|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Czy tylko mnie się nic nie chce ? (no, może poza spaniem
)![]() Maluch się wierci, brzuch jak zwykle niefajnie się spina- no ale idę dzisiaj do lekarza, więc zobaczymy co i jak no i jak tam moje wyniki wyszły |
|
|
|
#1292 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
![]() Moja niunia też się wirci czasem nie wiem jak usiąśc, aby było wygodnie![]() Powodzenia na wizycie ![]()
|
|
|
#1293 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja po przemyśleniu jednak nie robię literek, bo tutaj mogę je zawiesić, ale jak się do domku przeprowadzimy, to chciałam Pawełkowi zrobic pokój w "głębię oceanu" lub "kosmos". To by ich widać nie było. Ja się przyznam, że ostatnio nie mam zbyt wielkiej inwencji twórczej, tzn może i mam, ale robić się nie chce Przez budowę wszystko, cała energia tworzenia tam się spala...
|
|
|
|
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry dziewczyny!
Dziś u mnie od rana pięknie, świeci słoneczko i jest w miarę ciepło, ale po południu pewnie będzie jak wczoraj, bo zapowiadali deszcz. Kurcze, zaczynają się wyprzedaże, a ja muszę się powstrzymywać, bo nie wiem jakie dokładnie ubranka dostanę od cioci. Jednak "muszę" coś kupić w H&M czy Smyku, bo nie wytrzymam
|
#1295 | |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana, oczywiście z pracy. Dziś też chłodno, ale słonko świeci, więc nie jest źle. Po pracy ruszam na polowanie na firankę do pokoiku Dagmary, chce coś w kwiatki lub motylki. Przeszłam już tyle sklepów i nic :-( muszę dzisiaj kupić coś koniecznie!
Tez mam taki biały meszek, dziwne to Cytat:
![]() Kolory w pokoju intensywne. Ale sny dzisiaj miałyście
|
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam pytanie....
co z macierzynskim? tzn jestem na l4, plci mi go zus.. pewnego dnia urodze to w dniu urodzenia przerywa mi sie l4 i zaczyna macierzynski, czy l4 trwa do konca a macierzynski od pierwszego dnia po l4? czy ja musze gdzies cos pisac jakies podanie prosbe o macierzynski (do zusu dyr) jak tak to kiedy? bo wiem ze o te dodatkowe 2 tyg trzeba napisac ale to juz pozniej...
|
|
#1297 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, odzywam sie pierwszy raz od przyjazdu do Polski
Czas tak strasznie szybko leci Nie moge uwierzyc, ze juz jutro wracamy Dzisiaj jeszcze tylko idziemy do jednych znajomych a przed tym do urzedu stanu cywilnego po akty urodzenia. Chyba po powrocie do siebie pojdziemy zabukowac slub cywilny Wczoraj kupilam kilka kosmetykow niedostepnych tam, np. krem bambino i taka bylam szczesliwa jakbym kupowala niewiadomo co Dzisiaj wybieram sie jeszcze do jednego sklepu z akcesoriami i ciuszkami dla dzieci, musze rowniez zakupic jeszcze fride i to chyba wszystko. Powiem Wam, ze tak mi sie tutaj podoba, ze najchetniej juz bym nie wyjezdzala. Jedyna masakra jest jesli chodzi o jedzenie. Jem wszystko i to w takich ilosciach, ze ostatnio co wieczor mam bole zoladka :pala: Ale co zrobic jak wszyscy tylko chodza wokol nas (mnie i malej) i donosza nam wszystko co nam smakuje ![]() Co do imienia to wstepnie wybralismy Gabriele, chociaz wciaz rozwazamy rowniez Lilianne ![]() Nie wiem czy uda mi sie wszystko nadrobic ale gratuluje przede wszystkim rozpoznanych plci Widze, ze coraz wiecej dziewczynek na naszym watku Od teraz na pewno bede juz bardziej na bierzaco Milego dnia dziewczynki
|
#1298 |
|
Rozeznanie
|
Klarissa kupiłaś tanio i bardzo ładne ubranka.
|
|
|
|
#1299 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
nie miałam cos ostatnio natchnienia do pisania ![]() w sobotę napisałam ostatni exam, zdałam ![]() brzuszki macie piekne, zakupy też, ja dostałam ostatnio przecudny dresik Supermana na rozm 56 z H&M ![]() co do tych literek z allegro, zamówię koniecznie Jutro mam profesjopnalna sesje zdjęciową w domku potem plenerek dlatego dziś szperam w poszukiwaniu fajnych inspiracji na pozycje i ubiór trzymajcie kciuki za pogodę ![]() pozdrawiam Was cieplutko
|
#1300 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry kochane
![]() Widzę, że sny dzisiejszej nocy nie za ciekawe miałyście Ja za to od 1:00 nie mogłam spać Przysypiałam na 10 min-pobudka, 10min snu-pobudka. I to nie wiem czemu Poprzedniej nocy przy deszczu mi się cudownie spało ![]() Ale, wbrew pozorom, wyspałam się ![]() fem, ninaad, trzymam kciuki za wizyty ![]() ![]() Klarissa, bardzo ładne i tanie zakupy ![]() Mpik82, pokój bardzo fajny, szkoda, że z drugim teraz taki problem. martucha84, wiem tylko tyle, że z dniem porodu zaczyna się macierzyński. Reszta pytań to do naszych znawców prawa ![]() naked21, gratuluję zdania egzaminu i rozpoczęcia wakacji ![]() Oczywiście będę trzymać kciuki za jutrzejszą pogodę. |
|
|
|
#1301 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do snów to teraz własnie w ciąży śni mi sie cos co noc!!!i to przewaznie głupio i strasznie ale przyzwyczaiłam sie i rano G zawsze pyta"no opowiadaj co tym razem" i chichramy sie skąd takie głupoty w tej głowie
|
|
#1302 | |
|
Zadomowienie
|
No mi wyrosły niestety,ale i tak jestem i nich bardziej zadowolona niż jakbym miała mieć tą czarną kreskę...Włosków tak nie widać,a ta czarna kreska na rozciągniętym brzuchu też może nie tak wyraźna,ale na normalnym...Szwagierka pokazała mi brzuch miesiąc po urodzeniu,ma płaski brzuch jak przed ciążą,ale ta czarna kresa wygląda fatalnie ,jakby ją ktoś markerem namalował i to ponoć do roku może znikać,więc nie ma mowy,żeby się w bikini pokazać.Cieszę się,że jej nie mam
Cytat:
![]() No i witam w gronie wakacyjnie leniuchujących mamusiek ![]() Nikuś dzięki za przesłanie materiałów
|
|
#1303 |
|
Wtajemniczenie
|
Mialam ciezka noc.
Dziewczyny, ktorych TZci sa w delegacji - jak Wy to wytrzymujecie? Minela dopiero pierwsza noc, a ja mam cale oczy podpuchniete i brak mi sil, w ogole nie moglam spac. Jeszcze TZ o 6 rano zaczal do mnie pisac... |
|
|
|
#1304 |
|
Rozeznanie
|
Mamuśki brałyście ślub cywilny w ciąży bo ja będę brać i nie mam pomysłu na sukienke
|
|
|
|
#1305 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale powiem Ci tak, ze suknia wcale nie musi byc biala. Mozesz przeciez zaszalec. Nie trzeba sie trzymac wyznaczonych "schematow" ![]() Rob tak, zeby Tobie bylo dobrze. |
|
|
|
|
#1306 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
Zabraliśmy się za urządzanie pokoiku dla małej. Stawiamy ścianki,a potem malowanie całego mieszkania. Po raz pierwszy cieszę się,ze nasze mieszkanko ma tylko 41m kwadratowych ![]() Wczoraj byłam w pracy,mimo,ze na L4 jestem to muszę kilka spraw pozamykać. Wiadomo koniec roku szkolnego,a ja mam wychowawstwo no więc papierów mnóstwo. No i spędziłam tam bite 4 godziny. Na dodatek przez ten czas prawie nic nie zrobiam tylko "klachałam". Powiem wam,że tęsknię za dzieciakami i ludźmi z pracy...nawet za moją zakręconą szefową No niestety konsekwencje tego są bo wieczorem znów brzuchol zaczął boleć,a w niedzielę już było tak fajnie. Jednak leżenie to podstawa. Lenka ja nie wiem jak ty dajesz radę tak zasuwać po uczelni. Trzymaj się kochana i uważaj na siebie.Malwinko zgadzam się z shin nie musisz mieć białej sukni, no chyba,ze bardzo chcesz. Ja na kościelnym miałam suknię w kolorze starego złota. a gorset był wyszywany taką zgnitozielono-brązowo-złotą nicią. Mój konserwatywny tatko prawie zawału dostał jak ją zobaczył
Niegrzeczna Mamuśka Edytowane przez cellaris Czas edycji: 2010-06-15 o 10:27 |
|
|
|
#1307 |
|
Rozeznanie
|
myslałam cos takiego przed kolanko bo za kolanko to sie zle czuje a kolor myslałam o białym lub jasnym różu,fasonowo musze sie rozejrzec
|
|
|
|
#1308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jakie pasują? A na przykład takie: ![]() http://allegro.pl/item1077117022_suk...rozmiar_m.html http://allegro.pl/item1065297173_suk..._ii_roz_s.html Ogólnie, wszystko, co jest odcinane pod biustem i jest luźne poniżej, pasuje. Naprawdę przepięknie to wygląda i jeszcze ta jest cudowna ^^ : http://allegro.pl/item1077632167_apa...sylka_24h.html
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-06-15 o 10:37 |
|
|
|
|
#1309 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
poszukam tam innych |
|
|
|
|
#1310 |
|
Raczkowanie
|
Witam mamusie
Ale wy macie z tymi snami,ja tam problemow ze spaniem nie mam co mnie bardzo cieszy,wstaje jednak siku kilka razy w nocy a dopiero 27tc co bedzie pozniej?Chyba przeniose sie toalety na noc ![]() naked21-gratki zdania egzaminow i pochwal sie sesyjkakasienka1701-u mnie tez krechy nie ma,a wloski tez sa ninaadi fem- za wizyteania13.03-znam ten bol jak trzeba wrocic z PL,pozniej mam dola przez tydzien malwina-ja mysle ze jak najbardziej mozesz taka przed kolanko sukienke sobie sprawic,a z kolorem nie musisz ograniczac sie do bialego
|
|
|
|
#1311 | |
|
Zadomowienie
|
Pierwszy dzień urlopu macierzyńskiego przypada w dniu porodu, a wiec poród przerywa trwające L-4. Do zakładu pracy należy dostarczyć akt urodzenia dzieciątka i na podstawie tego zakład pracy zgłasza do ZUS początek urlopu macierzyńskiego i od dnia porodu pobiera sie zasiłek macierzynski.
Wiadomo, że dostarczenie aktu urodzenia trwa kilka dni, warto jest wiec zgłosić to wcześniej choćby telefonicznie i poprzez dostarczenie do zakładu pracy zaświadczenia za szpitala o porodzie. My u Nas udzielamy urlopu macierzyńskiego na podstawie takiego zaświadczenia. Jeśli tak, to gratulacje. Cytat:
Był taki wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=160221 Fajne te sukieneczki wklejone przez ycnan
Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r. Edytowane przez Szczęśliwa Czas edycji: 2010-06-15 o 10:58 |
|
|
|
|
#1312 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
naked21-gratuluję zdania egzaminow i czekam na zdjęcia z sesjikasienka1701- to mnie nastraszyłaś ta krechą bo ja mam
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
Drogie Mamusie wrzesniowo- pazdziernikowe!
Ja tez jestem mamusia pazdziernikowa - tyle ze 2009 i nalogowa wizazanka ![]() Przychodze do Was z prosba Moja naj naj naj lepsza przyjaciolka, mamusia wrzesniowa 2010 - jeszcze nie wizazanka ma klopoty - czeste skurcze, skrocona szyjke ( ma zalozony pessar) bardzo sie martwi, musi duzo lezec, czuje sie samotna... same rozumiecie... Czy ktoras z Was jest w podobnej sytuacji ? czy moze napisac swoje doswiadczenia ? czy podzielicie sie troskami? pocieszycie? Czy przyjmiecie do swojego grona swiezutka wizazanke ?
|
|
#1314 |
|
Zadomowienie
|
Jesli Wy mialyscie cieżką noc to ja nie wiem co mam powiedziec...
myslalam ze zejde... gorączka 38', mega dreszcze, wymioty i siodme poty (4 razy wstawalam sie przebierac), i kaszel ze myslalam ze sobie oskrzela wypluje Maż przwkeł z pracy jakies cholerstwo, nakaszlal na mnie i wyjechal na 2 tyg...
|
#1315 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() JA NIEMAM TAKICH DOŚWIADCZEŃ,ALE DZIEWCZYNY TU POTRAFIĄ ZARADZIĆ NA WSZYSTKO WIĘC ZAPRASZAMY I WITAMY,NIECH WPADA SZYBCIUTKO DO NAS!ZARAZ JEJ SIE POPRAWI
|
|
#1316 |
|
Rozeznanie
|
Witam kobitki
Oj już wiem co będę robić dziś cały dzień, nazbierało mi się ponad 10 stron Ale nareszcie wszystko wraca do normy i czasu mam duzzzzziiiiiooooooo ![]() EVELIOUSES |
|
|
|
#1317 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
fajnie,ze wszystko dobrze,a nastepnym razem prosze meldowac,ze Cie dłuzej nie bedzie beboczku mój
|
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
mam delikatny meszek... za to czarnej krechy jeszcze nie widać...
W którym tyg. ona Wam wyskoczyła? naked21 - gratuluję zdanych egzaminów ![]() -------- Ale Wam zazdroszczę, że macie w pobliżu Tesco, H&M, Smyka, 5-10-15 i inne tego typu sklepy, w których są mega wyprzedaże. U nas byle jakie body kosztują ok.15-20zł, a pajacyk - bawełna od 18 zł wzwyż, welur powyżej 20zł. Za komplet: koszulka+tradycyjne śpioszki+kaftanik trzeba zapłacić ok.50-60zł.
|
|
#1319 |
|
Raczkowanie
|
ide babcię obudzić bo miała drzemkę i czas coś zjeść
|
#1320 |
|
Rozeznanie
|
mi ok 18 taka delikatna teraz mam 25 i jest coraz ciemniejsza i pewnie pod koniec bedzie jeszcze ciemniejsza, jest lekko brązowa nie czarna
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.

)

Nie moge uwierzyc, ze juz jutro wracamy 

Przysypiałam na 10 min-pobudka, 10min snu-pobudka. I to nie wiem czemu
Poprzedniej nocy przy deszczu mi się cudownie spało 

myslalam ze zejde... gorączka 38', mega dreszcze, wymioty i siodme poty (4 razy wstawalam sie przebierac), i kaszel ze myslalam ze sobie oskrzela wypluje