|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Ja kreski nie mam
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że szybko przejdzie. Jeśli to zwykłe przeziębienie to polecam, mleko i herbatę z miodem. Syrop Prenalen dla kobiet w ciąży. I dużo czosnku. Na gardło Tantum Verde. Ale Twój mąż już CI pewnie udzielił 100 porad przez telefon.Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
|
|
#1322 |
|
BAN stały
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
martucha macierzyńskiego masz 140 dni i do tego 14 na wniosek. Urlop ten przysługuje od dnia porodu- obojętne, czy masz na ten dzien l4 czy nie. Po porodzie musisz złożyć u swojego pracodawcy- akt urodzenia dziecka (oryginał), wniosek o udzielenie urlopu macierzyńskiego (najlepiej od razu te 154 dni- to taka pro forma). Dyrektorka musi wypełnić druk Z-3 (taki sam jak na początku do L4) i razem z aktem urodzenia dzidzi i informacją, że ona udziela Tobie urlopu macierzyńskiego od dnia porodu na okres 154 dni- przekazuje do zusu, który płacił Tobie l4.
![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- mszu z tym tantum verde to ostrożnie, mój lek. nie kazał tego brać, a w ulotce od tabletek jest info- nie dla kobiet w ciąży. Nie wiem, jak z psikadłem. Koniecznie idź do lekarza. KONIECZNIE!!!! Ja właśnie chciałam wam napisać, co spotkało naszą znajomą, wczoraj mi mąż opowiadał. Żeby każdą najmniejszą infekcję odleżeć. Kasia urodziła 1,5 tyg temu córcię z ... zapaleniem płuc! ![]() Bo Kasia ma swój salon fryzjerki i z gorączką i infekcją pracowała (żeby jak mówi- pracownicy Jej nie oszukali). Wdała się choroba wymagająca antybiotyków, a wszystko przeszło na dziecko. Także Kaśka już w domu długo, a maleństwo leży na patologii... Nie piszę tego mszu do Ciem, żeby nastraszyć, ale ogólnie- bo sama nie zdawałam sobie sprawy, że takie coś się może zdarzyć. Więc szanujcie się Mamuśki, zwłaszcza te pracujące
|
|
|
|
#1323 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa czyli to kruche ciasto. Masz racje, takie najlepsze jeszcze na ciepło ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1324 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jasne ze tak ![]() Cytat:
![]() ![]() Nika i Szczesliwa mam jeszcze jedno pytanie a co jesli (bo ja pracuje w przedszkolu - a rodze w sierpniu) przedszkole jest wtedy nieczynne - zamkniete a dyr na urlopie? komu mam zlozyc taki druk itd.. tzn napewno od 23 sierpnia ona bedzie ale od 1 sierpnia do 22 na bank nie.. to gdzie mam sie z tym udac itd? mam jakis czas na zlozenie tego czy cos? czy wtedy do zusu bezposrednio czy mam czekac na nia? nie ma u nas vice dyr, a przedszkole jest male i zatrudnia ponizej 20 pracownikow
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-06-15 o 13:46 |
||||
|
|
|
#1325 |
|
Raczkowanie
|
Mpik super ten pokój
Fajnie jest pooglądać takie rzeczy, bo będzie mi łatwiej coś tworzyć u siebie... Cholercia to mi przypomina, że czas leci, a ja oprócz łazienki, stoję z remontem. Ponoć jutro ekipa bierze się ostro do pracy...ZobaczymyMisQa też mi włosy rosną ale też się cieszę, że brakuje kreski Jak brzuszek się wstąpi po porodzie (na co naprawdę liczę) to będzie lepiej bez hehe ![]() Mszu i NIKaP - moja gin też mówiła, że Tantum jest OK, ale polecała przede wszystkim spray, ale najlepiej spytać lekarza po prostu... A ja właśnie wróciłam z długiej przechadzki z psem. Moja mama ma imieniny więc polazłam po kwiaty (inteligentnie przez niemal pół miasta, chociaż kwiaciarnię mam dwa domy dalej). Psica szczęśliwa, że się wybiegała, mama - bo bukiet jest po prostu piękny, a ja spotkałam kilka znajomych osób, które mnie nie widziały kilka miesięcy. Ich mina na widok mojego brzucha - bezcenna ![]() Zaczynam kompletować wyprawkę Listę wydrukowałam, teraz szukam na Allegro. Zazdroszczę tych Ikei, Smyków.. U mnie jest kilka sklepów dla dzieci, ceny z kosmosu (pod Niemców niestety) a i wybór kiepski. Najbliższe fajne miejsce - Szczecin - 100 km... Ech...Na szczęście w czwartek odwożę psicę na strzyżenie więc pobuszuję po sklepach no i wreszcie zobaczę FYN-a na zywo i pojeżdżę po sklepie. Jak się spodoba - to zamówię ![]() Teraz szukam fotelika do auta i sama nie wiem co wybrać... Masakra z ilością tych wsystkihc rzeczy
|
|
|
|
#1326 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki Dziewczyny, jesteście kochane
Szcześliwa tatum verde w sprayu mam od wczoraj, a wczoraj wieczorem wzielam apap (to jest paracetamol tylko inaczej sie nazywa), od dzis kolega meża wypisze mi zwolnienie do konca tyg. także Nikuś, pracowac nie bedę, troche sie wzbranialam, bo wiem jak u mnie w fimie patrzy sie na pracownika na zwolneniu (czyt. zło ostateczne), ale mój mąż wybił mi z glowy przejmowanie sie, i powiedział "jak sie beda pluc po twoim powrocie, to zaraz im mozesz przedstawic zwolenienie do konca ciazy"
|
#1327 |
|
Rozeznanie
|
ufff, jakoś poszło nadrabianie
![]() Wszystkim laseczkom gratuluje zdanych egzaminów, dzielne z Was kobitki ![]() Wszystkie brzuszki prześliczne LENKA wózeczek, o który pytałaś bardzo mi się podoba. Ja tez na poczatku myślałam o połączeniu jakiegoś koloru z różwym, ale boje się. Niedawno sąsaidka mojej mamy urodziła synka, przez całą ciaze lekarze byli pewni że mieszka w brzuszku dziewczynka. 2 dni przed cesarka miała robione usg i lekarz dalej twierdził że płeć żenska- a tu wyciagają synusia Nie mam pojecia gdzie przez 9 miesiecy podziewał się pisiorek ze zaden z lekarzy go nie zauwazyl. Dlatego wole kupic kolor neutralny ROZALIONTKA, ASIA-23 gratuluję KSIEŻNICZEK WERONISIA cieszę sie że relacje z mężem uległy poprawie Wózio bardzo ładny STARAPANNA niewiem od czego zależy ilośc wypijanej glukozy, ale chyba jednak nie od tego czy ktos ma w rodzinie cukrzyka. Ja miałam 50 gr, przed wypiciem 74 a po godzinie 104, wiec ok. Mój tato ma cukrzyce i bierze insuline wiec niby tez powinnam pic ta wieksza dawke a jednak pilam ta mniejsza. Zreszta niewiem jak jest w Polsce, wiec nie chce nic sugerowac. Trzymam za Ciebie kciuki, napewno bedzie ok XXSHINEEXX moja koleżanka też miała cukrzyce w ciaży, dostała odpowiednio ułożoną diete i jakieś leki wiem że brala tez. Urodzila śliczna, zdrowa córeczke ktora juz teraz ma 4 latka. Ona własnie teraz z drugim dzieckiem w ciazy jest i znowu boi sie ze bedzie musiala przez to przechodzic. To nic strasznego mówi tyle tylko ze trzeba sie pilnowac, pozatym napewno bedziesz potrzebowac wiecej wizyt kontrolnych. Głowa do góry BORDOWA co do bóli o których piszesz to ja nic takiego u siebie nie zauwazylam wiec przykro mi ale nie pomoge. KLARISSA ciuszki boskie MISQUA ja kreseczke mam bardzo delikatna, prawie niewidoczna. Włochy natomiast narazie na brzuchu mi nie rosną, pod słońce fakt widać jakieś jasne kłaczki, ale też mało widoczne. NAKED21 trzymam kciuki za udana sesje zdjęciową MALWINA1204 co do sukienki, to wydaje mi sie ze powinnas wybrac taka w której bedziesz czuła sie wygodnie i pięknie NIKA1980 WITAMY Ja problemów o których piszesz nie mam więc nie pomogę. Tutaj dziewczyny często pisza o skracajacych sie szyjkach i twardniejacych brzuszkach. Mnie tutaj nawet nikt szyjki nie sprwadza, co w Polsce widze lekarze robia nagminnie i brawa dla nich Brzuszek też mi nie twardnieje i zadnych leków nie brałam, oprocz globólek dopochwowych bo mnie to znowu infekcje spać nie daja EVELIOUSES Ty to wariat jesteś, czytam Twoje posty i poprostu aż wierzyć sie nie chce że sa na tym swiecie jeszcze tacy optymiści Teraz sie troszke Was poradze: Miałam wczoraj wizyte u położnej, jak zwykle ciśnienie zmierzyła- ok, serduszko posłuchała- ok, zważyła mnie- NIE OK, spytala jak sie ogolnie czuje i czy dziecko sie rusza no zabiła mnie tym pytaniem. Gdyby sie nie ruszala napewno nie siedzialabym na dupie u niej w gabinecie tylko gnalabym do szpitala- co za babsztyl Juz chciala mnie odprawic do domu, wiec pytam co z moja infekcja, ze mialam robiony posiew itd. Pogrzebala w papierach i moich wynikow nie znalazla, powiedziala tylko ze napisze mi co kupic w aptece. Dostalam jedna globulke- nazwa nie wazna bo w Polsce z tego co sie orientuje to i tak inne leki sa, w kazdym razie jakas 500- chyba mocna do tego maść i własnie- pierwszy raz sie spotkalam zeby masc za pomoca takich aplikatorów pobieralo sie z tubki i wciskalo do pochwy zawsze wiem ze kazali smarowac na zewnatrz, ale nie wprowadzac do srodka. Ja wczoraj patrze na ulotke a tam narysowane jak sie posługiwac tymi aplikatorami i wcisnac masc do srodka. Boje sie troche- ta masc kazala wprowadzac przez 3 dni na noc. Sa zalaczone wlasne 3 aplikatory, ale kurcze chyba wybiore sie do apteki i wypytam dokladnie co i jak. Ah, jeszcze jedno mialam zapytac, jak sobie wczoraj zaaplikowalam czopka to po chwili moje dziecko jakby szału dostało. Kopała strasznie, wierciła sie , wypychala na wszystkie strony i trwalo to jakies 40 minut. Wiem ze to niemozliwe zeby lek dostal sie do niej, ale az moj maz sie wystraszyl i mowi do mnie: moze wyciagnijmy tego czopka Na ulotce pisalo umiescic jak najglebiej w pochwie- tak tez zrobilam, i juz sama sie zastanawiam przez co ona taka niespokojna byla mam nadzieje ze nic nie narobilam ta globulka
|
|
|
|
#1328 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny.. u mnie dzisiaj koszmarny dzień
Strasznie boli mnie brzuch, mój promotor doprowadził mnie do białej gorączki normalnie...Poszłam na seminarium i od 9.00 do prawie 13.00 siedziałam pod drzwiami.. A on przyszedł już rano i widział mnie i inne dziewczyny i powiedział że zaraz nas przyjmie. To "zaraz" trwało 4 godziny. A jak weszłam z pracą (napisałam i wydrukowałam CALUTKĄ) w większości sprawdzoną- to powiedział z chamskim uśmiechem, że on już mi nic nie będzie sprawdzał bo on nie ma takiego obowiązku, jego czas dla nas się skończył... Myślałam że się tam rozpłaczę, powiedziałam że mam wszystko i że nie ma wiele do sprawdzania, że zależy mi żeby się obronić teraz, a on na to, że nawet jakby miał zerknąć tylko to tego nie zrobi, i że uprzedzał.... Najwcześniej przyjmie mnie z tym 29-30 czerwca, więc już się nie obronię. Wyszłam stamtąd bez słowa, a on a mną... i mi powiedział że nie życzy sobie krytycznych komentarzy bo to nie jego wina. A dziewczynom, które mają już całą pracę SPRAWDZONĄ i chciały tylko podpis, też powiedział do widzenia i najwczesniej za 2 tyg możemy wszystkie przyjść. Jestem w stanie przeżyć tę obronę we wrześniu, bo pracę mam już napisaną, chociaż nie wiem jak to będzie, kiedy urodzę itd.. ale nie mogę przeboleć tego że tydzień temu kazał mi się streszczać z tym, a dzisiaj nas wyrzucił. Nie rozumiem też tego, że widział nas o 9.00 rano i chociaż ze względu na kobietę w ciąży nie potrafił powiedzieć, że i tak nikogo nie przyjmie.. tylko kazał siedzieć pod drzwiami tyle godzin. Jestem strasznie zdenerwowana , siedziałam tam tyle czasu z bolącym brzuchem, zamiast leżeć w domu Nie sądziłam że kiedyś coś takiego powiem, ale życzę facetowi żeby kiedyś bardzo pożałował jak traktuje ludzi. angelikaw, kasienka1701, abz, dzięki.. Cytat:
|
|
#1329 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli przedszkole ma mniej niż 20 osób to znaczy, ze wypłaty macierzyńskiego będzie dokonywał bezpośrednio ZUS. W przedszkolu powinien być ktoś kto przyjmie od Ciebie/Twojego męża akt urodzenia dziecka. Księgowa/kadrowa też są na urlopie? Na pewno nie będziesz stratna- podstawa zasiłku chorobowego i macierzyńskiego będzie identyczna (bo nie masz przerwy). Finansowo wiec nie stracisz, a w papierkach udzielą CI urlopu macierzyńskiego wstecz, taż żeby daty grały. Ja też w maju byłam zmuszona wziąć 1 tydzień zwolnienia- gin mnie zmusił, bo akurat miałam u niego wizytę. nie chciałam iść, ale jakoś przeżyłam (i w pracy beze mnie też ) ale kaszel miałam prawie miesiąc, nie mogłam się go pozbyć. Kuruj się i odpoczywaj.Cytat:
co do aplikacji czopków itp. to nic nie poradzę, bo mi jak do tej pory w tych sprawach nic nie dolega (i oby tak dalej).
|
|
#1330 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
sama niewiem skąd tyle optymizmu u mnie.jeszcze ta niedawna strata Mamci....powinnam siedzieć w kącie i ryczeć,ale widać Mama czuwa nad tym,żeby tak nie było...a co do maści to kiedyś miałam coś takiego,dość dawno i niepamiętam nazwy ale wiem ,ze był aplikator do którego wciskało się maść i ten aplikator do pochwy i zaaplikowac kurcze no nazwy nie przypomnę sobie teraz ale kolor tubki chyba biuało-niebieski i gyno....coś tam nazwa,ale to chyba,z tym,że aplikatorka pamiętam do dziś bo nawet fajne to było,że nie trzeba sie tym "babrać"tylko do środeczka i czyściutko wszystko hehehe buziaaak
|
|
#1331 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Szczęśliwa;20003704]Nika u Was pracownica musi pisać wniosek na urlop macierzyński? U nas nie
Ale co jej się w tej wadze nie podobało? Za dużo czy za mało? czy co? co do aplikacji czopków itp. to nic nie poradzę, bo mi jak do tej pory w tych sprawach nic nie dolega (i oby tak dalej).[/QUOTE] Kochana ja nigdy nie ważyłam za mało Za duzo oczywiście, w ciągu prawie miesiąca przytyłam 2,5 kg. Kazała kontrolować wagę. Mi się wydaje że ja sie nie obżeram nie wiadomo jak, a kilogramy rosna i rosna. Moze to tez wina tego ze ja juz od dluzszego czasu nie pracuje i teraz mało sie ruszam, bo w domu to tyle co posprzatam troche, coś ugotuje i tyle. Ah i na spacery staram sie chodzic z mezem codziennie, ale to widocznie za malo. |
|
|
|
#1332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i ostatnie pytanie -czy kase bede dostawac co miesiac np 1 jak wyplate czy jak dotej pory - jak sie zusowi chce - nieregularnie i raz za 1 l4 raz za 2, itd..
|
|
|
#1333 |
|
Rozeznanie
|
EVELIOUSES moja maść nazywa sie gine-canesten, ale to hiszpański lek , możliwe że w Polsce coś innego dają, ale dzięki kochana
Kurcze tak czytam o remontach pokoików dla dzieci, a u nas to niewiem kidy to sie odbedzie, jak juz pisałam wyżej, szukam mieszkania bo z tego musze sie wyniesc gdyz zwyczajnie jest za małe juz tez nie moge sie doczekac tego calego urzadzania ![]() A literki, któras tu skopiowala z watku lipcowo- sierpniowego- po prostu MEGA, bardzo fajne. Ogladalam tez waderko do kapania, jak dla mnie masakra. W zyciu nie kupilabym czegos takiego, ale komus moze odpowiadac
|
|
|
|
#1334 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Mam mnussstwo do nadrobienia wiec na razie bez cytowań ![]() Ja siedzę dalej w Zakopanem pogoda kiepska czasu an spacery brak. Tyle że wczoraj w ramach konferencji zabrali nas do Kopalni Soli w Wieliczce i nawdychałam się z moim Frankiem jodu ![]() Poza tym już chce wracać do TZ. W piątek mam wizytę muszę się zapytać czy na ostatnie USG genetyczne mogę iść w 20tc czy może lepiej w 32 bo jak ja będę w 30-31 mój lekarz jest na urlopie wrrr I jeszcze mam pytanko. Czy jest nowa mamusia przysłana do nas od Niki ze szaraczek ???
|
|
|
|
#1335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
można się przyzwyczaić ale po jakimś czasie staje się to beznadziejne i trzeba coś z tym zrobić
|
|
|
|
|
#1336 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
mszu - kuruj nam się tam i szybciutko wracaj do zdrowia
co do delegacji TZ-ta.... ja już sie przyzwyczaiłam, nie pamiętam jak to było na początku za bardzo, ale chyba pierwsze tygodnie to płakałam wieczorkiem ![]() hehe ale najlepsze jest to, że mi czarne kudełki porosły jutro mam wolne , idę na morfologię i glukozę.... a później wymusiłam na TZ-ecie rajd po sklepach i poszukiwania ciuszków dla malucha , no i za wózkiem się rozejrzymy
|
#1339 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a kiedy masz wizyte i poznasz płeć??? bo zakupki bez poznanej płci to czasem problem![]() mam nadzieje ze z mężem lepiej
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
Już widzę, że część cytatów mi zeżarło Weronisiu, jak się czujesz? Bardzo fajna ta siatka, którą masz, ale my np. nie mamy loggi i mieszkamy na 4 piętrze, więc nawet nie byłoby tej siatki o co zaczepić. Musze jakoś pokombinować, bo już mnie denerwuje, że nie moge balkonu otwierać. Rozaliontka, gratuluję Ali - zaraz dopiszę Waniliaania, ja kupiłam bardzo fajną pościel w Ikei - właściwie 4 pościele Tylko ona taka niewymiarowa jest i można ją kupić jak kupije się też z Ikei kołdrę i poduszkę.MisQa, bardzo ładny brzuszek Klarissa, zakupy słodkie I czekamy na wiadomości od lekarza, mam nadzieję, ze te bóle to nic poważnego.Aaneczko, ty niedobra kobieto - ależ mi apetytu narobiłaś Jutro na pewno to ciasto zrobię!Mpik, bardzo fajnie wygląda mieszkanko po remoncie - moje kolorki ![]() Malwina, kiedy ślub? Mi się najbardziej podoba ta bordowa sukienka, którą Ycnan wstawiła Cellaris, uważaj na siebie Nikuś, dawaj tę swoją koleżankę - my się nią zajmiemy Mszu, dobrze, ze jesteś na zwolnieniu! Kochana, uważaj na siebie, tak mi ciebie żal, musiałaś przeżyć piekło Dzidzia, dobrze, że już do nas wróciłaś Abz, mam nadzieję, ze u ciebie to jednak nie cukrzyca! Daj znać po lekarzu. Ninaad, i jak tam po lekarzu? Lenko, jestem zszokowana zachowaniem twojego promotora!!!! Na miejscu twojego meża chyba bym go obiła trochę Nie dość, że czekałaś 4 godziny, aż łaskawie cię przyjmie ( nie znoszę marnowania czyjegoś czasu, co on jest, pan i władca?!) to jeszcze tak trudno mu zerknąć na pracę!? Przecież dla niego to chwila, a ty miałabyś obronę z głowy! Ale kochana, do każdego wraca to co sam daje. Na pewno jeszcze za to odpowie, pacan jeden! Ilonko, dobrze chociaż, że troche zwiedziłaś. Tylko się nie przemęczaj Eveliouses, przepraszam za pytanie, ale dawno straciłaś mamę? Bo tak sobie myślę, że w tym momencie życia to musi być szczególnie bolesne, że jej nie ma... Ja po prostu nie jestem sobie w stanie tego wyobrazić, bo z moją mamą jestem bardzo, bardzo blisko. A ty taka dzielna jesteś i wesolutka Dziewczyny, możecie mnie zlinczować, ale obfotografowałam garderobę Tymka 3/4 tego to ciuszki od mojej kuzynki - już pewnie będziecie wiedziały, dlaczego nie musiałam nic kupować |
|
|
|
#1341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na razie kupuję takie pasujące dla obu płci kolory zresztą coś czuję, że chłopinka bedzie ![]() a z mężem.... musi po prostu minąć trochę czasu... nie da się tak od razu wszystkiego naprostować...
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze, żeby nie było że to koniec
|
|
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
Martucha84 (Marta, 25l.).................tp . 13.08.2010 Patryk NIKaP-n (Monika,31l.)............ .........tp. 20.08.2010 Paweł Jr Lech Gabisun (Marzena, 24l.)...................t p. 1.09.2010 Kinga Pandziolka (Ania, 26l.).................... tp. 1.09.2010 Wojtuś Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... tp. 2.09.2010 Oleńka Anilkadro (Alina,28l.)............. ........tp. 3.09.2010 Jagoda Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)..tp. 4.09.2010 Alicja Lenka(Magdalena, 25l.)..................tp . 4.09.2010 Emilka Pomidora(Kasia, 26l.).................... tp. 4.09.2010 Tymoteusz Jędrzej Bordowa (Natalia, 20l.)..................tp . 6.09.2010 Joanna Ninaad (Nina, 30l.).................... ....tp. 8.09.2010 dziewczynka Suszilda (Angelika, 20l.)................tp. 8.09.2010 chłopiec Dzidzia_aim (Ania, 26l.).................tp. 8.09.2010 dziewczynka Mpik82 (Madzia,27l.)............ .........tp. 9.09.2010 Milenka Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............t p . 9.09.2010 Teodor 1985ewa (Ewa, 25l.).................... ...tp. 10.09.2010 Norbert Mszu (Marta, 27l.).................... ......tp. 10.09.2010Nadia Martynka81 (Marta, 28l.)...............tp. 12.09.2010 chłopiec Naked21 (Ewa, 26l.).................... ...tp. 13.09.2010 Filip Falbana (Basia, 27l.).................... ..tp. 14.09.2010 Wiktor xxSHINeexx (Paula,19l.)............. ....tp. 14.09.2010 Michał Kasienka1701 (Kasia, 23l.)..............tp. 15.09.2010 Gabriela Majka59 (Maja, 27l.).................... ...tp. 16.09.2010 Alicja Dra (Daria, 23l.).................... ........tp. 17.09.2010 Rafał Junior Dash (Alicja, 24l.).................... ......tp. 18.09.2010 Maja Czekooladowaa (Ewelina, 20l.).......tp. 20.09.2010 Ycnan (Ania, 24l.).................... ....tp. 22.09.2010 chłopiec Angelikaw (Angelika, 28l.)............tp. 22.09.2010 Karolina Waniliaania2009 (Ania, 28l.)........tp. 23.09.2010 chłopiec Niuniuniau (Agnieszka, 27l.).........tp. 24.09.2010 dziewczynka Calabria (Magda, 22l.)..................tp . 25.09.2010 dziewczynka Astorianka (32l.)................... ......tp. 26.09.2010 Alicja/Natalia Klarissa................. .....................tp. 27.09.2010 Emilka/Natalka Niezapominajkaa2 (Asia, 23l.)......tp. 28.09.2010 Margolcia10 (Eliza, 30l.)..............tp. 30.09.2010 Maksymilian Zuziczka (Zuzanna, 28l.)..............tp. 30.09.2010 Aleksander Andrzej Abz (26l.)................... ........................t p. 1.10.2010 chłopiec Aaneczka1984 (Anna,25l.).............. ....tp. 1.10.2010 Adrian Szczęśliwa (Ewa, 28l.).................... .....tp. 3.10.2010 Dagmara Agata81 (Agata, 29l.).................... ......tp. 3.10.2010 Maja Butterfly83 (Ewelina, 27l.)..................tp . 3.10.2010 chłopiec Fem (Kamila, 23l.).................... .........tp. 3.10.2010 Lidia Starapanna (Ania, 29l.).................... ..tp. 4.10.2010 chłopiec Maggie1983 (Magda, 26l.)...................t p. 4.10.2010 dziewczynka Eveliouses (Ewelina, 29l.)...................t p. 4.10.2010 Elenka1 (Kasia, 24l.).................... ......tp. 5.10.2010 dziewczynka Ewcia811211 (Ewa, 29l.).................... .tp. 5.10.2010 chłopiec Ineczka33 (33l.)................... ............tp. 5.10.2010 chłopiec Cellaris (Ola, 30l.).................... .........tp. 6.10.2010 Marta Tifio (Marta, 23l.).................... ..........tp. 6.10.2010 Franciszek Ania13.03 (Ania, 21l.).................... ....tp. 8.10.2010 Gabriela Enis84 (Ania, 25l.).................... ........tp. 8.10.2010 Ignaś Majka232 (Maja, 28l.).................... ...tp. 9.10.2010 Szymon Nicole007 (Marta, 23l.).................... .tp. 9.10.2010 Karina Lisica1 (Marta, 26l.).................... ......tp. 10.10.2010 Małgosia Rozaliontka (Rozalia, 23l.) ................tp. 10.10.2010 Ala Ray...................... ......................... ..tp. 11.10.2010 dziewczynka MisQa (Monika, 23l.).................... .....tp. 13.10.2010 Kliwia7 (Lila, 32l.).................... .........tp. 13.10.2010 Atlidee (Sylwia, 27l.).................... .....tp. 15.10.2010 chłopiec Aaww (Agata, 27l.).................... ........tp. 16.10.2010 Czarnaelizabeth (Dominika, 28l.).......tp. 17.10.2010 Ania Alicia4 (Agnieszka, 30l.).................... tp. 17.10.2010 dziewczynka IlonaN2 (Ilona, 27l.).................... ......tp. 18.10.2010 Franciszek Angelika16 (Angelika, 21l.).................tp. 20.10.2010 Kasjan Miskowa22 (Gosia, 23l.).................... .tp . 20.10.2010 Czita18 (Kinga, 24l.).................... ......tp. 21.10.2010 Daniel Kalex (Kamila, 26l.).................... ......tp. 22.10.2010 Mateusz Asia-23 (Asia, 26l.).................... ........tp. 23.10.2010 dziewczynka Beata_Batumi (Beata, 25l.)...............tp. 28.10.2010 Kaska1980 (Kaśka, 29l.)...................t p. 29.10.2010 Kacper Isenia (Iza, 32l.).................... ..........tp. 30.10.2010 Weronisia (Weronika, 34l.)...............tp. 31.10.2010 Pascal Malwina1204 (Malwina, 23l.)............tp. 31.10.2010 chłopiec Na liście występuje kolor biały Aga2111 [*] Kma1982 [*] Olbka [*] Agnyska81 [*] Dizi [*] Michel82 [*] Iwa_iw [*] Ry-bcia [*] Jaga - 1.05.2010 [*] Matylda [*] Bartłomiej |
|
|
|
#1344 |
|
Rozeznanie
|
POMIDORKO musimy zmienić mieszkanie bo to, w którym mieszkamy obecnie jest za małe. Mamy tylko kuchnie taka otwarta razem z jadalnia i salonem, łazienke i małą sypialnie. Potrzebny mi dodatkowo jeszcze jeden pokoik dla dziecka. W naszej sypialni nam we dwoje jest ciasno a juz mowy nie ma o wstawieniu łóżeczka. Szukam i szukam, ale nic ciekawego nie ma. Albo jest strasznie brzydkie albo cenowo nam nie odpowiada, kurcze powolutki zaczynam sie martwic bo juz czerwiec mija a my dalej nic nie mozemy znalezc
![]() Ciuszki przesłodkie |
|
|
|
#1345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jej sie towarzystwo , rozmowy i Wasz optymizm bardzo przydadza ----------------------------- Drogie Mamusie, w glebi serca Wam pozytywnie zazdraszczam, bo ciaza dla mnie byla magicznym czasem, a przed Wami wszystko, co najlepsze: porod, pierwsze chwile z dzieciaczkiem.... niezwykle emocje. Trzymam juz dzis i od dzis za wszystkie kciuki! ------------------------------ Pomidorko! Sto lat Jakie sliczne ciuszki.... widze, ze przygotowania pelna para. Podeslij czasem kilka fluidkow dziewczynom z "probowac..."
|
|
|
#1346 |
|
Zadomowienie
|
Pomidora pod wrazeniem jestem..tyle ciuszków...ale ja mam też tak duzo...mam zamiar je przejzec za jakis miesiąc
![]() W sumie to bardziej mi by sie przydały taki w rozmiarze 68-74-80 bo choc mam mnustwo wszystkiego, to akurat te najbardziej zniszczone..tzn..raczej poplamione .. Pierwsze marchewki, zupki, jabłuszka...no i plama nie do zdarcia ![]() Domik dalej marudzi więc zapakowałam go do bruma i pojechaliśmy na lody ok 2 km...zanim dojechałm to ten juz spał ..i tak juz spi 1,5 godzinkiA gdzie ta nowa mamusia co miała do nas dołączyć???? Hellloł?????? my nie gryziemy ![]()
|
|
#1347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1349 |
|
Zadomowienie
|
Pomi, ale arsenał!!!!!!!!!!!!! A ja tym jednym nieszczesnym body... normalnie az mi sie płakać chce
|
#1350 |
|
Przyczajenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.

myslalam ze zejde... gorączka 38', mega dreszcze, wymioty i siodme poty (4 razy wstawalam sie przebierac), i kaszel ze myslalam ze sobie oskrzela wypluje 
przez telefon.

porcja na dużą blache
trzymajcie kciuki za pogodę 

no zabiła mnie tym pytaniem. Gdyby sie nie ruszala napewno nie siedzialabym na dupie u niej w gabinecie tylko gnalabym do szpitala- co za babsztyl 

Jutro na pewno to ciasto zrobię!