Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-15, 16:22   #1351
Nika1980
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez wilczek Pokaż wiadomość
Witajcie wszystkie Wizażanki! To ja - podobno nieśmiała przyjaciółka Niki - nie wierzcie jej, wcale taka nieśmiała nie jestem
Jeśli pozwolicie, dołączę do Waszego grona
to byla prowokacja! wiedzialam, ze jak tak napisze to sie odezwiesz

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 16:26   #1352
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

hej po kilkudniowej nieobecności!!
zaraz nadrobić spróbuję troszkę

na arzie kuknęłam na poiekne ciuszki Pomidory-cudne i ile ich jest

Leno - promotora to bym kopnęła w zadek i to mocno!!!

Ilona - to niedaelko mnie byłaś ja mieszkam niecałer 5 km od kopalni

co do pessara mam i będę zmieniać na największy,to znaczy nie ja sama, tylko lekarka mi zmeni na kolejnej wizycie

cześc Nika i Wliczku
Stary 2010-06-15, 16:26   #1353
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda

Cytat:
Napisane przez dzidzia_aim Pokaż wiadomość

Teraz sie troszke Was poradze:
Miałam wczoraj wizyte u położnej, jak zwykle ciśnienie zmierzyła- ok, serduszko posłuchała- ok, zważyła mnie- NIE OK, spytala jak sie ogolnie czuje i czy dziecko sie rusza no zabiła mnie tym pytaniem. Gdyby sie nie ruszala napewno nie siedzialabym na dupie u niej w gabinecie tylko gnalabym do szpitala- co za babsztyl Juz chciala mnie odprawic do domu, wiec pytam co z moja infekcja, ze mialam robiony posiew itd. Pogrzebala w papierach i moich wynikow nie znalazla, powiedziala tylko ze napisze mi co kupic w aptece. Dostalam jedna globulke- nazwa nie wazna bo w Polsce z tego co sie orientuje to i tak inne leki sa, w kazdym razie jakas 500- chyba mocna do tego maść i własnie- pierwszy raz sie spotkalam zeby masc za pomoca takich aplikatorów pobieralo sie z tubki i wciskalo do pochwy zawsze wiem ze kazali smarowac na zewnatrz, ale nie wprowadzac do srodka. Ja wczoraj patrze na ulotke a tam narysowane jak sie posługiwac tymi aplikatorami i wcisnac masc do srodka. Boje sie troche- ta masc kazala wprowadzac przez 3 dni na noc. Sa zalaczone wlasne 3 aplikatory, ale kurcze chyba wybiore sie do apteki i wypytam dokladnie co i jak
Ja mialam taka sama masc (juz kiedys pisalamo tym) i bardzo mi pomogla, fakt aplikacja troche nieprzyjemna ale jak najbardziej bezpieczna i najlepiej na noc zaaplikowac tylko na nastepny dzien sie strasznie ,,leje,, takze bez jakiejs grubszej wkladki sie nie obejdzie
Suszilda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 16:30   #1354
angelikaw
Zakorzenienie

Lenko, współczuję takiego promotora...
moja koleżanka miała podobne problemy z jednym chamem na UŁ.

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Nika u Was pracownica musi pisać wniosek na urlop macierzyński? U nas nie otrzymuje go obligatoryjnie po przedstawieniu aktu urodzenia dziecka/ zaświadczenia ze szpitala. Pisać musi dopiero na te 2 dodatkowe tygodnie.
u nas urlop macierzyński przyznawany jest na podstawie zaświadczenia o porodzie. Akt urodzenia można dostarczyć później.

Pomi - ale śliczne te ciuszki! Normalnie jestem zdołowana, ze nie mam nawet 1/10 tego

dzidzia_aim - my też mamy tylko 1 pokój, w którym, jak postawimy łóżeczko, to nie będzie za bardzo, jak nogi postawić ;/ Dobrze, że chociaż kuchnia jest dużą (troszkę większa od pokoju), to tam postawimy wanienkę, wózek i ew. jakąś komodę.

----

Właśnie upiekłam ciasto ucierane z truskawkami... mmmm czekam, aż wystygnie Ale pachnie bosko!

przepis tutaj:
http://www.wielkiezarcie.com/recipe8708.html

rzeczywiście robi się bardzo szybko i jest bardzo tanie
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 16:31   #1355
gabisun
Zakorzenienie

Witam! ja już po usg, niunia cały czas trzymała rączki przy buzi i cięzko ją było uchwycić, ginka powiedziała, że ma duże usta pewnie po mamusi waży już 1314g i wszystkie narządy w porządeczku. Nadal jest dziewczynką

Mszu oj kochana współczuję bardzo, mam nadzieję, że szybko się wykurujesz

Pomi super ciuszki a ten kombinezonik z uszkami uroczy ja mam podobną kolekcję dużo ciuszków dostałam, takich do roku jakbym miała to sama kupić to bym chyba zbankrutowała i duzo takich uroczych typowo dziewczęcych śpioszków, będzie elegantka

Dzisiaj przyszła moja paka z All, tylko się nie śmiejcie: przewijak, butelka Avent, majty Hartmanna poporodowe, podkłady ceratkowe, pieluszki tetrowe, woreczki paklanki i osłonki na piersi z Aventu

A co do krechy, u mnie pojawiła się koło 15 tygodnia jakoś i jest jasnobrązowa, byłam pewna że mi wylezie bo mam ciemną karnację i pigmentu sporo ale co tam zejdzie potem

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 16:34   #1356
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.. u mnie dzisiaj koszmarny dzień Strasznie boli mnie brzuch, mój promotor doprowadził mnie do białej gorączki normalnie...
Lenka normalnie jakbym miala jakies deja vu. Miałam IDENTYCZNA sytuacje ze swoim promotorem, obronilam sie sie we wrzesniu, bez nerwow, bo 3mce pozniej juz nie pamietal jaki byl dla nie niesympatyczny... powodzenia!!!!

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-06-15, 16:34   #1357
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Pomi, ale arsenał!!!!!!!!!!!!! A ja tym jednym nieszczesnym body... normalnie az mi sie płakać chce
popłaczemy razem? ja mam troszkę więcej niż 1 body, ale to i tak mieści się w niezbyt dużej reklamówce

Cytat:
Witajcie wszystkie Wizażanki! To ja - podobno nieśmiała przyjaciółka Niki - nie wierzcie jej, wcale taka nieśmiała nie jestem
Witaj
Stary 2010-06-15, 16:35   #1358
Eveliouses
Raczkowanie

Pomidorko nieszkodzi,że pytasz,nawet się cieszę bo człowiek bardzo potrzebuje czasem zwierzyć się ze swoich smutków i przeżyć,tym bardziej jak odchodzi najcudowniejsza osoba pod słońcem,....
my też byłyśmy bardzo zżyte z Mamcią,choć nieraz zalazłam jej pewnie mocno za skórę bo mam taki charakterek,ze nie warto czasem bez kija podchodzić.Bardzo żałuje wielu sytuacji ale takie jest życie,że zawsze czegoś żałujemy i chcielibyśmy cofnąć czas...
Mamcia zmarła 8 mcy temu,w październiku-9 dni po moich urodzinach.Były to najsmutniejsze i najtragiczniejsze urodziny,święta i wogóle ten czas na żałobę,pewnie każdy inaczej przeżywa,ale kązdy musi go mieć.Musi być czas na żal,wielkie łzy,smutek,złość,gniew,te wszystkie emocje muszą zaistnieć-inaczej się chyba nie da.Właśnie niewiem skąd we mnie tyle radośći mimo wszystko...bo i tak codziennie zdarza sie moment,że płacze za Nią i tęsknię cholernie..
tym bardziej,że Mama odeszła nagle,niespodziewanie,mia ła zaledwie 54 lata więc wiek jak najmniej dobry na umieranie...ale widać tak miało być,choć tego nigdy nie zrozumiem i nie zaakceptuje i nie pogodze się z tym.Tak mi się przynajmniej wydaje,a może już w sumie pogodziłam się z tym??niewiem,bardzo cieżko oddać tak skrajne emocje i uczucia.Nikt nie zrozumie takiej osoby dopóki tego nie przeżyje,a w sumie każdego z nas to czeka,niestety...
Teraz natomiast dostaje takie "prezenty"od Mamy,taką opiekę,że mozesz pomyśleć,że to nieprawda i niemożliwe,ja jednak zawsze wierzyłam,że po śmierci istnieje lepszy świat i dużo czytałam(szczególnie mądrze i przystępnie pisze o tym Raymond Moody)na ten temat,więc wiem,że Mama jest cały czas przy nas i otacza nas wielką opieką.Tak jak po śmierci ukochanego Dziadka,czułam czasem,że coś się własnie dzieje za jego pośrednictwem ,tak teraz Mama "przejęła stery" i pomaga mi przetrwać ten czas i zaskakuje takimi pozytywnymi rozwiązaniami pewnych sytuacji,ze nigdy nie spodziewaliśmy się takiego obrotu sprawy.Nie jestem dobra w przekazywaniu czy przelewaniu takich odczuć bo to można dopiero zrozumieć jak znajdujemy się w takiej sytuacji,gdy wierzymy i gdy bardzo kochała nas ta osoba co odeszła...
w sumie to nie odchodzimy-przechodzimy tylko na drugi,lepszy brzeg,więc ja zawsze bądąc na grobie u Mamci,na odchodne ręką daje całuska na grób i mówię "do zobaczenia"bo wiem,ze kiedyś się tam spotkamy .A mój szkrab będzie miał najcudowniejszą babcię pod słońcem-Babcię Aniołkową ,która tak jak przy mnie,będzie zawsze przy nim...całuję mocno Pomidorko

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 16:38   #1359
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość

co do pessara mam i będę zmieniać na największy,to znaczy nie ja sama, tylko lekarka mi zmeni na kolejnej wizycie

cześc Nika i Wliczku

nie nie, ja tu tylko tak z doskoku ja juz nie mam brzuszka za to pelne rece roboty , ale to jeszcze przed wami

Stary 2010-06-15, 16:38   #1360
wilczek
Przyczajenie

Po pierwsze chciałabym dołączyć do listy mamuś - Pomidorka, podobno Ty szefujesz tej kwestii więc bardzo proszę o dodanie również mnie.

Po drugie - myślę,że wypada się przedstawić Jestem z Poznania, w brzuchu harcuje mi 27-tygodniowa Gabrysia, która zapowiedziała się na 15 września 2010

Jak wspomniała Nika, mamy trochę problemów... borykamy się z nadmierną ilością skurczy i ze skracającą się szyjką Na ostatniej wizycie ustaliłam z lekarzem, że założymy pessar, dostałam tez leki : luteinę, Aspargin i.. Relanium (dla rozluźnienia macicy i psychiki).
Cóż mogę dodać... bardzo się tym wszystkim stresuję, boję się,że Gabrysia będzie chciała pojawić się za wcześnie i trudno mi te lęki opanować. Najgorzej jest w nocy - budzę się ze strachem, że zaraz na pewno poczuję jakieś bolesne skurcze, ból w krzyżu... i zacznie się poród. Wiem,że to głupie i niepotrzebne samonakręcanie się... ale naprawdę trudno mi to opanować. A boję się tym bardziej, że zawodowo pracuję z dziećmi niepełnosprawnymi i doskonale wiem jakie mogą być następstwa wcześniactwa
No ale żeby nie popadać w skrajne czarnowidztwo powzięłam dziś postanowienie: koniec ze złymi myślami! Podobno nasza podświadomość potrafi zdziałać cuda więc postanowiłam dać się jej wykazać!
Jeśli któraś z dziewczyn ma podobne przejścia lub jakieś pytania - chętnie podzielę się swoją wiedzą. A wszystkie Was proszę o wsparcie i dobrą energię
wilczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 16:42   #1361
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
Pomidorko nieszkodzi,że pytasz,nawet się cieszę bo człowiek bardzo potrzebuje czasem zwierzyć się ze swoich smutków i przeżyć,tym bardziej jak odchodzi najcudowniejsza osoba pod słońcem,....
my też byłyśmy bardzo zżyte z Mamcią,choć nieraz zalazłam jej pewnie mocno za skórę bo mam taki charakterek,ze nie warto czasem bez kija podchodzić.Bardzo żałuje wielu sytuacji ale takie jest życie,że zawsze czegoś żałujemy i chcielibyśmy cofnąć czas...
Mamcia zmarła 8 mcy temu,w październiku-9 dni po moich urodzinach.Były to najsmutniejsze i najtragiczniejsze urodziny,święta i wogóle ten czas na żałobę,pewnie każdy inaczej przeżywa,ale kązdy musi go mieć.Musi być czas na żal,wielkie łzy,smutek,złość,gniew,te wszystkie emocje muszą zaistnieć-inaczej się chyba nie da.Właśnie niewiem skąd we mnie tyle radośći mimo wszystko...bo i tak codziennie zdarza sie moment,że płacze za Nią i tęsknię cholernie..
tym bardziej,że Mama odeszła nagle,niespodziewanie,mia ła zaledwie 54 lata więc wiek jak najmniej dobry na umieranie...ale widać tak miało być,choć tego nigdy nie zrozumiem i nie zaakceptuje i nie pogodze się z tym.Tak mi się przynajmniej wydaje,a może już w sumie pogodziłam się z tym??niewiem,bardzo cieżko oddać tak skrajne emocje i uczucia.Nikt nie zrozumie takiej osoby dopóki tego nie przeżyje,a w sumie każdego z nas to czeka,niestety...
Teraz natomiast dostaje takie "prezenty"od Mamy,taką opiekę,że mozesz pomyśleć,że to nieprawda i niemożliwe,ja jednak zawsze wierzyłam,że po śmierci istnieje lepszy świat i dużo czytałam(szczególnie mądrze i przystępnie pisze o tym Raymond Moody)na ten temat,więc wiem,że Mama jest cały czas przy nas i otacza nas wielką opieką.Tak jak po śmierci ukochanego Dziadka,czułam czasem,że coś się własnie dzieje za jego pośrednictwem ,tak teraz Mama "przejęła stery" i pomaga mi przetrwać ten czas i zaskakuje takimi pozytywnymi rozwiązaniami pewnych sytuacji,ze nigdy nie spodziewaliśmy się takiego obrotu sprawy.Nie jestem dobra w przekazywaniu czy przelewaniu takich odczuć bo to można dopiero zrozumieć jak znajdujemy się w takiej sytuacji,gdy wierzymy i gdy bardzo kochała nas ta osoba co odeszła...
w sumie to nie odchodzimy-przechodzimy tylko na drugi,lepszy brzeg,więc ja zawsze bądąc na grobie u Mamci,na odchodne ręką daje całuska na grób i mówię "do zobaczenia"bo wiem,ze kiedyś się tam spotkamy .A mój szkrab będzie miał najcudowniejszą babcię pod słońcem-Babcię Aniołkową ,która tak jak przy mnie,będzie zawsze przy nim...całuję mocno Pomidorko
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

wam to jeszcze wolno plakac do klawiatury , bo Wy macie hormony, ale ja nie mam nic na swoje usprawiedliwienie, lzy w oczach po prostu tak wzruszajaco napisane..............

Stary 2010-06-15, 16:42   #1362
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Dzisiaj przyszła moja paka z All, tylko się nie śmiejcie: przewijak, butelka Avent, majty Hartmanna poporodowe, podkłady ceratkowe, pieluszki tetrowe, woreczki paklanki i osłonki na piersi z Aventu
Czemu mamy się śmiać?

Gabi i pozostałe dziewczyny - macie sprawdzonych sprzedawców na All? Chodzi o to, by ciuszki były dobre gatunkowo, ale i niedrogie.
Ja jakoś nie potrafię kupować tam ubrań ;/
Stary 2010-06-15, 16:45   #1363
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Po pierwsze chciałabym dołączyć do listy mamuś - Pomidorka, podobno Ty szefujesz tej kwestii więc bardzo proszę o dodanie również mnie.

Po drugie - myślę,że wypada się przedstawić Jestem z Poznania, w brzuchu harcuje mi 27-tygodniowa Gabrysia, która zapowiedziała się na 15 września 2010

Jak wspomniała Nika, mamy trochę problemów... borykamy się z nadmierną ilością skurczy i ze skracającą się szyjką Na ostatniej wizycie ustaliłam z lekarzem, że założymy pessar, dostałam tez leki : luteinę, Aspargin i.. Relanium (dla rozluźnienia macicy i psychiki).
Cóż mogę dodać... bardzo się tym wszystkim stresuję, boję się,że Gabrysia będzie chciała pojawić się za wcześnie i trudno mi te lęki opanować. Najgorzej jest w nocy - budzę się ze strachem, że zaraz na pewno poczuję jakieś bolesne skurcze, ból w krzyżu... i zacznie się poród. Wiem,że to głupie i niepotrzebne samonakręcanie się... ale naprawdę trudno mi to opanować. A boję się tym bardziej, że zawodowo pracuję z dziećmi niepełnosprawnymi i doskonale wiem jakie mogą być następstwa wcześniactwa
No ale żeby nie popadać w skrajne czarnowidztwo powzięłam dziś postanowienie: koniec ze złymi myślami! Podobno nasza podświadomość potrafi zdziałać cuda więc postanowiłam dać się jej wykazać!
Jeśli któraś z dziewczyn ma podobne przejścia lub jakieś pytania - chętnie podzielę się swoją wiedzą. A wszystkie Was proszę o wsparcie i dobrą energię
witaj na wizazu Wilczku (ty... jaki ty masz odlotowy nick )

ja juz znikam stad ( bo zaraz znow mnie ochota na drugie dziecko najdzie....) i zostawiam cie w gronie super fajnych mamusiek a ja bede cie juz prywatnie napastowac na gg

Stary 2010-06-15, 16:49   #1364
angelikaw
Zakorzenienie

Eveliouses - podoba mi się Twoje nastawienie... Tak trzymaj
Stary 2010-06-15, 17:21   #1365
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Eveliouses, bardzo wzruszające jest to co napisałaś Podziwiam Twoją pogodę ducha i to jak sobie z tą ciężką sytuacją radzisz. Moja mama od 10 lat walczy z rakiem i z każdym nawrotem choroby ja się kompletnie załamuję, więc nawet boje się sobie wyobrazić jak bym przeżyła jej śmierć..
Ściskam cie

Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 17:33   #1366
Astorianka
Raczkowanie

Eveliouses - pięknie napisane... Na pewno Babcia Aniołkowa czuwa nad Wami i będzie czuwać...
Ja z kolei pocieszam się tym, że moja mała będzie miała najlepszego wujka na świecie...tylko szkoda, że po tamtej stronie. Mój brat odszedł nagle, niespodziewanie w wieku 38 lat. Nie zdążył z wieloma rzeczami...Ech.

Wilczek witamy

A mnie właśnie wkurzył mój mąż. Jakiś czas temu siedzielismy i myśleliśmy nad imionami. Zostały dwa na liście - Alicja i Natalia. Przyznaję, że Alicja to był bardziej mój wymysł, ale powiedział, ze mu się podoba. Zastanawialiśmy się tylko nad kolejnością.

Dzisiaj zmienił zdanie. A jak jeszcze dodał, że jego "kochani" rodzice powiedzieli, że Natalia jest śliczne a Alicja jest po prostu brzydkie i w ogóle do d... i to pewnie mój wymysł to reakcja jest dokładnie odwrotna. Choćbym miała nazwać córkę Hermenegildą - Natalką nie będzie. Wrrrrrrr Jest też pomysł jego babci - Maria po Matce Bożej.... Ta i co jeszcze? Może od razu Rydzia albo Toruniana?
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 17:35   #1367
martynka81
Rozeznanie

Cześć Dziewczynki

Pomidorko - śliczne ciuszki i jak dużo
Lenka - naprawdę współczuję ci tych przejść z promotorem, co za ..... z niego, aż szkoda słów normalnie. Nie wiem skąd się tacy ludzie biorą. Staraj się nie stresować .
Wilczku - Witaj
Mszu - byłaś u lekarza???jak się czujesz???moja koleżanka, która urodziła w kwietniu też miała podobnie (tak jak pisała chyba martucha). Rozchorowała się, ale na początku leczyła się sama domowymi sposobami, ale nie pomogło i poszła po tyg. do lekarza, dostała anybiotyk. Ona wyzdrowiała, ale Dzidzia urodziła się z zapaleniem płuc. Teraz jest już wszystko w porządku, dzidzia zdrowa i rośnie jak na drożdżach, ale musiała dwa tyg. leżeć w inkubatorze. Także leć kochana do lekarza, lepiej dmuchać na zimne.

buziaczki dla całej reszty kochane
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 17:39   #1368
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
I jeszcze, żeby nie było że to koniec
Pomi dostałam oczoplonsów na widok tych wszystkich piękności ))
a ślub pod koniec lipca

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 17:42   #1369
alicia4
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Dołujecie mnie dziewuszki tymi pięknymi wyprawkami,
bo ja nic jeszcze nie mam.
Utknęłam na wyborze wózka

maleństwo
alicia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 18:03   #1370
Majka232
Zakorzenienie

Eveliouses - pięknie opisałaś to co czujesz. Przykro mi, że Twoja mama odeszła, ale dobrze, że czujesz Jej obecność. Ściskam Cię

Astronianko -
przykro mi z powodu Twojego braciszka
Rozbroiłaś mnie imionami Rydzia i Torunina

Pomidorko
- ciuszki - śliczne!
Też już mam sporo, bo część kupiłam, a część dostałam od przyjaciółki. Teraz czekam na paczkę od cioci i jak przyjdzie może w końcu też wszystko sfotografuję i Wam pokażę.

Wilczku - witaj

Kupiłam dziś w H&M śliczne żółte buciki dla córeczki naszych znajomych, której nie ma jeszcze na świecie, ale będzie w połowie sierpnia
Widziałam też fajne bezuciskowe 3-paki skarpetek po 14,99 zł (białe lub białe+2xniebieskie lub białe+niebieskie+beżowe i chyba jeszcze zestawy z granatem). Na pewno kupię takie, ale na razie czekam co dostanę, a czekać będę dosyć długo jakieś 5-7 tyg. a ja taka niecierpliwa jestem

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2010-06-15 o 18:05
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 18:05   #1371
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Ciasto z truskawkamiporcja na dużą blache)
Dzięki za przepis Zrobię chyba w czwartek

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Mialam ciezka noc.
Dziewczyny, ktorych TZci sa w delegacji - jak Wy to wytrzymujecie?
Minela dopiero pierwsza noc, a ja mam cale oczy podpuchniete i brak mi sil, w ogole nie moglam spac. Jeszcze TZ o 6 rano zaczal do mnie pisac...
Ja wytrzymuję bez problemu. Mam do towarzystwa dwoje dzieci i nie mam czasu zastanawiać się nad samotnością. A z drugiej strony taka rozłąka dobrze nam robi Bardziej za sobą tęsknimy i mniej się kłócimy.
Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Kochana, wybór jest przeogromny. Nie musisz szukać po salonach sukien ślubnych i płacić fortuny.
A jakie pasują? A na przykład takie:
http://allegro.pl/item1077117022_suk...rozmiar_m.html

http://allegro.pl/item1065297173_suk..._ii_roz_s.html

Ogólnie, wszystko, co jest odcinane pod biustem i jest luźne poniżej, pasuje. Naprawdę przepięknie to wygląda

i jeszcze ta jest cudowna ^^ :
http://allegro.pl/item1077632167_apa...sylka_24h.html
Ta trzecia jest cudna
Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
mam delikatny meszek... za to czarnej krechy jeszcze nie widać...
W którym tyg. ona Wam wyskoczyła?
Ja w pierwszej ciąży miałam krechę. Pojawiała się od 18/19 tygodnia i byłą bardzo ciemna.
W drugiej ciąży krechy nie miałam i teraz w trzeciej też nie mam.

Cytat:
Napisane przez dzidzia_aim Pokaż wiadomość
pierwszy raz sie spotkalam zeby masc za pomoca takich aplikatorów pobieralo sie z tubki i wciskalo do pochwy
Ja miałam taką maść. Ona jest zamiast globulek.
Ja miałam w jednym opakowaniu 6 aplikatorów, bo trzeba było to brać przez 6 dni, zawsze na noc. Z tubki nabierało się tej maści do aplikatora i wciskało do pochwy.
A rano aż do południa cieknie okropnie, trzeba wymieniać wkładkę co rusz.

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Weronisiu, jak się czujesz?
Dobrze Humorek lepszy, nie płaczliwy. Zajęłam się zakupami dla Pascala i jest mi dobrze.
Boli mnie tylko nerka. Straszne kłucia mam pod prawym żebrem. Koszmar. No i rwa kulszowa.

Pomidora ja myślałam, że to co nakupowałam, to jest sporo, ale ty to normalnie jest szalona! Ile dzieci masz zamiar urodzić? No chyba że te ciuszki masz w różnych rozmiarach.

Ja na razie kupuję tylko 56 i 62, a większe kupię potem.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 18:06   #1372
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Pomidorka- a gdzie kupilas ten kombinezon co masz na 1 zdjeciu. Ja szukam czegos podobnego ale wszedzie kolekcja letnia wiec nigdzie nie ma takich.
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 18:18   #1373
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alicia4 Pokaż wiadomość
Dołujecie mnie dziewuszki tymi pięknymi wyprawkami,
bo ja nic jeszcze nie mam.
Utknęłam na wyborze wózka
Witaj w klubie...
Orientowałaś się już, gdzie w naszym mieście można kupić tanie ciuszki? Bo do tej pory wydawało mi się, że najtaniej jest wCH po mleczarni, w sklepie Bebetti (dawniej Maja), ale okazuje się, że tam tylko wózki i niektóre łóżeczka są tanie, a ciuszki strasznie drogie. Już w tym drugim sklepie w CH jest taniej...
Może Ty mi coś podpowiesz?

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

aa i jeszcze jedno, czy któraś się orientuje, czy w sklepie 5-10-15 sa wyprzedaże? Bo zastanawiam się, czy zaczekać z zakupami, czy moze kupić online? http://sklep.51015kids.eu/

Body za 9,99 zł, pajace 19,99 - 24,99 zł, śpiochy 9,99zł - wydaje mi się, ze to ceny dość okazyjne...
Stary 2010-06-15, 18:27   #1374
waniliaania2009
Wtajemniczenie

angelikaw- a 5,10-15 sa juz wyprzedaze, a masz jakas strone aby kupic na necie? ja bylam w sklepie ale same dla dzieczynek byly rzeczy dla chlopcow malo ciekawe. o teraz doczytalam ze podalas strone wlasnie te rzeczy sa na wyprzedazy

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-06-15 o 18:29
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 18:36   #1375
angelikaw
Zakorzenienie

waniliaania2009 - dzięki
Stary 2010-06-15, 18:37   #1376
ycnan
Zadomowienie

Lenka, szczerze współczuje przeżyć z promotorem. Niektórzy to już zupełnie bez serca są. Może jakbyś się jednak popłakała, to by mu się głupio zrobiło i by zrobił co ma zrobić
Jeśli obrona we wrześniu nie jest dla ciebie zbyt dużym problemem, to ok.

mszu, kuruj się kochana. Nie podpowiem czym, bo się nie znam, ale nie przejmuj się tym, co powiedzą w pracy. Najważniejsze, żebyś ty i dzieciątko wyzdrowieli szybko
I nie martw się, też mam w bardzo mało rzeczy dla mojego skarbka. Ale ja czekam, aż moja mamcia będzie miała dwa tygodnie urlopu w lipcu, to będę miała z kim buszować po sklepach

Pomidora, większość ciuszków - śliczna, pozostałe - cudowne A wszystko, co puchate, mechate i z uszkami

wilczek, witaj Współczuję problemów, ale chyba nie jest aż tak źle, jak myślisz, skoro lekarz chce "tylko" założyć pessar. To znaczy, gdyby było naprawdę źle, to byś dostała od razu skierowanie do szpitala, a tak, to jest dobrze Nie super, ale też nie najgorzej. Staraj się nie myśleć, nie denerwować i nie wyolbrzymiać problemu. Tylko stresujesz dzieciątko Odpoczywaj dużo i dbaj o siebie i córeczkę, a będzie dobrze. Dotrwacie do 40 tygodnia razem

gabisun, super, że wizyta udana, a córeczka pozostała córeczką Moje dzieciątko tez ma doże usta. Nosek zresztą też
Co do paczki z allegro, to nie ma się z czego śmiać. Wszystko bardzo przydatne i każda z nasz niebawem będzie taki "zestaw" kupować

Eveliouses, współczuję przeżyć i podziwiam za to jak dobrze teraz sobie radzisz. Podejście masz do całej sprawy bardzo zdrowe. Oby tak dalej

Wróżka_Dzyńdzyńdzyń, trzymam kciuki, żebyś jak najdłużej miała mamę przy sobie

Astorianka, Jeszcze się z mężem dogadacie, co do imienia Jest jeszcze sporo czasu. Poczekaj troszkę i wróć do rozmowy za jakiś czas. Musicie w końcu dojść do porozumienia Ale skoro kategorycznie nie chcesz Natalii, to koniec i kropka.
BTW, moi rodzice też uważają, że imię Alicja jest brzydkie. Ale to dlatego, że była żona jednego z wujków ma tak na imię. A że wredna jędza, to źle im się kojarzy. Ale mi nie, więc jak kiedyś uda nam się zmachać córkę, to właśnie tak będzie miała na imię
Też mnie wnerwia, jak teściowa, czy szwagierka się wtrąca w sprawę wyboru imienia (i to jak ), ale mam to szczęście, że mojemu mężowi nie podobają się ich propozycje.
Zanim poznaliśmy płeć, nastawiliśmy się na dziewczynkę i wybraliśmy właśnie imię Alicja Mi podoba się też Natalka, ale TŻowi źle się kojarzy Więc miała być Ala. A teraz kompletnie nie wiemy jak dać na imię synkowi. Przeglądam spisy imion, ale praktycznie żadne imię mi się nie podoba Mężowi to samo. To dopiero jest problem

malwina1204, hohoho, No to brzusio będziesz mieć ...hehe... wypasiony na ślubie Super. Tylko szukaj dość obszernej sukienki, żeby się bębenek zmieścił
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 18:44   #1377
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość
Ilona - to niedaelko mnie byłaś ja mieszkam niecałer 5 km od kopalni
koło mojego domu tez byłam blisko bo Złocień nie leży dużo Dalej, Oj mam przeczucie że my się w tym Ujastku spotkamy

Cytat:
Witamy
Hmm mi tez jet cś ciężko napisać bo ja nie mam problemów z szyjką ale myślę że któraś dziewuszka Ci pomoże.
Poza tym to Ty chyba bardzo się denerwujesz co na pewno nie pomoże ci ani dzidzie w problemie z szyjką. Powinnaś odpoczywać zająć głowę czymś innym dobrą książką filmem czymkolwiek
A na razie głowa do góry i oczywiście pisz to do nas jak najwięcej o każdym smutku ale o radości przede wszystkim

Ja zaraz jadę do jakiejś karczmy na kolację (w ramach konferencji) Jutro już wracam do TZ w piątek wizyta a w poniedziałek GRECJA : jupi:
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 19:16   #1378
alicia4
Raczkowanie

Wink Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Witaj w klubie...
Orientowałaś się już, gdzie w naszym mieście można kupić tanie ciuszki? Bo do tej pory wydawało mi się, że najtaniej jest wCH po mleczarni, w sklepie Bebetti (dawniej Maja), ale okazuje się, że tam tylko wózki i niektóre łóżeczka są tanie, a ciuszki strasznie drogie. Już w tym drugim sklepie w CH jest taniej...
Może Ty mi coś podpowiesz?
angelikaw - w mieście to nie wiem. W CH po mleczarni nie potrafię się odnaleźć. Zbieram się też do SH na Warszyca, ale nie mam jakichś wielkich nadziei.
Raczej nastawiam się na Jurajską albo jakieś markety dzieciaczkowe w Łodzi. Liczę na jakąś MEGA WYPRZ i wtedy się obkupię

maleństwo
alicia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 19:16   #1379
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

wam to jeszcze wolno plakac do klawiatury , bo Wy macie hormony, ale ja nie mam nic na swoje usprawiedliwienie, lzy w oczach po prostu tak wzruszajaco napisane..............
Cytat:
Eveliouses - podoba mi się Twoje nastawienie... Tak trzymaj
Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pokaż wiadomość
Eveliouses, bardzo wzruszające jest to co napisałaś Podziwiam Twoją pogodę ducha i to jak sobie z tą ciężką sytuacją radzisz. Moja mama od 10 lat walczy z rakiem i z każdym nawrotem choroby ja się kompletnie załamuję, więc nawet boje się sobie wyobrazić jak bym przeżyła jej śmierć..
Ściskam cie
kochanie jeżeli mogę Ci coś poradzić,to traktuj każdy dzień jakby miał być ostatni...nie żebyś się zamartwiała broń boże!!!tylko w tym sensie,żebyś zawsze zdążyła Mamie powiedzieć jak bardzo ją kochasz,cenisz,podziwiasz ...i życzę,zebyś jej to jeszcze milion milionów razy powiedziała!!!

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Eveliouses - pięknie napisane... Na pewno Babcia Aniołkowa czuwa nad Wami i będzie czuwać...
Ja z kolei pocieszam się tym, że moja mała będzie miała najlepszego wujka na świecie...tylko szkoda, że po tamtej stronie. Mój brat odszedł nagle, niespodziewanie w wieku 38 lat. Nie zdążył z wieloma rzeczami...Ech.
wspólczuję i w pełni Cię rozumiem-w dodatku taki młody facet.Ale widać,że Opatrzność chciała dla Niego inaczej i to był najlepszy wybór-trzeba wierzyć,że nad nami czuwa Ktoś,kto wie co jest dla nas najlepsze.Choć czasem to tragiczne i bolesne.Ale pamiętaj,ze to tylko już nas tu boli.Oni(nasi ukochani co odeszli)są już szczęśliwi,nie czują bólu ani żadnych smutków,więc musimy nauczyć się z tym żyć bo kiedyś znowu się z Nimi tam spotkamy.

"Istosta wspomnień polega na tym, że nic nie przemija"(Elias Canetti)

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Eveliouses - pięknie opisałaś to co czujesz. Przykro mi, że Twoja mama odeszła, ale dobrze, że czujesz Jej obecność. Ściskam Cię
Cytat:
Napisane przez ycnan;20009308
[B
Eveliouses[/B], współczuję przeżyć i podziwiam za to jak dobrze teraz sobie radzisz. Podejście masz do całej sprawy bardzo zdrowe. Oby tak dalej
dziewczyny teraz to ja dziękuję za tyle ciepłych słów....dzięki naprawdę

"Istosta wspomnień polega na tym, że nic nie przemija"(Elias Canetti)

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 19:26   #1380
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23

wilczek

witaj w Naszym gronie

Pomi. ale cudne te rzeczy dla mnie również wszystko co z uszami, puchate to cuda po prostu.
No i dołączam do dziewczyny co nie mają nic lub prawie nic

asia-23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości