Scent Bar XVI - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-14, 23:00   #271
edytapa68
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar XVI

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
dopsz....
oto kostium,ale nie na mnie tylko na podłodze
65 A
Kciałabym taki mały...
edytapa68 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 23:03   #272
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
Napisane przez edytapa68 Pokaż wiadomość
65 A
Kciałabym taki mały...
powiększyłam i szukam metki

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 23:04   #273
Madzikon85
Zakorzenienie

Cytat:
65 A
Skąd wiesz ?
Madzikon85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 23:08   #274
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

możesz jako pracodawca zgłosić się do UP i powiedzieć ze chcesz stażystę, to Ci kogoś znajdą. Oczywiście możesz przeprowadzić normalną rekrutację, nie musisz brać każdego kogo podeślą pracodawcy baaaaardzo chętnie biorą stażystów 9zwłąszcza w mojej firmie )

ale czy jest jakis zysk dla pracodawcy? ze stazyste zamiast kogos "z ulicy"?

Cytat:
65 A
Kciałabym taki mały...
70B , ale chyba po wyjęciu tych ton gąbki...z gąbką to mysle ze jest 70 A , ale to cud ze znalazłam cos na moje pituty ( i to w dobrej cenie)-kostium udaje mi sie trafic srednio raz na 4 lata...wzór taki zwykły..ale ja nie lubie niezwykłych

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2010-06-14 o 23:09
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 23:11   #275
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
ale czy jest jakis zysk dla pracodawcy? ze stazyste zamiast kogos "z ulicy"?
taki ze nie musi mu płacić ze swojej kieszeni ma osobę "na okres próbny" albo jak potrzebuje akurat kogoś tymczasowo w firmie za darmo

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 23:11   #276
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Polly, jeśli chcesz stażystę to wcale nie musisz brać tego, którego podeślą Ci z biura pracy..mozesz sama sobie najpierw upatrzec, dogadać się i posłać go do UP w celu wypelnienia papierków.
A z tym wybrzydzaniem wsród kandydatów z UP to nie do końca jest tak, że można w nieskończoność...po kilku odrzuconych mogą się nie zgodzić zebyś zatrudnila jakiegokolwiek stażystę..
W sumie, to najlepiej samemu znależś sobie odpowiedniego ..moja koleżanka przyjęła na staż kiedyś taką niunie z biura pracy właśnie, niunia popracowala miesiąc a potem się rozchorowała
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 23:14   #277
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Polly, jeśli chcesz stażystę to wcale nie musisz brać tego, którego podeślą Ci z biura pracy..mozesz sama sobie najpierw upatrzec, dogadać się i posłać go do UP w celu wypelnienia papierków.
A z tym wybrzydzaniem wsród kandydatów z UP to nie do końca jest tak, że można w nieskończoność...po kilku odrzuconych mogą się nie zgodzić zebyś zatrudnila jakiegokolwiek stażystę..
W sumie, to najlepiej samemu znależś sobie odpowiedniego ..moja koleżanka przyjęła na staż kiedyś taką niunie z biura pracy właśnie, niunia popracowala miesiąc a potem się rozchorowała
ano właśnie, lepiej sobie kogoś chętnego konkretnie na staż samemu znaleźć. Ja tak np miałam. Znalazłam firmę i się z nimi dogadałam i poszłam na staż (ale nie zawsze się w UP na takie coś zgadzają, bo jak maja mało aksy np to wtedy dają staże tym tylko których sami skierują)

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2010-06-14, 23:20   #278
cbr
never say no to panda

GG do cbr

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Kurczę, zazdroszczę Ci, że masz taką klarowną wizję każdego szczegółu swojego mieszkania. Ja nie mam wyczucia do urządzania wnętrz za grosz, moje mieszkanie pewnie będzie wyglądało jak garaż, albo zaplecze cyrku
ja też nie mam, tylko improwizuję podpatrzę trochę tu, trochę tam, dobiorę ulubione kolorki i jakoś na szczęście to to pasuje
np. łazienka nijak nie wyszła tak, jak sobie wcześniej zaplanowałam (jakoś zabrakło mi chyba wizji i wygląda... kiepawo) - w dodatku fachmani od siedmiu boleści spitolili robotę i wygląda jeszcze gorzej
teraz zakupuję jeszcze bibeloty łazienkowe, żeby ukryć wszystkie niedociągnięcia i zaczyna powoli jakoś wyglądać (przynajmniej na pierwszy rzut oka i posiadówę na klopie )

w ogóle, muszę się pochwalić moim kolejnym pomysłem
na zabudowie geberitu mamy taką półkę (jak chyba wszyscy ), z boku jest ona odgraniczona pionową zabudową rury ciepłowniczej (nie mogłam znieść widoku paskudnego rurska na środku łazienki, więc wsjo poszło pod kafle chociaż przez to mam dość "ciekawy" kształt łazienki) - czyli jest sobie taka wnęka wys. 100cm, szer. 38cm i głębokości 24cm
początkowo chciałam wstawić tam półki (w ścianę wbić takie małe srebrne kołeczki do półek i dokroić szkło do wymiarów), ale jakoś mi się to nie widziało, szczególnie wiercenie w kartongipsie bez wzmocnień, więc wpadłam na drugi pomysł:
w tę wnękę wstawię jakąś kupną "szafkę" (a właściwie taki mały regalik łazienkowy, który się normalnie stawia na podłodze)... znalazłam nawet taki i byłby idealny, gdyby nie głębokość 29cm, 5cm za dużo (chromowany ze szklanymi półkami) - przeleciałam WSZYSTKIE markety budowalne w Łodzi i nic nie znalazłam, więc wpadłam na pomysł ostateczny:
sama zbuduję sobie takie regalik
i będzie to wyglądało tak:
4 dość średniej grubości listwy, pomiędzy nimi półeczki (dość cienkie, ale żeby miały trochę "boczka") - wszystko w kolorze wenge (się pomaluje chociaż najbardziej odpowiada mi odcień lakierobejcy i innych konserwantów do drewna: ciemny dąb )
a żeby to to jakoś wyglądało (bo paczki podpasek / tamponów, papieru toaletowego etc ustawione grzecznie na półeczce piorunującego wrażenia nie robią... szczególnie na gościach) - na tych półeczkach umieści się ciemne, wiklinowe koszyki (takie z wyściełanym wnętrzem - w Castoramie upolowałam na razie 2szt - lniana tkaninka, cudo!) jako "pseudoszuflady", które pozwolą ukryć cały półkowy majdan
o!

Cytat:
Napisane przez Polly_;19984411[B
cbr[/B]-w opisie firanki nie podoba mi sie tylko pofałdowanie reszta brzmi wspaniale
ale to pofałdowanie to takie, jak w normalnych firanach, nie jakieśtam pliski --> mniej więcej takie: http://www.anwo.com.pl/e_hurtownia/o.../news_20_1.jpg

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Cbr- cieszę się, że brzuch przeszedł
wreszcie przeszedł
ale i tak mnie wymęczył, skurczybyk jeden
Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
dokładnie tak ja u mnie, jak się skończy ten nieszczęsny remont, to albo zwariuję, albo najmę dekoratora wnętrz
u! u! ja chcę! ja chcę!

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
Pewnie wyglądają bardzo elegancko. Ja wcale nie mam firan, lubię gołe okna ( chociaż biorąc pod uwagę na co te moje okna wychodzą, to zastanawiam się czy się jednak nieco nie zafiranić )
bardziej bajkowo
bo pokój ma być właśnie w takim relaksacyjno-bajkowo-indyjskim stylu
w Leroy Merlin widziałam boską lampkę (kiczowata aż zęby bolą, ale aż się prosi do sypialni)

Cytat:
k...a!!!
wiecie co sie stało? załozyłam dzis pierwszy raz moje nowe kolczyki i teraz patrze do lustra i ku... jeden mi sie rozpadł odpadły 2 duze trybiki...no fuck1 i co ja mam teraz zrobic
Polly - dorwij jakiś stary zegarek (naręczny albo kieszonkowy) i wyjmij z niego brakujące śrubencje możliwe, że trzeba będzie oczyścić / przemalować

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
dokładnie to samo sobie pomyślałam, od początku jak Cbr opowiada, opisuje, snuje wizje, to wewnątrz mam wybuchy podziwu przemieszane z prawdziwie indyczym bulgotem zazdrości - a moja chata zaiste wygląda jak garaż, dawno nie sprzątany garaż - Maja świadkiem..
dobra, dobra, jak się chatę remontuje 2,5 roku, to już wypadałoby mieć jakąś wizję ogólnego dizajnu...
cieszę się, że to już lada chwila koniec

uwaga! WRESZCIE znalazłam idealną zasłonę do dużego pokoju - jest po prostu genialna!
jutro pędzę do Praktikera składać u krawcowej zamówienie
średnio-ciężka, ciemny brąz z przepięknymi zielonymi listkami zawijasami - jakby ktoś materiał robił specjalnie do mojego salonu

jak tylko dostanę w swoje łapki - obfocę

tylko firanka nijaka... i boję się, że będzie kijowo wyglądać... ale zobaczymy

Edytowane przez cbr
Czas edycji: 2010-06-14 o 23:25
cbr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 23:21   #279
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
taki ze nie musi mu płacić ze swojej kieszeni ma osobę "na okres próbny" albo jak potrzebuje akurat kogoś tymczasowo w firmie za darmo
Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
aaa..dzięki..
ale jak to nic nie kosztuje? nic a nic? to co za darmo robi?
ja w sumie wątpię zeby mi znaleźli odpowiedniego kandydata...tzn po odpowiednim kierunku.
I nie zebym ja miala firme...ale jestem ciałem doradczym

ostatnio miałysmy taki przypadek ze szefowa chciala osobe z doswiadczeniem-no i efekt był taki ze osoba ta przekonana o własnym doswiadczeniu cos tam sobie dłubała przez pół roku a potem okazało sie ze przwie wszystko zje...ne. Więc teraz mysle ze moze lepiej takiego wystrachanego stazyste co wie ze nic nie wie-przynajmniej sie bedzie pytał co i jak ma robic....tak mi sie wydaje
Stary 2010-06-14, 23:25   #280
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cbr Pokaż wiadomość
j

uwaga! WRESZCIE znalazłam idealną zasłonę do dużego pokoju - jest po prostu genialna!
jutro pędzę do Praktikera składać u krawcowej zamówienie
średnio-ciężka, ciemny brąz z przepięknymi zielonymi listkami zawijasami - jakby ktoś materiał robił specjalnie do mojego salonu

jak tylko dostanę w swoje łapki - obfocę

tylko firanka nijaka... i boję się, że będzie kijowo wyglądać... ale zobaczymy
czekamy an zdjęcia

Cytat:
aaa..dzięki..
ja w sumie wątpię zeby mi znaleźli odpowiedniego kandydata...tzn po odpowiednim kierunku.
stażysta dostaje stażowe z urzędu, jakieś kilkaset złotych (nie wiem ile dokładnie teraz) ale zawsze to coś. Jest bardzo dużo chętnych na takie staże.

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2010-06-14, 23:28   #281
Polly_
grozi wypollizowaniem

umarłam

odpisał mi gościu od kolczyków..
ze zrobi pare jak najbardziej podobnych i mi wyśle
a w sumie byłam pewna ze będę musiała obfocic zniszczenia i udowadniac ze nie kance
Stary 2010-06-14, 23:31   #282
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
umarłam

odpisał mi gościu od kolczyków..
ze zrobi pare jak najbardziej podobnych i mi wyśle
a w sumie byłam pewna ze będę musiała obfocic zniszczenia i udowadniac ze nie kance
pewnie jest przyzwyczajony do marnej jakości swoich wyrobów

Branoc
Stary 2010-06-14, 23:36   #283
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
pewnie jest przyzwyczajony do marnej jakości swoich wyrobów

Branoc

raczej świadomy nieprzewidywalności "materiału"- te kolczyki to są całe kawałki mechanizmów zegarkowych-te elementy są oryginalnie połączone ze sobą
Stary 2010-06-14, 23:50   #284
Florens
Zakorzenienie

oj po szaleństwach weselnych coś odezwało mi się w kręgosłupie, SKS , normalnie ledwo chodzę i to wygła zdeczko

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Cytat:
dopsz....
fajny (jak ja bym chciała coś takiego włożyć)

Cytat:
Napisane przez cbr Pokaż wiadomość
ja też nie mam, tylko improwizuję podpatrzę trochę tu, trochę tam, dobiorę ulubione kolorki i jakoś na szczęście to to pasuje
np. łazienka nijak nie wyszła tak, jak sobie wcześniej zaplanowałam (jakoś zabrakło mi chyba wizji i wygląda... kiepawo) - w dodatku fachmani od siedmiu boleści spitolili robotę i wygląda jeszcze gorzej
teraz zakupuję jeszcze bibeloty łazienkowe, żeby ukryć wszystkie niedociągnięcia i zaczyna powoli jakoś wyglądać (przynajmniej na pierwszy rzut oka i posiadówę na klopie )

w ogóle, muszę się pochwalić moim kolejnym pomysłem
na zabudowie geberitu mamy taką półkę (jak chyba wszyscy ), z boku jest ona odgraniczona pionową zabudową rury ciepłowniczej (nie mogłam znieść widoku paskudnego rurska na środku łazienki, więc wsjo poszło pod kafle chociaż przez to mam dość "ciekawy" kształt łazienki) - czyli jest sobie taka wnęka wys. 100cm, szer. 38cm i głębokości 24cm
początkowo chciałam wstawić tam półki (w ścianę wbić takie małe srebrne kołeczki do półek i dokroić szkło do wymiarów), ale jakoś mi się to nie widziało, szczególnie wiercenie w kartongipsie bez wzmocnień, więc wpadłam na drugi pomysł:
w tę wnękę wstawię jakąś kupną "szafkę" (a właściwie taki mały regalik łazienkowy, który się normalnie stawia na podłodze)... znalazłam nawet taki i byłby idealny, gdyby nie głębokość 29cm, 5cm za dużo (chromowany ze szklanymi półkami) - przeleciałam WSZYSTKIE markety budowalne w Łodzi i nic nie znalazłam, więc wpadłam na pomysł ostateczny:
sama zbuduję sobie takie regalik
i będzie to wyglądało tak:
4 dość średniej grubości listwy, pomiędzy nimi półeczki (dość cienkie, ale żeby miały trochę "boczka") - wszystko w kolorze wenge (się pomaluje chociaż najbardziej odpowiada mi odcień lakierobejcy i innych konserwantów do drewna: ciemny dąb )
a żeby to to jakoś wyglądało (bo paczki podpasek / tamponów, papieru toaletowego etc ustawione grzecznie na półeczce piorunującego wrażenia nie robią... szczególnie na gościach) - na tych półeczkach umieści się ciemne, wiklinowe koszyki (takie z wyściełanym wnętrzem - w Castoramie upolowałam na razie 2szt - lniana tkaninka, cudo!) jako "pseudoszuflady", które pozwolą ukryć cały półkowy majdan
o!

u! u! ja chcę! ja chcę!
Ty musisz mieć jakiś zmysł i gust, sama kombinujesz, improwizujesz i szukasz rzeczy do siebie pasujących. Ja bym ich nie znalazła nawet gdyby leżały obok siebie
A dekoratora wcale zatrudniać nie chcę, ale będę musiała co by gości nie wystraszyć, oczywiście jeśli kasy po remoncie wystarczy w co szczerze wątpię. Jeśli więc lubisz pracować za półdarmo to zapraszam

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017

Edytowane przez Florens
Czas edycji: 2010-06-15 o 00:00
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 00:16   #285
edytapa68
Zakorzenienie

Cytat:
aaa..dzięki..

ostatnio miałysmy taki przypadek ze szefowa chciala osobe z doswiadczeniem-no i efekt był taki ze osoba ta przekonana o własnym doswiadczeniu cos tam sobie dłubała przez pół roku a potem okazało sie ze przwie wszystko zje...ne. Więc teraz mysle ze moze lepiej takiego wystrachanego stazyste co wie ze nic nie wie-przynajmniej sie bedzie pytał co i jak ma robic....tak mi sie wydaje
Z tego co wiem UP zwraca za pół roku a drugie pół płaci pracodawca. Po roku stażu nie ma obowiązku zatrudnić na stałę.
edytapa68 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 06:37   #286
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes_bdg Pokaż wiadomość
A Polaków przeważnie nie ma, do bani są i tyle. Lepiej nie patrzeć jak grają, bo żałość bierze
Albo wkurzające jest jak świetny, polskojęzyczny zawodnik gra dla konkurencji, bo ktoś tam stwierdził, że Podolski jest za słaby, by grać w polskiej kadrze

Cytat:
dopsz....
i coś tej podłodze wy-push-upował?

Cytat:
aaa..dzięki..

Najprościej wywiesić kartkę odpowiedniej treści w odpowiednim akademiku i na tablicy ogłoszeń na uczelni. Za moich czasów tam się zaglądało (co prawda nie było wtedy staży z UP, ale czasem były różne ciekawe ogłoszenia

vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 07:50   #287
envy07
Rozeznanie

Czasem jak się urządza coś swojego.szuka się pomysłów.Ja przypadkiem znalazłam coś takiego Jak Jagodowy zagajnik blog, jesli ktos lubi podobne klimaty, vintage. decupage.itp....
każdy kocha inne klimaty
Stary 2010-06-15, 08:26   #288
Maja102
Zakorzenienie

Ale mi sie spac chce I po co ja głupia do później nocy na yutuba i piosenki się gapiłam?

Gdzie się podziewa Gryx? Padł przy kolejnej drakońskiej diecie?

I kiedy będzie jakiś zlot w Wawie?

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2010-06-15 o 08:35
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 08:31   #289
Miciel
Wpisz tu zomzing

ja się zastanawiam, czym na tej Islandii Red pachniała, bo to musiało niezły ogon robić

cbr, jak się już ogarniesz ze wszystkim i powklejasz, to pisaj, bo już mam reisefieber

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 08:34   #290
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Ano właśnie,gdzie Gryszard Czyżby pojechał odwiedzić małżonkę na szkoleniu

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 08:57   #291
cbr
never say no to panda

GG do cbr

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
cbr, jak się już ogarniesz ze wszystkim i powklejasz, to pisaj, bo już mam reisefieber
hih napisałam PW

bry wszystkim

Stary 2010-06-15, 09:01   #292
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość

Ano właśnie,gdzie Gryszard Czyżby pojechał odwiedzić małżonkę na szkoleniu
niech się nie waży przecież żeni się ze mną

Dziewczęta,u mnie zaczyna się znowu remontowa jazda,kuchnia tym razem,i pytanie mam :co myslicie o ciemnoczerwonej terakocie? Do mebli w kolorze wenge i mlecznego szkła..
Bo sobie wymysliłam taki własnie sposób na ożywienie wnętrza,tylko kurczę nie wiem czy po roku sie nie znudzę i nie będę chciała zrywać.

i dzień dobry wszystkim

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 09:09   #293
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość

Dziewczęta,u mnie zaczyna się znowu remontowa jazda,kuchnia tym razem,i pytanie mam :co myslicie o ciemnoczerwonej terakocie? Do mebli w kolorze wenge i mlecznego szkła..
Bo sobie wymysliłam taki własnie sposób na ożywienie wnętrza,tylko kurczę nie wiem czy po roku sie nie znudzę i nie będę chciała zrywać.

i dzień dobry wszystkim
a nie będzie to wyglądało ciut barokowo?
Stary 2010-06-15, 09:11   #294
cbr
never say no to panda

GG do cbr

Cytat:
i trochę ciemno? bo się z podłogi i mebli zrobi taka ciemna masa
jeszcze zależy, jak bardzo czerwona ta ciemna czerwień

a ściany jakie są?
Stary 2010-06-15, 09:18   #295
skarbiatko
Zakorzenienie

ściany jasne będą,no właśnie boję się że będzie do czerwień miała być taka zbliżona do koloru krwi,świeżej....
kurczę...nie wiem co chcę,i co to będzie

Stary 2010-06-15, 09:18   #296
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Ba-rockowo?
Stary 2010-06-15, 09:22   #297
skarbiatko
Zakorzenienie

o tak mniej więcej będzie to wyglądało:
Załącznik 3184826

Stary 2010-06-15, 09:25   #298
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:

i dzień dobry wszystkim
może być ciekawie, chociaż mi bardziej podobają się dodatki i ewentualnie sprzęt w wyrazistych kolorach, ewentualnie jakaś szafka w kontrastowym kolorze. Coś jak na zdjęciu

Stary 2010-06-15, 09:29   #299
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
o tak mniej więcej będzie to wyglądało:
Załącznik 3184826
w przypadku takiego projektu ja bym dała krwistoczerwone blaty, ale ściany i podłogę zostawiłabym jasne. Ale ja mam dziwny gust

Stary 2010-06-15, 09:30   #300
cbr
never say no to panda

GG do cbr

z jednej strony kuchnia spora, więc może się to to się rozłoży na całą tę przestrzeń i nie będzie takie ciemne, ale z drugiej strony (orientacyjnie, ale jakoś mnie nie przekonuje, chociaż ciekawie wygląda ):

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości