|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#20041 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IV
AAAAA... No to w takim razie kontynuuje stosowanie... Myslałam, że to coś w rodzaju bomby o działaniu natychmiastowym...
A t opóźniony zapłon..
|
#20042 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, mam problem. Posiadam kręcone włoski od urodzenia i właśnie w tym tkwi problem. Znudziła mi się już stała fryzura, ciągle to samo. Najgorsze jest to, że wiem, że z kręconymi jest nieiwelkie pole do popisu...Dlatego prosze o radę.Macie jakieś pomysły co by zmienić? Dodam, że mam loki do ramion, "grzywka" na bok
|
|
|
|
#20043 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
![]() wstaw jakos fotke- cos uradzimy ![]() jescze jedna zakrecona |
||
|
|
|
#20044 | |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Zachęcam do skorzystania z wyszukiwarki. A poza tym wątek o fryzurach retro, z wieloma zdjęciami loków i fal, o cięciu i cieniowaniu, upięcia. Kręcone mają własny pomysł na siebie i układają się po swojemu, dlatego często wydają się być "nudne". Kilka klamerek żabek, wsuwek czy grzebyków potrafi czynić cuda Polecam ze swojej strony irokeza.
|
|
#20045 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#20046 | |
|
|
Cytat:
![]() za eksperymenty keratynowe. Moje włosy je kochają. Wczoraj dostały sporo keratyny w masce miodowej. Dodałam też ekstrakt wzmacniający włosy. Loki jak marzenie ale matowe po żelu Fructis
|
|
#20047 |
|
Raczkowanie
|
![]() przepraszam za nieudaną cenzurę ) a poza tym nie wiem cz dobrze wstawilam zdjęcie bo to moj pierwszy raz. dziękuję serdecznie za wszstkie porady;d
|
|
|
|
#20048 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
czegos im za malo
|
|
|
|
|
#20049 |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19986426]moje sa zawsze matowe... dlaczego
czegos im za malo [/QUOTE]Moje odkąd zaczęłam o nie dbać, strasznie się błyszczą... są piękne. Chyba zakochałam się w nich na nowo
|
#20050 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a jak to jest z szamponem i odzywka nivea do kreconych? bo sie zamotalam
|
#20051 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#20052 |
|
Zakorzenienie
|
cześć kręcone, swój pierwszy post napisałam na tym forum w marcu, dodałam fotki i cisza, oczywiście nie zaprzestałam dbania o moje lokasy
Przez ten czas zmagazynowałam tyle kosmetyków, że moje specyfiki zajmują prawie pół łazienki . Dobrze że moja kumpela z Katowic jest chętna aby kupować mi niedostępne w moim mieście kosmetyki ( ostatnio bananowa odzywka The Body Shop obłędny zapach ![]() kurdę kiedy te włosy odrosną aby je plunkingowac itd czy bananowa odżywka TBS jest dobra na wilgotne i deszczowe lato?? bo już się pogubiłam
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
|
|
|
#20053 |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-35426-rec-407541.htm dobre Kobitki czy to jest ten szampon rossmanowy dla dzieci, który jest dobry do kręconych?
|
#20054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
|
|
|
|
#20055 |
|
Zakorzenienie
|
a bo sobie czytałam recenzje i kurcze co widziałam to albo komuś zmatowiły, albo zrobiły siano... a jutro muszę zakupić szampon i nie wiem czy postawić na ten czy na inny...
|
#20056 |
|
Zakorzenienie
|
to możesz go użyc do OMO
|
|
|
|
#20057 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I kręcą się od nasady! I jaki kolor! A jak się u Ciebie sprawdza TBS miodowa w deszczowe dni? U mnie różnie, ale wolę bardziej treściwe odżywki ![]() Cytat:
Wczoraj sobie zaaplikowałam żel lniany (mój ma formę płynną) z dodatkami: żel z ziaren lnu 40ml żel hialuronowy 2,5ml żel aloesowy 2,5ml aloes 1ml pantenol 0,5ml retinol roślinny 0,5ml keratyna 1ml ekstrakt z zielonej herbaty 1ml FEOG 6 kropli Położyłam jako odżywkę b/s, obficie na ociekające włosy, bez dodatkowych środków stylizujących. Wyszło świetnie! Sprężyście i z dużą objętością |
||
|
|
|
#20058 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() u mnie nie ma keratyny ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
![]() farbujesz? czy naturalny? Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-06-14 o 23:07 |
||
|
|
|
#20059 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19993004]Syrenko, a gdzie fotki
![]() [/QUOTE] zrobię następnym razem, teraz już za późno
|
|
|
|
#20060 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
|
#20061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie nie ma keratyny ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- ale ladne sprezyny i kolorek ![]() farbujesz? czy naturalny? dzięki ja akurat mam bananową TBS i użylam tylko raz chyba najwyższa pora zrobic wpis do dziennika regenaracyjnego
|
|
|
|
|
#20062 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
chyba ze daltonista jestem ![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------
|
|
|
|
|
#20063 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#20064 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie powinnam zagladac za czesto na ten watek, bo kusi mnie potem na jakies zakupy
dzis kupilam spray do lokow L'Oreala, i jeszcze w dodatku stoi w The Body Shop odzywka bananowa w promocjiDzis pojdzie vatika gruba warstwa, i mycie skory glowy sls-sem, bo to juz trzy tygodnie i skalp sie domaga czyszczenia. A potem zobaczymy...cos sobie ukrece mocno emolientowego .Czas zaczac przyzwyczajac TZta do olejow na noc .
|
|
|
|
#20065 | |
|
Zakorzenienie
|
śliczności
---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#20066 | ||||||
|
|
Czy Wam też wizaż buntuje się w Firefoxie?
Cytat:
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19986426]moje sa zawsze matowe... dlaczego czegos im za malo [/QUOTE] Ale ja obraziłam się na żel tymczasowo. Taka matowa porażka ![]() Kate b szkoda, że zdjęcie niekolorowe Można by było więcej napisać, bo teraz trudno się odnieść.Gasolina84 ja poprosze taki skręt i kolor Chcesz je jeszcze plunkingować? Nie wiem, czy potrzebują... Sa piękne bez tego Cytat:
Cytat:
Evidriell jak zawsze boskie włosy Pomysł z obcięciem pojedynczych pasm jest ok, jednak dobrze by było zrobić to w miarę regularnie na całości, byś nie zrobiła sobie "czapki" na głowie - wierzchnia warstwa mogłaby się skutecznie różnić długością od pozostałych. Cytat:
Mój TŻ nie przywykł do dziś Po wieczornej wcierce na Palomie włosy na czubku mam sztywne jakbym nałożyła tonę żelu. A nie dałam dziś nic prócz wody i kapki balsamu Nivea! To dopiero ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Kapnę sobie na biust - może urośnie[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19948483]poprzednia noc przespalam z koksem , a na noc dzisiejsza- jajoba+ shea , mam nadzieje ze nie przedobrzylam, bo nie myslam wlosow po kokosie- tylko warkocz, wogole nie bylo nic widac ze byly olejowane (kokosowane) [/QUOTE] Stęskniłam się już za olejowaniem. Zazdraszczam Ci, że nie masz oklapusów po kokosie... Efavit smutno patrzy z półki lodówki. Cytat:
- niemiecka Alverde Glanz (odżywka i kuracja), - dostępna w Naturze NaturVital odżywka do wypadających (jest też maska, ale ma nie tylko cykliczny silikon), - dostępne w Sephorze Yes to Carrots lub Yes to Tomatoes odżywki Biowaxa do słabych i Seboradinu z żeń-szeniem wymieniać nie będę, bo się pojawiły, ale też bardzo je lubię. Oraz te, co zrobiły dobre wrażenie: - The Body Shop odżywka bananowa, - Garnier z awokado i masłem shea, - dostępne w Naturze Mypa z masłem shea odżywka i Mypa z aloesem odżywka To chyba tyle Cytat:
Długo ją trzymałyście na włosach?
|
|
#20067 |
|
Zakorzenienie
|
a czy te kosmetyki the body shop mozna kupic w jakiejs drogerii?
|
#20068 |
|
Raczkowanie
|
Evidriell mam taki sam plan!
widziałam takie coś wiele razy i zawsze pieknie to wyglądało ale mam wycieniowane włosy przy twarzy gdzieś do brody więc odrastać będą długo....Poza tym mam pytanie... w związku z nadchodzącymi wakacjami postanowiłam zaopatrzyć sie w odżywkę b/s lub w sprayu z filtrami UV, którą polecacie? Edytowane przez insanecurls Czas edycji: 2010-06-15 o 16:51 |
|
|
|
#20069 |
|
Wtajemniczenie
|
Widać efekty pielęgnacji w postaci zadbanych loków
![]() Mi ostatnio fryzjerka wycieniowała włosy z podcięciem 1cm z długości, więc na pewno da się wycieniować wierzchnie warstwy bez skrania długości najdłuższej spodniej warstwy. Dontknow, a propo masek, mam podobne podejście jak Eloe; mam więcej ulubionych odzywek niż masek. W sklepach The Body Shop, również na allegro, ale tam są droższe. |
|
|
|
#20070 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje serdecznie za te liste Eloe ;*
uzywasz tych odzywek zarowno przed, jak i po myciu? bo ja po myciu lubie cos takiego konkretnego nalozyc, ale mozliwe, ze zmienie swoje przyzwyczajenia ![]() ech.. musze sie wybrac do fryzjera w koncu ![]() wlosy nie chca sie juz tak ladnie krecic, klapna w oczach wprost. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 68 (0 użytkowników i 68 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.

A t opóźniony zapłon.. 

nie wiedzialam ze to o piromanii, ale co tam- przylacze sie w takim razie
za eksperymenty keratynowe. Moje włosy je kochają. Wczoraj dostały sporo keratyny w masce miodowej. Dodałam też
po żelu Fructis