Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-16, 09:09   #1411
Astorianka
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Hej dziewczyny

Dzisiaj przychodzi ekipa nr 2 - będzie zrywać sufit, gładzić ściany i robić parkiet. Cieszę się raz - bo rzucili cenę naprawdę sensowną i niższą od tego co myślałam, dwa - przychodzą o prawie tydzień wcześniej niż zapowiadali. Super

Jeżeli chodzi o imię, chwilowe zawieszenie broni - po prostu nie rozmawiamy na ten temat.

Dzisiaj mój mąż jedzie w trasę do Niemiec i miałam jechać z nim - cieszyłam się, bo lubię tam jeździć, poza tym zawsze jest okazja na zakupy a tu dupa...Moja mama stwierdziła, że jak Rejtan rzuci się przed samochód a nie pojadę, bo to niebezpieczne, bo to 300 km w jedną stronę, a jak coś się stanie to co, bo jest ciepło i słonecznie itd. WRRRRRR... czasami przesadza. Nawet moja bratowa lekarka tak uważa.

Jutro i tak będę jechać do Szczecina z psiurnikiem do strzyżenia więc cóż na zakupy też pojadę. Może nie będzie tak fajnie, ale zawsze jakaś odskocznia...

Mniam zasuwam po truskawki Miłego dnia
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 09:30   #1412
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
z moim aż tak tragicznie nie jest ;-) tzn. Chodzi ze mną na zakupy i np. po Praktikerze/Castoramie/Nomi/Obi itp. potrafi chodzić godzinami
O to z moim tak świetnie nie jest, ale fakt nie narzekam Bo zawsze na duze zakupy jezdzi ze mna, aby nie musiala tego dźwigać,
Stary 2010-06-16, 09:30   #1413
Weronisia
Zakorzenienie

Astorianka masz szaloną mamę
300 km to nie tragedia. Ja mam do Polski 1200 km i też jeżdżę
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 09:47   #1414
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Moja mama stwierdziła, że jak Rejtan rzuci się przed samochód a nie pojadę, bo to niebezpieczne, bo to 300 km w jedną stronę, a jak coś się stanie to co, bo jest ciepło i słonecznie itd. WRRRRRR... czasami przesadza. Nawet moja bratowa lekarka tak uważa.
Moja mama panikowała, jak 2 mce temu jechałam na spotkanie ze znajomymi z uczelni, do miasta położonego zaledwie 35km od nas Stwierdziła, że jestem niepoważna, bo się narażam jadąc tak daleko taaa...

TŻ bardzo chce jechać w tym roku do Gdańska, może nam się uda... 420km w jedną stronę to będzie dłuuuga (czasowo) podróż, z częstymi postojami na siusiu.
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 10:12   #1415
nicole007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Pytanie do dziewczyn przyjmujących żelazo. Ja mam Sorbifer Durules i narzie biorę raz dziennie na pół godz. oprzed śniadaniem, a jak bym chciała brać 2 razy to druga tabletkę też pół godz. przed posiłkiem, ale wieczorem czy rano 2 na raz? Wyrzuciłam ulotkę i nie wiem jak dawkować... Gin. mi zaleciła 2 tabl. jeśli bedę się dobrze czuła, ale ja narazie biorę jedną, bo nie chcę niepotrzebnie się faszerować,
Moja gin też przepisala mi te tabletki i zapisała by brac je 2razy dziennie czyli jedna rano i druga wieczorem najlepiej tez przed posiłkiem bo niektore składniki przyjmowane podczas jedzenia upośledzaja wchłanianie żelaza.
nicole007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 10:12   #1416
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
alicia4 ceny ze smyka to tak: pajacyk welurowy z kotkiem-24zł, pajacyk bawełniany z kubusiem puchatkiem- 20zł, łapki niedrapki- 5 zł;
What??????5zł?????O matko to z czego te niedrapki są,chyba ze złota...Ja kupowałam,po 1,20zł i po 50 gr...Ładna mi przecena

Cytat:
Planuję kupić dzidziusiowi taki śpiworek do spania, co myślicie?
Ja mam już dwa na składzie.Wielu moich znajomych ich uzywa i sobie chwalą,więc ja też zamierzam

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 10:23   #1417
NIKaP-n
BAN stały

Ja tez mam dwa śpiworki i w tym będzie Pawełek póki co spał. Nie odkryje się, nie zakryje sobie buźki i będę spokojna

Śmigam zaraz odwiedzić koleżanki z pracy, ale mi się nie chce
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 10:26   #1418
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Planuję kupić dzidziusiowi taki śpiworek do spania, co myślicie? Podobno jest praktyczny, bo bobas się nie rozkrywa podczas snu, ale nie wiem czy mu w rączki nie będzie zimno, bo one są bez rękawków. Mam na myśli coś takiego: http://sklep.51015kids.eu/?asort=2706&kolor=3660
fajny ten śpiworek. Myślę, że się sprawdzi
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 10:30   #1419
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
za wczesnie? Zostało nam 3 -ce... zastanawiam się, czy z wszystkim zdążę... A mam ambitny plan mieć 90% wszystkich zakupów (w tym 100% wyprawki szpitalnej dla dziecka i dla mnie) na miesiąc przed porodem. Ostatni miesiąc chcę odpoczywać, zamiast zamartwiać się, czego mi brakuje
ja mam taki sam plan czyli powinnam się wyrobić do końca lipca z zakupami bo potem to może być ciężko, gorąco, a przecież od 37 tyg. to już wszystko może się wydarzyć, więc wolę mieć pewność że jestem już gotowa, czyli od 36 tyg. leżę i pachnę

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
What??????5zł?????O matko to z czego te niedrapki są,chyba ze złota...Ja kupowałam,po 1,20zł i po 50 gr...Ładna mi przecena
nio, ja kupowałam po 2,80zl a też zobaczyłam że zrobiłam dobry interes na przewijaku, bo zamówiłam za 43zl, a w carrefourze widziałam takie za 76zl więc różnica spora

Jeśli chodzi o kosmetyki to doszłam do wniosku, że wybieram opcję miniamilstyczną, czyli jak najmniej chemii: mydełko bambino, oliwka i krem do pupy i koniec i myslę, że przy takim maleństwie więcej nie trzeba

Evelious, Elenka straszne tragedie nie jestem w stanie nawet sobie wyobrazić jaki to straszny ból

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 10:40   #1420
malwina1204
Rozeznanie

Gdzie są te sklepy SMYK w Częstochowie są ???

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 10:48   #1421
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Rozumiem, że chcesz zebrać dla siebie i babci, ale żeby 'ciotki i bratowe' wykorzystywały ciężarną? Niech się wstydzą! Skoro Ty możesz, to i one powinny ruszyć swoje '4 litery' i pozbierać... a 15 koszyków to sporo!
No tam wszyscy sa wygodni...ale jak sie zdeklarowałm to teraz musze uzbierac... a to jakieś 3 godzinki zajmnie
Myslałam że pojedzie ze mna mama i mi pomoże a to figa...
Od rana srtaaaaasznie chora jest i wszystko ja boli byle tylko nie jechac ze mną...Wiem że udaje, bo wczoraj jak na targ miała jechać to od 6 rano włosy kręciła i w pełni zdrowia była...
Teściowa przed chwilą dzwoniła że narazie nie ma ładnych truskawek i albo po południu mam jechac, albo jutro rano...
A moja mama po tekefonie tesciowej cudem wyzdrowiała:con fused:

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
angelikaw - mój mężuś też nie lubi zakupów... to dla niego straszna katorga... On nawet dla siebie nie lubi nic kupowac, jak juz ma cos kupic, np buty to wlazi do pierwszego sklepu i musi cos wybrac, aby juz do innego nie iśc hehe... ah te chłopinki nasze kochane
A mój za czasów 'kawalerskich" i lubił na zakupki jezdzic..
Jak przyszło mi coś kupic to musiałam kupowac na szybcika pierwszą prawą rzecz...a z nim to hoho.... co się oprzymierzał..wybredny strasznie jest...jak juz coś kupuje to 'na lata" i cos co naprawde MUSI kupić....
Stał sie straaaasznie oszczędny i teraz to rzadko na zakupki ciuchowe jezdzimy...

Cytat:
Moja mama panikowała, jak 2 mce temu jechałam na spotkanie ze znajomymi z uczelni, do miasta położonego zaledwie 35km od nas Stwierdziła, że jestem niepoważna, bo się narażam jadąc tak daleko taaa...
.
Zaz drosze takich fajnych mamus...
Moja nigdy ani miła nie była, ani fajna, ani się nie martwiła o mnie...
Wiecie, że ja nawet nie gadałm z nią na temat ciąży?? ani raz...!!
Nigdy nie spytała jak tam po wizycie, jak sie czuje....NIGDY!!
Wszyscy moi znajomi uwazaja ja za "gestapowca'..
Jak mają do mnie przyjechac to musze oznajmic jej kilka dni wcześniej...wybrac moment w którym ma dobry humor...
Do tego musze w nocy, albo jeszcze przed jej pobudką poumywac wszystkie naczynia jakie ewentualnie bysmy pobrudzili...
A i tak zawsze sa jakieś wymówki, że po co nam znajomi, że mam rodzine, że hałasowali, że pili, że sie nie wyspała...zawsze po takiej imprezie (które są baaardzo zadko bo z 3-4 razy w roku) wstaje strasznie chora i pokazuje jaka ta córa niedobra bo sprowadza do domu jakichś obcych ludzi.
Może to brzmi niewiarygodnie ale taka jest...
Podam przykład jej nieczułości..
Ojciec miał zakończenie roboty. troszke popił (drugi raz w tym roku mu sie zdazyło). gdzieś rozwalił sobie noge..tak konkretnie..
No więc przyjeżdza do domciu podchmielony i pokazuje jej noge, że go boli...a ta nawet nie spojżała..bo ja to nie obchodzi...
No nie wiem ale dla mnie to dziwne..ojciec zarabia na jej zachcianki, kupuje wszystko co tylko mamuśce się zechce i nawet nogi mu nie przemyje wodą i nie zawinie w bandaż??..
Chłopina pije "od święta" i jeszcze matka narzeka...
Ale jej juz nie zmini..cza się poprostu przyzwyczaić do jej charakterku
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 10:56   #1422
Pomidora
Zakorzenienie

Dzień dobry

Eveliouses, mój młody też na meczach kopie jak zawodowy piłkarz P. cieszy się niebotycznie, bo obok naszego bloku wybudowali Orlika, to będzie chodził z Tymkiem pograć

Szokoladko, a ty sama w domu jesteś? Bo kochana, widzę, że wiesz, ze powinnaś gdzieś nawet na pogotowie zajechać, ale nie masz siły. Jakby się dalej rozwijał ból to zadzwoń nawet po taksówkę i do szpitala. Będę trzymac kciuki, żeby wszystko było dobrze

Weronisiu, ból rwy może przejsć z dnia na dzień, bo w ciąży spowodowany jest uciskiem dziecka Moja kuzynka to miała i stąd wiedza. Jej lekarz na rwę przypisał no spę forte 3 razy dziennie i działało. a potem maluchy się przesunęły i ból ustąpił. Życzę ci tego samego

Fem, to mamy podobny gust, ze ten kombinezon najbardziej nam się podoba - bo tez jest uroczy niesamowicie Mi to z rzeczy dla Tymka podobają się najbardziej rampersy i mam nadzieję, że będzie jeszcze na tyle ciepło jak urodzę, zeby w nich mógł chodzić

Aaneczko, normalnie twoja rodzinka zasłużyła na co to ma być, żeby ciężarna zbierała truskawki dla połowy rodziny? Nie przemęczaj się tylko i dużo odpoczywaj

Ninaad, to rewelacyjne wiadomości od lekarza

Angelikaw, a jak z pracą męża? Fajnie, ze idziecie razem na zakupy - nas takie rzeczy ominęły, bo większość dostaliśmy. A ty nie przemęczaj się, lepiej porządki robić partiami!

Elenko, straszne to co piszesz, bardzo mi przykro, że musiałaś przez to przechodzić.

Mpik, oby Milenka dziś pokazała buźkę To miałaś przed ślubem niezaciekawą sytuację z mamą i mężem - nie zazdroszczę, między młotem a kowadłem. Ale jak się ostatnio polubili, to może nie będize tak źle. A wy macie koło siebie kogoś do pomocy, czy sami zupełnie mieszkacie?

Majka, ja właśnie dziś mam dostać od przyjaciółki kilka takich śpiworków - ona była bardzo zadowolona. Ale moja kuzynka mówiła, ze warto kupić jeden na początek i zobaczyć czy dziecku będzie pasować (bo jej syn nienawidził śpiworków). I jeżeli się sprawdzi, to dokupić potem drugi.

Astorianko, oby remont szybko się skonczył. A co do jazdy - ja ostatnio byłam na wycieczce, gdzie spędziłam 8 godzin w aucie. I robiliśmy po prostu przerwy i wcale nie czułam wielkiego zmęczenia.

Dziewczyny, powstrztymajcie mnie, jem już 2 kawałek placka z truskawkami Powinnam do przyszłego tyg. zrobić glukozę, ale jakoś nie mogę się zebrać. Jestem strasznie senna ostatnio, bardziej niż w I trymestrze.
Szukam ciągle informacji w necie o dwóch szpitalach, z których mam wybrać miejsce porodu i ciagle nic nie wiem. Chciałabym mieć możliwość wyboru, czy chcę znieczulenie czy nie. Ale w tym szpitalu, gdzie miałabym taką możliwość, nie ma mojego lekarza i nikogo nie znam. A w tym szpitalu, gdzie jest moj lekarz, to nie dają znieczulenia i warunki są ogólnie trochę gorsze. Normalnie masakra!

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 11:13   #1423
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
wg mapki na ich stronie int. jest kilka sklepów w Łodzi, a potem dopiero w Czeladzi. W Cz-wie nie ma, bo sama bym chętnie pojechała.

aaneczka1984 - przykro mi z powodu mamy.
Ale uwierz, że ja o mojej niewiele dobrego mogę napisać... Niestety Nawet teraz potrafi mi nieźle zajść za skórę...

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Angelikaw, a jak z pracą męża? Fajnie, ze idziecie razem na zakupy - nas takie rzeczy ominęły, bo większość dostaliśmy. A ty nie przemęczaj się, lepiej porządki robić partiami!
Mąż pracy własciwie nie ma, do końca tego tyg. umowa o dzieło i to koniec.. Facet, który mu obiecał pracę kilka mcy temu zrobiła nas w bambuko, a nowej pracy na horyzoncie nie ma... No chyba, że za minimalną Ł. jest załamany całą tą sytuacją, staram się go wspierać. Niby ma jakieś "fuchy", wiec jakiś grosz z tego będzie, ale ciężko coś na stałe znaleźć.
a u Was? wszystko ok?

co do zakupów, może i fajnie, ale ceny powodują u mnie ból głowy.
A sprzątanie było tylko lekkie - odkurzanie, umycie łazienki.. nic wielkiego ;/
Stary 2010-06-16, 11:28   #1424
Pomidora
Zakorzenienie

Aaneczko, twoja mama wygląda na bardzo toksyczną osobę, która manipuluje (może nieświadomie) uczuciami innych. Dziwne dla mnie, ze nie spyta o ciążę, że nie chce mieć w córce przyjaciółki. ale widocznie ma taki charakter, to nie twoja wina. I tak podziwiam, ze potrafisz żyć pod jednym dachem z taką osobą

Angelikaw, u nas tez kicha z pracą. P. ma umowę zlecenie, ale pieniądze z z tego malusie, ledwie wiążemy koniec z końcem Wysyła cv ciągle do nowych firm, ale nikt się nie zgłasza Już nawet zaczęło nam świtać, czy własnej firmy nie założyć, bo ile można szukać, a dotacje z UE by się znalazły... ale decyzję podejmiemy dopiero w sierpniu, więc jeszcze czas. Ciągle mamy nadzieję, że coś się ruszy, bo jak tak dalej pójdzie, to na pieluchy dla małego nas stać nie będzie...

28.09.2014

Stary 2010-06-16, 11:35   #1425
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Aaneczko, twoja mama wygląda na bardzo toksyczną osobę, która manipuluje (może nieświadomie) uczuciami innych. Dziwne dla mnie, ze nie spyta o ciążę, że nie chce mieć w córce przyjaciółki. ale widocznie ma taki charakter, to nie twoja wina. I tak podziwiam, ze potrafisz żyć pod jednym dachem z taką osobą

Angelikaw, u nas tez kicha z pracą. P. ma umowę zlecenie, ale pieniądze z z tego malusie, ledwie wiążemy koniec z końcem Wysyła cv ciągle do nowych firm, ale nikt się nie zgłasza Już nawet zaczęło nam świtać, czy własnej firmy nie założyć, bo ile można szukać, a dotacje z UE by się znalazły... ale decyzję podejmiemy dopiero w sierpniu, więc jeszcze czas. Ciągle mamy nadzieję, że coś się ruszy, bo jak tak dalej pójdzie, to na pieluchy dla małego nas stać nie będzie...
musi być dobrze... a ja w sumie tez zastanawiam sie nad jakas pracą chałpniczą, ale nic konkretnego w ogłoszeniach nie ma... u nas latem troszkę lepiej ale zimą też nie bardzo z kasą, mąż ma sezonową pracę.

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 11:38   #1426
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
Cytat:
wg mapki na ich stronie int. jest kilka sklepów w Łodzi, a potem dopiero w Czeladzi. W Cz-wie nie ma, bo sama bym chętnie pojechała.
?? Na stronie Smyka jest jak byk:
Częstochowasklep

Galeria Jurajska
Al. Wojska Polskiego 207
tel. 034 399 11 88, fax 034 399 11 78
pon.-sob. 10.00-22.00, niedz. 10.00-20.00

Na mapce, faktycznie nie jest zaznaczone, ale na stronie głównej wybierasz miasto i ..taa daam ^^

Edytowane przez ycnan
Czas edycji: 2010-06-16 o 11:40
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 11:39   #1427
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki za Twojego męża.
My też wysyłamy CV do firm, ale cisza. I również namawiam męża na założenie firmy, jest szansa na dotację z PUP, wiec warto to wykorzystać.
Porażka z tą pracą, normalnie wyć się chce
Stary 2010-06-16, 11:42   #1428
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość

Zaz drosze takich fajnych mamus...
Moja nigdy ani miła nie była, ani fajna, ani się nie martwiła o mnie...
Wiecie, że ja nawet nie gadałm z nią na temat ciąży?? ani raz...!!
Nigdy nie spytała jak tam po wizycie, jak sie czuje....NIGDY!!
Wszyscy moi znajomi uwazaja ja za "gestapowca'..
Jak mają do mnie przyjechac to musze oznajmic jej kilka dni wcześniej...wybrac moment w którym ma dobry humor...
Do tego musze w nocy, albo jeszcze przed jej pobudką poumywac wszystkie naczynia jakie ewentualnie bysmy pobrudzili...
A i tak zawsze sa jakieś wymówki, że po co nam znajomi, że mam rodzine, że hałasowali, że pili, że sie nie wyspała...zawsze po takiej imprezie (które są baaardzo zadko bo z 3-4 razy w roku) wstaje strasznie chora i pokazuje jaka ta córa niedobra bo sprowadza do domu jakichś obcych ludzi.
Może to brzmi niewiarygodnie ale taka jest...
Podam przykład jej nieczułości..
Ojciec miał zakończenie roboty. troszke popił (drugi raz w tym roku mu sie zdazyło). gdzieś rozwalił sobie noge..tak konkretnie..
No więc przyjeżdza do domciu podchmielony i pokazuje jej noge, że go boli...a ta nawet nie spojżała..bo ja to nie obchodzi...
No nie wiem ale dla mnie to dziwne..ojciec zarabia na jej zachcianki, kupuje wszystko co tylko mamuśce się zechce i nawet nogi mu nie przemyje wodą i nie zawinie w bandaż??..
Chłopina pije "od święta" i jeszcze matka narzeka...
Ale jej juz nie zmini..cza się poprostu przyzwyczaić do jej charakterku
przykro mi ze tej Twojej mamie brakuje uczuć dla rodzinki, moja juz dzwoniła zebym przyjechała dzisiaj, czasem mam ochote nigdzie się nie ruszac a ona cały czas dzwoni przyjedz i przyjedz... no w sumie nie ma się co dziwić jest sama... a ja nie potrafię jej odmawiać bo naprawdę zależy nam nawzajem na swoim szczęściu.
A Ty idać już któryś raz piszesz o tym jaka ona jest... chyba brakuje Ci więcej zainteresowania z jej strony???? Ja mam taką teściową zero uczuć skierowanych w moją stronę, tez bardzo mi przykro jak u niej jestem a ona cały czas zajęta nie zwraca na mnie uwagi, nawet o ciążę niespecjalnie pyta. Odpycha mnie to strasznie od niej... i jest chyba coraz gorzej

OLA 6.10.2010
Stary 2010-06-16, 11:42   #1429
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o kosmetyki to doszłam do wniosku, że wybieram opcję miniamilstyczną, czyli jak najmniej chemii: mydełko bambino, oliwka i krem do pupy i koniec i myslę, że przy takim maleństwie więcej nie trzeba
Mam podobne zdanie.U mnie starter to mydło biały jeleń,olej lniany,spirytusik i sudocrem

Ja mam dalej mętlik w głowie ze szpitalem.Nie wiem co robić.Czy rodzić w tym,z którego mam lekarza czy w drugim,w którym mam ciekawszą wizję porodu...Niby jeszcze 3 miesiące są,ale to tak leci,że boję się,że w końcu przyjdzie termin porodu,a ja nie będę wiedziała,gdzie jechać jak sie akcja zacznie...

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 11:47   #1430
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Mam podobne zdanie.U mnie starter to mydło biały jeleń,olej lniany,spirytusik i sudocrem

Ja mam dalej mętlik w głowie ze szpitalem.Nie wiem co robić.Czy rodzić w tym,z którego mam lekarza czy w drugim,w którym mam ciekawszą wizję porodu...Niby jeszcze 3 miesiące są,ale to tak leci,że boję się,że w końcu przyjdzie termin porodu,a ja nie będę wiedziała,gdzie jechać jak sie akcja zacznie...
na lekarza nie ma co patrzec przy wyborze szpitala, przy porodzie i tak najważniejsza jest położna a lekarz ewentualnie do zszycia więc ja bym ybrała szpital z lepszą wizją porodu

OLA 6.10.2010
Stary 2010-06-16, 11:47   #1431
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
musi być dobrze... a ja w sumie tez zastanawiam sie nad jakas pracą chałpniczą, ale nic konkretnego w ogłoszeniach nie ma... u nas latem troszkę lepiej ale zimą też nie bardzo z kasą, mąż ma sezonową pracę.
Ja najczęście podchodzę do tego optymistycznie, ze jakoś to będzie, ale czasem mam gorsze chwile. Pewnie, ze musi być dobrze!

Cytat:
Trzymam kciuki za Twojego męża.
My też wysyłamy CV do firm, ale cisza. I również namawiam męża na założenie firmy, jest szansa na dotację z PUP, wiec warto to wykorzystać.
Porażka z tą pracą, normalnie wyć się chce
No wyć się chce, ludzie chcą pracować, a pracy nie ma Ale w końcu musi to się zmienić, trzeba w to wierzyć! Powiem szczerze, ze cieszę się, ze P. stracił pracę w czasie trwania ciąży a nie przed nią, bo byśmy się w ogóle na dziecko nie zdecydowali. A tak mały jest jakimś motorem. Musi być dobrze!

Cytat:
No to mamy ten sam problem, ja tez ostatnio ciągle o tym myślę. Chyba z mężem pojedziemy najpierw do jednego szpitala, może czegoś się dowiemy, a potem do drugiego i wtedy zdecydujemy. Naprawdę, sama nie wiem, gdzie będzie mniej przerażająco A jeszcze oba szpitale oddalone 40km od mojego miasta

28.09.2014

Stary 2010-06-16, 11:48   #1432
elenka1
Rozeznanie

GABISUN jesli byś mogła dać linka z którego zamawiałaś te rzeczy dla siebie do porodu to byłabym wdzieczna i ile taki zestawik kosztował???

OLA 6.10.2010
Stary 2010-06-16, 11:55   #1433
ycnan
Zadomowienie

Pomidora, Angelikaw, u nas tez teraz z kaską bardzo ciężko Ja od maja nie pracuje, miałam odłożone pieniądze dla maleństwa, ale już jakiś tysiak z tego poszedł w pi**u... na rachunki. Mąż pracuje w sklepie i zarobki zależą BARDZO od ilości klientów. No, a ze teraz nie ma świąt, ludzie sprzętu nie kupują za dużo to jest nam naprawdę ciężko. W maju jeszcze miałam korepetycje, więc było znośnie, ale teraz tragedia. Nic już nam z pensji męża nie zostało
Na szczęście od lipca powinno być "w miarę", bo właśnie spłaciliśmy kredyt, więc kilka stów w kieszeni zostanie.
Również od dłuższego czasu myślimy o firmie, ale i tak mąż dalej by pracował, a firmą ja bym się zajmowała. Z tym, że z niemowlaczkiem nie będzie łatwo...
Na razie siedzę i kombinuję, jak bym mogła zarobić...

Jak to moja mamcia mówi, jak się chce mieć dziecko, to się trzeba przemęczyć. Kobieta ma do wyboru pracę albo dziecko. Dla mnie wybór jest prosty.
Wiem, że jak się zrobi naprawdę źle, to rodzice nam pomogą, ale psychicznie ciężko znoszę fakt, że nie do końca sobie radzimy. Pocieszam się jedynie tym, że utrzymujemy się zupełnie sami. Wynajmujemy fajne, duże mieszkanie, w którym będzie nam z dzieckiem super (żeby nie było, koszty takie same jak wynajem kawalerki). A większość osób jakie znam, mające dziecko/dzieci, mieszka z rodzicami. A wiadomo, że nawet jak czynszu się nie płaci, to już zupełnie inaczej to wygląda.
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 11:57   #1434
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
ja też mam taki mętlik

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Częstochowasklep

Galeria Jurajska
Al. Wojska Polskiego 207

Na mapce, faktycznie nie jest zaznaczone, ale na stronie głównej wybierasz miasto i ..taa daam ^^
no widzisz, a ja na mapce sprawdzałam ...
dzięki Aniu
Stary 2010-06-16, 12:04   #1435
fem
Raczkowanie

witam dziewczynki...
jak piękna pogoda to aż żyć się chce...
od rana leci mi krew z nosa i kurcze nie mogę sobie z tym poradzićchyba pódę na pogotowie do taty, może coś poradzi

właśnie przyszedł kurierem komplet pościeli z wypełnieniem i pieluszki flanelowe... jak mi się podoba jeszcze niedawno marudziłam, że nie zdąże z zakupami a tu proszę...hm...
(niżej zdięcia)

Cytat:
Napisane przez kasienka1701
kasieńko wiesz wcześniej kosztowały 12,99zł i to mnie bardziej zwaliło

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png

Edytowane przez fem
Czas edycji: 2010-06-16 o 12:07
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 12:07   #1436
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Pomidora, Angelikaw, u nas tez teraz z kaską bardzo ciężko
Na razie siedzę i kombinuję, jak bym mogła zarobić...

Jak to moja mamcia mówi, jak się chce mieć dziecko, to się trzeba przemęczyć. Kobieta ma do wyboru pracę albo dziecko. Dla mnie wybór jest prosty.
u nas też mamy troszkę kasy odłożone, ale już część z tego poszło na jakieś zaległe sprawy (typu szafka na buty, do łazienki) ;/

Mieszkamy w domu rodziców (niby osobno, ale jednak), plus jest taki, że nie płacimy czynszu, ale opłaty i tak robimy - prąd, gaz, woda, telefon, internet, telewizja - wychodzi ok 400zł/mc, no i kredyt na samochód (310zł/mc).. Ale ten był wzięty 2 lata temu, gdy oboje bardzo dobrze zarabialiśmy... Jeszcze 2 lata zostały, bo właśnie zapłaciłam 24 ratę

Poza tym moja mama pracuje jako kucharka w przedszkolu - nie muszę nikomu chyba mówić jak jest w takich placówkach (zamiast wyrzucać nadmiar, jedzenie bierze się do domu). Dość często (nie codziennie, ale powiedzmy 2 x w tyg.) mam jakiś obiad - choćby zupę.

Chciałam pracować dłużej (gdy pracowałam miałam 500zł więcej niż teraz), ale gdy w lutym lekarz wysłał mnie na zwolnienie, powrotu do firmy już nie miałam. A dziecko jest dla mnie najważniejsze.

Trzeba jakoś pokombinować... i być dobrej myśli
Stary 2010-06-16, 12:18   #1437
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
GABISUN jesli byś mogła dać linka z którego zamawiałaś te rzeczy dla siebie do porodu to byłabym wdzieczna i ile taki zestawik kosztował???
A proszę http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=2986379

wzięłam majty Hartmanna bo były polecane przez dziewczyny na sąsiednim wątku, więc sprawdzone

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 12:19   #1438
angelikaw
Zakorzenienie

fem, jaka śliczna pościel... ja też chcę żyrafki
podasz linka do sklepu/aukcji?
jaka ta posciel jest w dotyku? miękka? bo czasem sprzedają takie szorstkie, niemiłe...

a z nosem podobno zimne okłady na kark pomagają... mój TZ czesto takie miewa...
Skoro masz możliwość to zadzwoń do taty, zamiast iść... ;/
Stary 2010-06-16, 12:20   #1439
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Częstochowasklep

Galeria Jurajska
Al. Wojska Polskiego 207

dziękuję za informacje

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 12:23   #1440
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
wzięłam majty Hartmanna bo były polecane przez dziewczyny na sąsiednim wątku, więc sprawdzone
ile par takich majteczek potrzeba? 3-4 starczą?

i jaki wymiar pieluszek tetrowych?

i jeszcze jedno pytanie - chcę kupić laktator ręczny Aventa... kosztuje coś ok 120-150zł. To dobra cena? czy polecicie innej firmy?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości