|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Dekas, nie pozwalaj sobie za duzo, napewno 'nie płacze' wam . jem poprostu to na co mam ochote, i sięgając po serek nie myśle sobie że musze wpierniczyc do niego milion skladnikow zeby bylo dobrze, tylko biore to co mi odpowiada. Mięsa nie jem bo nie przepadam, czy musze wszystko lubić ? jem owoce i warzywa bo teraz jest na nie sezon, to chyba logiczne. całe życie uwielbialam warzywa i owoce i napewno nie bd tego zmieniać, ale w każdym razie dziękuje za ocene
![]()
#3122 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3123 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3124 |
Zadomowienie
|
Moje wielkie R
Po długiej przerwie, wracam z zamiarem odnowienia zdrowego R. ![]() Śniadanie: owsianka z 5 -6 łyżek + mleko (nie mam pojęcia ilu procentowe mam w lodówce, ale pewnie coś ok. 2-2,5 %), pół banana, łyżeczka rodzynek, zielona herbata. bieganie 30 minut II śniadanie: 2 kromki chleba pszenno-żytniego (domowy! ![]() Obiad: ryba z dużą ilością szpinaku z marchewką (+ sos z niego i śmietanka, mniam), pół woreczka kaszy gryczanej (czy lepiej jęczmienna?) Podwieczorek: szklanka koktajlu z truskawek i kefiru + pół banana Ćwiczenia 1 h Kolacja: serek wiejski, jeden pomidor, kromka chleba domowego, herbata czarna. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3125 |
Przyczajenie
|
Moje R
Śn - dwie kromki chleba ze słonecznikiem z pomidorem, szklanka mleka 0,5%. II Śn - jabłko, dwie kromki z pomidorem. Obiad - pół woreczka ryżu pełnoziarnistego (50g) ze szpinakiem (130g) skropionym cytryną i ogórkiem kiszonym. Podwieczorek - serek naturalny (180g), garść pestek słonecznika. Kolacja - jajecznica z trzech jajek i pomidorem. Prosiłabym o ocenę ![]()
#3126 |
Zakorzenienie
|
U:
Ś: big grahamka przytostowana na maśle [tzn. tak posmarowałam masłem z dołu], na to ser hochland tost i ketchup kawa z mlekiem, zielona herbata, miseczka rzodkiewek z ogródka<3 IIŚ: 2 kromki żytniego na naturalnym miodzie z masłem, rzodkiewkami i ogórkiem gruntowym 5 kostek czekolady Milka Champiolade ![]() kilkanaście fistaszków zielona herbata O: cały talerz ziemniaków smażonych na oleju rzepakowym, 4 ogórki kiszone; zielona herbata okropny ból brzucha ![]() K: big grahamka j.w. z serem do smarowania 'Gouda' z sałatą, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewkami owoców brak, w domu same jabłka, a ja po gryzie mam jakieś mdłości na dniach kupię jakieś dobre owocki ![]()
![]() |
#3127 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3128 |
Przyczajenie
|
Może znajdzie się ktoś kto oceni moje U,bo chętnie dowiem czy nie jem za dużo jak na utrzymanie i jakich skladnikow mi brakuje ?
![]() Sniadanie - owsianka ( 4 lyzki platkow owsianych, jogurt, garść borowek) + kawa z 'mlekiem' o,5% w szkole - jabłko po powrocie do domu - truskawki z wielką łyżka jogurtu naturalnego i mała,płaską łyżeczką cukru obiad - 1,5 jajka na twardo z sosem musztardowym + duuużo sałatki ze słoiczka + 2,3 małe ziemniaczki podwieczorek - cała czekolada, ale to raczej ryż dmuchany oblany czekolada ( z biedronki) na opakowaniu pisze ,że całość ma okolo 254 kcal + wielkie wyrzuty sumienia ![]() kolacja - dwa tosty z serem,szynką i pomidorem w ciagu calego dnia wypilam jakieś 2 herbaty czerwone pu ehr. I jak? tragicznie ![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- A może powinnam odpuścić sobie już kolacje skoro zjadłam tak obfity podwieczorek ? |
![]() ![]() |
![]() |
#3129 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
życie ^^ ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
obfite masz jedynie wyrzuty...
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3130 |
Zakorzenienie
|
Planowane U (z prośbą o ocenę
![]() I owsianka na mleku z owocami (nie wiem co akurat będzie w domu ![]() II (przekąska) jabłko, 2nektarynki III omlet z 2jaj z polędwicą, szczypiorkiem i pomidorem ćwiczenia IV filet z rybki, ziemniaki, kalafior V 150g serka homogenizowanego z orzechami VI 2 kromki razowca z serkiem wiejskim, herbatka |
![]() ![]() |
![]() |
#3131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- a na dodatek ten podwieczorek można by nazwać deserem
![]() ![]() |
![]() |
#3132 |
Przyczajenie
|
ufff, to dobrze .. może macie racje ;-) a co z resztą posiłków? gdzie robie błędy;>?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3133 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
błagam dziewczyno nie zawracaj sobie głowy planowaniem ! z dnia na dzień coraz mniej. ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
ubogie posiłki w białko
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mogę już, cały czas myślę o jedzeniu, zwariuję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3135 |
Rozeznanie
|
1. paluch ziarnisty z szynką, serkiem ziołowym, pomidorem i ogórkiem
serek wiejski z rzodkiewką kawa z mlekiem 2. pół kefiru, jogo naturalny z granolą (50g), 4 garsci prażonych pistacji 3. truskawki z 3 łyżeczkami smietany ![]() 2 małe kawałki sernika z musem truskawkowym i startą czekoladą 4. pół woreczka ryżu, ryba po grecku, sałatka z pomidorków i sałty 5. lody pół na pół : jogurt z nesqikiem, kilka truskawek 6. bułka z ziarnami z szynką, i warzywkami i ketchupem + jajo i penie jeszcze złotokłosek kokosowy wpadnie ![]() A co do tłuszczy to nie potrafie się przełamać ![]()
![]() |
#3136 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to niesprawiedliwe, przecież kurde zrobiłaś to co chciałaś, uszanuj to ale nie kosztem swojego zdrowia psychicznego. masz komu powiedzieć że Cię lodówka prześladuje?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3137 |
Raczkowanie
|
R
wczorajsza: I. placek owsiany (50gr płatków, 3 białka, łyżka serka homo, jabłko,cynamon), espresso trening aerobowy- 70 min rowerk II. makaron razowy (60 gr), pasta z tuńczyka (tuńczyk wsw, pomidory z puszki, mnóstwo ziół) III. sałatka (mix sałat, łosoś wędzony, pomidory koktajlowe, papryka, dressing z jogo i ziół) IV. pierś z kurczaka z grilla, i grilowane warzywa (bakłażan, cukinia) skropione oliwa z oliwek V. 150 gr twarogu, cynamon, 30 gr nerkowców dzisiejsza; I. makaron razowy (został z obiadu,bo za dużo ugotowałam:P ) też ok 60 gr smażony z jajem i pomidorami na teflonie posypany świeżą bazylią <3 miseczka truskawek II. bułka razowa przytostowana z piersią z kurczaka w środku i musztardą dijon trening siłowy- 40 minut III. brązowy ryż (40gr) , grillowane krewetki (200gr), sos z jogo, czosnku itp IV. 5 zawijańców;P szynka z indyka do środka serek homo ze szczypiorem, salatka z pomidorow, papryki, cukini i ziół z oliwą z oliwek V. serek wiejski z zielonym ogórkiem i koperkiem proszę o jakieś rady,bo ogarniam mój metabolizm po kompulsach powoli
#3138 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3139 |
Raczkowanie
|
jesli chodzi o to moje ,ciastko' to nie wiem czemu tak napisałam ale chodziło mi własnie o takie ciasto domowej roboty -biszkopt z truskawkami czyli w jego skladzie są jajka itp
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozmawiam z mamą, ale ona chyba nie wie co zrobić. Nie dziwię się - nigdy u nas nie było takich problemów, zawsze normalne jedzenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3141 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mimo zdrowej Erki, niezdrowe konsekwencje uzyskania wymarzonego efektu. Ja nie wiem, czy to błędne koło?
![]() ![]() |
![]() |
#3142 |
Zakorzenienie
|
U mnie to nawet nie chodzi o to, że czuję się za gruba (choć czasem jak mnie najdzieee...). Nawet bez wyrzutów jem słodycza czy kolejny owoc - ale one i tak przychodzą później. Czasem sobie tak myślę, jedząc: a na złość zjem jeszcze jedno ciastko, żeby udowodnić sobie, że się go nie boję. Taa..
Wybaczcie za Offa. |
![]() ![]() |
![]() |
#3143 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3144 |
Zakorzenienie
|
Tak zrobię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3145 |
Raczkowanie
|
mircia
![]()
bez znieczulenia zabijasz mnie, nie mam szans na obronę... Dukan od 14.09 do...skutku ! ![]() Edytowane przez paaatkaaa Czas edycji: 2010-06-16 o 18:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#3146 |
Raczkowanie
|
Hej! Jak dawno nie pisałam.. Ehh..
![]() Moje Uuu.. ![]() Śniadanie: 3 garście musli "Crunchy" (jak kupuję to do musli dosypuję: słonecznik, suszone śliwki, żurawinę, rodzynki) ze szklanką mleka 1,5% (nie było innego w domu.. bo 2% wypiłam wczoraj ![]() II śniadanie: 2 kromki chleba wiejskiego (a dokładnie jedna taka niemała, ani nie duża kromka.. przekrojona na pół) z masełkiem i 1,5 plastra sera żółtego z dziurami.. Obiad: Miska kalafiora, 4 ziemniaki młode, trochę fasolki szparagowej, drobiowe mięso mielone (bez dodatków).. Deser: ok. 0,5-1kg truskawek.. wafel ryżowy.. Podwieczorek: Kufel (0,5l) zupy warzywnej (bez zaprawki).. Kolacja: Grahamka z "ramą", 2 plasterki szynki konserwowej, pomidor, ogórek, szczypior.. szklanka mleka 1,5% z łyżeczką musli owocowej.. ![]() No i jak zawsze proszę o ocenkę ![]() ![]()
Mówię walcz~! Mówię uwierz! Mówię biegnij na szczyt! Mówię tańcz taniec życia jakby nikt nie patrzył! Aby bariery zmiażdżyć, wznieś ku niebu dłonie.. Póki masz siłę, jeszcze nic nie jest stracone! Edytowane przez Mirusiaa Czas edycji: 2010-06-16 o 19:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3148 |
Zakorzenienie
|
Ok no to w takim razie:
Dziękuję dziewczyny za wszystko dzięki Waszym poradom i uwagom zrzuciłam 9kg. Czuję się o niebo lepiej, ale trochę już wariuję i muszę zostawić to planowanie. Wrócę tu jeszcze przed wyjazdem napisać jak u mnie ![]() Dekas, dziękuję za uświadomienie. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3149 | ||
Raczkowanie
|
[QUOTE=Dekas;20033772]widzisz jak ja napisałam to samo to dostałam ochrzan a Ciebie nie ochrzani, ehh...
życie ^^ [\QUOTE]A może jeszcze nie zdążyła xD ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:43.