|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
Cytat:
eh mniejsza z tym, mam nadzieje ze zmieni sie to po porodzie, ze odpusci troche prace i wszystko wroci do normy.... dobranoc dziewczyny ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- siala moj tez powiedzial ze mam chodzic na aerobik zeby zgubic kg po ciazy ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1832 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
Cytat:
Zależy od indywidualnej sytuacji ale nieraz można zrezygnować z paru groszy jesli to ma poprawić relacje rodzinne.. bo przecież jesteście rodziną. Niestety u mnie mąż zapiernicza codzień i mógłby jeszcze więcej bo mamy kiepsko z funduszami, ciągle pożyczam od mamy..na wieczne nieoddanie. Fakt, że narazie nie cierpi na tym nasz związek ale nie wiem jak by było gdyby pracował dłużej/więcej/ciężej. Niech sami se chodzą na aerobiki! o! ![]() Ja powiem mojemu że albo razem albo wcale. ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-06-14 o 21:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1833 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1834 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1835 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko, że On pewnie będzie unikał kontaktu i tego żeby ją zobaczyć.
![]() |
#1836 |
Zakorzenienie
|
Farminko, Alguien przepiekne macie coreczki jak ja wam zazdroszcze.
Farminko Twoj opis tylko mnie utwierdzil, ze zzo brac i sie nie zastanawiac jak opisalas same zalety ![]() Brzuszki sliczne dziewcszyny. Pilotka literki super ah jakby mala miala swoj pokoik... Anoxa tez bym poszla znajac siebie na konsultacje do innego lekarza bo dzidek najwazniejszy!!! Dzis caly dzien zakupy ![]() Z tz kupilismy juz wszystko w aptece bo brakowalo nam tylko: octeniseptu, gazikow, oilatum, soli fizjologicznej, kremiku do pupki(linomag i ziajke kupilam zobaczymy co lepsze) ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Odebralam wyniki badan jeszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1837 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() będzie dobrze ![]() bajka może ma problemy i nawet cie nie chce martwic, głowa do góry będzie dobrze ![]() mój TŻ wrócił przed chwilą i teraz siedzi przed TV z laptopem na kolanach i pracuje, a ja bym chciała, żeby się koło mnie położył i pogłaskał brzucholek... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1838 |
Zadomowienie
|
Jestem z powrotem
![]() Basia mnie zainspirowalas, bo takie porownanie super wyglada ![]() A wiec prosze - moje ostatnie zdj brzuszka 6 dni przed porodem i 6 dni po porodzie druga fotka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pepek nadal wystajacy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1840 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- niezawsze super ze wyniki dobre ![]() alguien z tego brzucvha to tez Ci niewiele zostalo!!!!!!! ja sie ciesze ze moj maz ani nie gra ani nie oglada meczy ![]() ![]()
![]() |
#1841 | ||
Zadomowienie
|
nie ma za co dziekowac kochana, mowie, co widze
![]() ![]() to super, ze do domku idziesz!! teraz tylko czekac na meza ![]() powiedz mi kochana czy bedziesz miala jakas pomoc, jak trzecia corcia sie urodzi? Bo tak sie zastanawiam, jak to mozna wszystko zorganizowac? Ja mam tylko jedna kruszynke, a czasu brakuje, a co dopoiero jak ma sie starsze dzieci jeszcze pod opieka...No chyba, ze z czasem to wprawionym juz sie jest. Cytat:
![]() Oj moj maz od poczatku powiedzial, ze to taka mala kopia mamusi ![]() A co tam u Ciebie?? Jak sie czujesz? ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Nie, wklesly, ale taki rozlazly jeszcze troche, tzn dziurka nieco wieksza niz normalnie... olakola gratki za duzego synka ![]() Edytowane przez Alguien Czas edycji: 2010-06-14 o 22:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1842 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny glupie pytanie kapiecie sie dlugo w wannie? Bo ja cala ciaze prysznic bralam tak na wszelki wypadek aby skurczy nie dostac itp. bo zabroniona a ja wole na zimne dmuchac a teraz juz dzidzia bezpieczna raczej i duza i tak mnie korci na kapiel z ksiazka w oilatum lub jakims innym plynie do kapieli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1843 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() liczę na to, że jak się urodzi maluszek to mu się pozmienia troszkę... ułoży sobie w głowie od nowa priorytety i tym najważniejszym nie będą pieniążki i praca ![]()
![]() |
#1844 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jedna sciagniesz zaraz po porodzie, a drugą pewnie zaraz wieczorem - bo raz ze z cycow bedzie cieklo to jeszcze krew... dlatego bezpiecznie jest miec 3 koszule ja tez w nich spac nie bede, dlatego kupilam takie taniuskie ![]() Cytat:
ale ponoc organizm kobiety po porodzie pozbywa sie toksyn, dlatego pot /ponoc/ wtedy okropnie smierdzi ![]() niech sie wypowiedza te co rodzily ![]() nam polozna w SR mowila, ze jesli damy rade to zeby brac szybki prysznic min. 2 razy dziennie, wlasnie ze wzgledu na ten pot - raz ze smierdzi, dwa zeby nie tulic maluszka do takiego ciala.. :| Cytat:
![]() ja smaruje sie Mustellą i pomimo, ze przytylam juz 15 kilo to nie mam ani jednego rozstępu balam sie o piersi najbardziej, bo baaardzo mi urosły - ale jak narazie /odpukać/ zero paskow.. a wiem, ze mam sklonnosci bo sporo ich mam z czasów nastolatki niestety Cytat:
![]() moje nadal glowa do góry, ale spokojnie jest jeszcze sporo czasu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
o takie: http://www.allegro.pl/item1014038081...ady_extra.html polecam Wam, bo w miedzy czasie kupilam wlasnie tez z Belli i są bez porownania.. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
u mnie w szpitalu ani nigdzie w okolicy nie ma ![]() i nawet nie chodzi o to, zeby się nastawić że bede brala - tylko poprostu zeby mieć taki wybór, jeśli wymięknę i stwierdzę, że nie dam rady to żebym miala jakieś zabezpieczenie.... wtedy bym wogole nie bala się porodu echh a tak, chyba po cichu ciesze sie, ze Młoda cały czas głową do góry i nie mam wyboru, bo cesarki tez boję się okropnie ale wiem, że tu mi mogą pomoc znieczuleniem w kazdej sytuacji ![]() szkoda, że nie wszystkie szpitale w PL są cywilizowane ![]() moze jak drugie będę rodzić, to będzie lepiej ![]() a my dzis sprawilismy sobie nowe zelazko i deske do prasowania i zabralam się za prasowanie ciuszkow malenstwa na starość nie wiele mi do szczęścia brakuje - tak mnie ta nowa deska i żelazko ucieszyły jak bym wycieczke na Hawaje wygrala ![]() ![]() ![]() uciekam do spania a jutro druga część prasowania ![]() ![]()
![]() |
#1845 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1846 |
Zadomowienie
|
Alguien - następna!!
![]() ![]() ps. pisałam rano, że w nocy jakoś tak mnie dziwnie brzuch bolał, obudziłam się z bólu i nie mogłam zasnąć, ale przeszło jak pochodziłam... potem obudziłam się jeszcze raz z tego samego powodu, ale ból był już słabszy i też przeszło.. no i cały dzień była cisza, a teraz od jakichś 2 godzin twardnieje mi brzuch (nie policzyłam ile razy niestety) i znowu takie ćmienie trochę bolesne mam w podbrzuszu, czasem promieniujące do kręgosłupa (ale chyba tylko 2-3 razy) no i tak dziwnie się czuję jakoś... te skurcze przepowiadające tak mogą wyglądać? bo ja zielona jestem całkiem ![]() dodam, że ten "ból" nie jest straszny, jest taki baaardzo dziwny, trochę kłujący, jakby trochę piekący, taki "ciepły" - nie wiem jak to opisać... i tylko w dolnej części brzucha... ![]()
#1847 | |
Zakorzenienie
|
Dzieki szukalam potwierdzenia ide sie kapac
![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
![]() Ja dzis mialam taki skurcz chyba, ze az podskoczylam tak mnie zaklulo w pochwie, ale tylko raz i sama nie wiem co to bylo tez ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do wody to słyszałam by nie była za gorąca i tyle tylko. Ja w wannie siedzę nie tylko na kąpiel ale i też siedziałam dłuuugo ze świeczkami i te sprawy coby się zrelaksować. U nas w szpitalu nawet polecają taką relaksującą kąpiel w pierwszej fazie porodu.. a i przecież są porody w wannie (czyli druga faza).
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1850 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() chyba pójdę wcześnie spać i zobaczę, może przejdzie... cholera jeszcze siedzę sama w domu i nie mam żadnego samochodu w razie "w"... jutro mam wizytę w szpitalu więc się zapytam... mam tylko nadzieję, że to nie poród się zaczyna ![]() też mam takie kłucia w pochwie (szyjka?) czasem, aż się wyprostuję... chyba mi mały z dyńki wali ![]()
![]() |
#1851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na początku żeby nie przeholować z gorącem zamaczałam końcówkę termometru i jak było 37-38 stopni to się śmiało kąpałam ![]() Nic się nie bój, kąpaj śmiało ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1852 |
Zadomowienie
|
idę do łóżka, trzymajcie kciuki żeby mi te głupie skurcze przeszły...
dobranoc!
#1853 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny.. ten chłopak jest bezbłędny
![]() http://www.smog.pl/wideo/32852/genia...nie_niedziele/ Po prostu mnie rozwalił ![]() http://www.smog.pl/wideo/36232/szajk...lacyjne_wideo/ Jaszczka ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1854 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki sa, aby przeszlo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1855 |
Rozeznanie
|
jaszczko
![]() Jakoś mi tak niedobrze znowu ![]()
![]() |
#1856 |
Raczkowanie
|
Pszczóka - ja też mam taki ból w plecach pod łopatką tylko z lewej strony!!!!!!!! Jest okropny bo jak mnie złapie a dzieję się tak kilkanaście razy w ciągu dnia to nie pomaga zmiana pozycji ciała i tak jakby mi ktoś świdrował drutem w plecach i ten ból przenosi się pod pierś tam gdzie kopie mała - żebra nawet jak się lekko dotknę palcami po żebrach to bolą a jak mała od środka kopie to aż łzy mi napływają do oczu!
Więc ja należe do tych mamuś, które koniec ciąży kiepsko znoszą. W nocy wcale nie jest łatwiej, budzę się sto razy i szukam bezskutecznie pozycji do zaśnięcia i jakoś ciężko znależć. Farminka, Basia, Alguien - piękne słodziutkie maleństwa i malejące brzuszki niosą nadzieję i podtrzymują na duchu. Jutro a właściwie już dziś idę po komodę dla małej, bo nie mam gdzie ciuszków pochować, a wypatrzyłam koło mnie całkiem tanią i ładną, więc lecę zamawiac. P.S. Pozdrawiam Was mocno i cały czas staram się być na bieżąco, tylko brak siły na odpisywanie!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1857 | |||
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny. Nie dam rady Was nadrobie. Pedzicie strasznie, a ja zaraz jade do Wroclawia wybrac ostatecznie wozek. wczoraj ogladalam w sklepie wozek Jane, przecene z 3700 na 2400. Powiem szczerze, ze mnie zauroczyl. Jest swietny, poza tym jego waga, jest bardzo lekki i funkcjonalny...6,5 kg wazy spacerowka. Dla mnie to wazne. Wkleje fotke.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() roznica ogromna. Ciekawe jak bedzie u mnie.
![]() |
#1858 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dzis noc przebiegla spokojnie, nawet moglam spac i nie chodzilam tak czesto do WC...lepiej mi sie spi bo brzuch mi sie obnizly, mysle ze to w niedziele mialo miejsce bo bylo wiecej skurczy ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1859 | |||
Zakorzenienie
|
czesc gwiazdy
![]() Zajadam się oscypkiem bo teściowa wczoraj podrzuciła z wycieczki z Zakopanego ![]() Cytat:
![]() farminka, alguien piękne córeczki ![]() eleonoremio sliczny brzus a stanik z triumpha ![]() bajka ![]() pilotka ja też mam tendencje mam na biodrach, udach i piersiach z okresu dojrzewania ale nowych w tym miejscu żadnych natomiast mały w ciągu ostatnich trzech tygodni przybrał kilogram(ja w sumie 20 kg) i skóra na brzuchu po prostu nie wytrzymała...fakt nie używałam musteli tylko oliwki i emulsji rossmana ale skład ma naprawde rewelacyjny mimo że tania. Teraz kupilam pharmaceris co by je wybielić i spłycić bo już nie znikną ![]() U mnie też nie ma zzo ![]() Cytat:
![]() ja też a coś mi w sobie nie pasowało ostatnio ![]() Wogóle mój TZ wymyślil sobie ciemniejsze szyby do auta zeby niby dzidkowi bło lepiej ![]() ![]() ![]() niezawsze super ,ze wyniki ok ja robiłam wczoraj paciorkowca ale na piatek dopiero wyniki dzis mialam zaniesc mocz i morfo zrobic ale moje siki spłyneły w kanał bo zapomniałam ![]() co do kiecek to koniecznie musze sie wybrac bo po ciazy beda jak znalazł a mnie też bardzo pasuje ten krój.Zrobisz fotki ![]() ![]() Ja mam tylko prysznic wiec w temacie kąpieli się nie wypowiadam ![]() jaszczka i jak ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 05:41 ---------- Poprzedni post napisano o 05:35 ---------- siala a to ten koles co u Szymona wystepuje nie ? niezły jest ![]() Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-06-15 o 06:38 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj TZ tez mowi ze moze telewizor nowy, a ja jak sie stary popsuje ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.