Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-15, 13:08   #1981
Bajka9
Raczkowanie

Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Misiulka nie martw się jakoś to będzie, mój TŻ jest taki sam i zaczynam mieć wątpliwości żeby się to miało kiedyś zmienić, ale nadzieję trzeba mieć..

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Lilka najpierw ma być kokos, tak mówili u mnie w SR

[ori_bas]402798[/ori_bas]
Bajka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 13:11   #1982
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Dziewczyny macie kupione majtki poporodowe , takie z siateczki, które zakłada się na podkłady?
Ja nie wiem czy dokupywać bo kiedyś nie można było mieć żadnych a teraz nie wiem
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 13:16   #1983
papeteria
Zakorzenienie

mini super ze wyniki ok
ja ponieważ odstawiłam tabsy miałam rozregulowany cykl(ostatni wg moich wyliczen miał 39 dni ) więc lekarz wyliczył mi termin z usg na 11 lipca wg miesiaczki wychodzi 30.06
siala mi też dziś pierdzą ale ja to lubie tzn hałas kosiarek i zapach trawy byle nie cały dzień
hd piękne kwiatuszki
kasha sliczny kocyk
jaszczka a brzus ci sie nie obnizyl bo byc moze mały sie już wstawił ...
olakola tez mam ochote na sklepy moze sie wybiore w tym tygodniu
generalnie w czerwcu jest sporo wyprzedazy

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 13:16   #1984
Bajka9
Raczkowanie

ja zamierzam kupić takie majtki tylko nie wiem , które lepiej ?? jednorazowe czy wielorazowego użytku ?

[ori_bas]402798[/ori_bas]
Bajka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 13:16   #1985
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie kupione majtki poporodowe , takie z siateczki, które zakłada się na podkłady?
Ja nie wiem czy dokupywać bo kiedyś nie można było mieć żadnych a teraz nie wiem
mam seni 4 pary

Stary 2010-06-15, 13:16   #1986
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
hmmm jakby tu to ująć mój M zataja przede mną pewne fakty jak to on twierdzi "żeby mnie nie denerwować", ale najgorsze jest to, że te informacje zawsze do mnie docierają z innych źródeł ale jego to i tak nic nie uczy, żeby odrazu mi mówić prawdę tylko zawsze ściemnia.
Ehh faceci
Cytat:

Dziewczyny, które miały wizyty : caprica,vette, mini- cieszę się że wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Dzien dobry
niezawsze jaka z Ciebie ślicznotka, ładne sukienki, ja ostatnio kupiłam w orsay długa spódnicę na gumie super się nosi, ale upały się skończyły hehe
Kurcze jak patrzę na rozpakowane mamuśki to już się nie mogę doczekać kiedy mały wyjdzie, z jednej strony się boję, a z drugiej już chciałabym go mieć przy sobie.
Dzisiaj kupiliśmy przewijak, rożek i materac jeszcze pościel została i kosmetyki i mam już wszystko. Tylko nie wiem czy dobry materac kupiłam kiedyś czytałam, że polecane są gryka-pianka-kokos i taki mam, a teraz piszą, że lateksowe najlepsze A i wiecie na której stronie najpierw powinien spać dzieciaczek, kokos czy gryka?
marta nie pamiętam czy już pytałam jak twoja pościel po wypraniu?
Slyszalam ze kokos lepszy.

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 13:21   #1987
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

jusdan ja mam takie siateczkowe bo niby lepszy przepływ powietrza
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-15, 13:23   #1988
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Bajka9 Pokaż wiadomość
ja zamierzam kupić takie majtki tylko nie wiem , które lepiej ?? jednorazowe czy wielorazowego użytku ?
Ja kupilam 2 pary siatkowych oraz 5 jednorazowych tanie to zobaczymy co sie przyda a co nie

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 13:24   #1989
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:

jaszczka
bez stresowania mnie tu Ty ściskaj nogi a nie gadasz o jakimś bezbolesnym rozwieraniu
wiesz zostały mi 22 dni do porodu i po ostatniej nocy stwierdziłam, że niech się dzieje co chce, mogę rodzić nawet dziś z pierwszych ruchów wyszedł mi termin na 18.06 - to teraz w piątek... a nóż-widelec coś się wykroi

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
jaszczka a brzus ci sie nie obnizyl bo byc moze mały sie już wstawił ...
wiesz, nie jestem w stanie tego określić, mi się wydaje, że jest wysoko, ale ostatnio już mnie tak żebra nie bolą i żołądek jakoś lepiej znosi posiłki większe niż kilka kęsów... więc może... chyba pójdę zrobić zdjęcie i porównam z jakimś starszym, może coś wypatrzę

Cytat:
ja mam bo u mnie położne mówiły, że dobrze je mieć, ale z tego co wiem to co szpital, to obyczaj
Stary 2010-06-15, 13:25   #1990
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Dziewczyny macie kupione majtki poporodowe , takie z siateczki
Ja mam
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 13:34   #1991
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam te siatkowe. mozna je prac niby. mam trzy pary
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-15, 13:36   #1992
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
A tak btw to mój Wojtek w 29 tc ważył 1938g ale to chłopak
moj mały w 32tc wazył tylko 1613 g a w 35tc juz 2550g
Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Ja zjadlam pierozki od mamy ruskie
mniam
caprica super
vette super
Cytat:
Na obiadek mam dziś kluski na parze z masełkiem i jagodami

niezawsze śliczna modeleczko przepięknie jak ładnie ci niebieska oczeta podkresla , co masz na policzkach bo mam zboczenie w tym kierunku....kiecki super i faktycznie te same co czarne mamy chyba pojade do Orsaya z Tżtem tez za 69,- ? były jeszcze inne kolorki,

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-06-15 o 13:39
Stary 2010-06-15, 13:40   #1993
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez Bajka9 Pokaż wiadomość
Hejka Ja właśnie zjadłam pomidoróweczkę mniam i truskawki wcześniej, u mnie już po 3.50.
A jutro jadę na wynki bo w czwartek do ginka się wybieram.
niezawsze kiecki są super
marta_d1 co to za danie paella ? brzmi smacznie
Też będę jadła pomidorówkę a paella sie robi. To jest ryz z kurczakiem, cebula, papryką zieloną i konserwową, fasolka szparagową, curry, koncentratem pomidorowym. To wszystko się zalewa rosołem i gotuje, aż ryż nie zmięknie. Zanim wlejesz rosół to warzywa i mięso się troszkę podsmaża Robię to 1 raz, więc nie wiem jak wyjdzie. Ale pachnie ładnie.
Cytat:
marta nie pamiętam czy już pytałam jak twoja pościel po wypraniu?[/QUOTE]
Nie pytałaś Nic się z nią nie stało, ale niestety nadal jest dośc twarda. Prałam ja w 40 C w zwykłym proszku, z dużą ilością płynu do płukania. Wyprałam tez ochraniacz i nic sie z nim nie stało.
Stary 2010-06-15, 13:44   #1994
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

marta to fajnie, że nic się nie stało bo chyba kupię od tego sprzedawcy, a co do twardości to widziałam w sklepie i też były takie twarde, tylko, że o wiele więcej kosztowały
Stary 2010-06-15, 13:46   #1995
mini 12
Raczkowanie

GG do mini 12

trzymajcie kciuki bo musze sie pomału zbierać na wizyte do gina jak wróce to dam napewno znać co i jak
mini 12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 13:51   #1996
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Też będę jadła pomidorówkę a paella sie robi. To jest ryz z kurczakiem, cebula, papryką zieloną i konserwową, fasolka szparagową, curry, koncentratem pomidorowym. To wszystko się zalewa rosołem i gotuje, aż ryż nie zmięknie. Zanim wlejesz rosół to warzywa i mięso się troszkę podsmaża Robię to 1 raz, więc nie wiem jak wyjdzie. Ale pachnie ładnie.
marta nie pamiętam czy już pytałam jak twoja pościel po wypraniu?
Nie pytałaś Nic się z nią nie stało, ale niestety nadal jest dośc twarda. Prałam ja w 40 C w zwykłym proszku, z dużą ilością płynu do płukania. Wyprałam tez ochraniacz i nic sie z nim nie stało.[/QUOTE]
kciuki za danie i zdaj relacje a jaka masz posciel ?

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Napisane przez mini 12 Pokaż wiadomość
trzymajcie kciuki bo musze sie pomału zbierać na wizyte do gina jak wróce to dam napewno znać co i jak

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

misiulka dzięki co do kłótni nie zazdroszcze ...zabraniam ci się denerwowac
jaszczka
jusdan bardzo wygodne
Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Ale bym zjadala takie kruche ciasto z owocami, chodzi za mna ostatnio ciagle
ja tez

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

jaszczka TU artykuł odnośnie zwiastunów porodu

Stary 2010-06-15, 13:53   #1997
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
A i jeszcze świeża historyjka porodowa, małża kolegi żona była wczoraj dzień po terminie, więc odstawił ją mąż do szpitala na badania co tam jak tam, i pojechał do pracy.
Miała być tylko kontrola czy coś zwiastuje czy nie, bo jakoś nic się nie zapowiadało, a tu ona zadzwoniła niedługo potem, że już urodziła. No, ale to 40-tka, która już rodziła chyba 2 razy.
heh fajnie

Cytat:
juz jestem wyniczki mam dobre w moczu nie mam białka morfologia tez oki i zaczynam 34 tydzien a nie 35 :/

Cytat:
eleonoremio rzeczywiście masz racje z tymi tygodniami bo wedlug okresu powinnam zaczynać 35 tydzień według ostatniego usg prenatalnego wychodzi 34 tydzień wiec jak ja mam teraz liczyć ten termin co????? lekarz kiedys mi powiedział że mam sie trzymać terminu porodu tylko tak dziwnie to mam jakos
A jesli chodzi o tp ja licze wg om, mam identyczną sytuację w 12 tyg termin mi wyszedł na 2 sierpnia i teraz co usg tez tak koło tego cały czas wychodzi że tydzień później , miałam przed ciążą nieregularne miesiączki dlatego tak może byc ale moja gin liczy i tak wg om więc ja te z tak licze bo ona taka zapominalska jest raz jak juz cos jej nie zapasi na usg ze za mala jest to sobie przypomina o tym pierwszym usg a potem na kolejnej wizycie znow liczy wg om wiec postanowilam tez liczyc wg om no.

Cytat:
Cześć Mamusie i Brzusie!!.. że dobrze tylko okrągleje później nie dawał mi spokoju, tylko wypytywał....
A zobaczysz jak mały się urodzi to dopiero dziadek z niego bedzie z moim tata tak było i jest po porodzie normalnie oczko dziadka

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Wczoraj kupilam oilatum i chcialam wyprobowac, super jest po nim juz sie niczym nie smarowalam i do teraz mam nawilzona i elastyczna skore
Wiem Bastusa nie raz w tym kapie albo smaruje zaraz przed wyjściem z wanny bo tez tak można jak ma wysypke alergiczną

Cytat:
Czesc Babki, mialam wlasnie usg, moja dzidzia wazy prawie 2kg (1950) takze calkiem spora kobietka z niej Poza tym wszystko jest ok, ale sie ciesze
Zaraz przeczytam co tam pisalyscie, moze kolejna mamuska sie rozpakowala
super duża dziewczynka moja w 30 tyg 1780 g.
Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
O rany,sen... Ale zazdroszczę Ja nie spałam od środy Dzisiaj to już ledwie żywa jestem... A co do słuchania maleństwa to ja każdy ruch słyszę,każde przeciągnięci e,mruknięcie itd. i zaraz wstaję sprawdzić czy wszystko w porządku,czy sie nie ulało itd. Wprawdzie zawsze miałam czujny sen,ale teraz to już super czuła jestem Pewnie u Ciebie też tak będzie
na pewno tez tak będziecie miały tak jak już wcześniej pisałam już 3 lata idą jak ma taki sen
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Papeteria prosze o to obiecane sukienki
wow seksi mamuska
to ja też sie pochwalę ostatnio tez kupiłam 2 sukienki później wrzucę foty

Cytat:
eleonoremio z tym budzeniem mam tak samo a o stanik pytałam bo ma identyko fason jak mój ulubiony z triumpha (nie maja u ciebie 80 e albo napisz jaka to firma )
ja tez spie w stoperach ale jak A chrapie mam zawsze pod reka a jak pracowalam to po nockach bez tego ani rusz
Nie wiem kurcze czy e jest pewnie tak ten mój to 80d a firma jakas "desu" polski wyrób pisze.
No ja zaczęlam ze stoperami spac bo nie mogłam zasnąc głównie bo aksel( mój bokser) i M chrapali razem, bo jak jeszcze akela nie było to luzik jakos dawałam rade ale jak juz się podwoiło to niestety i tak juz zostało aksela mamy już prawie 2 lata
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 13:54   #1998
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

papeteria ja nie marta, ale od tego sprzedawcy ma
http://www.allegro.pl/item1019347864..._promocja.html
Stary 2010-06-15, 13:57   #1999
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
vette
mini
misiulka no już możemy odliczać dni takie sytuacje jak ta w nocy mogą zdarzać się częściej mnie z rana bolało jak na @ ale juz chyba tak będzie bo od kilku dni obserwuje to nowe zjawisko
belunia no już niedługo
eleonoremio z tym budzeniem mam tak samo a o stanik pytałam bo ma identyko fason jak mój ulubiony z triumpha (nie maja u ciebie 80 e albo napisz jaka to firma )
ja tez spie w stoperach ale jak A chrapie mam zawsze pod reka a jak pracowalam to po nockach bez tego ani rusz
scoobs a jak to u ciebie wygladało w pierwszej ciazy ? chodzi mi o ten poród dwa tyg przed ...
Ja mam termin na 11 lipca czyli zostało 26dni ale cały czas mi sie zdaje ze urodze końcem czerwca lub na poczatku ale moge sie mylić oczywiście
xawmeli kuruj sie, przeczytałam ze sikasz do łóżka
A mnie tez ostanio pobolewa jak na okres
Moze jutro zrobie pierozki z truskawkami
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-15, 13:57   #2000
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
marta to fajnie, że nic się nie stało bo chyba kupię od tego sprzedawcy, a co do twardości to widziałam w sklepie i też były takie twarde, tylko, że o wiele więcej kosztowały
Właśnie widziałam na allegro te same i o wiele droższe, tak więc oferta jest dobra. Ja polecam, bo wygląda na solidną
Cytat:
kciuki za danie i zdaj relacje a jaka masz posciel ?

Dziękuję
O taką: http://allegro.pl/item1069292543_bab...ja_120x90.html W paseczki turkusowe.

Musze poczytać o tych zwiastunach porodu, bo sie boje, że za późno się zorientuję a musze dojechać 40 km.

Lilka mnie uprzedziła. Tylko ja mam 3 elementową

Edytowane przez marta_d1
Czas edycji: 2010-06-15 o 13:58
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 14:01   #2001
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Nie pytałaś Nic się z nią nie stało, ale niestety nadal jest dośc twarda. Prałam ja w 40 C w zwykłym proszku, z dużą ilością płynu do płukania. Wyprałam tez ochraniacz i nic sie z nim nie stało.
ja ja upralam najpierw w 40 stopniach to dalej byla taka sztywna i smierdziala chemia. wkurzylam sie i wypralam ja w 90 stopniach. dalej smierdzi i jest sztywna, ale juz troch mniej. ochraniacz pralam w 40 stopniach i wirowalam. nic sie nie stalo z nim
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 14:05   #2002
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ja ja upralam najpierw w 40 stopniach to dalej byla taka sztywna i smierdziala chemia. wkurzylam sie i wypralam ja w 90 stopniach. dalej smierdzi i jest sztywna, ale juz troch mniej. ochraniacz pralam w 40 stopniach i wirowalam. nic sie nie stalo z nim
To jest taki materiał, chyba sztywna już zostanie. Ale dobrze wiedzieć, że nawet w 90 C się z nia nic nie stało.
A moja nie śmierdzi po praniu.
Lece do babci a potem do mamy. Miłego popołudnia kochane.
Stary 2010-06-15, 14:05   #2003
kashha
Zadomowienie

Ja mam tylko nadzieję, że Wojtek z wagą przystopuje trochę zresztą co się będę martwić na zapas... w SR mówili że waga z usg może się wahać nawet +/- 700g
zobaczymy jaka okaże się rzeczywistość

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-15, 14:07   #2004
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Ja wyprałam dziś pościel, powiesiłam na dwór, żeby ładnie wyschła i ptak mi nasrał na ochraniacz!! Ciekawe czy zeszło, właśnie pierze się drugi raz! Posciel jest kremowo- biała!

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Ja mam tylko nadzieję, że Wojtek z wagą przystopuje trochę zresztą co się będę martwić na zapas... w SR mówili że waga z usg może się wahać nawet +/- 700g
Przynajmniej będzie za co złapać, jak to mówi moja mama
Stary 2010-06-15, 14:07   #2005
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

karolcia pierogi z truskawkami mniam, ja dzisiaj jadłam z jagodami w sumie kupione w pierożku, ale pycha były
anuszka ten ptak to na szczęście
Stary 2010-06-15, 14:12   #2006
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość

super duża dziewczynka moja w 30 tyg 1780 g.
Tez spora
Cytat:

Cytat:
moj mały w 32tc wazył tylko 1613 g a w 35tc juz 2550g

mniam
caprica super
Niezle przybral w 3 tyg
Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Ja wyprałam dziś pościel, powiesiłam na dwór, żeby ładnie wyschła i ptak mi nasrał na ochraniacz!! Ciekawe czy zeszło, właśnie pierze się drugi raz! Posciel jest kremowo- biała!
Sorki ale nie moge....

Stary 2010-06-15, 14:13   #2007
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Jak mam tak siedziec w domu do konca porodu to chyba umre z nudow...nie potrafie tak lerzec...kiedys tak ale teraz nie...
Nie moge znalesc sobie miejsca...

Moja w 29tc wazyla prawie 2kg, a teraz nie wiem ile, a jestem ciekawa
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-15, 14:14   #2008
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Tak to prawda Bastek przed porodem ledwo 3 kilo miał ważyc urodził się z wagą 3420
na 58 cm

A to sukienki :
Załącznik 3185476

Załącznik 3185477

Lecę obiad robic dzis młode ziemniaczki mizeria i mielone
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 14:15   #2009
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak to prawda Bastek przed porodem ledwo 3 kilo miał ważyc urodził się z wagą 3420
na 58 cm

A to sukienki :
Załącznik 3185476

Załącznik 3185477

Wow ale sexi mama!!!

Karolcia Twoja dzidzia to chyba najwieksza na watku?

Stary 2010-06-15, 14:18   #2010
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Sorki ale nie moge....

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
na 58 cm
Pieknie wyglądasz
A ubranka na 56 były dobre czy za małe?
Ja mam młode ziemniaki i kalafior, a na deser zrobię koktajl z truskawek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości