Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-14, 17:46   #1741
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
na 100% dziewczynka!! buleczka jak nic

anoxa
kciuki za wyjscie ze szpitala!!
aniaa, karolcia, marta i inne cierpiace dziewczyny wspolczuje Wam tych dolegliwosci....naprawde Ale juz niedlugo, zobaczycie, juz coraz blizej
farminka troszke sie wymeczylas biedulko z tym porodem, ale najwazniejsze, ze juz masz corcie przy sobie! Sliczna jest
A co do brzuszka, to Ty sie nie liczysz, bo Ty wcale prawie nie mialas Ja i Basia to mialysmy ogromne, ale Ty
Zaraz znajde zdjecie mojego brzuchola, to pokaze tez
Teraz czuje sie troche lepiej, nawet posiedzialam sobie na lawce troszke, TZ mnie zabral na chwile, nie mialam skurczy wiec jest oki...zobaczmy na jak dlugo
Ale wiem ze jeszcze tydzien i wizyta i bede wiedziec wiecej
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 17:52   #1742
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość

hehe ja też ale tu jest Irlandia i niektórzy mają problemy z utrzymaniem higieny osobistej zdziwiłabyś jak niektórzy rzadko się tu myją, dlatego taki pomysł mi przyszedł do głowy
Moja koleżanka pracowała w Irlandii i opowiadała jak do niej do sklepu przyjeżdżali kolesie takimi samochodami, że w głowie się nie mieściło, a ubrani byli jak buraki, śmierdziało od nich potem i gnojem (podobno tam dużo ludzi hoduje owce?)

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
A proszę bardzo. 3 dni po porodzie
Weź mnie nie osłabiaj Nie ma śladu po ciąży!!
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 17:52   #1743
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Nadrobiłam.
Próbowałam zasnąć po obiedzie ale nie mogłam.
Od wczoraj jestem taka przybita, a jeszcze pogoda nie nastraja pozytywnie.

Widziałam dwie śliczne księżniczki- Lenkę i Milenkę- są śliczne- gratuluję szczęśliwym mamusiom

Moja mała się jakoś przekręciła w brzuchu i dziwnie czuję ruchy. Mam nadzieję, że się nie obróciła poprzecznie...
Stary 2010-06-14, 17:57   #1744
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Nadrabiam i nadrabiam w wolnej chwili, ale pedzicie jak szalone

Najpierw wkleje nowe zdjecia Milenki
Cudowna!
Aż mi się płakać chce jak patrzę na te maluszki...

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Moja mama właśnie mnie pocieszyła, że mam brzydki brzuch (chodziło jej o rozstępy), powiedziała że mam coraz więcej. No cóż, przynajmniej kobita szczera hehe Ja dalej smaruję zawzięcie, choć mam ochotę to walnąć w cholerę, ale będę twarda
Stary 2010-06-14, 17:59   #1745
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Moja koleżanka pracowała w Irlandii i opowiadała jak do niej do sklepu przyjeżdżali kolesie takimi samochodami, że w głowie się nie mieściło, a ubrani byli jak buraki, śmierdziało od nich potem i gnojem (podobno tam dużo ludzi hoduje owce?)
taaaa dokładnie chyba najgorsi są "farmerzy" ja pracując za barem miałam styczność z "wypachnionymi" elegancikami jak i takimi robotnikami prosto z pracy, ale nie ma nic gorszego niż taki smrodek z niemycia po prostu bo jak się ktoś w pracy spoci, albo dryfi krowami czy owcami to jeszcze idzie przeżyć... a i kobiety się zdarzają takie "wczorajsze" albo jeszcze dalej...

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

[/COLOR]
Cytat:
[/COLOR]Moja mama właśnie mnie pocieszyła, że mam brzydki brzuch (chodziło jej o rozstępy), powiedziała że mam coraz więcej. No cóż, przynajmniej kobita szczera hehe Ja dalej smaruję zawzięcie, choć mam ochotę to walnąć w cholerę, ale będę twarda
bądź twarda nie "miętka"
Stary 2010-06-14, 18:12   #1746
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

jaszczka dokładnie, to od razu można wyczuć jeżeli ktos się kilka dni nie mył, fujjj taki smażony stary pot hehe

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Moja mała się jakoś przekręciła w brzuchu i dziwnie czuję ruchy. Mam nadzieję, że się nie obróciła poprzecznie...
Czemu masz taką nadzieję? Moje małe na ostatniej wizycie było poprzecznie, czy to źle??

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Znalazłam artykuł o ułożeniu dzidzi

http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...1,1326667.html

więc jest jeszcze nadzieja że moja się obróci
Stary 2010-06-14, 18:12   #1747
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Coś wiolek się nie odzywa...

Alguien dziękować dziękować dziękować za potwierdzenie płci

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 18:15   #1748
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Siala ja mam ten koc, prałam w 40 C i zupełnie nic się z nim nie stało. Nadal mięciutki jak kaczuszka
To se ne ja pytalam o kocyki

Ale widzę, że już doszłyście do ładu i składu
Ja jestem zielona żaba-ropucha
jaszczka to jaszczureczka

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 18:23   #1749
agravka
Wtajemniczenie

siala a Ty juz torbe spakowalas? pytam bo mamy termin jakos blisko
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 18:27   #1750
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
taaaa dokładnie chyba najgorsi są "farmerzy" ja pracując za barem miałam styczność z "wypachnionymi" elegancikami jak i takimi robotnikami prosto z pracy, ale nie ma nic gorszego niż taki smrodek z niemycia po prostu bo jak się ktoś w pracy spoci, albo dryfi krowami czy owcami to jeszcze idzie przeżyć... a i kobiety się zdarzają takie "wczorajsze" albo jeszcze dalej...

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

[/COLOR]
bądź twarda nie "miętka"
oj ale daleko nie trzeba szukać.... Ja mieszkam z teściami... i robimy zawsze razem pranie.... trochę się naszych rzeczy uzbiera, trochę ich i się pełną pralkę uzbiera... i np. kiedy ja uzbieram 6 par skarpetek do prania mojego męża, to mój teściu wrzuca jedną... on zmienia skarpetki raz w tygodniu- masakra!! a myje się raz na 3 dni.. ale tak to jest... niektórzy mężczyźni w pewnym wieku przestają dbać o siebie..

W ogóle skompletowałam juz pełną wyprawkę dla Marcinka.. tzn tak myslę że pełną Macie jakąś taką sprawdzoną listę wyprawkową? Bo może mi czegoś brakuje a o tym nie wiem Napewno jeszcze musze dokupić karuzelkę do łóżeczka, ale to na początku lipca no i zapomniałam o tych takich rękawiczkach bezpalcowych żeby dzidzia buźki nie drapala... Przy okazji zrobię Wam fotki zawartości komódki dla Marcinka.... bo już jest w niej wszystko poukładane, poprasowane i czeka na niego
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 18:28   #1751
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Czemu masz taką nadzieję? Moje małe na ostatniej wizycie było poprzecznie, czy to źle??
Bo już była głową w dół. Z resztą praktycznie od początku była główką w dół.

Dobijcie mnie...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-14, 18:30   #1752
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobijcie mnie...
co sie dzieje lazurku?
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 18:33   #1753
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
siala a Ty juz torbe spakowalas? pytam bo mamy termin jakos blisko
Torbę mam już prawie
Brakuje mi ręczników dla siebie, i ubranek dzidkowych bo u mnie w szpitalu w swoje rzeczy się ubiera a nie szpitalowe, plus moje podręczne kosmetyki - ale te zapakuję jadąc już do szpitala.
Kapcie mam, szlafrok mam, koszule, podkłady, pieluchy, maści, majtki i inne duperelki.

Stary 2010-06-14, 18:35   #1754
roztrzepaniec989
Rozeznanie

lazurowa coś się stało?
Stary 2010-06-14, 18:35   #1755
vette
Zadomowienie

alguien cudna ta Twoja ksiezniczka
farminka nie mam slow do Twojego brzuszka ani pewnosci, ze to Ty urodzilas?!

Dzis chyba mamy rekord ogladalnosci ?! 32 osoby

kamilast, mysia111, agravka, roztrzepaniec989, pszczolka87, madziorek026, kabimba, scoobs, Bajka9, Basia84, Misiulka1, elcia_26, itakasia, gwiazda666, olakola, sylwunia25, kasandra82, iskie, katkab, qberka, kociamborek, dzidziadziumdzia, anuszka1401, Lilka___, msobiesiak, entertete, justynacz80, karolcia228, jaszczka
vette jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-14, 18:38   #1756
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Bo już była głową w dół. Z resztą praktycznie od początku była główką w dół.

Dobijcie mnie...
Do 34 tygodnia dziecko może przybierac dowolne pozycje i zmieniac je w ciagu dnia tak jest napisane w tym artykule który podałam Zresztą moja gin też tak mówiła

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

pszczółka Twój teść z tymi skarpetkami to zupełnie jak mój ojciec
Stary 2010-06-14, 18:40   #1757
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

A zjadlam arbuza

pszczólka
- moj tata jak nie umyje nóg to nie zaśnie, nawet jak jest lekko wstawiony to nogi musi umyc
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 18:42   #1758
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
co sie dzieje lazurku?
Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
lazurowa coś się stało?
Jedyne co mogę napisać to... samotność i tęsknota, na którą nic nie umiem poradzić.

Cytat:
Do 34 tygodnia dziecko może przybierac dowolne pozycje i zmieniac je w ciagu dnia tak jest napisane w tym artykule który podałam Zresztą moja gin też tak mówiła

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

pszczółka Twój teść z tymi skarpetkami to zupełnie jak mój ojciec
Wiem Anuszka, wiem. Z tym, że moja jest od początku "dziwnie" ułożona. Ginek zawsze mówił, że główką jest bardzo nisko we mnie wciśnięta.

No i mój ojciec też tak ma... i skarpety po tygodniu zostawia przy łóżku w sypialni...

Edytowane przez lazurowa
Czas edycji: 2010-06-14 o 18:43
lazurowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 18:42   #1759
idealnecialo
Zadomowienie

Hej hej..
ja znow na chwile..
szukalam co to moga byc wkładki z belli (pieluszki).. chyba bedzie to to:
http://www.allegro.pl/item1080797072..._promocja.html

I jeszcze sie zastanawiam czy kupic majtki siatkowe poporodowe takie zwykle czy wziąć z seni. Z seni wygladaja jakby troche z nogawkami.. i moze beda lepiej dopasowane.. bo te tanie to z tylka zjezdzaly a ligniny wogole nie trzymaly:/. A 2 szt seni w aptece moze beda za ok 5zl...
Moze ktora z was ma kupione z seni?
O takie:
http://www.allegro.pl/item1066449464..._sztuki_l.html

i wie jak wygladaja w rzeczywistosci?
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-14, 18:44   #1760
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Torbę mam już prawie
Brakuje mi ręczników dla siebie, i ubranek dzidkowych bo u mnie w szpitalu w swoje rzeczy się ubiera a nie szpitalowe, plus moje podręczne kosmetyki - ale te zapakuję jadąc już do szpitala.
Kapcie mam, szlafrok mam, koszule, podkłady, pieluchy, maści, majtki i inne duperelki.
a właśnie! co my musimy zabrać do szpitala z takich kosmetycznych rzeczy? w sensie dla siebie.... Bo ja mam koszule, szlafrok, wkładki laktacyjne, jednorazowe majtki, te wielkie podpaski sobie sprawie... ale czy sa jakies rzeczy które po porodzie warto by było ze sobą mieć???

W ogople dziewczynki... jestem ciekawa cy ktoraś z Was ma może taką samą dolegliwość jak ja... Otóż starsznie bolą mnie plecy.. ale w dziwnym miejscu.... bo nie na odcinku lędźwiowym jak to zazwyczaj bywa, ale pod lewą lopatką... i tylko w jednym miejscu tak strasznie kłuje że się wytrzymac nie da... Po wstaniu z łóżka rano jest ok przez jakieś 3 godziny... ale jak się juz tak rozruszam to się zaczyna, najpierw lekko a wieczorem to już plakać mi się chce... i nie ma pozycji w której by ból odpuszczał... jedynie jak robię skłon- ale w takim ulożeniu długo wytrzymac sie nie da Jak kładę się spać to leżąc na boku jedną poduchę mam pod głową, drugą pod brzuchem , trzecią między nogami a czwartą za plecami opartą i wtedy jest w miare..... ale i tak jest ciężko zasnąć bo tak strrasznie boli.... Dziś to nawet boli tak że mam wrażenie że ktoś wbija mi jakis pręt w plecy i przekluwa mi klatkę piersiową tak mi ten ból promieniuje... moja ginekolog mówi że to od kręgoslupa ale jak fdla mnie to w strasznie dziwnym miejscu mnie to boli....
Stary 2010-06-14, 18:46   #1761
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

idealnecialo
pocieszy cie moze fakt ze ja mojego meza od miesiaca nie widzialam i zobacze go dopiero za tydzien a po porodzie tez nie wiem jak to bedzie
Na ile przyjedzie? zostanie na porod?

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

No dziewczynki czyli juz widze ze duzo nas bezobraczkowych jest.. a tak mi zal bylo zdjac..
Stary 2010-06-14, 18:47   #1762
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Bierzesz do szpitala laktator od razu bo sie wlasnie zastanawiam czy dopakowac do torby a jak reszta dziewczyn bierzecie?
ja biorę
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 18:47   #1763
idealnecialo
Zadomowienie

Wlasnie siedze na pilce do cwiczen, calkiem milo.. Kupilam jeszcze przed ciaza, dzis dopiero napompowana... normalnie moge rodzic w domu mam lepszy sprzet niz oni..

Kurcze ledwo przyszlam juz mnie maz wola na gore:/
Stary 2010-06-14, 18:48   #1764
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
A zjadlam arbuza

pszczólka
- moj tata jak nie umyje nóg to nie zaśnie, nawet jak jest lekko wstawiony to nogi musi umyc
mój tata też on zawsze bardzo o siebie dbal w ogóle mój tatuś ma 65 lat a nie dałybyście mu 50 Moj teść wygląda przy nim jak podstarzały dziadek a jest o 10 lat młodszy
Stary 2010-06-14, 18:48   #1765
olakola
Zadomowienie

jestem po wizycie u gina, z USG wychodzi, że mój Kuba waży ok. 3200g !!!!! jestem happy
do porodu zostało max 15 dni
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 18:49   #1766
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Ale mamusie pędzicie, byłam u koleżanki na kawce zjadłam pare ciasteczek maślanych z czekolada i teraz mam mega zgagę, idę jeszcze po arbuza.
jaszczka mam nadzieję, że Twoje samopoczucie już się poprawiło
caprica6 ślicznie wyglądasz
farminka ale byłaś dzielna, super, że już masz to za sobą a Lenka to śliczna kruszynka
anuszka1401 no fajny brzucholek
żabka19 €branko z tygruskiem normalnie wymiata a i mam to body z napisem kocham mamę i kocham tatę też było w komplecie

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 18:51   #1767
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

lazurowa gin gada głupoty Posłuchaj anuszki, która mówi, że jest i będzie dobrze!

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
jestem po wizycie u gina, z USG wychodzi, że mój Kuba waży ok. 3200g !!!!! jestem happy
To już sporyyy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-14, 18:52   #1768
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
lazurowa gin gada głupoty Posłuchaj anuszki, która mówi, że jest i będzie dobrze!
Stary 2010-06-14, 18:53   #1769
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Moze ktora z was ma kupione z seni?
O takie:
http://www.allegro.pl/item1066449464..._sztuki_l.html

i wie jak wygladaja w rzeczywistosci?
Ja mam takie same tylko nie z seni, wyglądają identyko i powiem ci, że jak dla mnie mają nieco przyciasne nogawki ale poradziłam sobie z tym rozcinając je po bokach - kupowałam w zwykłej aptece po 3,50 za sztukę.
Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
a właśnie! co my musimy zabrać do szpitala z takich kosmetycznych rzeczy? w sensie dla siebie.... Bo ja mam koszule, szlafrok, wkładki laktacyjne, jednorazowe majtki, te wielkie podpaski sobie sprawie... ale czy sa jakies rzeczy które po porodzie warto by było ze sobą mieć???
Tantum rosa, bepanthen, mydło biały jeleń (mam też zel biały jeleń do mycia ciała) i maść na odparzenia do pupki niemowalaka. Dodatkowo przed wyjazdem dopakuję antyperspirant, jakiś krem czy balsam, szampon, paste i szczotke i chyba tyle. Nie umiem myśleć jakoś teraz o tym xD jakaś taka rozkojarzona o tej porze jestem i skupić się nie moge

Stary 2010-06-14, 18:55   #1770
idealnecialo
Zadomowienie

Doszlam do str 42 i musze isc:/ nici znow z nadrobienia.. i znow nie wiem co u was

Buziaki!

Ja sie czuje fatalnie.. zle mi sie oddycha, ciezko znalezc pozycje, ciezko spac, nawet na boku jest mi zle.. ciagle maly kopie, brzuch jakby ciagle twardy, albo mi sie zdaje... Ale najgorzej z tym oddychaniem.

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
ale fajjjjnie, czyzby cc?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości