Rocznik 86 - najbardziej fascynujące kobiety i nie tylko :P część 2 - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-14, 18:36   #4861
SilverStorm
Zakorzenienie

GG do SilverStorm
Dot.: Rocznik 86 - najbardziej fascynujące kobiety i nie tylko :P część 2

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Kochana niedobrze, że tak o sobie myślisz
Co ja mam powiedzieć jak mi ostatnim razem gdy robiłam zdjęcie pani fotograf powiedziała, że ja to mam jakieś dziwne oczy i lepszego zdjęcia nie będzie

Ja też nie lubię swojego profilu ale po co sobie psuć krew takim myśleniem
i teraz mam stres, bo znów będę musiała zrobić zdjęcia tym razem do dyplomu
A u mnie właśnie fotograf robi perfekcyjne zdjęcia, tylko jest problem z tymi robionymi "po domowemu". Dlatego też wolę fotografować niż być fotografowaną

Cytat:
Napisane przez antunka Pokaż wiadomość
za gadanie bzdur.
Ałłłłłłłłłłła

Cytat:
Nic się nie martw. Fryzjerka na pewno cos ładnego wyczaruje. Nie pozwoli Ci brzydko wyglądać. Ty zadbaj o usmiech i dobry taneczny nastrój
No, teraz wszystko w jej rękach
The less they know
SilverStorm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 20:38   #4862
evangeline
Zakorzenienie

Hej kochane

Cytat:
Napisane przez teofano86 Pokaż wiadomość
patrzcie na to nie ma to jak katolicka tolerancja... religia miłości pokoju i tolerancji... poczułam się jak na herbatce u talibów... albo z nami albo bez głowy...
witamy na kolejnym etapie ciemnogrodu

Cytat:
Napisane przez dolce&gabbana Pokaż wiadomość
Hejo Ja się tyle nie odzywałam, że szok. To wszystko przez moją małomówność i nieśmiałość, nawet na forum mi się udziela Wiele razy miałam włączone okienko odpowiedzi, ale stwierdziłam, że kogo interesuje to co napisze.

Ja się cieszę, że się ochłodziło, ale szkoda, że aż tak drastycznie, znowu pada i do tego jeszcze te burze brrrr.
W sob byliśmy na 30leciu ślubu wujostwa TŻ, ale przez upał impreza średnio się udała, każdy tylko szukał chłodnego kąta, a potem nadeszła burza i wszyscy pouciekali do domów, bo tu komputer nie odłączony, tam okna nie pozamykane, babcia sama w domu, a boi się burzy itd.

Moje włosy są okropne, proste, cienkie i "przyklejone" do głowy Ostatnio dostaje obsesji, że matowieją

Mnie niestety też dopada czarnowidztwo, jeżeli chodzi o prace po studiach. Tym bardziej, że najprawdopodobniej bronimy się dopiero 29 lipca Tak nas załatwili na uczelni, zanim dostanę dyplom, to nawet wszystkie staże mi pozajmują.

I ja będę trzymać kciuki W grudniu dziewczyny trzymały za mnie i zdałam Poradzisz sobie!!

Ja dopiero od jakiegoś miesiąca zaczęłam więcej jeździć. TŻ dał mi auto i nie mam wyjścia, a jemu ono nie potrzebne, bo inteligent "wydmuchał" sobie zabranie prawka na rok Szkoda słów

Trzymam kciuki za pomyślny przebieg egzaminu i brak rewolucji żołądkowych

Miłego dnia
kochana no wreszcie wróciłaś pisz jak najczęściej!

Cytat:
Ja się pochwalę mogę?
dostałam się na praktyki i nawet (co prawda nie tak atrakcyjną jakbym się dostała na staż na który równolegle aplikowałam) dostanę za to kasiorkę
ooo ale super, gratulacje ja muszę wreszcie ruszyć dupę i zalatwić drugie studenckie, oczywiście nie dostanę za nie złamanego grosza

Cytat:
Napisane przez kamakrk Pokaż wiadomość
Ja będę chemikiem organikiem - technolog leków i kosmetyków. I do tego z zacięciem do podstaw kwantowochemicznych
kurczę, brzmi zniewalająco

Cytat:
No otworzą, otworzą...
W Galerii Krakowskiej tam na górze. Podobno już pod koniec czerwca
całkiem smaczna kawka tam jest, choć nieco jedzie tam tą klimatyczną komerchą czasem w Poznaniu wstępuję, chociaż kawiarnie na Starym Mieście są dużo bardziej przyjemne

Pavlinecko, ja też trzymałam kciuki!

WYMIANKA
evangeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 20:48   #4863
dolce&gabbana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SilverStorm Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek

Korzystając z normalnej pogody wybyłam dziś na miasto umówić się z fryzjerką na ślubne czesanie
Kurczę, mam nadzieję, że uda jej się wyczarować coś fajnego z tych moich piórek - jestem jakś taka potwornie niefotogeniczna i generalnie w prawie każdej fryzurze wyglądam do bani
Skąd ja znam problem "niefotogeniczności": D Wszystko przez mój wieeeeeeeeelki nos

Niedługo muszę zrobić zdjęcie dyplomowe, zaś dylemat w co się ubrać, jak umalować, kolorowe czy czarnobiałe, uśmiech czy powaga... nienawidzę tego.
Cytat:
heej

Ja się pochwalę mogę?
dostałam się na praktyki i nawet (co prawda nie tak atrakcyjną jakbym się dostała na staż na który równolegle aplikowałam) dostanę za to kasiorkę

a czemu was tak urządzili z tą obroną?
Gratuluję

A co do obrony, to wszystko przez wyjazd naszego profesorka. Licencjatów załatwią przed wyjazdem, wkurza mnie, że wszystko robią pod nich, a my się musimy ochłapami zadowalać. Reszta broni się jak wróci prof., ale i tak wszyscy inni, nie wiem dlaczego, mają pierwszeństwo przed nami i nasza katedra dostała termin na szarym końcu Składaliśmy podania, żebyśmy mogli bronić się 1 lipca z licencjatami, ale odrzucili je

Edytowane przez dolce&gabbana
Czas edycji: 2010-06-14 o 20:49
dolce&gabbana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 21:18   #4864
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evangeline Pokaż wiadomość
ooo ale super, gratulacje ja muszę wreszcie ruszyć dupę i zalatwić drugie studenckie, oczywiście nie dostanę za nie złamanego grosza
a masz już coś upatrzone? gdzie byś chciała?

Cytat:
Niedługo muszę zrobić zdjęcie dyplomowe, zaś dylemat w co się ubrać, jak umalować, kolorowe czy czarnobiałe, uśmiech czy powaga... nienawidzę tego.
też tego nie lubię

Cytat:
Gratuluję
dziękuję

Cytat:
A co do obrony, to wszystko przez wyjazd naszego profesorka. Licencjatów załatwią przed wyjazdem, wkurza mnie, że wszystko robią pod nich, a my się musimy ochłapami zadowalać. Reszta broni się jak wróci prof., ale i tak wszyscy inni, nie wiem dlaczego, mają pierwszeństwo przed nami i nasza katedra dostała termin na szarym końcu Składaliśmy podania, żebyśmy mogli bronić się 1 lipca z licencjatami, ale odrzucili je
no to rzeczywiście nieładnie was potraktowali za coś takiego się im należy : pala:

Buziaki

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 21:19   #4865
antunka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shinju1986 Pokaż wiadomość
Nie Ty jedna, ja też. Znajomi z mojego kierunku obronili się na jesieni 2009 i do dziś pracy w zawodzie szukają. A teoretycznie jestem na kierunku inżynieryjnym, po którym jest milion możliwośći. Taaa...
To mnie teraz pocieszyłaś. Skąd brać środki do życia? Może od razu po obronie zarejestrować się jako bezrobotna, przynajmniej jakiś grosz dostanę Oj mam kiepski dzień dzisiaj pod tym względem. Za bardzo martwię się na zapas... Pałą mnie

Cytat:
a to przepraszam
No ja myślę

Cytat:
ehh no dobra, miałam jeszcze przejrzeć magisterkę, poszukać literówek itp. no i uczyć też się miałam a zamiast tego wizaż, wizaż, wizaż
Też dzisiaj wydrukowałam sobie magisterkę w celu sprawdzenia literówek ale się nie doczekała. W środę mam dwa zaliczenia i wolę się na tym skupić. A Tobie się należy pała za ciągłe wizażowanie Hehe bojowo jestem dzisiaj nastawiona do świata

Cytat:

Ja się nie mam w co ubrać bo bluzka dalej nie kupiona Makijażu nie umiem ładnego wykonać więc będzie bez. Fryzura pewnie taka jak zwykle czyli nic specjalnego. Uśmiech odpada bo mam kurze łapki i może być kolorowe bo i tak zrobią retusz a łatwo przerobić na czarno białe. Dziękuję za uwagę

Terminu obrony współczuję. Ja się martwię, że mam późno a co dopiero czekać cały lipiec. I też nie rozumiem czemu licencjaci są ważniejsci niż magistranci... oburzające

A w dodatku cały dzień mi zimno i miałam chwilę słabości połączoną z wybuchem płaczu. Zupełnie nie rozumiem tej huśtawki nastroju
antunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 21:26   #4866
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
To mnie teraz pocieszyłaś. Skąd brać środki do życia? Może od razu po obronie zarejestrować się jako bezrobotna, przynajmniej jakiś grosz dostanę Oj mam kiepski dzień dzisiaj pod tym względem. Za bardzo martwię się na zapas... Pałą mnie
Ty mnie a ja Ciebie Damy radę kochane, kto jak nie my?

Cytat:
No ja myślę

Cytat:
Też dzisiaj wydrukowałam sobie magisterkę w celu sprawdzenia literówek ale się nie doczekała. W środę mam dwa zaliczenia i wolę się na tym skupić. A Tobie się należy pała za ciągłe wizażowanie Hehe bojowo jestem dzisiaj nastawiona do świata
No dzięki za pałę
Udało mi się przejrzeć magisterkę, ale muszę ją odłożyć na dzień czy dwa, żeby jeszcze raz w miarę na świeżo obejrzeć bo i tak pewnie coś przeoczyłam

Cytat:
A w dodatku cały dzień mi zimno i miałam chwilę słabości połączoną z wybuchem płaczu. Zupełnie nie rozumiem tej huśtawki nastroju
a bo my teraz przy tych magisterkach i jeszcze egzaminach mamy dużo stresu, musiałaś się rozładować i tak wypadło, że płaczem.
Ja najczęściej się rozładowuję płacząc
Chociaż dzisiaj też trochę podminowana chodzę, lepiej, żeby współlokator schodził mi dzisiaj z drogi

Stary 2010-06-14, 21:46   #4867
teofano86
Zadomowienie

byłam u psychologa... ale fajnie było normalnie zacznę chodzić regularnie

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
ja nie chce być złym prorokiem, ale za darmo nie dostaniesz.... musisz mieć co najmniej rok przepracowany a jak na umowę zlecenie pracowałaś, to musisz zarobić najniższą krajową a i to zasiłek na 3 miesiące... a i wszystko musi być udokumentowane
Ain't nothing I'd rather do
Goin' down, party time, My friends are gonna be there too
[...]"

teofano86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 22:32   #4868
antunka
Zakorzenienie

Cytat:
a bo my teraz przy tych magisterkach i jeszcze egzaminach mamy dużo stresu, musiałaś się rozładować i tak wypadło, że płaczem.
Ja najczęściej się rozładowuję płacząc
Chociaż dzisiaj też trochę podminowana chodzę, lepiej, żeby współlokator schodził mi dzisiaj z drogi
Damy radę damy. Silne babki jesteśmy
Ten "współlokator" brzmi okrutnie ale dobrze mu tak. Pałą go hehehe za całokształt

Cytat:

ja nie chce być złym prorokiem, ale za darmo nie dostaniesz.... musisz mieć co najmniej rok przepracowany a jak na umowę zlecenie pracowałaś, to musisz zarobić najniższą krajową a i to zasiłek na 3 miesiące... a i wszystko musi być udokumentowane
Idź do diabła Zabierasz mi wszelkie nadzieje na godne życie. Czasem wolę żyć nie doinformowana, jestem szczęśliwsza

A wizyta u psychologa to z powodu depresji pogodowej?
Ja się boję psychologów. Mają zbyt przenikliwe spojrzenia

Idę spać bo pierdoły gadam.
Dobranoc
Stary 2010-06-14, 22:47   #4869
jojla
Zakorzenienie

Cytat:

no toś ją pocieszyła

a tam może trzeba pomyśleć i jakąś działalność własną spróbować.

Cytat:
Damy radę damy. Silne babki jesteśmy
Ten "współlokator" brzmi okrutnie ale dobrze mu tak. Pałą go hehehe za całokształt
okrutnie brzmi bo tak ma być przez weekend go nie było i życie od razu było prostsze i piękniejsze jeszcze troszkę, ale już niedługo muszę wytrzymać

Trochę się pouczyłam ale tak mi się marzy lenistwo, że sama siłą rzeczy się mu trochę poddaję

Stary 2010-06-14, 23:01   #4870
teofano86
Zadomowienie

Cytat:
Idź do diabła Zabierasz mi wszelkie nadzieje na godne życie. Czasem wolę żyć nie doinformowana, jestem szczęśliwsza
no co... jak wiem to się dzielę tym co wiem... trochę pracowałam w urzędzie to dobrze radzę :P po co masz się nastawiać na te 600 zł ??
Cytat:
A wizyta u psychologa to z powodu depresji pogodowej?
Ja się boję psychologów. Mają zbyt przenikliwe spojrzenia
nie.. z powodu nie radzenia sobie z facetem
Cytat:
no toś ją pocieszyła

a tam może trzeba pomyśleć i jakąś działalność własną spróbować.
chciałam dobrze...
na działaność gospodarczą jest dofinansowanie z UE
dodatkowo, starosta może wam finansować wybrane studia podyplomowe (do 9 000 pln) pod warunkiem, że jesteście bezrobotne. myk polega na tym, że jak np we środę podpisał wam zgode na finansowanie studiów to już w czwartek możecie iść do pracy a studia i tak zostaną sfinansowane (jedyny warunek to ich ukończenie). może komuś coś to pomoże
[...]"

Stary 2010-06-14, 23:15   #4871
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
no co... jak wiem to się dzielę tym co wiem... trochę pracowałam w urzędzie to dobrze radzę :P po co masz się nastawiać na te 600 zł ??

chciałam dobrze...
dodatkowo, starosta może wam finansować wybrane studia podyplomowe (do 9 000 pln) pod warunkiem, że jesteście bezrobotne. myk polega na tym, że jak np we środę podpisał wam zgode na finansowanie studiów to już w czwartek możecie iść do pracy a studia i tak zostaną sfinansowane (jedyny warunek to ich ukończenie). może komuś coś to pomoże

z tymi studiami podyplomowymi to ostatnio mówiła kobieta z up w krk, ale podobno to najlepiej się starać na początku roku bo później zwykle kasa już rozdysponowana.

rozumiem, że spotkanie z psychologiem wyszło na dobre

Stary 2010-06-14, 23:28   #4872
shinju1986
Raczkowanie

GG do shinju1986

Cytat:
Ja będę chemikiem organikiem - technolog leków i kosmetyków. I do tego z zacięciem do podstaw kwantowochemicznych
Ja inżynier chemiczno-procesowy

Cytat:
Ja jestem tym mocno zdołowana. Niby mieszkam w Warszawie więc podobno powinnam mieć dużo możliwości, ale prawda jest taka, że wszędzie trzeba mieć znajomości których nie mam. Rodzice zupełnie w innych dziedzinach niż ja się obracają (np. mama - bibliotekarz). A kasa potrzebna... na życie, na wyprowadzkę od rodziców, na ślub. I jeszcze chciałam jakieś podyplomowe zrobić. Powoli nastawiam się na szukanie jakiejkolwiek pracy, by potem szukając pracy w zawodzie mieć za co żyć.
shinju1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 23:32   #4873
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem tym mocno zdołowana. Niby mieszkam w Warszawie więc podobno powinnam mieć dużo możliwości, ale prawda jest taka, że wszędzie trzeba mieć znajomości których nie mam. Rodzice zupełnie w innych dziedzinach niż ja się obracają (np. mama - bibliotekarz). A kasa potrzebna... na życie, na wyprowadzkę od rodziców, na ślub. I jeszcze chciałam jakieś podyplomowe zrobić. Powoli nastawiam się na szukanie jakiejkolwiek pracy, by potem szukając pracy w zawodzie mieć za co żyć.
moja mama też bibliotekarz

co do studiów podyplomowych to tak jak pisała Teofano można spróbować zdobyć dofinansowanie z up. Warto o tym pomyśleć.

Dziewczyny Wy z inżynierem i tak macie lepiej niż ja będę mieć z moim mgr jedynie

Stary 2010-06-15, 08:59   #4874
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
No otworzą, otworzą...

W Galerii Krakowskiej tam na górze. Podobno już pod koniec czerwca
A jakie ceny ciekawe w PL są? Ja uwielbiam ich bombę kaloryczną i białą czekoladę z bitą śmietaną z cynamonem:lov e: Normalnie cudo

I nikt tak dobrze nie trzyma kciuków jak Wy Wróciłam wczoraj dopiero po 22 ( a pojechałam na 16) ale z 4,5 w indeksie
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 09:19   #4875
Sweetheart86
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety Teo ma rację UP za darmo nic nie da. A myślałyście o stażu? Kasa z tego nieduża, ale można się przynajmniej gdzieś zaczepić, jest to coś nowego do wpisania w CV i zawsze przecież w międzyczasie można szukać czegoś innego. Ja zaraz po studiach poszłam na staż i dobrze zrobiłam, bo dzięki stażowi dostałam umowę

PAVLINECKA gratuluję 4,5

Miłego dnia

Sweetheart86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 15:07   #4876
jojla
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
I nikt tak dobrze nie trzyma kciuków jak Wy Wróciłam wczoraj dopiero po 22 ( a pojechałam na 16) ale z 4,5 w indeksie
bo to przecież kciuki najlepsze na świecie

gratulacje pięknie zdanego ezgaminu

Ja dzisiaj idę do fryzjera mam ochotę na szaleństwo ale trochę się boję

Buziaki

Edytowane przez jojla
Czas edycji: 2010-06-15 o 15:40
Stary 2010-06-15, 16:25   #4877
antunka
Zakorzenienie

Cytat:

chciałam dobrze...
Dzisiaj mam lepszy humor i wybaczam Ci A na poważnie to dobrze, że mówisz takie rzeczy bo jak widzicie nic nie wiem o życiu Na pracę w zawodzie nie liczę ale jakąś pracę mam nadzieję znajdę. O stażu czy praktykach oczywiście też myślę i pewnie od tego zacznę. Tylko marzy mi się wyprowadzka z domu i pełna samodzielność finansowa a na stażu niestety tego nie osiągnę. I to jest najbardziej dołujące. Bo co z tego, że człowiek skończył studia jak jeszcze kilka lat będzie stawał na nogi Ale jakoś większość sobie radzi to czemu ja miałabym sobie nie poradzić?

Cytat:
Dziewczyny Wy z inżynierem i tak macie lepiej niż ja będę mieć z moim mgr jedynie
Ja też tylko mgr

Cytat:
Bo my jesteśmy nie do pokonania. Gratuluję

Cytat:
Szalej kochana szalej! Ja z jednej strony chcę zapuszczać włosy a z drugiej znudziła mi się obecna fryzura więc chciałabym zaszaleć. Póki co nie cuduję dopóki zdjęcia nie zrobię do dyplomu. A później kto wie... może mi odbije i się zetnę na zapałkę

Mam dzisiaj ostatnią studencką imprezę
Stary 2010-06-15, 16:44   #4878
dolce&gabbana
Zadomowienie

Bry

Cytat:
Zastanawia mnie czy wizyta wyglądała tak, jak to na filmach zwykle bywa kozetka i wpatrzony w Ciebie starszy Pan, budzący zaufanie?
Cytat:
Napisane przez Sweetheart86 Pokaż wiadomość
No niestety Teo ma rację UP za darmo nic nie da. A myślałyście o stażu? Kasa z tego nieduża, ale można się przynajmniej gdzieś zaczepić, jest to coś nowego do wpisania w CV i zawsze przecież w międzyczasie można szukać czegoś innego. Ja zaraz po studiach poszłam na staż i dobrze zrobiłam, bo dzięki stażowi dostałam umowę
Ja głównie myślą o stażu się ratuję, ale albo go znajdę sama, co teraz nie takie łatwe, albo będę się starać z UP, czyli dopiero w sierpniu jak dadzą mi dyplom
Cytat:
Liczę, że się pochwalisz po wizycie Moje włosy też wołają o fryzjera, ale muszę się zastanowić, jak się będę czesać na wesele, żeby mi potem włosów nie zabrakło
Cytat:
A jakie ceny ciekawe w PL są? Ja uwielbiam ich bombę kaloryczną i białą czekoladę z bitą śmietaną z cynamonem:lov e: Normalnie cudo

Super, gratuluję

Mnie dziś znowu boli głowa Jeszcze niedawno ból głowy zdarzał mi się tylko przy grypie czy silnym przeziębieniu, a teraz mnie tak bez powodu czasem boli Zaczyna się sztywnieniem i boleściami karku, a czasem łączy nawet z mdłościami...nabawiłam się migren czy co?

Oddawałam niedawno buty do reklamacji (diechmann) i oddali mi dziś kase w formie bonu o wartości butów. Przez rok ważny, więc mam czas żeby inne buty upolować

Stary 2010-06-15, 17:37   #4879
shinju1986
Raczkowanie

GG do shinju1986

Cytat:
Jak otworzyli pierwszy Starbucks w Warszawie, to były takie kolejki, że po zamówieniu trzeba było po 40 minut czekać na swoją kawę. Ja poszłam tam na kawę dopiero 3 miesiące po otwarciu, jak trochę się uspokoiło. Ceny dość wysokie, ale nie pamiętam ile dokładnie która kawa.
shinju1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 17:51   #4880
teofano86
Zadomowienie

Cytat:
rozumiem, że spotkanie z psychologiem wyszło na dobre
na dobre chyba wyjdzie... ale generalnie potwierdził moje obawy

Cytat:
ja bym szła i na staż i na studia podyplomowe... staż opcja daremna za kasę nędzną ale zawsze to coś do CV...

Cytat:
PAVLINECKA gratuluję 4,5
ja też gratuluję
Cytat:
Dzisiaj mam lepszy humor i wybaczam Ci A na poważnie to dobrze, że mówisz takie rzeczy bo jak widzicie nic nie wiem o życiu Na pracę w zawodzie nie liczę ale jakąś pracę mam nadzieję znajdę. O stażu czy praktykach oczywiście też myślę i pewnie od tego zacznę. Tylko marzy mi się wyprowadzka z domu i pełna samodzielność finansowa a na stażu niestety tego nie osiągnę. I to jest najbardziej dołujące. Bo co z tego, że człowiek skończył studia jak jeszcze kilka lat będzie stawał na nogi Ale jakoś większość sobie radzi to czemu ja miałabym sobie nie poradzić?
wiecie co... my to jesteśmy głupie... przecież to logiczne, że się nam rodzą takie czarne scenariusze, wiadomo... kobiety młode w wieku rozpłodowym, rynek po kryzysie... ale... pewnie większość się zaczepi gdzieś... może nie następnego dnia po obronie może nie po tygodniu... ale zawsze coś z tego będzie... grunt to myśleć pozytywnie i 129 CV bez odpowiedzi to nie koniec świata... mój kumpel szukał pracy 13 miesięcy... znalazł pracę swoich marzeń... nam też się uda...
Cytat:
Zastanawia mnie czy wizyta wyglądała tak, jak to na filmach zwykle bywa kozetka i wpatrzony w Ciebie starszy Pan, budzący zaufanie?
był pan ale młody, taki w okolicach 30 był fotel i była raczej rozmowa na luzie nie było żadnych piramidek i okularków ani innych demotywujących zjawisk :P pan mnie nawet pochwalił

Cytat:
Ja głównie myślą o stażu się ratuję, ale albo go znajdę sama, co teraz nie takie łatwe, albo będę się starać z UP, czyli dopiero w sierpniu jak dadzą mi dyplom
no dobra znów się będę wymądrzać... żeby iść na staż wystarczy Ci zaświadczenie z dziekanatu takie wystawiane dla pracodawcy o tym, że pani Dolce&Gabbana obroniła tytuł .... dnia .... i to Ci wystarczy... nie musisz czekać na skórzany dyplom
[...]"

Stary 2010-06-15, 18:18   #4881
dolce&gabbana
Zadomowienie

Cytat:
był pan ale młody, taki w okolicach 30 był fotel i była raczej rozmowa na luzie nie było żadnych piramidek i okularków ani innych demotywujących zjawisk :P pan mnie nawet pochwalił
Można wiedzieć ile taki pan kasuje sobie za sesje? Nie żebym się sama chciała wybrać......
Cytat:
no dobra znów się będę wymądrzać... żeby iść na staż wystarczy Ci zaświadczenie z dziekanatu takie wystawiane dla pracodawcy o tym, że pani Dolce&Gabbana obroniła tytuł .... dnia .... i to Ci wystarczy... nie musisz czekać na skórzany dyplom
Dobrze wiedzieć, ale chodziło mi bardziej o ten nieszczęsny późny termin obrony.

Stary 2010-06-15, 18:56   #4882
teofano86
Zadomowienie

Cytat:
Można wiedzieć ile taki pan kasuje sobie za sesje? Nie żebym się sama chciała wybrać......
nie wiem ile, to było za free
Cytat:
Dobrze wiedzieć, ale chodziło mi bardziej o ten nieszczęsny późny termin obrony.
termin nic nie zmienia, wielu absolwentów wpadało we wrześniu mimo, że bronili się w czerwcu... wiadomo ostatnie wakacje itp
[...]"

Stary 2010-06-15, 21:10   #4883
jojla
Zakorzenienie

haaj

Wróciłam od fryzjera

Chociaż radość ze zmiany nie trwała długo bo jak tylko wróciłam do domu mój współlokator wyprowadził mnie z równowagi ehh wkurzyłam się mocno

Efakt zmiany w załączniku - nie super drastycznie ale jednak zawsze zmiana (sorry za jakość szczególnie zdjęcia nowej fryzury ale już ciemno a ja mam tylko aparat w telefonie)

Cytat:
Szalej kochana szalej! Ja z jednej strony chcę zapuszczać włosy a z drugiej znudziła mi się obecna fryzura więc chciałabym zaszaleć. Póki co nie cuduję dopóki zdjęcia nie zrobię do dyplomu. A później kto wie... może mi odbije i się zetnę na zapałkę

Mam dzisiaj ostatnią studencką imprezę
No ja chciałam do fryzjera przed fotografem teraz jeszcze tylko odrosty muszę zafarbować i mogę iść robić zdjęcia

Udanej imprezy

Cytat:
Liczę, że się pochwalisz po wizycie Moje włosy też wołają o fryzjera, ale muszę się zastanowić, jak się będę czesać na wesele, żeby mi potem włosów nie zabrakło
a chwalę się zdjęcie w załączniku (po prawej stronie przed, po lewej po)

Cytat:
wiecie co... my to jesteśmy głupie... przecież to logiczne, że się nam rodzą takie czarne scenariusze, wiadomo... kobiety młode w wieku rozpłodowym, rynek po kryzysie... ale... pewnie większość się zaczepi gdzieś... może nie następnego dnia po obronie może nie po tygodniu... ale zawsze coś z tego będzie... grunt to myśleć pozytywnie i 129 CV bez odpowiedzi to nie koniec świata... mój kumpel szukał pracy 13 miesięcy... znalazł pracę swoich marzeń... nam też się uda...
no jesteśmy głupie ehh ale jak tu się nie martwić, żyć za coś przecież trzeba a jednak po studiach chciałoby się popracować już w zawodzie - wiadomo pewnie trzeba będzie choć na początku brać pracę jaka się znajdzie ale nie czarujmy się nie po to się uczymy, tracimy nerwy, żeby później robić coś innego

Buziaki

Stary 2010-06-15, 21:26   #4884
simpatica
Zakorzenienie

witajcie laseczki
nie odzywałam sie kilka dni ale to przez wesele które mieliśmy w weekend. Od zeszłej śr do pt włącznie jeździłam pomagać a w sob, ndz i wczoraj było imprezowanie... Trochę sie obawiałam jak Ola zniesie głośną muzykę ale na szczeście było ok. Spodoabły jej się tańce gorzej było z pogodą... rety w sob tak smażyło że poprostu się rozpływaliśmy... Ale rosół zjadłam Pierwszy nasz taniec (tzn mój i Tż-ta) był o 22.30 w dodatku komary nas trochę kąsały no ale ogólnie było super - a za 2 tyg powtórka z rozrywki i 3.07 znowu no dobra idę poczytać co tam naskrobałyście jak mnioe nie było

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 22:17   #4885
Lil Bon Bon
Raczkowanie

GG do Lil Bon Bon

Cytat:

Wczoraj wieczorem tak mnie pogryzło, że cała popuchnięta jestem. Nawet w ucho mnie ugryzło, tak prawie wewnątrz. Tak mi spuchło, że słyszałam pogłos na to ucho przez pół wieczoru .
Ja na pogryzienia komarzyc stosuję zawsze smarowanie cebulką Pomaga lepiej niż te wszystkie badziewne maści. Zabawne, że mojego TŻta w ogóle nie atakują

Cytat:
Ooo to już niedługo. Ja miałam obie części jednego dnia, zresztą kiedyś tylko tak mozna było. Ale teorią się nie stresowałam, gorzej z jazdą. Będziemy trzymać kciuki i na pewno zdasz

No to witaj w klubie. Też namiętnię olejuję włosię i namaszczam je wszelkimi maskami. Na szczęście nie mam dużego problemu z nimi oprócz nadmiernego wypadania. Boję się, że niedługo będę łysa mimo, że łykam co trzeba na wzmocnienie włosów. A może tyle włosów powinno wypadać a ja mam obsesję?
Prawo jazdy było najgorszym stresem w moim życiu, zdałam za 3 podejściem, a z egzaminu pamiętam tylko to, że mnie osa w tyłek ugryzła
To może polecisz mi coś dobrego na nawilżenie, bo ostatnio nawet oliwa mi mie pomaga.Włosa mam dużo, ale suche toto jak strach. No i jeszcze jeden szczegół- w ogóle nie rosną. W stanie rozprostowanym są do połowy pleców, a jak się skręcą, ledwo co za ramiona przerastają.
Z wypadaniem też miałam kiedyś problem. U mnie chodziło o złą dietę i awitaminozę. Ale przyczyn jest wieeele....hormony, stres, farbowanie itd.

Cytat:

Ja też jestem panikarą i tak samo jak Ty w sytuacjach stresowych tracę głowę Dlatego się boję, że zrobię coś głupiego Mam tylko nadzieję, że nie pojadę pod prąd, ani nie wjadę na rondo od lewej strony, bo spalę się ze wstydu A za 'powodzenia' nie dziękuję
Ja i tak teraz jestem w lepszym stanie psychicznym, ale pierwsze lata studiów to było dopiero. Na każdym egzaminie trzęsłam się jak pacjent z Parkinsonem, a nawet dostawałam zaników pamięci. Jak TŻ mnie rzucił, zemdlałam z wrażenia, ale ja w ogóle jestem subnormalna To już mi zakrawa na nerwicę

Cytat:
Hejo Ja się tyle nie odzywałam, że szok. To wszystko przez moją małomówność i nieśmiałość, nawet na forum mi się udziela Wiele razy miałam włączone okienko odpowiedzi, ale stwierdziłam, że kogo interesuje to co napisze.

Moje włosy są okropne, proste, cienkie i "przyklejone" do głowy Ostatnio dostaje obsesji, że matowieją

Mnie niestety też dopada czarnowidztwo, jeżeli chodzi o prace po studiach. Tym bardziej, że najprawdopodobniej bronimy się dopiero 29 lipca Tak nas załatwili na uczelni, zanim dostanę dyplom, to nawet wszystkie staże mi pozajmują.
Hej dolce . My się jeszcze nie znamy. Eh, znam ten problem nieśmiałości. Ja jeszcze do tego mam kompleksy.
A na drugie imię powinnam mieć Pesymistka, ale już powoli się z tego leczę, bo nie chcę całkiem odstraszać ludzi
Ja z moim TŻtem nie siadam za kółko, bo zawsze się kłócimy. Wymądrzalski jeden

Cytat:

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------
Cholera, ja miałam dzisiaj iść, a nie dali mi wolnego w pracy, no i

Cytat:

Mnie dziś znowu boli głowa Jeszcze niedawno ból głowy zdarzał mi się tylko przy grypie czy silnym przeziębieniu, a teraz mnie tak bez powodu czasem boli Zaczyna się sztywnieniem i boleściami karku, a czasem łączy nawet z mdłościami...nabawiłam się migren czy co?
Biedactwo Ja też dzisiaj cierpię. Zatoki mi nawalają przez klimę w w pracy. Nawet wujek nurofen już nie pomaga.
Cytat:

Efakt zmiany w załączniku - nie super drastycznie ale jednak zawsze zmiana (sorry za jakość szczególnie zdjęcia nowej fryzury ale już ciemno a ja mam tylko aparat w telefonie)

Buziaki
Zmiana niewielka, ale korzystna. Ile ja bym dała za takie gładkie i błyszczące włosy

Ech, ja znowu jak zombie chodzę.W ciągu 2 ostatnich nocy spałam 3,5 godziny łącznie. Tzn. z ndz na pn wcale nie spałam. Ale tłumaczonko gotowe. TŻ walnął komplement, że wyglądam jak po rendez-vous ze śmiercią. Mnie się bardziej kojarzy mój wygląd z misiem pandą.
Od 2 dni odżywiam się wyłącznie lodami bakaliowymi. Wiem, zasługuję na
Nie dostałam urlopu, a miałam iść do psychologa i znowu będę musiała 2 tygodnie czekać na wizytę
Dobra biorę się teraz za francuski. Miłego wieczorku moje kochane
Stary 2010-06-16, 09:06   #4886
antunka
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie, że się uda. Ale to jest tak (w moim przypadku), że po coś poszłam na te studia i męczyłam się 5 lat z zadufanymi w sobie profesorkami, zdobyłam jakąś tam wiedzę i teraz chcę mieć dobrą pracę a nie tyrać na kasie w supermarkecie. I może jestem naiwna ale liczę, że gdzieś tam jest praca wymarzona dla mnie Tylko najgorzej utrzymać się do tego czasu bo ciągle na garnuszku rodziców? Chyba, że sprzedam mieszkanie i będę pod mostem mieszkać
Zamotałam i sama nie wiem co chciałam napisać. W każdym bądź razie ja jestem optymistką i będę uparcie wysyłać CV a jak mi zamkną drzwi to wejdę oknem

Cytat:
Wróciłam od fryzjera

Chociaż radość ze zmiany nie trwała długo bo jak tylko wróciłam do domu mój współlokator wyprowadził mnie z równowagi ehh wkurzyłam się mocno

no jesteśmy głupie ehh ale jak tu się nie martwić, żyć za coś przecież trzeba a jednak po studiach chciałoby się popracować już w zawodzie - wiadomo pewnie trzeba będzie choć na początku brać pracę jaka się znajdzie ale nie czarujmy się nie po to się uczymy, tracimy nerwy, żeby później robić coś innego
Dla współlokatora pały ale teraz zasłużone Żeby wyprowadzać z równowagi taką piękną kobietę. Zmiana faktycznie niewielka ale wierzę, że czujesz się lepiej. Bo ja jak chodzę do fryzjera to nikt tego nie zauważa ale ja wiem, że jestem piękniejsza

I dokładnie to miałam na myśli

Cytat:
Napisane przez Lil Bon Bon Pokaż wiadomość
To może polecisz mi coś dobrego na nawilżenie, bo ostatnio nawet oliwa mi mie pomaga.Włosa mam dużo, ale suche toto jak strach. No i jeszcze jeden szczegół- w ogóle nie rosną. W stanie rozprostowanym są do połowy pleców, a jak się skręcą, ledwo co za ramiona przerastają.
Z wypadaniem też miałam kiedyś problem. U mnie chodziło o złą dietę i awitaminozę. Ale przyczyn jest wieeele....hormony, stres, farbowanie itd.
Wiesz ja nie mam dużych problemów z włosami poza tym one są przetłuszczające więc nie mam problemów z nawilżeniem. Wystarczy słynna Gloria czy kompres nawilzający Joanny i się ładnie błyszczą.
W moim przypadku wszystkiemu winne hormony i mozliwe, że to wypadanie też.
Na temat nawilżania włosów poradź się Ev

Dzisiaj mam dwa ostatnie zaliczenia. I mimo, że są proste a ja jestem naumiana to trzymajcie kciuki za mnie żeby nie było niespodzianek Plis

Miłego dnia
Stary 2010-06-16, 09:13   #4887
Sweetheart86
Zakorzenienie

JOJLA może zmiana nieduża, ale zauważalna i na pewno na korzyść. Bardzo ładnie wyglądasz

ANTUNKO ja już zagrzewam moje kciuki

Miłego dnia

Sweetheart86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 10:56   #4888
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Jojla - bardzo ładnie wyglądasz A jakie błyszczące te włoski Moje jak kupa siana wyglądają, jakoś nie mam czasu wybrać się do fryzjera

W moim bloku robią remont dachu. To cudownie, tylko dlaczego musieli zacząć od 7 rano? Ło matko, obudził mnie huk nieziemski jakby coś mi się na głowę waliło... Poszłam do łóżka nieobecnych rodziców, bo tam jest ciszej i dopiero niedawno wstałam Teraz muszę się zabierać w tempie przyspieszonym za naukę, ćwiczenia i w ogóle wszystko.

Ale na pewno jeszcze dziś napiszę, bo będę pisać pracę - potrzebować inspiracji z naszego wątku
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 12:28   #4889
teofano86
Zadomowienie

Cytat:
Wróciłam od fryzjera
bardzo ładnie
Cytat:
na razie się nie martwimy wszystko jest pod kontrolą

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
witajcie laseczki
nie odzywałam sie kilka dni ale to przez wesele które mieliśmy w weekend.
eh te wesela jak ja byłam na weselichu to w sumie spodziewałam się jakiegoś mega obciachu a było w sumie super

Cytat:
Ja i tak teraz jestem w lepszym stanie psychicznym, ale pierwsze lata studiów to było dopiero. Na każdym egzaminie trzęsłam się jak pacjent z Parkinsonem, a nawet dostawałam zaników pamięci. Jak TŻ mnie rzucił, zemdlałam z wrażenia, ale ja w ogóle jestem subnormalna To już mi zakrawa na nerwicę
o mamo jak to zemdlałaś?

Cytat:
Hej dolce . My się jeszcze nie znamy. Eh, znam ten problem nieśmiałości. Ja jeszcze do tego mam kompleksy.
A na drugie imię powinnam mieć Pesymistka, ale już powoli się z tego leczę, bo nie chcę całkiem odstraszać ludzi
ja też mam kompleksy i to jakie... jak mój facet do mnie mówi "masz najbardziej za***iste nogi w tej galaktyce" to ja się doszukuję kpiny jak jego kumpel powiedział, że mam za***istą figurę to stwierdziłam, że się naśmiewa

Cytat:
Cholera, ja miałam dzisiaj iść, a nie dali mi wolnego w pracy, no i
chamstwo...

Cytat:
Pewnie, że się uda. Ale to jest tak (w moim przypadku), że po coś poszłam na te studia i męczyłam się 5 lat z zadufanymi w sobie profesorkami, zdobyłam jakąś tam wiedzę i teraz chcę mieć dobrą pracę a nie tyrać na kasie w supermarkecie. I może jestem naiwna ale liczę, że gdzieś tam jest praca wymarzona dla mnie Tylko najgorzej utrzymać się do tego czasu bo ciągle na garnuszku rodziców? Chyba, że sprzedam mieszkanie i będę pod mostem mieszkać
Zamotałam i sama nie wiem co chciałam napisać. W każdym bądź razie ja jestem optymistką i będę uparcie wysyłać CV a jak mi zamkną drzwi to wejdę oknem
dokładnie uda się... bo jak nie nam to komu? przecież nie 85 one już stoją totalnie nad grobem

uwielbiam ludzi którzy włażą oknami... oni są tacy zrównoważeni

pozdrawiam
[...]"

Stary 2010-06-16, 14:04   #4890
SilverStorm
Zakorzenienie

GG do SilverStorm

Hejka

jojla, świetnie wyglądasz w nowej fryzurze
The less they know
SilverStorm jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości