Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-15, 06:52   #1861
papeteria
Zakorzenienie

Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Ja mam przyciemnione szybki i powiem ze to fajna sprawa
Moj TZ tez mowi ze moze telewizor nowy, a ja jak sie stary popsuje
Wiesz najbardziej mnie śmieszy ze on to dla dziecka wszystko choc tez sie sam przy tym śmieje TV mam w lapku wiec nie jestem odcieta od telewizji, ale jemu sie marzy duzy ekran.Jedyna opcja to raty. Pewnie jak juz bedziemy miec to bede ogladac no bo co a co do ciemnych szybek juz dawno chcial bo m.in sprzet do grania wozi czasem i by nie kusic losu no ale tez o słoneczko chodzi

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-06-15 o 06:54
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 06:57   #1862
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Wiesz najbardziej mnie śmieszy ze on to dla dziecka wszystko choc tez sie sam przy tym śmieje TV mam w lapku wiec nie jestem odcieta od telewizji, ale jemu sie marzy duzy ekran.Jedyna opcja to raty. Pewnie jak juz bedziemy miec to bede ogladac no bo co a co do ciemnych szybek juz dawno chcial bo m.in sprzet do grania wozi czasem i by nie kusic losu no ale tez o słoneczko chodzi
Moj tez mowi ze to dla coreczki, choc wiem ze spelnm swoje marzenia przy tym
Np. moj tata kupil mi motorynke jak mialam 5 lat same rozumiecie dla kogo to bylo
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 07:39   #1863
vette
Zadomowienie

czesc Brzuszki
My dzis do gina na 10, na kontrole szyjki kazal przychodzic co 2 tygodnie wiec chodzimy

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Dziewczyny glupie pytanie kapiecie sie dlugo w wannie?
Ja w I trymestrze bardzo uwazalam, a teraz juz kapie sie na luzie, nie przesadzam tylko z czasem i temperatura.
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 08:20   #1864
mini 12
Raczkowanie

GG do mini 12

witam was serdecznie
dzisiaj mam na 16 wizyte u gina pewnie znowu mi skoczy cisnienie tak jak zwykle tylko mam nadzieje że nie bedzie kazał mi isc do szpitala a co tam u was????

dzisiaj zaczynamy 34 tydzień
mini 12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 08:22   #1865
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cześć laseczki, dzisiaj zapowiada się ładny dzionek, ja noc miałam okropna wstawałam siku trzy razy jak nigdny i miałam dwa razy bolące skurcze i jak sobie pomyślałam o tym a w nocy inacvzej człowiek swiat widzi jeszcze, jak jest ciemno to się zestresowałam z deczka ale odsłoniłam rolety światło z latarni wpadło dopokoju i się uspokoiłam
niezawsze super, że nie masz tego paskudztwa
Alguien OMG ja też tak chce po porodzie, wogóle nie masz już brzuszka
Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
a ja bardzo cię rozumiem mam podobną sytuację, tż pracuje jak masakra, nie ma czasu na nic, jak jest w domu to śpi, a jak wstaje to musi znowu do pracy iść i jest cały czas podminowany... to się musi odbijać na związku, nie ma bata a mi z tego powodu źle bo widze, że robi za dużo, że się męczy, a ja siedzę sama, samotna, nie mam się do kogo przytulić i wogóle... zresztą o tym wszystkim już pisałam nie tak dawno temu...
liczę na to, że jak się urodzi maluszek to mu się pozmienia troszkę... ułoży sobie w głowie od nowa priorytety i tym najważniejszym nie będą pieniążki i praca
u mnie jest podobnie M pracuje cały dzień, z przerwą ok 45min. na obiad. Więc cały dzień siedzę sama a teraz jeszcze na studia musiał iśc i do tego w weekendy i też go zazwyczaj nie ma. A jak już jest w domu w weekend to czasami mnie denerwuje bo on ma ADHD i nie potrafi nic nie robić więc chodzi bo domu i wymyśla najlepiej wtedy jak gdzieś jedziemy albo idziemy na spader. Chociaz ostatnio po tych atakach duszności troszkę przystopował, bo lekarz mu powiedział, ze to do stresu i przepracowania ale on bez pracy to jak ryba bez wody. Zobaczymy właśnoie jak to będzie jak malutka się urodzi.

vette za wizytę
mini 12 również za wizytę

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png

Edytowane przez Misiulka1
Czas edycji: 2010-06-15 o 08:23
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 08:22   #1866
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Jestem z powrotem
Basia mnie zainspirowalas, bo takie porownanie super wyglada
A wiec prosze - moje ostatnie zdj brzuszka 6 dni przed porodem i 6 dni po porodzie druga fotka
no powiem ci ze za wiele juz ci z tego brzuszka nie zostalo

Cytat:
Dziewczyny glupie pytanie kapiecie sie dlugo w wannie? Bo ja cala ciaze prysznic bralam tak na wszelki wypadek aby skurczy nie dostac itp. bo zabroniona a ja wole na zimne dmuchac a teraz juz dzidzia bezpieczna raczej i duza i tak mnie korci na kapiel z ksiazka w oilatum lub jakims innym plynie do kapieli
ja sie cala ciaze kapie. teraz w zeszlym tyg. po odejsciu czopa nie kapalam sie bo balam sie infekcji jakiejs ale tez juz raz wlazlam do wanny dla mnie tez woda zawsze za zimna i powiem ci ze cala ciaze sie w dosyc cieplej kapalam tylko nie za dlugo
i ciesze sie ze wyniki ok

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
no właśnie ja też nie wiem, co jest pięć
chyba pójdę wcześnie spać i zobaczę, może przejdzie... cholera jeszcze siedzę sama w domu i nie mam żadnego samochodu w razie "w"...
jutro mam wizytę w szpitalu więc się zapytam... mam tylko nadzieję, że to nie poród się zaczyna niech poczeka jeszcze tydzień aż moja mamcia przyjedzie i wtedy może sie dziać co chce...

też mam takie kłucia w pochwie (szyjka?) czasem, aż się wyprostuję... chyba mi mały z dyńki wali
to moga byc przepowiadajace. a te klucia mam od jakiegos czasu a od dwoch dni przeszlo w straszny bol wyczytalam ze maly sie wstawia do kanalu rodnego. czasem boli tak ze przez pare minut nie moge sie ruszyc
trzymam kciuki za wizyte

Cytat:
czesc gwiazdy
Zajadam się oscypkiem bo teściowa wczoraj podrzuciła z wycieczki z Zakopanego

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
czesc Brzuszki
My dzis do gina na 10, na kontrole szyjki kazal przychodzic co 2 tygodnie wiec chodzimy

Ja w I trymestrze bardzo uwazalam, a teraz juz kapie sie na luzie, nie przesadzam tylko z czasem i temperatura.
daj znac jak bedziesz po. trzymam kciuki

ja juz bylam na badaniach i zjadlam sniadanko, a teraz sobie troszke leniuchujemy
ja tez dzisiaj nawet w miare spalam i pierwszy rraz od kilku dni nie wstalam cala obolala
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 08:23   #1867
belunia1985
Raczkowanie

Dzien dobry
kurcze ja tez z dnia na dzien coraz gorzej śpię... wszystko mnie boli. do lazienki latam w nocy co dwie godziny. i sen juz nie jest taki jak kiedyś, tylko taki płytki, mam wrażenie że nie spie, tylko czuwam całą noc - a tak naprawde spie tylko tak bardzo "lekko" - czyzby organizm przyzwyczajal mnie juz do nowego sposobu życia i czuwania?

no i brzuch boli jak na okres coraz częściej. boje sie że nie rozpoznam skurczy. paranoja
belunia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 08:24   #1868
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mini 12 Pokaż wiadomość
witam was serdecznie
dzisiaj mam na 16 wizyte u gina pewnie znowu mi skoczy cisnienie tak jak zwykle tylko mam nadzieje że nie bedzie kazał mi isc do szpitala a co tam u was????

trzymam kciuki za wizyte i gratuluje 34 tygodnia
Stary 2010-06-15, 08:30   #1869
mini 12
Raczkowanie

GG do mini 12

ide odebrać wyniki i zaraz do was wrócę boje sie troche bo mam weług lekarzy nadciśnienie indykowane ciążą i mam nadzieje że nie bedzie białka w moczu ale dam znać za 30 min jak wroće
Stary 2010-06-15, 08:32   #1870
eleonoremio
Rozeznanie

Witajcie mamusie w ten słoneczny dzionek
Znowu wstałam o 6.30 :/ no masakra mój M w tedy wraca z nocki ale nie że on mnie budzi tylko ja się budze pare minut przed jego przyjściem, jakas telepatia normalnie.

Cytat:
Jestem z powrotem
A wiec prosze - moje ostatnie zdj brzuszka 6 dni przed porodem i 6 dni po porodzie druga fotka
no super jak na razie odpukac wszystkie trzy jesteście szczuplutkie i tylko te kilogramy szły wam w dzidzie i tylko zostaje wam macica do obkurczenia żadnych "ciążowych"kilogramów nie widać

Cytat:
Dziewczyny glupie pytanie kapiecie sie dlugo w wannie? Bo ja cala ciaze prysznic bralam tak na wszelki wypadek aby skurczy nie dostac itp. bo zabroniona a ja wole na zimne dmuchac a teraz juz dzidzia bezpieczna raczej i duza i tak mnie korci na kapiel z ksiazka w oilatum lub jakims innym plynie do kapieli
Możesz normalnie ale nie w orącej wodzie nie trzeba w oliatum się kapac chyba że masz suchą skórę.

Cytat:
czesc gwiazdy
Zajadam się oscypkiem bo teściowa wczoraj podrzuciła z wycieczki z Zakopanego

super
farminka, alguien piękne córeczki
eleonoremio sliczny brzus a stanik z triumpha
bajka
pilotka ja też mam tendencje mam na biodrach, udach i piersiach z okresu dojrzewania ale nowych w tym miejscu żadnych natomiast mały w ciągu ostatnich trzech tygodni przybrał kilogram(ja w sumie 20 kg) i skóra na brzuchu po prostu nie wytrzymała...fakt nie używałam musteli tylko oliwki i emulsji rossmana ale skład ma naprawde rewelacyjny mimo że tania. Teraz kupilam pharmaceris co by je wybielić i spłycić bo już nie znikną Mój gin nawet mówił że jak mają wyjść to wyjdą, jego żona (też pani doktor) smarowała się drogimi specyfikami a w dzień porodu popękała na brzuchu.
U mnie też nie ma zzo

hehe a u mnie z om wychodzi 30 czerwca a z usg 11 lipca (ale to przez odstawienie tabsów i zwariowany cykl )

ja też a coś mi w sobie nie pasowało ostatnio
Wogóle mój TZ wymyślil sobie ciemniejsze szyby do auta zeby niby dzidkowi bło lepiej telewizor 50 calowy (nie mamy wogóle ) chce kupic bo dzidek nie bedzie miał gdzie bajek oglądać ...no jaki troskliwy tatuś
niezawsze super ,ze wyniki ok ja robiłam wczoraj paciorkowca ale na piatek dopiero wyniki dzis mialam zaniesc mocz i morfo zrobic ale moje siki spłyneły w kanał bo zapomniałam ide jutro.
co do kiecek to koniecznie musze sie wybrac bo po ciazy beda jak znalazł a mnie też bardzo pasuje ten krój.Zrobisz fotki a najlepiej na sobie
Ja mam tylko prysznic wiec w temacie kąpieli się nie wypowiadam
jaszczka i jak

też tak mam czasem a wtedy jednoczesnie po zebrach dostaje z nogi

---------- Dopisano o 05:41 ---------- Poprzedni post napisano o 05:35 ----------

siala a to ten koles co u Szymona wystepuje nie ? niezły jest
Nie staniki kupuje w takim moim ulubionym naszym sklepie gdzie jakość jest super za niska cenę za ten np dałam 14 zl a jest jak by szyty na mnie

Cytat:
Moj tez mowi ze to dla coreczki, choc wiem ze spelnm swoje marzenia przy tym
Np. moj tata kupil mi motorynke jak mialam 5 lat same rozumiecie dla kogo to bylo
heh dokładnie mój M np kupił zestaw kina domowego taki wypasiony dla Bastusia zeby miał jak dorośnie on miał w tedy niecały rok

Cytat:
czesc Brzuszki

Trzymam kciuki ja tez chodze co 2 tyg teraz na kontrole szyjki ,
Teraz dostałam luteine dopochwowo 2 razy dziennie po 2 tabletki , dobrze ze mi sie przypomniało bo jeszcze nie zaaplikowałam dzisiaj
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 08:37   #1871
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez belunia1985 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
kurcze ja tez z dnia na dzien coraz gorzej śpię... wszystko mnie boli. do lazienki latam w nocy co dwie godziny. i sen juz nie jest taki jak kiedyś, tylko taki płytki, mam wrażenie że nie spie, tylko czuwam całą noc - a tak naprawde spie tylko tak bardzo "lekko" - czyzby organizm przyzwyczajal mnie juz do nowego sposobu życia i czuwania?

no i brzuch boli jak na okres coraz częściej. boje sie że nie rozpoznam skurczy. paranoja
wiesz kochana myślę że przygotowuje sie
Ja już tak 3 lata spię hehe mam sposób zeby się nie rozpraszac dzwiękami i spię w zatyczkach do uszu bez nich w ogóle bym nie zasneła i wszystko bym słyszała przez ten lekki sen jak mówisz , jeszzce 3 lata pewnie takiego snu mnie czeka teraz ale juz się przyzwyczaił mój organizm do bycia mamą

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
ide odebrać wyniki i zaraz do was wrócę boje sie troche bo mam weług lekarzy nadciśnienie indykowane ciążą i mam nadzieje że nie bedzie białka w moczu ale dam znać za 30 min jak wroće
żeby było dobrze i za wizyte
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Stary 2010-06-15, 08:37   #1872
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
witam was serdecznie

Za wizyte

A my dzis zaczynamy 35tc

Stary 2010-06-15, 08:42   #1873
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ja juz bylam na badaniach i zjadlam sniadanko, a teraz sobie troszke leniuchujemy
ja tez dzisiaj nawet w miare spalam i pierwszy rraz od kilku dni nie wstalam cala obolala
super że dziś lepiej może już nie długo bedziesz miała synka w ramionach

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Za wizyte

A my dzis zaczynamy 35tc
Czyli ja tez juz 35 zaczęty jak to leci ....

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

mini ty tez zaczynasz już 35 masz dzień po mnie tp
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Stary 2010-06-15, 08:43   #1874
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Dzień dobry! Ale dzisiaj fajna pogoda Nadrobiłam Was. Wczoraj wpadła przyjaciółka i już nie siedziałam przed kompem.
Mam w planach posprzątać szafki w kuchni, iść na zakupy i zrobić cos fajnego na obiad.

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
karmienie nie jest takie straszne, wiele pomogly mi pielegniarki w szpitalu, pokazaly jak trzymac malego, co robic jak usnie, itp, co chwile o cos pytalam bo wiedzialam ze w domu nikt mi nie pomoze... maly je co 2h przez ok 15 minut a w nocy co 3 wiec nie jest tak zle.
To faktycznie nie jest źle. Chyba najważniejsze jest to, żeby ktoś pokazał jak się karmi, co robić, żeby było prawidłowo ułożone dziecko. U nas podobno otworzyli poradnie laktacyjną, więc jakby co to się tam wybiore.
Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Dziś zaczyna się nowa seria "czasu honoru"!! Uwielbiam ten serial!!

edit: kurcze chyba jednak powtórki starej serii
Ja też uwielbiam ten serial. Na pocieszenie dodam, że nowa seria na jesień

Cytat:
Jestem z powrotem
Wow co za różnica! Pięknie

Cytat:
czesc Brzuszki
Powodzenia kochana
Stary 2010-06-15, 08:46   #1875
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
super że dziś lepiej może już nie długo bedziesz miała synka w ramionach

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Czyli ja tez juz 35 zaczęty jak to leci ....

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

mini ty tez zaczynasz już 35 masz dzień po mnie tp
Mi do planowanej CC zostalo 36dni

Zjadlam sobie truskaweczki ze smietanka

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-06-15 o 08:49

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-15, 08:53   #1876
agravka
Wtajemniczenie

dzien dobry!!!
ja juz wyspana, po sniadanku i slucham halasow za oknem, bo zrywaja u nas balkony w calym bloku, a dzis chyba nasza kolej

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

dzis w dzien dobry tvn ma byc o chrztach
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 08:57   #1877
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Mi do planowanej CC zostalo 36dni

Zjadlam sobie truskaweczki ze smietanka
miesiąc
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Stary 2010-06-15, 09:02   #1878
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
miesiąc
Nio ale chyba nie dotrwam tak dlugo
Bo bardzo brzuch mi sie obnizyl i te skurcze i rozwarcie, no ale zobaczymy

Stary 2010-06-15, 09:11   #1879
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Nio ale chyba nie dotrwam tak dlugo
Bo bardzo brzuch mi sie obnizyl i te skurcze i rozwarcie, no ale zobaczymy
dasz rade ja rozwarcie na palec mam od poltora miesiaca tylko musisz naprawde sie oszczedzac. mi gin powiedziala ze to poprostu trzeba przelezec i powiedziala ze najlepiej by bylo zeby ktos z rodziny nam pomogl w domowych obowiazkach ze ja mam nie sprzatac nie gotowac. tylko lezec
Stary 2010-06-15, 09:14   #1880
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
dasz rade ja rozwarcie na palec mam od poltora miesiaca tylko musisz naprawde sie oszczedzac. mi gin powiedziala ze to poprostu trzeba przelezec i powiedziala ze najlepiej by bylo zeby ktos z rodziny nam pomogl w domowych obowiazkach ze ja mam nie sprzatac nie gotowac. tylko lezec
Oszczedzam sie, niestety nikt w tym tygodniu mi nie pomorze, nie ma jak...wiec musze radzic sobie sama...dzis jestem sama do 20.
Dokladnie za tydzien mam wizyte wiec dowiem sie wiecej

Ogladam w DDTVN o ubrankach na chrzciny...ceny kosmos...

Stary 2010-06-15, 09:17   #1881
scoobs
Rozeznanie

Dzien dobry
Ja sie tak nastawialam, ze urodze 2 tyg przed terminem, jak moja coreczke, i nic z tego. No ale, teraz przemyslalam sprawe i nie nastawiam sie juz na nic. Jak maly bedzie gotowy to wyjdzie, mam tylko nadzieje, ze nie po terminie. Nic mnie wlasciwie nie goni, tylko doluje sie tym moim wygladem, z ubran wyrastam, w ogole, ciezko mi,, ale juz nie duzo mi zostalo.

Alquien, Farminka i Basia, ale szczesciary z Was, pare dni po porodzie i prawie nie widac, ze chodzilyscie w ciazy, super!
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 09:22   #1882
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Ja sie tak nastawialam, ze urodze 2 tyg przed terminem, jak moja coreczke, i nic z tego. No ale, teraz przemyslalam sprawe i nie nastawiam sie juz na nic. Jak maly bedzie gotowy to wyjdzie, mam tylko nadzieje, ze nie po terminie. Nic mnie wlasciwie nie goni, tylko doluje sie tym moim wygladem, z ubran wyrastam, w ogole, ciezko mi,, ale juz nie duzo mi zostalo.

Alquien, Farminka i Basia, ale szczesciary z Was, pare dni po porodzie i prawie nie widac, ze chodzilyscie w ciazy, super!
Ja uwazam, ze kobieta ktora zna swoj organizm czuje, ja zawsze czulam ze bedzie to szybciej,czulma tez ze jestem w ciazy mimo ze test pokazywal na poczatku I kreske...natury nie da sie oszukac, jak malenstwo bedzie gotowe to nic go nie powstrzyma...mozna owszem dawac rozne preparaty tak jak ja biore np. no ale jak juz wody odejda to nie mozna tego powstrzymac wiec wazne by donosic do bezpiecznego mometu a po tem to juz do niego nalezy kiedy

Stary 2010-06-15, 09:24   #1883
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Mi został dokładnie miesiąc do porodu Ale jak będzie wcześniej to sie nie obrażę

Kurcze mąż zaraz idzie do pracy i będę sama do 20.30. Muszę iść do mamy po torbę do szpitala. Czas sie spakować. Dostałąm liste ze szpitala gdzie mam rodzić. Napisane jest m.in. jakie ubranka zabrać na wyjście ze szpitala i ewentualnie na czas pobytu. No więc nie wiem, czy dają ubranka w szpitalu czy nie?
Stary 2010-06-15, 09:29   #1884
Xawmeli
Rozeznanie

dzien dobry mamusie i brzusie
kciuki za wizyty trzymam,moja w piatek i juz nie moge sie doczekac bo usg bedzie i dowiem sie ile moja kruszynka wazy
milego dnia zycze ja skikam do lozka bo moj M tak napalil w nocy w kominku , ze myslalam iz padne smiercia i okna pootwieralam i zasnelam--skutek bolace gardlo dzis
Augulentin dziekuje za odpowiedz.........aj Ty spryciaro w myciu jeszcze raz duzo zdrowka dla Was......
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 09:39   #1885
entertete
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez belunia1985 Pokaż wiadomość
Ja z tymi okresowymi bólami mam podobnie, zwłaszcza w nocy mnie łapie, najpierw myślałam, że może guma od majtek mnie gniecie ale chyba jednak nie. Moja koleżanka mówi, że raczej niemożliwe, żeby się nie skapować, że to to, no ale wiadomo, że różnie możemy czuć, o czym poniżej.

Alguien, dzięki za pamięć, czuję się dobrze, skończę leki w tym tyg idę na wymaz i posiew i już z wynikami mogę rodzić jak dobre będą ale nie wcześniej.

A i jeszcze świeża historyjka porodowa, małża kolegi żona była wczoraj dzień po terminie, więc odstawił ją mąż do szpitala na badania co tam jak tam, i pojechał do pracy.
Miała być tylko kontrola czy coś zwiastuje czy nie, bo jakoś nic się nie zapowiadało, a tu ona zadzwoniła niedługo potem, że już urodziła. No, ale to 40-tka, która już rodziła chyba 2 razy.
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 09:40   #1886
scoobs
Rozeznanie

Cytat:
Ja uwazam, ze kobieta ktora zna swoj organizm czuje, ja zawsze czulam ze bedzie to szybciej,czulma tez ze jestem w ciazy mimo ze test pokazywal na poczatku I kreske...natury nie da sie oszukac, jak malenstwo bedzie gotowe to nic go nie powstrzyma...mozna owszem dawac rozne preparaty tak jak ja biore np. no ale jak juz wody odejda to nie mozna tego powstrzymac wiec wazne by donosic do bezpiecznego mometu a po tem to juz do niego nalezy kiedy
Ja chyba nie znam swojego organizmu, bo przy pierwszej ciazy bylam zaskoczona, w ogole nie wiedzialam, ze rodze, dopoki mnie zbadali w szpitalu. Moze dlatego, ze moja mama nas rodzila w terminie, siostra tez wczesniej nie rodzila. Masz racje, najwazniesze, zeby donosic do bezpiecznego momentu, zeby dziecko bylo zdrowe. Tylko tak, jak dziewczyny pisaly, to sie bardzo rozni, niektore dzieci beda zdrowe miesiac wczesniej, a inne na 3 tyg przed terminem nie sa gotowe.
Stary 2010-06-15, 09:42   #1887
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Dziewczyny.. ten chłopak jest bezbłędny
http://www.smog.pl/wideo/32852/genia...nie_niedziele/

Po prostu mnie rozwalił
http://www.smog.pl/wideo/36232/szajk...lacyjne_wideo/

Jaszczka zaciśnięte
Siala- Cezik jest bezbłędny

Przyszłam się przywitać.
Dzień dobry.
Zaraz się wybieram z mamą na małe poszukiwanie ubrań na obronę. Słoneczko świeci ale nie jest gorąco więc powinno być przyjemnie.
Stary 2010-06-15, 09:45   #1888
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Mi został dokładnie miesiąc do porodu Ale jak będzie wcześniej to sie nie obrażę

Kurcze mąż zaraz idzie do pracy i będę sama do 20.30. Muszę iść do mamy po torbę do szpitala. Czas sie spakować. Dostałąm liste ze szpitala gdzie mam rodzić. Napisane jest m.in. jakie ubranka zabrać na wyjście ze szpitala i ewentualnie na czas pobytu. No więc nie wiem, czy dają ubranka w szpitalu czy nie?
Ja dzis tez sama do 20 ale naszczescie wy jestescie

Stary 2010-06-15, 09:47   #1889
scoobs
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
Moja koleżanka mówi, że raczej niemożliwe, żeby się nie skapować, że to to, no ale wiadomo, że różnie możemy czuć, o czym poniżej.
Widzisz, wlasnie, jak ja zaczelam rodzic, to nie mialam zadnych zwiastunow dzien wczesniej, a w nocy sie obudzilam z wielkim bolem, ale to nie byly jakies skorcze co chwila, jak sie spodziewalam, po prostu bolalo mnie caly czas, taki ciagly bol. Zadzwonilam do szpitala, bo sie martwilam, ze cos jest nie tak i kazali mi przyjechac. Tam mnie podlaczyli pod KTG, wymiotowalam z bolu, i stwierdzili, ze mam infekcje, dali antybiotyk i chcieli mnie wyslac do domu, ale jedna polozna zapytala, ze moze mnie tam zbada, zeby zobaczyc, czy cos sie zbliza, i okazazlo sie, ze rozwarcie na 6 cm.
Stary 2010-06-15, 09:50   #1890
mini 12
Raczkowanie

GG do mini 12

juz jestem wyniczki mam dobre w moczu nie mam białka morfologia tez oki i zaczynam 34 tydzien a nie 35 :/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości