Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas leci!! - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-16, 12:42   #483
p4w
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Cześć kobiałki

Czytam sobie w czasie drzemek Kuby, ale pisać mi się nie chce , Kubusiowi chyba naprawdę idą ząbki, bo żyć nie daje , nie mogę robić nic swojego, bo stanie i tak płacze, że aż łka , a jak się uspokoi, to aż Go trzęsie potem, jak oddycha . Próbowałam Go przetrzymać, w sensie - robić swoje, ale On płacze aż do skutku, czyli dopóki nie podejdę. Wtedy łapie mnie za szyję i mocno trzyma, a ja nie mam serca Go zostawić, mimo, że boję się, że Mu to wymuszanie zostanie

Dziewczynki, dziękuję, że o mnie myślałyście

U ortopedy nie byliśmy, chociaż wizytę mieliśmy dzisiaj mieć. Otóż wczoraj zadzwoniła Pani z poradni nefrologicznej, że dziś na 14.40 będziemy mieć USG brzuszka (na które czekaliśmy od stycznia ), powiedziałam, że mam ortopedę umówionego, więc znalazła mi inną godzinę - 16.30. Ale jednak zdecydowaliśmy się przełożyć wizytę u ortopedy, bo ten jest w Sopocie, USG w Gdańsku, niedaleko, ale czas korków

Więc do ortopedy jedziemy 29 czerwca, a na 30 idziemy do innego neurologa, skonsultować diagnozę pierwszego

Szukam pilnie łóżeczka turystycznego (nie kojca), taniego i dobrego , ma może któraś z Was?
ale mieliście zamieszanie
dobrze, ze udało się wszystko poukładać

ja mam takie jak wkleiłaś dalej i w sumie bez problemu się składa do wymiarów ok 30x30x80 cm , jest stabilne... w sumie jesteśmy zadowoleni

Cytat:

, my właśnie potrzebujemy na wyjazdy, więc też nie będzie jakoś bardzo eksploatowane

A słyszałyście coś o łóżeczku Baby Design Simple, o takim?

Kasiu, zaraz tam obraziłaś
nie jest identyczne jak to na zdjęciu, ale z tej samej firmy
jedyny minus jaki mi przychodzi do głowy to cienki materacyk i trzeba kilka kocyków podścielać zeby nierówności były zminimalizowane
nie wiem czy w innych składanych jest też ten problem, bo to łóżeczko dostaliśmy i nie oglądałam innych

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość

Moja Lena zgrzytala wczoraj zebami, czy to cos oznacza??? Nie w nocy tylko normalnie w dzien. idzie nam 6 zabek i odpukac bezbolesnie:-
mój też zgrzyta swoimi 4 ząbami
na razie się nie martwię bo podejrzewam, ze to taka zabawa - dziecko zauważ, ze ma ząbki i dlatego gryzie wszystko i wszystkich i zgrzyta

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
zapisalam Eryka zadzwonilam do szkoly i pani powiedziala, ze sa jeszcze miejsca i go wpisala od razu, mam tylko przyjsc po karte kolonijna a kase wplacic na konto
pani mi mniej wiecej powiedziala, ze beda mieli rozne wyjscia, wycieczki, zawody sportowe itp.....w cenie jest tez drugie sniadanie i obiad
zajecia od 8 do 16
ciesze sie bedzie mial co robic

aaaaaa zapomnialam - Marci ma 5 zabka gorna dwojka

Cytat:
umylam glowe szamponem babydream, bez odzywki i tylko wysuszylam i mam proste wlosy jak po prostownicy
wow, ja też chcę
a są jakieś wymagania co do włosów tzn. muszą być jakieś wyjściowo?
ja mam takie mechate włosy i muszę prostować, zeby jakoś wyglądały i mozę taka metoda byłaby dla mnie idealna
no i czy koleżanka mogłaby mi też ewentualnie zrobić, czy tylko znajome włosy męczy

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 13:10   #484
magi77
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:
pokaze jak umyje i dalej beda proste

dis robilam pierwszy raz - ale strasznie szczypie w oczy i drazni w nos i gardlo - ja robilam na balkonie a i tak bylo strasznie

robila mi kolezanka, z wyksztalcenia fryzjerka ale nie pracuje w zawodzie
Czekam z niecierpliwością

Fajnie mieć taką koleżankę

Cytat:
Cześć kobiałki

Czytam sobie w czasie drzemek Kuby, ale pisać mi się nie chce , Kubusiowi chyba naprawdę idą ząbki, bo żyć nie daje , nie mogę robić nic swojego, bo stanie i tak płacze, że aż łka , a jak się uspokoi, to aż Go trzęsie potem, jak oddycha . Próbowałam Go przetrzymać, w sensie - robić swoje, ale On płacze aż do skutku, czyli dopóki nie podejdę. Wtedy łapie mnie za szyję i mocno trzyma, a ja nie mam serca Go zostawić, mimo, że boję się, że Mu to wymuszanie zostanie

Dziewczynki, dziękuję, że o mnie myślałyście

U ortopedy nie byliśmy, chociaż wizytę mieliśmy dzisiaj mieć. Otóż wczoraj zadzwoniła Pani z poradni nefrologicznej, że dziś na 14.40 będziemy mieć USG brzuszka (na które czekaliśmy od stycznia ), powiedziałam, że mam ortopedę umówionego, więc znalazła mi inną godzinę - 16.30. Ale jednak zdecydowaliśmy się przełożyć wizytę u ortopedy, bo ten jest w Sopocie, USG w Gdańsku, niedaleko, ale czas korków

Więc do ortopedy jedziemy 29 czerwca, a na 30 idziemy do innego neurologa, skonsultować diagnozę pierwszego

Szukam pilnie łóżeczka turystycznego (nie kojca), taniego i dobrego , ma może któraś z Was?

Doczytałam, że nereczki mają się dobrze

Ok, to będę trzymała kciuki 29. i 30. czerwca
Pogubiłam się już, a co ten pierwszy neurolog powiedział?

Ja mam, ale go nie polecam. Jak chcesz to wkleję link, żebyś przypadkiem go nie kupiła.

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
...ee i ty dzisiaj dopiero o tym mówisz Ja to bym na cały wizaż grzmiała

...
Ostatnio mała bawiła się butelką po wodzie mineralnej, potargała papier na niej i nie wiem czemu, ale TŻ uznał, że chyba coś zjadła Zaglądam do buzi, nic, zaglądał na papier i próbuję dopasować czy coś brakuje a TŻ spokojnym głosem mi mówi: no nic, jak zjadła to pozostaje nam dać jej popić

Dziękuję, chwała Bogu w porządku, dałam jej jeszcze przed spaniem wapno ale już całe ciałko ma normalne... kurcze chciałam jej w najbliższych dnach dac jogurt albo maślankę, twarożek a teraz to nie wiem...

...a jeszcze odnośnie zakrztuszenia coś wam opowiem
Jakiś czas temu przyszli do nas moi rodzice i siostra, wygłupiamy się z Martynką i nagle siostra mówi zaaferowanym tonem: "eej, ona coś je!" No i afera, ja staram się spokojnie do buzi zajrzeć, wkładam palucha żeby wyciągnąć co tam ma, rodzice na mnie nie wiedzieć czemu pokrzykują, mała buzi otworzyć nie chce, tata w końcu mówi: "ściśnij ją za szczękę to otworzy" W końcu Martynka buzie otwiera i co? Miała banana z kaszki, którą jadła pół godziny wcześniej gdzie ona go zakamuflowała to nie wiem

I ponownie

Maciek nie zareagował wysypką na jogurt i serek, tylko właśnie na białko jaja. Możesz spróbować

Schowała na czarną godzinę

Z przemyślanych tekstów Tż-tów.
- Ciekawe po kim Maciek odziedziczy zdolności - mój Małż
- No nie wiem, nie zastanawiałam się - ja
- Ja też nie, ale chciałbym żeby umiał matematykę po mnie -Małż
- -ja

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
...Chwale sie Schudlam na Dukanie Moj brzuszek jest bardziej plaski i nie mam az takich boczkow Jestem na drugiej fazie i modle sie o jeszcze 1-2kg
...
Kat doczytalam ze wybierasz sie do ikei po zabezpieczenia do szafek. W Pl nie ma problemu z ich kupnem bo tutaj jezdze juz od 2 miesiecy i dostac nie moge bo ciagle brak wiec moze w Pl kupie
wspaniale.

Ja kupowałam w Castoramie. Widziałam, że nawet w Rossmanie są. Może u Was w jakimś sklepie też się znajdą.

Cytat:
...Mała zasnęła, idę zatrzeć buraczka na obiad i mielone do parowana wstawić Dzisiaj mamy z Martynka wspólny obiad
Parujesz mielone dla siebie czy Martka? Możesz mi napisać jak je parujesz, tzn. formujesz mielone i do parowara czy jak

---

Unholy, aannuullaa czy będąc na wychowawczym muszę zgłaszać pracodawcy pracę na umowę-zlecenie????

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 13:17   #485
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
hej, przynoszę wieści z frontu. Muszę szybko pisać bo Alan pospał 15 minut i się drze:-(
Już mam na dziś dosyć!!!
Od wczoraj popołudniu przez caaaała noc i dzisiejszy poranek do teraz Alan jest masakrycznie niedobry. Takiej nocy jak dziś to chyba jeszcze nie miałam. Jużwczoraj zaczął jeczeć i płakać , wieczorem usypiałam go 1,40 minut a i tak za chwilk się obudził. przez całą noc tłukł się po łóżeczku jęcząc i popłakując, aż o 1.30 zaczął tak ryczeć że koniec! dałam mu butlę ciepego mleka, wypił i dalej w krzyk. Siedziałam z nim na łóżku trzymając na kolanach do 3,15 a on ciągle jęczał;-( dałam nu czopek i troszkę pospał, żeby o 6,03 zacząć od nowa. I tak jest do teraz. Nie wiem co mu jest, nie jest głodny, chory, ma sucho itp. Zębów nie widać, no chyba że jestem ślepa. Idę bo już zaczyna piszczeć z krzyku
Bidulko i Alanek też

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
dzień dobry

witam się z kawką ... ma któraś jeszcze chociaż łyczka?

My już po śniadanku zjedliśmy z Batusiem bułeczke z masełkiem i szyneczką - na pół ... Bartosz popił mleczkiem a ja kawką
chyba mu smakowała, bo jak jadł to robił mmmmmm mniaaaaa

Wczoraj pocytowałam i znów zrobiłam tak jka kiedyś ... za dużo grafiki i wyłaczyłam kompa

Wiec chciałam tylko w imieniu Bartusia baaardzo podziękować za życzenia

biedny Bartoszek niech te ząbki jak najszybciej wyjdą!

Syla - gratuluję spadku wagi

Miramej - cieszę sie, ze panu doktorowi podobaały się nereczki Kubusia

Maciek nie chce bułeczki, uważa, że za dużo roboty z gryzieniem

Cytat:
umylam glowe szamponem babydream, bez odzywki i tylko wysuszylam i mam proste wlosy jak po prostownicy
Boskie
Też chcę takie Ciekawe czy moja fryzjerka by zrobiła, tylko Ona droga Kurcze muszę coś wykombinować. Ile Cię kosztowały wszystkie produkty?

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Wercia zasnela a ja zajadam serniczek na zimno z truskawkami

co myslicie o tych sukienkach na wesele?
Mnie się nie widzą ale to rzecz gustu

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
...

Dzis od rana bije sie z g.. Doslownie. Raniutko wybylam z Antosiem kupic mu buleczke na sniadanie, przykucnelam na chwile kolo samochodu, aby znalezc klucze , ale dlaczego w g . Antos tez tam przysiadl, a ja zauwazylam po fakcie . Tak wiec my juz po kapieli, a pralka sie pierze
Jak mnie wkurzaja tacy wlasciciele psow
...
Jutro rano jedziemy do okulisty z Antkiem, tak wiec prosze o kciuki
Ups

Już zaciskam

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-06-16, 13:20   #486
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
oo nawet rączka Oliwki załapała sie na zdjecie
Fajne

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Ja kupiłam sobie w cubusie 2 pary (białe i czarne) za 60 zł.
O takiego typu, troszke inne
Takie by mi się przydały ale do cubusa najbliżej mam do Warszawy

Moje dziecię wypięło się na obiad i nic nie chce zjeść. Jadła gdzieś o 8.40 i ani myśli teraz. Tylko woda
I teraz muszę z Nią siedzieć w domu zanim nie zje
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 13:53   #487
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość

Maciek nie zareagował wysypką na jogurt i serek, tylko właśnie na białko jaja. Możesz spróbować

- -ja

Parujesz mielone dla siebie czy Martka? Możesz mi napisać jak je parujesz, tzn. formujesz mielone i do parowara czy jak

---

Unholy, aannuullaa czy będąc na wychowawczym muszę zgłaszać pracodawcy pracę na umowę-zlecenie????

spróbuję, ale tym razem bardzo ostrożnie i powolutku

dla nas obu robię od razu malutkie kluseczki z mięsa i wkładam do parowaru, tylko trzeba wyjąć zaraz jak będą gotowe, bo potem robią się suche. Takie duże "normalne" mielone też robiłam

Powinnaś zgłosić - chodzi o płacone składki na ubezpieczenie

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Moje dziecię wypięło się na obiad i nic nie chce zjeść. Jadła gdzieś o 8.40 i ani myśli teraz. Tylko woda
przeszła na dietę

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 14:00   #488
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Wojtusia szampon musi byz bez SLSow m.in., a odzywka bez silikonow - szampon ja kupilam babydream z rossmana
bedziesz musiala brac swoj odzywke jesli uzywasz rowniez

milego dzionka
no pokreciło mi sie
Cytat:
fajne bardzo, kurcze nie widziałam ich u siebie, muszę chyba jeszcze się przejechać...mogę zapytać ile kosztowały?

rączka urocza
119 zł, nie było zadnej promocji na nie, pewnie niedługo bedzie jakaś. były jeszcze szare i podobne białe z granatowym materiałowym paskiem.

Cytat:
Fajne spodenki

Ja kupiłam sobie w cubusie 2 pary (białe i czarne) za 60 zł.
O takiego typu, troszke inne
fajne, ja takie krótkie mam i potrzebowałam długich
Cytat:
Fajne

w wiekszosci sklepów widziałam krótkie, takie za kolana, róznego rodzaju. W h&m były króciutkie spodenki za 30 zł. różne modele.

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2010-06-16 o 14:01
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 14:15   #489
katarzynka00
Zakorzenienie

melduje się
na dłużej wstapie wieczorem
ahhh z tym urlopem nic nie idzie jak powinno, kompletna dezorganizajca, a my z córką tego nie lubimy
bałagan i jeszcze raz bałagan.Brakuje mi tylko niezapowiedzianych gości żebym byla pogrzebana i najadła sie wstydu, tak więc wychodzę i zostawiam ich samych

Svi
ale druciki fajnie ze jestes zadowolona

Sylko tez uzywam Pottersa.Ogolnie dieta bezsilikonowa
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 14:20   #490
Miramej
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Bądź dobrej myślimoże badanie CUM nie będzie potrzebne

Żółwik fajowy
(...)
Witajcie
Nocka u nas nienajlepsza,ranek zresztą też chyba zęby,to nocne popłakiwanie,jęki,paluszk i w buzi,jak nie śpi to smoczka nawet nie ciągnie,tylko wkłada do buzi i dziwnie zagryza Dzisiaj od rana też już płacz,ciężko mi było Damiana do szkoły posłać,Bartosz nie dał się zabawić,posadzić,puścić na dywan,nic tylko rączki i płacz Dałam mu Nurofen,teraz drzemieMam nadzieję,że wstanie z lepszym humorkiem,bo to dopiero początek dnia

, Kuba też znów budzi się kilka razy w nocy, ale jak dostanie smoczka, to szybko zasypia. Mam nadzieję, że nie będzie bardzo źle dzisiaj

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
hej, przynoszę wieści z frontu. Muszę szybko pisać bo Alan pospał 15 minut i się drze:-(
Już mam na dziś dosyć!!!
Od wczoraj popołudniu przez caaaała noc i dzisiejszy poranek do teraz Alan jest masakrycznie niedobry. Takiej nocy jak dziś to chyba jeszcze nie miałam. Jużwczoraj zaczął jeczeć i płakać , wieczorem usypiałam go 1,40 minut a i tak za chwilk się obudził. przez całą noc tłukł się po łóżeczku jęcząc i popłakując, aż o 1.30 zaczął tak ryczeć że koniec! dałam mu butlę ciepego mleka, wypił i dalej w krzyk. Siedziałam z nim na łóżku trzymając na kolanach do 3,15 a on ciągle jęczał;-( dałam nu czopek i troszkę pospał, żeby o 6,03 zacząć od nowa. I tak jest do teraz. Nie wiem co mu jest, nie jest głodny, chory, ma sucho itp. Zębów nie widać, no chyba że jestem ślepa. Idę bo już zaczyna piszczeć z krzyku
Ja myślę, że Alan nie bez powodu się tak zachowuje, może Go coś boli?

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Miramej - cieszę sie, ze panu doktorowi podobaały się nereczki Kubusia

Aniu, przyjmij spóźnione życzenia dla Bartusia , bo wczoraj zapomniałam napisać

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
wiecie co nuce malej piosenke co jej mis spiewa"jada jada misie"
a ona"lalalalalala" bo taki jest tekst ale sie usmialam
i za kazdym razem jak poczatek jej zaspiewam to ona "lalalalalala"

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-06-16 o 14:30
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 14:20   #491
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ale mieliście zamieszanie
dobrze, ze udało się wszystko poukładać

ja mam takie jak wkleiłaś dalej i w sumie bez problemu się składa do wymiarów ok 30x30x80 cm , jest stabilne... w sumie jesteśmy zadowoleni

nie jest identyczne jak to na zdjęciu, ale z tej samej firmy
jedyny minus jaki mi przychodzi do głowy to cienki materacyk i trzeba kilka kocyków podścielać zeby nierówności były zminimalizowane
nie wiem czy w innych składanych jest też ten problem, bo to łóżeczko dostaliśmy i nie oglądałam innych

, zamówiłam już (ale zanim to przeczytałam ), o materac się nie martwię, my mamy lateksowy, można go zginać, więc będzie jeździł z nami

Cytat:

Doczytałam, że nereczki mają się dobrze

Ok, to będę trzymała kciuki 29. i 30. czerwca
Pogubiłam się już, a co ten pierwszy neurolog powiedział?

Ja mam, ale go nie polecam. Jak chcesz to wkleję link, żebyś przypadkiem go nie kupiła.
(...)
- -ja

za kciuki, zawsze mile widziane
Że Kuba ma napięcie w tych stópkach. Nie spodobało mi się też to, że w sprawie butów nie odesłała nas do ortopedy, a to IMO jego działka.

Wiem, jaki masz, odszukałam na starym wątku, ale dzięki

Cytat:
Kuba też grymasi, co do Niego niepodobne

Gratuluję ząbków Lence i Marciemu

Unholy, a Antoś Ci nie spadnie z dorosłego łóżka?

Svinecko, włoski super wyszły

czekoladko, mnie sukienki też nie przypadły do gustu

Wojtusiu, spodnie bardzo mi się podobają, sama takich poszukam

H. MacLeod

.
Stary 2010-06-16, 14:21   #492
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Miramej, ciesze sie, ze USG wyszlo super

Wszystkim dzieciaczkom gratuluje nowych zabkow i umiejetnosci

Dzis od rana bije sie z g.. Doslownie. Raniutko wybylam z Antosiem kupic mu buleczke na sniadanie, przykucnelam na chwile kolo samochodu, aby znalezc klucze , ale dlaczego w g . Antos tez tam przysiadl, a ja zauwazylam po fakcie . Tak wiec my juz po kapieli, a pralka sie pierze
Jak mnie wkurzaja tacy wlasciciele psow

Potem Antos dobral mi sie do doniczek z kwiatkami, tak wiec bede jezdzic na odkurzaczu i szmacie jak tylko Antos sie obudzi.

Dzis u nas wietrznie i zimno... Brrr...
Jutro rano jedziemy do okulisty z Antkiem, tak wiec prosze o kciuki

, współczuję

, a czemu do okulisty jedziecie? Kontrolnie?

Cytat:
U nas nic nowego. Antonio ladnie chodzi kolo mebli, praktycznie caly czas stoi . Ma teraz okres, ze potrzebuje towarzysta do zasniecia i placze, gdy widzi, ze znikam mu z pola widzenia , tak wiec musze mu zawsze meldowac gdzie ide/jestem , zreszta nie tylko ja, ale takze tata i niania
Znowu mamy kwasne kooopki, biedna mala dupka i apetyt mniejszy. Spodziewam sie wiec nowych zebow. Kiedys

, super

H. MacLeod

.
Stary 2010-06-16, 14:29   #493
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

, zamówiłam już (ale zanim to przeczytałam ), o materac się nie martwię, my mamy lateksowy, można go zginać, więc będzie jeździł z nami
skoro tak to będziecie zadowoleni

zaraz zmykam po mojego Smerfika

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-06-16, 14:31   #494
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...dla nas obu robię od razu malutkie kluseczki z mięsa i wkładam do parowaru, tylko trzeba wyjąć zaraz jak będą gotowe, bo potem robią się suche. Takie duże "normalne" mielone też robiłam

Powinnaś zgłosić - chodzi o płacone składki na ubezpieczenie
...

Myślałam, że umowy zlecenia nie Z umową o dzieło jest tak samo?

Cytat:

...
za kciuki, zawsze mile widziane
Że Kuba ma napięcie w tych stópkach. Nie spodobało mi się też to, że w sprawie butów nie odesłała nas do ortopedy, a to IMO jego działka.

Wiem, jaki masz, odszukałam na starym wątku, ale dzięki

...
Już mi przypomniałaś.

No problemos

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009

Edytowane przez magi77
Czas edycji: 2010-06-16 o 14:34
Stary 2010-06-16, 14:35   #495
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

Ziomal mnie rozłożył na łopatki
No, fajny jest

Cytat:

- -ja

Raczej powinno się zgłosić, ze względu na składki. Przy zleceniu chyba część składek przejmuje drugi pracodawca, albo wszystkie - nie pamiętam.

Cytat:
Fajne

Zawsze mogę Ci kupić, jak akurat będą. Były od rozm. 32 w górę. Ja wzięłam bez mierzenia 36 i są nawet lekko za duże, wiec Ty to pewnie 34, a może i 32

Cytat:

Unholy, a Antoś Ci nie spadnie z dorosłego łóżka?
Poczekamy jeszcze troszkę, żeby Antos umiał już dobrze chodzić i był taki bardziej pewny siebie na "drodze"
A planujemy kupić pietrówkę z barierką, więc myślę, ze jak już będzie świadomy, to tu nie spadnie.
http://www.allegro.pl/item1067860789...gapromocj.html
Będzie spał przy barierce i myślę, że będzie ok

Kto pije ze mna kawkę?
Stary 2010-06-16, 14:37   #496
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Wojtusiu, spodnie bardzo mi się podobają, sama takich poszukam
mam nadzieje ze znajdziesz

poradzcie mi ktore buty kupić? 2,3 czy 4
Stary 2010-06-16, 14:39   #497
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...Raczej powinno się zgłosić, ze względu na składki. Przy zleceniu chyba część składek przejmuje drugi pracodawca, albo wszystkie - nie pamiętam.

...

Tak czytam w necie i chyba umowy o dzieło nie trzeba, ale ja laik w tych sprawach i muszę się upewnić

Cytat:

3., aczkolwiek wszystkie są ładne.

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-06-16, 14:40   #498
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

mi się podobają 5

a z tych co wymieniłaś to bym wzięła 3

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-06-16, 14:43   #499
UnholyOne
Ola-Unhola

Jeżeli np. jest się jednocześnie zatrudnionym w innym zakładzie pracy na podstawie umowy o pracę, obowiązkowo ubezpieczeniom emerytalnemu i rentowym podlega się z umowy o pracę, a z umowy zlecenia ubezpieczenia te mają charakter dobrowolny (jeżeli wynagrodzenie z umowy o pracę jest równe co najmniej minimalnemu), obowiązkowa jest wówczas tylko składka na ubezpieczenie zdrowotne.

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:

Mi się podobają 5, ale z tych Twoich wzięłabym 2 lub 4
Stary 2010-06-16, 14:44   #500
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
wow, ja też chcę
a są jakieś wymagania co do włosów tzn. muszą być jakieś wyjściowo?
ja mam takie mechate włosy i muszę prostować, zeby jakoś wyglądały i mozę taka metoda byłaby dla mnie idealna
no i czy koleżanka mogłaby mi też ewentualnie zrobić, czy tylko znajome włosy męczy
nie ma zadnych wymagan co do wlosow, moga byc rozjasniane, zniszczone....a ty chyba takich nie masz

tylko radze to robic w wentylowanym pomieszczeniu albo na balkonie i zeby dziecka nie bylo w domu w tym czasie

hmm kolezanke zapytam czy byc zrobila i ew za ile
a Ty dokad masz dokladnie wlosy?
Cytat:
Boskie
Też chcę takie Ciekawe czy moja fryzjerka by zrobiła, tylko Ona droga Kurcze muszę coś wykombinować. Ile Cię kosztowały wszystkie produkty?
teraz na allegro juz sa - caly zestaw kosztuje 235zl
ale 1/3 zestawu spokojnie wystarcza, mi jeszcze zostalo
najlepiej zamawiac jeden zestaw w 3 osoby

ide dac obiadek malemu i lece po Eryka
w szkole juz bylam, karte wzielam, jutro zaniose wypelniona
kupilam po drodze piekne truskaweczki
i czapeczke malutkowi w hurtowni
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 14:46   #501
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma zadnych wymagan co do wlosow, moga byc rozjasniane, zniszczone....a ty chyba takich nie masz

tylko radze to robic w wentylowanym pomieszczeniu albo na balkonie i zeby dziecka nie bylo w domu w tym czasie

hmm kolezanke zapytam czy byc zrobila i ew za ile
a Ty dokad masz dokladnie wlosy?

teraz na allegro juz sa - caly zestaw kosztuje 235zl

ide dac obiadek malemu i lece po Eryka
w szkole juz bylam, karte wzielam, jutro zaniose wypelniona
kupilam po drodze piekne truskaweczki
i czapeczke malutkowi w hurtowni
mam dłuższe niż Ty, delikatnie leżą na ramionach - tak tuż za szyją się kończą
zapytaj

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-06-16, 14:47   #502
UnholyOne
Ola-Unhola

Magi, chyba mam odpowiedź na Twoje pytania

Umowa o dzieło - składek nie pobiera się żadnych !

Umowa zlecenie, tylko składki zdrowotne, reszta dobrowolna. Tu jest za***iście przejrzysta tabelka:
http://msp.money.pl/wiadomosci/podatki/artykul/umowa;zlecenie;i;umowa;o; dzielo;-;jakie;skladki,97,0,22409 7.html

Ciebie interesuje druga rubryka w poziomie

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2010-06-16 o 14:51
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 14:50   #503
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
skoro tak to będziecie zadowoleni

zaraz zmykam po mojego Smerfika
Mam nadzieję

Jak On dzisiaj się miewa?

Cytat:
Poczekamy jeszcze troszkę, żeby Antos umiał już dobrze chodzić i był taki bardziej pewny siebie na "drodze"
A planujemy kupić pietrówkę z barierką, więc myślę, ze jak już będzie świadomy, to tu nie spadnie.
http://www.allegro.pl/item1067860789...gapromocj.html
Będzie spał przy barierce i myślę, że będzie ok

Kto pije ze mna kawkę?
Ale śliczne to łóżko

Ja, póki Kubuś śpi

Cytat:

Mnie się podobają 2 i 4

H. MacLeod

.
Stary 2010-06-16, 14:51   #504
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja tylko na chwilke

2gie wedlug mnie

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 14:52   #505
agga19851985
Wtajemniczenie

Wojtusiu butki 2 są suuuper, w moim stylu.
Czeko ciężki wybór bo obydwie są śliczne, gdybym była tobą to wzięłabym obie))

Dzięki dziewczyny za wsparcie. Nie dawałam sobie rady z malym w domu i wyszłam na dwór. Po powrocie był troszkę spokojniejszy i chyba jest przyczyna tego nastroju. Zatwardzenie, czyli boli go pewnie brzuszek. Próbował zrobić koopkę i tylko 4 bobki takie twarde zrobił . Zaniepokoiła mnie tylko to że między tymi bobkami było... hmm nie wiem jak to opisać takie coś jak glizdeczki malutkie, tylko szare i takie troszkę śluzowate. Mam nadzieję że to banan tak się trawi. Przepraszam za szczegółowy opis, ale może któraś miała doczynienia z czymś takim??
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 14:52   #506
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Magi, chyba mam odpowiedź na Twoje pytania

Umowa o dzieło - składek nie pobiera się żadnych !

Umowa zlecenie, tylko składki zdrowotne, reszta dobrowolna. Tu jest za***iście przejrzysta tabelka:
http://msp.money.pl/wiadomosci/podatki/artykul/umowa;zlecenie;i;umowa;o; dzielo;-;jakie;skladki,97,0,22409 7.html

Ciebie interesuje druga rubryka w poziomie
O Dobra Kobieto Zaraz looknę.

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-06-16, 14:54   #507
Wojtusia
Zakorzenienie

juz sama nie wiem 2 czy 3
http://moda.allegro.pl/item108426035...ty_40_k69.html

http://moda.allegro.pl/item107273287...ne_40_k59.html

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2010-06-16 o 14:55
Stary 2010-06-16, 15:02   #508
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...teraz na allegro juz sa - caly zestaw kosztuje 235zl
...
To 1/3 z 235zł, to bym przeżyła , ale kto by mi to zrobił Do Szczecina za daleko

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Unholy, tabelka nie chce mi się wyświetlić, ale znalazłam tam coś takiego:
"Można więc podsumować, iż zazwyczaj nie odprowadza się od umów o dzieło składek na ubezpieczenie społeczne (emerytalne, rentowe, wypadkowe, chorobowe) i zdrowotne. Z jednym wyjątkiem - składki te płaci się od umów o dzieło zawartych z własnym pracownikiem. Tylko umowy o dzieło zawarte z własnym pracodawcą pociągają za sobą obowiązek zapłaty składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne. Umowa o dzieło, której nie towarzyszy umowa o pracę z tym samym podmiotem, nie jest tytułem ubezpieczenia społecznego."
czyli, jak dobrze rozumiem, nie musiałabym zgłaszać?

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-06-16, 15:11   #509
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
To 1/3 z 235zł, to bym przeżyła , ale kto by mi to zrobił Do Szczecina za daleko

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Unholy, tabelka nie chce mi się wyświetlić, ale znalazłam tam coś takiego:
"Można więc podsumować, iż zazwyczaj nie odprowadza się od umów o dzieło składek na ubezpieczenie społeczne (emerytalne, rentowe, wypadkowe, chorobowe) i zdrowotne. Z jednym wyjątkiem - składki te płaci się od umów o dzieło zawartych z własnym pracownikiem. Tylko umowy o dzieło zawarte z własnym pracodawcą pociągają za sobą obowiązek zapłaty składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne. Umowa o dzieło, której nie towarzyszy umowa o pracę z tym samym podmiotem, nie jest tytułem ubezpieczenia społecznego."
czyli, jak dobrze rozumiem, nie musiałabym zgłaszać?
Dokładnie

http://msp.money.pl/wiadomosci/podat...,0,224097.html
a teraz działa?

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Miramej, no to pijemy kawkę
Czy Kubuś już wstał?
Stary 2010-06-16, 15:18   #510
Wojtusia
Zakorzenienie

ide moze jakiś chodnik zrobie na obiad
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości