie żałuj im, u mnie niektóre to też "pijaki" a niektóre jak kaktusy- jak tylko za dużo wilgoci od razu się zaczyna zgnilizna w doniczce. Maja- śliczny ten budyń ![]() Przez was 2 znów nabrałam ochoty na zakupy, a już niby miałam dość i wczoraj sobie obiecywałam, ze kupię kolejnego najwcześniej jesienią/zimą jak te co mi kwitną, poprzekwitają.
![]() |
#1458 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A koralowy uroczy ![]() Karolca te korzonki zewnętrzne ![]() ![]() ![]() Edytowane przez doriskap Czas edycji: 2010-06-14 o 13:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1459 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem skąd mi to przyszło do głowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzecim się na razie nie chwalę, bo w sumie nie ma czym. Mam go trzy miesiące (albo dwa?) i dopiero teraz się zaaklimatyzował szatan jeden ![]()
![]() |
#1460 |
Zakorzenienie
|
Cava cudowny ten koralowy!! Podobny do mojego jednego.
![]() Maja mój podopieczny widzę że promienieje! Cudowny jest. ![]() Dziewczyny jadę po doniczkę, bo mój 3 pędowy łosoś już rozwala korzeniami starą i muszę przesadzić.
#1461 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja podobną zmianę - jakby pieprzyk zauważyłam na swoim ciapku po inwazji tarczników, tępiłam paskudy i w końcu chyba wytępiłam, ale na nowym listku zauważyłam małą zmianę podobną do glutów z Twoich zdjęć... przejrzy się czy nie ma i u Ciebie tarczników... paskudy u mnie się maskowały, że na pierwszy rzut nawet się nie domyśliłam, że to może być robal... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1462 |
Zakorzenienie
|
Pokazuję mojego trzecie, najmłodszego rezydenta
![]() Załącznik 3182779 Załącznik 3182780 Załącznik 3182781
#1463 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez doriskap Czas edycji: 2010-06-14 o 15:54 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1464 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1465 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
OM 23-12-12 TP wg OM 29-09-13 ![]() ![]() ![]() wg USG 25-09-13 http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed> Edytowane przez zmienniczka Czas edycji: 2010-06-14 o 16:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1466 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
trochę to potrwało może z 3 - 4 tygodnie bo u mnie panowały na pędzie i kwiatach, a że był to ciapek z bordowym pędem to łatwo było im się ukryc... aaa i zaczęłam ściągac je dopiero po kilku dniach po zastosowaniu brosa bo jak bros zaczyna działac to one giną i są jakby wyschnięte...a z żywymi jest taki problem, że można wysypywac zarodki czy coś takiego... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1467 |
Zakorzenienie
|
stosujecie jakies nawozy do storczyków?
#1468 | |
Zadomowienie
|
kolezanko, ie rozsmieszaj mnie o choc kilka stron przeczytaj...
![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1469 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1470 |
Zakorzenienie
|
Rety, jakaś ty miła. Nie ma co.
Pytam, bo w wielu sklepach widziałam takie cuda przeznaczone do storczyków etc.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.