|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Hej dziewczyny
![]() Dzisiaj przychodzi ekipa nr 2 - będzie zrywać sufit, gładzić ściany i robić parkiet. Cieszę się raz - bo rzucili cenę naprawdę sensowną i niższą od tego co myślałam, dwa - przychodzą o prawie tydzień wcześniej niż zapowiadali. Super ![]() ![]() ![]() Jeżeli chodzi o imię, chwilowe zawieszenie broni - po prostu nie rozmawiamy na ten temat. Dzisiaj mój mąż jedzie w trasę do Niemiec i miałam jechać z nim - cieszyłam się, bo lubię tam jeździć, poza tym zawsze jest okazja na zakupy a tu dupa...Moja mama stwierdziła, że jak Rejtan rzuci się przed samochód a nie pojadę, bo to niebezpieczne, bo to 300 km w jedną stronę, a jak coś się stanie to co, bo jest ciepło i słonecznie itd. WRRRRRR... czasami przesadza. Nawet moja bratowa lekarka tak uważa.Jutro i tak będę jechać do Szczecina z psiurnikiem do strzyżenia więc cóż na zakupy też pojadę. Może nie będzie tak fajnie, ale zawsze jakaś odskocznia...Mniam zasuwam po truskawki Miłego dnia
|
|
|
|
#1412 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
Bo zawsze na duze zakupy jezdzi ze mna, aby nie musiala tego dźwigać,
|
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
Astorianka masz szaloną mamę
![]() 300 km to nie tragedia. Ja mam do Polski 1200 km i też jeżdżę
|
|
|
|
#1414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stwierdziła, że jestem niepoważna, bo się narażam jadąc tak daleko taaa...![]() TŻ bardzo chce jechać w tym roku do Gdańska, może nam się uda... 420km w jedną stronę to będzie dłuuuga (czasowo) podróż, z częstymi postojami na siusiu.
|
|
|
#1415 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam już dwa na składzie.Wielu moich znajomych ich uzywa i sobie chwalą,więc ja też zamierzam
|
|
#1417 |
|
BAN stały
|
Ja tez mam dwa śpiworki i w tym będzie Pawełek póki co spał. Nie odkryje się, nie zakryje sobie buźki i będę spokojna
![]() Śmigam zaraz odwiedzić koleżanki z pracy, ale mi się nie chce
|
|
|
|
#1418 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli powinnam się wyrobić do końca lipca z zakupami bo potem to może być ciężko, gorąco, a przecież od 37 tyg. to już wszystko może się wydarzyć, więc wolę mieć pewność że jestem już gotowa, czyli od 36 tyg. leżę i pachnę ![]() Cytat:
więc różnica spora Jeśli chodzi o kosmetyki to doszłam do wniosku, że wybieram opcję miniamilstyczną, czyli jak najmniej chemii: mydełko bambino, oliwka i krem do pupy i koniec i myslę, że przy takim maleństwie więcej nie trzeba ![]() Evelious, Elenka straszne tragedie nie jestem w stanie nawet sobie wyobrazić jaki to straszny ból
|
||
|
|
|
#1420 |
|
Rozeznanie
|
Gdzie są te sklepy SMYK w Częstochowie są ???
|
|
|
|
#1421 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myslałam że pojedzie ze mna mama i mi pomoże a to figa... Od rana srtaaaaasznie chora jest i wszystko ja boli byle tylko nie jechac ze mną...Wiem że udaje, bo wczoraj jak na targ miała jechać to od 6 rano włosy kręciła i w pełni zdrowia była... Teściowa przed chwilą dzwoniła że narazie nie ma ładnych truskawek i albo po południu mam jechac, albo jutro rano... A moja mama po tekefonie tesciowej cudem wyzdrowiała :con fused:Cytat:
Jak przyszło mi coś kupic to musiałam kupowac na szybcika pierwszą prawą rzecz...a z nim to hoho.... co się oprzymierzał..wybredny strasznie jest...jak juz coś kupuje to 'na lata" i cos co naprawde MUSI kupić.... Stał sie straaaasznie oszczędny i teraz to rzadko na zakupki ciuchowe jezdzimy... Cytat:
Moja nigdy ani miła nie była, ani fajna, ani się nie martwiła o mnie... Wiecie, że ja nawet nie gadałm z nią na temat ciąży?? ani raz...!! Nigdy nie spytała jak tam po wizycie, jak sie czuje....NIGDY!! Wszyscy moi znajomi uwazaja ja za "gestapowca'.. Jak mają do mnie przyjechac to musze oznajmic jej kilka dni wcześniej...wybrac moment w którym ma dobry humor... Do tego musze w nocy, albo jeszcze przed jej pobudką poumywac wszystkie naczynia jakie ewentualnie bysmy pobrudzili... ![]() A i tak zawsze sa jakieś wymówki, że po co nam znajomi, że mam rodzine, że hałasowali, że pili, że sie nie wyspała...zawsze po takiej imprezie (które są baaardzo zadko bo z 3-4 razy w roku) wstaje strasznie chora i pokazuje jaka ta córa niedobra bo sprowadza do domu jakichś obcych ludzi. Może to brzmi niewiarygodnie ale taka jest... Podam przykład jej nieczułości.. Ojciec miał zakończenie roboty. troszke popił (drugi raz w tym roku mu sie zdazyło). gdzieś rozwalił sobie noge..tak konkretnie.. No więc przyjeżdza do domciu podchmielony i pokazuje jej noge, że go boli...a ta nawet nie spojżała..bo ja to nie obchodzi... No nie wiem ale dla mnie to dziwne..ojciec zarabia na jej zachcianki, kupuje wszystko co tylko mamuśce się zechce i nawet nogi mu nie przemyje wodą i nie zawinie w bandaż??.. Chłopina pije "od święta" i jeszcze matka narzeka... Ale jej juz nie zmini..cza się poprostu przyzwyczaić do jej charakterku
|
|
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Eveliouses, mój młody też na meczach kopie jak zawodowy piłkarz P. cieszy się niebotycznie, bo obok naszego bloku wybudowali Orlika, to będzie chodził z Tymkiem pograć ![]() Szokoladko, a ty sama w domu jesteś? Bo kochana, widzę, że wiesz, ze powinnaś gdzieś nawet na pogotowie zajechać, ale nie masz siły. Jakby się dalej rozwijał ból to zadzwoń nawet po taksówkę i do szpitala. Będę trzymac kciuki, żeby wszystko było dobrze Weronisiu, ból rwy może przejsć z dnia na dzień, bo w ciąży spowodowany jest uciskiem dziecka Fem, to mamy podobny gust, ze ten kombinezon najbardziej nam się podoba - bo tez jest uroczy niesamowicie ![]() Aaneczko, normalnie twoja rodzinka zasłużyła na co to ma być, żeby ciężarna zbierała truskawki dla połowy rodziny? Nie przemęczaj się tylko i dużo odpoczywaj Ninaad, to rewelacyjne wiadomości od lekarza Angelikaw, a jak z pracą męża? Fajnie, ze idziecie razem na zakupy - nas takie rzeczy ominęły, bo większość dostaliśmy. A ty nie przemęczaj się, lepiej porządki robić partiami! Elenko, straszne to co piszesz, bardzo mi przykro, że musiałaś przez to przechodzić. Mpik, oby Milenka dziś pokazała buźkę Majka, ja właśnie dziś mam dostać od przyjaciółki kilka takich śpiworków - ona była bardzo zadowolona. Astorianko, oby remont szybko się skonczył. A co do jazdy - ja ostatnio byłam na wycieczce, gdzie spędziłam 8 godzin w aucie. I robiliśmy po prostu przerwy i wcale nie czułam wielkiego zmęczenia. Dziewczyny, powstrztymajcie mnie, jem już 2 kawałek placka z truskawkami Powinnam do przyszłego tyg. zrobić glukozę, ale jakoś nie mogę się zebrać. Jestem strasznie senna ostatnio, bardziej niż w I trymestrze.Szukam ciągle informacji w necie o dwóch szpitalach, z których mam wybrać miejsce porodu i ciagle nic nie wiem. Chciałabym mieć możliwość wyboru, czy chcę znieczulenie czy nie. Ale w tym szpitalu, gdzie miałabym taką możliwość, nie ma mojego lekarza i nikogo nie znam. A w tym szpitalu, gdzie jest moj lekarz, to nie dają znieczulenia i warunki są ogólnie trochę gorsze. Normalnie masakra! |
|
|
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
wg mapki na ich stronie int. jest kilka sklepów w Łodzi, a potem dopiero w Czeladzi. W Cz-wie nie ma, bo sama bym chętnie pojechała.
aaneczka1984 - przykro mi z powodu mamy. Ale uwierz, że ja o mojej niewiele dobrego mogę napisać... Niestety Nawet teraz potrafi mi nieźle zajść za skórę... Cytat:
Ł. jest załamany całą tą sytuacją, staram się go wspierać. Niby ma jakieś "fuchy", wiec jakiś grosz z tego będzie, ale ciężko coś na stałe znaleźć.a u Was? wszystko ok? co do zakupów, może i fajnie, ale ceny powodują u mnie ból głowy. A sprzątanie było tylko lekkie - odkurzanie, umycie łazienki.. nic wielkiego ;/
|
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
Aaneczko, twoja mama wygląda na bardzo toksyczną osobę, która manipuluje (może nieświadomie) uczuciami innych. Dziwne dla mnie, ze nie spyta o ciążę, że nie chce mieć w córce przyjaciółki. ale widocznie ma taki charakter, to nie twoja wina. I tak podziwiam, ze potrafisz żyć pod jednym dachem z taką osobą
Angelikaw, u nas tez kicha z pracą. P. ma umowę zlecenie, ale pieniądze z z tego malusie, ledwie wiążemy koniec z końcem Wysyła cv ciągle do nowych firm, ale nikt się nie zgłasza
|
|
|
|
#1425 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na stronie Smyka jest jak byk:Częstochowasklep Galeria Jurajska Al. Wojska Polskiego 207 tel. 034 399 11 88, fax 034 399 11 78 pon.-sob. 10.00-22.00, niedz. 10.00-20.00 Na mapce, faktycznie nie jest zaznaczone, ale na stronie głównej wybierasz miasto i ..taa daam ^^
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-06-16 o 11:40 |
|
|
|
|
#1427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też wysyłamy CV do firm, ale cisza. I również namawiam męża na założenie firmy, jest szansa na dotację z PUP, wiec warto to wykorzystać. Porażka z tą pracą, normalnie wyć się chce
|
|
|
#1428 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja nie potrafię jej odmawiać bo naprawdę zależy nam nawzajem na swoim szczęściu.A Ty idać już któryś raz piszesz o tym jaka ona jest... chyba brakuje Ci więcej zainteresowania z jej strony???? Ja mam taką teściową zero uczuć skierowanych w moją stronę, tez bardzo mi przykro jak u niej jestem a ona cały czas zajęta nie zwraca na mnie uwagi, nawet o ciążę niespecjalnie pyta. Odpycha mnie to strasznie od niej... i jest chyba coraz gorzej
|
|
#1429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam dalej mętlik w głowie ze szpitalem.Nie wiem co robić.Czy rodzić w tym,z którego mam lekarza czy w drugim,w którym mam ciekawszą wizję porodu...Niby jeszcze 3 miesiące są,ale to tak leci,że boję się,że w końcu przyjdzie termin porodu,a ja nie będę wiedziała,gdzie jechać jak sie akcja zacznie...
|
|
#1430 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1431 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A jeszcze oba szpitale oddalone 40km od mojego miasta
|
|||
|
|
|
#1432 |
|
Rozeznanie
|
GABISUN jesli byś mogła dać linka z którego zamawiałaś te rzeczy dla siebie do porodu to byłabym wdzieczna
i ile taki zestawik kosztował???
|
#1433 |
|
Zadomowienie
|
Pomidora, Angelikaw, u nas tez teraz z kaską bardzo ciężko
Ja od maja nie pracuje, miałam odłożone pieniądze dla maleństwa, ale już jakiś tysiak z tego poszedł w pi**u... na rachunki. Mąż pracuje w sklepie i zarobki zależą BARDZO od ilości klientów. No, a ze teraz nie ma świąt, ludzie sprzętu nie kupują za dużo to jest nam naprawdę ciężko. W maju jeszcze miałam korepetycje, więc było znośnie, ale teraz tragedia. Nic już nam z pensji męża nie zostało Na szczęście od lipca powinno być "w miarę", bo właśnie spłaciliśmy kredyt, więc kilka stów w kieszeni zostanie. Również od dłuższego czasu myślimy o firmie, ale i tak mąż dalej by pracował, a firmą ja bym się zajmowała. Z tym, że z niemowlaczkiem nie będzie łatwo... Na razie siedzę i kombinuję, jak bym mogła zarobić... Jak to moja mamcia mówi, jak się chce mieć dziecko, to się trzeba przemęczyć. Kobieta ma do wyboru pracę albo dziecko. Dla mnie wybór jest prosty. Wiem, że jak się zrobi naprawdę źle, to rodzice nam pomogą, ale psychicznie ciężko znoszę fakt, że nie do końca sobie radzimy. Pocieszam się jedynie tym, że utrzymujemy się zupełnie sami. Wynajmujemy fajne, duże mieszkanie, w którym będzie nam z dzieckiem super (żeby nie było, koszty takie same jak wynajem kawalerki). A większość osób jakie znam, mające dziecko/dzieci, mieszka z rodzicami. A wiadomo, że nawet jak czynszu się nie płaci, to już zupełnie inaczej to wygląda. |
|
|
|
#1434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dzięki Aniu
|
|
|
#1435 | |
|
Raczkowanie
|
witam dziewczynki...
jak piękna pogoda to aż żyć się chce... od rana leci mi krew z nosa i kurcze nie mogę sobie z tym poradzić chyba pódę na pogotowie do taty, może coś poradzi![]() właśnie przyszedł kurierem komplet pościeli z wypełnieniem i pieluszki flanelowe... jak mi się podoba (niżej zdięcia) Cytat:
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png Edytowane przez fem Czas edycji: 2010-06-16 o 12:07 |
|
|
|
|
#1436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieszkamy w domu rodziców (niby osobno, ale jednak), plus jest taki, że nie płacimy czynszu, ale opłaty i tak robimy - prąd, gaz, woda, telefon, internet, telewizja - wychodzi ok 400zł/mc, no i kredyt na samochód (310zł/mc).. Ale ten był wzięty 2 lata temu, gdy oboje bardzo dobrze zarabialiśmy... Jeszcze 2 lata zostały, bo właśnie zapłaciłam 24 ratę Poza tym moja mama pracuje jako kucharka w przedszkolu - nie muszę nikomu chyba mówić jak jest w takich placówkach (zamiast wyrzucać nadmiar, jedzenie bierze się do domu). Dość często (nie codziennie, ale powiedzmy 2 x w tyg.) mam jakiś obiad - choćby zupę. Chciałam pracować dłużej (gdy pracowałam miałam 500zł więcej niż teraz), ale gdy w lutym lekarz wysłał mnie na zwolnienie, powrotu do firmy już nie miałam. A dziecko jest dla mnie najważniejsze. Trzeba jakoś pokombinować... i być dobrej myśli
|
|
|
#1437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wzięłam majty Hartmanna bo były polecane przez dziewczyny na sąsiednim wątku, więc sprawdzone |
|
|
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
fem, jaka śliczna pościel... ja też chcę żyrafki
![]() podasz linka do sklepu/aukcji? jaka ta posciel jest w dotyku? miękka? bo czasem sprzedają takie szorstkie, niemiłe... a z nosem podobno zimne okłady na kark pomagają... mój TZ czesto takie miewa... Skoro masz możliwość to zadzwoń do taty, zamiast iść... ;/
|
|
#1439 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jaki wymiar pieluszek tetrowych? i jeszcze jedno pytanie - chcę kupić laktator ręczny Aventa... kosztuje coś ok 120-150zł. To dobra cena? czy polecicie innej firmy?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.

a nie pojadę, bo to niebezpieczne, bo to 300 km w jedną stronę, a jak coś się stanie to co, bo jest ciepło i słonecznie itd. WRRRRRR... czasami przesadza. Nawet moja bratowa lekarka tak uważa.

nie jestem w stanie nawet sobie wyobrazić jaki to straszny ból

co to ma być, żeby ciężarna zbierała truskawki dla połowy rodziny? Nie przemęczaj się tylko i dużo odpoczywaj
Nawet teraz potrafi mi nieźle zajść za skórę...
Na stronie Smyka jest jak byk:
a ja nie potrafię jej odmawiać bo naprawdę zależy nam nawzajem na swoim szczęściu.