|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
| Pokaż wyniki sondy: co zrobić by włosy znów były ładne,nie zniszcone? | |||
| używać odpowiedniego szamponu |
|
78 | 3,86% |
| częściej myć |
|
10 | 0,49% |
| stosować różnego rodzaju odżywki |
|
1 413 | 69,85% |
| domowe sposoby |
|
522 | 25,80% |
| Głosujący: 2023. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Włosy zniszczone , suche , szorstkie , spalone PORADY - Wątek Zbiorczy :)
Do Pysia pl....Mam taki sam problem jak Ty...Mam sianko na głowie spowodowane zniszczonymi włosami....Do tego jak położę się spać w wilgotnych wlosach a nawet suchych to rano są "powyginane" na wszystkie strony brrr ochydnie to wygląda...Cuż dekoloryzacja i rozjaśnianie zrobiły swoje-jak miałam ciemne włoski to były super i nawet codzienne mycie,suszenie i prostowanie nie niszczyło ich....Spróbuj maseczki Wax-do włosów zniszczonych-rób co 2-3 dni maseczki-ja robię-z żółtek+nafta+oliwa z oliwek+wax maska i ok godzinka na głowie....Mam włosy jak guma i efektów narazie widocznych nie ma...Ale jakoś próbuję ratować już resztkę włosów-tabletki też biorę....
|
|
|
|
#2702 |
|
Rozeznanie
|
widziałam dziś w sklepie fryzjerskim cały zestaw joico k-pak, w formie takich malutkich saszetek, całość kosztowała 8 zł, było to przeznaczone na jeden zabieg.. czy któraś z was miała z tym do czynienia?
|
|
#2703 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety i tak są krótkie, a po drugie to żadne rozwiązanie. Tu nie chodzi o skręt, żeby tylko o to, to byłabym szczęsliwa. Pisałam włosy się gną w nocy i łamią. Są pierzaste i niezdyscyplinowane. Każdy myli mój problem ze skrętem,a tu nie o to chodzi |
|
|
|
|
#2704 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam dokładnie to samo. Włosy nie tylko mi się łamią, ale jak oklapną w czasie snu tak później muszę szczotką czesać od nowa i odbijać od skóry. ![]() Cytat:
Trochę jestem zbulwersowana funkcjonowaniem salonów fryzjerskich u nas w Polsce. Bynajmniej w moim terenie jest nieudacznictwo i tyle. Przepraszam za wyrażenie, ale nie mogę tego w inny sposób określić. Panie fryzjerki mają piękną reklamę na sobie. Od zawsze mają piękne i ZADBANE włosy - to widać, ale żeby tak garść mądrych porad dla klientki? EEEE eee tam ..po co? Nie raz zaobserwowałam taką sytuację, że klientka jest bezradna ma zniszczone włosy potrzebuje pomocy, jakiegoś zabiegu na włosy czy coś a fryzjerka zbywa ją na tym, że musi se szampon zmienić!!!! Jednym słowem TRAGEDIA!! Jak się człowiek sam nie zorientuje w sprawach odbudowy i jakie obecnie są kosmetyki na rynku to nikt nam tego nie zaoferuje, nawet gdyby wymagała tego sytuacja. Nie mogę zrozumieć dlaczego fryzjerki malując włosy klientkom nie informują o istnieniu zabiegów wspomagających regenerację struktury włosa po farbowaniu?? Bardzo żałuję, że salony oferują wszystko, ale w gruncie rzeczy z tego całego wachlarza ofert zaczynają funkcję na malowaniu a kończą na czesaniu i podcięciu. Smutne! Przepraszam, że rozpisałam się na temat nieudolnego fryzjerstwa tutaj, ale pękło coś we mnie i nie mogłam się powstrzymać. A najgorsze jest to, że kupę kasy zostawia się w salonach - niestety! Nie mogę przeżyć tego że zwyczajnie nie można umówić się o poradę! Tak!! O Boże jakiez to zdziwienie gdy Pani pyta co będziemy robić (bo jak zwykle przygotowana albo na obcięcie albo malowanie, żadnej innej kategorii nie biorą nigdy pod uwagę) ot kolejna do wypchnięcia, a ja mówię proszę mi doradzić.....- mina zrzędnie.. ![]() Przepraszam, ale nie mogę się powstrzymać i nie napisać też tego, że raz usłyszałam od fryzjerki taki tekst :" No przecież obcięłam Panią tak, jak Pani chciała, wbrew własnym regułom fryzjerskim, a włosy układają się tak jak Pani chciała, NA MOKRO jest ten efekt, gdy Pani zmoczy włosy to będzie widać." zgrozo ...szkoda tylko, że nie pomyślała, że chodzę w wysuszonych włosach... pozdrawiam wszystkie Panie
Edytowane przez Pysia pl Czas edycji: 2010-05-22 o 10:52 |
||
|
|
|
#2705 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Re: zniszczone włosy(pomocy)
ja tez uzywam loreala - jest rewelacyjny
|
|
|
|
#2706 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz fryzjer tylko zrobi swoje i baj baj.a jeszcze jakie pretensje jak coś sie nie podoba ! Kiedyś jedna fryzjerka za krótko mi podcięła grzywkę i do mnie z tekstem: MOGŁA PANI IŚĆ GDZIE INDZIEJ!!! Myślałam, że ją zatłukę! Swoją drogą od tego czasu sama sobie grzywkę podcinam i przynajmniej mam taką jak chcę jeśli chodzi o długość. |
|
|
|
|
#2707 |
|
Raczkowanie
|
Tak, to prawda. Mówią tak. Wycwanili się.
Jest już tyle salonów, że jak nie podoba się to wysyłają nawet do konkurencji. Z grzywką jest zawsze ten problem, że pyta się o długość, ale robi to zupełnie nie umiejętnie, naciągnie grzywkę na mokro i pyta czy tyle, a potem wysuszy i jeszcze podniesie maks na szczocie i jest nie krótsza o 1/3 a conajmniej 3/4!!!!! Bez pojęcia.... |
|
|
|
#2708 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niektóre fryzjerki to się chyba tylko w dzieciństwie na lalkach uczyły... ![]() a dzisiaj wybieram się do jakiegos salonu fryzjerskiego szukać masek z serii Scandic Line. póki co do moich spalonych włosięt używam przeważnie odżywki Nivea Intense Repair i oleju rycynowego - moje włosy go kochają zrobiłam też czosnkowy, ale jeszcze dojrzewa sobie
|
|
|
|
|
#2709 |
|
Raczkowanie
|
zgadzam się z Wami baardzo bardzo
mnie akurat w polskich fryzjerach denerwuje brak jakiejkolwiek INWENCJI ... brak umiejętności doradzenia w kwestii pielęgnacji to drugi problem ... co do moich cienkich delikatnych rzadkich itd. itp. włosów idę je w czwartek ściąć ;p;p zrezygnowałam też z suszenia, prostowania... ciągle uzywam maseczek, odżywek (i mogłabym tak długo wymieniać), a pomimo to kudły są okrooopne i beznadziejne i nie wspomiałam, że nie mam już do nich siły ani cierpliwości (jeszcze śmie wypadać cholerstwo! )
Edytowane przez karolina1466 Czas edycji: 2010-05-25 o 18:25 |
|
|
|
#2710 |
|
Wtajemniczenie
|
stosujecie może Krem Mleczny Kallosa? Chciałam dzis kupić maskę Scandic line kokosową, ale niestety nie było - przetestuję zaś ten krem
|
|
|
|
#2711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wtedy kolorowo nie będzie, prostowanie to błędne koło. Domyka łuski i włosy błyszczą piękną taflą, tylko umyj je potem i zobacz.
|
|
#2712 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Teraz prostuje tylko na jakąś większa okazję i naprawdę włosy wyglądają o niebo lepiej
|
|
|
|
|
#2713 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ale to chyba jedyne wyjście na normalnie wyglądające włosykiedys jak stosowałam ostrą pielęgnację przez 2 lata i nie prostowałam to były o wiele gorsze i to mnie własnie dziwi |
|
|
|
|
#2714 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wczoraj ją kupiłam, bo Scandic-ów nie było... ale po pierwszym, użyciu - rewelacja i ten zapach... mniam
|
|
|
|
|
#2716 |
|
Zadomowienie
|
No widzisz, nie mogło być inaczej.
A ja z kolei czekam na Scandica właśnie bo zamówiłam go sobie ,ale tego Water Mask z wyciągiem z owoców ciekawe czy będzie dobry
|
|
|
|
#2717 |
|
Przyczajenie
|
a co zrobić, gdy mam całą mase połamanych włosów ? Czy już nic mnie nie uchroni tylko ściecie ? Nie chodzi mi o ich fakture, tylko to, ze wystają znad innych jak takie druty. Okropne.
|
|
|
|
#2718 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak nie znajdę, to w końcu zamówię przez neta ale Kallos rewelacja - mam takie mięciutkie pachnące włosy Haneczka a próbowałaś olejowania? Rycyna, Kokos? Zajrzyj na wątek o olejach https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=276331 jednak jak mi się włosy łamały po rozjaśnianiu to chciałam mocno ściąć... z tym, że w końcu mocno wycieniowała mi je koleżanka, ale nie było tak tragicznie jak przed ![]() teraz zapuszczam, odżywiam, nie farbuję i za jakis czas zetnę jednak te najbardziej zniszczone |
|
|
|
|
#2719 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2720 |
|
Wtajemniczenie
|
taaak
Do tej pory używałam Nivea Intense Repair po zmyciu oleju i też było dość dobrze, ale ten Kallos...
|
|
|
|
#2721 |
|
Raczkowanie
|
Z kolei ja uważam, że Kallos oprócz zapachu oczywiście, nie ejst dobrą odżtwką (przynajmniej u mnie na włosach). Kallos włosy oblepia, bo umyciu ciężko rozczesać, są takie szorstkie, końce puszą się okropnie. Wolę Vaxa, chociaż Kallosa od czasu do czasu też użyję
![]() Z tego, co wiem opinie na temat kremu są bardzo zróżnicowane, więc działanie zależy (taki mi się wydaje) od typu włosa. pozdrawiam włosomaniaczki
|
|
|
|
#2722 |
|
Wtajemniczenie
|
mnie Kallos na początku stosowania zachwycił, ale po miesiącu stosowania miałam okropne włosy. nigdy nie wróciłam, do niego, ale zastanawiam się czy nie dać mu drugiej szansy.
ale teraz wypróbuję chyba te nowe maski z kokosem i owocami. |
|
|
|
#2723 |
|
Zadomowienie
|
Hmm.. Ja tak nie miałam z Latte a włosy mam dość zniszczone i zużyłam sama całe litrowe opakowanie, raczej mam takie właśnie odczucia co do Placenty - nie mogę się do niej przekonać
|
|
|
|
#2724 |
|
Raczkowanie
|
Ja używam to Mleczny krem do włosów- Crema Al Latte: Revolution Professional Hair Mask, Golden Dust. Crema al latte with silk proteins.
I Jestem bardzo zadowolona. Mam twarde i matowe włosy.. a po niej są mięciutkie i takie sypkie a do tego błyszczą się. także nie narzekam... ale boję się że włosy sie przyzwyczają do tej maski i już nie będzie takiego efektu i wtedy klops hehe ![]() ![]() Miejmy nadzieję ,że tak sie nie stanie
|
|
|
|
#2725 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() choć ja raczej nie zauważyłam u siebie, żeby włosy się przyzwyczajały do jakiegoś specyfiku, nawet przy długotrwałym stosowaniu..
|
|
|
|
|
#2726 |
|
Raczkowanie
|
a ja jak zapowiadałam wczoraj, byłam dzisiaj u fryzjerki
![]() sympatyczna kobieta, doradziła i miała (o czym chcę powiedzieć) super kosmetyki do włosów. Szampon taki baardzo owocowy, fajne spraye i odzywki do włosów... Niestety, nie wiem, jaka firma.. na S , czerwone opakowanie Może Wy na coś wpadniecie ? na początku myślałam, że szampon to Kallos, ale się pomyliłam. |
|
|
|
#2727 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No mi się tak właśnie wydaje, że za pierwszymi użyciami to jest takie WOOOW a potem to już nie. Ale pewnie to kwestia mojego przyzwyczajenia a nie moich włosów. ![]()
|
|
|
|
|
#2728 |
|
Zadomowienie
|
Kobietki przejrzałam wiele wątków na temat pielęgnacji włosów oraz KWC, bo moje są w coraz gorszym stanie i musze je jakoś ratować
Bardzo zainteresowała mnie ta maska: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...i-glikolem.htmale na allegro w ogóle jej nie ma albo ja nie umiem szukać, czy któraś z Was stosowała może albo wie, jak ją zdobyć?
|
|
|
|
#2729 |
|
BAN stały
|
![]() Tutaj http://www.veba.pl/product-pol-1245-...ask-300ml.html lub w sklepach fryzjerskich. |
|
|
|
#2730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmmmm ta maseczka do której podałaś mi link jest akurat na allegro tylko, że ta, którą znalazłam w KWC zupełnie inaczej się nazywa i ma inne opakowanie mówimy na pewno o tej samej?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.

.

zrobiłam też czosnkowy, ale jeszcze dojrzewa sobie
(jeszcze śmie wypadać cholerstwo!