Przyszłe i obecne mamusie z USA - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-15, 16:21   #2641
Laura_85
Rozeznanie

Dot.: Przyszle i obecne mamusie z USA

nie wcale nie czuję sie niezastąpiona. Pomyślałąm tylko że fajnie bedzie nawiązać jakieś kontakty z dziewczynami ze Stanów, bo zawsze chciałam poznać kulturę tego kontynentu.Ameryki. nie rozumiem dlaczego jestes taka niemiła.moze przesadnie napisałam 2 posta za co przepraszam, ale poczułam sie olana.To wszystko

fascyynuje mnie życie w USA i chciałabym tam też zamieszkać( ale to tylko marzenia) i dlatego chciałam nawiązać jakiś kontakt z wami, które tam żyjecie.

David Lloyd George

Patryk urodził się 11.11.2007 r.
http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200711111762.png
Laura_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-15, 16:29   #2642
NaTaLaLa
BAN stały

Nie jestem nie mila, tylko probowalam Ci wytlumaczyc o co mi chodzi.....bo jak juz wspomnialam, a powtarzac sie nie lubie KTORAS Z DZIEWCZYN NA PEWNO BY ODPISALA,nikt by Cie tu nie olal i nie pozostawil Twojego posta bez odpowiedzi......nie lubie takich ludzi. Ja passuje, dla mnie mozesz zostac albo spakowac swoj stragan i powiedziec Bye....neutral.
I masz calkowita racje, zbyt pochopnie nas ocenilas piszac tego drugiego posta....

Poczekaj na reszte dziewczyn, na pewno wejda...moze nawiazesz te upragnione 'kontakty' ...

Milego dnia
NaTaLaLa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-15, 16:47   #2643
Laura_85
Rozeznanie

nie napisalam upragnione kontakty...ale ok..postuje...niepotrzebn ie wciełam sie w Wasz wątek...sorry.

David Lloyd George

Stary 2010-06-15, 16:55   #2644
NaTaLaLa
BAN stały

Sluchaj Britney, rob co chcesz..... zostan albo sie pakuj. Ja w Twoim kierunku nie zamierzam pisac ani jednego posta....ale jest tu duzo innych dziewczyn wiec to tylko i wylacznie Twoja decyzja.
Stary 2010-06-15, 17:01   #2645
Laura_85
Rozeznanie

nie jestem Britney...ale ok lubię ludzi z własnym zdaniem...żegnam i sorki że pomieszałam w wątku....najwyraźniej nie lubisz"nowych"

David Lloyd George

Stary 2010-06-15, 17:15   #2646
NaTaLaLa
BAN stały

A ja nie lubie takich ludzi jak Ty.

PS. na przyszlosc nie edytuj postow i nie dopisuj glupot...jak to zrobilas w przypadku swojego drugiego wpisu.... jakos wczesniej nie bylo tego ze nam sie poprzewracalo w glowach i nie rozmawiamy z osobami z polski chociaz wiekszosc z nas stamtd pochodzi....NIE ROB Z NIKOGO GLUPKA.
Powiem ci Britney, ze akurat tak sie sklada ze mamy tu i osoby z Polski, nie bedace ani razu w usa.... i co Ty na to?
Zle to rozegralas wiec nie oczekuj zbyt wiele. KROPKA.

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Britney, skoro sie pozegnalas i poszlas dlaczego znowu tu jestes? Czego oczekujesz? Jakies zyczenia? Cos zgubilas czy moze wpadlas na kolejny wspanialy pomysl pod tytulem edytuje post i dopisze jakies glupoty?
Idz moze juz , obejrzyj tv, zrelaksuj sie...zaraz dobranocka....
Stary 2010-06-15, 17:49   #2647
schoolcraft
Wtajemniczenie

O kurcze, nie bylo mnie przez krotki czas, a tu taka jazda

Laura_85, nie posadzaj nas tak szybko . Ja jestem mila, wiec WITAJ
Ty chociaz mialas odwage sie ujawnic i przedstawic. A niektore osoby siedza na niewidocznym (aniany ) i nas podczytuja, myslac, ze o tym nie wiemy Mi osobiscie jest wszystko jedno kto tu nas czyta - jak komus to cos pomoze, to prosze bardzo

A co do mam z doswiadczeniem, to NaTaLaLa juz Ci napisala, ze jakos sobie radzimy, bo mamy na watku kilka starszych dzieciaczkow, wiec sa tez i mamy z doswiadczeniem Wiec spokojna glowa

No i musze przyznac, Laura_85, ze troche po nas pojechalas - nieladnie to tak

Nie klocic sie prosze, dziewczynki! Nie warto psuc tak fajnej atmosfery

NaTaLaLa, niestety niedrapki odpadaja, bo Evunia juz daaaawno temu nauczyla sie sciagac je z raczek Bede musiala cos innego wykombinowac.

A jak tam Twoja Linijka? Probowala dzisiaj ssac kciuka czy nie?
NURSING is my profession!
schoolcraft jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-15, 18:07   #2648
NaTaLaLa
BAN stały

Hej schoolcraft...
Nie, poki co nie... wczoraj tez nie...takze chyba to bylo jednorazowe... moze tak jej sie trafilo do buzki....ale bede ja ciagle obserwowac..

A co Evuni to sama nie wiem co Ci poradzic, co do niedrapek sie domyslilam ze pewnie potrafi sciagnac.... ale moze tak jak powiedzialam obwiaz paluszek np bandazem jakims cieniutkim, zeby jak wsadzi do buzki czula ze to nie to samo.... te gorzkie lakiery sa do bani, ja jak obgryzalam paznokcie tez kupilam - i gryzlam z lakierem :P albo posmaruj jej cytrynka, moze kwasne to nie bedzie lubila...

A klocic sie nie zamierzam, osobiscie mam z kim urzadzac klotnie olalam sprawe. TYlko nie lubie ludzi ktorzy osadzaja nic nie wiedzac. No ale coz...poprzewracalo mi sie w glowie.... haha
Stary 2010-06-15, 18:09   #2649
CzarnyElf
Zakorzenienie

Hej
Spokojnie,bez nerwow-czasu troche potrzeba aby wszyscy odpisali-nie jestesmy przeciez na watku non stop

Witaj Laurajak masz jakies pytania dotyczace Usa to pytaj-odpowiemy w miare mozliwosci

Witam wszystkichI milego dnia
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-15, 18:22   #2650
kasandra82
Wtajemniczenie

Dobrze ze mamy klub tam sie przynajmniej nikt nie bedzie klocil

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-15, 18:25   #2651
NaTaLaLa
BAN stały

Lubie ten klub mysle ze to byla dobra decyzja
Stary 2010-06-15, 18:34   #2652
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

laura jezeli uwazasz sie za pempka swiata i myslisz ze kazdy bedzie ci od razu odpisywal to sie mylisz moja droga...wpadasz tu jak z procy i wyskakujesz z prentesnja ze cie olewamy w dodatku twierdzisz ze mamy poprzewracane w glowach czyli nas obrazasz
nie znasz nas a juz nas posadzasz wiec jesli masz chec kogos obrazac to obrazaj prosze bardzo ale nie nas
twoje zachowanie pokazuje ze jestes nie dorosla kobieta ale malutka dziewczynka ktora wiecznie pragnie byc w centrum zaintereswoania wlasna osoba
zuzanna12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-15, 18:42   #2653
NaTaLaLa
BAN stały

Pieknie to ujelast rafilas w samo sedno, nic dodac nic ujac....klaski :
Stary 2010-06-15, 19:58   #2654
schoolcraft
Wtajemniczenie

Dziewczyny, zamowilam cos takiego Adasiowi :

http://cgi.ebay.com/Large-Thumbguard...item4ceda39c10

Juz nie wiem jak mam walczyc z tym jego ssaniem kciuka, wiec moze chociaz to pomoze

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Dopiero teraz zauwazylam, ze zamowilam rozmiar Large, a potrzebuje przeciez Small Napisalam do sprzedawcy e-maila z prosba by wyslal inny rozmiar. Myslicie, ze poslucha?
Stary 2010-06-15, 20:19   #2655
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez schoolcraft Pokaż wiadomość
Alguien, nie martw sie - jeszcze bedziesz miala swoj brzuszek I tak bardzo dobrze wygladasz tydzien po porodzie. Zobaczysz, jeszcze 2-3 tygodnie i bedziesz znowu z plasciutenkim brzuszkiem
trzymam Cie za slowo tylko ja poprosze nie plaski, a wklesly

Cytat:
Napisane przez kasandra82 Pokaż wiadomość
Alguien Twoja corcia to jest wykapana mamusia! I jak szybko sie zmienia, coraz ladniejsza
Dziekuje Rzeczywiscie malutka jest narazie moja kopia.
A co do stop, to widze, ze dziewczyny juz Ci odpisaly. Mi nic nie puchlo, ale to ponoc bardzo czeste zjawisko w ciazy, wiec nie przejmuj sie, minie na pewno

Cytat:
Napisane przez zuzanna12 Pokaż wiadomość
powinnam dzisiaj dostac okres bo jestem na tabletkach anty ale cos okresu ani widu,,,,hmm,,,,drugie baby....raczej nie bo mimo antytabletek uwazamy.....chociaz jakby bylo to fajnie....ale to byla by calkowita wpadka
zuzanna to koniecznie dawaj nam znac, co sie dzieje !!! OMG ale by bylo

Ja dzis zabralam sie za wielkie sprzatanie 'po gosciach'. No i wreszcie mam pelna swobode, czyli karmie sobie malenka i ogladam tv i nie musze sie przed nikim ukrywac z piersia na wierzchu

Widze, ze tu niezla klotnia powstala...Spokojnie dziewczyny...
Kolezanke nowa witamy! ZAWSZE odpisujemy osobom, ktore o cos pytaja na naszym watku, nawet jesli w ogole nie znamy tej osoby. Za szybko troszke sie zdenerwowalas i obrzucilas nas blotem...Przykre...Ja nawet nie bylam na watku przez ten czas, a Ty juz wyciagnelas takie wnioski...No ale moze bedziesz potrafila przyznac sie do bledu, przeprosic, to z checia odpowiemy na jakiekolwiek pytania.
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-15, 20:32   #2656
schoolcraft
Wtajemniczenie

Alguien, no to swietnie, ze juz jestescie sami i macie znowu troche prywatnosci A to goscie mieszkali z Wami przez ten caly czas? Ja Ciebie naprawde podziwiam.

A jaka roznica jest miedzy plaskim a wkleslym brzuszkiem? Bo nie wiem

Co do podobienstwa coreczki do Ciebie, to tez tak mi sie od razu wydalo, ze jest bardzo podobna do Ciebie. Ale nic nie napisalam, bo meza Twojego przeciez nie widzialam

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Alguien & Basia84, jeszcze takie pytanko mam do Was - czy sie Wam nie teskni za Waszymi brzuszkami ciazowymi? Czy nie brakuje Wam kopniaczkow dzidziusia?
Bo ja ten brak odczuwam nawet teraz, prawie 9 miesiecy po porodzie
Na poczatku to nawet potrafilam plakac przez to, ze juz nie jestem w ciazy i ze mi brakuje dzidzi w brzuszku
Stary 2010-06-15, 20:41   #2657
leleth
Wtajemniczenie

No dziewczyny ladnie pojechalyscie.......

Laura Witaj.... mialam sie przywitac wczesniej ale jakos wypadlo mi to z glowy...... a co do przyjecia....hmmmmm mialysmy niedawno historie z pewnym trollem i dziewczyny sa po prostu ostrozne.....
Stary 2010-06-15, 20:49   #2658
schoolcraft
Wtajemniczenie

leleth, probuje Cie przegonic z postami i sie mi nie udaje Kilka dni temu mialam 10 postow mniej od Ciebie. A teraz brakuje mi tylko 2 (no, w sumie po wyslaniu tego juz tylko jednego bedzie mi brakowalo ) I jak prawie Cie dogonilam, to Ty piszesz kilka kolejnych postow i moja robota na marne idzie
Ale ciesze sie, ze tu zagladasz, bo smutno by bylo bez Ciebie
Stary 2010-06-15, 21:14   #2659
Basia84
Rozeznanie

czesc dziewczyny! co tu sie dzisiaj dzieje na watku??

bylam wczoraj u lekarza na zdjeciu tych zszywek, zdjecia nie wrzuce bo mam teraz wszystko pozaklejane takimi kawaleczkami plastrow, podobno maja same odpasc wiem nawet sama nie wiem jak to wyglada. w kazdym razie jak odpadna dam znac i wkleje zdjecie w klubie

schoolcraft ja narazie nie tesknie za kopniaczkami bo nie mam zabardzo czasu. ale juz moglabym miec nastepne. jeszcze lekarka mi powiedziala ze po cesarce zaden lekarz nie zdecyduje sie na to zebym rodzila naturalnie, ja jestem jak najbardziej za juz prawie doszlam do siebie wiec nie jest zle.

maly powoli zaczal przybierac na wadze ale mamy go budzic w nocy nadal co 3h bo nie ma prawie wogole tluszczyku i musi go uzbierac, przez co nie trzyma ciepla, takze musimy sie przemeczyc przez jakies 2 miesiace a w dzien karmienie co 2h jeszcze lekarka powiedziala ze chocbysmy nie wiem jak go teraz zwyubierali to sie nie przegrzeje.

kasandra wprawilam sie szybko bo nie mialam wyboru, maly placze wiec trzeba przy nim wszystko zrobic, wiadomo na poczatku sie denerwujesz czy mu cos nie zrobisz ale z kazdym dniem mamy wieksza wprawe. najgorzej bylo z pierwszym myciem Oscara, upocilismy sie z mezem jak nie wiem zeby go umyc ale nastepnego dnia bylo juz lepiej tak samo z przebieraniem, pierwszy raz to ubieralismy same spiochy bo bylo najlatwiej ale jak sie skonczyly i trzeba bylo mu cos ubrac przez glowe to byl stres zeby mu cos nie zrobic ale teraz juz jest ok, ubieram go juz w co tylko mi wpadnie w reke.
nie mam problemu z noszeniem malego, nic mnie nie bolalo jak go podnosilam od samego poczatku. takze nie masz sie co martwic. nie moge narazie nic podnosic ciezszego niz on.
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-15, 21:19   #2660
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

i dostalam ciote...ide z olimpka na dwor
Stary 2010-06-15, 22:42   #2661
NaTaLaLa
BAN stały

schoolcraft, fajne to jest, mysle ze powinno pomoc!!!!!! nawet nie wiedzialam ze cos takiego jest chociaz dzieciaki sa cwane.... daj znac jak wyprobujesz
Stary 2010-06-16, 01:52   #2662
schoolcraft
Wtajemniczenie

Hej!

Basia84, no to bede czekala na zdjecie brzuszka bez szwow Ciesze sie, ze wszystko gladko poszlo i super, ze maly przybiera na wadze!

zuzanna12, to super, ze @ przyszedl
Jak tam na dworze bylo? My tez siedzielismy do 19:00 na zewnatrz - maz razem z autem zabral nam wozek, wiec musialam rozlozyc koc i siedzielismy sobie na trawce. Evcia cwiczyla siedzenie I powyrywala mi wlosy z glowy

NaTaLaLa, no ja tez mam nadzieje, ze ten thumbguard pomoze. Bo juz nie wiem co robic. Jak na Adasia nie zadzialal ten okropnie gorzki lakier, to chyba tylko to moze pomoc. Oby

A z Evunia postanowilam zaryzykowac i zalozylam jej bodziak z dlugim rekawem (u nas od kilku dni chlodniej jest, wiec w sam raz) i na ta reke z ktorej ssie kciuk zalozylam skarpete i delikatnie owinelam tasma Oczywiscie tak, zeby raczki nie sciskac itd. I o dziwo mala pokwekala chwile i zasnela bez palucha!!! Domyslam sie, ze w nocy moze byc problem, bo teraz ona byla bardzo padnieta i migiem zasnela, a pozniej bedzie juz bardziej wypoczeta i bedzie pewnie cyrki odstawiac. Ehhh oby nie. Zobaczymy.

Ide ogarniac dom

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

NaTaLaLa, jak tam u fryzjera? Pochwal sie
Stary 2010-06-16, 03:13   #2663
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

spacer spoko ponad 4 godziny zesmy lazily nogi to zaraz do tylka mi wejda koncze pranie,,,zjem lody i lozeczko

---------- Dopisano o 04:13 ---------- Poprzedni post napisano o 04:12 ----------

a olimpia pewnie nie swiadomie ale powiedziala MAMA...bo potem to juz tylko Ma je wychodzilo
Stary 2010-06-16, 03:17   #2664
NaTaLaLa
BAN stały

Moze jak poprobujesz tak kilka razy to Evcia zobaczy ze kciuk zniknal tylko nie ustepuj 3mam kciuki (tak kciuki hehe) zeby sie udalo no a z Adasiem nie pojdzie pewnie tak prosto bo on na taki numer juz za madry.... no ale mam nadzieje ze ta nakladka na palec pomoze czego to ludzie nie wymysla..... oby tylko tego plastiku 'nie jadl' ....
Bedzie dobrze nie badz ustepliwa, wytrwaj przy swoim i beda rezultaty.... przepraszam ze tak zaczelam z tym zgryzem, ale lepiej teraz sie pomeczyc niz zeby cierpialy pozniej...a niestety ta cala korekcja zgryzu to straszny bol :/ ja swoja Linijke tez bede obserwowac i jakby co od razu reaguje....nie pozwole na to. Chocby nie wiem jak plakala....
Zaraz sie okaze ze wyrodna matka ze mnie hehe ;P
Stary 2010-06-16, 03:54   #2665
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

nie wyrodna tylko chcesz dobrze dka swojego dziecka

---------- Dopisano o 04:54 ---------- Poprzedni post napisano o 04:54 ----------

ide spac bo padam dobranoc
Stary 2010-06-16, 03:58   #2666
schoolcraft
Wtajemniczenie

zuzanna12, moja Evunia non stop mowi "tata". Wiem na 100%, ze to nie jest swiadome. Ale Adam zawsze ma ubaw, jak prosze Evunie, zeby powiedziala "mama", a ta mi w odpowiedz mowi "tata"

NaTaLaLa, oczywiscie, ze nie jestes wyrodna matka. Masz racje, ze trzeba robic wszystko, zeby malutka nie meczyla sie w przyszlosci.
Ja mam nadzieje, ze mi sie uda oduczyc dzieci w miare szybko od tego paskudnego kciuka.
Wogole to mi sie wydaje, ze Evcia ma tak, ze jej dolna szczeka jest troche bardziej wysunieta do przodu i te dolne jedynki jakby wychodza do przodu i tak zachodza na gorne jedynki (a powinno byc odwrotnie). Tzn. nie jestem pewna czy tak naprawde jest czy Evcia tylko tak sie krzywi. Ale to mnie zmobilizowalo do tego, zeby juz teraz ja oduczyc od ssania kciuka, bo kto wie czy to nie ten kciuk jest winny jesli naprawde problem u Evuni istnieje

Dobranoc! Ide do wyrka
Stary 2010-06-16, 05:38   #2667
Laura_85
Rozeznanie

Macie rację dziewczyny, przesadziłam z tym postem wczoraj, za co przepraszamnie powinnam Was oceniać. Miałam wczoraj na maksa zły dzień, nie byłam sobą. Nie chciałam tak wam w wątku namącić, a tym bardziej Was obrazić. Nie jetsem niedojrzałą, chcącą być w centrum uwagi dziewczynka, jak to jedna z dziewczyn ujeła. Każdy może mieć gorszy dzien i popełnić jakiś błąd. jeszcze raz Przepraszam

David Lloyd George

Stary 2010-06-16, 06:05   #2668
NaTaLaLa
BAN stały

Szkoda ze nie pomyslalas wczesniej... kazda z nas mogla miec gorszy dzien, a forum to nie sposob do wyzywania sie...bo nikt mnie nie zna, bo to bo tamto....troche przesadzilas i takim sposobem moglas np komus zepsuc dzien, bo nikt nie lubi byc oceniany przez 'obcych' ....znasz takie cos 'only God can judge me"? wiec na przyszlosc jesli chcialabys sie przylaczyc do jakiegos watku nie stosuj takich taktyk, bo z gory Cie zlinczuja a Ty bedziesz miala pretensje do wszystkich tylko nie do samej siebie...Britney
Milego Dnia
Stary 2010-06-16, 06:57   #2669
Laura_85
Rozeznanie

Natalala masz 100% racji. Należą mi sie . Również życzę miłego dnia

David Lloyd George

Stary 2010-06-16, 13:40   #2670
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

dokladnie zgadzam sie z natala mam olimpke na rekach wiec tylko moge napisac
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości