Włosy zniszczone , suche , szorstkie , spalone PORADY - Wątek Zbiorczy :) - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Pokaż wyniki sondy: co zrobić by włosy znów były ładne,nie zniszcone?
używać odpowiedniego szamponu 78 3,86%
częściej myć 10 0,49%
stosować różnego rodzaju odżywki 1 413 69,85%
domowe sposoby 522 25,80%
Głosujący: 2023. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-28, 10:35   #2731
LolaBunny
Raczkowanie

Dot.: Włosy zniszczone , suche , szorstkie , spalone PORADY - Wątek Zbiorczy :)

Ja mam pytanie.
Jak działa ten olejek kokosowy? ile kosztuje i gdzie go można kupić?
LolaBunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 10:53   #2732
Hermit
Zadomowienie

Smile Dot.: Włosy zniszczone , suche , szorstkie , spalone PORADY - Wątek Zbiorczy :)

Cytat:
Napisane przez LolaBunny Pokaż wiadomość
Ja mam pytanie.
Jak działa ten olejek kokosowy? ile kosztuje i gdzie go można kupić?
Dużo przydatnych informacji znajdziesz w pierwszym wątku na Pielęgnacji na temat olejów do włosów.
Kokosa mozesz kupić w Bomi, 14 zł za 200 ml lub zamawiając przez internet.
Hermit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 14:16   #2733
anusia-87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LolaBunny Pokaż wiadomość
A dobra ta Scandic? No mi się tak właśnie wydaje, że za pierwszymi użyciami to jest takie WOOOW a potem to już nie. Ale pewnie to kwestia mojego przyzwyczajenia a nie moich włosów.
szczerze mówiąc ja nie wiem, bo jej jeszcze nie dorwałam, ale ma rewelacyjne recenzje na kwc ja teraz używam Kallosa Latte.
Scandica chyba jednak będę zamawiać z siostrą przez neta

A co do kokosa dokładnie jak mówi Hermit - zapraszamy do wątku o olejach tylko uwaga - ja się tyle naczytałam, że mi się śnił ten olejek po nocach
możesz też wypróbować rycynę, ale kokos lepszy chyba

Edytowane przez anusia-87
Czas edycji: 2010-05-28 o 14:21
anusia-87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 15:01   #2734
malutka243
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kamelka33 Pokaż wiadomość
Hmmmm ta maseczka do której podałaś mi link jest akurat na allegro tylko, że ta, którą znalazłam w KWC zupełnie inaczej się nazywa i ma inne opakowanie mówimy na pewno o tej samej?
To ta sama, zmienili tylko opakowanie i nazywa się scandic plus - coco mask
malutka243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 15:40   #2735
Clary
Raczkowanie

Moje okropne i zniszczone włosy :( Pomózcie mi je uratowac-foto

Mam nadzieje ze dobrze umiescilam watek, jesli nie to prosze o przeniesienie. Wiem ze jest duzo tematow o zniszonych wlosach ale chcialam zalozyc swoj i otrzymac indywidualna porade co do moich wlosow. Jak widac sa one okropnie zniszczone, siano, odstaja sa matowe sztywne, jedym slowek okropne włosy Nie wiem juz co robic naprawde. Czytalam wiele waszych porad o waxie, olejku rycynowym i innych ale nic z tych rzeczy nie pomaga (chociaz musze sie przyznac ze nie stosowalam ich regularnie)
Od czasu do czasu farbowalam wlosy (rudy braz czarny) prostowalam, suszylam itp, byc moze to od tego, a moze dieta bo nie odzywiam sie zbyt dobrze.
Prosze was, poradzcie co mam robic co stosowac co jesc?? Czy podciecie tak z 5 cm by cos dalo? Bo w sumie one sa zniszone na calej dlugosci chyba
A tak bardzo nie chcialabym ich skracac... Wiem ze to idiotyczne bo zdaje sobie sprawe jak brzydko wygladaja takie dlugie i zniszone wlosy ale szkoda mi ich.
Bardzo was prosze poradzcie mi cos, w tej sprawie cena nie gra roli, moze znacie jakies super dobre kosmetyki albo zabiegi u fryzjera??
Naprawde marzę o zdrowych wlosach, czy jest czansa zeby takie miec?
Clary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 15:55   #2736
Mademoiselle_Pauline
Wtajemniczenie

Dot.: Moje okropne i zniszczone włosy :( Pomózcie mi je uratowac-foto

Cytat:
Napisane przez Clary Pokaż wiadomość
Mam nadzieje ze dobrze umiescilam watek, jesli nie to prosze o przeniesienie. Wiem ze jest duzo tematow o zniszonych wlosach ale chcialam zalozyc swoj i otrzymac indywidualna porade co do moich wlosow. Jak widac sa one okropnie zniszczone, siano, odstaja sa matowe sztywne, jedym slowek okropne włosy Nie wiem juz co robic naprawde. Czytalam wiele waszych porad o waxie, olejku rycynowym i innych ale nic z tych rzeczy nie pomaga (chociaz musze sie przyznac ze nie stosowalam ich regularnie)
Od czasu do czasu farbowalam wlosy (rudy braz czarny) prostowalam, suszylam itp, byc moze to od tego, a moze dieta bo nie odzywiam sie zbyt dobrze.
Prosze was, poradzcie co mam robic co stosowac co jesc?? Czy podciecie tak z 5 cm by cos dalo? Bo w sumie one sa zniszone na calej dlugosci chyba
A tak bardzo nie chcialabym ich skracac... Wiem ze to idiotyczne bo zdaje sobie sprawe jak brzydko wygladaja takie dlugie i zniszone wlosy ale szkoda mi ich.
Bardzo was prosze poradzcie mi cos, w tej sprawie cena nie gra roli, moze znacie jakies super dobre kosmetyki albo zabiegi u fryzjera??
Naprawde marzę o zdrowych wlosach, czy jest czansa zeby takie miec?
- zmiana diety nie zregeneruje Twoich włosów !
- obetnij wszystkie zniszczone włosy, 5 cm nic nie da
- stosuj regularnie kosmetyki regenerujące włosy (przejrzyj wątek Dziennik regeneracji włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=395394&page=77 )
- łykaj tabletki np. Vitapil, Skrzypovita, Belissa, Biotyna, czy Silica
- nie prostuj, nie susz, a jeśli obowiązkowo musisz to robić to tylko okazjonalnie stosując przed tym odżywek, które zabezpieczą włosy przed działaniem wysokiej temperatury
karmimy psiaki
Insta
8tracks
Mademoiselle_Pauline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 16:04   #2737
Clary
Raczkowanie

czyli ile obciac??? Nigdy nie mialam krotszych niz do ramion.. W ogole w krotkich wlosach mi tragicznie
Stary 2010-06-13, 16:25   #2738
Maryha_ah
Zakorzenienie

Ja bym obcięła właśnie tylko 3-5 cm. I później podcinała regularnie, ale mało, same końce. Bo to zawsze tak łatwo komuś mówić żeby obciął wszystko co zniszczone, ale zrobić już gorzej. Tak jak poprzedniczka pisała: żadnych suszarek, prostownic i takich tam. PO KAŻDYM MYCIU ODŻYWKA. Polecam wątek o olejach, mi olejowanie włosów bardzo pomogło, a też miałam mocne zniszczenia

EDIT: I przygotuj się. Ratowanie będzie okropne. Długo i nudno. Jest tutaj mnóstwo masek polecanych na różnych wątkach, ale tak w skrócie to najczęściej występuje :wax, gloria, stapiz, kallos latte, bingo. Proponuje jakąś zakupić, nawet więcej niż jedną, i co jakiś czas pod ręcznik albo folie na od 5 minut do ile tam wysiedzisz.

Edytowane przez Maryha_ah
Czas edycji: 2010-06-13 o 16:30
Maryha_ah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 16:56   #2739
Clary
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maryha_ah Pokaż wiadomość
Ja bym obcięła właśnie tylko 3-5 cm. I później podcinała regularnie, ale mało, same końce. Bo to zawsze tak łatwo komuś mówić żeby obciął wszystko co zniszczone, ale zrobić już gorzej. Tak jak poprzedniczka pisała: żadnych suszarek, prostownic i takich tam. PO KAŻDYM MYCIU ODŻYWKA. Polecam wątek o olejach, mi olejowanie włosów bardzo pomogło, a też miałam mocne zniszczenia

EDIT: I przygotuj się. Ratowanie będzie okropne. Długo i nudno. Jest tutaj mnóstwo masek polecanych na różnych wątkach, ale tak w skrócie to najczęściej występuje :wax, gloria, stapiz, kallos latte, bingo. Proponuje jakąś zakupić, nawet więcej niż jedną, i co jakiś czas pod ręcznik albo folie na od 5 minut do ile tam wysiedzisz.

Dziekuje za rady
Jutro pojde do fryzjerki podetne te 5 cm, przy okazji pojde na saune, zaopatrze sie w te wszytskie kosmetyki i mam nadzieje ze bedzie dobrze. Ale jeszcze raz zapytam czy jest mozliwe zeby odzyskac ladne włosy?? Czy ktorejs z was sie udało?
Stary 2010-06-13, 17:04   #2740
Maryha_ah
Zakorzenienie

Hm.. miałam trochę mniej zniszczone, ale zdecydowanie nie były ładne. Minął rok odkąd je "naprawiam" i szczerze mówiąc jestem z nich mniej więcej zadowolona. Wiadomo, cud się nie stanie, i włosów z reklamy odżywek czy szamponów nie będziesz miała, ale myślę że da się coś zdziałać
Stary 2010-06-13, 20:46   #2741
milusiaam
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Clary Pokaż wiadomość
Dziekuje za rady
Jutro pojde do fryzjerki podetne te 5 cm, przy okazji pojde na saune, zaopatrze sie w te wszytskie kosmetyki i mam nadzieje ze bedzie dobrze. Ale jeszcze raz zapytam czy jest mozliwe zeby odzyskac ladne włosy?? Czy ktorejs z was sie udało?
Jak zaczniesz o nie dbac to beda rosly juz zdrowe piekne wloski a te co masz wygladza swoja strukture i nie beda wyglądały brzydko.
Zrezygnuj z prostownicy,suszarka tylko z zimnym nawiewem.

Nie idz na saune bo to pewnie wydatek z 70 zl.Zainwestuj w olejek rycynowy kokosowy i maski kallos latte ,gloria wax i stosuj regularnie przez miesiac .Olejki co najmniej dwa razy w tygodniu.
a co do sauny naloz waxa reklamowke na glowe i recznik bedziesz miala najlepsza saune dla wloskow
milusiaam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 22:06   #2742
MerriqueMayfair
Rozeznanie

Dziewczyny, kusicie tymi maskami Scandica ale ja niestety mam 3 maski do zużycia plus oleje a moje włosy teraz niczego bardziej treściwego od odżywki nie tolerują. Po użyciu jakiejkolwiek maski są oklapnięte, obciążone nawet jak używam jej tylko raz w tygodniu albo nawet rzadziej

A co do Kallosa już sie chyba wypowiadałam u mnie oblepiał, włosy były szorstkie, brzydkie, obciążone. Użyłam go 2 razy i oddałam siostrze TŻa

http://www.stephenking.pl

http://www.suwaczki.com/tickers/6qw2a069sfwd4tsq.png

Zużywam kosmetyki, nie kupuję nowych

Edytowane przez MerriqueMayfair
Czas edycji: 2010-06-13 o 22:08
MerriqueMayfair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 00:03   #2743
cannelle
Rozeznanie

Niestety bez obciecia zniszczonych koncowek sie nie obejdzie...Wiem z wlasnego doswiadczenia, ze to nic przyjemnego, ale jakakolwiek odzywka co najwyzej prowizorycznie je sklei. A wlosy odrastaja i lepiej wygladaja krotsze zdrowe niz dlugie zniszczone.
Kolejny bolesny krok to odstawienie prostownicy (optymalnie tez suszarki, co u mnie jest niewykonalne...). Na poczatku jest ciezko, ale w przypadku zniszczonych wlosow prostowanie to zabojstwo (srodki ochronne, owszem w pewnym stopniu pomagaja, ale nigdy nie chronia w 100%).
Wcieranie olei (np. arganowego, z jojoby, kokosowego) mi osobiscie niesamowicie pomaga na wlosy oraz na skore glowy, choc jest nieco upierdliwe.
Jesli masz wydac 70 zl na saune, to, moim zdaniem lepiej kupic ampulki Kerastase z cementem lub Age Recharge, albo sam cement Kerastase. Proteiny fajnie wzupelniaja braki we wlosach, nie nalezy uzywac ich jednak dluzej niz miesiac (gdy przekroczy sie tzw. prog proteinowy, wlosy staja sie matowe).
Oprocz tego maski (pod czepkiem + podgrzewanie suszarka). W zaleznosci od budzetu Kerastase Age Recharge, L'oreal Absolut Repair, Schwarzkopf Repair Rescue, Scandic-Line Coco Mask lub Stapiz Sleek Line (jesli chodzi o Latte Kallosa to on jakos zle dziala na moje wlosy, ale wielu osobom pasuje).
Dieta na 100% ma duzy wplyw na wyglad wlosow. Warzywa, owoce, ryby (najlepiej tluste np.losos, makrela -omega 3!), pieczywo pelnoziarniste, oliwa z oliwek na pewno Ci nie zaszkodza, ale zawsze mozesz ratowac sie suplementami (choc to nigdy to samo...). Polecam spiruline (algi morskie), skrzyp, jakis zestaw witamin i mineralow (np.Centrum). Ja obecnie biore Expert Hair Forte Pharma (ma ciekawy sklad).
Sorry, ze tak sie rozpisalam (szczerze mowiac watpie, ze komus chce sie to czytac i zycze powodzenia w walce o poprawe kondycji wlosow!
cannelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 21:47   #2744
Charlotte95
Wtajemniczenie

Scandic-Line Coco Mask - wszystkie o niej mówicie, gdzie ją mozna dostać?
Charlotte95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 22:13   #2745
cannelle
Rozeznanie

np. na allegro

http://www.allegro.pl/item1067473591...wa_pompka.html
Stary 2010-06-15, 19:34   #2746
anusia-87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cannelle Pokaż wiadomość
Niestety bez obciecia zniszczonych koncowek sie nie obejdzie...Wiem z wlasnego doswiadczenia, ze to nic przyjemnego, ale jakakolwiek odzywka co najwyzej prowizorycznie je sklei. A wlosy odrastaja i lepiej wygladaja krotsze zdrowe niz dlugie zniszczone.
Kolejny bolesny krok to odstawienie prostownicy (optymalnie tez suszarki, co u mnie jest niewykonalne...). Na poczatku jest ciezko, ale w przypadku zniszczonych wlosow prostowanie to zabojstwo (srodki ochronne, owszem w pewnym stopniu pomagaja, ale nigdy nie chronia w 100%).
Wcieranie olei (np. arganowego, z jojoby, kokosowego) mi osobiscie niesamowicie pomaga na wlosy oraz na skore glowy, choc jest nieco upierdliwe.
Jesli masz wydac 70 zl na saune, to, moim zdaniem lepiej kupic ampulki Kerastase z cementem lub Age Recharge, albo sam cement Kerastase. Proteiny fajnie wzupelniaja braki we wlosach, nie nalezy uzywac ich jednak dluzej niz miesiac (gdy przekroczy sie tzw. prog proteinowy, wlosy staja sie matowe).
Oprocz tego maski (pod czepkiem + podgrzewanie suszarka). W zaleznosci od budzetu Kerastase Age Recharge, L'oreal Absolut Repair, Schwarzkopf Repair Rescue, Scandic-Line Coco Mask lub Stapiz Sleek Line (jesli chodzi o Latte Kallosa to on jakos zle dziala na moje wlosy, ale wielu osobom pasuje).
Dieta na 100% ma duzy wplyw na wyglad wlosow. Warzywa, owoce, ryby (najlepiej tluste np.losos, makrela -omega 3!), pieczywo pelnoziarniste, oliwa z oliwek na pewno Ci nie zaszkodza, ale zawsze mozesz ratowac sie suplementami (choc to nigdy to samo...). Polecam spiruline (algi morskie), skrzyp, jakis zestaw witamin i mineralow (np.Centrum). Ja obecnie biore Expert Hair Forte Pharma (ma ciekawy sklad).
Sorry, ze tak sie rozpisalam (szczerze mowiac watpie, ze komus chce sie to czytac i zycze powodzenia w walce o poprawe kondycji wlosow!
to nie wątp, bo ja przeczytałam dobrze radzisz, miło się Ciebie czyta
Stary 2010-06-15, 21:06   #2747
cannelle
Rozeznanie

Dzieki, jestem z natury dosc samokrytyczna, wiec zawsze mysle, ze nudze wszystkich moimi wywodami...
Stary 2010-06-15, 21:14   #2748
Maryha_ah
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki, jestem z natury dosc samokrytyczna, wiec zawsze mysle, ze nudze wszystkich moimi wywodami...
Myślę że nie uda Ci się tutaj nikogo zanudzić swoimi wywodami na temat pielęgnacji włosów Każde porady są interesujące
Stary 2010-06-16, 06:47   #2749
cannelle
Rozeznanie

Skoro nie nudze, to dopisze jeszcze pare rzeczy:

1) wlosow suchych, lamliwych absolutnie nie szarpiemy, nie wycieray jak szalone w recznikiem (co mi sie niestety zdarzalo w poplochu porannego szykowania sie do pracy). Uwazamy na nie szczegolnie w stanie mokrym, kiedy sa najbardziej podatne na zniszczenia. Rozczesujemy tylko grzebieniem z szerokimi zabkami, ewentualnie szczotka z naturalnego wlosia (nie za czesto, 100 pociagniec szczotki przed snem w przypadku zniszczonych zniszczonych wlosow moze narobic wiecej szkod niz pozytku). Fryzjerow niemilosiernie szarpiacych wlosy omijamy szerokim lukiem (z obserwacji moich i moich kolezanek dobrzy fryzjerzy delikatnie obnosza sie z wlosami)

2)kierujemy sie wlasnym rozumem i nie dajemy wciskac sobie kitow typu:
-profesjonalna prostownica nie niszczy wlosow (kazda niszczy, zaden spray nie chroni wlosow calkowicie)
-cement termiczny lepiej wypelnia strukture wlosa, gdy je wyprostujemy (owszem jest aktywowany cieplem, ale suszarka wystarcza w 100%)
-przedluzanie wlosow ich nie niszczy (sorry, ale chyba trzeba byc naprawde naiwnym, zeby w to uwierzyc)

3)chronimy wlosy (szczegolnie latem) sprayem ochronnym z filtrem UV (Solar L'oreal Pro, L'Biotica z UV, Kerastase), ewentualnie kapeluszem

Jak cos mi sie jeszcze przypomni, to dopisze (sorry, za brak polskich znakow, ale nie chce mi sie ciagle przestawiac mojego maca)
Stary 2010-06-16, 10:47   #2750
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
-przedluzanie wlosow ich nie niszczy (sorry, ale chyba trzeba byc naprawde naiwnym, zeby w to uwierzyc)
Cóż, właściwie przeprowadzone przedłużanie włosów nie powinno ich zniszczyć, może jedynie nieco osłabić ich strukturę w miejscu łączenia Wzmożone wypadanie, jakie można zaobserwować po zdjęciu pasm jest normalne- włosy, które normalnie wypadałyby codziennie wcześniej nie miały jak wypaść i stąd wrażenie, że nagle ma się dużo mniej włosów.
Wg mnie, przedłużanie włosów, poza tym, że jest mało praktyczne i zazwyczaj po prostu widoczne, ma jednak jeden plus- o włosy predłużane trzeba dbac bardziej, niż zwykle, poza tym, nasze włosy sa nieco przykryte tymi doczepianymi i mam wrażenie, iż są przez to trochę mniej narażone na uszkodzenia mechaniczne. Co nie znaczy, że ja taki zabieg polecam- lepiej sobie od czasu do czasu doczepiać pasma, niż robić to na stałe.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 11:15   #2751
Mini1991
Zakorzenienie

czytajac post cannelle przypomniało mi sie u jakiej kat-fryzjerki bylam.. jezu..
farbowała mi włosy na całosci i jak wiadomo gdy farba jest na włosach to one sie tak koltunia ze wrecz nie da sie rozczesac. A ona zero delikatnosci myslalam ze głowy nie utrzymam na szyji straszne doswiadczenie płakac mi sie chciało co ja miałam lat w gimnazjum byłam wiec siedzialam cicho... teraz to chyba bym ja za kudły zlapala i to samo co mi robiła!

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

p.s macie szczotki z naturalnego włosia?
Stary 2010-06-16, 13:20   #2752
cannelle
Rozeznanie

Ja tam szczerze mowiac nie wierze, ze przedluzanie wlosow jest takie calkowicie bezinwazyjne (czesto przez takie stwierdzenia przemiawia chec zysku fryzjera.
Wiem, bo sama to przeszlam. Po tym jak wspaniala pani fryzjerka zinterpretowala podciecie koncowek jako 6 cm z dlugosci, bylam tak zdesperowana, ze zainwestowalam w przedluzanie. Na poczatku super, potem nie tak fajnie (dodam, ze nie oszczedzalam na wlosach i metodzie przedluzania). Niby wlosy nie wygladaja drastycznie, ale jest ich widocznie mniej z tylu. A dbalam o nie jak szalona...Tak naprawde kazdy nienaturalna ingerencja we wlos jest inwazyjna (nawet suszenie.

Co do fryzjerow to kiedys tez jako dobrze wychowana dziewczyna siedzialam cicho, chociaz moje wlosy byly niemilosiernie szarpane. Teraz glosno mowie, jesli cos mi nie odpowiada, przychodze do fryzjera ze zdjeciami i kontroluje kazdy jego ruch nozyczkami. Odrost rozjasnia mi kolezanka profesjonalnymi farbami i nareszcie jestem zadowolona z koloru. Przepraszam wszystkich czytajacych moich post fryzjerow (nie watpie, ze sa wsrod was mistrzowie tego fachu), ale rozwiazania typu fryzura wygladajaca ok tylko godzine po wyjsciu od fryzjera nie bardzo mnie przeknuja.

Sorry dziewczyny za moj bojowy ton (po rozprawie w sadzie jestem zawsze w mega wojowniczym nastroju, taki urok pracy
Stary 2010-06-16, 14:31   #2753
mysia m
Zakorzenienie

ech.. i na mnie przyszła kreska. Zdecydowałam włosy po prostu obciąc. Boli. Ale zapuszczanie nienajładniejszych mnie nie satysfakcjonuje.

od poczatku.
9 miesiecy temu zrobiłam domową dekoloryzację z czarnego brązu(w rzeczywistości był absolutnie czarny), następnie kilka rozjaśnian farbami rozjaśniającymi i kilka farb blond po całosci. Cały proces przejścia do blondu odbywał się etapami i zajął 4 miesiące. Między każdym zabiegiem o włosy niezmiernie dbałam. Teraz robię tylko odrosty. Włosy wyglądają naprawdę dobrze.. ale. No własnie jest jedno ALE. Mam bzika na ich punkcie. Po prostu nie są idealne, a ja chce żeby takie były. Generalnie nie susze ich suszarką i stosuję maski pod kompresami, odżywki oraz wcierki i suplementy. Włosy pięknie błyszcza i są głądkie. Zapytacie czego chcę.. już piszę. Tam, gdzie włosy były wycieniowane, wygladają jak wygryzione. W tych miejscach końcówki są sztywne i suchawe, pojedyńcze włoski się wywijają i odstają. Co prawda odkryłam Absolut repaira i po nim efekt powiedziałabym, że jest powalający, nawet jak dla mnie, ale te piórka po cieniowaniu. Musze sie ich pozbyc, bo doprowadzaja mnie do obłedu. Poza tym cała częsc dekoloryzowana powinna byc z czasem obcięta.. kurcze 10cm(moze nawet 15cm) w plecy.. Ale same wiecie, że najlepszym lekarzem na końcówki są nozyczki.

Załączam zdjęcia bez suszenia, bez prostownicy- po absolut repair na 15min pod folią i ręcznikiem.. Pierwsze i drugie- zaznaczyłam te wygryzki i miejsce cięcia. Trzecie- włoski z tyłu. z tyłu nie widac, że jest wygryz .. ale czesciej się oglądam z przodu. Nie sugerujcie sie kolorem, na pierwszych wyszedł za jasny a na trzecim zbyt żółty.

Edytowane przez mysia m
Czas edycji: 2010-06-16 o 14:34
mysia m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 14:45   #2754
cannelle
Rozeznanie

Dazenie do idealu bywa frustrujace. Nie znam kobiety, ktora uznalaby swoje wlosy za idealne. Twoje, mimo dekolaryzacji, wygladaja na zdrowe, ja osobiscie nie zdecydowalabym sie na tak radykalne sciecie (ale tchorz ze mnie). Moze podetnij same koncowki wycieniowanych partii wlosow i stopniowo staraj sie je doprowadzic do zadowalajacego Cie stanu?

Jesli codziennie rano psioczysz na swoje konce i sciecie wlosow Cie uszczesliwi to jestem za, szkoda nerwow, a wlosy odrastaja...Ale przespij sie moze z ta decyzja, prawda jest niestety taka, ze agresywnie koloryzowane wlosy nigdy nie beda w pelni zdrowe...
Stary 2010-06-16, 15:22   #2755
Charlotte95
Wtajemniczenie

Cytat:
A jest szansa gdzieś poza internetem?
Cytat:
Napisane przez Mini1991 Pokaż wiadomość
czytajac post cannelle przypomniało mi sie u jakiej kat-fryzjerki bylam.. jezu..
farbowała mi włosy na całosci i jak wiadomo gdy farba jest na włosach to one sie tak koltunia ze wrecz nie da sie rozczesac. A ona zero delikatnosci myslalam ze głowy nie utrzymam na szyji straszne doswiadczenie płakac mi sie chciało co ja miałam lat w gimnazjum byłam wiec siedzialam cicho... teraz to chyba bym ja za kudły zlapala i to samo co mi robiła!

p.s macie szczotki z naturalnego włosia?
Ostatnio byłam u fryzjerki, która tak mocno mi jeździła po skalpie grzebieniem, że miałam łzy w oczach. I oczywiście jak ostatnia pier*oła nie miałam odwagi jej niczego powiedzieć
A szczotkę juz sobie upatrzyłam i za tydzień będzie moja
Charlotte95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 16:10   #2756
anusia-87
Wtajemniczenie

Cytat:
Dazenie do idealu bywa frustrujace. Nie znam kobiety, ktora uznalaby swoje wlosy za idealne. Twoje, mimo dekolaryzacji, wygladaja na zdrowe, ja osobiscie nie zdecydowalabym sie na tak radykalne sciecie (ale tchorz ze mnie). Moze podetnij same koncowki wycieniowanych partii wlosow i stopniowo staraj sie je doprowadzic do zadowalajacego Cie stanu?

Jesli codziennie rano psioczysz na swoje konce i sciecie wlosow Cie uszczesliwi to jestem za, szkoda nerwow, a wlosy odrastaja...Ale przespij sie moze z ta decyzja, prawda jest niestety taka, ze agresywnie koloryzowane wlosy nigdy nie beda w pelni zdrowe...
mysia, zgadzam się w 100% z cannelle
Stary 2010-06-16, 18:07   #2757
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tam szczerze mowiac nie wierze, ze przedluzanie wlosow jest takie calkowicie bezinwazyjne (czesto przez takie stwierdzenia przemiawia chec zysku fryzjera.
Wiem, bo sama to przeszlam. Po tym jak wspaniala pani fryzjerka zinterpretowala podciecie koncowek jako 6 cm z dlugosci, bylam tak zdesperowana, ze zainwestowalam w przedluzanie. Na poczatku super, potem nie tak fajnie (dodam, ze nie oszczedzalam na wlosach i metodzie przedluzania). Niby wlosy nie wygladaja drastycznie, ale jest ich widocznie mniej z tylu. A dbalam o nie jak szalona...Tak naprawde kazdy nienaturalna ingerencja we wlos jest inwazyjna (nawet suszenie.
Ja rozumiem, że przedłużając włosy obciążamy je, ale to samo się dzieje np. przy wysokim kucyku, kiedy ma się już dłuższe włosy. Chociaż kucyk wydaje mi się jednak bardziej "inwazyjny", szkodliwy dla cebulek- przedłużane włosy nie ciągnęły za bardzo, a kucyk już tak. A jakoś od kucyków nikt nie łysieje . Piszesz, że miałaś ich widocznie mniej z tyłu, to co się z nimi stało? Wypadłu czy połamały się?
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 19:29   #2758
cannelle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Ja rozumiem, że przedłużając włosy obciążamy je, ale to samo się dzieje np. przy wysokim kucyku, kiedy ma się już dłuższe włosy. Chociaż kucyk wydaje mi się jednak bardziej "inwazyjny", szkodliwy dla cebulek- przedłużane włosy nie ciągnęły za bardzo, a kucyk już tak. A jakoś od kucyków nikt nie łysieje . Piszesz, że miałaś ich widocznie mniej z tyłu, to co się z nimi stało? Wypadłu czy połamały się?
Ja szczesliwie nie wylysialam, ale moje wlosy spod spodu (tak gdzie mialam doczepiane pasma) sa jakos takie bidniejsze (zawsze to jednak jakies obciazenie dla wlosow). Oprocz tego wczepy utrudniaja pielegnacje wlasnych wlosow (tzn. tych do ktorych doczepione byly pasma), stosowanie odzywek keratynowych moze spowodowac obsuniecie sie pasm itp.

Osobiscie uwazam, ze lepiej zapuscic swoje wlosy (choc to dluzej trwa, a w obecnych czasach liczy sie natychmiastowy efekt), a pieniadze na przedluzanie przeznaczyc na pielegnacje i ewentualnie clip-iny na wieksze wyjscia (do posiadania dlugich wlosow lepiej stopniowo sie przyzwyczac zapuszczajac)
Stary 2010-06-16, 20:02   #2759
Mini1991
Zakorzenienie

ja mam cos dystans do tych naturalnych .. wolalabym tangle teezer ale nie umiem zamówic
Stary 2010-06-16, 20:22   #2760
anusia-87
Wtajemniczenie

a ja kiedyś zrobiłam sobie mnóstwo cieniutkich warkoczyków - siostra mi plotła, wplatając coś tam w nie dla zagęszczenia a jak je rozplatałyśmy po ok 2 mc, to strasznie dużo włosów mi wypadło - a nawet 1 cały warkoczyk z dołu
i z dwóch powodów - wyszły włosy, które wypadały w trakcie noszenia warkoczyków, ale były w nich 'uwięzione', a także włosy były bardzo naciągnięte i cebulki się osłabiły - co też skutkowało wzmożonym wypadaniem włosów
w dodatku miałam potem straszne siano! w zasadzie nie wiem czemu tak zniszczyły się włosy w warkoczykach, ale wyglądały później okropnie... i musiałam sporo podciąć
w związku z tym przedłużania bym się pewnie bała, chociaż to pewnie nie ma nic z tym wspólnego ale i moim zdaniem lepiej wydać więcej na pielęgnację niż sztuczne kłaczki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości