Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas leci!! - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-14, 13:18   #301
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
a twarog tez taki zwykly?

hmmm musze zrobic nalesniki i dac malemu
a zamiast typowego sera posmaruje je danio waniliowym - Eryk lubi
moze oboje sie najedza
twarogu nie jadła jeszcze.Ciut na łyżeczce ode mnie.

Ja palnuję zrobić placuszki na serku danio.Trochę mąki, jajko i można smażyć na kropelce oliwy.Dzieciaki u siorki kochają je.

U mnie też jest przedszkole z kamerami.Można z domu/pracy lookać co dziecko robi.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 13:34   #302
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

kat robilam takie placuszki ale jakies nie teges sa i sie przpalaja

moze za duzo serka? nie wiem
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 13:53   #303
Ania0104
Zakorzenienie

dzień dobry

Wszystkiego naj naj naj dla Tymka i Natana

od 10 do 13 miałam wizytacje ulubionej koleżanki
Przyszła z 3 letnią Basią ... na początku ładnie się bawiła z Bartekim, ale potem zabierała mu wszystko co On wziął do rączki ... bawił się piłką - zabrała mu, wziął samochód i pchał po pokoju - znów mu zabrała i położyła na huśtawce mówiąc "tam juz nie dostaniesz" ... a jej mamusia ani słowa ... ja musiałam się odzywać i prosić, zeby mu nie zabierała zabawek jak sama się nimi nie bawi

Ona chyba bardziej traktuje Go jak zabawkę, niz kolegę ... cały czas mówi: "posadz Bartusia na huśtawce" ... "daj go do fotelika" ... włóż do basenu" ...

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
no i tradycyjnie DZIEN DOBRY WSZYSTKIM u nas piękna deszczowa pogoda cieszę sie bo miałam dość upałów.

przed chwilą był listonosz i przyniosł moje Zarowe szpilki. są cudne rozmiar na szczescie dobry wzielam, nie wiem czy bym zdążyła wymienić do soboty, bo w sobote tą mam już weselicho. Ale są oki. Tylko teraz torebki nie mam pozniej wkleje wam zdjęcia sukienek to pomozecie mi wybrać którąś no i dodatki dobrać, liczę na was
hehe u nas tez piękna deszczowa pogoda
sąsiad od 7,30 jeździł z kosiarką, żebu zdążyć przed burzą, ale nie zdążył
tak dawało po szybach, że myślałam, ze mi ono wyleci ... a teraz tak sobie pada od czasu do czasu.

cieszę się, że buciki dobre!
czekam na fotki sukienki moze coś podpatrze ja idę na wesele we wrześniu i mam jedna sukienkę - nie wiem czy pasuje taka na wesele
Cytat:
jak tak Was czytam to sobie uswiadamiam, ze ja nie mam w ogole pojecia o makijazu
ja cale zycie tylko oczy maluje
kiedys ciemniej a teraz tylko tusz do rzes i na tym koniec

puder mam jeden z PUPY, ktory mam kilka lat i dalej jest pelny

a poza tym troche cieni, ktorych teraz i tak juz nie uzywam
wiesz jak ja Ci zazdroszczę też bym chciała malować tylko oczy
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Gdzie tam kluseczka? Nawet Kubuś chudzina waży już 9145 g

Kuba ma młodszą o 3 i pół miesiąca koleżankę, ona ma takie udko, jak Kuby dwa
wow! pięknie!

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
dzwoniłam do przedszkola i podobno moje dziecko nie chce spać mimo, ze trze oczki i płacze cały czas
nie pozwoliła po niego przyjechać, bo powiedziała ze jak on skojarzy swój płacz z tym, ze my się zjawiamy to będzie tak płakał ciągle
powiedziała, ze jak będzie bardzo źle to wtedy zadzwoni, a na razie raczej woła niż płacze, bo łzy mu nie lecą

doczytałam, ze ładnie spał

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 13:54   #304
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Cześc

Melduję się, zę żyję. Zmywarka działa, właśnie robię "pranie".
Ale oczywiście musiało się coś wydarzyć...
Technik o blachę poharatał sobie palucha. Obkrwawił mi pół kuchni, zlew, blaty, podłogę. Sikało jakby palec uciął.Przeciął sobie na zgięciu i taki był efekt. Ja bez plastrów w domu (a Bartek prosił, żebym ostatnio kupiła z Kubusiem ). Znalazłam bandaże i po 15 min (nie mógł tego zatamować) mu owinęłam. Ręce mi się trzęsły, bo ja najchętniej bym tam zeszła na widok krwi, a on do mnie : "śmiało Pani zawija", a ja ledwo na nogach stałam....
o kurka
Cytat:
Napisane przez kasiuuulka Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny, ja sie tylko szybko melduje na nowym watku

Aannuullaa wstep super!

wczoraj wieczorem wrocilismy z wesela, super bylo, ale 3 dni bez Adasia byly ciezkie i wydaje mi sie ze wogole za mna nie tesknil ledwo sie usmiechanl jak mnie zobaczyl ,a jak potem babcia wyszla to sie poplakal az

zmykam teraz na zakupy, jakies porzadne buciki adasiowi kupic, i dokupic pare innych rzeczy bo juz w srode do grecji lecimy

milego dnia

Adaśnapewno tęsknił, ale moze aż tak tego nie pokazywał po sobie

pochwal się jakie buciakmi

do Grecji na wakacje? ale faaajnie
Cytat:
dzwoniłam do włascicielki przedszkola i powiedziała, ze Tomuś spał od 11.20 do 12 na pewno, bo wtedy wyszła (być może dłużej)

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Gorgulku chciałam tobie jeszcze napisać że siostrzenica nie tyka innego mleka jak bananowe.Wciąż musi je mieć w zapasie, a jak nieraz sprawdza, czy zwykłe wypije to kończy się tak że pies je pije.
Miała też tak co do herbatek.Preferowała tylko czerwone.Zmieniło się jej od czasu jak pije to co Laura.
Deserki ze słoika też nie były dla niej rarytasem, więc nie kupowała, a jeśli już to takie na jogurcie bobvity.
Teraz zaczęła jeść surowe jabłka i inne owoce, bo widzi, że moja mała je, a gdyby siora jej zrobiła to by nie ruszyła.Siła papugowania
hehe ... to smao było dzisiaj u nas ... dałam Bartusiowi truskawki pokrojone w kawałki ... no i kolezanka mówi, ze jej Basia nie lubi truskawek, nawet na nie nie popatrzy ... a Basia zobaczła, ze Bartuś je i Ona też zjadła chyba 3 - kolezanka tylko zrobiła
Cytat:
Ja palnuję zrobić placuszki na serku danio.Trochę mąki, jajko i można smażyć na kropelce oliwy.Dzieciaki u siorki kochają je.
Kasiu - mogę prosić o dokładny przepis

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2010-06-14, 14:13   #305
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

U mnie też jest przedszkole z kamerami.Można z domu/pracy lookać co dziecko robi.

nie wiem czy to takie dobre, pewnie cały dzień siedziałabym przed monitorem szef by mnie w końcu dyscyplinarnie zwolnił

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 14:18   #306
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
nie wiem czy to takie dobre, pewnie cały dzień siedziałabym przed monitorem szef by mnie w końcu dyscyplinarnie zwolnił
na początku na pewno, ale potem pewnie by Ci się znudziło
ale to niewątpliwa zaleta - zawsze można luknąć co Panie przedszkolanki porabiają z dziećmi

mąż powoli kończy i zabierze Tominka za ok 40 min

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 14:25   #307
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dziecie wstalo wiec idziemy jesc obiadek, po Eryka i na placyk

dzis jestem sama

milego dzionka
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 14:26   #308
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
na początku na pewno, ale potem pewnie by Ci się znudziło
ale to niewątpliwa zaleta - zawsze można luknąć co Panie przedszkolanki porabiają z dziećmi

mąż powoli kończy i zabierze Tominka za ok 40 min
to na pewno

super

Stary 2010-06-14, 14:27   #309
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
dzień dobry

Wszystkiego naj naj naj dla Tymka i Natana

od 10 do 13 miałam wizytacje ulubionej koleżanki
Przyszła z 3 letnią Basią ... na początku ładnie się bawiła z Bartekim, ale potem zabierała mu wszystko co On wziął do rączki ... bawił się piłką - zabrała mu, wziął samochód i pchał po pokoju - znów mu zabrała i położyła na huśtawce mówiąc "tam juz nie dostaniesz" ... a jej mamusia ani słowa ... ja musiałam się odzywać i prosić, zeby mu nie zabierała zabawek jak sama się nimi nie bawi

Ona chyba bardziej traktuje Go jak zabawkę, niz kolegę ... cały czas mówi: "posadz Bartusia na huśtawce" ... "daj go do fotelika" ... włóż do basenu" ...

hehe u nas tez piękna deszczowa pogoda
sąsiad od 7,30 jeździł z kosiarką, żebu zdążyć przed burzą, ale nie zdążył
tak dawało po szybach, że myślałam, ze mi ono wyleci ... a teraz tak sobie pada od czasu do czasu.

cieszę się, że buciki dobre!
czekam na fotki sukienki moze coś podpatrze ja idę na wesele we wrześniu i mam jedna sukienkę - nie wiem czy pasuje taka na wesele
moja tez nie jest jakas bardzo elegancka, weselna, ale jakos mi to nie przeszkadza
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 14:27   #310
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

milego dzionka

Ja czekam az mała porządnie zaśnie i rozkładam się z prasowaniem

W tesco jest promocja na huggisy - Huggies premium mega pack za 35 zł

Edytowane przez aannuullaa
Czas edycji: 2010-06-14 o 14:35
Stary 2010-06-14, 15:05   #311
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

wrocilam z pazurow- mam wzorek w zeberkea potem na wesele zmienie wzor

malz pojechal na spotkanie-mam nadzieje ze wypali kolejne zlecenie
mala spi chyba ta pogoda dziala sennie bo ja tez najchetniej to poszlabym spac

Cytat:
to na pewno możesz taka owsianka jest bardzo zdrowa i pomaga w regulacji pracy jelit Wiem że kiedyś Czekoladka coś więcej o tym pisała
Dukan opiera się na samym białku praktycznie, te otręby to głównie żeby jelita właśnie dobrze pracowały, tylko że to węglowodany no i słodzik też u niektórych zatrzymuje spadek wagi

wstawiłam do albumu zdjęcie Martysi w nowym kapelusiku ;-)
ja jem owsianke codziennie na sniadanko i dzieki temu mam wyregulowana prace jesli wlasnie-nie potrzebuje zadnych herbatek na zaparcia tylko zielona pije
na dietetyce jest watek o owsiance i przepisy

Cytat:
może przed kąpielą na golasa ją zważę

no kluseczka trochę jest
ciekawa jestem ile wazy
Cytat:

ooo Kubasek juz nie taka chudzinka
Wercia byla kluseczka ale teraz jest taka drobna -tylko buzke ma pelniejsza-nawet moja babcia powiedziala ze Wercia zmalala

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia dlaczego w dzień nie chce z butli. Przecież nad ranem potrafi. Ale jak podaję nawet wodę w butelce to nie wie co z tym zrobić i dziwnie na mnie patrzy.
Zuzka teraz pije z kubka lovi i małej filiżanki. Niekapek aventu schowałam bo ma go gdzieś.
z filizanki powiadasz jak dama
Cytat:
czeko lepiej do konca to nie....czasem sa po prostu momenty, ze ujdzie
rozumiem

Cytat:
wczoraj wieczorem wrocilismy z wesela, super bylo, ale 3 dni bez Adasia byly ciezkie i wydaje mi sie ze wogole za mna nie tesknil ledwo sie usmiechanl jak mnie zobaczyl ,a jak potem babcia wyszla to sie poplakal az

zmykam teraz na zakupy, jakies porzadne buciki adasiowi kupic, i dokupic pare innych rzeczy bo juz w srode do grecji lecimy

milego dnia
nie smutaj sie -moja mala tez za babcia placze a za mna nie

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Swietne zdjecia powstawialyscie Czeko , Gorgulku , Kasiu sliczne sa Wasze dziewczynki .

.

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość

śliczne dziewuszki a tam w tle to wasz ogród?? piękny, marzy mi się taki

Wiecej chyba nie pamiętam, aaaa jeszcze chciałam was zapytać czy miałabym szansę dostać od którejś z was jakieś dane do NK bo chciałabym was sobie pooglądać
tak nasz a ta budowa co widac cegly to wlasnie zaklad fryzjerski mojej kuzynki
zaraz wysle dane

Cytat:
a twarog tez taki zwykly?

hmmm musze zrobic nalesniki i dac malemu
a zamiast typowego sera posmaruje je danio waniliowym - Eryk lubi
moze oboje sie najedza
ja dalam pare razy Werci sernika jak jadlam i bardzo jej smakuje , wiec nalesniki chyba tez polubi

Cytat:
moja tez nie jest jakas bardzo elegancka, weselna, ale jakos mi to nie przeszkadza
ja tez mam jedna sukienke taka i jak nic nie kupie to od biedy pojde w tej co mam

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 15:15   #312
skierka1981
BAN stały

hej mamusie
nie pocytuje za duzo nastukalyscie u mnie przez deszcz brak neta, dopiero teraz zlapalam... Amelka nad ranem ok 6 buszowala mi po lozku ale potem zasnela jeszcze i spala do 9.
jutro zapowiedziala sie jej chrzestna. widziala ja raz na chrzcinach i potem jakos jeszcze przed przeprowadzka. odkad sie przeprowadzilismy dzieli nas ok 80 km tylko a ciezko sie spotkac...
Amela dalej maruda, nic zrobic w domu nie moge bo w krzeselku nie chce siedziec i sie wydziera, dzis ledwo posmazylam placki na krokiety (dla męza bo ja nie moge ze wzgl na mleko...)nie wiem co jej jest, moze to zeby ale te dwojki juz wyszly a reszty nie widac...
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 15:27   #313
agga19851985
Wtajemniczenie

dzięki za kontakty. Looknęłam i powysyłalam zaproszenia))

ja dziś zrobiłam naleśniki z jagodami(takie zwykłe nic specjalnego) i chciałam żeby Alan z nami zjadł zamiast słoiczka, ale wziął tylko kilka kęsów i nie chciał. Musiałam dać słoiczek.
Nie wiem co o tymn myśleć bo tak jest ze wszystkim co mu daję. Az się trzesie do dorosłego jedzenia, ale tylko kilka kęsów weźmie. i kończy się na słoiczku. Czytam że wasze dzieci już normalnie jedzą dorosłe dania a mój nie może żyć bez słoiczkowego. Dlaczego tak jest??
Alan jadł już nawet kotlety mielone i sssstrasznie mu smakowały z ziemniaczkami ale też tylko kilka łyżeczek a potem poszedł w ruch słoiczek z obiadkiem.
Nie pocytuję bo babcia pilnuje Alana bo ja "szukam informacji do pracy magisterskiej". Głupio mi ją tak oszukiwac wiec spadam do synusia

P4W jak Tomasz?

Edytowane przez agga19851985
Czas edycji: 2010-06-14 o 15:29
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 18:11   #314
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

dziewczyny dziekujemy za gratki

Cytat:
jak tak Was czytam to sobie uswiadamiam, ze ja nie mam w ogole pojecia o makijazu
ja cale zycie tylko oczy maluje
kiedys ciemniej a teraz tylko tusz do rzes i na tym koniec

puder mam jeden z PUPY, ktory mam kilka lat i dalej jest pelny

a poza tym troche cieni, ktorych teraz i tak juz nie uzywam
ja jestem okropnie do tyłu w tym temacie, na codzien tylko podkład, kreseczka i tusz (rzadko cien, maluje sie w pracy wiec musze szybko)
błyszczyk własnie musze jakis kupic, moze polecicie jakis fajny w normaslnej cenie, tylko zeby nie sklejał ust i żeby włosy mi sie nie przyklejały
Cytat:
Wiem, że o dietę chodziło Ja jadam płatki owsiane codziennie na śniadanie i zastanawiałam się czy mogę (na diecie nie jestem). Waga nie spadała ale nie wzrastała też??
Ja jadam z mlekiem i owocami.
a mi sie wydawalo ze mleko jest tuczące w jakims prograamie było ze szklanka mleka ma wiecej kalorii niz lampka wina chyba, nie pamietam dokladnie
Cytat:
dzwoniłam do przedszkola i podobno moje dziecko nie chce spać mimo, ze trze oczki i płacze cały czas
nie pozwoliła po niego przyjechać, bo powiedziała ze jak on skojarzy swój płacz z tym, ze my się zjawiamy to będzie tak płakał ciągle
powiedziała, ze jak będzie bardzo źle to wtedy zadzwoni, a na razie raczej woła niż płacze, bo łzy mu nie lecą
musisz dac rade, one maja racje nie pozwalajac ci przyechac, choc wiem jak ci musi byc ciezko, ja niewiem czy dałabym rade, ale czasem po prostu tak tzreba
Cytat:
Nie mam pojęcia dlaczego w dzień nie chce z butli. Przecież nad ranem potrafi. Ale jak podaję nawet wodę w butelce to nie wie co z tym zrobić i dziwnie na mnie patrzy.
Zuzka teraz pije z kubka lovi i małej filiżanki. Niekapek aventu schowałam bo ma go gdzieś.

Zuzka ma kolegę młodszego o 3,5 msca i jest już cięższy. I jeszcze mamy takich "znajomych" co mają córkę w wieku Zuzki i mała waży 15 kg
kupiłam własnie niekapek aventu +12 ale tylko raz jej probowłam dac wody z niego i nie chciała, poczekam jeszcze chwile i mleko sprobuje jej w nim dac, zobaczymy co bedzie, bo ona z kolei bardzo lubi mleczko (Pepti )

15 kg?? o matko!!! czemu ja tak utuczyli? powiedz jeszcze ze sa dumni ze ich córa tyle waży
Cytat:

milego dnia
wyobrażam sobie
zrekompensujecie sobie te 3 dni w grecji baw sie dobrze i wypoczywaj
zazdroszcze takiej wycieczki, poki co moge pomarzyc, chciac cuda sie zdarzaja, moja siora wygrała np weekend w Paryżu... smsa wysłala i jedzie

Cytat:

Wiecej chyba nie pamiętam, aaaa jeszcze chciałam was zapytać czy miałabym szansę dostać od którejś z was jakieś dane do NK bo chciałabym was sobie pooglądać
wysle zaraz
Cytat:

Tak rano ok 7,30 kaszka, potem ok 11 owoce, o 14 obiadek, o 17 znowu kaszka i ok 21,30 mleczko z butli. Tylko musze jakoś ten plan zmodyfikować bo jeśli wyjdą jakieś ząbki to trzeba bedzie zacząc myć wiec już mleczka nie dam tak późno. Narazie ma dwa zęby i jeszcze nie myjemy.
no własnie tez o tym pomysłalamm bo Zuza tez ok 21szej je ostatni posiłek, pasuje ja niedługo przestawic

Cytat:
ja tez nie byłam zbyt elegancka
Stary 2010-06-14, 19:27   #315
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
kat robilam takie placuszki ale jakies nie teges sa i sie przpalaja

moze za duzo serka? nie wiem

Cytat:

Kasiu - mogę prosić o dokładny przepis
może za duży ogień ? nie wiem
ja daje 1 kubeczek serka i reszty na oko
Jak wstrzymacie się dzień, dwa to jak będę robić to dokładnie odmierzę mąkę i wam podam.

Basia nie lubie takich akcji w zabawie między dziećmi-jak dorośli nie reagują i nie dają przykładu

Cytat:
ja dziś zrobiłam naleśniki z jagodami(takie zwykłe nic specjalnego) i chciałam żeby Alan z nami zjadł zamiast słoiczka, ale wziął tylko kilka kęsów i nie chciał. Musiałam dać słoiczek.
Nie wiem co o tymn myśleć bo tak jest ze wszystkim co mu daję. Az się trzesie do dorosłego jedzenia, ale tylko kilka kęsów weźmie. i kończy się na słoiczku. Czytam że wasze dzieci już normalnie jedzą dorosłe dania a mój nie może żyć bez słoiczkowego. Dlaczego tak jest??
Alan jadł już nawet kotlety mielone i sssstrasznie mu smakowały z ziemniaczkami ale też tylko kilka łyżeczek a potem poszedł w ruch słoiczek z obiadkiem.
może to taki typ "słoikowy"

Siorki mały bardzo długo jak słoiki.Jego rówieśnik (utrzymują kontakt z czasów szpitala) do dziś je słoiki...ma 3lata

Ja obawiałam się że nie będzie chciała słoika jak czasem nie dam rady ugotować a jadła ładnie.
Właściwie nie ma rzeczy która by jej nie smakowała.

Może rób tak właśnie, że stopniowo dorosłe obiady i w coraz większej ilości aż dojdziecie do normalnego posilku.Trzeba przyznać że sloikowe jak i gotowane papki bez przypraw maja specyficzny smak.O konsystencji nie wspomne to trudniej się przerzucić i najeść "takim dziwnym"
Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość

zazdroszcze takiej wycieczki, poki co moge pomarzyc, chciac cuda sie zdarzaja, moja siora wygrała np weekend w Paryżu... smsa wysłala i jedzie
ale fajnie

Smigam na rowerek
papa

Stary 2010-06-14, 19:30   #316
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

ooo Kubasek juz nie taka chudzinka
Wercia byla kluseczka ale teraz jest taka drobna -tylko buzke ma pelniejsza-nawet moja babcia powiedziala ze Wercia zmalala
to pewnie dlatego, ze teraz więcej się rusza

Zważyłam małą na wadze łazienkowej...po orientacyjnym odjęciu pampka i ubrania wychodzi myślę gdzieś 9300-9400. Byłam pewna, ze będzie więcej

Dziewczyny, dziękuję za przemiłe komentarze mojego kwiatuszka i jeszcze raz za miłe słowa dotyczące wstępu, cieszę się, że się podobało

A jeszcze mam pytanie: czy jakimś zbiegiem okoliczności któraś z was nie ma na zbyciu zatyczki do niekapka AVENTU? Albo może macie używany niekapek do wyrzucenia bo dzieciaczki nie korzystają to bym razem z zatyczką odkupiła...niekapki mam dwa i już dwie zatyczki mi wcięło...nie kupię nowego tylko po to, żeby ją mieć a bardzo by się przydała na wyjazdy...

unholy jak dzisiaj zasypianie Antosia? Lepiej jak nie jest tak gorąco?

czekoladko, myślałaś już nad kreacją na październik? Będziecie starostami?

Edytowane przez aannuullaa
Czas edycji: 2010-06-14 o 19:35
Stary 2010-06-14, 19:40   #317
katarzynka00
Zakorzenienie

anulo, ja mam też 2 aventy i ani 1 zatyczki
Wkładam butelkę po prostu z brzegu torby, a że zawsze mam w niej pełno zapasowych ciuchów, krem, spray na komary,pampki itp więc się nie przewraca i nie wylewa.
Zatyczki mała zgubiła, bo się bawiła i pewnie gdzieś pod łóżkiem leżą.

Stary 2010-06-14, 19:42   #318
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Wkładam butelkę po prostu z brzegu torby, a że zawsze mam w niej pełno zapasowych ciuchów, krem, spray na komary,pampki itp więc się nie przewraca i nie wylewa.

a mi gdzieś zawsze kapnie i teraz owijam folią aluminiową

Stary 2010-06-14, 20:06   #319
UnholyOne
Ola-Unhola

Hej

Spałam i jakiś taki dzień smętny, więc tak pobieżnie zajrzałam, co naskrobałyście.

gorgulku, ja daję odrobinę soli, majeranek, liść laurowy pietruszka, bazylia, oregano, papryka. Tak delikatnie, resztę doprawiamy sobie na talerzach.

aannuullaa, jakby lepiej usypia, ale to nie jest to co wcześniej. muszę bujać leżaczkiem choć chwilkę, bo przy cycu już nie zasypia.

No i idę kąpać, bo kupa, więc wszystko już z jednym razem

Odezwę się za jakąs godzinkę

Aaa, do niekapka, pasuje zatyczka od butelki aventu
Stary 2010-06-14, 20:19   #320
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

aannuullaa, jakby lepiej usypia, ale to nie jest to co wcześniej. muszę bujać leżaczkiem choć chwilkę, bo przy cycu już nie zasypia.

Aaa, do niekapka, pasuje zatyczka od butelki aventu
dobre i to

aż poleciałam sprawdzić, czy jakiejś nie mam , niestety mała tylko na początku ich używała, potem TT i nie zostawiłam żadnej

Stary 2010-06-14, 21:17   #321
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
hej mamusie
nie pocytuje za duzo nastukalyscie u mnie przez deszcz brak neta, dopiero teraz zlapalam... Amelka nad ranem ok 6 buszowala mi po lozku ale potem zasnela jeszcze i spala do 9.
jutro zapowiedziala sie jej chrzestna. widziala ja raz na chrzcinach i potem jakos jeszcze przed przeprowadzka. odkad sie przeprowadzilismy dzieli nas ok 80 km tylko a ciezko sie spotkac...
Amela dalej maruda, nic zrobic w domu nie moge bo w krzeselku nie chce siedziec i sie wydziera, dzis ledwo posmazylam placki na krokiety (dla męza bo ja nie moge ze wzgl na mleko...)nie wiem co jej jest, moze to zeby ale te dwojki juz wyszly a reszty nie widac...
milego dnia jutro,mam nadzieje ze Amelka nie bedzie sie bac cioci
Cytat:

Zważyłam małą na wadze łazienkowej...po orientacyjnym odjęciu pampka i ubrania wychodzi myślę gdzieś 9300-9400. Byłam pewna, ze będzie więcej

czekoladko, myślałaś już nad kreacją na październik? Będziecie starostami?
a widzisz jednak nie az taka z niej kluseczka

nie jeszcze nie myslalam bo najpierw w lipcu idziemy na wesele
malz bedzie starosta brata

odnosnie jedzenia to Wercia je obiadki moje ale bez przypraw i dalej jej miksuje ale taka nakladka ze sa grudki , je bez problemu
jakos boje sie jej dac kawalek warzywka albo mieska-boje sie ze sie zakrztusi-panikara ze mnie
ale w koncu musze jej dac bo nie bede wiecznie miskowac i musze stopniowo wprowadzic przyprawy bo pomidorowa przyprawiona plula i naciagalo jej

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-06-14, 21:41   #322
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pewnie też bym ciągle siedziała

Cytat:
malz pojechal na spotkanie-mam nadzieje ze wypali kolejne zlecenie
...
ja jem owsianke codziennie na sniadanko i dzieki temu mam wyregulowana prace jesli wlasnie-nie potrzebuje zadnych herbatek na zaparcia tylko zielona pije
na dietetyce jest watek o owsiance i przepisy
...
z filizanki powiadasz jak dama

Z czym jesz owsiankę? Z mlekiem czy wodą? I co dodajesz?

Woli z filiżanki . Ale jak kładę Ją spać i ma chęć się napić to daję z tego kubka lovi.

Cytat:
a mi sie wydawalo ze mleko jest tuczące w jakims prograamie było ze szklanka mleka ma wiecej kalorii niz lampka wina chyba, nie pamietam dokladnie
..
15 kg?? o matko!!! czemu ja tak utuczyli? powiedz jeszcze ze sa dumni ze ich córa tyle waży
E tam
Poza tym zależy jakie. Jak 0,5% to chyba niezbyt

Nie pytałam bo nie znam ich na tyle. Myślę, że są dumni i cieszą się, że córka ma taki apetyt.

Cytat:
...
A jeszcze mam pytanie: czy jakimś zbiegiem okoliczności któraś z was nie ma na zbyciu zatyczki do niekapka AVENTU? Albo może macie używany niekapek do wyrzucenia bo dzieciaczki nie korzystają to bym razem z zatyczką odkupiła...niekapki mam dwa i już dwie zatyczki mi wcięło...nie kupię nowego tylko po to, żeby ją mieć a bardzo by się przydała na wyjazdy...
Nie taka z niej kluseczka

Ja poszukam czy mam bo nawet nie wiem.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 21:49   #323
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Sylka, teraz odczytałam komenty w albumie, a ty też masz kręcone włosy?
No taki jeszcze długieco raz częściej myślę,że niestety mam kręcone i próbuję walczyć prostownicą.Nie radzę sobie z nimi i jeszcze to puszenie

Cytat:
no i go odwiozłam i płakał jak go zostawiałam

za jakiś czas zadzwonię zapytać czy jest lepiej
chwilkę był w domu i odzwyczaił się biedaczekaby Tomcio na nowo się zaklimatyzował.

Cytat:
A ja już chyba mam dość gotowania oddzielnie...

Cytat:

Cytat:
przed chwilą był listonosz i przyniosł moje Zarowe szpilki. są cudne rozmiar na szczescie dobry wzielam, nie wiem czy bym zdążyła wymienić do soboty, bo w sobote tą mam już weselicho. Ale są oki. Tylko teraz torebki nie mam pozniej wkleje wam zdjęcia sukienek to pomozecie mi wybrać którąś no i dodatki dobrać, liczę na was
Super,że butki Ci się podobają

Cytat:

Pięknie Kubuś ważyPnie się w górę

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 21:54   #324
gorgulek
Zakorzenienie

Anula od niekapka znaleźć teraz nie mogę ale jeśli chcesz to poratuję Ciebie zatyczką aventu od butelki (sprawdzałam i pasuje).
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 22:07   #325
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
uhmm ... tylko, że ja nie wiem czy moja jest "modna" ... byłam w niej na weselu szwagierki 2 lata temu modliłam się, zeby biust mi sie do niej zmieścił... no i jak już się zasunę /ledwie/ to nie wiem czy mogę w niej iść
Cytat:
dzięki za kontakty. Looknęłam i powysyłalam zaproszenia))

Nie pocytuję bo babcia pilnuje Alana bo ja "szukam informacji do pracy magisterskiej". Głupio mi ją tak oszukiwac wiec spadam do synusia
mój Bartek też nie zje całego obiadu z mojego talerza ... wrzeszczy żeby m,u dać, ale zje kilka łyzek i tyle ... dalego zawsze daje mu najpierw zupkę, a potem próbuje moje jedzenie
Cytat:
może za duży ogień ? nie wiem
ja daje 1 kubeczek serka i reszty na oko
Jak wstrzymacie się dzień, dwa to jak będę robić to dokładnie odmierzę mąkę i wam podam.

Basia nie lubie takich akcji w zabawie między dziećmi-jak dorośli nie reagują i nie dają przykładu

może to taki typ "słoikowy"

Siorki mały bardzo długo jak słoiki.Jego rówieśnik (utrzymują kontakt z czasów szpitala) do dziś je słoiki...ma 3lata
ja poczekam
hmmm albo ... 1 op. serka, 1 jajko? i mąka, zeby miało odpowiednią konsystencję, tak?

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2010-06-14, 22:18   #326
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny, dziękuję za przemiłe komentarze mojego kwiatuszka i jeszcze raz za miłe słowa dotyczące wstępu, cieszę się, że się podobało

Cytat:
ja tez zgubiłam zatyczke od niekapka

ide spac dobranoc!
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 22:52   #327
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

P4W jak Tomasz?
po drzemce jeszcze trochę marudził, ale było lepiej - jak małż go odbierał to nie płakał

Cytat:

ja jestem okropnie do tyłu w tym temacie, na codzien tylko podkład, kreseczka i tusz (rzadko cien, maluje sie w pracy wiec musze szybko)
błyszczyk własnie musze jakis kupic, moze polecicie jakis fajny w normaslnej cenie, tylko zeby nie sklejał ust i żeby włosy mi sie nie przyklejały
do każdego błyszczyka się włosy przyklejają
jak tego nie lubisz to wybierz jakąś pomadkę - mają fajne właściwości pielęgnujace i błyszczą, a nie przykleja się do nich nic

nie wiem co to znaczy " w normalnej cenie" , ale z tańszych mogę polecić L'oreal Glam Shine, a z pomadek to lubię tylko Dior Addict i Chanel Hydrabse i podobno Serum De Rouge Diora fajna, ale nie próbowałam

-----------
a ja oczywiści wróciłam do domu o 21 i Tomuś już spał, więc tylko popatrzyłam sobie na mojego Smerfika

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość

chwilkę był w domu i odzwyczaił się biedaczekaby Tomcio na nowo się zaklimatyzował.

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 06:16   #328
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
No taki jeszcze długieco raz częściej myślę,że niestety mam kręcone i próbuję walczyć prostownicą.Nie radzę sobie z nimi i jeszcze to puszenie
to od nieprawidłowej pięlęgnacji

Byłaś na wątku jak pisałam jakie metamorfozy zafundowałam moim włosom? już się nie puszą, a pielęgnacja,odżywianie i nawilżanie nadal trwa.Odwiodło mnie to od ścięcia.
Jak będziesz mieć chwilę wskocz na forum pozytywnie zakręconych włosów.Mnóstwo porad, masek,odżywek itp

Cytat:
uhmm ... tylko, że ja nie wiem czy moja jest "modna" ... byłam w niej na weselu szwagierki 2 lata temu modliłam się, zeby biust mi sie do niej zmieścił... no i jak już się zasunę /ledwie/ to nie wiem czy mogę w niej iść

ja poczekam
hmmm albo ... 1 op. serka, 1 jajko? i mąka, zeby miało odpowiednią konsystencję, tak?
w życiu nigdy takiego problemu nie miałam, i nie będzie mi dane, wiedzieć jak to jest

tak, tak musi mieć konsystencje a'la naleśnikowe.

O 5 mała się obudziła, chciałam żeby jeszcze drzemnęła na godzinke, ale mąż lunatyk wstał nie wiadomo po co i mi ją rozbudził.Palant!!! I trzeba było wstać

Pojechałam wczoraj do CH rowerkiem do Świata spinek, rowerek przypięłam a i tak się ktoś nim interesował.Taką starą kozą
Mąż brzęczał, że będzie trzeba dać do naprawy...no mój Boże, jak się ma 2 lewe do majsterkowania,to trzeba dać komuś zarobić i odstawić do fachowca i tyle.

Planujemy wybrać się dziś na kawkę do mamy wrześniowej koło południa.
Oczywiście mąż się popisał(ale to już w okolicy dnia dziecka miało miejsce)...Małej i moje rzeczy piorę sama, a jednego razu chciał-chyba niespodziankę zrobić i wsadził brudne rzeczy+nowe które były z metkami w siatce i łącznie z prezentem dla Olka...
Szkoda, że nie rzucił okiem, że to niebieskie ogrodniczki i że nie skojarzył "to pewnie nie jest małej, zostawie"
Hałasu narobiłam i mi ulżyło

Ide powalczyć z koopą

jest tu kto?

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2010-06-15 o 07:17
Stary 2010-06-15, 07:33   #329
frida110
Zakorzenienie

Dzień dobry. Właśnie kończę kawkę i czas zabierać się do pracy.
Kinga wczoraj znów mnie zaskoczyła - nauczyła się wchodzić na łóżko I wczorajsze zasypianie polegało na tym, że wchodziła na łóżko, kładła główkę na poduszce, chwilkę poleżała, siadała, zchodziła z łóżka i znów wchodziła - i tak w kółko.
No i kolejny sukces - pierwszy raz podniosła się bez podtrzymywania czegokolwiek z kolan do stania.
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 08:50   #330
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

czesc
dzisiaj juz bez deszczu narazie i 25st wiec przyjemnie cieplo
pewnie bedzie spacerek

Cytat:

Z czym jesz owsiankę? Z mlekiem czy wodą? I co dodajesz?

zalewam owsianke wrzatkiem wody i za jakies 10min juz jem- aktualnie jem codziennie z activia naturalna i sypie platki pelnoziarniste

ale polecam owsiane z owocami i serkiem homo
z twarogiem i powidlami sliwkowymi +jogurt

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Właśnie kończę kawkę i czas zabierać się do pracy.
Kinga wczoraj znów mnie zaskoczyła - nauczyła się wchodzić na łóżko I wczorajsze zasypianie polegało na tym, że wchodziła na łóżko, kładła główkę na poduszce, chwilkę poleżała, siadała, zchodziła z łóżka i znów wchodziła - i tak w kółko.
No i kolejny sukces - pierwszy raz podniosła się bez podtrzymywania czegokolwiek z kolan do stania.
wowzdolniacha:eh em:

u nas jeszcze nie bylo wstawania bez trzymanki
ale Wercia ostanio staje na glowie tak jak Amelka Skierki

Dominika 04.11.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości