|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#20071 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IV
Myślicie, że jest sens mieszać naftę z miodem?
|
#20072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupiłam i zaraz idę testować... zobaczymy. każdy inny dla dzieci np hipp był duuużo droższy dlatego wzięłam ten . był na promocji więc jakby co straciłam 3,50 Evidriell włosy
|
|
#20073 |
|
Zakorzenienie
|
evidriell, masz zdecydowanie jedne z najładniejszych włosów, jakie dane mi było ujrzeć!
tył tez ci sie tak ladnie kreci? |
|
|
|
#20074 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo inaczej się robią takie matowe.
|
|
#20075 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() nawet po shea nie klapna, co prawda dodalam troche jojoba, ale zadnych oznak klapniecia... chyba to im pasuje ![]() dodalam wczoraj do zelu lnianego- z ramach eksperymentu (kolejnego ) pare kropel soku z cytryny - nie wiem czy za duzo, czy wlosm nie pasuje, bo dzis rano po nalozeniu wlosy byly szorstkie, a ja myslalm ze beda sie blyszczec i beda miekkie zauwazylam tez ze jakos dziwnie reaguja na odzywke z aloe vera
|
|
|
|
|
#20076 |
|
Zakorzenienie
|
wpadam i narzekam
![]() Po jakim czasie mogę stwierdzić że mycie odżywką im nie służy? kręciły się ładniej,a teraz bleeee pozostaje opaske założyć, albo kucyk Piję porzywkę, łykam drożdże, myję odżywka.Grzechem jest nivea balsam, ale nie codzien. Dziś umyłam włoski z dodatkiem sody i pupka ![]() Po kokosie oklapusy ![]() Po fructisie proste Apteczka babuni też mi nie służy.Kilka x dałam jej szanse, ale niestety ![]() rzuccie dobrą radą.Nie chcę się zniechęcić ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- aaa jeszcze bezpośrednio po plunkingu suuuper,potem podpinam, czekam aż wyschną i... pupka.U was to się chyba mówi "dupa Romana" ![]() Żel z rossmana tylko 1 mnie zadowolił, lniany kilka x, ale tylko z dyfuzorem smutno mi, bo mocno chcę mieć kręciołki, a tu ...wiem, powtarzam się ,ale pupka
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#20077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może chociaż nie będą się elektryzować i sianić.. ![]() ja to w ogóle mam takie włosy, że... a na Johnsona nie było mnie dziś stać
|
|
#20078 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Katarzynko00, to może spróbuj OMO albo częściej używaj szamponu? Ja się przestawiałam na mycie odżywką bardzo powoli, kilka miesięcy, a i teraz używam szamponu minimum raz na 5 myć. Edytowane przez Pinsleepe Czas edycji: 2010-06-15 o 22:26 |
|
|
|
|
#20079 |
|
Wtajemniczenie
|
katarzynka00, może to taki kryzys, który dotyka wiele początkujących dziewczyn?
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...0&postcount=21 |
|
|
|
#20080 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja prócz szamponu nakładam tyle różności, że nie zauważyłabym, że przez szampon ma matowe włosy ![]() Pamiętaj- szampon ma myć, odżywka ma odżywiać.
|
|
#20081 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#20082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odżywkę zaczęłam stosować niedawno ale mam klapnięte w zamian za miękkie i tak nie mogę dawać na większość bo hm.. moja włosy od skóry tłuste, na dole poelektryzowane a jak umyję np szamponem do tłustych to tragedia przerzuciłam się na szampony zmiękczające włosy, dające polysk czy inne takie... w szkole fryzjerkiej zamiast tłuc nam do głowy teorię nawijania wałków to mogli by się zająć właśnie takim czymś.. choćby doborem kosmetyków.. ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- tak se patrzę i musiałabym chyba przelecieć cały wątek od samego początku żeby coś się od Was nauczyć.. ale nii ma czasu ![]() dwa pola truskawek mi obrodziły i muszę zbierać
|
|
#20083 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny jak oceniacie odżywkę faromony jantar? i jak jej używać mozna jako psikacz na całe włosy? czy tylko na skalp? chciałabym zamówić i nie wiem czy warto
|
#20084 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny co myslicie o piance do wlosow z rossmana yung?
|
#20085 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dziekuję za rady i wskazówki.Jesteście nieocenione kokosa zmywałam 1x odżywką i 2x szamponem muszę zgłębić te reanimatory, jakby tak doba dłuższą była to dałabym radę ![]() co z nivei stosujesz? nivea curl? nakładasz na mokre, ociekające,podsuszone?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#20086 |
|
Wtajemniczenie
|
na początku swojego olejowania tez nie mogłam kokosa zmyć musiałam 2x szamponem myć a dziś wystarczy sama odżywka
myślę że to kwestia wprawy i w porównaniu do innych olejów to kokos jest bardzo łatwy w zmyciu no i na początku po myciu odżywką włosy wyglądały koszmarnie ;/ brudne oklapnięte strąki skalp mnie swędział nie wytrwałam niestety długo i stosuję omo szampon z sls raz na 2 tyg
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-06-16 o 11:04 |
|
|
|
#20087 |
|
Zakorzenienie
|
moje wlosy nadal suche po tym farbowaniu chyba ? , choc mineŁo troche czasu nie daje rady z nimi, albo przez te upaŁy ?
teraz uzywam do mycia potters arnika , co 2 , 3 mycie skalpu barwą jabŁkową , szamponem nie moge myc wŁosów , nawet tym barwy bo siano , nie wspomne juz o szamponie z sls ktorym to nawet jak umyje sam skalp to wŁosy sie robią tak napuszone i proste ![]() raz w tygodniu oleje - oliwa i rycyna, co 2 mycie wax do blondu , odzywki : artiste z jedwabiem i keratyną , joanna bez spŁukiwania cytrynowa i z lnem na zmiane , wcierka jantar , i nie wiem co jeszcze moge kupic , stosuje do wŁósow wiecej rzeczy niz na ciaŁo i twarz a efekt mnie nie zadowoliŁ, choc musze stwierdzic ze moje wLosy wyglądają o niebo lepiej niz rok temu , ale chcialabym zeby byly bardziej nawilzone , stosuje CG od wrzesnia , fotki po ostatnim cieniowaniu w temacie o cięciu wŁosow kręconych
|
#20088 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nałożyłam na noc trochę kokosa rano mało co zostało włosy go wciągnęły. Rano umyłam babydreamem z dodatkiem pottersa aloesowego i nałożyłam garniera avocado + garniera mango + avocado oil treatment wax zostawiłam na 10 min i są bardzo nawilżone tylko że skręt mniejszy ... Na suche (niepotrzebnie) dałam troszkę olejku swami chyba troszkę za duzo bo są oklapnięte a końce wyglądają na wilgotne no i kolor już taki wypłowiały jest ale na razie nie farbuję dam im jeszcze troszkę spokoju
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-06-16 o 11:57 |
|
|
|
|
#20090 |
|
Raczkowanie
|
Ale jedziecie z tymi wiadomościami
nadążyć nie mogę![]() Otworzyli u mnie Rossmana Ale przyszłam na otwarcie i... kupiłam tylko Balsam Joanna cytryna-miód ![]() Pomijając masę ludzi to tam totalnie nic nie ma ![]() Na wyjściu pan mi dał GlissKur szampon do farbowanych - odsprzedam mamie
|
#20091 |
|
Wtajemniczenie
|
Eloe uważam,że Asia Yung jest warta grzechu
![]() Zwłaszcza jeśli komuś brak objętości i połysku jest jak znalazł. Drobne doświadczenie z olejami. Moje włosy absolutnie ich nie akceptują,myślę,że to wina ich porowatej struktury. Ponieważ przez kilka miesięcy robiłam doświadczenia z różnymi olejami dziś mogę powiedzieć im stanowcze nie. Oczywiście są dla mnie oleje najgorsze np.kokos jak i trochę lepsze np.migdał. Niestety włosy po każdym olejowaniu wyglądają gorzej niż przed. Używałam olejow: -kokos -shea -oliwa z oliwek -jojoba -migdał -rycyna -olej z róży damasceńskiej -olej sojowy -olej lniany -olej z orzechów ziemnych -olej sezamowy -olej z pestek malin -olej z nasion jabłka -olej z nasion truskawki -olej łopianowy -olej przywieziony z Hawajów (nieznane mi rośliny) -olej arganowy -olej przywieziony z Meksyku (podobno z jakiegoś owocu) Za pomoc dziękuję Fallen,Agison,Poison i Msk3 To tak dla kogoś kto zauważy,że jego włosy też źle reagują na oleje. Do tej pory tylko oleje mineralne nie przyniosły szkody moim włosom. |
|
|
|
#20092 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A z tych nowych odzywek Garniera Eloe się pozytywnie wypowiadała o tej z masłem shea - ona chyba akurat jest zgodna z CG. Edytowane przez Pinsleepe Czas edycji: 2010-06-16 o 13:41 |
|
|
|
|
#20093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) sprawdza sie ten do zniszczonych, ale nalepsze efekty sa jak stosuje go dokladnie 20 m pod czepkiem, nie dluzej, chodzi o to ze mam cienkie wloski i dlatego co maja wchlonac to wchlona przez 20 min potem to juz moga byc zbyt obciazone, wiec myje szamponem lub odzywka, potem biore t-shirt i odciskam wode, wcieram dokladnie waxa, najwiecej z przodu, na to czepek i czasami recznik, 20 min i splukuje, potem juz jak zawsze, po farbowaniu robie to co drugie mycie, efekty po drugim uzyciu, wloski odzyskuja miekkosc i sprezysotsc a tym samym mysle nawilzenie, z tym ze ja myje codziennie (przez basen), nie wiem jakie inne wizazanki maja doswiadczenie ale zauwazylam ze ten do blon rozprostowywuje mi wlosy, znam wszystkie swoje produkty ktore uzywam, robie sobie notatki jak cos zmienie i niestety wax do blond to jedyny podejrzany, juz go nie uzywam i nie ma problemu, skret po myciu wraca
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-06-16 o 13:45 |
|
|
|
|
#20094 | |
|
Zakorzenienie
|
Ha, bananowa odzywke znalazlam w Magasin w TBS ale w moim przypadku to kosztuje 50 dunskich koron
wiec szukaj na polskiej ojczystej niwie.Cytat:
Wczoraj ja trzymalam po myciu. Nie widac dzis ze mylam skalp sls-em- brak pierza i suchosci. |
|
|
|
|
#20095 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam starą wersje barwy , bez sls - bo widziaŁam ze teraz juz są z sls te nowe
rzeczywiscie po tym waxie do blond jest pierze na gŁowie ale taka ilośc szybko zuzyje i kupie ten drugi wax
blog Edytowane przez losek78 Czas edycji: 2010-06-16 o 14:08 |
|
|
|
#20096 |
|
Raczkowanie
|
Ej dziewczyny, chciałam spytać czy odżywka z TBS bananowa na allegro z przesyłką za 42,50 to bardzo drogo?
|
#20097 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#20098 |
|
Raczkowanie
|
ponawiam pytanie, czy znacie jakieś godne polecenia odzywki w sprayu lub b/s z filtrami UV?
|
|
|
|
#20099 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#20100 | |||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Wątek otwarty
Zachęcam do dyskutowania o ochronie włosów przed promieniowaniem UV ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
Jednak Ty chyba pytasz o Jantara - mgiełkę, którego podstawą jest m.in. denat. Zawartośc alkoholu może się przyczynić do wysuszenia włosów, dlatego mgiełkę w psikaczu polecałyśmy wyłącznie jako wcierkę. Ja mam wrażliwy skalp, więc nie mogę nawet jako wcierki [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20015880]mam nadzieje ze zaczna sie w koncu blyszczec [/quote] Dziękuję Polimery chyba odstawimy ![]() Cytat:
A co do soku z cytryny i żelu lnianego, możliwe, że za mocno zakwasiłaś żel i dlatego włosy okazały się być szorstkie. Pinsleepe i Pole dziękuję Z tego co pamiętam w składzie jest alkohol. Cytat:
Dontknow odżywek używam zwykle po myciu. Zdarzyło mnie się umyć włosy wodą i nałożyć odżywkę, a potem po prostu ją spłukać Wilczex nafta +miód? Mam złe doświadczenia z naftą
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.

Bo inaczej się robią takie matowe.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)