|
|
#391 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: Scent Bar XVI
Cytat:
![]() Cytat:
![]() --- Dobranoc
|
||
|
|
|
#392 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkim dziękuję za wsparcie
Tymczasem...kameo już jest Załącznik 3186981 O zagadkowym spojrzeniu
|
#393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Justyno, to brak poczucia własnej wartości. To lęki. Przeciez nie masz powodu i zapewne o tym wiesz, a mimo to nie potrafisz sobie z tym poradzić. Agresja wynika z bezsilności , ale może też wynikać z czegos innego . Z dużej dysproporcji oczekiwań otoczenia wobec Ciebie a twoimi możliwościami lub wewnętrznym nieuświadomionym brakiem woli do ich spełnienia . Mam na myśli ,że oczekiwania te nie do końca zgodne są z twoim wewnętrznym poczuciem własnego ja, własnej tożsamości , uczuć czy systemu wartości. Zastanów się czy to jaka jestes a jaką chcesz być - z racji własnych wymagań lub stawianych ci przez innych - , nie stoi w sprzeczności z jakimiś istotnymi cechami twojej osobowości. Zastanów się czy nie usiłujesz robić czegoś , tylko dlatego że tak wypada lub z wdzięczności dla kogoś. To, co robimy musi być zgodne z naszym wewnętrznym poczuciem , że to jest właściwe, dobre , słuszne. Nie z przyjętymi konwenansami, systemami wartości czy oczekiwaniami. Wewnętrzna agresja często gromadzi sie niezauważalnie w sutuacjach gdy nie możemy być sobą. Kiedy musimy tłumić swoją osobowość. Nie mówię o zmianie poglądów,tłumieniu nawyków czy przyzwyczajeń, te stopniowo lub można zmienić, mówię o cechach osobowości i rodzaju jakby energii nam właściwej , to trudno zmienić. Czas kształtowania naszego ja przypada na dzieciństwo i wczesną młodość. Próba przebudowy osobowości kończy się depresją albo innymi zaburzeniami. Wiem. Możemy uczyć sie nowych zachowań czy reakcji , szczegolnie w sytuacji gdy jesteśmy np. DDA, DDD lub NA ale to nie polega na zmianie osobowości tylko na zmianie postrzegania pewnych rzeczy. Musimy uczyć się zycia na niższym poziomie stresu lub pozytywnego rozładowywania go A krytyka? Cóż cie obchodzi krytyka , jezeli znasz swoją wartość. Może być pomocna lub nie , i tyle ![]() Kto się podoba wszystkim , nie podoba sie nikomu - parafrazując znane : kto lubi wszystkich ten nie lubi nikogo , albo tylko siebie![]() Spróbuj relaksacji obniża poziom agresji. W terapii zazwyczaj zaczyna sie od uświadomienia sobie lęków i ich powodów. W tym przede wszystkim pomaga terapeuta. I jeszcze jedno , dobrym sposobem jest prowadzenia zapisków planu dnia i uzgodnień. Wtedy możesz prześledzić ewentualnie wstecz na ile Ty zapomninasz o czymś a na ile , inni. Poza tym łatwiej ogarnąć dzień
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2010-06-16 o 03:11 |
|
|
|
|
#394 | |||||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Dzień dobry
Ale mi się dziś nie chciało wstać, straszliwie, klikałam kolejne drzemki na telefonie, aż tu nagle mnie poraziło: przecież o 7 wyłączają nam ciepłą wodę!!!! Jak się zerwałam pod prysznic.... Cytat:
Ju, trzymam kciuki za zmiany na lepsze, mnie się udało do pewnego, całkiem dużego stopnia wykorzenić agresywne ataki i opanować zmiany nastrojów to Tobie tym bardziej się uda ![]() Cytat:
A zdjęć żądasz na okoliczność spotkania czy nie sprzątania? Ostrzegam że zdjęcia na tę drugą okoliczność mogłyby być porażające A jeszcze a propos: rozmowa w Barze mnie zainspirowała i już od wczorajszego wieczoru zaczęłam stosować metodę "małych kroków" - do tej pory największy problem był z tym że ogrom tego chaosu powodował we mnie opad wszystkiego, wymyśliliśmy z TŻ (on to już dawno mówił) że moim celem musi być przestawienie się na myślenie że nie muszę przecież zabrać się za wszystko od razu, ani nawet za dużą część, mogę przecież np. umyć lustro w łazience ( Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
Edytowane przez kamena Czas edycji: 2010-06-16 o 07:44 |
|||||
|
|
|
#395 |
|
never say no to panda
|
bry wszystkim
mam w domu duchy siakieś, złośliwe skrzaty albo z..biste dziury czasoprzestrzenne ![]() z racji wczorajszego zaginięcia karty kodów (o co chuop strzelił focha, że go oskarżam), przeszukaliśmy cały dom, w tym z 10 razy duży pokój potem zjedliśmy na stole w dużym pokoju obiad (oczywiście w milczeniu, po fochu) a dziś rano chuop mnie budzi "o, widzę, że znalazłaś kartę" - a on leżała na stole, na podkładce korkowej (fajnie, tylko że ja z całego stołu w czasie poszukiwań wszystko zdjęłam, a potem jeszcze jedliśmy tam obiad i karty NIE BYŁO!)ja tu zeświruję
|
|
#396 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taa... przeszłam na Ciemną Stronę Mocy i będę jeździć na koncerty - Vadera (foto z imprezy było wrzucone Cytat:
![]() i Za Justysię trzymam ![]() Cytat:
Ja dziś jestem wsciekła, bo mi auto padło rano ![]() Z tego powodu nie pójdę na dzisiejsze firmowe piwo po pracy, bo jak wrócę później i gdzieś utknę tym głupim samochodem na drodze w nocy to masakra
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-06-16 o 08:42 |
|||
|
|
|
#397 | |||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Niestety, też mnie wkurza to przedszkolne zachowanie, nagradzanie jakby facet był jakimś psem pawłowa i zainspirowana tematem podobnie jak Kamena gadałam o tym z TŻtem do 1 w nocy. Dziś oboje nieprzytomni. Co do klasycznego problemu rozrzuconych skarpet ciągle go proszę o wrzucanie do prania ale wychodzi różnie. Wczoraj wyznał, że mnie testował rzucając je czasem pod biurko żebym nie widziała i jakoś rzekomy smród mi nie przeszkadzał. Albo że czasem widziałam jak je rzuca ale już go nie opieprzałam. I na tej podstawie uznał, że to moja fanaberia i wcale nie musi wynosić ich do łaźni. No litości. Powiedziałam, że wg mnie to chamstwo, złośliwość i dziecinne zachowanie na zasadzie "na ile mogę oszukać mamusię". Wtedy pokłóciliśmy się, że dorabiam ideologię i takimi słowami mogę spowodować, że na złość nigdy nie będzie ich wynosił. No nie wytrzymie. I to niby nie jest chamstwo, złośliwość i bunt nastolatka?Cytat:
I to też wg mojego nie działa bo on nie zauważa rewanżu, ponadto uważa, że prowokowanie takiej wojny podchodowej spowoduje u faceta złośliwy bunt i jeszcze gorsze bałaganiarstwo. Błędne koło. Cytat:
|
|||
|
|
|
#398 |
|
Rozeznanie
|
Cbr, ja się obawiam, że to on znalazł Twoją kartę, bo mu się przypomniało, że gdzie ją rzucił, a przecież nie mógł się przyznać, skoro już się tak demonstracyjnie obraził, więc jak to się mówi... przypalił głupa
![]() ![]() Ale tak czy siak kartę masz
|
|
|
|
#399 | ||||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
pewnie mu sie przypomniałao ze schował do własnej kieszeni ![]() Cytat:
w sumie to moze tez stwierdź ze skoro on nie musi ich wynosic to w sumie ty tym bardziej nie musisz...moze jak mu sie skonczą skapety to sie zastanowi nad sensem wynoszenia jakby mi tak chłop odpowiedział to by mnie szlag trafił...fanaberia ![]() Mój wie ze powinien wynosic (tzn ma takie wewnetrzne przekonanie) a ze mu nie wychodzi no cóz.....wybaczam mu, ale tylko dlatego ze rozumie swój błąd ![]() w sumie on gotuje, płąci rachunki, robi wszystkie zakupy i zajmuje sie dzieckiem-w sumie zostaje mi mycie garów,prasowanie i zbieranie tych nieszczesnych skarpet ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
jejku, tak czytam i widzę, ze z facetamy to straszne problemy
![]() Przytulam wszystkie borykające się z chuopamy ![]() Może się jednak powinnam cieszyć, że mam spokój
|
#401 | ||
|
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- o, to: Cytat:
|
||
|
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
Rozterko,
bardzo Ci dziękuję za ten wnikliwy tekst. Myślę, że dobrze będzie, jeśli to sobie wydrukuję i powieszę- tablicę korkową mam nad kameleonem ![]() To bardzo indywidualne kwestie, więc nie będę tutaj ich poruszać, natomiast z rzeczy "uniwersalnych", o których napiszę- oczekiwania otoczenia...Właśnie problem nie w otoczeniu, a we mnie. nie wydaje mi się, żebym coś robiła z wdzięczności albo dlatego, ze się tego oczekuje...Mam wrażenie, że to ja sama nie uświadamiam sobie prawdziwych pragnień - może z wygody wmówiłam sobie, ze dobrze jest tak, jak jest. Przede wszystkim myślę tu o malowaniu. Czy mogę powiedzieć, że wkładam w to całe serce? Czasowo na pewno nie... A perfumy? Czy to dobrze nie potrafić żyć bez czegoś, co ciągle kręci i podnieca? Co do krytyki- powtarzają się takie sytuacje- ubieram się, mamy wychodzić, pytam Wojtka, jak wyglądam- i już się pienię, bo wiem, ze coś mu się nie spodoba- nauczycielskie buty, rajstopy w skośne wzory albo "marszczona dzianina". I na to nie potrafię odpowiednio zareagować- wściekam się, przebieram się wkurzona na siebie, bo jeśli tego nie zrobię, będzie mędził i ględził i to ja nie będę mieć przyjemności z tych, załóżmy, butów. Ale najgorsze jest to, że zniechęcam się do rzeczy, które lubiłam. On sam mówi, że nie mogę wymagać, żeby mu się podobało to, co się nie podoba. Jestem na pewno za mało niezależna, nawet uległa z natury, a to, że Wojtek jest starszy i przemądrzały (no!), ale przy tym fascynujący, nie pomaga mi wcale. Zawsze byłam pod czyimś butem. A jak buta nie ma, to go sobie sama tworzę.
|
#403 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Być może rozwiązaniem są tylko dwie pary skarpet - jedna na nogach, druga w praniu. Na fochy i awantury na ten temat nie mam już siły, jak rzeczywiście capią to wynosi.Taaa, dla niego całe to "dbanie o mieszkanko" to jakaś fanaberia bo mieszkanie nie służy do ładnego wyglądania tylko do jedzenia, spania i sra... :P A Ty masz dooobrze ze swoim... Cytat:
|
||
|
|
|
#404 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
własnie o to mi chodzi, ze jak szuflada bedzie pusta to moze dotrze ze same sie nie odniosą do pralki... a czy mam dobrze...ja o wiele dłuzej pracuję wiec nie ma innej mozliwosci-wg mnie jak wracam to powinno byc jeszcze posprzątane i gary wymyte
|
|
|
#405 | |||
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() I ja też żebyś miała powód do pękania ![]() I... jak to zielony papieros? Cytat:
![]() Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|||
|
|
|
#406 | |
|
never say no to panda
|
normalnie jestem de best - wczoraj wygładziowałam ścianę (dziurę po kontakcie), dziś przejechałam to papierem ściernym i przemalowałam! ha!
tylko pojawiły się 2 problemy: 1. tak dobrze wytarłam tę ścianę papierem ściernym, że opracowywany przeze mnie fragment jest gładszy od reszty (fachmani-partacze )2. gładź trochę zmienia kolor farby i ciut widać, gdzie była kładziona... ale może jak farba przeschnie, to się jakoś ten kolor ujednolici Cytat:
Charlie the Unicorn part 1 Charlie the Unicorn part 2 Charlie the Unicorn part 3
|
|
|
#407 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
:ha haha:
|
|
|
|
|
#408 | |
|
|
Cytat:
![]() Charlie też
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
W Poznaniu nie ma facetów ![]() Nie nadrobię całej lektury Ale są trzy rzeczy: Cbr, Justyno ![]() Przykro mi, że tak się dzieje, gdyż bardzo Was lubię... I w ogóle nie lubię, kiedy dzieje się coś takiego... Gryx, teraz ja się na Ciebie obrażam! ![]() Od jutra szukam pracy, niezły mam zapłon, co nie? |
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
Świat się kończy- Gucio wypsikał mi gdzieś tak z 5 ml Gucciego, ale nie Gucciego ph, tylko Rush, i to 2! A mnie zaczęło się to podobać i teraz oboje jesteśmy zlani i nawet jest fajnie (tylko wstyd gdzieś wyjść między ludzi)
|
#411 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
|
|
#412 | |
|
|
![]() Cytat:
![]() Gucio ma ciekawe upodobania, na zlocie zlał się dopępkowo (doslownie ) Flowerbombką
|
|
|
|
#413 | |
|
Zakorzenienie
|
jak Cię to pocieszy, to u mnie tez nie
To chcociaż ja Cię przytulę ![]() ![]() a jaki masz konkretnie tytuł? Mgr czego....? Cytat:
Miałam coś napisac, ale nawet nie mam co ![]() Wkurzona jestem samochodem, mam nadzieję, że się szybko uda naprawić, bo nie stac mnie teraz na zakup jakiegos innego (miałam dopiero jesienią odkładac, teraz pustki na koncie I w ogóle jest mi zimno, źle, niedosypiam, chodze zakręcona i jakieś kwasy odwalam, a potem poprawiać muszę i objadam się całe dnie rano na śniadanie miałam pączka z bitą śmietaną, oblanego czekoladą i posypanego orzeszkami
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-06-16 o 13:19 |
|
|
|
|
#414 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Po mamie chyba odziedziczył
|
|
#415 |
|
|
Oj, upodobania do Flowerbombki raczej nie
|
|
|
#416 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Ale chodziło mi, ze upodobania do perfum w ogóle odziedziczył
|
#417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z Tobą, Tru, mam nadzieję, że też nam się uda jakims cudem kiedyś poznać przed CP
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
Maja, Truskawko, dzięki
A gdzie mgr, licencjata nędznego się póki co dorobiłam. Marzy mi się, żeby chociaż w telemarketingu mnie chcieli na te wakacje ![]() W piątek idę się rozbijać po barach, może coś znajdę
|
|
|
|
#419 |
|
grozi wypollizowaniem
|
laski!
nabór na samplerki w toku-ostatnia szansa
|
|
#420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() roboty po barach będziesz szukać? ![]() sponsoring?
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

(fajnie, tylko że ja z całego stołu w czasie poszukiwań wszystko zdjęłam, a potem jeszcze jedliśmy tam obiad i karty NIE BYŁO!)
rzucając je czasem pod biurko żebym nie widziała i jakoś rzekomy smród mi nie przeszkadzał. Albo że czasem widziałam jak je rzuca ale już go nie opieprzałam. I na tej podstawie uznał, że to moja fanaberia i wcale nie musi wynosić ich do łaźni. No litości. Powiedziałam, że wg mnie to chamstwo, złośliwość i dziecinne zachowanie na zasadzie "na ile mogę oszukać mamusię". Wtedy pokłóciliśmy się, że dorabiam ideologię i takimi słowami mogę spowodować, że na złość nigdy nie będzie ich wynosił. No nie wytrzymie. I to niby nie jest chamstwo, złośliwość i bunt nastolatka?
)

pewnie mu sie przypomniałao ze schował do własnej kieszeni