Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-16, 08:48   #4561
Maja102
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Bardzo dobry pomysł

Teraz to szybciutko ci pójdzie z pracą, trzymam kciuki.

Kochana wiadomo, że kazdy się zmienia. W koncu lata leca hehe
Ja tez jak poznałam TZ to mnie normalnie piorun strzelił, tez myslałam, niezłe ciacho w 100% mój typ ale gdzie tam on i ja, tyle osób (nawet moja najlepsza kolezanka z ławki) się w nim kochały. Podobno on tez się w e mnie zakochał od pierwsze wejrzenia ale myslał dokładnie to samo, zreszta ja w tym czasie spotykałam sie z naszym kolegą, potem z drugim (mimo, ze charaktery mieli swietne, to wygląd juz mi nie do konca odpowiadał, a to wzrost a to coś innego. Wiec nie chciałam z nimi nic więcej. Teraz jestesmy dobrymi znajomymi). Ile było w tym chemii , jak sie po roku znajomosci całowalismy (nawet mój kolega się wtedy nie liczył, z ktorym to wtedy byłam, liczył sie tylko TZ) dopiero po jakims czasie zrozumielismy, ze jednak za bardzo nas do siebie ciągnie I nie było innej opcji jak byc razem Ale chemia trwa nadal. I wiadomo, ze wraz z wiekeim człowiek się zmienia, ze to nie zawsze tak jak napisałać będzie to ciacho z kremem, ale jednak. Chemia pozostaje, prawda??
zmienia się człowiek, zmienia... gust też
Jak spotkałam gościa, w którym się kiedyś bujałam, to byłam w szoku - co ja w nim kurde widziałam???
Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Maja...ooo pieszczochę chętnie, będzie mi pasować

to co Wy gracie? coś na ostro?
Stary 2010-06-16, 08:48   #4562
MAGiALENA
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
a akcik chcialabym ale wsyztko musze z nim ustalic.. najpierw on musi sie zgodzic a potem bedziemy dyskutowac co tam ma byc na tych fotkach
a jak ja już będę w ciąży, to akciki bedzie mi robił mój TŻ - fotograf.

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 08:49   #4563
celi25
Rozeznanie

Cytat:
Gucia dawaj zdjęcie i tak każdy może tylko raz głosować, wiec myśle, że ma to sens

Rosette dziś gra Hiszpania

Oglądałas wczorajszy mecz Brazylia - Korea?? Fajny był
Ja stawiałam 2:0 a Korea w ostatnich minutach strzeliła i przegrywam w naszym rankingu

celi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 08:50   #4564
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
czeresni mi sie chce
wpadaj do mnie moj Tżcik nazbieral mi wczoraj cale wiadro...

a tak w ogole to prosze o trzymanie kciukow za mojego tzcika bo pojechal pod Wroclaw na rozmowe w sprawie pracy.... Fajnie by bylo zeby mu sie w koncu udalo cos znalezc, bo juz 2 miesiac siedzi biedak na bezrobociu i perspektyw na prace za bardzo nie widac ;/

A tak w ogole to bylismy przez weekend we wrocku super bylo, pozwiedzalismy, odpoczelismy, pogoda dopisala a Wrocław to piekne miasto i powiesiliśmy kłódki na moście i wrzuciliśmy kluczyki do odry, żeby nasza miłość trwala wiecznie haha
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 08:51   #4565
kolanka
Zadomowienie

U mnie wyglada to jakos inaczej. Kiedys spotykalam sie z facetami, na widok których, ze tak powiem miałam mokro... przystojni, z bajerem . Miałam wtedy 20-24 lata, jednak, jakoś taka zdystansowana do nich byłam. Wiedziałam, ze lecą na nich laski i jakos cieżko było mi im ufac. Według mnie to były jeszcze szczeniackie czasy, faceci musieli sie wyszaleć. Niektórzy do dziś sie nie ustatkowali i zyja życiem kawalerkim ( podejrzewam, ze nawet byliby w stanie mnie zdradzac, gdyby znajomość ciagneła się dłuzej). A mój mąż jest zupelnie inny. Też jest mega przystojny ( uwierzcie mi, ze nie tylko dla mnie), wszystkie dziewczyny sie w nim w szkole kochały ( wiem to od jego kolezaki, która do dziś ma jego zdjecie i mi o tym mówiła, mimo tego, ze jest juz mężatką). Tylko, ze ja na poczatku na ten jego czar nie poleciałam. Po prostu znależliśmy sie w odpowiedniej chwili w odpowiednim miejscu. PO moich wczesniejszych doswiadczeniach wiedziałam juz czego szukam. Nie było dla mnie ważne na poczatku znajomosci, czy mnie ktos podnieca. Było dla mnie ważne, ze moge mu zaufać. Chemia miedzy nami jest, tylko nie odczuwam jej jakos specjalnie, jest dla mnie czymś tak normalnym, ze nie zwracam na nia uwagi.
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 08:51   #4566
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

a tak w ogole to prosze o trzymanie kciukow za mojego tzcika bo pojechal pod Wroclaw na rozmowe w sprawie pracy.... Fajnie by bylo zeby mu sie w koncu udalo cos znalezc, bo juz 2 miesiac siedzi biedak na bezrobociu i perspektyw na prace za bardzo nie widac ;/

A tak w ogole to bylismy przez weekend we wrocku super bylo, pozwiedzalismy, odpoczelismy, pogoda dopisala a Wrocław to piekne miasto i powiesiliśmy kłódki na moście i wrzuciliśmy kluczyki do odry, żeby nasza miłość trwala wiecznie haha
trzymam kciuki za małża

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 08:51   #4567
kliwia
Zakorzenienie

madzia marek jurek tez jest przeciwny, ale on sie nei liczy za bardzo.
Dla mnie powinno byc refundowane przynajmniej w wiekszej czesci. Im wiecej dzieci w panstwie tym lepiej dla kraju.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 08:52   #4568
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
mój powiedział to samo, jak tylko zobaczy dwie kreski to leci i kupuje lustrzankę, on kocha robić zdjęcia, ale mamy teraz zwykłą cyfrówkę. Jednak mimo wszystko jakąś sesję z TZ też będe chciała mieć
Cytat:
Napisane przez celi25 Pokaż wiadomość
Ja stawiałam 2:0 a Korea w ostatnich minutach strzeliła i przegrywam w naszym rankingu
Jakim rankingu?? To za Brazylia jesteś?? my z męzem za Hiszpanią a mój tata za Holandią

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 08:54   #4569
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Gucia dawaj zdjęcie i tak każdy może tylko raz głosować, wiec myśle, że ma to sens

Rosette dziś gra Hiszpania

Oglądałas wczorajszy mecz Brazylia - Korea?? Fajny był
No to dzisiaj dam, na razie mąż mi musi zrobić zdjęcie gdzie mam odłonięte nogi, bo wszystkie mam w rajstopach

A co do meczyków, to ja też obstawiam, koledzy mojego tżeta robią zakłady, płaci się 21zł i typuje kto wygra, czy remis plus 3 strzelców i kto mistrzem. No i ja wczotraj zarobiłam tylko 1 punkt za brazylie, a tak w ogóle to jestem za wybrzeżem kości słoniowej!

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
nie wiem czy nei za poźno chyba nie
bo co tydzien sa dwie nowe dziewczyny wybierane....

niby ilość głosów jest ważna ale i tak wybiera jury mi sie nei udało a indii tak

mysle ze warto spróbowac nic to przeciez nei kosztuje a nóż widelec sie uda
tak też zrobię, dzięki

Cytat:
Dziewczyny ostatnio oglądałam debatę jakąś kandydatów na prezydenta, była mowa o in vitro. Co wy o tym sądzicie?? Powinno być refundowane czy nie?? Ja jestem za, przeciez to szansa dla wielu par. Na szczęscie tylko Kaczynski jest przeciw
Madzia, to zależy. Jestem za, jeśli mają pomagać parą, które nie mogą zajść w ciąże, jestem przeciw, jeśli pary np lesbijskie za pomocą invitro miałyby mieć dzieci

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 08:55   #4570
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
mój powiedział to samo, jak tylko zobaczy dwie kreski to leci i kupuje lustrzankę, on kocha robić zdjęcia, ale mamy teraz zwykłą cyfrówkę. Jednak mimo wszystko jakąś sesję z TZ też będe chciała mieć
ja to musiałam się dpytywać, czy będziemy mieć sesję, mimo że TŻ to fotograf "z wykształcenia". wydaje mi się, że on nawet o tym nie pomyślał. a może pop prostu za wczesnie dla niego byłona takie pomysły...

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 08:55   #4571
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
a widziałas nowe zdjecia???? bossssssskie są

no ale ona dzieciaczkom z tego co widze robi chociaz moze i akty tez robi
no wlasnie dletego nie chce u niej bo raz ze nie znam a dwa nie wiem jak sie dogadam bo ona juz dzieciom tzn z braku laku... mam nadzieje ze on sie zgodzi

aaaa INDIAAAAAAAAAAAAAA co sie niechwalisz ze wygralas
Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
no ja chce zrobic niespodzianke dla tz wiec wiesz...
choc maz mi zrobil jedno ostatnio takie ze wow... z odslonietym jednym sutkiem i kawalkiem brzucha.. takie z glupoty tak jak robilismy zwykle i mi sie tak podoba zeeee
wiec tymbardziej chce profesjonalne

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

juz sie ubieram i jade trzymammmmmm kciuki
Wroclaw jest piekny uwielbiam wroclaw.. zawsze bylam zakochana we wroclawiu - czesto tam bywam jest piekny - jak sie smialam potem poznan to moj kochanek a wroclaw maz

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-06-16 o 09:00
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 08:57   #4572
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Samba :kiuki: a własnie coś ostatnio w wiadomosciach o tych kłodkach mówili

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
madzia marek jurek tez jest przeciwny, ale on sie nei liczy za bardzo.
Dla mnie powinno byc refundowane przynajmniej w wiekszej czesci. Im wiecej dzieci w panstwie tym lepiej dla kraju.
No własnie, on sie nie liczy.

Dokładnie, choć w częsci powinno być refundowane Mojej mamy brat z zoną mieli in vitro ale im sie nie udało, do tej pory nie mają dzieci niestety. Problemy miała mamy bratowa, z bratem było wszytsko ok, leczyłą się, ale niestety. Na więcej zabiegów in vitro nie mieli juz pieniędzy

Stary 2010-06-16, 08:59   #4573
martucha84
Zakorzenienie

a ja jestem za argentyna ale wlasnie wybrzezem ostatnio fajnie gralo
Stary 2010-06-16, 09:00   #4574
kolanka
Zadomowienie

Jest jedna sprawa w invitro, która nie daje mi spokoju i ze względu an to nie potarfie definitywnie odpowiedzieć, ze tak, ze jestem za refundacją. Jako materiał genetyczny pobieranych jest kilka komórek jajowych i one wszystkie sa zapładniane. Jesli np. pierwszy zarodek się przyjmie i bedzie z niego dzidzius, to co dzieje się z pozostałymi załodnionymi komórkami"dzidziusiami" - sa zabijane?
Stary 2010-06-16, 09:00   #4575
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
A co do meczyków, to ja też obstawiam, koledzy mojego tżeta robią zakłady, płaci się 21zł i typuje kto wygra, czy remis plus 3 strzelców i kto mistrzem. No i ja wczotraj zarobiłam tylko 1 punkt za brazylie, a tak w ogóle to jestem za wybrzeżem kości słoniowej!

Madzia, to zależy. Jestem za, jeśli mają pomagać parą, które nie mogą zajść w ciąże, jestem przeciw, jeśli pary np lesbijskie za pomocą invitro miałyby mieć dzieci
wow, oczywiscie , ze jestem przeciwna temu aby pary lesbijskie miały dzieci Dlaczego dziecko ma przez to cierpieć potem Chodziło mi o "normalne" pary małżenskie

jestes za wybrzezem kosci słoniowej?? tez nieźle wczoraj grali, przynajmniej nie dali wygrać Portugalcom, nie lubię ich bardzo

Stary 2010-06-16, 09:01   #4576
kliwia
Zakorzenienie

kolanka z tego co wiem to sa zamrazane w banku.
tylko mnie dziwi takie podejscie, bo o poronieniach naturalnych sie nic nie mowi, a to mneij wiecej na tej samej zasadzie. A taka komorka jajowa dla mnie osobiscie nie jest jeszcze ani plodek ani tym bardziej dzieckiem. a rozstrzasaja to jakby nie wiem co to bylo. I pewnie nie bylo by dylematow dot samego in vitro, gdyby nie tak silna pozycja kosciola w naszym kraju.

no ale to dyskusja na caly watek jest.

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-06-16 o 09:03
Stary 2010-06-16, 09:02   #4577
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo mozliwe, bo przecież za jakis czas ta para może chciec mieć znowu dziecko

Stary 2010-06-16, 09:07   #4578
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
juz sie ubieram i jade trzymammmmmm kciuki
Wroclaw jest piekny uwielbiam wroclaw.. zawsze bylam zakochana we wroclawiu - czesto tam bywam jest piekny - jak sie smialam potem poznan to moj kochanek a wroclaw maz
no to szykuj sie ja już szykuje czeresienki

Ja we wrocławiu bylam dopiero 2 raz, i to pierwszy tak na dluzej bo za pierwszym razem bylam tylko przejazdem na chwile na rynku... ale bardzo nam sie podobalo teraz jak moj tz dostanie tam prace to bedziemy bywac czesciej heheh

Cytat:
Samba :kiuki: a własnie coś ostatnio w wiadomosciach o tych kłodkach mówili
ja nawet nie wiedzialam ze cos takiego jest... przez przypadek trafilismy tam z tztem podczas spacerku i tz stwierdzil ze on koniecznie musi tam powiesic klodke duzo tam juz tego wisi
Stary 2010-06-16, 09:10   #4579
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
jestes za wybrzezem kosci słoniowej?? tez nieźle wczoraj grali, przynajmniej nie dali wygrać Portugalcom, nie lubię ich bardzo
Tzn, strasznie im kibicuje, ale typowałam Włochy. Stwierdziłam, że jak wszyscy są za Hiszpanią, to ja będę za Włochami, ale ostatnio już mnie strasznie zawiedli

Stary 2010-06-16, 09:11   #4580
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
tylko mnie dziwi takie podejscie, bo o poronieniach naturalnych sie nic nie mowi, a to mneij wiecej na tej samej zasadzie. A taka komorka jajowa dla mnie osobiscie nie jest jeszcze ani plodek ani tym bardziej dzieckiem. a rozstrzasaja to jakby nie wiem co to bylo. I pewnie nie bylo by dylematow dot samego in vitro, gdyby nie tak silna pozycja kosciola w naszym kraju.

no ale to dyskusja na caly watek jest.
Kliwia dobrze piszesz A to ile pleminików ginie przy normalnym zapłodnieniu tez juz nikt nie pamieta

Samba daleko macie do Wrocławia?? Co to za praca??

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Tzn, strasznie im kibicuje, ale typowałam Włochy. Stwierdziłam, że jak wszyscy są za Hiszpanią, to ja będę za Włochami, ale ostatnio już mnie strasznie zawiedli
oni juz sa tacy lekko starsi przynajmniej jak patrzyłam, to większosc juz po 30-ste jest, gdzie w HOlandii duzo jest graczy po 22-25 lat

Stary 2010-06-16, 09:17   #4581
kolanka
Zadomowienie

Słyszalam o tym zamrazaniu, ale ile lat takie komórki trzymac. Nie wszytkich też jest stać na wysokie oplaty za ich przechowywanie. Potzrbne są banki do przechowywania i tworzy sie juz według mnie doś poważny problem.
Stary 2010-06-16, 09:20   #4582
kliwia
Zakorzenienie

kolanka kazdy ma swoje sumienie. jesli ktos nie jest przekonany do tej metody to idzie do osrodka adopcyjnego. ale wg mnie panstwo nie powinno blokowac mozliwosci invitro i jak wczesniej mowilam refundowac chociaz czesc zabiegow.
Ze nie wspomne o refundacji zzo przy porodach bo w tej kwesti daleko 'za murzynami' jestesmy.
Stary 2010-06-16, 09:20   #4583
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Samba daleko macie do Wrocławia?? Co to za praca??

do Wroclawia mamy jakies 250 km... ale jest dobry dojazd wiec mozna to spokojnie pokonac w 2,5 godziny... praca jako inzynier w fabryce LG... nie chcialabym zeby tz mnie opuszczal, no ale niestety jest bardzo kiepsko z praca dla niego ostatnio ;/ przez te 2 miesiace byl raptem chyba na 2 rozmowach... na jednej w warszawie w coca-coli (ale tam juz w ogole lipa by byla bo drogi kiepskie i dluuuugo sie jedzie), a na drugiej w firmie swojego taty.... hmmm tam zbyt wiele by nie zarobil, i to taka firma jeszcze postkomunistyczna.... zreszta nie wiadomo czy oni kogokolwiek w ogole szukaja bo bylo ogloszenie w necie i tz wyslal tam cvke i pytal taty, a tata pytal u siebie w zakladzie to nikt nic nie wiedzial o tym ogloszeniu... a w ogole to rozmowe mial z jakims takim kolesiem co sie w ogole na tym nie zna i on powiedzial ze jest na tak, ale i tak trzeba akceptacje glownego szefa... no i niby w tym tyg ma byc jakas odpowiedz... fajnie by bylo gdyby mu sie udalo wkrecic chociaz tam bo na prawde nieciekawie jest z praca dla inzynierow... tz sle cvki i dupa
Stary 2010-06-16, 09:23   #4584
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
kolanka kazdy ma swoje sumienie. jesli ktos nie jest przekonany do tej metody to idzie do osrodka adopcyjnego. ale wg mnie panstwo nie powinno blokowac mozliwosci invitro i jak wczesniej mowilam refundowac chociaz czesc zabiegow.
Ze nie wspomne o refundacji zzo przy porodach bo w tej kwesti daleko 'za murzynami' jestesmy.
Co to jest zzo ??

a z reszta zgadzam się w 100%

Samba czyli TZ by coś we wrocku wynajął tak?? Czy macie tam kogos, u kogo by mieszkał??

Stary 2010-06-16, 09:28   #4585
kliwia
Zakorzenienie

madzialenka gooooooogle znieczulenie.
Stary 2010-06-16, 09:34   #4586
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
madzialenka gooooooogle znieczulenie.
:d

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Kliwia własnie weszłam na stronkę moje szpitala i tam jest napisane, ze "Znieczulenie zewnątrzoponowe jest dostępne nieodpłatne ze wskazań medycznych (położniczych, kardiologicznych. Po podaniu zzo rodząca może się poruszać."

Stary 2010-06-16, 09:36   #4587
kliwia
Zakorzenienie

madzia czyli za zyczenie nie daja. W moim szpitalu nawet odplatne nie jest dostepne.
Stary 2010-06-16, 09:41   #4588
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
madzia czyli za zyczenie nie daja. W moim szpitalu nawet odplatne nie jest dostepne.
Na zyczenie niby nie jest. Ale połozna może je zlecic. To u ciebie w ogóle go nie ma??

Mojej mamy bratowa jest położna w naszym szpitalu wiec z tym problemu nie ma. Moja mama była tak nafaszerowana tymi lekami, ze jak brat sie urodził (po 12 godz porodu) to aż nie płakał przez pierwsza chwilę taki był naćpany

W sobotę rodziła mamy znajomej synowa. Oczywiscie mama zadzwoniął do bratowej czy może się przejśc i zobaczyc jak tam idzie. Bratowa poszła, zobaczyła, ze dziewczyna sie męczy i bach... przepisała jej to znieczulenie

Dlatego ja juz sobie zarezerowałam , ze przy porodzie będzie TZ (czytałam ze normalnie może być, bo wiem ze są tez szpitale, ze nie może) i mamy bratowa jako położna

Stary 2010-06-16, 09:46   #4589
Gucia0987
Zakorzenienie

Taa, mój TŻet, "jak prawdziwy facet" będzie czekał w poczekalni. Jak mu powiedziałam, że prawdziwy facet jest przy żonie, to on stwierdził, że woli być "nie prawdziwy"

Stary 2010-06-16, 09:49   #4590
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Taa, mój TŻet, "jak prawdziwy facet" będzie czekał w poczekalni. Jak mu powiedziałam, że prawdziwy facet jest przy żonie, to on stwierdził, że woli być "nie prawdziwy"
hehe

mój sie od zawsze rwie do tego

Powiedział, ze bardzo chce, tylko sie boi czy nie zemdleje, ale to nic,powiedział, że najwyżej sobie rękę do mojej przywiąze i jak zemdleje i padnie to dalej będzie mnie trzymał wariat

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości