|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
Ja palnuję zrobić placuszki na serku danio.Trochę mąki, jajko i można smażyć na kropelce oliwy.Dzieciaki u siorki kochają je. U mnie też jest przedszkole z kamerami.Można z domu/pracy lookać co dziecko robi.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#302 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
kat robilam takie placuszki ale jakies nie teges sa i sie przpalaja
moze za duzo serka? nie wiem
|
|
#303 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Wszystkiego naj naj naj dla Tymka i Natana od 10 do 13 miałam wizytacje ulubionej koleżanki ![]() Przyszła z 3 letnią Basią ... na początku ładnie się bawiła z Bartekim, ale potem zabierała mu wszystko co On wziął do rączki ... bawił się piłką - zabrała mu, wziął samochód i pchał po pokoju - znów mu zabrała i położyła na huśtawce mówiąc "tam juz nie dostaniesz" ... a jej mamusia ani słowa ... ja musiałam się odzywać i prosić, zeby mu nie zabierała zabawek jak sama się nimi nie bawi ![]() Ona chyba bardziej traktuje Go jak zabawkę, niz kolegę ... cały czas mówi: "posadz Bartusia na huśtawce" ... "daj go do fotelika" ... włóż do basenu" ... ![]() Cytat:
![]() sąsiad od 7,30 jeździł z kosiarką, żebu zdążyć przed burzą, ale nie zdążył ![]() tak dawało po szybach, że myślałam, ze mi ono wyleci ... a teraz tak sobie pada od czasu do czasu.cieszę się, że buciki dobre! czekam na fotki sukienki moze coś podpatrze ja idę na wesele we wrześniu i mam jedna sukienkę - nie wiem czy pasuje taka na wesele ![]() Cytat:
też bym chciała malować tylko oczy Cytat:
pięknie!Cytat:
doczytałam, ze ładnie spał |
||||
|
|
|
#304 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Adaśnapewno tęsknił, ale moze aż tak tego nie pokazywał po sobie pochwal się jakie buciakmi do Grecji na wakacje? ale faaajnie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#305 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem czy to takie dobre, pewnie cały dzień siedziałabym przed monitorem
|
|
#306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale to niewątpliwa zaleta - zawsze można luknąć co Panie przedszkolanki porabiają z dziećmi ![]() mąż powoli kończy i zabierze Tominka za ok 40 min
|
|
|
#307 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziecie wstalo wiec idziemy jesc obiadek, po Eryka i na placyk
![]() dzis jestem sama ![]() milego dzionka
|
|
#308 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super
|
|
#309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#310 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja czekam az mała porządnie zaśnie i rozkładam się z prasowaniem ![]() W tesco jest promocja na huggisy - Huggies premium mega pack za 35 zł
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-06-14 o 14:35 |
|
|
|
#311 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
wrocilam z pazurow- mam wzorek w zeberke
a potem na wesele zmienie wzormalz pojechal na spotkanie-mam nadzieje ze wypali kolejne zlecenie ![]() mala spi chyba ta pogoda dziala sennie bo ja tez najchetniej to poszlabym spac ![]() Cytat:
na dietetyce jest watek o owsiance i przepisy ciekawa jestem ile wazy ![]() Cytat:
![]() Wercia byla kluseczka ale teraz jest taka drobna -tylko buzke ma pelniejsza-nawet moja babcia powiedziala ze Wercia zmalala ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zaraz wysle dane Cytat:
Cytat:
|
|
#312 |
|
BAN stały
|
hej mamusie
nie pocytuje za duzo nastukalyscie u mnie przez deszcz brak neta, dopiero teraz zlapalam... Amelka nad ranem ok 6 buszowala mi po lozku ale potem zasnela jeszcze i spala do 9. jutro zapowiedziala sie jej chrzestna. widziala ja raz na chrzcinach i potem jakos jeszcze przed przeprowadzka. odkad sie przeprowadzilismy dzieli nas ok 80 km tylko a ciezko sie spotkac... Amela dalej maruda, nic zrobic w domu nie moge bo w krzeselku nie chce siedziec i sie wydziera, dzis ledwo posmazylam placki na krokiety (dla męza bo ja nie moge ze wzgl na mleko...)nie wiem co jej jest, moze to zeby ale te dwojki juz wyszly a reszty nie widac... |
|
|
|
#313 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki za kontakty. Looknęłam i powysyłalam zaproszenia
))ja dziś zrobiłam naleśniki z jagodami(takie zwykłe nic specjalnego) i chciałam żeby Alan z nami zjadł zamiast słoiczka, ale wziął tylko kilka kęsów i nie chciał. Musiałam dać słoiczek. Nie wiem co o tymn myśleć bo tak jest ze wszystkim co mu daję. Az się trzesie do dorosłego jedzenia, ale tylko kilka kęsów weźmie. i kończy się na słoiczku. Czytam że wasze dzieci już normalnie jedzą dorosłe dania a mój nie może żyć bez słoiczkowego. Dlaczego tak jest?? Alan jadł już nawet kotlety mielone i sssstrasznie mu smakowały z ziemniaczkami ale też tylko kilka łyżeczek a potem poszedł w ruch słoiczek z obiadkiem. Nie pocytuję bo babcia pilnuje Alana bo ja "szukam informacji do pracy magisterskiej ". Głupio mi ją tak oszukiwac wiec spadam do synusia![]() P4W jak Tomasz? Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2010-06-14 o 15:29 |
|
|
|
#314 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny dziekujemy za gratki
![]() Cytat:
błyszczyk własnie musze jakis kupic, moze polecicie jakis fajny w normaslnej cenie, tylko zeby nie sklejał ust i żeby włosy mi sie nie przyklejały Cytat:
w jakims prograamie było ze szklanka mleka ma wiecej kalorii niz lampka wina chyba, nie pamietam dokladnie ![]() Cytat:
Cytat:
)15 kg?? o matko!!! czemu ja tak utuczyli? powiedz jeszcze ze sa dumni ze ich córa tyle waży ![]() Cytat:
zrekompensujecie sobie te 3 dni w grecji zazdroszcze takiej wycieczki, poki co moge pomarzyc, chciac cuda sie zdarzaja, moja siora wygrała np weekend w Paryżu... smsa wysłala i jedzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja tez nie byłam zbyt elegancka
|
|
#315 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może za duży ogień ? nie wiem ja daje 1 kubeczek serka i reszty na oko Jak wstrzymacie się dzień, dwa to jak będę robić to dokładnie odmierzę mąkę i wam podam. Basia nie lubie takich akcji w zabawie między dziećmi-jak dorośli nie reagują i nie dają przykładuCytat:
Siorki mały bardzo długo jak słoiki.Jego rówieśnik (utrzymują kontakt z czasów szpitala) do dziś je słoiki...ma 3lata ![]() Ja obawiałam się że nie będzie chciała słoika jak czasem nie dam rady ugotować a jadła ładnie. Właściwie nie ma rzeczy która by jej nie smakowała. Może rób tak właśnie, że stopniowo dorosłe obiady i w coraz większej ilości aż dojdziecie do normalnego posilku.Trzeba przyznać że sloikowe jak i gotowane papki bez przypraw maja specyficzny smak.O konsystencji nie wspomne Cytat:
![]() Smigam na rowerek papa
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#316 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zważyłam małą na wadze łazienkowej...po orientacyjnym odjęciu pampka i ubrania wychodzi myślę gdzieś 9300-9400. Byłam pewna, ze będzie więcej ![]() Dziewczyny, dziękuję za przemiłe komentarze mojego kwiatuszka i jeszcze raz za miłe słowa dotyczące wstępu, cieszę się, że się podobało A jeszcze mam pytanie: czy jakimś zbiegiem okoliczności któraś z was nie ma na zbyciu zatyczki do niekapka AVENTU? Albo może macie używany niekapek do wyrzucenia bo dzieciaczki nie korzystają to bym razem z zatyczką odkupiła...niekapki mam dwa i już dwie zatyczki mi wcięło...nie kupię nowego tylko po to, żeby ją mieć a bardzo by się przydała na wyjazdy... unholy jak dzisiaj zasypianie Antosia? Lepiej jak nie jest tak gorąco? czekoladko, myślałaś już nad kreacją na październik? Będziecie starostami?
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-06-14 o 19:35 |
|
|
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
anulo, ja mam też 2 aventy i ani 1 zatyczki
![]() Wkładam butelkę po prostu z brzegu torby, a że zawsze mam w niej pełno zapasowych ciuchów, krem, spray na komary,pampki itp więc się nie przewraca i nie wylewa. Zatyczki mała zgubiła, bo się bawiła i pewnie gdzieś pod łóżkiem leżą.
|
|
|
#318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a mi gdzieś zawsze kapnie i teraz owijam folią aluminiową
|
|
#319 |
|
Ola-Unhola
|
Hej
![]() Spałam i jakiś taki dzień smętny, więc tak pobieżnie zajrzałam, co naskrobałyście. gorgulku, ja daję odrobinę soli, majeranek, liść laurowy pietruszka, bazylia, oregano, papryka. Tak delikatnie, resztę doprawiamy sobie na talerzach. aannuullaa, jakby lepiej usypia, ale to nie jest to co wcześniej. muszę bujać leżaczkiem choć chwilkę, bo przy cycu już nie zasypia. ![]() No i idę kąpać, bo kupa, więc wszystko już z jednym razem ![]() Odezwę się za jakąs godzinkę Aaa, do niekapka, pasuje zatyczka od butelki aventu
|
#320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() aż poleciałam sprawdzić, czy jakiejś nie mam
|
|
#321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nie jeszcze nie myslalam bo najpierw w lipcu idziemy na wesele malz bedzie starosta brata ![]() odnosnie jedzenia to Wercia je obiadki moje ale bez przypraw i dalej jej miksuje ale taka nakladka ze sa grudki , je bez problemu jakos boje sie jej dac kawalek warzywka albo mieska-boje sie ze sie zakrztusi-panikara ze mnie ale w koncu musze jej dac bo nie bede wiecznie miskowac i musze stopniowo wprowadzic przyprawy bo pomidorowa przyprawiona plula i naciagalo jej
|
|
#322 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z czym jesz owsiankę? Z mlekiem czy wodą? I co dodajesz? Woli z filiżanki Cytat:
![]() Poza tym zależy jakie. Jak 0,5% to chyba niezbyt ![]() Nie pytałam bo nie znam ich na tyle. Myślę, że są dumni i cieszą się, że córka ma taki apetyt. Cytat:
![]() Ja poszukam czy mam bo nawet nie wiem. |
||||
|
|
|
#323 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co raz częściej myślę,że niestety mam kręcone i próbuję walczyć prostownicą.Nie radzę sobie z nimi![]() Cytat:
aby Tomcio na nowo się zaklimatyzował.![]() Cytat:
Cytat:
Pnie się w górę |
||||
|
|
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
Anula od niekapka znaleźć teraz nie mogę ale jeśli chcesz to poratuję Ciebie zatyczką aventu od butelki (sprawdzałam i pasuje).
|
|
|
|
#325 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... byłam w niej na weselu szwagierki 2 lata temu modliłam się, zeby biust mi sie do niej zmieścił... no i jak już się zasunę /ledwie / to nie wiem czy mogę w niej iść ![]() Cytat:
![]() Cytat:
hmmm albo ... 1 op. serka, 1 jajko? i mąka, zeby miało odpowiednią konsystencję, tak? |
|||
|
|
|
#326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ide spac dobranoc! |
||
|
|
|
#327 | ||
|
Zakorzenienie
|
po drzemce jeszcze trochę marudził, ale było lepiej - jak małż go odbierał to nie płakał
Cytat:
![]() jak tego nie lubisz to wybierz jakąś pomadkę - mają fajne właściwości pielęgnujace i błyszczą, a nie przykleja się do nich nic nie wiem co to znaczy " w normalnej cenie" , ale z tańszych mogę polecić L'oreal Glam Shine, a z pomadek to lubię tylko Dior Addict i Chanel Hydrabse i podobno Serum De Rouge Diora fajna, ale nie próbowałam ----------- a ja oczywiści wróciłam do domu o 21 i Tomuś już spał, więc tylko popatrzyłam sobie na mojego Smerfika ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
|
|
|
#328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byłaś na wątku jak pisałam jakie metamorfozy zafundowałam moim włosom? już się nie puszą, a pielęgnacja,odżywianie i nawilżanie nadal trwa.Odwiodło mnie to od ścięcia. Jak będziesz mieć chwilę wskocz na forum pozytywnie zakręconych włosów.Mnóstwo porad, masek,odżywek itp Cytat:
![]() tak, tak musi mieć konsystencje a'la naleśnikowe. O 5 mała się obudziła, chciałam żeby jeszcze drzemnęła na godzinke, ale mąż lunatyk wstał nie wiadomo po co ![]() Pojechałam wczoraj do CH rowerkiem do Świata spinek, rowerek przypięłam a i tak się ktoś nim interesował.Taką starą kozą ![]() Mąż brzęczał, że będzie trzeba dać do naprawy...no mój Boże, jak się ma 2 lewe do majsterkowania,to trzeba dać komuś zarobić i odstawić do fachowca i tyle. Planujemy wybrać się dziś na kawkę do mamy wrześniowej koło południa. Oczywiście mąż się popisał(ale to już w okolicy dnia dziecka miało miejsce)...Małej i moje rzeczy piorę sama, a jednego razu chciał-chyba niespodziankę zrobić i wsadził brudne rzeczy+nowe które były z metkami w siatce i łącznie z prezentem dla Olka... Szkoda, że nie rzucił okiem, że to niebieskie ogrodniczki i że nie skojarzył "to pewnie nie jest małej, zostawie" Hałasu narobiłam i mi ulżyło ![]() Ide powalczyć z koopą jest tu kto?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-06-15 o 07:17 |
||
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Właśnie kończę kawkę i czas zabierać się do pracy.
Kinga wczoraj znów mnie zaskoczyła - nauczyła się wchodzić na łóżko No i kolejny sukces - pierwszy raz podniosła się bez podtrzymywania czegokolwiek z kolan do stania. |
|
|
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() dzisiaj juz bez deszczu narazie i 25st wiec przyjemnie cieplo pewnie bedzie spacerek zalewam owsianke wrzatkiem wody i za jakies 10min juz jem- aktualnie jem codziennie z activia naturalna i sypie platki pelnoziarniste ale polecam owsiane z owocami i serkiem homo z twarogiem i powidlami sliwkowymi +jogurt Cytat:
zdolniacha:eh em:u nas jeszcze nie bylo wstawania bez trzymanki ale Wercia ostanio staje na glowie tak jak Amelka Skierki
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

... bawił się piłką - zabrała mu, wziął samochód i pchał po pokoju - znów mu zabrała i położyła na huśtawce mówiąc "tam juz nie dostaniesz"
... a jej mamusia ani słowa
... ja musiałam się odzywać i prosić, zeby mu nie zabierała zabawek jak sama się nimi nie bawi 
... cały czas mówi: "posadz Bartusia na huśtawce" ... "daj go do fotelika" ... włóż do basenu" ...
cieszę sie bo miałam dość upałów.
... a teraz tak sobie pada od czasu do czasu.
pięknie!
i wydaje mi sie ze wogole za mna nie tesknil

)